- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- Kikristályosodik a Razr 60
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- iPhone topik
- Magisk
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pista0001
addikt
válasz
Osibaa #13190 üzenetére
Na ez elég érdekes dolog. Nekem egy TP-Link 722N van, AMD 785G alaplapban tökéletesen ment heteken keresztül 24/7-ben (a torrentet is bírta), Intel P55 lapban nem sikerült pár percnél hosszabb kapcsolatot összehozni eleinte. Később jött egy BIOS frissítés az alaplaphoz, azzal akár 1-1,5 napig is bírná ha használnám, de ezt a teljesítményt sem találtam kielégítőnek, mert sokszor már fél óra után is megszakadt a kapcsolat. Az oprendszer mindkét gépen Win7 volt, próbálkoztam Win driverrel és a gyárival is. A lényeg hogy túl sok mindenen múlik egy USB WiFi stick működése, nekem jelenleg úgy tűnik hogy leginkább a szerencsén.
-
zsigus
őstag
válasz
Osibaa #13182 üzenetére
Lehet, hogy más a hardver revízió.
Előfordul, hogy ugyanazt a terméket más revízió esetén másik chip-el szerelik, ami viszont már nem kompatibilis az OpenELEC-el (mert itt ugye a vezérlőhöz építik bele a rendszerbe a drivert (ahogy Win-ben is pl. Atheros vezérlőt ír ki), más vezérlő esetén már nem működik).
Valószínűleg megcsinálták a támogatást egy régebbi verzióhoz, és ez a mostani verziókon már másik chip van.
pandor: "Ha az E-350-et választod akkor készülj fel komoly ventihangra, mert ezeken általában olyan 6000 körül forgó 4cm-es venti van"
Az olcsóbb lapok esetén legalábbis így van. Pl. MSI E350IS, Asrock E350-M1 stb. Ha megnézed a lap képét úgyis látod, hogy milyen hűtés van rajta.
-
zsigus
őstag
válasz
Osibaa #13158 üzenetére
"Az OpenELEC is jó (ha LAN-nal csatlakozol és nem WLAN-nal)"
Olyan Wi-Fi stick-et kell venni amit támogat.
Nekem egy TP-Link TL-WN727N van, és a kezdetek óta minden rendben van vele OpenELEC alatt. Bár a kábel is ott van mellette (most már), mert filmek másolásához/hálózati lejátszáshoz nem árt a kábel (szóval lényegében felesleges a stick, de nem kell máshová ezért a HTPC-n maradt).
-
zsigus
őstag
válasz
Osibaa #12888 üzenetére
Nagyon köszönöm, ismételten a segítséget.
A wiki oldalt én is ismertem, de nem voltam benne teljesen biztos, hogy mindegyik MCE táv infrájával megy a Harmony. Az igazi (=legolcsóbb) még mindig az USB-s IR lett volna, de így is jó.
Egyébként van ennél "gagyibb" is hidd el, láttam már egy ilyen kis méretű változatot is, na az már ránézésre sem néz ki jól, bár csak 2200 Ft itt az aprón (viszont az IR nekem bőven elég belőle).
Chaser: Igen erről beszélek.
-
zsigus
őstag
válasz
Osibaa #12709 üzenetére
Ha normál ATX tápot fogadó házba paneltápot tesz, akkor az a baj, hogy ott fog éktelenkedni egy tenyérnyi lyuk a ház hátulján.
Persze senki nem nézi hátulról, de ha a pókok észreveszik akkor tele lesz egy pár hónap után pókhálóval és egyéb "kedvességekkel" (persze ez sem mindenkinél egyformán igaz, én vidéki vagyok). Ezért sem szeretem annyira az agyonlyuggatott házakat, amik csak rácsból állnak, de ez talán még rosszabb.
Persze le lehet takarni házilag is, de ahhoz már egy kis idő/kedv/anyag is kell.
-
jic
csendes tag
válasz
Osibaa #12694 üzenetére
köszi a tippeket!
tetszik ez a q07, ebbe lehet szerkeszteni paneltápot?
igazából a lapok közül az asus e35m1-m volt ami jól nézett ki, leginkább mert ha jól láttam passzív. viszont mATX, ami ugye nem jó a q07-hez?
esetleg tudnál mondani valamilyen mATX házat?
vagy egyszerűbb az élet egy asrock e350m1-el valami normális ventivel, q07-el, paneltáppal? -
zsigus
őstag
válasz
Osibaa #12542 üzenetére
Újratelepítem az Openelec-et egy másik pendrive-ra, és megpróbálom a monitoron, az is FHD-s (most már kalibrálva lett, ezért mások a beállítások (és nagyobb is a fekete csík).
De mintha korábban a monitoron is jelen lett volna. Ráadásul ha ez lenne a probléma akkor sem kellene egyik oldalról a másikra vándorolnia a sávnak.
Majd szólok mi lett.
-
zsigus
őstag
válasz
Osibaa #12540 üzenetére
Köszi a választ. Akkor a lappal lesz gond, írok a boltnak és cseréltetem egy Asrock-ra (és innentől az MSI-t nem ajánlom senkinek, bár ahogy olvastam a Zotac miniPC-jével is hasonló gondok voltak). Szerencsére 3év gari van rá.
24 Hz-en használod a gépet? Én 50 Hz-en, és emiatt vált 24 Hz-re ha HD-s (vagy 24p-s) filmet indítok el. Nálam az 50 Hz-es filmeknél nem vált frekit, csak akkor amikor kell (ahogy látom viszont egyre több a 24p-s SD anyag is, ezért nem csak a HD-s anyagoknál van váltás).
-
zsigus
őstag
válasz
Osibaa #12537 üzenetére
"Rendszer/Videók/Képfrissítésfrekvencia igazítása a film-kockasebességhez: Nem"
Pedig ha a HD-s filmekhez szeretnél 24p-t akkor ezt be kellene kapcsolni.
Nekem már az is megfelelne ha valahogy a driver-ben lehetne nagyítani a képet (kicsinyíteni lehet az overscan-nel), ha kimaradna egy-egy fél centis rész három oldalról nem érdekelne.
aicon: Semmi gond, azért köszi.
-
bozsozso
őstag
válasz
Osibaa #12531 üzenetére
Nekem is 512Mb van a gpu-nak.
Kicsit kezdő vagyok még úgyhogy ha buta kérdés akkor elnézést:
"képszinkronizálás nincs bekapcsolva"
Függőleges képszinkronizálás letiltva - erre gondoltál?
"képfrissítés 23,976"
a képfrissítésnél nekem 2 tizedesig állítható így az 23,98 lehet csak
Van valami egyedi video beállításod?
nincs semmilyen egyedi úgy hagytam mindent ahogy felraktam. win alatt is csak a hardveres videógyorsítást kapcsoltam be
Ha tudsz légyszíves segíts, mert feleslegesen nem raknék fel win-t. Ez az openelec nagyon tetszik. Kellően gyorsan indul pont ma reggel ahogy a gyerekeknek bekapcsoltam és átváltottam a tv-t hdmi-re a feleségem megkérdezte, hogy nem kapcsoltam ki tegnap este? De kikapcsoltam, miért? Ez ilyen gyorsan elindul?
Nem tudom, de azzal nem lehet gond, hogy tp-link WR841N routeren keresztül az asztali pc-m megosztott könyvtárából megy a film? Vagy esetleg, hogy a memória 2 modulból áll?
szerk.: az asztali pc-ről megosztás átmeneti mivel nas-ról lesz "etetve"
Ment privi
-
MedHeppy
csendes tag
válasz
Osibaa #12209 üzenetére
Köszönöm a gyors válaszokat!
Sajnos tényleg láma vagyok a kérdéshez. Van valami olyan jellegű probléma a BlueChip S7-el, ami miatt nem tudok vele 1080p filmet nézni? Ahogy néztem proci egész erős benne, a videokártyáról nyilatkozni sajnos nem tudok, de a procinak önnmagában is bírni kell szerintem. Ráadásul egész pofásan néz ki, 1 terrás vinyó is van benne. Nekem nem is kéne ennél több....
Xtremer nem lenne kevés torrentezéshez és netezéshez? Brazos és Atom + ION1 alapú gépeket kompletten összerakva lehet valahol kapni? -
drdr
senior tag
válasz
Osibaa #12155 üzenetére
Szia!
Érdekelne a tapasztalatod a billentyűzettel kapcsolatban (hatótáv, érzékenység, tapipad minősége, mennyire áll kézre a tapipad, stb), illetve mennyire melegszik ez a vinyó?
Köszi.
Billentyűt kb. 4m-ről használom, könnyű, ölben is jó, asztalon is, nem érzékeny hol sikerül megnyomni, így még fekve sem volt vele gond
A touchpad része, szokatlan, mert noteszhez is egeret használok. Azt kell mondjam, nem rosszabb mint egy notesz touchpad. Szoftverében állítható a mutató gyorsulása, sebessége, a scrollozás... Szóval meg vagyok vele elégedve (eddig), jól be kell állítani, ahogy kényelmes.
Eleinte hátsó usb-be volt bedugva, néha ölbetéve nem reagált, most első csatlakozóban a vevő, nincs vele baj, ráadásul olyan kicsi, hogy nem is látszik, hogy vmi be van dugva. (Két USB csatlakozó van elöl a házon, így egy még mindig szabad).Közben kipróbáltam, hogy elöl van dedugva, így 8-10m-ről is működik (messzebre nem tudtam menni, hogy rálássak a tv-re, de hát másképp nem is lenne értelme.
)
Vinyó, langyos... enyhén meleg (3-4 óra üzem után). Dehát 5.3W a max. telj.felvétel, ha ennyit eldisszipálna, akkor sem lenne nagyon meleg... Na és itt a halk sfx táp másik előnye, hogy talán kelt egy kevés légmozgást, ami ugye hűti a vinyót is valamelyest.
-
válasz
Osibaa #12136 üzenetére
Köszi!
"Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy az egyik film menni fog, a másik pedig nem megy DXVA-val."
Jó pár filmet kipróbáltam, egyik sem megy DXVA-val. Szerinted ennek lehet köze a film szaggatásához? Ismétlem, a CPU 30% körül dolgozik full hd-ban.
Más lejátszóprogik, például a SplashProEx viszont azt írja ki, hogy a hardveres gyorsítás elérhető, aktív a bekapcsolás-gombja is. Most akkor mi van?
-
buca84
őstag
-
Joshi
titán
válasz
Osibaa #11700 üzenetére
Ezt ugye te sem gondoltad komolyan.
Szerinted egy Brisbane magos amd mennyi hőt termel Idle-ben? Most nem akarok belemenni a léghűtők változatos világába ugyanis ez a topik nem erről szól, mindenkinek a kreativitására bízom a dolgokat. Egy biztos, nem lehetetlen hangtalanná tenni még egy olyan gépet se mint amit példának felhoztam.
"...és a filmet hallom, nem a ventik zaját."
Gondolom mennyire lehet hallani egy 5.1-es hangrendszer mellett a htpc venti hangját.Na persze vannak csendes jelenetek is a filmben ez nem vitás.
ui.: nem harcúúúni akarok csak ez a véleményem a kis fogyasztásról.
-
Dj Sügi
őstag
válasz
Osibaa #11296 üzenetére
"A szokásos HTPC feladatokon (film, zene, fénykép, média stream) kívül másra is használnád a gépet?" Ezeken kívül még netezésre.
A HTPC-nek ez a lényege, mire lehet még használni? Nem akarok rajta crysis 2 FULL HD-ben futtatni.Általában mit szoktak rakni a HTPC-kbe adattárnak, rendszer alá?
Mindenképpen egy nagyobb méretű vinyó kellene, de nekem már 160-320ig minden megfelelne, tehát egy 16/32Gb-os SSD-vel nem sokra mennék, mert nem nagyon fér mellé a rendszeren kívül semmi.Igazából az a kérdés, hogy egy átlagos 3,5"-es vinyóhoz képest mennyivel lassabb egy 2,5"-es mondjuk 5400-as 8MB-os vinyó? Ha másolni kell rá adatot, akkor az ne hetekbe kerüljön, a rendszer azért fusson rajta rendesen, és ne fogja vissza a gépet, mert lassúcska...
-
canniball
nagyúr
válasz
Osibaa #10998 üzenetére
"a legjobb távkapcs az 525-ös ezek közül."
Csak az már nem kapható."Amit lent leírtál, azt a Mute gombbal meg lehet oldani, de akkor a TV-n egy áthúzott hangszóró jel rajta lesz a képen - gondolom azt nem szeretnéd (Samu TV-n ez van és nem tűnik el)."
Nekem is Samsung TV-m van és mérgelődtem is emiatt amikor először megláttam. Érdekes módon Philipsék (előzőleg az volt) meg tudták oldani kulturáltan: pár másodpercre kirakta a némítás ikont majd eltűnt. Ennél meg..."Én ezt úgy oldottam meg, hogy a HTPC-n az audio kimenet..."
Nem a HTPC részére gondoltam a dolognak, hanem egy "csak TV activity" és egy "TV+HM activity" felállásra: nem mindig van kedvem "erősítőzni" a TV-zéshez.blg!
Nálunk nincs 5.1-es TV csatorna, így ez nálam nem indok.sanp!
Ez hasznos infó volt, köszönöm! Akkor ezek szerint fából vaskarika, a 300-as kilőve. A következő a 600-as, de az meg 3-4-szer annyiba kerül, ráadásul ezüst...Summa summarum: a projekt elnapolva, talán majd egyszer... Mindenkinek köszönöm a segítséget!
-
Bitlisz
aktív tag
válasz
Osibaa #11042 üzenetére
Nem, ez volt az: Point of View Mobii ION miniPC Sydney: ION-CS330-1, alacsonyabb mint a Tokyo.
Ez is pont ugyanaz mint a többi amit írtál
Alapból a chipseten volt venti, amit egyből cseréltem valami halkra.
Oldaról a nagy venti is megindította a légmozgást.
Meg a tápban is volt venti csere, mert az is vacak volt pár hónapra. -
Bitlisz
aktív tag
válasz
Osibaa #11040 üzenetére
Nekem is volt ilyen házam (Point Of View mini PC).
Az egyik oldalába ment egy 12cm-es venti, pont befért szemből jobb oldalra, vmi winyóhely volt kiképezve (adtak is 2db műanyagot ahhoz) és ok volt 1db HDD-vel.Jabocs, most nézem a proct...nekem Atom+ION-os lappal...szal lehet komolyabbat nem tennék bele.
-
sb
veterán
válasz
Osibaa #10998 üzenetére
"A Harmony csak azokat tudja, amire az eredeti távkapcson is van gomb (ez majdnem igaz)"
Élő példa a Samsung TV-men 525-tel:
Az input váltás a gyári távról csak úgy megy, hogy végigscrollozok az összes inputon. Amíg el nem érek a kívántig addig kell nyomogatni, az 525 viszont valahogy máshogy vezérli.Ha jól rémlik nem is biztos, hogy az egymás utáni kiválasztás van beállítva üzemmódként, de erre nem emlékszem pontosan.
Az biztos, hogy villámgyorsan vált inputot, úgy, ahogy gyári távval nem tudok, mert hiába nyomkodom gyorsan, nem veszi új jelnek. Ill. vannak nevesített input gombok, amikkel egyből rávált az adott bemenetre akkor is ha közben a gyárival elállítom valami másra. Tehát n-szeri megnyomásra nem alapozhat.
-
Bazs-
tag
válasz
Osibaa #11006 üzenetére
Köszi a segítséget. Én is ilyesmire gondoltam. Utólag a passziv videokártyát legalább tudom cserélni egy TV tunerre, ha arról van szó.
A ház elől lenne és egy nagyobb merevlemez elég bele. Úgy érzem, hogy ez lesz a legdrágább alkatrész. Abban még tudnál tanácsot adni, hogy merre felé nézegessek házakat ? Ezen a területen abszolút nem vagyok képben. A többi alkatrésszel elboldogulok. -
canniball
nagyúr
válasz
Osibaa #10970 üzenetére
Az én pálcámon csak kanai írásjelek vannak, arra nem tudok guglizni.
Ez a betanítós móka viszont kifejezetten hasznosnak tűnik.
A neten több helyen is azt olvastam az i és az itlen között csak a "fényezés" a különbség, remélem nem csak ránézésre állapították ezt meg.
Ha eltekintünk a vezérelhető eszközök számától, a kijelzőtől (van annak valami funkcionális haszna?) és olyan extráktól mint a gombok megvilágítása, újratölthető akksi stb. mennyivel tudnak többet a nagy testvérek, pl. az általad említettek?blg!
Erre nem gondoltam. És erről jut eszembe a kérdés: be lehet-e állítani az egyes activity-khez egyéni "hangokat"? Tehát pl. a TV activity esetén 33-as fokozaton szóljon a TV hangszórója, a TV+AV activity esetén a TV hangszóróját lője 0-ra az erősítőét pedig 23-ra úgy, hogy arra a bemenetre állítja amire a TV van kötve, ugyanez pepitában a TV+AV+HTPC activityre? -
canniball
nagyúr
válasz
Osibaa #10963 üzenetére
Vagy úgy! Nos az enyémnek PC Remote a típusa, nem hiszem hogy ilyet lehetne a Logitechtől letölteni...
A TV-hez és az erőlködőhöz viszont lehet azért majd beruházok egyre. Azt esetleg tudod mi a különbség a Harmony 300 és a 300i között? Előbbi sajna nincs fent a Logitech oldalán.
-
Klemens
őstag
válasz
Osibaa #10853 üzenetére
Tehát akkor nem lesz jó az a lap sem?
canniball:
MSI 760GM-P23 12 150Ft (Ipon)
Sempron 140 (2 magosított) 7500Ft (irány ár)
2x1Gb Kingstone 1333Mhz 2,5K
80Gb Samu Sata 2 2,8K
Asus ODD 3,5K
AOpen (FSP) AO350-12APNF 3KEz így 31 450Ft, kicsivel több, mint a keret, de még lehet beleférne. Természetesen nem néztem, hogy a cuccok közül mi jönne postával vagy ilyen, tehát még számolni kellene esetleges postával.
Itt pedig a másik:
Asrock E350M1 19K (plusz posta)
2x1Gb Kingstone 1333Mhz 2,5K
80Gb Samu Sata 2 2,8K
Asus ODD 3,5KEhhez így valami pici táp és házikó. Postaköltség nélkül 27,8K.
-
Csicsóka
őstag
-
MZperX75
addikt
válasz
Osibaa #10788 üzenetére
kb dettó,így a teszt valahogy akkor is sántít
Nézd
Enszüke :
5 nagy oldalon torrentezek jelen pillanatban is vagy 3 oldalra seedelek!
A arányváltoztatás elött 190ezer Ncore-os közül 42. voltam az oldalon 10600-as aránnyal.
A kliensben 106torrent van,gyakorlatilag mind a 106-szedhetnék tőllem,de csak jelen pillanatban 28 aktív van és így írás közben 23-25% a procihasználat+skype+feladatkezelö.
25/5 nettel többre nem képes ,lehet egy 120M-ással kéllene tesztelni.
ahol 20-40M feltöltés,ott lehet hogy menne 30% fölé is!
A letöltés az más az bele bele kostolhat 25M lefelé a 30%-ba.De azt írtad 15M-ás nettel
No de mindegy nem vitatkozom csak,most nem 12 aktív cucc volt ,hanem 28 így gondoltam csesztetlek egy kicsit ,de azért béke van
-
MZperX75
addikt
válasz
Osibaa #10782 üzenetére
Gigabyte MIB T5140
Ha mondod küldök képet a sajátomtólkb így néz ki nekem is!
proci venti seb 12.5%-on hajtva idle 39-42fok , load 56-58fok 100%-os terhelésnél!
25%-os venti seb idle 39fok-load 100%-on 52-53fok
tudom ajánlani viszont rendszernek is érdemes betenni egy 6cm ventit a vinyókhoz és32-max 42fok közt tarja öket! -
Zzenit
tag
válasz
Osibaa #10302 üzenetére
Szia! Köszi a választ. Egyelőre nincs még ház és pőrén van az alaplap egy fa alátéten. A hőfok 60°C-nál áll idlében. Az energiát a jövendőbeli sima konfighoz szánt be quiet! 430W szolgálja, tetszik nagyon
. Ezt a Radeon 6670-et majd még meggondolom, de valszeg nem lesz belőle semmi, és akkor egy PCI slot nélküli ház is oké. Az ubuntu felrakása nem volt egyszerű, mert sokszor MemOK! probléma volt az usb-s telepítésnél, de már fent van, mondjuk a hdmi-t még nem tudtam életre bírni.
-
3P
tag
Szia!
Köszi a segítséget. Nagyon tetszik az XBMC. ATi alaplapi VGA van a gépemen az alap driverekkel elején pár film hibásan ment. Feltetem a legújabb Catalist csomagot, onnatól a kép tökéletes de a hang nem szolt, sőt a film meg akadni kezdett, ahogy AMD HDMI kimenetet válaszottam a hangnak. (TV-n kerestül szól a hang ezért kellett HDMI kimenet). Ezt nem tudtam megcsinálni. Ha SPDIF-re állítottam a hangkimenet akkor semmi szaggatás nem volt csak ugye úgy meg néma film.
Esetleg valami tipp?
3P
-
canniball
nagyúr
-
macimeister
aktív tag
-
zodo
nagyúr
Szia Osibaa!
Elvileg a mostani konfigot tenném át egy fekvő házba ami kb. 44 cm szélességű mint pl. a SilverStone - Grandia GD04B.
Keskenyebb, mély ház kilőve.
Este nézegettem a kínálatot de nagyon drágák és egyet sem találtam amire azt mondanám hogy megfelel. Lehet visszaköltöztetem valami állóba.
Főként a vinyók miatt váltanék amik még mindig az SG05 tetején hevernek. -
madgie
titán
"Erről a CFI házról azt kell tudni, hogy SFX táp van benne, ami HTPC-be sztem hangos, nem jó a ház szellőzése és a merevlemez(ek) befűtik a gépet, illetve a 150W táp talán túlzás egy ilyen 40-45W körüli fogyasztású konfighoz."
Sajnos egyetértően bólogatok, nekem is meleg volt gyárilag ez a CFI ház egy szem vinyóval is, most egy plusz nyolc centis venti besegít kicsit.
-
jkutya
tag
Köszönöm a tippet, végül is ez került bele:
Azon egyszerű oknál fogva, hogy ilyet tudtam hirtelen venni.Úgy látom, hogy a venti ugyanaz benne, csak itt még van egy alu keret - amit könnyedén a ház héjhoz ragasztottam.A video csipszet hűtőt zalmanra cseréltem, ill. a procit is ujrapasztáztam.
(érdekes:eredetileg valami öntapadó cucc volt a hűtobordán, mely elég aszimmetrikusan feküdt fel a két magon -mindegy, most már jó)A venti tényleg hangtalan - melegedés nincs.
Még valami szép előlapon gondolkodom - valami nemesfa v. szálcsiszolt fém.
-
Anaxis
csendes tag
Először is köszi!
A 2 Gép szétszedésén én is gondolkodtam csak épp a Több gépet akarom felszámolni a lakásban Asszonypajtás púpja tele van a lakásban lévő gépekkel. Nem hangtalan gépet szeretnék csak minél halkabbat. Lian Li -féle gumis hdd rögzítésről sok szépet olvastam és mivel valószínűleg 3db 2TB-s Samu (raid 5) lemez meg 1 1Tb os Samu lesz a gépben valami 5,25" hangszigetelt tokban (erre mennének a letöltések) a többi csak adat tárolásra lenne meg a média gyűjtemény kapna rajta helyet ha meg már nézek róla valamit akkor nem hallom azt hogy olvasgat a hdd. Amikor meg pihi van akkor úgyis altatva lenne az energia miatt. Olvastam akad ami szép értékeléseket kapott a halksága miatt. Akkor paneltáp kuka (csak az alacsony fogyasztása miatt volt vonzó). Elviekben azt írták a proci kiváló erre a célra. Még most azon gondolkodom, hogy jön 2500T-s modell aminek csak 45W vagy 35W lesz a fogyasztása
de még se árat nem láttam hozzá. Úgy látom egész jól gondolkodtam a témában. 2 kérdésem felmerült még . Érdemes beruházni Távirányítóba, media billentyűzetbe vagy azért megvan nélküle az ember? Másik a táp kérdése gyorsan átfutva azért nincs akkora választék 400W alatt a tápegységekből mint vártam . Tudnátok valami jófélét ajánlani? FSP ZEN-t ahogy néztem gyártó oldalán nem nagyon forgalmazzák kis Wattosban.A be quiet!,Enermax, Corsair tápegységek között akadt 1-1 ami megfelelőnek tűnik de meghallgatnám a tanácsotokat.
-
Barnes
aktív tag
azt hallottam, hogy az 500gb-os winyók talán a leghalkabbak, hogy mi a valóságalapja azt nem tudom, de 1tb-ot mindenképpen szeretnék összehozni, akár 2db 500gb-osból is, csak nem tudom, hogy az nem okoz-e plusz hőt, ha kettő van benne.
optikai meghajtókat nem néztem, blu rayre eddig még nem gondoltam, mert szerintem még nincs rá szükségem.
milyen típusokat ajánlasz?
mégegy valami.
nálunk a vidanet a tv szolgáltató és conax-os kártyával adják a set top boxot.
vettem a tv-be egy pcmcia (vagy hogy írják) kártyát amibe ha bedugom a szolgáltató által adott kártyát, kódolja az adásokat tehát nincs szükség set top boxra.
na most a kérdésem az, hogy ez megoldható egy HTPC-ben is valahogy? -
Ja, hogy kilóg. Akkor egyrészt állítsd be a TV-n a "just scan" v. éppen hogy hívjákot a képaránynál (szóval ne sima 16:9-re rakd) és ha az önmagában nem oldja meg a dolgot (bár valószínűleg igen, az NV kártyáknál épeszű default van), akkor a kártya beállításainál húzd le az overscant nullára.
-
"HDMI sajnos ilyen, mivel nem a TV natív felbontását használja, ezért pixeles."
Hát már hogy a csudába ne a natív felbontást használná? Főleg, hogy full HD TV-ről van szó, nem pedig 1360x768-as paneles darabról (de ott is csak a sokéves modelleknél volt gond az, hogy HDMI-n nem fogadták a saját natív felbontásukat).
elmouse: Overscan
-
X@b3e
addikt
A baj az azzal az 1. HSZ-el, h úgy indul, h végy egy MP-HC-ot. De én nem azt használom, a Win7 MEdia Centere megy a HTPC-n. Azon laggolnak az 1080-as tartalmak, egy K-Lite + CoreAVC kombón. Egyszer már beállítottam, de már sajna nem tudom hogyan pontosan. Akkor asszem CCCP pack volt, és azzal kellett trükközni vmit.
-
tothl
addikt
Azt meg tudjátok mondani, hogy 1080i ts tartalmakat mivel lehet értelmesen lejátszani ?
Van egy WD TV Live ketyém, az pár másodpercig gyönyörűen viszi, nagyon szép a kép, utána belassul.
Az E8400-as, HD3870-es asztali PC-mmel meg nem tudom lejátszani szépen. Vagy nem deinterlacel, vagy lassu elkent hulladék lesz a képből. Próbáltam k-lite codec packot, mindenféle beállítással, de nem tudtam jóra belőni. Boxeeval és XBMC -vel sem jártam sikerrel..... -
sb
veterán
Jaja, van kép, én is aszerint szereltem össze a sajátom.
Így hangtalan. Amúgy az eredeti venti sem lenne olyan vészes, csak a ventiállítás rossz ezen a lapon. Leszabályozva sípol a lap... azt hiszem még a bios frissítés után is csinálta. Maxon semmi baja, csak úgy meg hangos a kis 4cm-es venti. -
sb
veterán
Így S3-ként már világos mire gondolsz, igen, ilyenkor mindenféle bekapcsolás megy.
Nekem teljes kikapcsolt állapotból kellene, amit zodo is ír.
Mondjuk még nem jártam utána, de elsőre, simán beállítva nem ment:
Asrock Ion lap: beállítva biosban, hogy USB-ről induljon + usb-s MCE távirányító.
De majd utánanézek...
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B550M R7 5800X 32GB DDR4 1TB SSD RTX 3060 Ti 8GB ZALMAN I3 NEO A-Data 650W
- Azonnali készpénzes INTEL CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Samsung S23 Ultra 8/256GB Jótállás: 2027.02.16.-ig
- 15,6" Dell Latitude laptopok: E6540, E5550, E5570, 5580, 5590, 5500, 5501, 5510/ SZÁMLA + GARANCIA
- Új és régi konzolok Okosítása/Softmodoloása, és Szoftveres szintű javítása - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest