Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Turbo73
tag
Rendben, de nem tudom, hogy miért bizonygatod, hogy a szabvány zavaros, meg nem megbízható.
Az Onkyo TX-NR636 egy 2014-ben megjelent erősítő, ami HDMI 2.0-ás volt, lévén a 2.0a csak 2015 április 8.-án jelent meg. Így nem csoda, hogy nem tudta a HDR-t.
A Zidoo X10 bár 2017-ben jelent meg, viszont a benne lévő Realtek RTD1295 SoC-t már 2016 januárjában bemutatták a CES-en. A HDMI 2.0b meg 2016 márciusában jelent meg, így biztosan nem lehetett benne. -
Turbo73
tag
Tényleg már csak lezárásként: ha a szabvány szerint tudja, akkor tudja, ez nem lutri. Azért mert neked volt egy rossz tapasztalatod egy tévével, nem kell általánosítani. Valószínűleg a tévéd volt hibás.
A Marantz 8802a 2015 elején jött ki, a HDMI 2.0b szabvány meg 2016-ban.
Zidoo x10: -
SunMount3r
nagyúr
Nem tudom mit "ultragázol", kellett egy TV az anyukámnak gyorsan és olcsón. Ez éppen jó árban volt, egy 4K-s TV sokkal drágább lett volna. Lehetne jobb is, mert mindig lehetne jobb is és mindig van feljebb is, a határ az árban is a csillagos ég. Nálunk nem erről volt szó.
-
SunMount3r
nagyúr
Ha 10bit-re váltom a forrást (Fire TV Stick 4K Max), akkor a TV is kiírja, hogy 10bit-en van az infó gombra, szerintem akkor ez nem kérdés. Ha viszont HDR-es videót játszok le, akkor színhelyes a kép és 10bit-en van, de csak BT709-es színtér, aminek HDR esetén ugye BT2020-nak kellene lennie. Így csak arra tudok gondolni, hogy a Kodi HDR->SDR konverziót végez. Ezt direktbe is próbáltam HDMI kábel nélkül. Az még lecsekkolhatom, hogy a saját lejátszójával milyen színteret ír ki HDR-es videó esetén, mert ha akkor is BT709, akkor ott is valami konverzió lehet, vagy már nem is tudom...
-
Joshi
titán
Megtaláltam az LG tévé topikban a hozzászólásodat. Egy Hisense 40A4BG tévéd van ami 2022-es.
Hogy tudtál ilyen megoldást venni?
A specifikációkban csak annyit írnak hogy HDMI 2.0, hogy a vagy b nem tudom. Nézz róla tesztet, hátha a HDR-t is tesztelték rajta.
-
SunMount3r
nagyúr
Pedig vannak FHD-s és HDR-t is tudó TV-k is, mondjuk az enyém lehet tényleg nem olyan. És abból gondoltam, hogy tudja a HDR-t, mert a saját lejátszójával és Plex-el is színhelyes a kép, ha HDR-es videóval etetem. Itt felmerül, hogy lehet ekkor is csak HDR->SDR konverzió van, de mondjuk a saját lejátszója nem hiszem, hogy tudna ilyet. Én inkább az gyanítom, hogy "belülről" tudja HDR-t, csak a HDMI-ről etetve nem. Amúgy meg a Netflix tud FHD / HDR-ben is streamelni.
-
SunMount3r
nagyúr
Nem, vannak pl. FHD-s HDR "videók" is. A HDR nincs a 4K-hoz kötve. Amúgy meg simán mehet ki úgy is, hogy a lejátszó a 4K-t leskálázza FHD-ra és a HDR is "megmarad". Amúgy meg itt is a verziószámokhoz kötik a specifikációkat és ficsőröket. Bár azt tudom, hogy elvileg egy jó minőségű 1.4-esnek specifikált kábel is képes lehet átvinni a 4K / 60Hz + HDR-t, mert ez csupán a sávszélesség kapacitáson múlik.
-
PuMbA
titán
Apollo Lake-ben ugyanaz a GPU lesz, mint a Skylake-ben az pedig nem teljesen támogatja a 4K-t, ha megnézed Patice hozzászólásában a cikket
Kaby Lake-ben lesz teljes 4K támogatás HDMI 2.0-ával és keveset is fog fogyasztani a legkisebb asztali változat, mint eddig mindig 20-40W volt terheléstől függően, hiába 54W-os TDP osztályban van. Windows 10 szerintem
-
Ha a fogyasztás is fontos, akkor neked is az Inteles integrált procis lapok lesznek jók.
A pontosítás kedvéért:
Skylake --> Kaby Lake deszktop vonalCherry Trail (Braswell) --> Apollo Lake (Broxton) alacsony fogyasztású procik
AMD-t nem követem annyira, de nekik is van hasonló termékük:
A Kabini vonal, azaz az AM1 foglalatos alaplapok + AMD Athlon Sempron procik --> 25W TDP
Vagy az alaplapra integrál A4-5000-es APU --> 15 W TDP
Ezek utódjai, ill még alacsonyabb fogyasztású változatai laptopokba, beágyazott rendszerekbe kerülnek, az AMD ezekből nem csinált számunkra is megvásárolható terméket.
Intel esetén a Braswell jelenleg 4-6 W TDP-vel operál. Kb. ez várható a Broxton esetében is (6.5W TDP a legerősebb opció, de állítólag 10W TDP-ig skálázhatók).
-
törölt tag
Valahol olvastam, hogy júniusban már első Polaris VGA-k megérkezhetnek. HDR támogatás is hamarosan kiderül, valamikor év eleji infók szerint azt is tudja majd. De a többi érkező platform HDR támogatása egyelőre full homály számomra, HEVC egész biztos egyiknek sem lesz probléma
-
-
canniball
nagyúr
Miután sem a 600-on sem a 650-en nincs nem mindegy mit jelent?
Ha már előkerült a Harmony téma nekem is lenne kérdésem: azt meg tudja-e mondani valaki hogy a Logitech sw-rel hogy tudom elérni hogy az LCD melletti négy gomb tényleg négy legyen? Merthogy most a felsők és az alsók egy párt alkotnak, ezekkel ugyanazt azt activityt tudom indítani, ha a harmadikat akarom elérni akkor lapoznom kell. A webes felületen keresztüli beállítás után négy volt a négy, de a sw alapból valamiért csak kettőre redukálja és nem tudtam rájönni hogy lehetne néggyé tenni.
-
Szabo.Peter
csendes tag
Azt próbálgatom épp, de vmi sztem nem okés a beállításaimmal...
Te valamilyen kodek-packot használsz? Én a k-lite-t használom, elvileg minden megy vele ami kell, viszont az ffdshow nem volt az external filterek között, és az internal filterek sem biztos hogy jól vannak beállítva.. Újratelepítem -
Osibaa
senior tag
Sziasztok!
A 760G-s chipsetben Radeon 3000 van (HD nélkül), Avivo támogatással. [link] [link]
Ebben még UVD (1-es) motor van, ami csak korlátozásokkal tudja dekódolni a H.264 és VC-1 kódolású filmeket, pl. nem mindegy a bitráta, a ref. képkockák száma, stb. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy az egyik film menni fog, a másik pedig nem megy DXVA-val. -
Köszönöm szépen a tanácsokat, a feleségem felülírta a programomat, úgyhogy sajnos nem tudom most tesztelni és kipróbálni, de már alig várom, hogy megtegyem a cikkben írtakat. Csak ez az egy (sajnos nagyon nagy ) problémám van a HTPC-mmel, úgyhogy nagyon szeretném megoldani. Az megnyugtató, hogy hardveresen nem lehet a vassal különösebb probléma!
Köszönöm!
Csak még egy (nagyon ciki) kérdés : A DXVA, az a HD gyorsítás?
-
Osibaa
senior tag
De, komolyan gondoltam.
Az első HTPC-m 2004 környékén építettem, Silverstone LC10-es házba, Seasonic S12-es táppal (brutál halk), a merevlemezt 12 db vastag befőttes gumi tartotta az 5,25" keretben (rezonancia miatt), az A64-es proci 1V-ra alul volt feszelve, hűtők leszabályozva, stb stb, mégis hangosnak éreztem, a filmek halk részénél hallottam a ventik zaját. Hiába költöttem sokat a halk tápra, ventikre, dolgoztam sokat az alulfeszeléssel, akkor is mennie kellett 3 darab ventinek.
A mostani konfigom egy Brazos, picoPSU-val etetve és 2,5" merevlemezt használva, amit egy darab 14 dbA-s ventivel hűtök. Ez így összehasonlíthatatlanul csendesebb, kb. fél méter távolságig hallom, utána már nem. Kisebb, olcsóbb, csendesebb és végül még keveset is eszik, nekem ez meggyőző érv az utóbbi mellett.
De ez csak az én véleményem...
-
morfondőr
addikt
Írtam is, hogy LG 42LK530-as TV-m van. Lejátszóra nekem is van alternatívám: Zoom Playert használok évek óta, és a PotPlayer is nagyon bevált, de tetszik az XBMC könnyű kezelhetősége, médiatárja és teljes mértékben tudom távvezérelni az androidos telefonommal. Magyarul a kanapéról tudok válogatni a filmjeim között gyorsan és egyszerűen. Ezt sajnos nem tudtam megoldani másik lejátszóval. A PotPlayert tudtam távvezérelni szintén telefonnal, de az csak a lejátszás/szünet, és hangerő állításra korlátozódott. Filmek indítása, böngészése csak fáljkezelőből. De javítsatok ki, ha ez nem így van és ugyanez elérhető pl MPC-vel!
-
tomy_cz
senior tag
Kb itt tartok én is.
Jelenleg W7 és XBMC + DVBViewer van fenn a tvzéshez, jah és iMon vfd.Ezt szeretném öszegyúrni, linux alá, még keresem az ideális és működőképes megoldást, ezért próbálgatom a mythtv-t is.
Jelnlegi állás szerint, xbmc-t szeretnék futtatni ubuntu alatt ami kezelné a tuner kártyámat is tvheadend progi segítségével, jelenleg a skystar hd2 driverével bíbelődök...
így egy felületről menne minden.az imon telepítésébe még bele se kezdtem, de "jó" lesz már látom...
mod:
Bitlisz:
na úgy látszik fején találtam a szöget, kíváncsi vagyok meddig tart az akaraterőm -
Bitlisz
aktív tag
De nekem nincs problémám a 24p-vel, megy oszt csókolom.
Ebben nincs kompromisszum (nézd meg a cuccom, és meglátnám, ha gond lenne vele).
És semmit sem szarakodtam, egyedül a távirányítót, de az se lett volna muszáj (de én akartam egy gombos felirat/hang váltást XBMC alatt).Nekem az összes kipróbált médialejátszónál idegesítő hibák és kompromisszumos megoldások voltak. Pedig volt nekem WDTV (2hónapig), Xtreamer (félévig), HDI DUNE HD Smart B1 (3 nap múlva ment vissza) és volt nálam Asus OPlay, néztem okosTV-t (pana/samu)...
Bő 2év ION használat alatt (1 év linux, 1 év windows) több száz, ezer SD/HD filmből 2db-volt amivel akadt, ebből az egyikkel az i5-ös laptop is akadt. -
A filmes filmkamerák gyártása lassan leáll, tehát egyáltalán nem biztos az, hogy amit nézel, az valaha is látott-e celluloidot, másrészt meg fogalmam sincs, hogy mi köze a 24p-nek ahhoz, hogy a filmet eredetileg mire rögzítették. A 24p-hez összesen két dolog kell: megfelelő videókimenet és megfelelő megjelenítő, a láncban az összes többi, ezek előtti láncszemnél abszolút megoldott a probléma. Ha ez a kettő stimmel, akkor meg már elég régóta rendben van a dolog.
-
Hanok
senior tag
Egyébként leírtad hogy miért jó a HTPC: "Itt is meg kell küzdeni minden egyes bitért ha azt akarom hogy az legyen amit én akarok. " Ezzel ellentétben épp most kéne valami okos ötletet összevakarnom HTPC-re az egyik kollégámnak mert a 2 éves 80k-s médialejátszója a filmeket már nem játsza le, ha lejátsza akkor is szaggat a hang, vagy a kép. És nem lehet vele tovább küzdeni mint egy HTPC-vel, nincs supportja már a lejátszónak így kuka. Szerintem a média lejátszó pont ezért lehet zsákutca.
-
Bitlisz
aktív tag
Pedig viszonyítva az összes általad említett dologgal szemben a HTPC a legkevésbé kompromisszum mentesebb...
Mondom ezt úgy, hogy lassan 1 éve elégedetten használok egy Atom+ION chipes cuccot (ZOTAC ZBOX HD-ND02 + 2x 2GB DDR3 RAM + 40GB Intel X25-V SSD, Win7Ultimate64bit).
És 24p-vel sincs gondom XBMC és TMT alatt (utóbbi csak a HD Audio miatt, egyébként Linux lenne).
Pedig semmi trükközést nem követtem el. (max a távirányító hangolás) -
knbs
senior tag
Tudom en hogy megy ez 18 evig eltem panelban
azert szepen megoldottad a feladatot. A kep pedig tenyleg csaloka, de mostmar ertem. Az 50-s tv-hez a 2.5m meg okes a HD-hoz.
Tetszik, hogy bevizezted az egeszet ahogy van(tudom megmaradt alkatresz, de akkor is poen) Grat a cucchoz. -
knbs
senior tag
Jo lett nekem tetszik. Egy kerdesem van, neztem a kepeket a nappilidrol es igy szemre nem tudom pontosan megitelni, de nem veszited el a HD tartalmak minoseget ilyen nezesi tavolsaggal(3,5 meter), vagy nem is nagyon neztek HD-t?
Jobb amugy a tv-t falra rakni vagy az alacsony butor miatt kivanta a megemelest? -
sb
veterán
http://logout.hu/cikk/hdmi_kabel_faq/teljes.html
Mint írtam, még ez sem ökölszabály, bár 10m-nél nyilán már kellhet a jobb minőség.
Nekem érdekes módon ez a nagyon olcsó kábel is viszi, ráadásul kábelcsatornában megy más kábelekkel egybezsúfolva, tehát kaphat is zajt...
Amúgy ez is csak árban volt olcsó, kinézetre, vastagságra nem tűnt annak. -
Robaj
addikt
Ezeket néztem ki:
Alaplap: Gigabyte GA-H55N-USB3
Proci: Intel Core i3-540
Memória: 2Gb DDR3 1333mhz
Vinyó: Samsung 500Gb 16mb Eco-green 5400rpm
Ház + táp: FOXCONN DH 153B (200W-os táppal)
Hűtő: lesz egy venti + procihűtő is le lesz cserélve valami csendesebbreEzek jók lesznek, vagy van olcsóbb / ár-érték arányban jobb alternatíva?
Ez kb. br. 90-100-ból jönne ki -
sb
veterán
Pásztázásnál én is erre gondoltam, én nem látok semmiféle szaggatást.
Pulldown-t a TV-m csinál, 24Hz-ből 120-at 5:5-tel, tehát elvileg ott sem tehet bele szaggatást, mivel egész számú többszöröse, nincs frame drop vagy ismétlés.
Egyedül abból eredhet, hogy a 23.976fps 24Hz-en van lejátszva, de erre írtam a másik menüpontot, ami lehet, hogy megszünteti.
Bár mondom, én emellett sem láttam semmit. (Csak 23.976-ot 60Hz-re kirakva láttam csak enyhe szaggatást.)
A te TV-d 100/120Hz-es? -
siryeti
tag
Szia, új dilettáns kérdés.
Tény hogy nem nagyon értem, és valószínűleg nem is nagyon látnám ezeket az oldalirányú pásztázós evr sync-es dolgokat, de ki szeretném próbálni valahogy tanácsod szerint a lejátszókat htpc építés nélkül egyenlőre a tv-n.
Az a feltehetőleg hülye gondolat jutott eszembe hogy csekély beruházással a jelenlegi fő gépemet kötném össze hdmi kábellel a tv-vel, de ehhez kb 10m kábel kellene.
Ehhez kapcsolódó kérdéseim:
Ezt hogy tudom kivitelezni?
Samsung Le32c650 tv-hez lenne csatlakoztatva,
a gépem Phenom2 x4 945, VGA asus ati hd5750.
Egyebek között kérdéseim hogy jelveszteség vagy egyéb probléma adódna-e a kábelhossz miatt?
Lehet olyat csinálni az adott konfiggal hogy miközben főgépen monitoron netezek, addig a tv-n lehessen filmet nézni vele fullhd-ben, vagy szintúgy netezni???
Nagyon köszönöm a türelmeteket előre is! -
sb
veterán
Az XBMC-ben van kijelzőhöz és képhez szinkronizálás is.
- Előbbi adott frissítésbe kapcsolja a kijelzőt (23,976 és 24fps=24Hz , 25fps= 50Hz, 30fps=60Hz)
- Utóbbi meg ha jól tudom a frissítéshez igazítja a lejátszást. Tehát szerintem ez oldaná meg a 23.976 - 24 problémát azzal, hogy 24fps-sel, kicsit gyorsítva játszaná le a filmet, a hangot hozzákorrigálva.Ki kellene próbálni, hogy megoldja-e a gondot...
Már ha van egyáltalán gond, eddig én nem próbáltam, csak a kijelző szinkront használom (annyi kiegészítéssel, hogy a TV 100/120Hz-es, tehát elvileg a 24fps-ből 5:5 pulldown-nal 120 lesz, az 50-ből 100, a 30/60-ból szintén 120) és bevallom, nem láttam még semmilyen problémát szabad szemmel ebből a kis eltérésből. Gyönyörű folyamatosak a lassú pásztázó mozgások is, pedig elég érzékeny vagyok mindenféle akadozásokra.
Nem lehet, hogy nem is látszik, csak az mpc-hc vonalakon?
-
Robaj
addikt
Hát igen, az árat nem tudom belőni. Tudom, h. 20-ból esélytelen összerakni egy ilyen.
Inkább várok pár hónapot, de inkább legyen halk stb.
Viszont ne legyen 200 se.
Valahol arany középút
A genius most is így megy, hangkártya jack -> RCAVan benne erősítő.
Panelba, a 26nm-es kis szobába teljesen jó.
Ár érték arányban ez a legjobb választás 5.1-nek. A kövi kategória 70 körül kezdődik. Persze az már szebben szól.
25 körül szerintem ez a legjobb, gagyi műanyag helyett fa pl. -
-
siryeti
tag
Na igen , az árban nem akarok azért elszállni.
Néztem én is gyönyörű házakat de annak más volt az árfekvése.
Az atomos rendszerből is inkább a kétmagos felelne meg nekem, az meg már....
Néztem eminent7080+2tb winyó, szinte mindent tudna ami kell, kis kompromisszumokkal.
Xbmc nem jó progi? -
siryeti
tag
Nézegettem médialejátszókat is de nekem olyan valami kellene amiben legalább 2tb hely van, de lassan az is kevésnek tűnik.
Vagy nézzek valami NAS-félét és mellé médialejátszót?
Az már úgy megint drágább mulatság.
Gondoltam hogy lehetnek gondok a beállításokkal, sok fórumot végignéztem már és azok után döntöttem hogy nem tudok dönteni a médialejátszók között. -
zeix
senior tag
Látom neked is Thermaltake/VFD-s házikód van.
Én most fogok hozzájutni egy Thermaltake Bach/VFD házhoz.
Milyen frontendet használsz?
Remélem XBMC-t és tudsz segíteni a VFD beállításában.
A MedianHD nekem átláthatatlan. Vagy már megszoktam az XBMC-t.
Esetleg eventghost-ot használsz hozzá, akkor az mégjobb lenne.Üdv:Z.
-
N_A_S
veterán
Tisztába vagyok vele. Írtam hogy volt már egyszer egy Silverstontek LC14M házam. AZ is iMON VFD-s volt. Még annó 68K-ért vettem.
Sima PC házba szeretném de nem találtam fekvőt a nagykerben, ezért lesz ez a Giga (ez a legolcsóbb), ezért is kell az iMON. A DTK Computers-nél lehet kapni. De valószínűleg használtan vadászok majd egyet. Nem biztos hogy kell a VFD, lehet hogy valami olcsóbb is megteszi (Inside / Mini).
Nagyon a 84GS felé hajlok (OSX miatt), ennek majd utána nézek hogy viszi e hangot is. Kösz hogy figyelmeztettél.
Rakok egy SB Live! 5.1 -et is a konfigba, csak ez lemaradt a felsorolásból.
Szerk:
Már utána is néztem
dabadab
-
N_A_S
veterán
Ami kell hogy össze lehessen kötni a gépet a TV-vel:
Ház 5.310 Ft (Gigabyte GZ-PB)
VGA 5340 Ft (Gigabyte 8400GS)
Vezeték nélküli egér + bill 3.800 Ft (Gigabyte)
+ WiFi adapter 3.440 Ft (TP-Link)
+ iMON VFDAz adapterből egy van itthon és nincs folyamatos használatban. Tehát a bölcsőt rádugom a gépre, a stick meg mehet a noti és gép között. Az iMON VFD meg későbbre tervezem.
~ 15K -ból megvan az alap
Szerk:
Gigabyte nVIDIA 210 5.920 FtEz is beleférhet végülis
-
Oldmobil
aktív tag
Nem bonyolult az, csak fel kell tolni a LIVE-ot egy lemezről, ha nincs optikai meghajtód, csak akkor kell boot-usb drive-ot készíteni. Nálam is 4 GB-os SSD-ről fut az XBMC, nagyon frankó, egyből fölment (az már más kérdés, hogy saját bénázásom miatt raktam újra vagy 5-ször). Egyből megy vele a támogatott HD-lejátszás is!
-
-
zeix
senior tag
Köszi!
Kipróbáltam az XBMC-t, tetszik így elsőre.
Beállítom a tv-t elsödleges monitornak, XBMC-t indítom a windows-al együtt.
A másodlagos kijelzőre pedig, commander, sajátgép, firefox, office ikonokat teszek.
Ezeket megpróbálom úgy beállítani, hogy a másodlagoson induljanak el. -
Osibaa
senior tag
Érdekes. Én 30-40W-tal többet tippeltem volna.
Szívesen látnék egy PH! tesztet, ahol végigmérnek 20-25 db cuccot, hogy mennyit fogyaszt és melyik ágon (12-5-3.3V) veszik fel a delejt. (Külföldi oldalakon láttam ilyen tesztet, de azok régiek voltak.) HDD-nél és ODD-nél rá van írva, de pl. egy integrált alaplapnál a fene se tudja mennyit és mit eszik. Kis fogyasztású konfignál pedig ez érdekes lenne, mert a 60-75W-os ITX tápoknál sokszor a határon mozgunk.
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Dell 14 Latitude 9410 FHD IPS 2in1 Touch i7-10610U 4.9Ghz 16GB 512GB SSD Intel UHD W11 Pro Garancia
- HIBÁTLAN iPhone 14 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3017, 100% Akkumulátor
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 256GB Deep Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3014, 91% Akkumulátor
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40A9 docking station
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest