-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
mexel
veterán
válasz
GZoli7 #54166 üzenetére
Igen, ott vannak, a jogosultságaik szerint minden ok, 777 mindegyik ( winscp-vel néztem). Ennek ellenére egyik sem írható.
Újrabootoltam a másik vinyóról win 10-be és futtattam egy chkdsk-t mindegyiken.
Az egyik egyébként ntfs a másik exFAT.
Nem megy így rá a torrent sem és semmit nem tudok vele kezdeni. Próbálom keresni a megoldást, találtam ilyet hogy
echo "blacklist ntfs" >> /storage/.config/modprobe.d/blacklist.confde hiába van blacklist.conf fájl nem segít, főleg hogy az egyik vinyó nem is ntfs.
ssh-n chmod-al pontosan mit kellene írnom?
-
tipcsi72
csendes tag
válasz
GZoli7 #49280 üzenetére
Köszi. Majd rákérdezek egy-kettőtől.
A NAS és a mini pc ugye hálózaton megy, viszont olyan soundbar-om van amin nincs hálózati bemenet csak hdmi. Gondolom a mini pcn van hdmi kimenet, nomeg külön a hangnak is?
A távirányítását vezetéknélküli egérrel és billentyűzettel lehet csak megoldani? Ugyanis most van jelenleg egy dune hd max-om, de az asztali gépet és ezt a dune-t szeretném kiváltani és betenni a tv alá. -
Halkakas
tag
válasz
GZoli7 #47637 üzenetére
Ja és a NUC alaplapon van csatlakozó ehhez: Intel NUC HDMI-CEC Adapter, ha valaki full CEC implementációt akarna, nem csak ki/be kapcsolgatást.
-
Halkakas
tag
válasz
GZoli7 #47637 üzenetére
Igen, az újabbakban van, tapasztalatból írtam, h csak ki/be kapcsol, ill bemenetet vált.
Ezekben van:Onboard CEC
The following Intel NUC Kits have the above external CEC header as well as an onboard HDMI CEC controller that is controlled by the BIOS, which supports bidirectional power on/off control:NUC6CAYH
NUC6CAYS
NUC7i7BNH
NUC7i5BNK
NUC7i5BNH
NUC7i3BNK
NUC7i3BNH -
válasz
GZoli7 #46633 üzenetére
Köszi, tényleg nem hagyja magát feltenni. Legalább ez is kiderült.
Akkor marad a Linux, csak ott meg a samba szivat még mindig, azzal szórakoztam fél vasárnap. Múltkor írta valaki, hogy felteszem,és ott kéne lennie a megosztásnak de nincs továbbra se, pedig fut. Néztem Lubuntuval, Ubuntuval meg Sabayonnal is. Ezutóbbiban benne van alapból de mégse jelenik meg se a beállításokban se a fájlkezelőben sehol. Ezzel meg átmegek akkorvalami linuxos topicba.
De sok baj van ezzel a mini géppel.Majd ha kész lesz írok erről is egy cikket.Köszi az eddigi segítségeket!
-
Sziszifeca
őstag
válasz
GZoli7 #45713 üzenetére
Szia.
Sikerült!Másik kérdésem, hogy a Port Forwarding-ot nem tudom beállítani (asus N56UB1), tudtok segíteni?
A nagy gépem ip címe: 192.168.1.1
a medialejátszó Openelec Ip-je: 192.168.1.194 (és itt az Openelec alatt a Transmission beállításaiba:
Host: 127.0.0.1, és a Port: 9091)így állítottam be a routernél de nem jó!: Mit szúrok el?
Segítségeteket köszönöm!
-
Volkov
senior tag
válasz
GZoli7 #45537 üzenetére
Kicsit utána olvastam a topicjában az S905-ös témának, igaz, hogy olcsó, de nem fogott meg, akkor inkább Pi3.
Viszont ez a CEC kérdés is mozgat, valahogy nem tudom elképzelni, hogy fogom tudni a TV saját távjával kiválasztani mit akarok nézni. Play/stop/pause ok, de a válogatás... Ki kéne próbálni vásárlás előtt, szerzek egy kölcsön Pi-t
Illetve mégis PC lesz, pl. mittumén, egy Asrock BeeBox, honnan lehet megtudni, hogy a CEC-t támogatja -e a HDMI csati rajta?
-
KRISSTUS
aktív tag
válasz
GZoli7 #45537 üzenetére
Sziasztok!
Egy HTPC-hez hasonló projekten agyalok ezért tőletek kérnék tanácsot (remélem ezért még nem OFF).
Olvasom, hogy többen is használtok integrált CPU/GPU-s lapokat, főleg Mini ITX méretben.Olyan ITX-nél kisebb méretű integrált (max 17cm*12cm pl: Pico / Nano ITX, 3,5", ...) alaplapot keresek amin elfut a Win. és az Android x86 is.
Bár az utóbbi OP. rendszert ha jól olvastam nem használjátok, ill. nekem nincs vele sok tapasztalatom..
Az utolsó lapom egy E350 volt, de ez lassúnak/gyengének bizonyult. -
LLKobe
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB 500GB Radeon Pro 5500M hibátlan működéssel
- AKCIÓ! HP Elitedesk 800 G1 USDT mini asztali számítógép - i7 4770S 16GB RAM 128GB SSD Intel HD
- LG 42C4 - 42" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- 35" ASUS ROG Swift PG35VQ curved GAMER monitor
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest