- Okosóra és okoskiegészítő topik
- iPhone topik
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Milyen okostelefont vegyek?
- Vékonyabb házba rejti a Galaxy A17 5G az Exynost
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Peetry
senior tag
-
Peetry
senior tag
hi
1080p illetve 3D-hez elég egy Ilano (3400) vagy nem bírja el és inkább Trinity(5300-5400)?
HTPC-be mennyi ram kell (nyilván OS függő, de mondjuk win7 alapon), profitál belőle valamit a lejátszás ha több van?köszi előre is.
-
Peetry
senior tag
válasz
lipido #15366 üzenetére
természetesen táp nélkül
tudom hogy kicsit sokat szeretnék, de szeretném a teljes konfig árát minimalizálni, ezért sajnos nem tehetem meg hogy 40ezerért vegyek házat. Mondjuk most pont találtam vaterán egy thermaltake bach-ot 32K-ért, ami ugye iMon-nal van már, tehát majdnem ott vagyok. Csak azért a 43x45 centi nem kicsi, pedig már régen is tetszettek, igaz mozart jobban. azért érdeklődöm, mert még annyira nem sürgős és hátha kifogok valami jó hirdetést, csak még azt se tudom milyen típusok felelnének meg.
-
Peetry
senior tag
üdv.
Lassan aktuálissá válik a htpc építés, ezért elkezdtem nézegetni a házakat, mivel úgy gondolom ez lesz a legkényesebb kérdés. Elég sokat nézegettem már hardveraprón, ebayen, üzletek honlapjain de még nem találtam meg a megfelelőt. Hátha ti fejből vágjátok milyen házak vannak, melyik jó.
A kritériumok:
-rendes asztali config mATX lappal férjen bele+1 TV tuner
-1 DVD-ROM és 1 iMON inside vagy VFD kerül az elejére, ehhez kell hely, emiatt ne legyen elrejtve a helye
-minimum 2 db 3.5" hely háttértárnak, ha több van az sose baj.
-igényes megjelenés, feketét preferálom, mert ahhoz könnyű pont olyan színű imon-t és DVD-t venni
Alapvetően nem baj, ha nem egy DVD lejátszó méret, de azért nem rackszekrényt keresek
kártyaolvasó előny de nem kritérium az előlapi 2 usb és hangkimenet meg gondolom alap.
És a lényeg, az ár: jó lenne 20K környékén megállni, használttól sem zárkózok el, ebaytől sem, de ha jó akkor mehetünk kicsit fölé.
Várom a tippeket típusra vagy konkrét hirdetésre.
köszi -
Peetry
senior tag
Kicsit kifejtenétek bővebben hogy miről beszéltek? Hamarosan terveznék HTPC-t összerakni, amibe szeretnék tunert is, és azon keresztül is TVzni/felvenni. UPC-s előfizetés lesz, most akkor mit tudok, és mit nem tudok megvalósítani?
-
Peetry
senior tag
A tervezéstől meg a szívástól nem félek. Raktam már össze HTPC-t, meg egyéb PC-t is, csak ott nem voltak akkora kritériumok mint most. Igazából azért is tetszik jobban a htpc, mert akkor megvan az én raktam össze feeling, és nem az hogy vettem egy dobozt 50ezerért. Na meg persze hogy testreszabható. Csak ha a TV-t nem lehet összehozni rajta, akkor nem ugranék bele. Így akkor azt hiszem, ezt az utat választom inkább. De még elég sok olvasás és tervezés áll előttem.
-
Peetry
senior tag
Én is ilyesmit olvastam xbmc fórumán. Tehát akkor jól értem, hogy megy az a TV xbmc-vel is, csak jól meg kell tervezni milyen eszközökből rakja össze az ember? Én azért akarnám belerakni, mert egyrészt nem minden TV tud felvenni szerintem. Attól hogy van USB rajta még nem tud felvenni a rádugott eszközre, ami tud az meg minimum +30-40ezer. Másrészt, akkor nem kell még plusz külső vinyó, hanem minden lehet a HTPC-n, akár katalógusba húzva, és nekem kényelmesebb, hogy nem mindent más eszközről játszok.
-
Peetry
senior tag
megnéztem a blogodat, de nem sok információt találtam sajnos. Azt mondod vesződés? Jobban járok egy htpc építéssel? olyan szempontból jobban hajlok rá én is, hogy akkor olyan vas van benne amilyet akarok, és teljes mértékben testreszabható, nem lesznek kodek problémák és hasonlók. TVnézéssel / felvétellel és XBMC-vel van valakinek tapasztalata, hogy megy mostanában? Timeshiftre van remény, vagy az azért már nem igazán megy?
-
Peetry
senior tag
hi
TV vásárlásra készülök, viszont ha már veszek egy normális TV-t akkor kell mellé valami device, amivel frankón meg is lehetne hajtani. Ha már egyszer összerakok valami médiaközpontot akkor viszont azt úgy szeretném, hogy kielégítsen minden igényt, tehát szeretnék TV-zni, TV-ből rögzíteni (legjobb lenne ha lehetne ilyen élő adás megállítását, visszatekerését, de ez már csak hab a tortán), valamint emellett természetesen HDD-ről és/vagy az asztali gépemről lejátszani filmeket, zenéket. Ehhez keresem a megfelelő megoldást. Egyrészt nézegettem ilyenAsus O!Play TV Pro 3D médialejátszót, másrészt gondolkodok htpc építésen, csak nem tudom mennyire lehet ezeket megvalósítani. Mikor xbmc-vel utoljára foglalkoztam, akkor még TV-t se kezelt, a honlapját böngészve ez azóta változott. Mennyire működőképes? Felvétel megy vele rendesen, akár programozottan is? Van valakinek tapasztalata, vagy mi mást tudtok esetleg javasolni?
bocsi, hogy ilyen hosszú lett
-
-
Peetry
senior tag
köszi mindenkinek a választ, és a segítséget. Azt hiszem végül a befutó az ASUS M3A78-EM, GIGABYTE GA-MA78GM-S2H párosból fog kikerülni. Perpill a gigabyte-al jobban szimpatizálok.
-
Peetry
senior tag
válasz
bikmakk #4831 üzenetére
nemhiszem hogy az alaplapi hangkártya olyan jó minőségű lenne, ezért később valószínűleg mindenképp lenne bele valami normálisabb. Illetve ehhez hasonlóan szerintem a mai integrált GPU-k elég fejletlenek, így később bővítésre kerülhet. Nem mozgok otthonosan a témában, ezért ha hülyeséget beszélek javítsatok ki. Egyébként tudnál ilyen lapot mutatni? Azon is filoztam,hogy ha már erősebb GPU-ról beszélünk akkor valószínűleg az alaplapi integrált bár lehet hogy megfelelő teljesítményű, jó eséllyel aktív hűtéssel szerelik. Míg egy PCI-es kártyához elég komoly passzív hűtéseket lehet beszerezni, vagy nagyobb venti, halkabb.
Mégegyszer mondom, abszolut nem mozgok otthonosan a témában, próbálok minél többet olvasni róla és tájékozódni, de csak most bontogatom a szárnyaimat, és nem igazán szeretnék felesleges köröket futni, ezért próbálom kiokoskodni a legmegfelelőbb hardvereket, hogy ne legyen felesleges vétel.
Szóval milyen deszkát tudsz ajánlani, aminek a GPU-ja támogatja a HD lejátszást? -
Peetry
senior tag
üdv! ismét jelentkezem a láma kérdéseimmel.
A tegnapi és mai nap folyamán sikerült elég sokat guglizni, úgyhogy szeretnék kérni egy kis megerősítést. Korábban kinéztem egy alaplapot, amin tök jó van integrált hang,vga, meg hdmi, spdif kimenet. Az elméletem a következő:
amíg mindenről az alaplapit használom addig ki tudom tolni hdmi-n mind a video,mind az audio jelet a TV-re. Ha később videókártyát veszek, akkor marad hogy dvi-hdmi átalakítóval, bitre pontosan ki tudom tolni a videojelet, a hangot meg kaphatja a TV stereoba, vagy mehet erősítőre spdif kimeneten. Ha meg hangkártyát is vennék esetleg akkor meg már cseszhetem az alaplapi kimeneteimet, mert a kártyákból semmit nem profitálok, vagyis nem sok értelme van hdmi-s deszkát venni addig amig az integrált vga, audio nem igazán nyújt egy bizonyos szintet. Jól sejtem? Mert akkor hagyom a francba azt a deszkát, van ezeregy másik, akkor elég csak az spdif-re figyelnem, meg hogy legyen DVI. -
Peetry
senior tag
erre a procira mit tud mondani a nagyérdemű:
AMD Athlon64 LE-1640elég a teljesítménye? mert akkor egyenlőre lehet csak ez lesz, aztán max később újítok kétmagosat. igazából csökkenteni kellene a költségeket, mert így eléggé húzós az ára a projektnek.
-
Peetry
senior tag
nem vettem meg még semmit, pont ezért kérdezem a véleményeteket, h mennyire gondolom jól, hogy ez elfogadható konfig htpc-nek. nah igen a procira már rájöttem hogy benéztem, mert ez 65W-os ugyh megpróbálok beszerezni egy olyat mint amit te is említesz. megmondom őszintén 4 éve nem néztem rá a hardwerfejlődésre, azóta nincs asztali pc-m, ráadásul előtte is csak intellel foglalkoztam így most az AMD világa nekem nagyon új
-
Peetry
senior tag
Nah összeraktam egy alapkonfigot, kiváncsi lennék a véleményetekre, hogy mennyire megfelelő szerintetek.
lap: Gigabyte MA74GM-S2H
cpu: AMD Athlon64 X2 5000+
ram: KingMax 512 MB 800Mhz DDR2 memória
tuner: Hauppauge WinTV PVR150 MCE edition
hűtő: Thermaltake CL-P0391D Ruby Orb cooler
táp: Thermaltake W0061RE 420W
ház: THERMALTAKE VC4000SNS MozartEgyenlőre egy 40GB-os IDE vinyót húznék rá átalakítóval, és alapbol maradna az integrált hang, vga. Később meg lehet bővíteni komolyabb kártyákkal, bár csak 2 pci hely van.
Ami kérdésem van hozzá, szerintetek ebbe a mozart házba utólag is be lehet szerelni a kijelzővel? valamint mi a különbség a sima pvr150 és az mce kiadás között?
-
Peetry
senior tag
Sziasztok! Új vagyok a topicban, mostanában ötlött fel bennem hogy kellene egy HTPC az ősöknek. Egyenlőre még nem sokat konyítok a témához, lassan nekiálltam átrágni magam az egész topicon, addig is lenne egy kérdésem, bocs ha láma. Mindenhol azt olvasom hogy nehéz jó házat találni, mert drágák, stb. Van valami különbség egy mezei PC-ház és egy HTPC ház között a design-t leszámítva? Értem ezalatt pl hogy jobban megvan tervezve az utóbbi szellőzése, légcsatorna, vagy más anyagokból készülnek, jobban összevan rakva/nem rezonál, stb.
köszi
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Új szintre emeli a csalók elleni védelmet a Battlefield 6
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- iPhone topik
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Milyen okostelefont vegyek?
- Gyúrósok ide!
- További aktív témák...
- Huawei P30 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 55C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Kihagyhatatlan ajánlat vadonatúj Ryzen 7 5800x processzorainkra! 0% THM-re is!
- Logitech G513 Carbon Tactile DE (3)
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest