- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- iPhone topik
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Huawei Watch GT 4 - kerek karék
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- LG Velvet (4G) - megelőzte a híre
- Google Pixel topik
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
X@b3e
addikt
Sorry az offért, de vki meg akarta venni a HTPC házam anno, és most vált aktuálissá részemröl, ha még kurrens lenne a dolog..
(nem találom azt a bizonyos privit..)
-
X@b3e
addikt
Win 7 MC-ben tudna vki segíteni, hogy DVB-C Terratec tunerrel tudjak tv jelet fogni? Thx
-
X@b3e
addikt
Behalt a Soundgraph iMon VFD-m távirányítóján pár gomb. Illetve érzéketlenek. Világit a jelzés, hogy adnak jelet, de a gép csak nagyon nehezen veszi.
Lehetne helyettesiteni a Logitech Harmony 300 esetleg 600 távjával? Jó az HTPC-hez? -
-
X@b3e
addikt
válasz
Bitlisz #8353 üzenetére
Alapbeállításokkal ez a codec csomag is akadozva játsza le az 1080p-t.
Nem segített az 512Mb az IGP-nek sem.A távirányítónál pedig nem lehet esetleg vmi prioritás-gond? Mert ha nyomva tartom, akkor egy idő után "észreveszi" a jelet a gép. Csak nem tudom, hol lehetne ilyen mintavételezési beállításokat módosítani
-
X@b3e
addikt
válasz
Enszuke #8333 üzenetére
Nekem CoreAVC nélkül diavetítés van, azért raktam fel még pluszban.
stevve Igen, a 780G-n néznem, és néztem CCP-vel, anno Vistán. Már upgradeltem 7-re, és azóta csak most néztem 1080p-t, mint kiderült, nem jó a beálltás hozzá (720-al nem volt gond). Mivel HTPC, és iMon VFD-vel használom, front end a win7 media centere, ezért nem jó nekem a MP-HC.
Megnézem, mennyi memet kap az igp. Amúgy legutóbb az ffdshow video configban kellet néhány codecet átállítani a sikerhez, de most ez sem segített.Osibaa megnézem az ffdshow-t is. Az asztali i7 konfig izomból viszi, azzal nincs gondom, pedig ott is a K-Lite fut. Igaz, ott valóban a MP-HC az alapértelmezett lejátszó.
Bitlisz még nem volt hozzá szerencsém, ha lesz rá idöm, ránézek.
Más, pár hónapja szarakodik az iMon VFD távom is
Konkrétan rohadt érzéketlen lett. Elemcsere volt, de semmi. A navi gombot ha fel és balra húzom, villog a táv, hogy érzi, de nem türténik semmi. És a gombolat is tövig körmözöm, mire észleli a nyamvadt gép. Másnak volt esetleg ilyen gondja? Arra gondoltam, hogy talán a vevö része nem smakkol, de pontosan nem tudom, hogy mi veszi a jelét, biztos a kijelzöje környékén lehet. Vagy lehet ez sw-s hiba / win probléma is tán, nem tudom ...
-
X@b3e
addikt
A baj az azzal az 1. HSZ-el, h úgy indul, h végy egy MP-HC-ot. De én nem azt használom, a Win7 MEdia Centere megy a HTPC-n. Azon laggolnak az 1080-as tartalmak, egy K-Lite + CoreAVC kombón. Egyszer már beállítottam, de már sajna nem tudom hogyan pontosan. Akkor asszem CCCP pack volt, és azzal kellett trükközni vmit.
-
X@b3e
addikt
Valaki segítsen pls. egy akadásmentes 1080p codec konfiguráció beállításhoz, mert már a 'szom kivan. Akármit disabledelek meg enabledelek, akad vaze. Nem értem, hogy nincs olyan codec pack, ami gyárilag be lenne ilyen használatra konfigolva, nem egyedi igény ez sztem.
-
X@b3e
addikt
Sziasztok!
DigiKábelhez tudnátok ajánlani vmi jobb fajta DVB-C tunert?
Igazából itt nem tudom, h szükséges-e hardveres vagy csak szoftveres kódolás, de ha számít, akkor inkább hw-s kártya kellene, belső (PCI vagy PCIE)
Nemm kell semmi csicsa, távirányító meg sw, sima oem tökéletes lenne, minél pénztárcakímélőbb legyen! -
X@b3e
addikt
Tudnátok arra vmi okosságot, hogy a win7 mce lássa a dvd image fájlokat, és gombnyomásra bemountolja?
-
X@b3e
addikt
válasz
urbanjozsi #5893 üzenetére
Nekem is az szívja. csak picit nagyobb a proci meg a borda
-
X@b3e
addikt
válasz
radi8tor #5828 üzenetére
Sajna nem az a gond, hogy nem játsza le az mkv-t, hanem hogy a DXVA funkció nem megy Meida Centeren keresztül, csak ha kilépek belőle és simán a Media Player Classicot használom (92% clpu load kontra 15%).
Ez a CCCP pakk annyira em jön be nekem a HTPC-n, hogy az 1080p rendesen akad vele. A klite-vel pedig tökéletes minden, csak az a fránya DXVA -
X@b3e
addikt
Kösz a válaszokat, kipróbálom
Amúgy 32bites Vista alatt használom. -
X@b3e
addikt
Srácok, Vista MCE alatt be lehetne lőni vhogy DXVA-t?
1080p alatt 100%-os terhelés mellett, passzív üzemben elég gyorsan melegszik 80 fok fölé a cpu (~20 perc) a 780G-ben. -
X@b3e
addikt
Vista Media Centerében létezik már vmi megoldás a két hangsávos avi-k kezelésére/lejátszására/hangsáv váltásra
-
X@b3e
addikt
válasz
ssolitude #2826 üzenetére
Azért nem kapcsolom ki, mert így ~2 mp alatt feláll a rendszer, a ki/bekapcs 1-1 perc lenne. Xp MCE-t használok
dabadab: Nem a nettel van gond, hanem a gépek egymás között nagyon lassan másolnak, nemcsak lassan indul el a másolás, hanem végig lassú, ameddig újra nem indítom.
Mégegy X-Akta: a gép minden éjjel 0:57-kor bekapcsol és 1:01-kor pedig ki
Ezt sem vágom, BIOSban minden wake up event disableden van, az indítópult üres, ütemezett feladat nincs beállítva, szal vannak megmagyarázhatatlan dolgai... Még az iMon LCD-hez adott szoftverre gyanakszom, hátha az kavart be vmi beállítást, vagy ilyesmi -
X@b3e
addikt
válasz
ssolitude #2823 üzenetére
Erről a hálózatról lejátszásról jut eszembe... A HTPC-met mindig készenléti állapotba teszem kikapcsoláskor, és ha a hálozaton lévő másik gépről akarnék másolni/lejátszani, nagyon lassan megy a dolog, fizikálisan újra kell indítanom a HTPC-t, hogy visszajöjjön a sávszél. Ez a készenlét sajátossága, vagy a routeren kellene állítani? Annyira nem zavaró a dolog, csak mégis eszembe jutott
-
X@b3e
addikt
Nem tudja valaki véletlenül, hogy az MCE hol tárolja a TV csatornabeállításokat és a hozzá tartozó EPG adatokat? Tököm kivan, hogy haramdszor kell beállítanom cirka 1 hónap alatt
-
X@b3e
addikt
Egyszerre nem fog szólni a kettő.. Vagy az egyik, vagy pedig a másik. Vannak szoftverek, amelyek képesek kezelni egyszerre a két kártyát is, de hogy egyok progin az egyik, másiknál meg a másik szóljon, olyat még nem hallottam.. Aztán lehet, hogy jön vki okosabb és megcáfol, de nem tartom valószínűnek
-
X@b3e
addikt
válasz
canniball #2412 üzenetére
Gyakorlatilag bármira programozható... A hónapban jött ki a progi új verziója, és nagyon jó dolgok vannak benne. Bármilyen programhoz be lehet állítani, csak kiválasztod a progit, megadod, hogy milyen billentyűparancsot melyik gombhoz rendelje hozzá, és kész. Szal nagyon meg vagyok vele elégedve.
És ezt rég mondtam hardverre.
Most cseréltem pedig lapot+cpu-t, de azzal is csak nyűg van
-
X@b3e
addikt
válasz
canniball #2410 üzenetére
Itt írtam a kijelző-távirányító szettről.
Akkor a hibernálással kapcsolatban megnyugtattálA passzív üzem miatt folyamatosan nézem a hőmérsékleteket, egyelőre nincs miért aggódnom. Ha instabilitást tapasztalnék (amitől egyelőre nagyon messze vannak az alkatrészek a hőmérsékletek miatt), akkor beleraknék vmi légkavarót.
Véletlenül lett off, észre sem vettem -
X@b3e
addikt
Megleptem a HTPC-m egy passzív FSP Zen táppal, így az utolsó ventillátor is száműzetésbe került a rendszerből
Nem akarom elkiabálni a dolgot, de eddig meg vagyok elégedve vele... Már csak egy notivinyó kell a teljes némasághoz.
Átállítottam a távirányító ki/bekapcsoló gombját hibernálás funkcióra, így most kb 2-3 másodperc alatt kapcsol ki ill. be a gép. Nem tudom, hosszú távon ez mennyire tesz jót a rendszernek, hogy nincs valójában kikapcsolva. Viszont így baromira gyors...
Mi a véleményetek? -
X@b3e
addikt
Rendeltem egy ismerősömön keresztül, aki egy pesti kiskerben dolgozik. Kellett rá várni, nem mondom, de megérte. De itt is szokott lenni : [link]
Az eredetilek neki szánt helyre építettem, 4 csavar fogja az 5,25" beépítő keretbe, kiszedtem, és ugyanilyen módon lehet a neki szánt helyre beilleszteni. -
X@b3e
addikt
Végre elszántam magam, és beszereztem a TT Media Lab kitet a TT Mozart házikómba. Nagyon nem bántam meg, attól féltem, hogy évekig kell majd konfigurálni, meg szarakodni vele, de semmi szükség ilyesmore, a hozzá adott szoftverrel szépen megy, támogatja az MCE-t, nagyon kényelmes, csak ajánlani tudom mindenkinek. Amúgy teljesen megegyezik az itt is tesztelt iMON VFD-vel, csak olcsóbb
Más... Jelenleg a HTPC-ben már csak az FSP tápom 12cm-es ventillátora képvisel zajforrást, minden más passzív. Viszont engem ez is zavar
Most le tudnám cserélni egy 300W FSP ZEN passzív tápra, de akkor semmi légkavaró nem lenne a rendszerben, és félek, hogy ez már túlmelegítene pár dolgot.. Szerintetek? Vagy esetleg vmi más megoldás tápügyben? Seasonic 350W is jó lenne, de azt sehol nem találok
-
X@b3e
addikt
HTPC szoftver-gondban küzdök... Lassan összeáll a gép, de nem igazán tudom, mit tudnék hosszú távon használni hozzá. Igazából nincsenek komoly elvárásaim, DVI-HDMI kábellel összehoztam a TV-t a masinával. Az Xp MCE nagyon nem kompatibilis semmivel, a tuneren egy árva jelet nem tudott beállítani, pedig a C3D Zap 1001 egy direkt MCE tuner.
Még bosszantóbb volt, hogy az istennek nem volt hajlandó a megnyitott avi-t 16:9-re széthúzni. Ezt a Media Player Classic pedig farzsebből megoldja.
Sok szépet hallottam a Meedio-ról, ugye Xp alatt fut az is?
Vele meg tudnám oldani a mezei kép-, DVD- és avi nézést, TV capture-t? Bonyolult konfigurálni? No és persze fizetős az is már, ugye? -
X@b3e
addikt
válasz
TESCO-Zsömle #552 üzenetére
-
X@b3e
addikt
Meglett a házikóm is (TT Mozart)
Most kén még vmi VGA, vmi ATi 9000 körül gondolkodom, meg egy tuner is, HW-s, és ha van, akkr olyan, amin 2 vevőegység van a pip miatt.
Vki tudna ajánlani ehhez egy jó kis költséghatékony megoldást? -
-
X@b3e
addikt
Most kezdtem elmélyedni a témában, és azért kérdeztem, hogy jó választás-e ez a táv. Hál' Isten a Rami*** forgalmazza, így tudok rendelni tőlük.
Linux-ügyileg meg enyhén szólva hiányos a tudásom() ezért az XP MCE fog maradni.
Eléggé tetszik ez a TTake házikó [link] ehhez opcionálisan lehet választani kijelzőt és vele együtt távot is, csak az picit húzós (~20k)
A gép elemei eddig: 1GHz P3, 256Mb RAM, Pio 110 DVD író,40 Gb Maxtor HDD,350W Codegen csoda.
VGA ügyileg most nagyon jó áron tudnék egy Gef.3 Ti-t venni (3k), de ahogy olvasgattam, ATi régebbi AIW kártyát ajánlanak sokan, mert akkor a felvétel is megoldott. Csak nemtom a rögzítéshez a proci kicsit szűk keresztmetszet lehet -
X@b3e
addikt
Ilyen távnyakcsit be lehet szerezni Magyarhonban vhol?
[link]
Vagy ha valakinek van jobb tippje, akkor azt is szívesen meghallgatom
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- OTP Bank topic
- Egy helyre gyűjti az eltérő áruházak játékait a Microsoft
- A látszat ellenére helyesen működik az NVIDIA-féle Resizable BAR implementáció
- Videós, mozgóképes topik
- Linux kezdőknek
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Kerékpársportok
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
- Eladó Denon AVR-X6400H prémium házimozi erősítő 11.2 csatorna Auro3D Atmos HDR DV stb
- BenQ LW650 3D Lézer WIFI DLP Projektor -4000 ANSI Lumen - 20E óra élettartam - USB-C - WXGA 1280x800
- Eladó: Bowers & Wilkins PX7S2e - garanciás
- Samsung 55" QE55QN700CTXXH 8K UHD Smart Neo QLED Mini LED TV
- HyperX SoloCast gaming USB mikrofon
- LG 27UL550-W - 27" IPS / 3840x2160 4K / 60Hz 5ms / HDR10 / AMD FreeSync
- LG 32GS95UE - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Apple iPhone 14 Pro 128GB, Kártyafüggetlen,
- Huawei Nova Y90 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A13 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest