- De mennyi az annyi?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Nothing Phone (2) - több, mint elsőre látszik
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Xiaomi 12 - az izmos 12
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- DIGI Mobil
- Garmin Fenix 7 és 7S - profi sport megszokásból
- Samsung Galaxy Z Flip5 - ami kint, az van bent
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bitlisz
aktív tag
Na ez a gond...kipróbáltam a MediaPortal TV Servert, de gyakorlatilag félig sem működik az XBMC-vel. (lassú csatornaváltás, többnyire zöld kép a hanggal, vagy feketeség (HD felbontás), ha meg kép van nincs hang (AAC hang miatt). Ez a kódolásokkal volt összefüggésben.
(vmi mazochizmus folytán feltettem a TV Servert azon is lokálba, de pont ugyanez a helyzet)
Sajnos (márakinek) az XBMC-vel használhatóak többsége linux alapú, vagy nem ingyenes.
Egyenlőre átdugtam a tunert az ION-ba, megy a MediaCenterrel meg a Homesys-el. Egyenlőre itt tartok...még nem adtam fel, utánaolvasgatunk -
zodes
aktív tag
Ne izgulj makacs vagyok rábeszélni nem is tudsz nagyon semmire, úgyis én döntök!
Csak beszélgetünk pro és kontra.
Marad a BRAZOS!!
No akkor már csak házat kéne találni nékiGigabyte GA-B85-HD3 rev.2.0 - i5-4460-16GB DDR3-Samsung SSD 840 EVO 120GB Hackli***MacBook Pro (Retina kijelzős, 13 hüvelykes, 2014 közepe)***
-
zodes
aktív tag
Persze, hogy lényegtelen, hogy milyen szerver gépem lesz 5 év múlva !
Ezt csak azért mondtam, hogy tudom majd még mire használni akkor is ezt az akkor már elavult gépet. Nagyon sokáig ION-t akartam, de elmentem egy teljesen magyar céghez aki csinál HTPC-t. Ez az: [link] Bizony sajnos az Avatar FullHD-ban akadt, sajnos elég rendesen. A magyarázat az volt, hogy töltötte le az EPG-t. Ha így is volt, akkor se akadjon az EPG miatt nem?
Mondjuk nem XBMC a szoftver, hanem a saját Homesys az igaz! Lehet, hogy ott volt a bibi én nem mondom, de ezt én innen honnan tudnám????
Te mióta használod?
Valóban mindent lejátszik?[ Szerkesztve ]
Gigabyte GA-B85-HD3 rev.2.0 - i5-4460-16GB DDR3-Samsung SSD 840 EVO 120GB Hackli***MacBook Pro (Retina kijelzős, 13 hüvelykes, 2014 közepe)***
-
zodes
aktív tag
Ez is igaz! De ez attól is függ, hogy mire is használod a vasad! Mert pl 5 év múlva tökéletes lesz egy szerver gépnek, vagy a gyereknek netezni. Nem mondom játékra gyakorlatilag havonta lehetne újabb és újabb cuccost venni bele, mellé, rá, helyette.
Nekem 6 éve van egy iMac gépem a legújabb rendszer és progik. Most már azért kicsit lassúcska, de teljesen meg vagyok vele elégedve. Játszani nem is lehet vele.
A filmeket most is egy laptopon nézem tv-vel összekötve, tehát ráérek.
Én egyébként is most már csak az a kérdés van bennem, hogy az amit te mondasz, vagy Brazors. De azt hiszem az utóbbi lesz a nyerő!Gigabyte GA-B85-HD3 rev.2.0 - i5-4460-16GB DDR3-Samsung SSD 840 EVO 120GB Hackli***MacBook Pro (Retina kijelzős, 13 hüvelykes, 2014 közepe)***
-
zodes
aktív tag
Ebben van valami!
De, ha az olvasásból kiszűröd azt ami neked nem kell, szerintem jól is tudsz dönteni, nem csak közepesen. Az a gond, ha közepesen döntesz visszacsinálni nem tudod és ha nem vagy milliomos akkor egy jó darabig szívás van. Persze csak néha. De épp elég ahhoz hogy elmenjen a kedved az egésztől.
Én is ezért szeretném a lehető (nekem legjobb) konfigot kiválasztani, hogy valóban azt tudja lagalább 3-5 évig amit szeretném, hogy tudjon. Már lassan 3 hete csak olvasgatok, tanulok.
Sokszor a szemem jojózik, de nagyon remélem, hogy nektek köszönhetően lesz egy nagyon f....sza HTPC-m.Gigabyte GA-B85-HD3 rev.2.0 - i5-4460-16GB DDR3-Samsung SSD 840 EVO 120GB Hackli***MacBook Pro (Retina kijelzős, 13 hüvelykes, 2014 közepe)***
-
Bitlisz
aktív tag
Hmm..bocs de ezt nem hagynám ki, te tényleg nem vagy nagy 3D guru
Gyanítom ennél komolyabb minőségre gondolt (shutteres szemüveges).
A technológiákról van itt egy érdekes leírás. -
cool13
őstag
Na kicsit kutakodtam. Erre jutottam Nekem úgy tűnik nem jobb a DDR3.
-
zsola32
senior tag
(ION-os deszkáról beszélünk, 2 giga rammal)
feltelepítette magát a win7 és utána első újraindításkor befagyott, akkoriban feltettem még1x, ugyenzt csinálta.
mondjuk akkor egy sata I-es 7 éves 80 gigás vinyóra próbáltam feltenni, most meg találtam a szekrényben egy új 1terrásat. (lehet hogy a jézuska elfelejtette berakni a fa alá....)
a memóriára gyanakodtam még, de ez mostanra megdőlt, elég neki a 2 giga.
ha tennék bele még 2 gigát és 512-re állítanám a vga memóriát gondolom azért simábban menne...szerintetek?
(win7 home premium 32 bit oprendszerről írtam)
-
okiman
tag
Alapban nem, de ha veszel hozzá mondjuk 1 AMD HD kártyát ( nekem 5450 passzív 1Gb van ez kb 15000 Ft volt ) akkor a tuti. De 1 X600-al is elporoszkál ott viszont a felbontás csak 1024x768. az alaplapit, meg a DELL bios-ban 1 pillanat alatt le lehet tiltani.
Amióta lefekvéskor kikapcsolom a mobilom, azóta utolérhetetlen vagyok az ágyban!
-
Joshi
titán
Hát pont ez a probléma hogy nagyon sok mindentől függ, én egy LG 50PK250-es plazmán nézek filmeket de ott adódnak gondok és ahogy a HD film lejátszás topikot olvasom elég gyakoriak az ilyen jellegű problémák. Egyébként könnyen meg tudod nézni az MPCHC-val ha filmlejátszás közben nyomsz egy Ctrl+J kombit akkor a piros vonalnak egyenesnek kell lennie. EVR Egyedinél a zöld vonal közelít a piroshoz és amikor eléri akkor van az a bizonyos akadás, az EVR Sync-nél a két vonal párhuzamosan fut viszot sokaknál nem működik megfelelően. Biztosan TV-től is függ ugyanis az olcsóbb kategóriákban trükköznek a gyártók a szinkronizációval kapcsolatban (PullDown).
Az tuti hogy BD-re én külön lejátszót fogok venni ha eljön az ideje, sajnos még számomra nem érkezett el ez az idő.siryeti: figyelj ahogy már korábban is írtam neked jobb választás egy HTPC, mert amiket felsoroltál arra egy média lejátszó nem képes. De szóba jöhet egy torrent klienses Nas+BD lejátszó igaz utóbbiból valami minőségi. De ha rám hallgatsz és vannak elfekvőbe PC alkatrészeid akkor elsőre összedobsz egy HTPC-t és tapasztalatokat szerzel.
[ Szerkesztve ]
-
Joshi
titán
Ha működik a DXVA akkor is "marad" egy kis akadás ami leginkább a 24fps-es filmeknél fordul elő a 23.976 képkocka és a 24.000Hz különbségéből adódóan. A legjobb lejátszó az MPCHC de sajnos pont ezt a részét már nem fejlesztik tovább holott nagy szükség lenne rá mert elég bugos. EVR Egyéni vagy EVR Sync lehetőségek közül választhatunk de előzőnél a fenti probléma játszik utóbbi meg meglehetősen szeszélyesen működik. Egyébként jó kis lejátszó.
siryeti: csak XBMC-t használni nem célszerű, én is XBMC+MPCHC-t használok mivel a beépített lejátszója elég gagyi.
-
szakalistvan
senior tag
Akinek készül az erősítőjén csak S/PDIF hangbemenet van analóg nincs és mindenből újat akar,használt szóba sem jöhet.Szóval az alaplap adot mert nem találtam mást amin HDMI és optika is van. LG1156-ban van de ahhoz 25K egy proci.
A többi mehetne használtan PL E2140,1giga ram,160as vinyó,valami barebone ház táppal,dvd olvasóval.[ Szerkesztve ]
-
Prego
senior tag
ION nem is jutott eszembe, remélem bírja a fullHD felbontást.
Weboldalon azért gondolkodtam (a kihíváson kívül), mert olyan emberek is használják majd a készüléket, akiknek aztán lehet mondani a hálózati fájlmásolás trükkjeit, (Grebbelés, TotalCommander) Weboldalt meg már biztos láttak, egy linket meg bármelyik asztalra ki lehet tenni.
Aki másnak vermet ás az a Stack Pointer
-
Osibaa
senior tag
Fekvő mITX házak:
Modecom Feel 202 / 302
LC-Power 1320mi
LC-Power 1360mi
J&W Minix MX-01 / 02 / ...
CFI A6719 / A6819
Cooler Master Elite 100
Thermaltake SD100
Gigabyte MIB T3140
In Win BM650
In Win BM639/648
JCP MI-105
Gigabyte MIB T5140
In Win BP655Az első három és a Giga T5140 paneltápos + külső AC/DC, a többiben FlexATX vagy TFX táp van. Az utolsó kettőbe 2 db merevlemez is belefér.
"40 mikron? Kik gyártják ezt? Hangyák, hogy lássák?"
-
pH03N1xM
tag
Ugye a problemak nagyresze a tul jo minoseg eseten jelentkezik, ahol a 4.1es limitnel tobb a mozgas. Van par durva peldam erre, azok nezhetetlenek DXVA-val (sok esetben a decoder is eszreveszi, es atvalt procira kapasbol. Szoval a DXVA jo az atlagos videok nagyreszehez, de par dologhoz nem.
SETVLC MACRO bfins \2,(a0){d0:\1} add.w \1,d0 move.l d0,\3 lsr.l #3,\3 add.l \3,a0 and.b #7,d0 ENDM
-
Tigryss76
tag
Nos köszönöm mindkettőtöknek a válaszokat!
Mindeközben utánanéztem pár képen, és elképzelhető, hogy mégis "beférünk".
Ha mégsem, akkor első nekifutásra a Catalyst uninstall lehetőséget részesítem előnyben, bizonyos "kényelmi" szempontokat figyelembe véve!Mindenesetre reménykedem!
Köszi még egyszer!
T
[ Szerkesztve ]
Buta embernél nem tudsz okosabb lenni!
-
Khelben
nagyúr
Igazából van egy logitech harmony-m, meg a tunerkártyának is van távirányítója, szóval el vagyok látva vele, csak meg kéne oldani, hogy működjön. Ha minden igaz, a tuner távirányító mce kompatibilis, szóval csak akkor lesz gond, ha nem win7 mellett döntök.
Az egy kérdés még, hogy ha valamilyen linuxot teszek fel, akkor elég lehet 1gb ram?[ Szerkesztve ]
-
zsola32
senior tag
több féle scrapper létezik, Neked a port.hu-s scrappert kell feltenned.
(nekem is ez van fent (XBMC Live)
ha ezt használod, magyar lesz a tartalom és kiadja a teljes színészgárdát.filmcímekkel kapcsolatosan:
ajánlatos angol nyelven is megadni a filmcímet.
ha a magyar adatbázisban nem találja (port.hu) akkor az IMDB-n keresi.
ha nem találod a port.hu scrappert jelezzél, holnapra megkeresem az oldalt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Path of Exile 2
- Szólánc.
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Futás, futópályák
- Windows 11 - HP Pavilion – 15 cc516nh (2LE41EA) laptopon Intel I3-7100U TPM2.0
- Apple asztali gépek
- De mennyi az annyi?
- Kémia topic
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest