-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Joshi
titán
válasz
Turbo73 #59010 üzenetére
Nekem ami feltűnt, hogy spiky03 fórumtársnak az MPC Video renderer verziószáma 0.9.3.2363, addig a tiéd csak 0.6.7.2013. Azt nem tudom, hogy ez konkrétan minek a verziószáma, meg hogy számít-e egyáltalán valamit.
-
Joshi
titán
válasz
Turbo73 #58945 üzenetére
A Zidoról a kép a techreviewer.de oldalról való ami nem hivatalos oldal. De ahogy mondtam, nem ez a jellemző, mert a HDMI 2.0a eszközök többnyire még nem tudták a HDR-t. Ha a te Marantz erősítőd tudja annak örülj, mert így nem kell lecserélni mint ahogy én cseréltem le az Onkyo 636-ot egy Marantz 7011-re. Mondjuk ott hangzásban is előrelépés volt, de ez is volt a cél.
-
Joshi
titán
válasz
SunMount3r #58939 üzenetére
Olyan kábelt vegyél, ahol konkrétan fel van tüntetve a 18Gbps adatátviteli sebesség. Ha ez is ott van, akkor az a kábel tuti jó lesz. Persze ne Aliról meg Temuról rendelj.
-
Joshi
titán
-
Joshi
titán
válasz
SunMount3r #58933 üzenetére
Azon a tévén ne erőltesd a HDR-t, szerintem HDMI-n nem fog menni. Ahogy írtam max a streamen.
-
Joshi
titán
válasz
MasterMark #58931 üzenetére
Én tudom, azért is mondtam.
ui.: Hiába a magas fényerő, HDR-hez elengedhetetlen a pixelenkénti vezérlés is. Pont ezért lesz gyengébb az OLED-nél (Micro LED-nél) még egy Mini LED-es LCD tévé is, amíg azok nem vezérelhetők pixelenként. -
Joshi
titán
válasz
SunMount3r #58929 üzenetére
Ultra gázra a HDR mint olyanra gondoltam ebben a kategóriában.
Teljesen felesleges a HDR-t erőltetni ilyen szinten. Kb ennyi a lényeg.
-
Joshi
titán
válasz
Turbo73 #58927 üzenetére
Ezek a dolgok nem egyértelműek, mert a gyakorlatban ez úgy van, hogy a HDMI 2.0a-val rendelkező készülékek (tévék, erősítők stb) még nem képesek a HDR-re. Jó példa erre a korábban említett Sony tévém, vagy az Onkyo 636 erősítő. Ezek már 4K képes eszközök, de HDR-re nem képesek. Valószínű túl későn jött ki a specifikáció, vagy egyszerűen még nem volt fix.
Egyébként kár ezen rugózni, mert az ilyen eszközök már a múlté (szerencsére). Egyébként a nagyon gáz az inkább a SunMount3r által említett Hisense 40A4BG tévé, ami 2022-ben szerintem ultra gáz. A HDR-nek ilyen szinte zérus értelme van, egyszerűen egy parasztvakítás. -
Joshi
titán
válasz
SunMount3r #58921 üzenetére
Stream az eleve az internetes sávszélességhez igazodik mind felbontásban, mind pedig bitrátában (dinamikusan változtatja ha szükséges). Pont azért, hogy gyenge internet mellett is tudjon az ember filmet nézni. Én nem erőltetném a HDR lejátszást HDMI-n keresztül, de ha van kedved kísérletezhetsz. Ha veszel egy valóban 18Gbps-es HDMI kábelt, az biztos hogy tudja az adatátviteli sebességet. Ha azzal se megy a HDR, akkor egyszerűen nem tudja a tévé. Lehet hogy a HDR az csak a Stream-re vonatkozik, inkább ez a valószínűbb.
Ha megnézed a displayspec oldalon a tévé adatlapját, akkor a panel csak 8bit-es. A HDR tévéknek általában natív 10bit-es a paneljuk (jobbaknak), vagy 8bit+FRC tehát szoftveresen oldják meg. -
Joshi
titán
Megtaláltam az LG tévé topikban a hozzászólásodat. Egy Hisense 40A4BG tévéd van ami 2022-es.
Hogy tudtál ilyen megoldást venni?
A specifikációkban csak annyit írnak hogy HDMI 2.0, hogy a vagy b nem tudom. Nézz róla tesztet, hátha a HDR-t is tesztelték rajta.
-
Joshi
titán
válasz
SunMount3r #58919 üzenetére
A Wikipedia nem hivatalos oldal. Verziószámmal csak aktív eszközt nevezünk meg. A kábel ha passzív (létezik aktív is) akkor az egy rézdrót nem több. Annak a keresztmetszete és szigetelésétől függ hogy milyen adatátvitelre képes.
Az a gond, hogy amikor még Full HD felbontású tévék voltak, akkor a HDR még nem létezett. Mivel nem írtad le hogy milyen tévéd van, ezért nem tudom hogy a tévéd képes fogadni a HDR-t HDMI-n keresztül. Szerintem nem, max a tévé belső lejátszójával tudnál ilyen forrást lejátszani. A másik meg az, hogy ritka a Full HD HDR tartalom, azt is valószínű a 4K verzióból butítják vissza. Egyébként fura, hogy 2025-ben kérdezel ilyeneket. Eddig se tudtál lejátszani azzal a tévével HDR tartalmat? Gondolom nem mai darab az a tévé.
A tévének HDMI 2.0b képesnek kell lennie, mert onnantól van HDR is. Ha nem ilyen HDMI van a tévén, akkor biztosan nem fog menni. Nekem volt egy Sony 49X8505B tévém ami már 4K felbontású volt, de csak HDMI 2.0a volt rajta így nem is tudta a HDR-t. Itt is látszik hogy fordítva van ez inkább, tehát amelyik tévé tudja a HDR-t, az szinte biztos hogy már 4K felbontású. -
Joshi
titán
válasz
SunMount3r #58917 üzenetére
A HDR a 4K felbontással van együtt és ahhoz 18Gbps-es sávszélességre van szükség. Kábeleket nem HDMI verzió alapján különböztetik meg, mert egy kábelnek nem lehet verzió száma hiszen egy passzív eszköz. HDMI kábelek specifikációja.
Milyen tévéd van ami csak Full HD viszont tudja a HDR-t? -
-
Joshi
titán
A mai hírekben olvastam az AMD ütemtervét és ott láttam meg hogy a Polaris hardveres támogatást biztosít a HEVC formátumnak. Az NV is támogatja a HEVC formátumot hardveresen?
Tehát a kérdésem az lenne hogy milyen hardvereket kellene összeszednem ahhoz hogy az alábbi követelményeknek megfeleljen. Összeget nem írok az most nem számít.- 4k (2160p + HDR)
- AVC hardveres gyorsítás (h264)
- HEVC hardveres gyorsítás (h265)
- 23,976 natív támogatás
- HDMI 2.0 + HDR
- a lehető legkisebb fogyasztás
- passzív hűtés ha ez megoldhatóLétezik az iMON VFD-hez olyan htpc ház amibe be lehet rakni? Ez nem az 5,25"-os helyre rakható változat, hanem egy csupasz csak a kijelzős.
Válaszokat előre is köszönöm.
-
-
Joshi
titán
Sziasztok. Van egy iMON VFD cuccom, de nem a dobozos, hanem egy Thermaltake Mozart Media Lab házba épített verzió amit kiszereltem mert a ház eléggé szétberhelt lett a vízhűtésre való átalakítás miatt.
Na szóval a kérdésem az, hogy ezt lehet még használni? Egyáltalán támogatott még ez az eszköz? Válaszokat előre is köszönöm.ui.: már nem emlékszem hogy volt-e hozzá külön infra vevő, de szerintem nem volt. Esetleg a képen jelölt lenne az infravevő?
-
Joshi
titán
válasz
Enszuke #14100 üzenetére
A táblázatból egyértelműen az jön le hogy csak a kijelzőben térnek el egymástól.
Két funkció nem világos számomra a táblázat alapján:
1. Tilt Motion Sensor
2. Sound and Picture Buttons
Az első gondolom a távirányító mozgásra való bekapcsolása és a másodiknak mi a lényege? -
Joshi
titán
A Logitech Harmony topik eléggé halott, ha valaki használ Logitech Harmony 600 Remote vagy 650-es típust vagy csak egyszerűen ért hozzá, az megtudná mondani hogy a két típus között mi a különbség a színes kijelzőn kívül? THX!
-
Joshi
titán
Megtaláltam a fogyasztásmérővel mért htpc értékeket.
Ma már nincs htpc-ém inkább vettem egy asztali Blu-Ray lejátszós médiaplayer-t. -
Joshi
titán
Én régebben vettem egy 3500Ft-os fogyasztásmérőt valami ilyesmit a Tescoban, a célra tökéletesen alkalmas. Szerintem érdemes venni egyet.
-
Joshi
titán
válasz
Szabo.Peter #13913 üzenetére
-
Joshi
titán
válasz
Szabo.Peter #13910 üzenetére
Próbáltad az (#13907) leírtak alapján?
-
Joshi
titán
válasz
Szabo.Peter #13905 üzenetére
Nálam így működik a Dolby TrueHD és a DTS HD is:
Vezérlőpult->Hang itt az AMD vagy Nvidia legyen aktívAz ffdshow Audio Filter legyen telepítve semmi más nem kell, ezután az MPC-HC lejátszóban be kell rakni ezt illetve a prefer legyen kiválasztva vagyis hogy használja:
Kétszer rákattintasz az ffdshow Audio Decoderre és az alábbiak legyenek bepipálva:
Elvileg így működnie kell, nálam csak így működik.
-
Joshi
titán
válasz
liszi70 #12123 üzenetére
Az alaplapi vga egy ATI Radeon™ HD3450-as ami UVD+-os tehát alkalmas a DXVA-ra. Hogy megy vagy nem megy a DXVA filmlejátszás közben megnézheted az MPC-HC lejátszó progiban. Szerintem olvasd el ezt a leírást és minden menni fog. A vga driver a legújabb legyen.
-
Joshi
titán
Csak firmware frissítéssel érdemes próbálkozni ha van módosított firmware az adott meghajtóhoz. Nézz körül itt. Csak saját felelősségre.
-
Joshi
titán
válasz
Salvador20 #11987 üzenetére
Ahogy nézem nem is esett le hogy miért.
-
Joshi
titán
válasz
Mezga Aladár #11985 üzenetére
-
Joshi
titán
Akit esetleg érdekel van 2db 4Gb-os Silicon Power SSD-ém, pontos paramétereire nem nagyon emlékszem de ha kell megnézem Aida64-el. Annyi biztos hogy Sata2-es MLC, én Raid-be próbáltam Ubuntu 10.10+XBMC-vel de valahogy a linux nem feküdt így szinte nem is használtam. Aki ért a linuxhoz annak kötelező darab.
-
Joshi
titán
válasz
Osibaa #11700 üzenetére
Ezt ugye te sem gondoltad komolyan.
Szerinted egy Brisbane magos amd mennyi hőt termel Idle-ben? Most nem akarok belemenni a léghűtők változatos világába ugyanis ez a topik nem erről szól, mindenkinek a kreativitására bízom a dolgokat. Egy biztos, nem lehetetlen hangtalanná tenni még egy olyan gépet se mint amit példának felhoztam.
"...és a filmet hallom, nem a ventik zaját."
Gondolom mennyire lehet hallani egy 5.1-es hangrendszer mellett a htpc venti hangját.Na persze vannak csendes jelenetek is a filmben ez nem vitás.
ui.: nem harcúúúni akarok csak ez a véleményem a kis fogyasztásról.
-
Joshi
titán
válasz
Celtis #11695 üzenetére
"És fogyasszon rohadt keveset."
Összelomizott konfigból is lehet htpc-t építeni akár 0 forintból, persze a fogyasztás nem 25W lesz. Ha most valaki beruház egy 25W fogyasztás alatti htpc-be kérdezem én, mennyi idő alatt térül meg a ráfordított összeg? Számolja ki, de szerintem addigra nyugdíjas lesz az illető.
-
Joshi
titán
válasz
szabi__memo #11634 üzenetére
"De ez egyrészt nem médiaplayer"
Igazából még nem tudni mi lesz, szerintem lehetne egy média lejátszó alapja is.Esetleg kisebb lesz mint a jelenlegi mobilod.
Ja és a TV gyártók verekedni fognak érte.
"a mov nem csak container?"
Gondolod hogy ha a MOV kiterjesztést kezeli akkor mondjuk az MKV, TS, M2TS kiterjesztés hanyagolva lenne? A mostani belépőszintű Androidos mobilom is viszi a Divx/Xvid filmeket, talán valamelyik komolyabb csúcskategóriás mobil még az MKV-t is.
Én inkább a Full HD WMV-re (VC-1) lennék kíváncsi mert az bizony meg tudja izzasztani a hardvert. -
Joshi
titán
válasz
szabi__memo #11632 üzenetére
A videók alapján lejátssza a MOV kiterjesztést is amit nagyon kevés médialejátszó kezel, ez több mint biztató.
Arról nem is beszélve hogy a jelenlegi élezett piaci helyzetre való tekintettel egyetlen egy gyártó sem lehet felületes egy termék piacra dobásánál.
-
Joshi
titán
válasz
Ragnar95 #11342 üzenetére
A HD filmek lejátszásával kapcsolatos tudnivalókat a HD filmek lejátszása /Olvasd el az első hsz-t!/ topik első hsz-ből megtudhatod. Amikor már tudod hogy nagyjából milyen konfig elég hozzá utána már építhetsz HTPC-ét.
-
Joshi
titán
válasz
morfondőr #11134 üzenetére
Media Player Classic HC-val próbáld, az általam linkelt leírás alapján szépen viszi a HD filmeket ráadásul a TV-d tudja a 24Hz-et.
Viszont az XBMC nálam is eszméletlenül szaggat még az előbb linkelt 11-es bétában is. Gyakorlatilag tök mind1 hogy mit állítok be a Video lejátszásban (DXVA2, freki igazítás a TV-hez stb) egyszerűen élvezhetetlen a képsebesség. Gyanús hogy neked is LG TV-éd van ahogy nekem is (PK250). Lehet hogy az LG-vel lesz a bibi. -
Joshi
titán
válasz
morfondőr #11131 üzenetére
Első körben olvasd el HD filmek lejátszása /Olvasd el az első hsz-t!/ a topiknak az első hozzászólásában leírtakat és ha továbbra se boldogulsz csak akkor kérdezz a HD filmek lejátszása topikban.
-
Joshi
titán
válasz
Sh4rKy #11092 üzenetére
Most nem kötekedni akarok de egy agp rendszert már fillérekért tudsz venni az apróban, meg aztán nem tudom hogy elég lenne az ilyen régi rendszer a Full HD lejátszáshoz. Persze lehet hogy elegendő de szinte csak a múzeumban találni hasonló retrós cuccokat.
ui: "tokeletesen megfelel a celnak, ezt a gondot leszamitva...."
Akkor még se olyan tökéletes.
-
Joshi
titán
válasz
Sh4rKy #11089 üzenetére
Egyszerűbb ha olyan videokártyát veszel ami tudja gyorsítani hardveresen a HD filmeket. PL a SAPPHIRE HD3450 512MB GDDR2 AGP megbirkózik a feladattal de az a biztos hogy ha utánaolvasol. Ja és használtan lehet hogy olcsóbban megúsznád.
-
Joshi
titán
válasz
tomy_cz #10872 üzenetére
Én anno az Ubuntu+XBMC kombót kezdtem el erőltetni aztán belefulladtam a mindenféle iMON VFD driver és egyéb nyalánkságok miatt. Most ott tartok hogy W7+XBMC van fent úgy hogy szinte semmit nem kellet külön telepítenem, annyi hogy több erőforrást igényel a rendszer ill. kicsit lassabban bootol be.
-
Joshi
titán
válasz
Bitlisz #10518 üzenetére
Én elsősorban a 24p problémákra akartam célozni ami a kompromisszumokat illeti. Az egyértelmű hogy a leginkább testre szabható alternatíva a HTPC ez nem vitás. Lehet hogy én öregszem de már nagyon nincs kedvem bíbelődni a beállításokkal, elindítok egy filmet az menjen szaggatás röccenés mentesen oszt csókolom. Én csak ennyit akarok nem többet.
-
Joshi
titán
Szeretném én is leírni a HTPC-ről a véleményemet. Ha jobban belegondolunk akkor egyértelmű hogy kihalófélben van a HTPC fogalma, már csak azért is mert szinte már minden eszköz annak mondható amit mostanában piacra dobnak. Manapság egy média lejátszó is tud olyan dolgokat amit pár éve nem is gondoltunk volna, de a mobil technológia is hihetetlen ütemben fejlődik lassan a telót is odatehetjük a TV alá HD film lejátszónak.
Amikor eldöntöttem hogy média lejátszónak HTPC-t építek akkor azt hittem hogy csak ez a platform az ami kompromisszum mentes, hát nagyot tévedtem.Itt is meg kell küzdeni minden egyes bitért ha azt akarom hogy az legyen amit én akarok.
A 24p lejátszás soha nem lesz hibátlan és még sokáig nem. Azért nem mert a ma készült filmeket is celluloidra rögzítik azért mert a digitális adattárolás még mindig nem olyan megbízható mint a filmszalag. Ettől függetlenül már vannak digitálisan rögzített filmek de ezek elterjedése még hosszú folyamat. -
Joshi
titán
Hát ha egy panel lakás nagyszobája nappalinak nevezhető akkor legyen nappali
. A TV 50"-os és mivel a szoba szélessége 3,5m ezért kb 2,5 méterről nézzük a filmeket mivel az ülőgarnitúra is csökkenti ezt a távolságot. Egyébként a kép csalóka, a valóságban sokkal közelebbinek tűnik minden.
-
Joshi
titán
Én így építettem HTPC-t, igaz hogy a vízhűtés nem feltétlenül szükséges de nekem sok alkatrészem volt elfekvőben ezért döntöttem mellette.
A hardverek a következők:
Alaplap - Gigabyte GA-MA69G-S3H
Proci - Athlon X2 5000BE (Brisbane)
Vidkari - Gainward GeForce210 512Mb
Mem - 2x1Gb A-DATA DDR2 800Mhz
Merevlemez - WD Caviar Blue 500Gb
SSD - Silicon Power 2x4GB Raid (Ubuntunak lett volna de inkább nem kínlódom vele)
optikai - egyenlőre DVD író de később BD író lesz
Ház - Thermaltake Mozart VC4001SNS (iMON VFD-vel)Azért ezt a házat választottam mert ehhez alapból jár az iMON VFD ráadásul ebbe a házba beleférnek a hagyományos ATX-es alaplapok. Ja és nem utolsó sorban nincs horrorisztikus ára.
-
-
Joshi
titán
válasz
canniball #10433 üzenetére
"Menüvel ellátott BR iso-t mivel tudok lejátszani? XBMC, VLC, MPCHC nem viszi."
Tudtommal pc-re a legjobb menükezeléses BD lejátszó progi a TotalMedia Theatre 5 de a 3-as verzió is jó. Sajnos fizetős. -
Joshi
titán
válasz
v.attis #10294 üzenetére
Szerintem ez esetben egyszerűbb megoldás egy Asus O!Play Mini(15k) amit a TV alá tehetsz és kezelheted távirányítóval a TV előtt ülve. Ha pedig a PC-én tárolt filmeket akarod nézni az említett minin akkor meg pendrive vagy külső merevlemezen lejátszod róla.
Egy biztos hogy én nem kábelezném át a lakást ez miatt. -
Joshi
titán
válasz
CharlieDrop #10017 üzenetére
Mivel az Atom Inteles platform így értelem szerű hogy semmi köze az UVD, VDP, CUDA-hoz.
Nézz utána a neten hogy jelenleg mire képes az Intel GMA-ja.ui.: az Atom-ot nem annyira ismerem de ha jól tudom akkor itt még a cpu és gpu fizikailag még külön van csak egy tokozásban, míg az i3 már egy valódi GPGPU. Ha nagy hülyeséget írtam akkor sorry.
-
Joshi
titán
válasz
python1 #10018 üzenetére
Ezt szándékosan külön írtam. Szóval szvsz egy Phenom II X4 555 nagyon nagy túlzásnak tűnik egy HTPC-be, nem tudom mit akarsz vele de ha a teljesítményére nincs szükséged akkor jó lesz egy X2 is. Sőt még egy alacsony fogyasztású proci is megfelelő lehet. Egyébként ez ügyben ment PÜ.
-
Joshi
titán
válasz
python1 #10018 üzenetére
UVD = AMD fejlesztés HD filmek dekódolására
VPD = Nvidia fejlesztés HD filmek dekódolására
CUDA = a CUDA az Nvidia által kifejlesztet rendszerfejlesztői készlet (továbbiakban SDK) melyet GPGPU-képességek kiaknázására hozott létre.
Hogy mit is jelentenek ezek azt itt olvashatjátok.(#10017) CharlieDrop: olvasd el amiket linkeltem aztán utána rájössz magadtól is.
-
Joshi
titán
válasz
python1 #10011 üzenetére
A két rendszer nem ugyan az, a Brazos kb olyan mint az Intel Atom csak nagyobb teljesítménnyel és fogyasztással. A Giga az pedig csak egy alaplap htpc-re kihegyezve amibe még procit is kell venned. Persze az alaplapos megoldás abból a szempontból jobb hogy a CPU teljesítménye befolyásolható azzal hogy te választod meg a kívánt teljesítményt vásárlás előtt. Ezen kívül zajszintben is vannak eltérések gondolom sejted hogy miért.
Filmlejátszás szempontjából teljesen mind1 mert a vga hardveres gyorsítója mindkét esetben megfelel azaz a lényeg hogy minimum UVD 2-es verzió legyen.(#10013) Enszuke: gondoltam hogy ezzel fogsz jönni de elmondanám hogy ez nem ilyen egyszerű. A geforce már ezer éve használja erre a problémára a CUDA-t, de már az UVD 2-től felfelé sincs gond az ATI-val sem. Ha nem hiszed akkor kérdezd meg itt.
-
Joshi
titán
válasz
spongyadani1 #10005 üzenetére
Figyelj, másold be egy az egyben az én szövegemet azzal a különbséggel hogy az elérési utat a te pontos elérési utadra írd át. Természetesen én az MPC-HC 64bites változatát használom, ha te nem akkor már nem a Program Files mappát hanem a Program Files (x86) mappát kell megadni ráadásul az exe neve se mpc-hc64.exe lesz hanem simán mpc-hc.exe.
Amit még észre vettem hogy te ezt írtad előbb:
"az application data/xbmc/userdata mappába másoltam."Ha Win7-et használsz akkor ez nem jó mert ide kell bemásolni:
"C:\Users\[user]\AppData\Roaming\XBMC\Userdata\"Értelem szerűen a [user] a te nevedet jelenti.
-
Joshi
titán
válasz
spongyadani1 #10002 üzenetére
"Létre kell hozni egy playercorefactory.xml file-t a Userdata mappában.
XP: C:\Documents and Settings\[user]\Application Data\XBMC\Userdata\
Win7: C:\Users\[user]\AppData\Roaming\XBMC\Userdata\" -
Joshi
titán
válasz
spongyadani1 #9998 üzenetére
Akkor valószínű hogy a playercorefactory.xml fájlban rosszul adtad meg az MPC-HC elérési útját (az mpc-hc.exe fájlnak), vagy csak egyszerűen rossz helyre másoltad a playercorefactory.xml fájlt. Fontos hogy minden karakter stimmeljen különben nem fog működni. Az aláhúzott dolgoknak kell passzolni a többihez hozzá sem kell nyúlni:
<playercorefactory>
<players>
<player name="MPC-HC64" type="ExternalPlayer" audio="false" video="true">
<filename>C:\Program Files\MPC HomeCinema (x64)\mpc-hc64.exe</filename>
<args>"{1}" /fullscreen /close</args>
<hidexbmc>false</hidexbmc>
<hideconsole>false</hideconsole>
<warpcursor>none</warpcursor>
</player>
</players>
<rules action="prepend">
<rule filetypes="mkv" filename="." player="MPC-HC64"/>
<rule filetypes="avi" filename="." player="MPC-HC64"/>
<rule filetypes="m2ts" filename="." player="MPC-HC64"/>
<rule filetypes="wmv" filename="." player="MPC-HC64"/>
</rules>
</playercorefactory> -
Joshi
titán
válasz
spongyadani1 #9988 üzenetére
-
-
Joshi
titán
válasz
Enszuke #9971 üzenetére
Ez nagyon sok mindentől függ főleg attól hogy mire is akarjuk használni a htpc-t, ha csak filmnézésre akkor jómagam nem is vennék htpc-t arra már bőven jó egy 30-50k-s média lejátszó is.
Egyébként az általad leírt megoldások tényleg csak filmnézésre jók sőt a tablet még arra sem. -
Joshi
titán
válasz
#68216320 #9966 üzenetére
Elég nehéz kérdés ugyanis jó lenne tudni hogy mennyi pénzt szeretnél erre a célra költeni.
A legolcsóbban valamilyen régebbi micro atx-es AMD-és alaplappal lehet kijönni, amibe megy egy kis fogyasztású Athlon X2 plusz egy geforce210 körüli kártya. Erre még rájön egy ház+táp+távirányító nagyjából ennyi. Persze ha van valami alkatrészed elfekvőben az még csökkentheti a kiadásaidat, vagy használtan az előbb felsorolt alkatrészek fillérekből kihozhatók. Tulajdonképpen a házat kell megvenned újonnan. Aztán vannak a készen megvásárolható htpc-k de amik jók azok nagyon drágák viszont nem kell vele szórakázni. -
-
Joshi
titán
válasz
Salvador20 #9932 üzenetére
Én XBMC alatt is az MPC-HC lejátszót használom mert szerintem és mások szerint is a jelenlegi legjobb alternatíva HD filmek lejátszására. Ha esetleg még nem tudnád akkor itt egy kis ismertető hogy kell használni az XBMC alatt más külső lejátszót. Természetesen bármilyen lejátszó használható csak az elérési utakat kell pontosan megadni a leírtak alapján.
Az MPC-HC legújabb verziója innen tölthető le. -
Joshi
titán
válasz
Mr Paris #8656 üzenetére
Én is egy 10m-es HDMI-DVI kábelt használok ami 2-3 éve került 5k-ba és a vastagabb fajta, az asztali pc van így rákötve a tv-re. Az 1080p filmtől elkezdve a játékokig hibátlanul működik, a lényeg az hogy a mai árakkal számolva legalább 5-6k legyen mert az ennél olcsóbbak már problémásak lehetnek. Én a helyedben HDMI-HDMI kábelt vennék és hozzá egy átalakítót DVI-re, mert akkor a kábelt két HDMI-s készülékkel is használhatod ha esetleg szükség lenne rá.
-
Joshi
titán
Én úgy tudom hogy 2-3m-ig túl nagy különbség nincs kábel és kábel között(HDMI), de 3m fölött már lehet jelveszteség hiába digitális a jelfolyam. Az én véleményem az hogy 6-8k-t megér kiadni egy minőségibb kábelért, a 20-30k az már nekem is erős de akinek telik rá és van rá igénye az vegye meg. Amúgy a témának van külön topikja.
-
Joshi
titán
Igen próbáltam az XBMC-vel is de én az oldalirányú pásztázásnál jelentkező enyhe szaggatásra gondolok amikor a PullDown működik. Engem idegesít de nagyon, az MPCHC esetében ilyen nincs viszont az EVR-ek nem igazán működnek hibátlanul. Most az EVR Sync-et használom mert én azt érzem folyamatosnak és nem mellékesen sokkal természetesebb képet ad az MPCHC mint az XBMC beépített lejátszója. Végül is ízlések és pofonok ezzel nincs semmi gond, ki kell próbálni ha jó az adott lejátszó és beállítás akkor azt kell használni.
-
Joshi
titán
Valami közelebbit mondhatnál gondolok itt az árra, nagyon széles a skála viszont az ár bekorlátozna némi képp. Az 5.1-es hangot illetően szerintem a mostani alaplapi integrált hangkártyák mind kiadnak 5.1-es analóg hangot csak erősíteni kell. Arra kell figyelni hogy az alaplapi csatlakozók 3.5-es sztereó csatik amihez valószínű kell venni átalakítót mondjuk RCA-ra.
A Genius 5050-be van erősítő? Jól szól, érdemes ilyen szettet venni?
Nekem sajna még nincs hangrendszerem de ha 25k környékén lehetne venni valamit akkor elsőre inkább ilyet vennék.
-
Joshi
titán
Hát pont ez a probléma hogy nagyon sok mindentől függ, én egy LG 50PK250-es plazmán nézek filmeket de ott adódnak gondok és ahogy a HD film lejátszás topikot olvasom elég gyakoriak az ilyen jellegű problémák. Egyébként könnyen meg tudod nézni az MPCHC-val ha filmlejátszás közben nyomsz egy Ctrl+J kombit akkor a piros vonalnak egyenesnek kell lennie. EVR Egyedinél a zöld vonal közelít a piroshoz és amikor eléri akkor van az a bizonyos akadás, az EVR Sync-nél a két vonal párhuzamosan fut viszot sokaknál nem működik megfelelően. Biztosan TV-től is függ ugyanis az olcsóbb kategóriákban trükköznek a gyártók a szinkronizációval kapcsolatban (PullDown).
Az tuti hogy BD-re én külön lejátszót fogok venni ha eljön az ideje, sajnos még számomra nem érkezett el ez az idő.siryeti: figyelj ahogy már korábban is írtam neked jobb választás egy HTPC, mert amiket felsoroltál arra egy média lejátszó nem képes. De szóba jöhet egy torrent klienses Nas+BD lejátszó igaz utóbbiból valami minőségi. De ha rám hallgatsz és vannak elfekvőbe PC alkatrészeid akkor elsőre összedobsz egy HTPC-t és tapasztalatokat szerzel.
-
Joshi
titán
Ha működik a DXVA akkor is "marad" egy kis akadás ami leginkább a 24fps-es filmeknél fordul elő a 23.976 képkocka és a 24.000Hz különbségéből adódóan. A legjobb lejátszó az MPCHC de sajnos pont ezt a részét már nem fejlesztik tovább holott nagy szükség lenne rá mert elég bugos. EVR Egyéni vagy EVR Sync lehetőségek közül választhatunk de előzőnél a fenti probléma játszik utóbbi meg meglehetősen szeszélyesen működik. Egyébként jó kis lejátszó.
siryeti: csak XBMC-t használni nem célszerű, én is XBMC+MPCHC-t használok mivel a beépített lejátszója elég gagyi.
-
Joshi
titán
válasz
siryeti #8538 üzenetére
A te helyzeted más, neked inkább a HTPC a jobb választás mert sok mindenre szeretnéd használni. Én egy Atom-os rendszert el tudnék képzelni jó nagy design-os házzal és távirányítóval, ami akár a szoba dísze is lehetne. A gond itt is az hogy ha normális cuccokból akarod összehozni akkor az sem lesz olcsó mulatság.
-
Joshi
titán
Nekem AMD X2-es HTPC-m van egy nvidia 210-es kártyával, de ha újra kellene kezdeni akkor nem biztos hogy HTPC-t raknék össze. Ha még is akkor csak is ion alapokra építkeznék ami viszont nagyon drága. Hogy miért? Azért mert Blu-Ray-re sokkal jobb egy asztali lejátszó, 50k-ért már márkás darabot lehet kapni, de ha az ember áldoz rá 60-80k-t akkor már mkv-t is viszi. A nem szabványos mkv nem probléma ugyan is olyat nem kell letölteni, minden filmből van 3-4 féle release úgy hogy van miből válogatni. HTPC-n is vannak gondok leginkább a film képkocka és a kijelző frissítési frekvencia szinkronizációjával kapcsolatosan, nehéz belőni úgy hogy minden téren hibátlan legyen. A másik dolog hogy HTPC-t sokat kell babrálni hogy használható lejátszónk legyen, mondjuk valaki szeret vele játszadozni de én meguntam. Lejátszók terén se vagyunk elhalmozva, BD-re gyakorlatilag csak a Total Media Theatre 3 van ami használható de nincsenek tőle elragadtatva. Szóval van hiányosság rendesen.
Nem akarok elbizonytalanítani senkit de HTPC-n is adódnak gondok ez biztos. -
Joshi
titán
Ja hogy sima PC házba akarod rakni a cuccot, így azért olcsóbban ki lehet jönni az biztos. A geforce 210 HDMI-n keresztül átviszi a hangot is míg a 8400 nem biztos.
Az iMON VFD önmagában 20-25k de nem is nagyon lehet kapni, általában HTPC házhoz adják. Én azért írtam 50-60k-t mert egy valamire való HTPC ház iMON-nal ~40k-ba van. -
Joshi
titán
Ha nem szeretnél sokat költeni a projektre akkor én mindenképpen egy Média Lejátszót javasolnék olyan ~30k környékén. Ezek is megbirkóznak minden HD és egyéb formátummal ráadásul hálózati csatlakoztatási lehetőség is van Youtube-al megspékelve.
Az a gond hogy amiket felsoroltál meghaladja az 50-60k-t, persze ha hajlandóak vagytok ennyit költeni rá akkor megoldható. Nekem egy Thermaltake Mozart házam van amihez jár egy iMON VFD, nagyon bevált és jól működik. A házat használtan vettem de karcmentesen 28k-ért, a videókártyát pedig 10k-ért. Videókártya fronton én egy Geforce 210-et ajánlanék mert nagyon olcsó és a hardveres gyorsítás is gond nélkül működik. Ettől függetlenül vehetsz más kártyát is csak az a fontos hogy lehetőleg új széria legyen. -
Joshi
titán
És az összkép:
-
Joshi
titán
4Gb-os SSD meghajtóra tervezek XBMC-t esetleg Linuxot is, a lényeg hogy ne legyen a HTPC-én Windows a gyorsabb betöltés érdekében. Melyik XBMC-t érdemes feltenni? Linux feltétlenül kell?
-
Joshi
titán
-
Joshi
titán
Itt a válasz annyi módosítással hogy elmouse elírta a playercore.xml valójában playercorefactory.xml akart lenni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G1 - i5-G4 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I5 13400F / 32GB DDR5 / RTX 4070 Super / 1TB SSD
- Windows! Logitech Mx Keys Magyar!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i5-G6 I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged