- Yettel topik
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Honor Magic V2 - origami
- Mobil flották
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
bnorci71
addikt
-
bnorci71
addikt
válasz
pistabyte #58660 üzenetére
mondjuk NAS-t az igaz hogy vadászni kel ennyiért használtan újonnan sokkal drágább
nézd meg az adatlapomon lévő gépet nekem az megy ilyen célra meg ritkán játszok is és megdöbbentően alacsony a fogyasztása, konnektorból mérve, előtte volt 2-3 integrált procis passzív gép -
bnorci71
addikt
válasz
molnarg #58431 üzenetére
Alaplap: Gigabyte B450M DS3H
Proci: Ryzen 3 2200G
Ram: 4x4Gb Corsair Vengeance LPX CMK8GX4M2B3000C15
Hűtő: Be Quiet! Shadow Rock LP42e adtam el ezt a konfigot egy hónapja 4K nem emlékszem próbáltam-e de szerintem igen mert egy idő után a Tv-n lévő Kodi a lejátszó a HTPC csak kiszolgálta mint egy médiatár. Hoppp most jut eszembe volt benne egy Rx580, na akkor arról ment a 4K a franc se emlékszik. De ha a 2200G az Asseto Corsával elbírt FHD-be akkor egy 4K film nem fog gondot okozni.
-
bnorci71
addikt
nekem mondod most vadásztam össze januártól,
34curve monitor
Ryzen CPU na jó az nem volt nehéz
6700XT VGA feladás után 10perccel a reggeli WC-közben vettem
táp
ház na az is még pont a fórumtárs előtt lecsaptam igaz már 2 napja volt hirdetve
RAM
szóval volt mit vadászni, már napi rutin volt -
bnorci71
addikt
válasz
energy4ever #57514 üzenetére
Szerintem elég a HDR és hasonlókkal van gond Win alól.Nem emlékszem próbáltam-e 4K-t lejátszani mert én a Tv lejátszót használom a Pc csak média szerver. Ugyan ilyen procim van.
-
bnorci71
addikt
válasz
VoidXs #57427 üzenetére
Ok
ez nekem már mélyvíz
kedvem sincs megtanulni úszni benne.
Csak azt látom, hogy ezen az nincs azon az nincs amazon ez a gond.
Én meg nem akarok 3 formátumhoz 3 eszközt tartani azért az évi 3 filmért amit fotelhez ragadva nézek meg, már ha van ilyen egyáltalán.
Aki meg ilyen vájt szemű az tartson 3-4 céleszközt -
bnorci71
addikt
kadencia helyes nem érdekel különösebben, nem fétisem
képjavítás minek? 4K anyag HDR vagy DV azon nekem egy szoftver na javítgasson amire a rendező azt mondta OK.
Lan? Wifi. Elmegy rajta minden 5Ghz-nnem tudom mit tud egy 4éves ez egy 1,5éves Oled706
úgy érzem Svájci bicskát keresel az meg mindenre jó kicsit, de semmire se igazán.
De nem vagyok a téma szakértője.#57415Yocee
na látod ezért is 1pont a Tv-s lejátszásnak, 1táv és ott van minden nem kel egerészni. -
bnorci71
addikt
Kodi-hoz mit kellene telepítenem felraknom, hogy a DVD-t lejátsza mint lemez.
Nem .iso hanem amikor begrebbelik. -
bnorci71
addikt
válasz
Smiley #57155 üzenetére
értelek, de én nem programozni akarok meg mókolni, tudod a hülye csak annyit tud setup>next>next>next
pedig nem vagyok sík hülye a dologhoz raktam fel modemre is Transmissiont ,de köszönöm nem akarok ebbe elmélyedni órákat olvasgatni a neten a fórumokon tanácsot kérni.
HTPC-t is kipróbáltam Linux-al ami ugye mindenen is elfut meg etc. aztán még csak feltelepíteni se lehetett
Aztán egy másikat felraktam távolról ugye parancssor mert grafikus felület nincs aztán azt is felmókolod nem nem az én világom
Plexre visszatérve, A RestartonCrash mellett is leáll és újra se tudja indítani.... -
bnorci71
addikt
válasz
Smiley #57153 üzenetére
Szerencsére még nem vettem meg a Plex-t illetve valmiért fizettem minimálisat 1x hogy a zenéket tudjam hallgatni a telefonon, de nem is fogo a teljes verziót megvenni.
Ok
2-3hónapot működött rendben aztán naponta 2 naponta összeomlott, semmi más csak a Plex Server a HTPC-n mindig belépni -ami ugye ha nincs otthon az ember elég nehéz és elérhetetlen az ott tárolt tartalom-újraindítani és senkinek fogalma nincs miért.
Gugliztam volt találat 2órát töltöttem xyz.dll-ek keresésével amik szerintük ezt okozzák de nem volt egyik se a HTPC-n.
Marad a Restarton Crash progihogy szokták mondani
Ha az építõipar úgy építene, ahogy a programozók készítik programjaikat, az elsõ jöttment harkály lerombolhatná az egész emberi civilizációt. -
bnorci71
addikt
-
bnorci71
addikt
válasz
jaffa 2843 #57072 üzenetére
én ebből egy olcsóbb verziót használok amire kel elég, mondjuk én a légegértől hülyét kapok, de böngészés ilyesmi úgy sincs a HTPC-n.
Kodira meg bőven elég, de ahoz van egy infrás is, de mostanában minden a Tv-ről megy stream Kodi stb. -
bnorci71
addikt
válasz
Gombinyó #56773 üzenetére
Ok ez jogos, böhöm Pc-be még a 2Hdd+SSD is nehezen ment bele, de 8TB-al most el leszek egy darabig
#56774 niof
értem -
bnorci71
addikt
válasz
Gombinyó #56763 üzenetére
A HDR-el semmi gond Windowson, a DV nem megoldott.
tudtam én hogy valamivel gond vanNem mondtam, hogy jobb csak azt, hogy megoldható és nem kel vagyonokat költeni VGA-ra HTPC esetén. A hálózati lejátszó lehet a mindent akarok-ra a megoldás, de plusz kiadás plusz távirányító stb.
Persze a tv lejátszója egy fos média lejátszókhoz képest, de ott van nem kel pluszba fizetni és amit a tv támogat formátum azzal megbirkózik. Mondjuk tekerni meg hasonlókat ne akarj
Én se használom csak a DTS-HD audiók hallgatásakor ott pont elég a tudása következő klipre továbblépni.Philipsek támogatják a DTS-HD-t kép hang formátum terén az egyik legjobb támogatással bírnak szemben egy Lg-vel pl.
Kodek
AC-4
Dolby Atmos
DTS-HD (M6)
Dolby Digital MS12 V2.5Aztán a sok megoldásból mindenki eldönti mi fontos neki mit akar. Én csak felvetettem egy ötletet.
-
bnorci71
addikt
Miért nem használod a tv lejátszóját, vagy nem tudom Plex/Kodi/VLS stb. telepíthető-e a tévére és azt. A HTPC meg csak hálózati kiszolgálóként működne.
Nálam így megy igaz Philips és Androidos a tévé.
HDR win alól amúgy is nehézkes vagy nem is lehet majd a profik megmondják. Vagy a napokban volt téma ha visszaolvasol. -
bnorci71
addikt
válasz
Zomb€€ #56657 üzenetére
1 gondolat
a meleg felfelé szál mert tudja a fizikát
ti meg akarjátok erőszakolni lefelé...
fordítva nem lehet?egyébként fogalmam nincs mennyi hőt termel egy AVR de biztos kel aktív elem aminek hangja van?
Film szerintem itt nincs nagy terhelés ergó hő sincs sok elég a passzív áramlás nincs zaj
Zene ott van teljesítmény ergo hő is de ki hall egy ventit -
bnorci71
addikt
-
bnorci71
addikt
válasz
Alien! #56573 üzenetére
hát olyan, hogy mindenre jó nincs szerintem
egyiknek ez az előnye másiknak az, én is azt hittem az elején majd ha 4K lesz a tv akkor kel az új HTPC, ja csak abba kellene akkor VGA akkor oda a csendes működés na meg a VGA árak. Így gyakorlatilag a HTPC inkább a DLNA szerver funkciót látja el meg a transmissiont futtatja és végül nem bántam meg, hogy a J4105-t lecseréltem Ryzen3 2200G-re sikerült "hangtalanra" megcsinálni pedig megy benne 2 házventi a proci+táp ventije és 2HDD.
Amit nem tudok a tv-n elintézni akkor váltok csak HTPC-re pl. ha valamiért böngésző kel az a tv-n katasztrófa nekem -
bnorci71
addikt
válasz
bnorci71 #56570 üzenetére
na megint hamar válaszoltam szerkeszteni meg már nem tudtam Androidon van DV-s Kodi Pc-n nem tudom a gép se tudom, hogy megbirkózna-e vele.
Kipróbáltam.
Obi-Wan-t lejátsza Solo-t Zsivány Egyest nemegyébként én pont ezért amit lehet a tv-n játszok le, a Tv támogat mindent nincs ilyen gond ha a gyári lejátszó kevés ott a Kodi/Plex rajta
gyorsabb voltál
nekem az bonyolultabb lépjek át a Pc bemenetre a tv-n az AVR ilyenkor feldobálja, hogy mit akarok ássam elő annak a távját okézzam le megint feldobja kapcsoljam ki az AVR-t ehh... bonyolult. Nem tudom egyébként az AVR miért dobálja fel, hogy mit akarok
HTPC-AVR-Tv eArc a jel útja.
lehet az AVR-n kellene az eArc felélesztést kikapcsolni?De miért jobb Pc-n böngészőben streamet nézni?
-
bnorci71
addikt
válasz
Alien! #56567 üzenetére
ezért neked válaszoltam nem neki
Igen van Kodi DV támogatással így mégse volt felesleges a körmölésén is valamelyik itteni fórumba szaladtam bele, de hogy melyikbe...
egyébként nem is értem ha a Tv támogatja adott stream lejátszását miért használnék pc-t semmi nehézkes nincs benne
De bevallom sose próbáltam még a HTPC-n keresztül se a Netflixet se az Amazont.
A youtube az igaz használhatóbb Pc-ről mint az alkalmazás -
bnorci71
addikt
válasz
Alien! #56562 üzenetére
- a win 10 összességében nincs tv távra optimalizálva
ez igaz de a Kodi már kényelmes távval
- nincs dolby vision
már van Kodi amiben van
- streamingnél nem kadenciahelyes
streaminget megoldja a tv
- streamingnél kézzel kell kapcsolni Win menüből a HDR-t
streaminget megoldja a tv
- egyedül a Netflix 4K pc-n, Disney plus csak 720p/SDR (vicc kategória)
stremainget megoldja a tv
- HBO max hang csak 2.0 és jelenleg külön appja sincs
nincs HBOmaxomde ha lenne a Tv oldaná meg
+Pc
soha nem fog a fejlesztők kénye kedvétől függeni egy formátum támogatása
-ha már úgy is van a torrent szerver funkciók miatt miért ne lássa el a HTPC feladatokat is ha arra van szükség
de mindenki döntsön maga a pro-kontra érvek alapján mi éri meg neki -
-
bnorci71
addikt
válasz
MasterMark #56547 üzenetére
Ja akkor bocsi
na amíg szerkesztettem le is írtad
sokáig használtam így a PC/Tv forrásként a Creativ DD-100+Genius Ht5.1 rendszert -
bnorci71
addikt
válasz
MasterMark #56540 üzenetére
Ha Creativot talál az csodaszámba megy...volt nekem is egyébként szerettem
szerintem ilyenre gondoltAz nekem még mindig nem világos miért akarod a tv hangját a Pc-be visszaküldeni....
Pc-t rákötöd a hangfalra
Tv-t rákötörd a hangfalra
ha csak 1 anaológ bemenet van ott a linkelt decoder azon van több digi bemenet az analóg meg mehet a hagcuccba. -
bnorci71
addikt
válasz
Freddy TNT #56526 üzenetére
nincs mit, én valamelyik tv-s topikba találkoztam a linkjével, előtte én is ugyan így voltam mint te, most is, csak most már nem a hangmérnököt szidom hanem a rendezőt
-
bnorci71
addikt
válasz
Freddy TNT #56506 üzenetére
Csak annyit szeretnék, hogy halljam mikor szerelmet suttog a lány a filmben. De ne szakadjon ki a sub membránja ha a srác elfingja magát közben.
-
bnorci71
addikt
Nem bírtam magammal és csak bevásároltam egy Ryzen2200G rendszert
szerintem igen jó áron egy komplett gép lett
A kérdés ventibe mi az a zajszint ami már silentnek számít?
12-18dB? -
bnorci71
addikt
Urak ötletet várok ha már balfék voltam
J4105M alaplap 2 Sata az egyiken lóg az SSD a rendszerrel a másikon egy WD Purple ami lassan tele van így beszereztem egy WD Red-r csak azt nem néztem, hogy nem lesz hová dugni....
A rendszert nem nagyon raknám át egyik HDD-re sem, nem hiszem, hogy egészséges lenne egy 24/7 torrentező gépeben.
Ami nekem eszembe jutott
-USB3 pendrive a rendszernek.
-Vagy eldobok még 20e-t és PCIe SSD
-PCIe-Sata bővítő -
bnorci71
addikt
válasz
jaffa 2843 #56431 üzenetére
nézd pozitívan
a hűtő hasznosabb, hideg benne a sör, ha tv -t veszel ihatsz meleg sört filmezés közben -
bnorci71
addikt
J4105-t használ más?
Azt vetem észre a W10 kikapcsolás után még 15percet ég az előlepi led, addig még dolgozik a gép.
Normális ez? Képernyőt kikapcsolja szinte azonnal.
Lehet a Transmission fejezi be a folyamatokat? -
bnorci71
addikt
Használ valaki Ryzen3 2200GE procit?
Csak érdekelne, hogy a 35W az passzív hűtéssel kezelhető?
Nagyon foglalkoztat a J4105 lecserélése, DE ez olyan jó ,hogy csak a 4Tb Hdd mozog benne, na meg az anyagiakat is sajnálom. Szóval beszéljetek le a dologról. -
bnorci71
addikt
válasz
viperabácsi #56367 üzenetére
köszi
közbe gugliztam én is hát nem olcsók
cserébe nem is bővíthetők könnyen, marad a hagyományos pc HTPC házba -
bnorci71
addikt
válasz
Patice #56365 üzenetére
youtubon futok bele Ryzen 5/7 mini gép bemutató videókba. Itthon látott már valaki ilyen kis kockát?
Egy Ryzen 2200G képes 4K-ra ha a lap chipset tudja, vagy kel a VGA mindenképp?
-
bnorci71
addikt
Ha egy alaplap csak ezt tudja HDMI-n
Supports HDMI with max. resolution up to 4K x 2K (4096x2160) @ 24Hz / (3840x2160) @ 30Hz
az jelent bármi gondot ha nem játszik az ember?
a Tv 4K 120Hz -
bnorci71
addikt
válasz
Chris82 #56320 üzenetére
próbáld ki a tv sajátját, lehet azzal megy akkor nem a hálózat a gyenge pont.
külső box topikja -
bnorci71
addikt
válasz
Dorian #56307 üzenetére
majd ha lesz MadVr lejátszó arra vonatkozott a kérdés, jelenleg áttértem a tv Kodi lejátszójára, de mivel a legtöbb tartalom amit eddig néztem stream formában elérhető lassan nem kel a tv Kodija se
Borisz76 #56308
nyilván
,de ha normális a bitráta egy 480P film is teljesen vállalható egy 4K tv-n, de miért is nézzem azt amikor 899Huf nem a világ pénze és nézheti az ember ugyan azt DV-be
-
bnorci71
addikt
A MadVr az miért is kel ha pc a lejátszó eszköz mire jó az?
próbáltam guglizni lehet bénán de nem találtam leírást mi is az és miért kel/jó az nekünk? -
bnorci71
addikt
BÚÉK először is.
Másodszor
Valószínű beújítok egy 4k Oled Tv-t. Eddig ugye HTPC-erősítő-FHD TV volt a felállás
Na most HTPC nem lesz egyenlőre fejlesztve 4K-t meg nem tud.
Gondolom használom addig az UHD tartalmakhoz a Tv lejátszóját. Ebben az esetben egy E-ARC képes HDMI-n kel gondolom az erősítőnek átküldeni a hangot illetve csak olyan hang formátumok fognak átmenni amit a Tv támogat.
Kodek: AC-4, Dolby Atmos ,DTS-HD (M6), Dolby Digital MS12 V2.5
-
bnorci71
addikt
válasz
jolti05 #56038 üzenetére
ezt nem árt ha tudod
Akkor miért van így a magányos optikai kábel alulhasználva? Míg ez a kérdés önmagában is történelmi vizsgálat lehet, itt a rövid változat: amikor a TOSLINK kijött, a legtöbb ember szükségleteit legyőzték, és mire az átlagos fogyasztó intenzív házimozirendszerrel száguldott, a TOSLINK kábelt elfojtotta a HDMI-kábelt. (A HDMI nemcsak egyszerűbb, hiszen a videó és a hang együtt van, de támogatja az újabb nagyfelbontású hangformátumokat, mint például a Dolby TrueHD és a DTS HD Master Audio.) A TOSLINK nem.
-
bnorci71
addikt
válasz
Flowtation #55941 üzenetére
hogy mibe más az összefoglalóba találsz leírást
nekem pl. azért mert mehet 24/7-be minimális fogyasztás mellett és nálam a házi szerver, médiatár, torrent funkciót is ellátja -
bnorci71
addikt
J4105-ről mire lépnétek tovább egyenlőre csak full HD
Ryzen2200G-be gondolkodtam, hogy az majd egy VGA-val később megtámogatva a 4K igényt is kielégíti, de jelen HW árak mellett ha 4K képbe kerül lehet inkább dedikált médialejátszó lesz.
Nem lenne baj ha passzív lenne a hűtés, eddig is csak a HDD adott hangot. -
bnorci71
addikt
Kodi másnak is összeomlik mostanában? Automata frissítésre van rakva így a legújabb megy.
Tegnap UHD BD HD Master Demo audio lemezt játszottam le és elég sokszor lefagyott, de annyira, hogy csak fekete képernyő maradt újra kellett indítani a HTPC-t
A vas J4105M 8Gb Ram vagy a vas lenne kevés?
Fut a torrent is vagy 200 torrenttel. -
bnorci71
addikt
Hardverapró
barabone/mini pc kategória vagy félgép kategória
én nem vennék bele semmit ha kel valakinek elviszi így majd vesz bele amit akar, pl nekem is az a bajom csak lap+ram kellene, de sokszor komplett gépet árulnak na meg jelenleg olyan árak vannak..... 2200g procis gépek szinte reggelről estére elmennek -
bnorci71
addikt
válasz
MasterMark #55759 üzenetére
értem, köszi
-
bnorci71
addikt
válasz
MasterMark #55756 üzenetére
akkor én kérek elnézést
mondtam nem szoktam ennyire figyelni, ma is tanultam valamit
Hogy fér el egyáltalán a lemezen?
pl. Tenet
Angol DTS-HD-MA 5.1, cseh Dolby Digital 5.1, francia Dolby Digital 5.1 és DTS-HD-MA 5.1, hindi Dolby Digital 5.1, japán Dolby Digital 5.1, lengyel Dolby Digital 5.1, német DTS-HD-MA 5.1, olasz Dolby Digital 5.1, spanyol Dolby Digital 5.1, thai Dolby Digital 5.1Ez 3 nyelven, nekem egy videóklip ami 3-5perc 1Gb és itt még 4k kép is ott van. Vagy a zenei anyagnál kihasználjak a max sávszélt filmnél meg nem? Vagy a változó sávszélesség kiadja hogy elfér?
-
bnorci71
addikt
válasz
MasterMark #55751 üzenetére
Lehet annyira nem másztam bele, csak nem értettem a notin miért van rettenetes torzul túlvezérelve ami a HTPC-n telefonon normális dobtam egy Kodit a notira azzal jó, mondjuk notiról nem is hallgatom ezeket a zenéket
Dorian #55753
DTS-HD vagy DTS-HD MasterAudio mert 2 külön formátumDTS-HD Master Audio – tömörítés nélküli, akár 8-csatornás (7.1), csatornánként 24 bit/96 kHz-es hangot tartalmazó formátum, maximálisan 24,5 Mbit/másoderces sebességgel. Ha csak két csatornát (sztereó) használ, lehetséges 24 bit/192 kHz-es hangátvitel is ebben a formátumban. Csak HDMI 1.3 (vagy újabb) csatlakozón továbbítható. A HD DVD és Blu-ray lemezeken is használható. Valamennyi DTS-HD logós eszköz képes feldolgozni ezt a formátumot, de a korábbi DTS-t ismerő eszközökön is megszólal, ilyenkor azonban csak 1,5 Mbites, veszteségesen tömörített „magja" hallható. Ezt úgy oldották meg, hogy a DTS-HD MA két adatfolyamot tartalmaz, amelyből az egyik a mag, a másik a pedig azt az információt tartalmazza, amely a magból az eredeti hangzás veszteségmentes visszaállításához szükséges. DTS++ rövidítésként is szerepel néhol.
DTS-HD High Resolution Audio – A Master Audio-hoz hasonlóan 24 bit/96 kHz-es, 8-csatornás, az eredeti DTS-magra épülő, de max. 6 Mbit sebességű lehet, így ott használják, ahol nincs elég hely a Master Audio tárolására.
copy lejatszo.humegmondom őszintén nem szoktam nézegetni ilyen mélységben a hangformátumokat de Master Audio-val én eddig csak zenei anyagokon találkoztam
#55754 ctrlaltdel13
öööö fogalmam nincs melyik van fent a HTPC-n -
bnorci71
addikt
válasz
MasterMark #55745 üzenetére
mert tudományosan közelíted meg
ez meg marketing
diagram emelkedik, nő akkor csak jobb lehet -
bnorci71
addikt
válasz
bteebi #55720 üzenetére
köszi a doksikat igaz nem pont ez a típus, de a kezelők ugyan úgy vannak rajta, én minden áron a WH-208-t kerestem, de az sehol nincs
azért a CF gombra egy frekvencia értéket nyomhattak volna
és érdekes tényleg elég kicsi vagy még nem jól állítgattam be, de a Genius nagyobbat szólt
cserélve biztos nem lesz jó darabig, a nejem kivágna
kel a 2,5mm-es mert rohadt hosszú madzag kel szerencsére befér az erőlködő csiptetőjébe
bi wire kábel már úton van nem volt drágább mint ha 2,5mm-es újat vettem volna kipróbáljuk milyen legalább össze tudom hasonlítani -
bnorci71
addikt
válasz
MasterMark #55699 üzenetére
ja meg annyi hogy az erőlködőnél a front+surooundnál nincs banándugó csak a csíptetős nyavaja
-
bnorci71
addikt
válasz
MasterMark #55699 üzenetére
köszi
igen egyik végállásba éreztem, hogy megvan minden mély ami a Geniusba megvolt ott nem volt mit tekerni
akkor jó a 0-n a Phase mert középen van egyenlőre de próbáltam ma hallgatni is hogy jobb a fülemnek, akkor nem kel nagy tudományt belevinnia Z bannán nem jó nem akarok forrasztgatni, ezért néztem az érvéghüvelyt
neten találtam kalkulátort igen kellene a 2,5-es, de kompromisszummal határeset a 1,5mm-es vagy még a lapos 1,5mm-esen gondolkodok, de végül is 5e a különbség a 1,5 és a 2,5 között szóval nem ez fog csődbe vinni
a legszebb, hogy ezt nem is ide akartam hanem a házimoziba
-
bnorci71
addikt
Üdv a profiknak!
Picit talán szintet léptem házimozi terén Sony Hd-590 erőlködő 5*140W papíron és Wharfedale Crystal ennek az elődje 2-30 100W + 2-8 60W + 2 centre 100W + HW-208 Sub 100W zajkeltők a legendás Genius HT 5.1-t váltották.
Nem akarom túlmisztifikálni az egészet mert biztos nem hallanám meg az 1M kábel hangjátde azért legyen normálisan kábelezve a rendszer.
Jelenleg amit kaptam a hangfalhoz 2x2,5mm nem noname hifi kábelekkel van a front+center bekötve, erőlködőnél a csavarokkal, hangfalnál banándugó ismeretlen márka, de szép arany színűjó minőségnek látszik. Vezetékek most újra lettek blankolva és úgy bekötve. Úton van 2x3m Kácsa Bi-Wire kábel erre tervezem cserélni a front+center kábeleket, használt kábel így nem volt sokkal drágább mint ha veszek 2x3m 2,5mm-es új kábelt és ha már alkalmas a zajkeltő ezek fogadására adjuk meg a rendszernek amit a tervező kitalált
Az első kérdés -próbáltam visszakeresni és láttam volt azért nézeteltérés a témában- jelenleg van 3pár banándugóm a hangfalak oldalán mindenhol az van így oda kellene 8pár az erősítőn viszont csak a 2 front banándugós a többi csiptetős szóval a 3db úgy is kevés, Kácsa oldalon láttam érvéghüvelyeket ami azért aprópénz a banándugóhoz képest a sima blankol megcsavar viszont nekem nem szimpi ha 1-2x ki kel szedni már lehet vele kínlódni, hogy újra be tudja dugni az ember, de ugye még a csiptetősbe is művészet beletalálni
Szóval azt gondoltam a kábelek végéit érvéghüvelyezném a zajkeltő oldalon az erőlködőnél megkapná a banándugót és jóvilág.
-Kérdés a csiptetősbe be lehet dugni a krimpelt érvéghüvelyt normális érintkezéssel?Második fejezet.
A surround zajkeltők jelenleg 1/1,5mm? villanykábellel vannak bekötve siccez volt hirtelen otthon és azért mégis csak vastagabb meg egységes mint a Genius toldott vezetékei.
Ezt is cserélném normális kábelre viszont elég nagy a nappali jelenleg kb 12-13m vezeték kel mire körbe érek a falak mentén. A kérdés 1,5 vagy 2,5mm? Költségebe nagyon nem mindegy ekkora mennyiségnél és azért feleslegesen nem vennék 2,5mm-est ha elég a 1,5 is.Harmadik fejezet
Sajna nincs kezelési a Sub-hoz és van gomb amit nem igazán tudok mire való
-Volume > OK
-Crossover Frequency is igaz tegnap tekergettem, de nem igen tapasztaltam változást
szóval itt az a kérdés mit is kellene hallani és kb hová tekerni. olvasgattam már kapkodva a témába és ugye azt kellene elkerülni ha jól gondolom, hogy a frontok is és a láda is ugyan azon a frekvencián brummogjon?
-Phase annyi megvan hogy fázisok vagy szakaszok a jelentése. De mire szolgál? Ha nem lenne szinkronba a frontokkal a sub akkor 180° eltolja a jelet. Mint ha a +/- csatlakozót megcserélném a hangfalon? De ezt hogy hallom meg, hogy nem jó és mikor azt, hogy jó?
szerencsére több gomb nincsnem röhög
Elnézést ha triviális dolgokat kérdezek, de nekem ezek ismeretlen területek.
-
bnorci71
addikt
próba cseresznye
én nagyon sokáig a TV lejátszóját használtam, csak meguntam a gép>HDD másolgatást meg a feliratok tényleg érdekesen kezelte sajnos, akkor lett HTPC na meg így a torrent is megy 24/7 mondjuk a kép viszont frankó volt még a felskálázott is ,de ez egy 10éves Samu C650 még csak FHD
-
bnorci71
addikt
válasz
Rollee #55627 üzenetére
köszi
én inkább olyanra gondoltam ahol felsorolják, sajna aki nem HW guru/nem követi a piacot fogalma nincs a gyártók idióta számozása miatt, hogy az RX460-tól az RX470/480 vagy 570 újabb vagy régebbi....
Próbáltam a gyártók oldalán megnézni a tulajdonságokat 4K HDR utalást sehol nem találtam sajna ezért is merült fel, hogy jó lenne összeszedni a konkrét chipeket amik megfelelőek, ha csak vidólejátszás a cél úgy se a legújabb kártyát keresi az ember.
Volt linkelve ide is anno egy weboldal ami felsorolta a HW igényeket CPU Ram VGA de sajna nem találom. -
bnorci71
addikt
válasz
CirrMee #55592 üzenetére
OK igazad van a pontos V értékre nem figyeltem
DE gondolom a lényeg, hogy ne keljen hozzá ATX ITX stb. táp hanem egy külső passzív tápról menjenbár ha csak emiatt keres DC-s lapot akkor megoldható Pico-PSU-val is amíg nincs VGA nekem is így van most a J4105
Lehet lecserélem egy Asus A-320M+Ryzen 3200g kombóra
kérdésem egyenelőre csak FHD kel később ha 4K megjelenítő is lesz elég beledobni egy VGA-t Igaz? -
bnorci71
addikt
válasz
stahlhelm79 #55589 üzenetére
Volt Asrock N3150 lapom az ilyen
BÚÉK!
-
bnorci71
addikt
csak halkan mondom, igaz más szolgáltató, de én is használtam egy időbe a kombó készüléküket aztán a szarakodást megunva kértem egy csak modemet és akasztottam mögé egy normális routert
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Nintendo Switch 2
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- vrob: Az IBM PC és a játékok a 80-as években
- Fogyjunk le!
- Kerékpársportok
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude 7390 2in1 - i7-8G I 16GB I 256SSD I 13,3"FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
- Csere-Beszámítás! Felsőkategóriás számítógép PC Játékra! I9 13900KF / RTX 4080 / 32GB RAM / 1TB SSD
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- OLCSÓ MONITOROK
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest