-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
SunMount3r
nagyúr
De ehhez még külön meg kell venni egy IR reciever-t is, nem? Amúgy meg pont arról volt itt szó, hogy másra is lenne használva a PC, ahhoz meg ilyen "kanapé szinten" pont megfelelnek egy légegér plusz funkciói. Meg ugye ez rádiós, nem (csak) IR-es így a távolságból és az rálátásból sem adódhatnak gondok.
-
SunMount3r
nagyúr
Sok -jobb- légegéren minden van és mindent lehet amiket itt felsoroltatok. (A légegér pl. az egy ilyen, tehát nem csak mutogatni lehet vele.)
-
canniball
nagyúr
Ezek szerint önmagában nem, de egy PVR backend sw-rel megoldható a dolog.
-
canniball
nagyúr
Ezt cáfolom. Van egy kis házi szerverem amit letöltésre és helyi hálón fájlmegosztásra használok, videót nem nézek rajta, egér, bill., monitor nincs is rákötve. Mégis működik amit írtam: ha folyik a letöltés vagy a többi gép szedi róla a biteket akkor nem kapcsol ki, ha egyik sincs akkor a beállított idő elteltével leáll. Pedig semmiféle program nem jelzi neki hogy befejezte amit csinál vagy sem.
-
zsolt501
nagyúr
Nekem ebben az egész madVR dologban 1 dolog nagyon nem tetszik, mégpedig az erőforrás igénye, mert az bizony eléggé magas VGA szempontjából, és valljuk be, hogy egy sima filmnézegetős gépbe egy madVR-hez illő VGA igen csak bolhára ágyúval menni kategória nekem.
Majd akkor fog ez érdekelni, ha majd ezt egy passzív PC is tudja különösebb cirkuszi (pl.extra hűtés) kunsztok nélkül is produkálni, mert bizony ez jelenleg nem megy teljesen passzívban. -
Patice
Topikgazda
-
djnice
veterán
Erre mondtam, hogy ha 50i-re állítod a kimenetet az át fog menni, mert ahhoz pont a 25Hz sávszélessége kell. Mivel az adás is 50i, majd a TV deinterlacel és 50 Hz-re fog kapcsolni.
Ha Kodi lesz a szoftver, ott sajnos ezt nem lehet megoldani mert nem tud natív váltottsoros kimenetet. -
PuMbA
titán
"Ha jól értem, akkor 1.4-es HDMI-vel csak 30Hz-et lehet max beállítani?"
"Akkor hogy lehet vele nézni a TV-ből (TV tuner) származó forrást, aminek 50Hz kell?"
Ez a lényeg, ezért érdemes csak HDMI 2.0-ás vagy DisplayPort 1.3-as eszközöket venni, ha 4K a cél.
_Smooth: Most, hogy már szabvány lett az 50p és a 60p, hiszen az 1080i-t nem szerették, én egyre több ilyen koncertvideót, videóklipet, természetfilmet, interjút és egyéb videókat várok akár 4K-ban is. Elég volt már a 24p darabosságából, ami filmekre jó, de YT-on is kezd terjedni a 60p például talkshow videóknál.
djnice: Interlaced anyagot kiküldeni a TV-nek manapság merész mulatság, nekem nem sikerült egy mai modern PC-vel és videókártyával akárhogy állítottam
Ezek már ilyen nagyon alja román megoldások.
-
Oszilaci
senior tag
-
Tybee000
aktív tag
Az hogy külön config app-van, már egy hatalmas mínusz a kodihoz képest. Amit meg az alkalmazáson belül is be lehetne állítani, annak pedig nem felhasználóbarát kezelése van. Pl.:
- A filmek sorozatok zenék mappát szerettem volna beállítani, de csak többed nekifutásra sikerült.
- Kiegészítőkkel/skinnekel ugyan lehet bővíteni, de azt egy weblapon kell keresgélni, letölteni, és még a vírusirtó is bejelzett rájuk.
- A videós metaadatok letöltésének forrását szintén nehéz konfigurálni, a beépített olyan lassú hogy beleőszülök, mire 40 filmet végigtol, ha esetleg nem fagy ki.
- A zenék beépített kezelője katasztrofális, (gondolom van rá jobb kieg, de az előző pont miatt ez tök mind1)Ezek az első tapasztalataim kb 3 óra nyomkodás után.
A Kodi-t is 3-4 órán keresztül nyomkodtam, mindent meg tudtam csinálni vele az alkalmazáson belül, amit szerettem volna, sok kiegészítő van, a skinnek is normálisak.
-
-
sb
veterán
Beugratós kérdés: Mert kevésbé lenne praktikus mondjuk wifi routert gyártani belőle?
És ami fut/praktikus azt miért ne lehetne egybevonni?Neked is biztos van 4 biciklid amivel a sarki boltig, országútra, terepre ill. downhillezni mész, nem?
Ja, bocs. Gondolom mégse.De fűnyíród meg van mert azt is lehet biciklivel, de arra már kellemetlen.
Tök egyszerű: Ha valami 90%-ban jó több feladatra akkor érdemes egybevonni, ha meg 10%-ban akkor csak önsz*patás. Sokan elfelejtik a józan paraszti észt és a legkisebb ellenállás felé menni.
-
sb
veterán
Tudom mit jelent. Ezért írtam az egészet. A nevében sincs benne sehol, hogy másra ne lenne jó.
A használat dönti el és ez inkább fizikai kérdés.Pl. nálad is hiába van 4 HTPC. Az egyik bőven lehetne NAS, csak 3 feltételnek kell megfelelnie:
1. Működjön egyszerre NAS-ként és HTPC-ként is. 2. Bírja a neked szükséges rendelkezésre állást. 3. Fizikailag legyen jó helyen. Ez mind a feladattól független tényező kb. -
-
drdr
senior tag
Ez driver szinten dől el (vagy inkább hardver szinten), ha már benne van a kártyában/kártyán, akkor működik is. Az is lehet, csak akkor jön megfelelő stream belőle, ha a megfelelő CAM és előfizetői kártya benn van a CI modulban...
Külön smart card-os megoldás is működhet, linuxon meg is van (pl. dreambox és klónok és egyéb beltérik), Windows-on is vannak CAM szolgáltatások, biztos össze lehet hozni, de mint fentebb írták, nagyon utána kell nézni, mi mivel kompatibilis.
-
-
etomcat
tag
Szia Hati!
> "1 x "timeshift" ramdiskre"
>
> Itt számolgassatok, hogy hány órás puffert szeretne és mekkora bitrátájú az adás, amit nézni tud.Elég lenne kb. 45 percnyi Full-HD tévéműsor timeshift képessége.
(Műholdas adókról van szó, amik általában komolyabb bitrátával mennek, mint a kábeltévés agyontömörítettek.)> Egyszer csak elfelejti és újraindítja a gépet, miközben a háttérben megy a felvétel.
Valószínűleg az asszonyka, aki netezésre is használná az alapvetően HTPC gépet, olyan korlátozott Win fiókot kapna, aminek nincs gépleállítási joga.
Üdv: Fehér Tamás.
-
-
Köszi -- értem én, nem is ezzel van bajom, hanem a kommunikációval.
Elindítom, és van olyan menüpont, hogy TV. Belépek, engedélyezem -- erre közli, hogy választanom kéne egy add-ont a listából. Arról, hogy szerver is kéne neki, hallgat, mint az a bizonyos melléktermék a gazban, ráadásul akkor sem erre panaszkodik, amikor az add-ont próbálom használni, hanem azt írogatja, hogy connection lost. Márpedig ha lost, akkor annak elvben meg kellett volna lennie, hiszen ami sosem volt, azt nem lehet elveszíteni.
Erre az egyszerű felhasználó a büdös életben nem találja meg a megfejtést, különösen, hogy a program úgy tesz, mintha máshol lenne a hiba. Így aztán lehet keresgélni, hogy vajon mi miatt tűnt el a meglevő kapcsolat, lehet buherálni az antennát, újraindítgani a gépet, gyűjtögetni a keresztespókokat éjfélkor, teliholdnál...Üdv: MaCS
-
BullZeye
veterán
Erre gondolsz (Hama MCE Remote Controller)? Vagy az MCE Clone egy szabvány amit infra használ?
(#24103) dabadab
Ez fent van, használom, de nem akarom állandóan telefont csesztetni, meg ez csak XBMC-hez jó nem? Nekem olyan kellene amivel TVn is tudom beállítás menüket léptetni, sourceot váltani, ilyesmi. -
TCr
veterán
Neten van, kell az.
regger: tegnap a folyamatos fagyásoknál megint ki tudtam volna b*szni az ablakon, visszasírva a Popcorn A210-et, de aztán kis játszadozás után elég pofásra sikerült megcsinálnom a zenei médiatárat, az picit meglágyította a szívem.
Nem tudom még megmondani, hogy jól tettem-e, hogy váltottam.
-
törölt tag
Az jó képet mutat, viszont ha beállítom, hogy a képet szinkronizálja a megjelenítőhöz, akkor a 23.976 fps felvételeknél a hang már zavaróan magas lesz. Viszont nagyon jó a scrollozás. Sajnos vissza kellett tennem 720p60-ra. Ekkor mindegyik tűrhető és a hang is normális. Kell vennem egy TV-t, bár a projector még mindig csak 60fps-t tud. Mind1, majd egyszer lecserélem azt is.
-
zsigus
őstag
Ameddig nem tudtam beállítani a HTPC-n a 24p-t addig én sem vettem annyira észre (bár egy picit furcsa volt, főleg 60 Hz-en, mert ott 3:2 Pulldown van, és nem egyenletes a sebesség, 50 Hz-en jobb egy picit), de amióta be van lőve a 24p teljesen más.
Hidd el van különbség.Tomix24:
DM-Fan, plazma topic:
"akkor már inkább a Panasonic 42C3, amiben ugyan nincs beépített lejátszó, viszont korrektül kezeli a 24p tartalmakat is és még a képe is jobb, feketeszintje is mélyebb, mint a Samsung-énak."Panasonic 42C3: 1024x768
-
drdr
senior tag
Vinyó, langyos... enyhén meleg (3-4 óra üzem után). Dehát 5.3W a max. telj.felvétel, ha ennyit eldisszipálna, akkor sem lenne nagyon meleg... Na és itt a halk sfx táp másik előnye, hogy talán kelt egy kevés légmozgást, ami ugye hűti a vinyót is valamelyest.
Filmközben olyan harminc-pár fokos lehet (fölé tettem a hőmérőt 26 fokig ment fel). A chipset hűtőborda melegebb.(A lakásban 22 fok van).
Hangja filmközben nincs. Másolásnál, ill. oprendszer iduláskor hallható legfeljebb egy mélyebb hang, mintha a bútoron dobolna, de semmiképp nem ciripelés vagy kerregés. Szóval halk 3,5-4m-re ülök tőle, nem hallom, főleg hogy az akváriumom szűrője hangosabb...
A házban egy gumibakon keresztül van felcsavarozva a vinyó, ez a ház része volt ez gondolom még jobban elnyeli... -
canniball
nagyúr
Az jó, naggyon jóó.
Csicsóka & zsola32!
Azt hiszem félreértettétek: nem médiainformációkra kérdeztem, hanem magára a médiára. Az iMedian pl. úgy működik, hogy a beállítás során megmondom neki melyik mappában keresse a videókat, zenéket stb., majd lefuttatja a keresést és ebből készít egy adatbázist (vagy valami ilyesmit) és az alapján mutatja hogy milyen videóim, zenéim stb. vannak. Ha pl. bekerül egy új film a videó mappába azt nem fogja mutatni, csak miután nyomtam egy újabb keresést/frissítést és frissítette az adatbázisát. Na ezt szeretném elkerülni, szeretném egyből látni azt ami az adott mappában van.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- BESZÁMÍTÁS! 4TB Samsung 870 EVO SATA SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- LG 77G4 - 77" OLED evo - 4K 144Hz 0.1ms - MLA - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- AKCIÓ! ASUS MAXIMUS VIII HERO Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 15" 2019 i9 9980HK 32GB 500GB Radeon Pro 560X hibátlan működéssel
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged