- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat számít
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- Kezünkben a Honor Magic V5
- Leesett a kamionról több millió eurónyi Z Fold7
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Vékonyabb házba rejti a Galaxy A17 5G az Exynost
- Macrodroid
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
hati
addikt
válasz
SunMount3r #51104 üzenetére
Nekem egyben volt a táv és a vevő, de külön is árulják. Azért kérdeztem az elején, hogy most htpc vagy egy PC a TV-re kötve, mert akkor rossz a topic.
-
hati
addikt
válasz
SunMount3r #51096 üzenetére
Jónak tűnik, csak pont a légegér funkcióra és a gépelésre nincs szükségem belőle.
-
hati
addikt
válasz
SunMount3r #51093 üzenetére
Mondjuk, nehéz a légegérrel arra kattintani, aminek nincs menüje, gombja a képernyőn vagy csak több kattintással lehet előhozni. Pl. élő TV nézésekor a következő csatornára váltás vagy a rec gombbal a felvétel indítása.
-
hati
addikt
válasz
zsoltika74 #50470 üzenetére
Egy távirányító nem árt hozzá.
-
hati
addikt
válasz
SunMount3r #49121 üzenetére
Ahogy előttem is írták, ha nem az otthoni wifi-s hálózatodról szeretnéd nézni a filmet, akkor az smb megosztás nem játszik.
-
hati
addikt
válasz
SunMount3r #48865 üzenetére
Pl. integrált TV tuner kezelés van benne. A KODI ezt magában nem tudja. Nekem ezen alapul a TV-zés. 4 szoba, 4 TV, 4 HTPC. Központi helyen vannak a felvételek, bárhol lehet felvételt ütemezni és bárhol (akár Androidos eszközön) vissza lehet nézni. Plusz persze a szokásos movie, zene, kép funkciót és sok-sok plugin.
-
hati
addikt
Ha esetleg lenne itt MediaPortal fan. Megjelent a 1.18-as stabil verzió. Van benne sok madVR-t érintő javítás is.
-
hati
addikt
válasz
Celtis #48185 üzenetére
Pl. a MediaPortal 1
-
hati
addikt
-
hati
addikt
válasz
Celtis #47131 üzenetére
Ha nagyon nem megy, próbáld meg a MediaPortal TV szervert. Lehet hozzá a saját MediaPortal kliensét használni vagy van hozzá IOS és Android-os kliens.
Ha kell, tudok benne segíteni.
-
hati
addikt
válasz
canniball #47122 üzenetére
És mit jelent, hogy nem csinál semmit? A windows szerint, ha nem mozog az egér és nem folyik videó lejátszás, akkor már nem csinál semmit és kikapcsol. Amiről én írtam, az is a windows ezen képességét használja, de a programnak kell jeleznie a windowsnak, hogy "hé, én még dolgozom".
-
hati
addikt
madVR fanoknak: MediaPortal 1.16.0 Pre Release
A ma kiadott MediaPortal verzióba bekerült a natív madVR támogatás. Akár a TV-t is lehet madVR-rel javítani.
-
hati
addikt
válasz
Patice #45477 üzenetére
Az ffmpeg tud igp-t használni (CUDA/CUVID, Intel QSV, ). https://trac.ffmpeg.org/wiki/HWAccelIntro
-
hati
addikt
Nálam 2db. J1900DC van használva dedikált MediaPortal kliensnek, windows alatt. fHD-ig mindent visz.
1 db. J1900DC van használva dedikált MediaPortal szervernek, 5 TV tunerrel, utorrenttel, windows alatt. Csak ajánlani tudom. Elbír 1 fHD vagy 2 SD TV csatorna realtime ffmpeg átkódolását mobil kliens felé is. -
hati
addikt
válasz
dunkel #44907 üzenetére
Próbálkozhatsz még a MediaPortal fejlesztői verziójával, melyben már benne van a madVR.
-
-
hati
addikt
Készülődik a madVR támogatás a MediaPortal1-ben. Az utolsó teszt verziók, már egész jól működnek.
-
hati
addikt
Használ vki itt Q1900-at LAV filterrel?
-
hati
addikt
válasz
hétalvó #41820 üzenetére
MediaPortal-hoz is van CEC plugin.
-
hati
addikt
válasz
pszihopata85 #41232 üzenetére
Nálam a Q1900DC-ITX-re 3 WD Green + egy SSD van kötve, mint NAS és MediaPortal TV Server. 65W-os kocka hajtja.
-
hati
addikt
válasz
gorbep #40755 üzenetére
A Mediaportal pl. tud olyat, hogy a dekódolás után, átadja az ffdshow-nak feldolgozásra.
http://wiki.team-mediaportal.com/1_MEDIAPORTAL_1/20_Reference/Postprocessing_Guide -
hati
addikt
válasz
djnice #40678 üzenetére
Azt hiszem elbeszéltünk egymás mellett vagy én maradtam le vmiről. Miután HDMI kábelről beszéltem, így én PC-re gondoltam akkor is, amikor a TV adásról írtam. Azaz van egy PC, amire egy 4k LCD TV van kötve, ami max. 30Hz-et tud. Hogy fog kinézni ezen a képen, a PC-ben lévő TV-tunerről kiadott kép?
-
-
hati
addikt
válasz
róland #40606 üzenetére
Nem lehet. Mondjuk fura is lenne, hiszen saját TV szervere van.
Tybee000
Egyike vagyok a fejlesztőinek, így kíváncsi vagyok a tapasztalataidra. Nálam egy Mediaportal TV szerver és 4 Mediaportal HTPC kliens van használatban. TV-t is csak rajta keresztül nézek. A gyerekeim (9 és 6 évesek) már készség szinten kezelik.
-
hati
addikt
válasz
Tybee000 #40594 üzenetére
A pluginokra és a skinekre van alkalmazás, ki is került a desktopodra elvileg telepítés után.
Melyik grabbert próbáltad? IMDB vagy TMDB? Mit konfiguráltál rajta?Valóban a beállításokra külön alkalmazások vannak de pl. én nem is állnék neki távirányítóval bűvészkedni benne.
-
hati
addikt
Egy kis (ön) reklám.
Megjelent a MediaPortal 1.13.
-
hati
addikt
Tudom, hogy itt csak Kodi fanok vannak, de hátha valakit mégis csak érdekel.
Megjelent a MediaPortal 1.13 Pre Release verziója. -
hati
addikt
válasz
devil-k #37690 üzenetére
Mit jelent az, hogy mikroszerver? Azon kívül, hogy a HP-nak van ilyen nevű eszköze.
A NAS egy fogalom. Eredetileg arra jött létre, hogy egy smb/cifs fájlszervert szolgáltasson. Az első NAS-ok nem is nagyon tudtak többet. Az elődjük a routerekre csatlakoztatott USB-s lemezek voltak. Később a gyártók is elkezdtek újabb funkciókat rájuk rakni, mert már elbírta a hardver.
-
hati
addikt
Az a driver hogy viszonyul a 8.1-hez kiadott intel driverhez?
-
hati
addikt
Próbálta már vki Q1900-at W10-en? Milyen a driver ellátottsága?
-
hati
addikt
Ha vki. használj a q1900-as lapját ffmpeg transcodingra (pl. streaming mobiltelefonra), akkor van már olyan (kísérleti fázisban lévő) ffmpeg, mely kihasználja az Intel QuickSync-et és a tesztjeim alapján a 40fps és 100%-os CPU kihasználtságból, 70fps és 40%-os CPU kihasználtság lett. Persze az eredmény forrás (bitráta, felbontás, kódolás) függő.
-
hati
addikt
-
-
hati
addikt
válasz
interstate76 #34677 üzenetére
A kérdés, hogy tudja-e kezelni a tuner beépített kártyaolvasóját az általad használt alkalmazás. Mit használsz?
-
hati
addikt
válasz
etomcat #28756 üzenetére
"1 x "timeshift" ramdiskre"
Itt számolgassatok, hogy hány órás puffert szeretne és mekkora bitrátájú az adás, amit nézni tud.
"- 1 x otthoni számítógépezés monitoron (DVI inkább)
(böngészés, benne Flash játék is, Youtube, Facebook, Office)"Egyszer csak elfelejti és újraindítja a gépet, miközben a háttérben megy a felvétel.
-
hati
addikt
http://tekreaders.com/blog/oscam/oscam-windows/
A Cygwin-dlls is kell hozzá.
-
hati
addikt
válasz
bajnokpityu #27053 üzenetére
Menni fog az.
-
hati
addikt
válasz
bajnokpityu #27046 üzenetére
Nálam a paneltáp és a 120W-os külső táp elvisz egy E2180-es C2D-t és egy ATI HD4450-es videó karit. HDD nincs rajta, csak egy SSD.
-
hati
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Parkside szerszám kibeszélő
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Combos kis mini PC-vel jelentkezett a GMKtec
- Gumi és felni topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat számít
- Gyúrósok ide!
- Robogó, kismotor
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Formula-1
- További aktív témák...
- Razer Kaira Fejhallgató (Vezeték nélküli) INGYEN FOXPOST
- Razer Blackshark v2 Fejhallgató (Vezetékes) INGYEN FOXPOST
- Eladó ASUS ROG FUSION II 500 + ASUS ROG THRONE QI Kitűnő Állapotban!
- ÚJ Samsung OLED 4K Vision Smart TV-k (2025) - Gyári garanciával, számlával, ingyen szállítással
- ÚJ Samsung Neo QLED 4K Smart TV-k (2024/2025) - Gyári garanciával, számlával, ingyen szállítással
- Telefon felváráslás!! Samsung Galaxy S22/Samsung Galaxy S22+/Samsung Galaxy S22 Ultra
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T460 - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- MacBook felváráslás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 256GB Natural Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3002, 90% Akksi
- HP EliteBook 830 G5 i5-8350U 16GB 512GB 13.3" FHD IPS
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest