- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Milyen okostelefont vegyek?
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Google Pixel topik
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
jkutya
tag
Sziasztok,
AMD E350 HTPC-t használok, KODI-val, majd később Libreelec-re váltottam mert a kodi nem kezelt néhány gombot a távirányítómon.
A Libreeleccel elégedett vagyok, DE:
amióta ez van fenn, ha a filmjeimet ABC sorrendbe rendezem a spec. karakterrel kezdődő
filmcímek (É, Ö, Ű stb) a sor végére kerülnek. Régen minden jó volt - és minden karakterkészlet beállítást végigpróbáltam. Google nem segített ebben az ügyben - nincs valakinek ötlete hogyan lehetne korrekt magyar abc szerinti rendezést beállítani?Előre is köszönöm
-
jkutya
tag
Sziasztok,
XBMCbuntu-t használok - egy HDDre telepítve.A kérdés, hogy van-e valami egyszerű megoldás, hogy a rendszert úgy ahogyan van átköltöztessem egy Pendrive-ra? (elég sokat szívtam a finombeállításokkal)
-
jkutya
tag
Sziasztok,
XBMCbuntu beta3-t használtam egészen tegnapig, egy Asrock E350 lappal - működött többé-kevésbé tökéletesen.Tegnap feltettem a friss végleges verziót - és egy-két film nézhetetlenül kockásodik.van valakinek valami tippje mi a franc lehet ez?
-
-
jkutya
tag
Sziasztok,
Megakadtam - egy kis segítségre lenne szükségem:
A rendszer XBMC live, hddre telepítve, Asrock ION330 alaplap - 4GB ram. Minden rendben,
de 1080p lejátszáskor néha - 1 film alatt 2-3 szor néhány másodpercre beszaggat a lejátszás. Mi a fene lehet - azt hitszem már minden beállítást próbáltam? -
jkutya
tag
válasz
bozsozso #9457 üzenetére
Ha már feljött a téma:ha windows alatt használod, akkor tulajdonképp majdnem mindegy - akár az olcsó kínai is megteszi.De ha esetleg XBMC Live-ot használsz, akkor célszerű Microsoft MCE kompatibiliset venni (pl. amit én is árulok).
Én végigpróbáltam az összes kínait - többé-kevésbé működnek, de pl. a be és kikapcsolást nem tudtam korrektül megoldani velük.Ez nálam kizáró ok volt.
Az MCE más tészta, minden kifogástalanul megy vele - ki és bekapcsolás (természetesen csak suspendbe) is.+ a szabadon maradt gombok tetszés szerint programozhatók .Most is ilyet használok, tökéletesen teszi a dolgát.
-
jkutya
tag
-
jkutya
tag
Sziasztok,
Már megint észre van szükségem:
Beraktam a LIVE-os HTPC-be egy hddt, amin van a linux mellett NTFS partíció is.Minden rendbe vele, de ha Win7-hez hozzáadom hálózati meghajtóként, akkor nem jó méret látszik. A kb 1,8 TB paríció méret helyett 4,5GB ot ír ki a vindows(ez pedig a linuc partíció mérete.Tudtok erre valami orvosságot? -
jkutya
tag
Köszi.Mindegy mikor nézed meg az O-val, akár a végén is - kimutatja az összest.A film elején eldobott néhány frame állítólag normális - nem probléma.
Most már hasonló a helyzet nálam is - némi internet túrás - corg.conf módosítás, nvidia driver frissítés után - remélem így is marad.
-
jkutya
tag
Samsung 46b6000
Nem valószínű hogy tv probléma - a WD TV live sosem szaggatott.Igazából ez sem gáz, megpróbálom logolni aztán majd meglátjuk.Egyébként IONon sokat panaszkodnak erre a legutolsó XBMClive verziónál - de még nincs megoldás.
Neked melyik XBMC live verzió van fent?
-
jkutya
tag
Sziasztok,
A hétvégén néztem filmeket, és fura dologra lettem figyelmes(ASROCK 330ION -XBMC LIVE):
Néhány percenként az 1080p-s mkv beszaggat néhány másodpercre.A SAMSUNG TV-t 24p-ben hajtom, de a "szinkronizáció a megjelenítőhöz" nem volt bekapcsolva - lehet-e ez a probléma? A proci terhelés 20%alatt, memória dettó. A "killa sample" hibátlanul megy.
Valaki nyugtasson meg, hogy nem kell ennek szaggatnia! Ti használjátok a video megjelenítéshez a "szinkronizáció a megjelenítőhöz opciót?
-
jkutya
tag
Asrock 330 ION alaplapban bootoláskor a 2x2 GB RAMból csak 3328MB -ot lát.Másnál is így van ez?
-
jkutya
tag
Sziasztok,
Lett egy ilyen távirányítóm:
http://cgi.ebay.com/USB-PC-Laptop-Remote-Control-Controller-XP-Vista-/250536310342?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item3a5520b646A legolcsóbb fajta - itt a fórumon is lehet kapni.A vevőjét a Windows HID-ként ismeri fel és működik is vele.
Nekem live alatt kéne használnom - a gombok többsége működik is, de ki és bekapcsolni nem tudom alvó állapotba . mindenütt azt olvasom, hogy ennek mennie kéne - nem tudja valaki mit kell tennem, hogy működjön a ki-bekapcsolás?
-
jkutya
tag
Egy kis infó az LC Power 1320 tulajoknak:
A doboz tápcsatlakozója meglehetősen gyatrának tűnik - már 1-2 ki-bedugás után is lötyög, lehet problémaforrás.Az elektronikai boltokban kb 150Ft-ért korrekt fémházas darabot lehet kapni - igaz a hátlapon fell kell fúrni a lyukat.
-
jkutya
tag
Köszönöm a tippet, végül is ez került bele:
Azon egyszerű oknál fogva, hogy ilyet tudtam hirtelen venni.Úgy látom, hogy a venti ugyanaz benne, csak itt még van egy alu keret - amit könnyedén a ház héjhoz ragasztottam.A video csipszet hűtőt zalmanra cseréltem, ill. a procit is ujrapasztáztam.
(érdekes:eredetileg valami öntapadó cucc volt a hűtobordán, mely elég aszimmetrikusan feküdt fel a két magon -mindegy, most már jó)A venti tényleg hangtalan - melegedés nincs.
Még valami szép előlapon gondolkodom - valami nemesfa v. szálcsiszolt fém.
-
jkutya
tag
Még egy kérdés:
Hogyan láthatom-írhatom-olvashatom a LIVEra dugott USBs NT FS vinyók tartalmát WIN7 alól?
-
jkutya
tag
válasz
zsola32 #9199 üzenetére
Na, már megy is - persze nem simán:
unetbootin-nal indítva működik az XBMC (van egy ....nvidia error... hibaüzenet közben, de elindul azután és megy is.
Viszont, ha létrehozok az XBMC-vel egy bootolható USB sticket, akkor épp hogy feljön az XBMC felirat és belefagy.
Tudtok erre valamit?
-
jkutya
tag
válasz
zsola32 #9184 üzenetére
Filmet, fotókat akarok nézni, ill. a Logitech Squeezeboxon zenét hallgatni (közben megnéztem, van linuxos verzió)
Ha esetleg mégis linux lesz, akkor azt tudom a WIN7 gépemről távmenedzselni?Ill. az erre dugott USB vinyókat látom WIN 7 alól?Ha esetleg bekerülnek a vincseszterek a házba - SATA - meg tudom osztani a tartalmukat a hálózatomon? Windows alapú hálózatnak lehet része ilyen gép?
A wincseszterek fájlrendszeréhez-tartalmához hozzá kell nyúlni?Más:
Van értelme 4 giga RAMot tenni a gépbe, vagy felesleges?
-
jkutya
tag
Sziasztok,
Úgy fest, lassan én is belevágok - egy meglévő WD TV LIVE-ot leváltandó (elegem lett a folyamatos púpolásból az új firmwerekkkel)
LC POWER 1320 házba Asrock 330ION alaplap fixnek tűnik, de van néhány kérdésem:
- 1 db 2GBos RAM egyenértétű két párba válogatott 1Gigással?
- Ugye a képminőség nem lesz rosszabb, mint a LIVE-val?
- Menyivel járok rosszabbul, ha XP-t futtatok oprendszerként Win7 helyett (a cuccnak el kell tudnia látni médiatár -mini háziszerver funkciókat, de gondolom ez nem gond.(XBMC-t akarok használni)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Synology NAS
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 10***(X) "Zen 6" (AM5)
- Óra topik
- Építő/felújító topik
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Call of Duty: Black Ops 6
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged