- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- iPhone topik
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel topik
- Apple iPhone 13 Pro Max - őnagysága
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Ilyen lesz a Fairphone 6
- LG V50 ThinQ Dual Screen - az 5G ára
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
elmouse
aktív tag
Sziasztok!
Segítsetek! HTPC-hez keresek slim (notebook) blu-ray meghajtót, de sehol sem találok.
Köszönöm! -
elmouse
aktív tag
Van pár FLAC formátumú zeném, és azt tudom mondani, lejtássza őket. A minőségről nem tudok mit mondani, nem vagyok egy vájt fülű, lossless huszár. Nekem az mp3-ak is megfelelnek.
Igazából otthon nem ezzel hallgatom a zenét, hanem a Kodin keresztül. A Subsonic-ot inkább arra tartom, hogy rendszerezve legyenek a zenék ill. a munkahelyemen a webes felületet használom egy notebook-on.
Ja és persze azért, hogy könnyebb legyen a telóra áttölteni a zenéket. Androidos telóm van, azon a Subsonic Music Streamer appot használom. Ez igazából letölti és úgy játssza le a zenét. Ha lossless a cucc, akkor átkonvertálja mp3-ba és úgy tárolja a telón, de ha jól emlékszem, akkor ezt a funkciót a szerver oldalon ki lehet kapcsolni.
Konfigok terén egyáltalán nem vagyok képben. De szerintem vannak itt, akik tudnak segíteni. -
elmouse
aktív tag
Én kettéválasztottam a dolgot:
1. gép: Filmnézés, otthoni zenehallgatás (ez egy Brazos amúgy)
2. gép: Torrent, film és zenetár (ez sokáig egy Cubieboard volt 1db vinyóval, most egy atomos cucc)Zenetárnak én a Subsonicot használom, alapból ingyenes, de pár plusz funkció (mobilklienssel történő elérés, saját subsonic.org-os cím) fizetős. 1 dollár havonta, minimum 1 évre előre kifizetve. Úgy gondolom ez nem túl sok.
Van egy módosított, teljesen ingyenes változata is. Ez a Madsonic. -
elmouse
aktív tag
Én egy Cubieboard-dal valósítom meg majdnem teljesen ezt, csak nincs rákötve tévére. Csak torrent ill. médiaszerverként üzemel. Van SATA portja is, így egy külső eSATA-s HDD-re dolgozik.
Nem wifi-vel, hanem kábellel adok neki netet, de lehet beledugni USB-s wifi stick-et.
Amúgy egy speciális debian-t, a cubian-t használom mint op.rendszert. -
elmouse
aktív tag
Kérdés: Ez a Slot-in DVD jó lenne a Silverstone ML05-be?
-
elmouse
aktív tag
Szeretnék átköltözni egy Silverstone ML05 házba, de nem tudom, hogy hol kaphatok megfizethető áron belevaló Slot-In DVD olvasót. Ez az egyetlen dolog, ami visszatart.
És igen, mindenképpen kell nekem optikai meghajtó. -
elmouse
aktív tag
Ismertek olyan távkapcsolót,aminek az egyik oldala normál a másik meg QWERTY billentyűs, de (és itt jön a csavar) nincs benne AIR mouse funkció? Inkább annak örülnék, ha a billentyűzet mellett lenne touchpad.
-
elmouse
aktív tag
A Modecom Feel 202-es házam külső tápja elhalálozott (12V, 90W, 8A) ez a táp (12V, 84W, 7A) jó lenne helyette? Vagy lőjek inkább fölé egy 120W-ossal?
A csatlakozója ugyanolyan lehet? Ez szabvány?
Vagy jobban járok,ha veszek egy ilyen csomagot?
A gépben jelenleg ez van: ASRock e350M1 lap, 4GB RAM, 1 db 2,5 HDD, 1 db 3,5 HDD, 1 db slim DVD olvasó, 1 db 80mm venti. -
elmouse
aktív tag
-
elmouse
aktív tag
válasz
canniball #22940 üzenetére
A linkelt oldalon levő repository-t fel kell telepíteni:
Rendszer -> Kiegészítők -> Telepítés zip fájlból
Ilyenkor megjelenik egy új forrás a "Kiegészítő beszerzése" alatt: Angelscry Repository. Innen rakd fel az Advanced Launcher-t (2.0.10).
Én a Chrome-hoz csináltam most tesztként parancsikont, betettem a kedvencek közé és működik. Az az egy gondom vele, hogy indításkor leteszi a tálcára az XBMC-t, de ha bezárom a Chrome-ot, akkor nem jön vissza automatikusan teljes képernyőre.XBMC Eden-t használok.
-
elmouse
aktív tag
-
elmouse
aktív tag
Ilyesmi házak kaphatók itthon? Mini-ITX HIFI stílusban:
HMC-2K53A-A0
MC-10-ITX -
-
elmouse
aktív tag
válasz
Warter #21370 üzenetére
c:\Program Files (86)\ -> c:\Program Files (x86)\
Szabályt is meg kell adni (az itt alant az enyém):
<playercorefactory>
<players>
<player name="MPC-HC" type="ExternalPlayer" audio="false" video="true">
<filename>C:\Program Files\K-Lite Codec Pack\Media Player Classic\mpc-hc.exe</filename>
<args>"{1}" /fullscreen /close</args>
<hidexbmc>false</hidexbmc>
<hideconsole>false</hideconsole>
<warpcursor>none</warpcursor>
</player>
</players>
<rules action="prepend">
<rule filetypes="mkv" filename="." player="MPC-HC"/>
</rules>
</playercorefactory>Így az MKV-kat játssza csak le, de ez módosítható.
-
elmouse
aktív tag
válasz
dabadab #21230 üzenetére
Haha. Azért a Windows share-t még ismerem.
Az XBMC-vel az a bajom, hogy semmittevés közben is kb. 20%-on pörgeti a procit, de a lényeg amúgy is az lenne, hogy máshol is el tudjam érni a megosztott zenéimet. Akár mobilról is 3G-n keresztül.
MythTV-t megnézem, de igazából a gépen nem kell nekem felület.
Érthető vagyok, vagy teljesen hülyén fogalmazok? -
elmouse
aktív tag
Nem tudom, hogy ismeritek-e az Orb nevű progit.
Ez médiakiszolgálót csinál a gépedből. A kiszolgálógépen nincs felülete, de a megosztott dolgokat elérheted távolról böngészőből, okostelefonos alkalmazással ,vagy dedikált Orb eszközzel.
Szeretnék több ilyet is kipróbálni, de nem tudom, hogy mik vannak még. Tudtok javasolni olyan progikat, amik tudják ugyanazt vagy majdnem ugyanazt, mint az Orb?
Köszi. -
elmouse
aktív tag
válasz
zolaas #19943 üzenetére
Lehet. Billentyűn mindig a Q-val adsz hozzá dolgokat a lejátszási listához. Utána Space-szel bemész a lejátszási listába, itt nyomsz egy balra nyilat és a menüben el is mentheted.
Win7-en a c:\Users\<user>\AppData\Roaming\XBMC\userdata\playlists\music mappába menti m3u kiterjesztéssel. Ezt a mappát hozzá kell adni a Zenéknél a forrásokhoz.
Viszont az AppData mappa rejtett, tehát alapból nem látszik. Engedélyezni kell az XBMC-nek, hogy lássa a rejtett fájlokat és mappákat is (Rendszer -> Beállítások -> Megjelenés -> Fájllisták -> Rejtett fájlok és mappák megjelenítése).
Amiket leírtam, azok alap (Confluence) skin-re és billentyűzettel való vezérlésre érvényesek. -
elmouse
aktív tag
válasz
zolaas #19938 üzenetére
A zenéket két féle módon tárolhatod:
1. File mód: Ez az egyszerű. Olyan mappákat csinálsz, amiket akarsz. Pl. blues és belemásolod a Muddy Waters összest.
2. Library: Na ez a bonyibb. Alapja, hogy minden(!) file-nak (mp3, m4a, flac stb.) normális ki legyen töltve az ID3 Tag-je. Ugyanis ez alapján teszi be őket a Library-be. Tehát minimum a cím, előadó, album, sorszám, műfaj, év legyen kitöltve.Amúgy én az első módszert használom, valahogy a Library-mód a zenéknél nem az igazi.
-
elmouse
aktív tag
válasz
Pista0001 #18616 üzenetére
Beteszed az "Indítópult"-ba a parancsikonját.
Vagy pedig XBMCLauncher, ami egy nagyon jó kis dolog. Én is itt olvastam róla és most már pár napja használom.cekk megelőzött
-
elmouse
aktív tag
válasz
Salvador20 #10463 üzenetére
Ha jól olvasom, akkor létre kell hozni egy advancedsettings.xml file-t a Userdata mappában és ebben kell maszatolni.
(Keress rá a szövegben arra, hogy "seek".) -
elmouse
aktív tag
válasz
Salvador20 #10267 üzenetére
Így néz ki a playercorefactory.xml-em:
<playercorefactory>
<players>
<player name="PowerDVD ISO" type="ExternalPlayer" audio="false" video="true">
<filename>C:\Program Files\Elaborate Bytes\VirtualCloneDrive\pdvdiso.bat</filename>
<args>"{1}"</args>
<hidexbmc>true</hidexbmc>
<hideconsole>true</hideconsole>
</player>
<player name="PowerDVD" type="ExternalPlayer" audio="false" video="true">
<filename>C:\Program Files\Elaborate Bytes\VirtualCloneDrive\pdvd.bat</filename>
<args></args>
</player>
<player name="TMT5 ISO" type="ExternalPlayer" audio="false" video="true">
<filename>C:\Program Files\Elaborate Bytes\VirtualCloneDrive\tmtiso.bat</filename>
<args>"{1}"</args>
</player>
</players>
<rules action="prepend">
<rule filetypes="iso" filename=".*iso" player="PowerDVD ISO"/>
<rule filetypes="iso" filename=".*ISO" player="PowerDVD ISO"/>
<rule name="dvd" protocols="dvd" player="PowerDVD"/>
</rules>
</playercorefactory>Mint látható, a batch file-ok a VirtualCloneDrive mappájában vannak.
pdvd.bat (ez játssza le a normál dvd-ket, ezt akár közvetlenül is bele lehet írni az xml-be)
"C:\Program Files\CyberLink\PowerDVD10\PowerDVD10.exe" d:
pdvdiso.bat (ez játssza le alapértelmezetten iso file-okat)
"C:\Program Files\Elaborate Bytes\VirtualCloneDrive\vcdmount.exe" /d=0 %1
"C:\Program Files\CyberLink\PowerDVD10\PowerDVD10.exe" f:
"C:\Program Files\Elaborate Bytes\VirtualCloneDrive\vcdmount.exe" /d=0 /utmt5iso.bat (ezt néha használom az iso-k lejátszására)
"C:\Program Files\Elaborate Bytes\VirtualCloneDrive\vcdmount.exe" /d=0 %1
"C:\Program Files\ArcSoft\TotalMedia Theatre 5\uTotalMediaTheatre5.exe" f:
"C:\Program Files\Elaborate Bytes\VirtualCloneDrive\vcdmount.exe" /d=0 /uPersze a meghajtók betűjeleit meg kell változtatni.
-
elmouse
aktív tag
válasz
laca500 #10263 üzenetére
Most nem vagyok otthon, de a lényeg, hogy a playercorefactory.xml-t kell úgy módosítani, hogy meghívja az adott programot (itt egy batch file-t) az adott kiterjesztéshez (itt ISO).
Amúgy sokan így szokták az MPC-HC-hoz rendelni az egyéb videók lejátszását is.
Nekem még be van állítva a PowerDVD a normál DVD lejátszásához is, ill. opcionálisan választható az ISO-khoz a TMT5 is.
Ha otthon leszek bemásolom majd az egész xml ill. bat file-ok tartalmát. -
-
elmouse
aktív tag
válasz
Tomix24 #10075 üzenetére
Köszönöm ezt a hozzászólást! Ez győzött meg végleg a Brazos HTPC-ről.
Hétvégén össze is raktam egyet:
- Lap: Asrock E350M1
- Ház: Mode Com Feel 202
- RAM: 4GB
- HDD: 2 db 2,5-es noti vinyó egy Chieftec keretben (160 ill. 400 GB)
- Külső HDD: 750 GB ill. 1 TB
- ODD: még nincs, de lesz
- Távirányító: Rii Mini Wireless Keyboard (imádom!)A vinyók maradékok voltak, remélem hamarosan cserélve lesznek. A belsőnél SSD+1TB 2,5-es, külsőnél össze akarom vonni 1 db 2TB-ra.
HTPC-re (XBMC) ill. torrentre fogom használni.
Annyit tudnál (tudnátok) segíteni, hogy az XBMC-ben a videólejátszásnál miket állítotok be?
Ja és az UEFI-ben módosítottál dolgokat? Ha igen, miket?Köszi.
-
elmouse
aktív tag
válasz
BangoSkank #8463 üzenetére
Köszi. Azt már próbáltam, de ha aktív volt akkor az XBMC nem játszott le semmit a lemezről. Win7 + XBMC
-
elmouse
aktív tag
válasz
elmouse #8432 üzenetére
Megoldottam a problémát, de nem az Overscan volt a gond. A TV-n 2 db HDMI bemenet van, az egyikre az van írva hogy HDMI/DVI a másikra csak annyi, hogy HDMI2. Eddig mindig csak az elsővel próbálkoztam, de most a másodikkal is. Érdekes módon ennél nem jelentkezik ez a "túl éles kép" probléma. Most már csak be kell állítanom a képet, hogy jól nézzen ki.
Fogalmam sincs, hogy mi a különbség a két HDMI bemenet között.Ezt írja a leírás:
Oldalsó (HDMI2 - ezen jó a kép): HDMI ver 1.3 + Deep color
Hátsó (HDMI/DVI - itt nem jó): HDMI/HDCP bemenet (480p/576p/720p/1080i/1080p) - 1 Port PC ModeEz pontosan mit jelent?
-
elmouse
aktív tag
Sziasztok!
Leírom a HTPC konfigomat és utána lenne pár kérdésem.
Nincs semmi állítva, minden alapbeállításon megy.Ház: Aerocool M40
Táp: FSP 350 60APN
Alaplap: ASUS P5B-VM
Memória: 2 GB DDR2 (800 MHz)
CPU: Celeron 430 (1,8 GHz)
CPU hűtő: Scythe Ninja Mini (Eredeti venti lecserélve: Arctic F8 Pro PWM)
VGA: Sapphire Radeon HD4350HDMI, Low Profile, passzív
Audió: Creative SB Audigy2
Optikai mh.: LG DVD-RW (elég régi, IDE)
HDD1: 160 GB 2,5" (rendszer)
HDD2: 400 GB 2,5" (zene, torrent)
HDD3: 750GB 3,5" (filmek)
Ház hűtő: Arctic F12 TC
Egyéb hűtő: Himuro (Ebben van benne a 750GB-os HDD)
TV-tuner: Pinnacle PCTV 110i (analóg)1. Fogyasztásmérés: Jók-e ezek az értékek?
- Üresjárat/torrent: 75-80W
- Zene (mp3): XBMC, 90W
- Film (1080p MKV): XBMC DXVA2, 80-85W2. HDMI probléma:
- HDMI-n keresztül csatlakoztatva az LG 32LF2510 full hd tévémhez nagyon csúnya a képe. Mint amikor Photoshopban ráhúzunk a képre egy Sharpen Filtert. Nem jöttem rá, hogy mit kell állítani. D-Sub-on keresztül nincs ilyen gond.3. DVD meghajtó
- A gépben lévő DVD meghajtó (régi fajta LG író) nagyon hangos. Tudnátok ajánlani egy tuti halk DVD olvasót? Elég csak olvasó, nem akarok vele DVD-ket írni.Előre is köszönöm a válaszokat!
-
elmouse
aktív tag
Nekem Aerocool M40 kockám van. Nagyon meg vagyok vele elégedve.
-
elmouse
aktív tag
Köszönöm szépen a válaszokat!
-
elmouse
aktív tag
Ilyesmi HDD beépítő keretet keresek. 2.5" -> 3.5"
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Frederick Forsythe: Isten ökle (nem olvasott)
- Kingmax 1x2GB DDR3-1333 RAM
- Bomba ár! HP ZBook Studio G5 - XEON I 32GB I 512SSD I Nvidia I 15,6" 4K DreamColor I Cam I W11 I Gar
- Honor 400 lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged