- Mobil flották
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- VoLTE/VoWiFi
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
sb
veterán
Épp ezt írtam én is. A 80+os tápoknál a Platinumot kivéve 20%-ig garantált a hatásfok, alatta viszont elég meredeken (nem lineárisan) csökkenni szokott.
És még egy nagyobb Llano-Trinity sem éri el ezt normál használatban a 20%-ot, csak ha teljesen terhelve van (ami meg nem a klasszikus HTPC felhasználás). Inkább 10% az átlag ekkora tápoknál. Saccra tápfüggően a 80%-ból 65-70% lesz.
-
TCr
veterán
Köszi.
A Realtek oldalán az R2.70 driver van, ezt tegnap nekem fel sem akarta telepíteni.
De azért este megpróbálom, amit írtál.Ahol a kimenet formátumát tudom beállítani... 96/24...
Arra a fülre gondolsz, amely alatt a felső boxban a DD, DTS és WMA van (bepipálhatók), az alsó fülön pedig a 44.1, 48... stb. kHz (szintén bepipálhatók), vagy arra a fülre, ahol legördülő menüből kell kiválasztanom a 2 csatornás hangokat? -
TCr
veterán
Ha így állunk, akkor tudsz esetleg valami elfogadhatóbb megoldást a zajcsökkentésre?
Írták itt, hogy az adott lap gyári hűtője elég hangos tud lenni.
Én viszont csak úgy építek HTPC-t, ha az nem, vagy alig hangosabb, mint a Popcorn lejátszóm (amit ma adok el), amiben csak a 2,5"-os HDD-nek volt némi (teljes csendben!) alig hallható hangja. -
Peak
addikt
biztos hogy nem elég, mert az én 3870Km is full terhelésen 180W maxot vesz fel konnektorból, a táp is 200Wos pici chieftec, az a gyanúm, hogy még akár több is átmenne rajta, csak a táp maximumon működik.
igaz IntelBurnTest, SuperPI meg OCCT alatt mértem ezeket az értékeket, mikor 24 órás StresszTesztet nyomtam szegény gépen.
Paneltápban úgy tudom nincs ilyen nagy teljesítményű, ha jól rémlik max. 120Wig okés. -
sb
veterán
Köszi, majd megnézem újra, alap beállításokkal, ha lesz rá időm, de ezek nagy részén amit írtál már túl vagyok.
Kábelteszt is volt, nem volt gond. Cat5e-t használtam, de akkoriban vettem csak ehhez cat6-ot is. Azzal sem változott meg semmi, csak az állítgatások után.
A HDD-k: HDD-s tesztnél Green HDD-ről olvastam és majdnem üres Raid0 7200-as Samsung F3-akra írtam. Ezek 200 felett visznek raid0-ban, szóval ezzel sem volt gond.
Nomeg iperf-el is mértem ahogy írtam, direkt a HDD-k kiiktatása miatt. Ott csak ramból ramba megy az adat, nincs szűk keresztmetszet, ott is gyászos átvitel jött ki elsőre.
Friss rendszerek voltak, szoktam használni forgalomkorlátozásra cfosspeed-et, de akkor direkt leszedtem mindkét gépről.Az állítgatások és próbák után kúszott fel az érték. Mind iperf-ben, mind HDD-kel (80MB körülire, kb. ennyit olvasott a Green HDD HD Tune-ban is). Aztán a visszacserélt cat5e kábellel is ugyanannyit ment, azóta is azt használom. Ez is mutatja, hogy nem a fenti problémák okozták a lassúságot.
Az FTP egy külön sztori, ott a szerver sw-k szarok, vagy a buffer kezelésben vagy másban.
Egyébként most hozza nagyjából a sebességet, kb. 70MB/s-el szoktam másolni Windowsban, csak érdekelt a háttere a dolognak.
De mondom, majd nyomok egy resetet a beállításokra és megnézem úgy is.
Ill. ha valaki használ FTP-t, arra szívesen várnék tippeket melyik a bevált szerver. -
Ed Parker
nagyúr
-
TCr
veterán
Szerinted egy kommersz-középkategóriás médiajátékos (PCH A210) minőségét hozhatja egy ilyen alap HTPC, amit mondjuk cekkk írt?
Cekkk: az megy, de a beállításokkal (VGA driver, audio driverek, DD és DTS passtrough, stb...) nem hiszem, hogy lenne energiám b@szakodni, már ha az bonyolult mondjuk egy Win7-hez képest.
-
TCr
veterán
Tényleg nem vitatkozni akarok, de hogyhogy nem írtam le, hogy mik az igényeim?
"Filmek BD25-ig bezárólag."
A HD hangok számomra irrelevánsak, mert ahogy azt először leírtam, a hangot koaxon, vagy ha az nincs, akkor optikán vinném az erősítő felé.
Ezért nem is értem, hogy miért kell ezen a témán lovagolni?
Mivel a hangminőség is szóba jött, ebből egyértelműen (számomra legalábbis) adódik az, hogy nem ócska, mp3-szintű hangú filmeket játszanék le vele, legalábbis nagyobb mértékben nem.Egy kérdés: ha csak HD hanganyagot hallgattál, akkor miből fakad az meggyőződésed, hogy akár belépőszinten van különbség a core és a HD hang között?
"Sokak számára a DTS a kánaán..." - filmek esetében mi a kánaán, ha nem egy referencia minőségű DTS?
Na, részemről az egész eddigi szarságot lezárnak tekintem, ráadásul cekkk-től már a válaszokat is megkaptam nagyjából, köszönöm Neki!
A fenti, első 2 kérdésemre még szeretnék választ kapni (Win7 és Ubuntu).
szerk: köszönöm, szükséges lenne egy oprendszer, egyrészt a torrent miatt, másrészt meg lehet, hogy neteznék is vele néha (böngészés, YT...)
-
TCr
veterán
Te vagy kevered a szezont a fazonnal, vagy csak a papírforma szerint írsz és gondolkodsz.
Hallottál Te már normális hangrendszeren szólni egy jobb minőségű DTS-t?
Ha minőségi hang kell, akkor csak HD hang? Jézusom...Hallottad már szólni ugyanazon forrásból a DTS HD-t és a DTS Core-t, kb. fél millió Ft alatti hangrendszeren?
Igen? Nem? Bármi legyen a válasz azért megsúgom: nem fogsz hallani minőségbeli különbséget, egyszerűen nem jön ki még a 2-300 ezer Ft-os hangrendszereken sem."...a toslink kiterjesztés is elvileg tudja már a DTS HD MA és Dolby TrueHD-t..."
1. Mi az, hogy "toslink kiterjesztés"? Tudtommal a Toslink a Toshiba optikai digitális adatátvitele...
2. Nem, optikán nem megy át a HD hang, a sávszélessége nem bírja el.A HDCP téma meg egyáltalán hogy jön ide???
Nincs itt kérem szépen semmiféle ellentmondás (részemről).
szerk:
Regger: és a beléről döntöttél már? Mit raksz bele, mennyibe fáj?cekkk: na de mégis mondj már valami konkrétumot lapra meg procira kérlek (árakkal együtt), már rég nem vagyok benne a pc témában, hosszú éveken keresztül hobbim volt, de már nem érdekel napi szinten, nagyon lemaradtam.
Játékra ott van a PS3, eszem ágában sincs pc-n görcsölni a játékokkal. -
Szabo.Peter
csendes tag
Lehet hogy csak bizonyos TV-erősítő kombinációknál okozhat problémát.
Nekem eddig nem ment a HD hang, elkezdett szaggatni a kép és hang nem volt, vagy szétesett. Az erősítő csak a core formátumot ismerte fel, ha eőltettem neki a HD-t akkor a fenti tüneteket produkálta.Itt egy thread részletes leírással, meg sok előre konfigurált .inf fájllal különböző kombókhoz.
-
Peetry
senior tag
Én is ilyesmit olvastam xbmc fórumán. Tehát akkor jól értem, hogy megy az a TV xbmc-vel is, csak jól meg kell tervezni milyen eszközökből rakja össze az ember? Én azért akarnám belerakni, mert egyrészt nem minden TV tud felvenni szerintem. Attól hogy van USB rajta még nem tud felvenni a rádugott eszközre, ami tud az meg minimum +30-40ezer. Másrészt, akkor nem kell még plusz külső vinyó, hanem minden lehet a HTPC-n, akár katalógusba húzva, és nekem kényelmesebb, hogy nem mindent más eszközről játszok.
-
2rok
csendes tag
Minden driver friss. AHCI-bevan bár ha nem abba lenne se lenne nagy gond mert nem a htpcben van a hdd- hanem egy fileserverről nézem. Mint írtam nemcsak az xbmcvel vannak gondok hanem mindegyik lejátszóval. Csak néhány 23.976os videónál szaggat, de észrevehetően, tehát nem hinném hogy a 24 és a 23.976 közötti néhol 1-1 képkocka miatt történik.
De otthon le fogom tesztelni az általad írt beállításokat.
-
Peak
addikt
Nálam is pontosan igy működik.
4:2:2 formátumnál kisebb a színtér, kicsit fakóbb.
de pl. én nem látok ilyen különbségeket 4:4:4 és fullRGB képpontformátumok között.
az biztos, hogy nem csak a kimeneten lehet ilyen váltani, hanem a lejátszónak is támogatnia kell ezt.
én nem tapasztaltam olyat az XBMC részéről, hogy váltaná a pixelformátumot. -
canniball
nagyúr
-
NTX
tag
Lényeges különbség lehet kábel és kábel között kép és hang tekintetében is, digitális kábelekre sem igaz, hogy csak átmegy vagy nem, ezer tényező van még azon kívül is!
Természetes vannak olyan rendszerek amin nem, vagy nagyon kis különbség jön elö.
Nincs különleges szemem és fülem, de már egy átlagos 40-46' full HD tvn és erősítőn is bőven látom és hallom a különbséget egy 2 ezer és és 20 ezer forintos kábel között, a drágábbakról ne is beszéljünk.Nem vitát akarok indítani, aki nem hiszi menjen be bármelyik hifi kereskedésbe, szívesen demózni fogják neki a különbséget.
Akit érdekel a téma itt utána olvashat:
http://www.avx.hu/forum/index.php?/topic/42658-kabelezzunk/ -
Peak
addikt
ez az ami nem teljesen igy van
de ebbe a vitába nem megyek most bele, a házimozi fórumban volt pár csörte a témában.
van különbség kábel és kábel között, minőségi, anyaghasználat beli és strukturális is, de alapvetően az adatcsomag amennyiben a CRC adatok egyeznek, teljesen mindegy, hogy hány forintos kábelen megy át. -
drdr
senior tag
Kipróbáltam a 12.8-as AMD chipset driver-t és 12.8 Catalyst-ot. Teljesen korrekt. Ha erősítőt/TV-t kikapcsolom, majd vissza, a "hangkari" ismét működő képes, nincs fekete keret a gép indulásakor, és xbmc-ben sem az első film indításkor. Szóval úgynézki elég sokmindent javítottak. A mai XBMC nightly builddel tökéletes(nek mondanám, ha xbmc 25fps végre nem akadna, de ez nem az AMD sara valsz.)
-
Peak
addikt
Vettem én is minden féle kábelt, mert érdekeltek a különbségek.
Van 1500 forintos zacskónélküli kábelkötegelővel összehajtott "bulk" 1,5 méteres Hama HDMI, van valami "márkátlan" dobozos, 1,5 méteres hófehér merevhálós HDMI kábelem 3000-ért, van InAkustik 1,5 méteresem 6000ért, meg 0,75 méteres InAkustik 32000ért... semmi különbséget nem láttam se hallottam se médialejtászóval, se HTPC-vel összekötve.
Vagy csak én vagyok vak és süket.
NO Offense! Peace! -
zsigus
őstag
Ahogy hallottam (jobb helyeken) büntetik a kábelek verziószámmal történő megkülönböztetését, mert elvileg csak Standard-Speed, High-Speed és High-Speed with Ethernet kábelek létezhetnének, ugyanis pl. az ARC-t is támogatják a régebbi kábelek, hiába az 1.4-es csatlakozó-verziónál jött be.
Viszont pl. a Deep Color a 3D és hasonló dolgok csak High-Speed kábeleknél támogatottak, de ezeknél sem számít a verzió, mert nincs 1.3-as és 1.4-es kábel, csak csatlakozó.
1.3-as verziónál jöttek be a High-Speed kábelek, ha akkor vettél egy ilyet, még most is tökéletesen megfelel, mert ha cseréled a TV-d egy olyanra amin 1.4-es csatlakozó van akkor is minden funkciót/szolgáltatást amit az 1.4-es csatlakozó-verzió támogat elérheted a régi High-Speed kábellel is.
-
Peak
addikt
Elviekben már nem foglalkoznak a számozással, verziószámokkal, noha akit érdekel, az megtekintheti a Wikipedia oldalán a szépen formába szedett táblázatokat és képességeket a HDMI verziók összehasonlításában.
Már már csak a "High Speed" megjelölést használják, ami a 10.2Gbps fölé kalibrált kábelekre érvényes.
Egyéb gyártók, mint pl. a Monster előszeretettel irják rá inkább a tesztelt átviteli sebességet, van 12, 15 és (ha jól tudom) 18 Gbps áteresztőképességű kábelük is... arany árban. -
olahjana
tag
köszi ez jól hangzik. az FHD3Dről le tudok mondani. elvileg az LW4500 TV sem támogatja.
Jelenlegi gépem alább látszik. Akkor ebből csak a SAMU greent tudnám használni?
jelenleg nem igazás tervezek Blueray lejátszót sem venni. Tisztán csak töltögetésre meg netezésre filmezésre kellene. így legalágg néha én is géphez jutnék az asszonytól és hagyna néha gameznimost ugye az ''úgymond játékgépem'' van befogva erre, mégha már nem is mai gyerek a kis x250es procijával.
-
zsozso1
tag
Nálam 3 felbontás szerepelt. Az edit-re kattintva látni fogod hogy valóban mennyi az annyi. Nálam pl. a 60hz az 60.98....... volt. ÉN töröltem mindet és hozzá adtam a 23.976, 25, 29, 60. Ja, talán még egy fontos dolog, én nem az újabb MPC-HC-t használom hanem egy régebbit aminek teljesen más a teljes képernyős része (1.5.3.3739 XvidVideo.Ru le tudod tölteni). Talán még ezt próbáld meg aztán ha így sem jó akkor nincs több ötletem.
-
Peak
addikt
esküszöm én már ezek után csak hardverhibára tudok gondolni láttatlanban
tudod mit nézz meg még? a HDDhez van-e firmware frissítés?!
A Seagate és WD vinyókhoz viszonylag rendszeresen adnak ki javítást...http://kepfeltoltes.hu/120810/photo_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
Az a csúnya szőrös bácsi a sógorom, mellette a lánya, a szobában iszonyat kupleráj, mivel az ajtók, tokok és csövek festése miatt bepakoltuk a nappalit.
Szóval jobb oldalt a fekete doboz a htpc, diablo3azik rajta 7.1 hanggal!!!, de a háttértaskban ott az XBMC egy "pauzolt" BD50-nel, meg a többi cuccal... ugyan az a konfig mind Drdr kollegának -
Peak
addikt
Na akkor viszont valami nincs jól beállitva!
BIOSban a SATA AHCI-ben kell lennie!
Az OS alá rendesen be kell lennie telepítve az AMD SATA vezérlőjének.
Egyszerűen nem szabad igy lefeküdnie az I/O művelettől a gépnek, ott tuti valamilyen hiba van vagy a telepítéssel, vagy driverekkel, vagy akár hardverrel is.
Szivesen megvizsgálom az eszközt, ha bpen jársz. -
zsozso1
tag
Milyen erősítőt használsz és kipróbáltad e direktbe a kötni a kijelzőbe? Felismeri a pc az erősítőt mint kijelzőt? Az a bizonyos passtrugh nem biztos hogy átengedi a jelet bele nyúlás nélkül, ill. az EDID adatok is megtréfálhatják a pc-t. Nálam pl. sokkal több felbontást enged beállítani direktben, mint a procin keresztül.
-
Szabo.Peter
csendes tag
Igen, lényegében valami hasonló konklúzió lett nálam is.
Nem tudom neked Onkyo erősítőd van-e (lehet nem is számít), de azt meg tudtad oldani hogy a feldolgozatlan jelet kapja az erősítő, és ne PCM-et?
Úgy értem akkor az erősítő dekoderét használná, és kiírná a forrás típusát (DTS, DD, stb). -
zsigus
őstag
A CEC és az ARC nem függ egymástól sőt, a CEC az első perctől létezik, de az ARC csak a HDMI 1.4-es csatlakozó-szabványnál jött be. Ha az erősítő/TV régebbi (HDMI 1.3-as csatlakozók vannak rajta) akkor nem fog működni ha jól tudom.
Szabo.Peter: Töröld le a videokártya driver-ét, majd tedd fel újra. Nekem a 12.4-es driverrel egyáltalán nem volt aktív a HDMI audio kimenet, visszatettem a 12.2-t és utána jó volt.
Próbáld meg a legújabb driver-t leszedni, vagy egy korábbit (12.2-12.3).
Egyébként jobban jártál az optikai összekötéssel, mert az ARC csak sztereó lehet ha jól tudom, optikán viszont megy az 5.1 is a TV adásnál.
-
Szabo.Peter
csendes tag
Ez az ARC számomra is dilemma, akárhogy állítgatom a TV-t és az erősítőt (van hogy kiírja hogy RIHD on, még sincs hang..) csak optikán keresztül tudok hangot varázsolni...
A videokártyával kapcsolatban pedig, csak akkor mutatja aktívnak az AMD HDMI kimenetet, ha aktiválva van a rákötött TV is mint képernyő..(???).
Egyszerűen nem tudom mivel magyarázni a dolgot, ebből a szempontból szívás az AMD, mármint a CCC miatt, amit nem érzek túl használhatónak.. (pl semmilyen menüpont nincs a HD audioval kapcsolatban). -
Peak
addikt
Szia!
Azt hiszem megtaláltam a problémádra a megoldást:
1.) AMD Catalyst-ban a VIDEO almenüben engedélyezd/pipáld ki az "Egyenletes videolejátszás kényszerítése" opciót
2.) XBMC - SYSTEM főmenü - Settings almenü - SYSTEM mégalsóbb menü - Video output fülön a - "Use a fullscreen window rather than true full screen" NE legyen kipöttyözve kis kék bogyóval!Próbáld ki és szólj ha okés lett a cucc.
kkTHXbai -
-
sb
veterán
Túl sok minden került fel és/vagy lett elállítva. Ezért mondtam, hogy érdemes lenne egy driver+xbmc (meg a mpc-hc, filterek, stb..., ami még felkerült) pucolással kezdeni, újrarakni a drivert+xbmc-t és megnézni mit tud úgy a 2-3 alap beállítással.
Valami sw-s baja van a dxva-nak nálad.
szerk: Egyébként a catalyst képjavítók hogyhogy a procit terhelik? Azok mind gpu-s post effektek, nem? A vga driver részei...
(Egyébként a 880G-n én is kikapcsoltam a catalystben pár dolgot, dinamikus kontraszt, éljavítás, denoise. Ilyesmiket, de ezeknek nem volt hatása a lejátszás folyamatosságára, nem is lehetne. Bár említettél valami folyamatos lejátszáshoz kapcsolódó beállítást is, ami nekem nem is volt ismerős. Ez mi volt pontosan? -
sb
veterán
Igen, ott látszik. Kezd valamennyi frame droppal, majd folyamatosan növekszik egyesével.
De a képen is látszik mikor dob egyet, olyankor van benne egy akadás. Barátnőm mondjuk nem látja/őt nem zavarja, de engem halálosan irritál ahogy a folyamatos kép meg-meg akad.Ha nálad nincs drop a kiírás szerint akkor ott valami más gond van... és szerintem valami kisebb probléma.
Egy XBMC+catalyst driver reinstallt kipróbálnék a helyedben, teljesen eltávolítva a régi beállításokat. Utána mindent alapon hagyni, csak XBMC-n belül:
- a DXVA-t bekapcsolni
- a képfrissítés igazítást bekapcsolni
- a maximált window-t kikapcsolni a valódi fullscreenhez -
Roztomi
csendes tag
Hali!
Próbáld meg, hogy kiveszel tényleg minden videó javító/színkezelő dolgot a catalystban, az egyenletes lájátszás kényszerítését, és az IVTC engedélyezését is. Az "Autómatikus deinterlacing használata" pedig legyen bepipálva. Az XBMC beállításaid jónak tűnnek.
Azt próbáld még meg, hogy úgy indítod el az XBMC-t, hogy kivan kapcsolva az aero.
Sőt azt is szokták mondani, hogy a TV-n is jobb minden képjavítót kikapcsolni.
Amúgy ahogy írod valúszínűleg az asztal előtérbe kerülése körül lesz a megoldás, mert nekem is, ha egy értesítő buborék előjön, vagy pl írnak msn-en, akkor utána hajlamos szaggatni.
Az biztos, hogy a probléma szoftveres, és szerintem az energia gazdálkodásnak sem lenne szabad beleszólnia. Remélem tudtam segíteni, vagy legalább ötletet adni.Üdv.
-
zsozso1
tag
Ha külső lejátszót használsz akkor minden arról megy kép, hang, felirat stb. Ezért is alkalmazták ezt a megoldást mert az XBMC nem tudta a HD hangokat, BR filmnél nincs menü és egyéb nyalánkságok és nem utolsó dolog hogy a képe is sokkal szebb az MPC-HC-nek ami a lényeg.
-
drdr
senior tag
Áhhh, ezt nem hiszem el. Agyf@szt kapok azonnal. Ahogy befejeztem a fenti írományt, megint elindítottam az xbmc-t, de előtte a cpu minimum órajelét letoltam 800MHz-re. Ez a szemét sz@r most lejátsza hibátlanul a 23.976-ot, a 25 fps-t is...
Valami szoftver hiba lesz itt. Valami gáncsolja a videó lejátszást... Kíváncsi vagyok holnap is jó lesz-e. Sajnos most késő van, nincs idő huzamosabban tesztelni, de azt is el tudom képzelni, idővel megadja magát. Olyat is tapasztaltam már, hogy eleinte jó volt, aztán 10 perc után kezd el szaggatni. Mára ennyi, de várom az ötleteket....
-
sb
veterán
Én nem hiszem, hogy rossz választás lehet.
Intelen ismert a 23.976 probléma, én nvidián is sokat szenvedtem vele, egyedül a phenom x2+880g intergált videóval megy úgy, hogy semmit nem állítottam, csak catalyst és xbmc install volt és soha nincs akadás vagy egyetlen frame drop sem. 24.000, 23.976 vagy 25.000fps-sel sem. A TV a megfelelő módban megy (persze 23.976 és 24-nél 24Hz-et ír ki a tv saját infója).Azt nézd meg, hogy teljes képernyőre van-e állítva az xbmc maximált ablak helyett. Ha jól emlékszem ez utóbbi az alapbeállítás és 1-2 órát elcsesztem vele én is anno, mire rájöttem, hogy ettől akad minden.
-
Tomix24
addikt
Power DVD-nek is csak a legfrissebb verziója volt jó. Ne kérdezd meliyk
(a munkahelyi gépről nem érem el a kalóz oldalakat)
lg tv42LW4500
ASRock A75M-ITX
2x2GB DDR3 1600 cl7
A6-3500
60gb ssd
win7 hp 64bit
1.4a HDMI kábelkonfiggal néztem.
Ati Catalyst 11.3 whql + 11.3 AMD codecs volt fent. Minden beállítás a catalyst-ben kikapcsolva a videó részen, kivéve pipa a "folymatos videólejátszás" vagy miben. Directx legújabb(web install) +
FFDShow MPEG-4 Video Decoder. Ennyi.Az 30-50Gb körüli gyári Blu-Ray Iso-k mentek gond nélkül.
Mkv-s fullSBS-t pedig a Media Player HC vitte, valami safaris marhaság volt.
-
-
Peak
addikt
Eleve ott buknak meg a hívők, hogy fogalmuk sincs pl. a saját hangfaluk felső frekvencia határáól. 280kHUF/pár álló hangfalamnak is csak 27kHz a felső határa. Dobálóznak 96kHz-es cuccokkal... eleve fizikailag képtelen a hangrendszerük azt megszólaltatni hűen.
Érdekes dolog ez na... -
Visormail
addikt
A fenébe de jó hogy említetted ezt a HDAudio patchet, korábban már láttam csak azt hittem nem kell vele foglalkoznom mert nincs hdmi erősítőm hanem spdifen van összekötve az erősítővel. Most jobban megnéztem és fel is tettem, a spdif részt is kibővíti az alap dts-hez képest részletezi dts 5.1, dts es, dts 24/96. Ezeket tudja is az erősítőm de eddig az xbmc nem akarta kiküldeni, az 5.1 24/96-os dts kiterjesztésű zenéimet csak sztereoba játszotta le directsound és wasapi kimenetre állítva is, úgyhogy azokhoz mindig elő kellett vennem a foobart spdifer pluginnel passthrough-ra állítva, viszont az meg ebben a módban nem írta ki rendesen az id infókat még az előadót se. Most ez megoldódott
-
dabadab
titán
"Nem cd, file.."
A kerdes arra vonatkozott, hogy maga a FLAC milyen felbontasu, mert ha 44,1 kHz-es (marpedig szinte biztosan az), akkor az a korrekt viselkedes, ha az XBMC is igy tolja ki.
Ha meg hallhato kulonbseg van a 192 kHz meg a 44,1 kHz kozott, azt abszolut biztosan nem a mintaveteli frekvencia kulonbsege jelenti, hanem valami egyeb beallitas.
-
dabadab
titán
"XBMC-nek nem kellene 720p-re váltania a felbontást, ha nem fullHD-s filmet játszik le?"
Nem. Mire lenne az jo?
"Másik kérdésem, hogy van a beállítások között "kijelzőhöz szinkronizálás""
Roviden arra jo, hogy a videot a kijelzohoz szinkronizalja, szoval ha 29.97 fps a video, a kijelzo meg 60 Hz-en van, akkor egy kicsit felgyorsitja, hogy 30 fps-es legyen.
(#12414) mjoy: az attol fugg, hogy milyen gep, mit akarsz felvenni, ilyenek
(#12413) Mezga Aladár: ha linkelsz valami peldat, akkor megnezem Ionon.
-
P@ly
tag
Könnyen lehet, hogy kifogtam valami selejtet. TV előtt is hallom amikor hűt. De amikor lehúzom és a csak a táp ventilátora megy, akkor a winchestert jobban hallom, mint a tápventit. (Könnyen lehet, hogy nekem van valami hiperérzékeny fülem, de egyszerűen zavar...)
Jövőhéten jönnek a molex --> 3 pin átalakítók, meg veszek a gyári helyett egy ilyet és ebben az új elrendezésben is lemérem, hogy mennyi lett a rendszernek a zaja. Ilyenkor sajnálom, hogy nincs egy hangnyomást mérő műszerem
Ebben az elrendezésbe meg majd az lesz a baj, hogy a winyó lesz hangosEgyébként nem gondolkodtál passzív tápban? FSP-nek van ilyen tápja (FSP ZEN). Bár sajnos horror árban. Így amikor megláttam az árát dobtam egy hátast.
-
P@ly
tag
#drdr
Sajna komolyabb műszerem nincs, de 2-3 méterről alig halható. Ha filmet nézek egyáltalán nem hallom. Ha hazaérek, rátudok engedni egy Androit appot, hogy hány dB-s a zaja, de nem hiszem, hogy a mérés mérvadó lenne#zsola32
Pfff pedig azt hittem, hogy mindenhez jár, ha már ilyen szörnyű ára vanLáma kérdés ON (kellő ingerküszöbbel olvasni
)
Ez lehet láma kérdés lesz, de azért megkérdezem. Alaplappal próbáltam állítani, hogy leveszem legkisebbre a fordulatszámot, de nem éreztem semmi különbséget (3 pinesek a ventik).
Vagyis 5V-sítani úgy kell, hogy beteszek elé egy ellenállást és szépen leosztom vele a ventinek az 5V-tot? Azt kézzel kell szerelnem, vagy van rá kész megoldás, normális árért?! Félreértés ne essen nincs bajom a szereléssel. Csak nem akarok gányolni vele...
Aztán nekem csak 2 tüském van a ventik számára. Nekem meg ugye 3 db ventilátorom van. Azt tudom, hogy létezik Molex->2pin-es ventilátor átalakító (talán még van is itthon).
Láma kérdés OFFÉn is gondolkodtam full passzív házban, de a mostani tapasztalatim alapján, hogy ennyire melegszik a winyó jó időre elvetem. Később úgyis akarom bővíteni még plusz winyóval (2x2TB Raid1 ez lesz a biztonsági meghajtó, csak a winyók ára még horror, várok vele még lejjebb megy az áruk) a rendszert aztán nehogy gond legyen az egyikkel. Szvsz, a hő esküdt ellensége a winyóknak, ahogy én itt melóhelyen a szereverkben tapasztalom...
Amúgy írtam azoknak akitől vettem a házat, hogy az egyik venti csapágyas lehet, és kiterjed-e rá a garancia. És azt válaszolták, hogy igen! Ez azért kellemes csalódás volt
Küldjem fel nekik letesztelik és kicserélik.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- PlayStation 3
- Elektromos autók - motorok
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Mobil flották
- Intel Arc Battlemage B570/B580
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- További aktív témák...
- Új, makulátlan állapotú Samsung Galaxy Buds FE, fehér, fél év garancia
- BenQ LW650 3D Lézer WIFI DLP Projektor -4000 ANSI Lumen - 20E óra élettartam - USB-C - WXGA 1280x800
- Gyári garanciával FiiO M23 veszteségmentes lejátszó
- InFocus IN3126 Projektor
- LG 75QNED87T3B 190cm 4K UHD 120Hz 3ms HDR 10 Pro FreeSync Premium
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro - M4 Pro 24GB 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550 R7 5700X 32GB DDR4 500GB SSD RTX 3070 8GB ZALMAN Z1 Plus Be quiet! 650W
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 6, Samsung Galaxy Watch 7, Samsung Galaxy Watch Ultra
- Menő retró konfig: Q9550, Gigabyte P43, 4GB RAM, ASUS GT730,
- AKCIÓ! AMD Ryzen 5 2600 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest