- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Kedden érkezik a Galaxy S25 Edge
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- iPhone topik
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Fotók, videók mobillal
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
gabo01
őstag
Szia!
Tegnap este Pityu belőtte a madVR-t! Írt is róla a mélyvízben pár gondolatot:
" Madvr alatt picivel lassabb, mint a 390, kb a 290 szintjét tudja.
Nnedi 256 közben 41/44ms, nnedi 128 meg 24ms, xbr duplázva meg több lesz, mint 41ms. 10% még talán kihozható belőle, ha 64biten megy.
Szóval jó kártya, de ahogy sejtettem, a régi dx limitál, nyers erő kell. Ott meg kijön, hogy gyártástechnológia kb 25% ot tud max hozni fogyi/teljesítményben. Szóval a régi kártyákról nem éri meg váltani madvr miatt. Viszont lemaradva sincs, úgyhogy htpc-nek is tök jó". -
-
Patice
Topikgazda
Miért tartanálak hülyének?
Te más szinten vagy a rendszereddel és így más igényeid vannak a HTPC-vel szemben. És ezt teljes mértékben meg is értem. Komolyabb körítés mellé kell a komolyabb HTPC is. Vetítőhöz én is MadVR irányba mennék, csak nem AMD úton.
Ez a ház nagyon jó alap lesz és k**a jól néz ki. Azért az 5 mm vastag full aluminum ház nem semmi.
-
Patice
Topikgazda
Szeretem a minimál rendszereket és a célgépeket na...
De teljesen érthető a te igényed is. És a Harmony Hub is nagyon jó cucc erre. Láttam már működés közben és tök jól ment minden vele.
Én még messze vagyok a vászon + vetítőtől. Addig reszelem a sztereót, meg elé a szervert.
-
radi8tor
MODERÁTOR
Vízhűtés topikban talán tudják a választ. Ezt ők használják.
róland: ha ma kaptad, akkor az tegnapi kísérlet volt. A csomagos futár nem biztos hogy eljut a postaládáig, ilyenkor másnap a levél kézbesítő hozza ki az értesítőt.
Egyébként nem ritka az ilyen, ha nem a csomagos hozta volna, akkor azért nem kaptad meg, mert nem fért be a levél kézbesítő táskájába vagy csak simán nem akarta felvenni kézbesítésre. -
robi222
senior tag
Probaltam mar kodit, vlc, mplayert stb.
Nem annyira szagat a kep mert minden szepen lejatszik, de folyamatosan latok roceneseket.
Amugy 8 gb ram, proci 3400*8 magos, ati 7500 vagy 8500 kartya, arra nem emlekszem pontosan.
Azt nem tudom milyen volt a hangkartyalya a sracnak de mondta hogy 150 e volt. -
törölt tag
Ja, fekete helyett fakó szürke esetében többségében azokat kell sorba járnod amit Patice is ír.
Elsősorban Intel driver kijárat RGB full vagy YCC444 vagy ezek korlátozottan. Illetve ha a tv/proji nem tudja automatikusan fogadni, akkor a HDMI fekete szintet ezekhez párosítani. Normál vagy magas szint RGB-hez, alacsony YCC-hez (már ha ez fordítva van, bedőlnek a feketék). Továbbá bizonyos esetekben a madvr kijárat nem 0-255 hanem 16-, de ezeket mind csak a teljes lánc ismeretében lehet tudni, kitapasztalni.
Ezután lehet érdemben végpontozni, majd foglalkozni a render beállításokkal. Enélkül mit sem ér az egész.
OSX
Elsősorban nem volt megoldható Intel hack/Kodi alatt HD audio, másodrészt VLC-t jól beállítani számomra rémálom. A fapados VLC-nek meg pocsék a képminősége, feliratkezelése, problémás az auto frekvencia váltás és sorolhatnám. Szvsz nekem nem való HTPC-nek.
-
Patice
Topikgazda
-
törölt tag
Pedig csak akkor lehet jóval gyengébb feketéd, ha a Win driver rossz vagy rosszul van beállítva a színtér kimeneted. Ebben az esetben Kodi, MPC mindegy, mindenhol rossz lesz. Mondjuk a gyengébb vagy jóval gyengébb fogalmát látatlanban nehéz konkretizálni.
Fapados vlc és osx önmagában nekem nagyon nem tetszik, a fekete szint viszont nagyjából egyforma kéne legyen ha a kimenetek passzolnak a megj. bemenetéhez.
-
törölt tag
Néhány tipp képekkel a fejlesztőtől mire jó és mire lesz jó a jövőben (fele fejlesztés még nem is aktív). Béta funkció, de felülről maszkoló vetítősöknek már most jó lehet a processing/zoom fül alatti automatikus fekete sáv felismerés, kép aljára tolás eljárás. Így kézi beavatkozás nélkül lehet kiváltani a Kodi, Kodi/Dsplayer illetve MPC képeltolás funkciót, ahol néha bele kell nyúlni, hiszen eltoláskor van különbség 1920x1080 és 1920x8xx vágott videóknál. Ebben a formában a madvr felismeri, majd automatikusan helyes mértékben letolja. Szóval kényelmesebb.
Ivy i3 3225:
Feketének totál ugyanolyannak kell lennie Windowson is, kivéve ha az Intel elkúrja a Windows drivert, amire már volt példa, pont bedőlt fekete szinttel!
...valami olyan madvr beallitas leiras....
Mi micsoda
Mi micsoda 2
Lépésről lépésre (nem rád vonatkozó részt kihagyva)Van még egy rakás, de ezek nagyjából nulláról is érthetőek. Amit megpróbálnék Ivy i3-hoz:
- Legfrissebb Intel driver felrak, video kimenetek összehangolása próbálgatással, szürkeskála stb a megjelenítővel. (ha megvan már a proji, akkor ahhoz, vagy tévével együtt) és ha jó a driver, lesz fekete.
Audio MPC-HC és sokcsatorna esetén: LAV filters bitstream, és MPC-BE audio renderer külső szűrőként, WASAPI bit-exact. Use system layout pipa kivesz! - mert a sokcsat LPCM audióba sem szeretnénk, ha a Windows mixer belenyúlna.
Kodi DSplayer: Ugyanez de az audio renderer Reclock (csak WASAPI, belenyúlás nélkül)
Filmek/madvr (tehát nem családi és egyéb egzotikus video):
- Artifact removal valószínűleg nem megy.
- Image enhancement (élesítő szűrők) sem, eléggé erőforrásigényesek, kivéve LumaSharpen finoman.
- Chroma Upscaling: Lanczos 3 taps (4) + Anti-ringig. (Ha Jinc menne még jobb lenne, Haswell esetében OK, NNEDI lenne szupi, de ahhoz az Intel kevés.)
- Image Upscaling: Lanczos 3 (4) + AR.
- Ups. ref: nem fog menni
- Dithering: Ordered
- Trade quality: minden pipa ki.Többi érthető vagy kérdezel, illetve a fentieket ellenőrzöd nem sok-e a procidnak. Average rendering ms érték maradjon 30ms környékén, legdurvább video esetén 35ms. 59.9Hz koncertek, jellemzően deinterlaced anyagok már akadhatnak így is.
Fullscreen exlusive kimenet vagy ablakos, Direct3D11 (ha a hardver tudja), vagy 9 szintén próbálgatós. Nálam már OK a FS D11, eddig nem volt az.
Egyébként az Intel Ivy nem kadenciahelyes, ha vásznon látványosabban előjön, kb 5 percenként rángat egyet a kép, akkor tudd, hogy emiatt van.
-
powercolor r9 270 scs3 esetleg?
oszt problem solved. Azt tudod váltani amit észlel/lát az os mint eszközt. Akár le is tilthatod az egyiket és akkor csak a másik megy és vica versa, bár nem biztos hogy ezt szeretnéd. Én nekem bár van integrált vga-m letiltottam bios szinten, mert a passzív VGAmon van hdmi, dvi stb kimenetek és azokat használom, bár ott is csak egyet, de lehet váltani az fix.
-
MasterMark
titán
Nem ajánlok 1GB RAM / 16 GB háttértáras Win tabletet komolyabb dolgokra. Kipróbálni jó.
2 GB / 32 GB-os a már jó.
_Smooth: Igen, azt. Elég sok régebbi játék is megy. Viszont 16 GB-oson készülj fel, hogy max. 2 GB helyed marad, memóriakártya mindenképpen ajánlott.
Szerk.: Ez mondjuk elég jól néz ki, normális felbontás, IPS, normális aksi.
Nekem a Karácsonyi akciós Allview van. -
_Smooth
senior tag
Nem tudom, még csak abban a pillanatban rendeltem meg, amikor a hozzászólást írtam
ED oldalán a kommentek elég pozitívak (bár nem tudom, mihez viszonyítanak). Érzésre, egy androidos olcsó samsungnál csak jobb lehet. x86-os rendszer, szinte mindegyik win tab hasonló rendszerrel rendelkezik (csak a drágábbak 2GB ram), tehát max az anyaghasználat, összeszerelés minősége, kijelző lehet kérdéses - de ezeket meg dícsérték.
Meglátjuk, ennyi pénzért nekem nem tűnik vállalhatatlannak. Ha nagyon nem jön be, egy 20asért csak elviszi majd valaki és akkor iPad mini + RPI. (iPad-ről váltottunk erre a kis 7" droidos szutymákra - nagy csalódás volt)(#34479) MasterMark
wow alatt a World of Warcraftot kellene érteni? O.O Ez eléggé meglepett, de mindenképp jól hangzik
-
bajnokpityu
félisten
-
Patice
Topikgazda
Ide már nem nagyon fér szivacs.
De amúgy is, ez a NAS-nak épített gépem. A jövőben egy elszeparált helyiségben, vagy szekrényben lesz.
(#31184) radi8tor1:
(#31177) bzoley:
A tüske a rezgést levezeti a házról, aminek a HDD adja át a rezgést, ergó a tüske (közvetve) csökkenti a HDD rezgését is.
Quiet drive nekem nem szimpi, még egy külön dobozba rakjam be a HDD-t? OK, hogy fémből van, de inkább legyen a HDD szabadon és kapjon rendes, aktív szellőzést és akkor nincs gond.
"Normális esetben ventilátor nem csak a tápot hűti, a ház szellőztetéséről is gondoskodik."
Az új divat az, hogy táp és a ventije részt sem vesz a ház szellőzésében, mert mostanában külön nyíláson szívják maguknak a (nem mellesleg) hővösebb, házon kívüli levegőt, és így akár alacsonyabb fordulaton elég a ventinek pörögni, mert alapból nem meleg levegőt szív.
Amúgy kisebb házban nem blődség a passzív (kis méretű) táp, pl. paneltápok, PicoPSU-k használata, mert a hűtésüket meg lehet oldani egy halk proci ventivel, ami az egész gépet hűti, mert az alaplapnál (miniITX) alig nagyobb az egész.
(#31179) bzoley:
3,5-es HDD 2,5-esre cserélése sem mindig megoldás, mert 2,5-esből csak max. 2 TB a létező legnagyobb, míg asztaliból lassan kapható 8 TB-os is. És ha HTPC-ről beszélünk, akkor szvsz. nem árt a sok tárhely. Ezt meg lehet oldani HTPC-ben is, vagy külön NAS-ban.
(#31181) bzoley:
De ezzel max. 1 HDD van megoldva.
-
cekkk
veterán
De a külső kocka itt is csak 90W, venni kell egy Xbox tápot 300 ezerért az 12V-os és van 130től 205Wig ha jól emlékszem, bár ahhoz forrasztani kell.
Nem tudok olyan házat, mert mióta meg van a mienk, azóta én nem is nézelődtem, csak közben elcseréltem egy ismerőssel egy ugyan olyanra, csak magasabb változatra.
-
-
cekkk
veterán
Én nem erről beszéltem, csak megint el van mondva valami, hogy ez milyen spéci cumó mert a világon másik ilyen nincs aztán amikor rákérdezek, hogy ez mitől spéci és mi az ami spéci benne akkor egyből megy a mellé beszélés hogy ne értetlenkedjek.
Ha valaki valamiről így kijelent valamit akkor tudja már azt, hogy egy gép mitől spéci hardver.Hakintosh alatt mit értesz mert van OS mint oprendszer és van MAc mint gép meg régen volt macintosh gép, de ilyen már nincs.
-
cekkk
veterán
-
cekkk
veterán
Hogy beállítok valamit és a következő alkalommal már nem úgy működik
Most pl a hanggal küzdök, hogy az imon vezérlőjének ne legyen hangja és hiába veszem tiltom le köv újra indításnál megint leszMondjuk lehet újra rakom a win8at és adok neki még egy esélyt
Madvr-t nem használok mert gyenge a procim hozzá
-
gorbep
senior tag
Talán túl sok a lemez művelet az USB illesztéshez. Hány aktív le/feltöltés megy? Ha igazán gyorsan akarok tölteni néha 4 -re korlátozom az egyidejű letöltéseket..... A uT eléggé terheli a HDD-t ha pl. 100 file fel- és letöltése zajlik párhuzamosan..... nálam a cél HDD-k elég korán halnak, nem szokták kibírni a garancia időtartamot sem.....
De ha csak rosszul állítottam be, szívesen várok tanácsokat.....
UI: nálam a 100/100-as neten 5.4MB/s volt a maximum.....
-
Patice
Topikgazda
Nekem konkrétan a régi lapomnál a shuriken fém felfogató kerete + a leszorítók letörték az egyik (műanyag) karmot, ami a proci körüli kereten volt.
Akkor nekem is hangos lett a procihűtő és felment a régi AMD Athlon II 250-es procim 60-70 fok közé. Mivel nem feküdt fel rendesen a procira.
Pasztacsere esetleg? Gyári paszta helyett valami jobbat esetleg megpróbálhatod.
Nézz rá közelről a felfogatásnak!
-
KatonaT
aktív tag
Bocsi rosszul fogalmaztam meg!
Úgy értettem hogy az ember egy laptopon nem csak filmet néz!
Vagyis telepítve van egy csomó minden ami lassítja a gépet.
Egy számomra filmnézésre szánt gépen max egy TotalMedia Theatre és egy Chrome lenne telepítve.....Köszi SB az összefoglalót!
-
drdr
senior tag
Igen, használok. W8 64 Pro.
Gyors, kevesebbet matat a vinyón, gyorsabban indul mint a W7. Esetleg aStart screen lehet szokatlan, de meglehet oldani, hogy a desktoppal induljon. Okosan elrendezve a csempéket, onnét is indíthatók az alkalmazások vagy windows gomb + D és átkapcsol a desktopra. Nekem pozítív tapasztalataim vannak, főleg az utóbbi 1-2 hónapban, sokat javítottak rajta (win update), ill. lehet köszönhető az AMD driverek (v13.1) fejlődésének is előtte azért volt blue-screen időnként.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Spórolós topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Okos Otthon / Smart Home
- Cyberpunk 2077
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- EA Sports WRC '23
- TCL LCD és LED TV-k
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A20e/Samsung Galaxy A40/Samsung Galaxy A04s/Samsung Galaxy A03s
- Tablet felvásárlás!! Samsung Galaxy Tab A8, Samsung Galaxy Tab A9, Samsung Galaxy Tab S6 Lite
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi 9, Xiaomi Redmi 9AT, Xiaomi Redmi 10, Xiaomi Redmi 10 2022
- AKCIÓ! Épített KomPhone R5 4500 16GB RAM 240GB SSD RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- Felújított szerverek, storage-ok, hálózati eszközök Enterprise szinten, minden gyártótól
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest