- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Huawei P30 Pro - teletalálat
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Google Pixel topik
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Milyen okostelefont vegyek?
- Mobil flották
- iPhone topik
- One mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Osibaa
senior tag
válasz
Viktoár #10344 üzenetére
"A mediaplayernél is így van de ott pl: 50-es hangerőn már elég hangos,xbmc-ben meg alig hallani."
Akkor a mediaplayer dekódolja a hangot és úgy küldi át, különben ott sem lehetne a PC hangerő szabályzó hatással a hangerőre. Erre is ugyanazok a szabályok érvényesek, mint az XBMC-re.
-
dabadab
titán
válasz
Viktoár #10353 üzenetére
"Xbmc-ben lehet kodeket cserélni?"
Be lehet állítani neki külső lejátszókat, viszont maga az XBMC nem a windowsos codec-infrastuktúrát használja (ami kevéssé meglepő, tekintve, hogy az elsődleges platformja a Linux
), hanem az ffmpeg könyvtárat.
(#10354) Salvador20: persze, a konnektorból 42 watt, 550 wattos tápegységgel, ami önmagában elfűtött 15-20 wattot.
-
Salvador20
őstag
válasz
Viktoár #10353 üzenetére
én nem tudom, úgy tudom, hogy tartalmaz minde codecet
(#10352) dabadab: Egy teszben 42W-ot írnak
-
Salvador20
őstag
válasz
Viktoár #10350 üzenetére
nem hinném, mindenhol ezt csinálja az xbmc-n belül?
én szívem szerint kipróbálnám media player classic home cinema alatt is, abban benne van minden codec, ha ott is halk, akkor más lehet a probléma.
Másrészt, ha codec hiányzik, akkor egyáltalán nem menne a hang sztem.....
-
Osibaa
senior tag
válasz
Viktoár #10342 üzenetére
No problem, akkor gépelem a variációkat.
Az SPDIF-en tömörített (AC3/DTS) és tömörítetlen (PCM) hang is át tud menni. Ha AC3/DTS hangot játszol le, akkor azt dekódolhatja a PC is és az erősítő is, attól függően hogyan állítottad be az XBMC-ben. Más hangformáumok esetén (pl. MP3, FLAC, AAC) mindig a PC dekódolja. Ha a PC dekódolja, akkor érvényes rá a hangerőszabályzó beállítása és az előerősíti a hangot, mielőtt átmegy az erősítőhöz. Ha az erősítő dekódol (SPDIF passtrough), akkor hiába állítgatod a PC-n a hangot, nem számít.
Ezek alapján, ha
- AC3/DTS-t játszol le és az erősítő dekódolja, akkor a PC-n nem tudod befolyásolni a hangerőt,
- AC3/DTS-t játszol le és a PC dekódol, akkor csak állíts a PC hangerő szabályzón,
- MP3-at játszol le és halk, akkor csak állíts a PC hangerő szabályzón.Nálam ez így néz ki: [link]
Így az AC3/DTS hangot az erősítő dekódolja ugye. -
zsola32
őstag
válasz
Viktoár #9745 üzenetére
gondolom a thetvdb scrappert használod. a tv műsok alatt....
ha nem, akkor ezt kell használni, a beállítások fülben a nyelvet átállítani magyarra.
egyébként erre az oldalra is fel lehet menni és megnézni hogy az adott sorozatnak van e magyar vonatkozása.
(közben megnéztem, az általad említett sorozatnak ezen az oldalon nincsen magyar vonatkozása, tehát angol tartalmat és epizódinformációkaz fogsz kapni - ha a thetvdb scrappert használod) -
Csicsóka
őstag
válasz
Viktoár #9713 üzenetére
"Egyébként egy két magos proci önmagában elég a hd filmekhez? "
Celeron E3400 (2.6Ghz) egy G41-es lapkás deszkában, ami nem gyorsítja hardveresen a HD tartalmakat, nevetve kitolja a csövön a HD-t olyan 60-70% proci terhelésen. Mind ezt 53 W fogyasztás mellett (idle 34 W).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 Prémium
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B85M Pro4 B85 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- MacBook, Apple M1 / M2 kompatibilis dokkolók, DisplayLink 4K, USB-C, Type-C
- AKCIÓ! MSI B550 R7 3700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- Újra Akcióban!!! Ducky One 2 Mini és SF billentyűzetek a bolti ár töredékéért! Számla+Gari
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged