- Magisk
- One mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
djnice
veterán
válasz
szabi__memo #55961 üzenetére
Igen, RPi4 nem tud HDR-t.
-
zsolt501
nagyúr
válasz
szabi__memo #46421 üzenetére
Most jelentették be, még nem lehet kapni ezzel szerelt gépet.
-
devil-k
nagyúr
válasz
szabi__memo #46306 üzenetére
Van szálcsiszolt passzív aluházam, amiben annyira benne van az anyag, hogy az első USB portra dugott eszközöket csak USB hosszabbítóval érzékeli, annyira leárnyékolja.
Ehhez képest az In Win Chopin házam mutatósabb és elegánsabb.
Ízlések és pofonok. Ahhoz képest amilyen házakba akarnak építkezni sokan.
-
MasterMark
titán
válasz
szabi__memo #46267 üzenetére
Mitttudomén. A szabvány engedi. De mivel már minden VGA-n van hangchip is, nem hiszem hogy ne tudna.
-
lbandi770924
csendes tag
válasz
szabi__memo #46194 üzenetére
A nem B-s alaplapokon a display port van hdmi csatlakozóra kirakva, ezért tud 4k/60Hz-et. A B-s alaplapon natív 1.4-es hdmi van
Egyébként ezekről az alaplapokról a Itt található egy nagyon jó fórum.
-
zsolt501
nagyúr
válasz
szabi__memo #46166 üzenetére
Bizony nem ugyanaz, az egyik tudja a 4K60-at míg a másik csak 4K30-at tud.
-
törölt tag
válasz
szabi__memo #46116 üzenetére
ööööö ....
-
Patice
Topikgazda
válasz
szabi__memo #41733 üzenetére
Talán idén Q4-ben.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
szabi__memo #28298 üzenetére
Léghűtés topicban tudnak ajánlani csendes ventiket.
-
moex1
tag
válasz
szabi__memo #28139 üzenetére
No, igen.
Bár a Harmony széria halálával maradt egy kis űr... Nem tudom van-e valami utódja, valaki gyárt-e hasonlóan jó távirányítókat.
-
PeterPH
senior tag
válasz
szabi__memo #27492 üzenetére
Utóbbi már a polcon van egy ideje, csak nem kishazánkban.
-
válasz
szabi__memo #27405 üzenetére
A hosszú és minőségi hdmi kábel sosem volt olcsó sajnos, ahogy a minőségi pc alkatrészei sem...
-
Warter
addikt
válasz
szabi__memo #27405 üzenetére
Miért tápra ki ad ki 60-80e ft-ot?
-
olahjana
tag
válasz
szabi__memo #27281 üzenetére
köszi
asrock esetében ennyit ír csak
Intel® 7th generation (Gen 7) graphics
meg ezt Intel HD Graphics (2/3/4/5000)
sajna nem vágom ezt hol keressem.
Viszont ha nem lényeg filmnézéshet, netezéshez az is ok, csak ha már veszek valamit ne 1-2000HUF on múljon hogy tudjak vele mondjuk Diablot játszani, esetleg egyéb igénytelenebb dolgokat
THX -
törölt tag
válasz
szabi__memo #27269 üzenetére
-
törölt tag
válasz
szabi__memo #27241 üzenetére
23,977x volt forumtarsunk meresekor, tehat rendben van. Kabini restart fuggo is,
hol 23,97605, hol 07 vagy 09 a vege, ami persze total lenyegtelen, biztos driver fuggo is.
-
naja
aktív tag
válasz
szabi__memo #27237 üzenetére
Szuper, köszi!
Erre a J1900-re valami tippet adnátok, mivel jövök ki a legjobban? Építéshez mi-minden kell? Netán jobb lenne kompletten venni?
Ja és kb. mibe fog ez fájni a végén?
Valami minimal ház kellene, meg egy 1TB WD Red, meg távkapcsnak valami jóság.Köszönöm mindenkinek előre is!
-
naja
aktív tag
válasz
szabi__memo #27235 üzenetére
Semmi játék, HTPC+NAS+torrent a feladat. Sőt most már net+skype is lehúzva a feladatlistáról. Arra tablet lesz mégis csak.
-
naja
aktív tag
válasz
szabi__memo #27166 üzenetére
Köszi, kezdek ezzel a J1900-al szemezni.
Erről valamit olvastam, hogy grafikában nem olyan jó, mintha az AMD-s AM1H-ITX-es alternatívát választanám. Ez mit is jelent a gyakorlatban?Megtetszett a Lian-Li PC-Q05-ös ház, ebbe be lehet ezt passzírozni? Az a 47 mm (gondolom külső) magasság elég kevés. Belefér abba minden? Látom én a fotót, csak olyan hihetetlen. Vagy van több féle magasságú alaplap? A Gigabyte GA S1170 J1900N-D3V honlapján nem találtam erről infót.
Még annyit, hogy távirányítóval lehet ezeket a HTPC-ket vezérelni? Gondolom csak nem egér+bill kombó járja...
köszi
-
MasterMark
titán
válasz
szabi__memo #27100 üzenetére
Igen, a béta4.
A 12.3-assal semmi gond nincs, minden rendben megy.
bajnokpityu: Nekem azzal sem ment, gondoltam majd most a 4.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
szabi__memo #26993 üzenetére
Nálam volt fogalomzavar, jóra gondoltam csak hülyeséget írtam.
Gondolom egy 90W-os laptop táppal elmegy. -
LuzZzer
tag
válasz
szabi__memo #25585 üzenetére
Igen a gép ne legyen akadálya. Úgy érzem megvárom A8-7600-at az tűnik a legjobb választásnak. Viszont az is megeszik vagy 100Wot loadon. Azért kicsit fúrja az oldalamat aza 10W TDPs mobilprocis cucc. Mondjuk egy satakártyával remek kis 4bayes NAS-t lehet belőle varázsolni amivel talán még lejátszani is lehet pár filmet. A picoPSU még mindig érdekel hogy honnan szoktátok beszerezni.
-
dabadab
titán
válasz
szabi__memo #25218 üzenetére
"Az intel igp-knek milyen a támogatottsága linux alatt?"
Sok szempontbol a legjobbak: teljesen opensoure forras, az Intel aktivan tamogatja es dokumentalja az egeszet, a Broadwellhez (ami a most aktualis Haswell generacio utodja lesz egy fel ev mulva) mar honapokkal ezelott megjelent a tamogatas a driverben.
"Egyáltalán linux alá mi a legjobb választás ma?"
Az attol fugg, hogy milyen elvarasaid vannak. En eppen most valtottam AMD-rol Nvidiara, egeszen pontosan a driverek miatt (meg mert kellett a teljesitmeny is), de ha csak hazimozira kell, akkor szerintem Haswell.
-
Tomacko
őstag
válasz
szabi__memo #24475 üzenetére
Én ezt az ASUS E45M1-M PRO lapot használom, de én sem találtam még utalást sem arra, hogy valami köze lenne a 3d-hez az e450-s APU-nak.
-
Peak
addikt
válasz
szabi__memo #24206 üzenetére
nézd. teljesen felesleges az összehasonlitgatás, mert medialejátszásra használod.
arra meg mind az nvidia, mind az amd videomotorja teljesen jó.
ha 3D-s játék és FPS képességek érdekelnek, az először is irreleváns HTPC esetén, másodszor meg google -
gergely001
csendes tag
válasz
szabi__memo #24034 üzenetére
23.976: nem tudom hogy zavar-e... Mit fogok ebből észrevenni?
3D: remélem egyről beszélünk: 3D gyorsítás linuxban kell, csak 3D filmeket nem akarok nézni.Köszi a segítséget, úgy tűnik nem csak htpc-ben hanem multimédiában is kezdő vagyok
-
drdr
senior tag
válasz
szabi__memo #23785 üzenetére
HKC S005ND, nem túl szép de viszonylag olcsó, mATX, Mini ITX...
http://ipon.hu/webshop/product/hkc_s005nd_450w/36853
http://www.hkc-europe.com/product_detail.asp?id=695Ezt lehet fekvőnek is használni, sőt az optikai meghajtó ajtaja inkább a fekvő pozícióban kényelmesebb.
-
mpierre
veterán
válasz
szabi__memo #23785 üzenetére
Ugyan nem 10 cm magas, de nekem egy Antec Fusion házban lakik a htpc-m. Az újabbakon már van alul egy ssd beépítő is, és elfér 2 db hdd + optika is.
Egy szépséghibája azért akad a háznak, eddig nem tudtam az xbmc-vel összehozni a veris távot és lcd-t. A saját szoftjával (iMedian HD) tökéletesen működik.
Szerk.: És az árát szokni kell....
-
drdr
senior tag
válasz
szabi__memo #23780 üzenetére
Próbáltam HD7790-en és APU-val is, hogy ha kikapcsolom a TV-t (HM erősítőt), akkor megugrott a fogyasztás, jó 30W-tal, amikor a képernyőt is kikapcsolta a windows (7/8/8.1). Ezért inkább úgy van beállítva a Windows, hogy a monitor/TV sosem megy alvóba és ekkor kikapcsolva a TV-t/AV erősítőt, nem nő meg a fogyasztás. Mindez kipróbáltam A8-3870K és A10-6800K-val és HD7790-es videó karival is, Asrock A75 és Gigabyte A88X alaplapokkal...
-
drdr
senior tag
válasz
szabi__memo #23777 üzenetére
Egy HD7790-et próbáltam A10-6800K mellet, aminek alapból 30W körül volt a fogyasztása tétlenségben. A 7790-nel 40-50W körül mozgott.
-
sb
veterán
válasz
szabi__memo #23780 üzenetére
Itt nézz szét: http://www.techpowerup.com/reviews/MSI/R9_270X_HAWK/24.html
Ha ugyanitt keresel régebbi kártya teszteket akkor látod, hogy azok többet fogyasztottak.A többi kérdésedhez:
- A 7-es szériától felfelé a Radeonok tudnak olyat, hogy a monitor standby-ba állásakor még 7-8W-tal kevesebb a fogyasztásuk (3-4W körülire esik vissza, venti leáll). Ehhez azt is fontos tudni, hogy elég érzékeny: ha valami vga aktivitás van a képernyőn - úgy, hogy egyébként a monitor stadby-ban van - pl felugrott egy chat ablak, popup windows, stb... akkor kijön a vga ebből az alvó állapotból. Win8 alatt szerencsére már jóval kevésbé érzékeny, mint win7 alatt.
- A több kijelződ aktív egyszerre akkor kell a multi-monitoros eredményt nézni a tesztben. az AMD ebben gyengébb. Kézi órajel visszavétellel lehet esetleg próbálkozni ilyen esetben. Csak az számít, hogy aktív-e Win alatt a kimenet. Nekem is monitor+TV van rádugva, de amíg nem aktiválom és csak az egyiken van kép addig single módban megy és az alap fogyasztást hozza. -
sb
veterán
válasz
szabi__memo #23777 üzenetére
Típusfüggő, de az újabb szériák 10-15W-ból elvannak idle-ben.
Függ attól is hány kijelző lóg rajta. -
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
szabi__memo #23604 üzenetére
Akkor mutasson egy lejátszót, amivel le lehet játszani.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
szabi__memo #23602 üzenetére
Pedig nem. Több programmal is próbáltam, mire az egyik végre kiírta, hogy hardveresen nem támogatott a BD3D lejátszása.
Csak emlékeztetőül: eredeti BluRay 3D lemez lejátszásáról van szó, nem mindenféle letölthető filmekről.
-
sb
veterán
válasz
szabi__memo #22006 üzenetére
Szerintem ezek részigazságok amiket írsz.
1. Valóban nő az átlag TV méret, de mindennek van egy felső határa a használhatóságban. Azért egy 40-50"-ost még elkapolsz valahova, de egy 80-90"-oshoz már egy komplett szobafal kell. Szvsz ez nem az a méretkategória már, ami bármikor is átlagos lehet.Mondom ezt úgy, hogy nekem kellene, mert ilyen szempontból "beteg" vagyok. De épp ezért írtam, hogy már egy 50"+ TV-vel ma is rengetegen csak hülyének néznének. Nem mindenki, de nincs 10-20% az akit érint akárcsak ez a méret is.
2. Elterjedésben nem a Seiki meg a kínai 40ezres mobilok a meghatározóak hanem a nagy gyártók. Ezekből nem fognak világpiacot teríteni így hiába van 1300 dodó TV... amíg a nagy gyártóknál 3x annyi.
3. Soha nem értettem a túllőtt DPI-ket. Se monitor/TV-n, se mobilokban. Egy ponton túl felesleges. Hiába "szebb"... bár ez is relatív. Két részre bontanám: filmeknél ahogy írtam szerintem a tartalom miatt nem jön ki a többlet: film grain, scan-ek minősége, egyebek. Generált tartalomnál meg vannak még skálázási problémák ill. ott a meghajtáshoz szükséges teljesítmény miatt érzem erőltetettnek. Játékos topicba beleolvasva is várják mint a messiást az aliasing felszámolására, de szvsz arra meg még a 4k sem jó feltétlen. A szememben erre a 4k is ugyanaz a brute force megoldás mint az SSAA. (Lényegében teljesen ugyanaz) De ez meg már nem is a HTPC topic... ill túlmutat a fenti 2 ponton. inkább azt érzem nehezen áttörhetőnek.
-
sb
veterán
válasz
szabi__memo #22003 üzenetére
Én még ezzel együtt sem látom a létjogosultságát.
80-90" 1.5m? Kb. ez lenne a használható szint a mostani 55" 2m után.Pedig egy 55"-os TV-vel, pláne 2m-ről nem 100-ból 80-90 (10-20%) hanem 99 átlagember nézi hülyének a usert.
És ilyen méretben az ár sem fog normalizálódni 1-2 év alatt. Szerintem inkább 10-hez fog közelíteni... de jó esetben is legyen 5-6 év.
szerk: Persze az emberi hülyeséggel nem számolok: Lehet, hogy az 55-60" 4k kategóriát vinni fogják már 2-3 év múlva is mai (top) árban és nézik majd 4m-ről.
-
zsigus
őstag
válasz
szabi__memo #21972 üzenetére
Az 1080p is csak max. 24p.
"The Blu-ray Disc video specification allows encoding of 1080p23.976, 1080p24, 1080i50, and 1080i59.94."
-
cekkk
veterán
válasz
szabi__memo #21918 üzenetére
De ott meg 25 ezernél kezdődik egy alaplap legalább is a H87nél, van még másik 8as széria vagy csak én nem veszek észre.
-
cekkk
veterán
válasz
szabi__memo #21912 üzenetére
A 8asnál már jobb lesz vagy ott is ugyan ez a helyzet?
-
cekkk
veterán
válasz
szabi__memo #21897 üzenetére
Ha van Core(DTS és DD) akkor azt, ha nincs akkor csönd lesz. Talán mintha egyszer találkoztam volna pár évvel ezelőtt olyan True-hd hanggal amibe nem volt mag. De nem emlékszem már melyik volt. De mintha azóta már benne lenne a True-HDban is a mag
-
törölt tag
válasz
szabi__memo #21878 üzenetére
Itt olvasgathatsz, nézelődhetsz, de úgy gondolom, ha nincs kedved szöszölni, XBMC 12 felett nagyon jó a képminőség. Egy kis pluszt lehet nyerni, ami egyéni ízlés, megjelenítő milyenség és minőség szerint lehet kérdés. Logikus, hogy egy 42"-os tévéhez 3 méterre nem sok értelme van.
(#21877) regger: mar volt 1-2 darabnak ara, hat nagyon durva volt
Majd döbbenünk mikor megjön az első ITX lap Kabini A6 5200 APU-val (erre várnék) és 50k lesz.
Ha az e450 árából indulunk ki, nem is lenne meglepő.
-
törölt tag
válasz
szabi__memo #21876 üzenetére
Most olvastam én is a tesztet. Kaptunk egy újabb alternatívát. Tegnap felvetettem Kabini kapcsán, hogy a madVR/Jinc kérdéses még 4 mag HD8x esetén is, a tesztelt Haswell kapcsán is kitérnek rá, hogy kevés lehet.
(#21875) szabi__memo
Ezeknek a Giga egybe gépeknek horror ára lesz.
-
cekkk
veterán
válasz
szabi__memo #21801 üzenetére
Ezt most nem értem
-
cekkk
veterán
válasz
szabi__memo #21774 üzenetére
Így van, és ő neki ezt tudnia kellett, de be akart vinni a málnásba, ha nem jössz akkor sikerült volna is neki
-
cekkk
veterán
válasz
szabi__memo #21770 üzenetére
Ez mit jelent, hogy 7es széria?
Intel vonalon nem vagyok otthon
Csúsztatott már megint Enszuke?
Legolcsóbb 7es mITXes lap, na akkor ,ár ez sem 11 ezer ugye Enszurke, mert htpcnél kell a 24p is
Szóval tényleg nem vagy becsületes versenyző...
Ezt nagyon sajnálom[ Módosította: Qru ]
-
cekkk
veterán
válasz
szabi__memo #21767 üzenetére
Ezek Ivy processzorok ha jól tudom , és megkapták a 24p támogatást, talán, de ha rosszul írom akkor bocsi.
De egy poszton belül is hol használ ékezetet hol nem
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
szabi__memo #21654 üzenetére
A 8-as az csak Haswell. A 7-esnél jobb az Ivy-hez nem jön. A 8-as nem tudom, hogy mennyire változik.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
szabi__memo #21652 üzenetére
Elvben az Ivy és a 7-es széria jó. A fícsőr támogatott, csak messze van a valós frissítés a várttól, de ezt nyilván nem tudják jobban megoldani, mert ez alapvetően hadveres dolog is.
-
scabi78
senior tag
válasz
szabi__memo #21620 üzenetére
Mi a drága?
15 000 -
F34R
nagyúr
válasz
szabi__memo #21591 üzenetére
Mi penzben lehet ez a kis kutyu ?
-
DanielK
addikt
válasz
szabi__memo #21576 üzenetére
hú, ez nekem nagyon tetszik! jól menne a tv mellé!
-
törölt tag
válasz
szabi__memo #21546 üzenetére
bizony az!
pl ket maggal plusz egy hd6320-szal mar lehet h eleg is mindenre.
(vagy a ketmagos T40N, az 2x1GHz, HD6290, de csak 9W).
hinnye. -
F34R
nagyúr
válasz
szabi__memo #21470 üzenetére
nem nez ki rossznak kar hogy arat nem irtak oda.
-
cekkk
veterán
válasz
szabi__memo #21301 üzenetére
Az amd oldalán voltak fent. Most épp még a trinity specjét sem találom ott
http://hothardware.com/Reviews/AMD-A63650-Llano-APU-Performance-Review/
De ott van a specbe ezen oldalon is, hogy BD 3DMindjárt megnézem, hogy a többi proci itt fent van-e.
(#21302) Enszuke
Te alapból vagy ennyire értetlen vagy direkt csinálod?De használd az inteled és legyél vele boldog
-
törölt tag
válasz
szabi__memo #21294 üzenetére
Már a tápon kívül minden megvan, csak a lapot szeretném végre behelyezni ....
A 25 wattos 4 magos 2 GHz + Radeon HD 8400E-t várom.
Ezen gondolkodtam: LINK Igaz ugyan, hogy 12 V, 4A/4,5A csúcs, de a 25W-os lapot bírnia kell. Csak egy SSD lesz benne, a lejátszás vagy külső tápos HDD-k, vagy hálózatról megy.
-
korcsi
veterán
válasz
szabi__memo #21261 üzenetére
Elég lehet, de a hardveres gyorsított videó lejátszáson kívül a videózáshoz, semmit nem nyújt, képjavító eljárások, stb. Mondjuk nekem brazos-sal első dolgom kikapcsolni ezeket, de biztos van olyan aki igényli.
-
Pista0001
addikt
válasz
szabi__memo #21254 üzenetére
Az a helyzet hogy de igen, van:
GA-C1007UN (ezen van még IDE port is!)
Még a PH! is megírta.
NAS-nak is jó lehet a dupla LAN-nal, van HDMI, a hűtése sem túl apró (remélhetőleg nem is túl zajos), van e-SATA is, mi kell még?
-
korcsi
veterán
válasz
"mert tudtak h gyors lesz a valtas"
Miért gyors? Ez az intel tempója, sőt, most még csúsztak is az új szériával.
Mindenkinek:
Az intel celeronnal építhető ugyan htpc, de nem igen arra való, videó lejátszási képességei, szolgáltatásai elég szegényesek, mivel véleményem szerint az intel úgy gondolja, hogy ha kell egy processzor valakinek htpc-be akkor vegyen legalább egy i3-at (clear video hd), ezt a lukat lőtte meg az AMD a brazossal, és az piaci sikere alá is támasztja szerintem az elméletem helyességét.
-
F34R
nagyúr
válasz
augusztus kornyeken biztos lesz valami az tuti.
-
Patice
Topikgazda
válasz
szabi__memo #21161 üzenetére
-
sb
veterán
válasz
szabi__memo #21174 üzenetére
Szerintem épp a standard HD-hez kell neki relatíve nagy kraft.
1080p24-hez elég sok a 3GHz C2D. Most h.264-el kb. a fele elég ennek.
1080p50-hez viszont most is erőmű kell cpu-ból dekódolva. -
törölt tag
válasz
Induljon csak, ahogy megjelenik egy ITX-es integrált cucc, azonnal építek belőle egy új HTPC-t.
-
cekkk
veterán
válasz
Ezek jó hírek főleg az utolsó! Az árát lenne még jó tudni
-
cekkk
veterán
válasz
szabi__memo #21146 üzenetére
Dehogy fog az terjedni a világban
Csak az applenél, de az pont elég, hogy ők nem támogatják az iso-t stb csak a sajátjukat?
Ez a lényeg, hogy az adott felhasználó csak az almától tudja majd kikölcsönözni a filmeket, hogy ott generáljon bevételt, na most ha ezt szinte tudja h.265 szintjén vagy még nyernek egy kicsit a méreten de a minőség marad, akkor gyorsabban jön le hamarabb elérhető a tartalom stb...
Vannak olyan igények amiket baromi jól kitud elégíteni az apple. -
cekkk
veterán
válasz
szabi__memo #21144 üzenetére
Ez érdekes dolog, mert ha az alma kitalál valami jobb tömörítést, vagy jobb módszert a terjesztésre akkor ez az iparág is majd csak kapkodni fog a feje után mint a mobilos piac és a tabletes piaccal is történt. Mondom ezt úgy, hogy nem szeretem az almás dolgokat.
A kiadók meg mindent megtesznek azért, hogy pénzt keressenek, és ha nem lépnek erre felé akkor piacot vesztenek és ezáltal pénzt. Azért tegyük hozzá, hogy akik almás dolgokat használnak jobban fogyasztják a tartalmat nagyobb bevételt generálnak(most itt nem az itthoni hitelre vett telefonok és tabletek tulajaira gondolok), szóval gondold csak végig.Vagy most ott a cloud megveszed a zenédet és bármelyik almás gépen elérhető és használható lesz, ugyan ez filmekkel, ipohnera kell letölti neked 720ban ipadon akarod nézni leszedi abba a méretben, apple tv kell letölti a legjobb minőségben neked. Szóval igen is ha a kiadók nem akarnak lemaradni akkor ezt meglépik, főleg, hogy az apple már sokkal erősebb és nagyobb cég mint ezek a kiadók. Aztán van az a mondás, hogy az a kutya b.. amelyik erősebb.
De mondom, lehet ebből semmi nem lesz, viszont ha kijön a saját tévéjük úgy is tarolni fognak vele, mert meg van az a réteg aki megveszi, már csak sznobságból isA "Mastered in 4K" csak annyit jelent, hogy a source 4K volt es elvileg ugyeltek arra hogy 4K-s tvken is kozel 4K szintu legyen az 1080p-s (!) film elmenye. De a source megvan rendesen 4Kban
De ezért mondtam, hogy nem adnak ki még valós 4K filmet -
cekkk
veterán
válasz
szabi__memo #21141 üzenetére
Én eleve úgy tudom, hogy úgy szkenneltékbe a filmeket 4Kban. Itt van egy film ha ez tényleg 4K lenne akkor nem férna rá egy BD50re
Dehogy nem, mivel az aple nem ad el fizikai lemezeket így semeddig nem tart egy "lemezt" átkonvertálni és azt utána a szerverekről majd elérhetővé tenni, és onnan kikölcsönözni a saját tékájukból online.
De mintha az itunes se mp3 vagy flac zenéket használna nem?Meg nézd meg a csatlakozókat az almás termékeket, mintha azok szabványosak lennének
-
cekkk
veterán
válasz
szabi__memo #21139 üzenetére
Amiket piacra dobnak azok nem ilyen felskálázott valamik? Hogy nem valós 4K filmek.
Az aplletől minden kitelik, egyáltalán nem követik a szabványokat
-
Patice
Topikgazda
válasz
szabi__memo #21133 üzenetére
Én a h.265 elterjedésére gondoltam, amikor már mindenhonnan az fog folyni és minden azzal lesz kódolva. És a legtöbb proci, videókártya, APU, stb. támogatni fogja hardveresen.
-
dabadab
titán
válasz
szabi__memo #21133 üzenetére
"Platykaljak hogy iden kijon a nokia 4k felvevokepes telokkal"
Amiknek a kepminosege meg mindig messze egy kozepkategorias SD miniDV videokamera mogott fog kullogni, de legalab ra lehet irni, hogy 4k?
-
Pista0001
addikt
válasz
szabi__memo #21032 üzenetére
Igen, viszont a tényleges árusítás úgy tűnik még nem kezdődött meg. Lehet az még olcsóbb is egy kicsit. A felszereltségével szerintem nagyjából reális lenne 30K körül az újabb Brazosokkal összehasonlítva.
-
Pista0001
addikt
válasz
szabi__memo #21025 üzenetére
A procik már léteznek, vannak 10 wattos Celeronok meg asszem Pentium is, kérdés hogy asztali alaplap mikor lesz velük.
Viszont egy alap dVGA-val megtámogatva bőven jó a kis 847, a Gigabyte lapja dupla LAN-os, így nem kell neki a bővítőkártya LAN-nak, mehet bele egy 5450/6450/210 szintű valami. Szerk.: mégsem, sima PCI slotja van
. Még így is 30 watt körüli (elméleti) max fogyasztással lehet számolni HDD(-k) nélkül, messze nagyobb CPU teljesítménnyel mint a Brazos.
-
törölt tag
válasz
szabi__memo #20920 üzenetére
Jó, akkor nem szenvedek tovább, csere lesz FM2A85X-ITX-re és megy tovább a HTPC vonal A10-zel. Ha valóban olyan nagy csoda lesz a 8xxxD, akkor pedig építek rá egy másik HTPC-t, az A10-et meg megkapja a fejlesztésre szoruló irodai gépem. Már megfordult a fejemben, hogy 1-2 hónap elvagyok médialejátszóval is, de így legalább nem kell visszamennem a barlangba
-
zsigus
őstag
válasz
szabi__memo #20856 üzenetére
Már ideje volt... de még mindig kérdéses mi lesz belőle.
-
lela
aktív tag
válasz
szabi__memo #20796 üzenetére
Ez aztán építőjellegű hozzászólás volt.Ezért van tele a fórum. -
dabadab
titán
válasz
szabi__memo #20755 üzenetére
"Mit nem tud? Es melyik brazos?"
Az E350 (mivel erre vonatkozott a kerdes, azt most igy fejbol nem tudom, hogy az E450-nel mi a helyzet) a 3D BR-eken hasznalt MPEG4-MVC-3D-t - a release csapatok altal hasznalt SBS meg hasonlo dolgok persze menne, mert azok a lejatszo szempontjabol sima 2D filmek.
-
canniball
nagyúr
válasz
szabi__memo #20226 üzenetére
Hja, akkor félreértettem... És köszi az infót!
-
canniball
nagyúr
válasz
szabi__memo #20224 üzenetére
-
rii
nagyúr
válasz
szabi__memo #17909 üzenetére
és a plex jobban megy, mint az xbmc az intelesen?
egy világ dölt ö9ssze bennem az intellel kapcsolatban, ahogy ezt elolvastam:
".... Az Intel a Windows Media Playert tekinti first class lejátszónak, a driverben és a direkt optimalizálásban is arra koncentrálnak. ...." -
bigdady
nagyúr
válasz
szabi__memo #17911 üzenetére
És ha maga a tv tudja a 24p-t?
-
bigdady
nagyúr
válasz
szabi__memo #17911 üzenetére
vagyis? 24p vagyis fullhd? akad rajta?
-
Pista0001
addikt
válasz
szabi__memo #17598 üzenetére
Alig 360-at kell aludni 2014-ig....
-
Celtis
veterán
válasz
szabi__memo #17580 üzenetére
Akkor megint csak el kell gondolkodnom, hogy egy passzív hűtésű E-450-es alaplapon.
Ahogy nézem ilyet nem is lehet kapni? -
Celtis
veterán
válasz
szabi__memo #17577 üzenetére
Kössz!
Ott maradtunk abban, hogy nem tudja. Rákérdezek megint.
-
Celtis
veterán
válasz
szabi__memo #17569 üzenetére
Akkor told a tuti infot. Korábban már próbáltam kideríteni, még az AMD supportnak is írtam, de az volt a végkövetkeztetés, hogy nem tudja sem az E-350 sem az E-450.
-
Celtis
veterán
válasz
szabi__memo #17552 üzenetére
Szerintem a Brazos nem tud HDMI 1.4a-t, ami a frame packing 3D átvitelhez kellene.
-
Ed Parker
nagyúr
válasz
szabi__memo #17552 üzenetére
Passz, azt nem tudom.
Drdr:tmt5-tel játszom a bd lemezeket.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
szabi__memo #17290 üzenetére
Nem csak a duplája. Egy külön codec is, és az egész működéséhez egy keretprogram kell. Egyébként nyilván számos tartalommal egy C-60 is boldogulna, ha lenne rajta HDMI 1.4a. Az AMD specifikálása a lényeg. Ők nagyon szigorúan tesztelnek, ha találtak olyan tartalmat, ami már nem jó az A6-hoz, akkor arra már nem írják rá a HD3D-t. Lehet, hogy te soha az életben nem futsz bele egy ilyenbe még A4 mellett is, de az AMD elvei szerint maximálisan működőképesnek kell lennie minden termékhez írt fícsőrnek.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
szabi__memo #17287 üzenetére
Nem muszáj A8. Funkcionálisan menni fog A4 mellett is, de az nem mindig fog tökéletes élményt adni. A HD3D funkcionális követelménye egy HDMI 1.4a-s kimenettel szerelt Radeon. Ha ez megvan, akkor a legfrissebb driver kell és egy kompatibilis kijelző. Innentől a rendszer üzemképes, viszont a teljesítmény ettől nem biztos, hogy meglesz.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
szabi__memo #17285 üzenetére
Mindkettő kell neki, de főleg GPU kraft. Természetesen ... az A8 IGP-je dupla olyan gyors, vagy még gyorsabb, mint ami az A4-ben van. ROP blokkból is dupla mennyiségű van az A8-van.
-
Ed Parker
nagyúr
válasz
szabi__memo #17218 üzenetére
a notesz van összekötve az avr-rel,kijön belöle a hd hang és az avr dolgozza fel.
-
Ed Parker
nagyúr
válasz
szabi__memo #17200 üzenetére
tökéletesen működik a hd hang ivy-n nekem.
xbmc-vel használtam -
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
szabi__memo #17212 üzenetére
Szerintem az Intel magasról leszarja a HTPC-seket. Őket a nappalis tömeg érdekli. Ha titeket esetleg elvesztenek egy döntéssel a nappalis tömegért cserébe, akkor kapásból azt fogja a vezetőség kérdezni, hogy hol írják alá.
Itt nem ellened vannak, nem a közösség ellen, és nem is az igények ellen. Szimplán azt nézik, hogy ők sok pénzt hoznak és enyhe igényekkel rendelkeznek. Ez egyenes út a nagy profithoz. Sosem fognak versenyre kelni az AMD-vel és az NV-vel a terméktámogatást tekintetében, de addig nem fogja őket érdekelni, amíg nagy lesz a nyereség. -
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
szabi__memo #17206 üzenetére
Szerintem az Intel ezt koncepcióból csinálja. 120 millió dollárt költöttek a RealNetworks licenceire. Az Intel a jövőt a RealPlayer lejátszóval gondolja el, amit valahogy rá kell kényszeríteni a felhasználókra. Ennek az egyik módja, hogy minden konkurens lejátszó irányában megszakítják a support kapcsolatokat. Ez színtiszta üzlet.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
szabi__memo #17190 üzenetére
Ez attól van, hogy az XBMC direkt támogatásával egy ideje már leállt az Intel. Ha van valami általános probléma a driverben, akkor azt javítják, de ha az a probléma csak az XBMC alatt jön elő, akkor azzal nem foglalkoznak. Az Intel a Windows Media Playert tekinti first class lejátszónak, a driverben és a direkt optimalizálásban is arra koncentrálnak.
-
rbalint88
addikt
válasz
szabi__memo #17193 üzenetére
hoppá. nekifutásból pofára estem, ebben is hd4000 van.
azt hittem 2000 v 2500 max. hardveres szempontból véltem eltérést felfedezni, de nincs, úgyhogy nem szóltam. csak akkor aztatat nem értem, hogy az asztali i3-akba meg miért 2500-ast raknak?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Egyre csak fejlődik az AI, emberek tízezreit rúgja majd ki a BT
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Végleg lenyomta a tévét a streaming az USA-ban
- NBA és kosárlabda topic
- Viccrovat
- Pokoli repetát hoz az új GeForce driver
- SSD kibeszélő
- Vezetékes FEJhallgatók
- Steam topic
- További aktív témák...
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40A9 docking station
- AKCIÓ! MSI B450M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700 XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone SE (2016), Apple iPhone SE2 (2020), Apple iPhone SE3 (2022)
- Akciós Windows 10 / 11 Pro OEM Licenc Kulcs 100% eredeti, jogtiszta!
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z370 i5 9500 16GB DDR4 512GB SSD RX6600 8GB Cooler Master MB510L Chieftec 500W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest