-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
GZoli7
senior tag
válasz
T0mBd1gg3R #55030 üzenetére
Keress egy olcsó hangkeverőt.
Valami alap, régi analóg cucc is elég ide. -
GZoli7
senior tag
válasz
MasterMark #54262 üzenetére
Nagyon úgy néz ki, hogy csak a PowerDVD van.
Nem windows alól talán valami speckó LE, de az lehet, hogy csak Intel vga-val.Én irtózok a tört szoftverektől, a PDVD meg legutóbb több, mit 100$ volt. Úgyhogy maradok a Half cuccoknál.
-
GZoli7
senior tag
válasz
Patice #54176 üzenetére
Nem, az fstab is a /storage alatt van. A System read only, oda semmi nem ír. Eleve a fájl rendszer read only. Nem jogosultság nincs, hanem egyáltalán nem írható.
Az ntfs-sel semmi baja nincs. Automatikusan felcsatolja a /var/media alá. Persze, ha rendben van a partíció. Nem kellenek csomagok, tartalmazza alapból. Írja is gond nélkül.Szerencsére megoldódott a probléma.
-
GZoli7
senior tag
válasz
Patice #54170 üzenetére
Csak a System partíció read only. Ahhoz nem is kell nyúlni. Ugyanazon adathordozó, amin van a LE, másik ext4 partíciója is simán írható. Oda írnak az addonok, stb. Letölteni is lehet rá. Az egyéb felcsatolt lemezek is ilyenek.
Itt még mindig a jogosultságokkal lesz valami... -
GZoli7
senior tag
A transmission pont ugyanúgy működik, mint CE-n.
Mindenhová tud letölteni, amit megadsz neki és van hozzá jogosultság.
System-et kivéve mindenre tud írni.
A remote is simán működik, nálad lehet valami nem kerek.
Az a jó, hogy egyszeű. SSH-n mindent be tudsz lőni, pont mint CE-n. -
GZoli7
senior tag
válasz
Melorin #51571 üzenetére
Rádiós/usb-s távirányítóval Dunát lehet rekeszteni.
Már pár dollártól.
Bekapcsolni a gépet nem biztos, hogy tudja, bár ez inkább alaplaptól, biostól függ. -
GZoli7
senior tag
válasz
tipcsi72 #49279 üzenetére
Vannak különböző mini gépek, amibe csak RAM, SSD kell és mehet, de ezekbe nem sok merevlemez fér. Azt vagy USB-n csatlakoztatod, vagy NAS-t használsz. Pl.: Intel NUC, Gigabyte.
Nincs valami ismerősöd, aki tud segíteni esetleg? Akkor bármit lehetne... -
GZoli7
senior tag
válasz
mpierre #47998 üzenetére
Bőven. Talán az AMD-t szokták ajánlani, az valamivel pontosabb, de majd segítenek a többiek.
Jófelé kapizsgálsz. Az már 4k 10bitre is elég.(#47999) No.01 Azért írták a Libreelecet az androidos boxra. Annál egyszerűbb kényelmesebb nincs. Ráadásul van olyan jó, mint bármilyen pc madvr nélkül.
-
GZoli7
senior tag
válasz
Sziszifeca #45715 üzenetére
Szerintem a host-tal lehet baj. Inkább 192.168.1.* kéne rpc-hez.
-
GZoli7
senior tag
válasz
Sziszifeca #45712 üzenetére
XBMC frissítést? Van rajta ezek szerint? Openelecet már nem nagyon használunk, de Libreelec mehetne, ha tud valahogyan bootolni pendrive-ról. Viszont, akkor a NAS oprendszer lesz kérdéses.
-
GZoli7
senior tag
válasz
LLKobe #45277 üzenetére
Állítólag az OE haldoklik, valami miatt otthagyták a fejlesztők és elkezdték az LE-t. Az nagyon gyakran frissül. Nightly-k 1-2 naponta jönnek ki. Portolják is őket erre-arra. Én kétféle Amlogicon, PC-n is meg vagyok vele elégedve.
Mivel az LE csak a minimal linux, ami alatt fut a Kodi, így nagyon nem lehet észrevenni különbséget. Minden olyan, mint eddig.(#45275) gjanner Erre sajnos nem tudok válaszolni, nincs BD filmem, de majd elmondják a többiek. Egyébként lehet eszközönként eltérő is. Pl.: FP 3D csak Rpi-n meg talán néhány Intel gépen megy. Nekem AMD-s mind, így nem tudom.
(#45278) fausto Pont jó felé kapiskálsz. Ez a kettő közül lesz valamelyik... Mindkettő okozhat ilyet. Cserealkatrész kell kölcsön... Nekem ugyanilyen lapban RAM okozta, de másik lapban meg a táp.
-
GZoli7
senior tag
válasz
PrinceHerceg #45244 üzenetére
Azok is simán tudják, amióta hardveresen gyorsítják a h264/265-öt.
-
GZoli7
senior tag
válasz
PrinceHerceg #45241 üzenetére
Nézz át az Amlogic topicba. Igaz nem telefon, de 6-7000Ft-tól beszerzhető, 4mag, 1,5-2GHz, 1-2GB Ram.
Az 1GB ramos is szépen viszi a legtöbb 4k filmet. -
GZoli7
senior tag
válasz
MasterMark #45150 üzenetére
Köszönöm.
-
GZoli7
senior tag
-
GZoli7
senior tag
válasz
bajnokpityu #44413 üzenetére
Szia.
Nekem is qc5000 van, megy rendesen, bár én toslinken veszem le a hangot, hdmi közvetlenül megy a projektorba.
Win10 alatt is megy, bár némelyik szar release AC3 hangja nem szól, de a legtöbb igen.
Ezen kívül csak dts-t tud az erősítőm, az is rendben.
Most lireelec is van emiatt a gépen (vacak AC3), azon viszont minden szól szépen.
sajnos az egyéb funkciókat a régi erősítő miatt nem tudom kipróbálni, a proji meg nem tud HDMI-CEC-t, ami esetleg érdekes lehet. -
GZoli7
senior tag
válasz
PrinceHerceg #43563 üzenetére
A teljes rendszer (telepített programok is) SSD-n, a film, stb mehet a régire, bár azoknak a 5400-es is bőven elég.
-
GZoli7
senior tag
válasz
PrinceHerceg #43561 üzenetére
Igen, azon is.
-
GZoli7
senior tag
válasz
PrinceHerceg #43545 üzenetére
Dehogynem lennél előrébb, nem csak az elméleti maximum számít, hanem az alacsony késleltetés, kis fájlok mozgatása. Egy ilyen gépnél is erősen éreznéd. Valóban szigorúan rendszernek kell és a 120GB pont jó szokott lenni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Építő/felújító topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- PlayStation 5
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Autós topik
- Magas AI-költségek, csökkenő létszám: dolgozók ezreit rúgja ki a Microsoft
- Milyen videókártyát?
- Formula-1
- Robotporszívók
- droidic: YouTube videók és playlistek letöltése GUI-alkalmazással
- További aktív témák...
- Motorola E40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Hp USB-C/Thunderbolt 3 dokkolók: USB-C Universal, G2, G4, G5, Hp Elite/Zbook- Thunderbolt 4 G4
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB Rampage SHIVA FSP 650W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A23/Samsung Galaxy A25/Samsung Galaxy A05s
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest