Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Anaxis

csendes tag

válasz zsola32 #9186 üzenetére

Nagyon szépen köszönöm a válaszaitokat. :R

Szerintem bele fogok férni a házba 3 db 3,5" hdd hely van benne plusz 5,25" helyre pedig gond nélkül befér a maradék 1 disk úgyis egy tokba akarom tenni. SSD-t meg bárhova fel lehet rögzíteni egy két gyors-kötözővel.

Csendes környezetet szeretnék ez annyit takar ha épp nem szól semmi és csak böngészek ne halljam ahogy kerreg rezeg rezonál serceg stb stb. Azért a Tv közelébe megy mert ott van minden cuccom fel van fúrva az LCD-m a falra alatta a számítógép asztal hangfalrendszer.

FSP aurum egész pofás kis táp árban sem vészes. Egyik Lehetséges befutó :K

Távirányító, billentyűzet témájában valaki?

• Anaxis

csendes tag

válasz Osibaa #9181 üzenetére

Először is köszi!

A 2 Gép szétszedésén én is gondolkodtam csak épp a Több gépet akarom felszámolni a lakásban Asszonypajtás púpja tele van a lakásban lévő gépekkel. Nem hangtalan gépet szeretnék csak minél halkabbat. Lian Li -féle gumis hdd rögzítésről sok szépet olvastam és mivel valószínűleg 3db 2TB-s Samu (raid 5) lemez meg 1 1Tb os Samu lesz a gépben valami 5,25" hangszigetelt tokban (erre mennének a letöltések) a többi csak adat tárolásra lenne meg a média gyűjtemény kapna rajta helyet ha meg már nézek róla valamit akkor nem hallom azt hogy olvasgat a hdd. Amikor meg pihi van akkor úgyis altatva lenne az energia miatt. Olvastam akad ami szép értékeléseket kapott a halksága miatt. Akkor paneltáp kuka (csak az alacsony fogyasztása miatt volt vonzó). Elviekben azt írták a proci kiváló erre a célra. Még most azon gondolkodom, hogy jön 2500T-s modell aminek csak 45W vagy 35W lesz a fogyasztása :Y de még se árat nem láttam hozzá. Úgy látom egész jól gondolkodtam a témában. 2 kérdésem felmerült még . Érdemes beruházni Távirányítóba, media billentyűzetbe vagy azért megvan nélküle az ember? Másik a táp kérdése gyorsan átfutva azért nincs akkora választék 400W alatt a tápegységekből mint vártam . Tudnátok valami jófélét ajánlani? FSP ZEN-t ahogy néztem gyártó oldalán nem nagyon forgalmazzák kis Wattosban.A be quiet!,Enermax, Corsair tápegységek között akadt 1-1 ami megfelelőnek tűnik de meghallgatnám a tanácsotokat.

• Anaxis

csendes tag

Sziasztok!

Előre is köszönöm mindenkinek, hogy elolvassa ezt, és esetleg elmondja a véleményét. :R
    Tervbe került, hogy összepakolok egy HTPC/HOMESERVER-t .
    Halk,alacsony fogyasztású, de mégis erős gépet szeretnék. Én magam valahol megpróbáltam egy középutat belőni. Szeretném kiváltani a per pill működő 2 szerverem Vmware segítségével(200 w táp 2x933 MHz 2GB Ram , 250w táp 2x1GHz 4GB Ram) Meg persze a HTPC szerepkört is betöltené a gépecske.

Main OS Debian vagy Win Server 2008 + Vmware Server +XBMC (android távvezérléssel)

kb ezeket szeretném, hogy tudja: Eddigi 2 Szerver funkciói (Router,Tűzfal,proxy-k,VPN,Torrent,Printer Szerver,Voice szerver) + HTPC (XBMC), Szép kép és jó hangminőség

ASUS P8H67 M Evo (mATX)
    Intel Core i5-2400S (65Watt maximum fogyasztás)
    2x Crucial Ballistix Tracer DDR3-1333 4GB kit
    Kissebb méretű SSD
    Lian Li PC-V352
    Pioneer DVR-218L Labelflash
    Corsair Hydro CWCH70
    paneltáp vagy Corsair CX430

Kérdéseim:
    Táp dolgában szerintetek egy paneltáp elbírná a rendszert? Végleges állapotában szeretnék bele még 4 db SATA 3,5" HDD-t hogy Nas funkciót is betöltse? ha tovább osztom a paneltáp molexét "Y" kábelekkel meg molex Sata átalakítókkal? Vagy ha ennyi lemez lesz benne akkor nem érdemes már ebben a kategóriában gondolkodni?
    A Hang dolgában ha HDMI-vel kötöm be a TV-be akkor ebben az esetben kellene valami jobbfajta hangkártyát betenni a rendszerbe?
    Érdemes a prociba integrált VGA-n kívül berakni egy másik VGA-t?
    Elfogadható lenne szerintetek ez a konfiguráció a céljaimnak?
    Sokat fogyasztana?
    köszönöm a válaszokat előre is :R

• Anaxis

csendes tag

válasz kojak007 #9168 üzenetére

Ugyan még én is kezdő vagyok a témában,most szeretnék én is egy hasonló projektet indítani. Ha csak a lejátszás , médiatár kezelés lesz a cél akkor pl egy Zotac 775 Socket alaplap , intel C2D v C2Q proci, Ati kártyát javasolnék ebben az alsó kategóriába szerintem az a nyerő. Sapphire Ultimate Radeon HD5670 1GB vagy Sapphire HD5570 1GB, de csak példaként említve 20-30k kategóriában néztem. Bőven kijön a keretedből.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés