- Középkategóriást mutatott be újra az Oppo
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Google Pixel topik
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
- Mobil flották
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Amazfit T-Rex 3 - prehisztorikus idő
- One mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Viktoár
addikt
Sziasztok
XBMC-vel van egy kis gondom megpedig egy sorozattal.Berakaom a tv műsorok közé,beállítom a tartalmat de mivel csak 5 rész van a tvdb- adatbázisában a 85-ből ezért csak azt az 5 részt látom médiatár módban.Van erre valami megoldás hogy minden rész választható legyen?
-
Viktoár
addikt
válasz
Salvador20 #10357 üzenetére
Őő.. én külön nem szoktam ilyet bekapcsolni,ha csak alapból nincs bekapcsolva benne.
Körülnézek benne. -
Viktoár
addikt
válasz
Salvador20 #10351 üzenetére
Potplayert használtam eddig,az biztos hogy hangosabban szól mint az xbmc.
Holnap kipróbálom az mpc-hc-t is,ma már alszik a család.Xbmc-ben lehet kodeket cserélni?
-
Viktoár
addikt
válasz
Salvador20 #10346 üzenetére
Átállítottam,de nem történt változás.
Kodek probléma nem lehet?
-
Viktoár
addikt
Sziasztok
Összeraktam egy htpc-t és xbmc-t telepítettem rá.SPDIF-en megy a hang az erősítőbe de valamiért az xbmc-ben jóval halkabban szól a film mint mondjuk a media playerben.Mit/hol kell állítani hogy ne kelljen az xbmc miatt úgy "feltekerni" az erősítőt?
-
Viktoár
addikt
Köszi,már elolvastam mielőtt nekiálltam a gépet összevadászni.
Minden be van állítva,faszán megy is az mpc-hc vagy bármelyik program,kivéve az xbmc.
A jelenség az ha gyorsítva (2x-es sebességel) játszom a filmet akkor lejátsza,de ha normal sebességgel próbálom,egyből megáll a kép vagy csak fekete a képernyő és a kurzot akadozva mozog a képernyőn..Nem fagy meg mert a gombokra reagál az xbmc csak nem játsza le a filmeket.(avi,dvd,hd,semmit)
2 napig telepítettem,driverekkel szarakodtam,állítgattam mindent de az xbmc nem akar működni.Áttettem a vga-t egy másik (amd chipsetes) lapba és elsőre ment minden ahogy kell,nem kellett állítanom semmit.
Persze mindez csak marhaság és kitaláltam mert unatkozok.
-
Viktoár
addikt
Sziasztok
Melyik lenne jobb választás egy htpc-be és miért?
1. Sapphire HD5450 512mb ddr2
2. Asus GeForce 210 1gb ddr2 -
Viktoár
addikt
Sziasztok
Összeraktam egy gépet filmezésre.A konfig
Lap: ASRock N68PV-GS
Proci: AMD X2 3800+
VGA: Sapphire HD 5450
Ram: 2x1gb kingston 800mhz
HDD: WD 500Gb Green
Táp: FSP 300WA rendszer Win 7 ultimate 64bit.
A problémám hogy xbmc -ben megállnak a filmek (avi,dvd) az első pár másodperc után és akad az egér kurzor.Ha belepörgetek akkor meg felgyorsul majd utána ugyanúgy megáll.Kell hozzá valami kodek pakk vagy egyéb okosság?A win mediaplayer normálisan játsza,tehát az xbmc-vel lehet valami gond.Ötlet? -
Viktoár
addikt
válasz
encore22111 #9851 üzenetére
Osztom Bitlisz véleményét.
Ha jól tudom az s-videó-t analog jelátvitelre tervezték és a szávsélessége nincs akkora hogy kiszolgálja a full hd-s felbontást.De javítsatok ki ha rosszul gondolom.
Egyébként VLC-vel próbáld lejátszani mert a video fül alatt állítható a képarány,stb... -
Viktoár
addikt
válasz
encore22111 #9849 üzenetére
Szia
Szerintem simán PAL szabvány szerint,576X720-as felbontásban,ha 4:3-as a képarány.
(576 sor és 720 oszlop)
-
Viktoár
addikt
Sziasztok
XBMC-ben van egy pár film amihez nincsen "fanart" kép.Honnan lehet ilyet beszerválni a filmekhez vagy a legegyszerűbben megcsinálni?Köszi
-
Viktoár
addikt
Üdv ismét,xbmc-hez milyen távirányítót érdemes venni?
-
Viktoár
addikt
Sziasztok
Kicsit off a kérdés de hátha ti tudjátok a megoldást.XBMC automatikusan letölti a filmekhez az információkat.Viszont nálam a dr.house-hoz egy tök más film borítóját és leírását szedte le.Lehet valahol változtatni/keresni hogy a megfelelő infokat szedje le?
-
Viktoár
addikt
Uraim,köszönöm a segítséget! Valamiért nekem is inkább az x2 felé húz a szívem mert sohasem lehet tudni hogy mikor jön jól a "nyers erő".(Már ha egy x2 3800-nál lehet ilyet mondani.
) Biztos a win7 is meghálálná a dupla magot.
oz82:Igazából még nem tudok HD 5450-es kártyát csak jeleztem hogy ilyet szeretnék a htpc-be.Majd az apróban vadászok.Ha nem enyém lesz a nyertes "licit" akkor már tudom hogy ki vitte el előlem.
Találni még sempron 140-eket de szerencse kérdése hogy kétmagosítható-e.(Ami meg tesztelt az drágább )Gondolom ha sikerül aktíválni a második magot akkor meg már nem energiagazdaságos.Bár nálam most nem a fogyasztás a fő szempont.Egyébként egy két magos proci önmagában elég a hd filmekhez? (Pl.killa sample
)
-
Viktoár
addikt
Üdv
Az XBMC-hez minimum milyen konfig ajánlott hogy normálisan lehessen használni?
-
Viktoár
addikt
válasz
fgordon #9677 üzenetére
Na igen,de egy autó azért kicsit más.Annak van "hasznos" funkciója míg egy számítógépháznak igazából csak annyi hogy ne a szabadba legyenek az alkatrészek.Meg nézzen ki valahogy passzoljon a hifi-hez.A lényeg hogy egy 0 funkcionalitású tárgyért irreálisan magas összeget kérnek a gyártók.(Itt a min. 70k-s házakra célzok) Akinek van pénze rá vegyen olyat de ettől nem lesz több mint bárki más.Csak a többség jót röhög rajta hogy milyen madár.Én magam sokkal többre becsülöm a saját kézzel készült személyre szabott házakat.Azok nem olyanok hogy bemegyek a boltba és megveszem.Na ez a presztízs.
-
Viktoár
addikt
Hát igen,nézegettem én is htpc házakat és egy valamit nem értek.Az oké hogy vannak noname kevésbé minőségi házak műanyag előlappal mondjuk 7-10k-ért.Afölött meg ugye meg kell fizetni a márkanevet és minőségi anyagot mondjuk 20-30k . Na most ami még ennél is többe kerül (pl:egy 70k-s ház) azon mi a büdös lófa.. kerül ennyibe?
Ugyanannyi/ugyanolyan anyagból,ugyanazzal a gyártástechnológiával készül gondolom akkor mégis WTF?
-
Viktoár
addikt
Sziasztok
Htpc-hez keresek házikót ami fogad notrmal atx méretű tápot,alaplapot.Na és persze a bővítőkártyákból is elférjenek a normál méretűek tehát ne kelljen low profile kártyákat vadászni.Valami olcsó megoldás érdekelne (nem kell szálcsiszolt előlap,jó a műanyag is) csak nézzen ki valahogy.
-
Viktoár
addikt
Sziasztok
HTPC-be milyen vga-t ajánlotok.Én egy gt 210-et tudnék olcsón szerezni de nem tudom hogy ez elég lenne-e a projekthez.Amire szeretném: filmezés (full hd,dvd,divx stb.. ,tv nézés,(tunerkártya: WinFast DVR3100 H) ,zene.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 64GB DDR4 512GB SSD RTX 3080 10GB Corsair 4000D Airflow 1000W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Realme 8i 64GB / Normál állapotban / 12 hónap jótállással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged