- Milyen okostelefont vegyek?
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Visormail
addikt
Sziasztok!
Gyakorlatilag ugyanez a problémám van [Unable to play .dts audio files in Kodi] csak a jelenlegi Kodival 21/21.1 Nálatok nincs ilyen?
Amelyik dts fájlt úgy jelez a mediainfo, hogy az általános részen is dts a formátuma, azokat lejátsza.
Amelyik dts vagy wav fájlt úgy jelez a mediainfo, hogy az általános részen a formátum wave és csak a hang részen formátum dts, azokat némán játsza, csak a számláló megy.
VLC az utóbbiakat is lejátsza. Korábban a Kodi is vitte ugyanezeket, de már több verzió óta nem tudom rábírni.Logban aminek van hangja:
T:13396 info <general>: CAEStreamParser::SyncDTS - dts X96 stream detected (6 channels, 48000Hz, 16bit BE, period: 512, syncword: 0x7ffe8001, target rate: 0x18, framesize 2013))
T:14792 info <general>: Skipped 1 duplicate messages..
T:14792 info <general>: CActiveAESink::OpenSink - initialize sink
T:14792 info <general>: CAESinkWASAPI::InitializeExclusive: Format is Supported - will attempt to Initialize
T:14792 info <general>: CAESinkWASAPI::InitializeExclusive: WASAPI Exclusive Mode Sink Initialized using: AE_FMT_S16NE, 48000, 2Aminek nincs hangja:
T:3132 info <general>: CAEStreamParser::SyncDTS - dts stream detected (6 channels, 44100Hz, 14bit LE, period: 1024, syncword: 0xff1f00e8, target rate: 0x16, framesize 4096))
T:14792 info <general>: Skipped 1 duplicate messages..
T:14792 info <general>: CActiveAESink::OpenSink - initialize sink
T:14792 info <general>: CAESinkWASAPI::Initialize: Could not Initialize Exclusive with that format
T:14792 error <general>: CAESinkWASAPI::Initialize: WASAPI initialization failed.
T:14792 error <general>: CAESinkDirectSound::Initialize: cannot create secondary buffer (DSERR_UNSUPPORTED)
T:14792 error <general>: CActiveAESink::OpenSink - no sink was returned
T:15588 error <general>: ActiveAE::ActiveAE::CActiveAE::InitSink - returned error
T:15588 warning <general>: CActiveAE::ActiveAE::CActiveAE::StateMachine - signal: 11 from port: OutputControlPort not handled for state: 2
T:15588 info <general>: Skipped 1 duplicate messages..
T:15588 warning <general>: CActiveAE::ActiveAE::CActiveAE::StateMachine - signal: 10 from port: OutputControlPort not handled for state: 2
T:15588 error <general>: CAEStreamInfo::GetDuration - invalid stream typeCsak az SPDIF kimenetnél van a hiba, hdmi kimeneten a Kodi is lejátsza ezeket most is. A logban ettől függetlenül itt is ugyanúgy írja az unsupported format bejegyzést.
T:2464 info <general>: CAEStreamParser::SyncDTS - dts stream detected (6 channels, 44100Hz, 14bit LE, period: 1024, syncword: 0xff1f00e8, target rate: 0x16, framesize 4096))
T:7580 info <general>: Skipped 1 duplicate messages..
T:7580 info <general>: CActiveAESink::OpenSink - initialize sink
T:7580 info <general>: CAESinkWASAPI::InitializeExclusive: Format is Supported - will attempt to Initialize
T:7580 info <general>: CAESinkWASAPI::InitializeExclusive: WASAPI Exclusive Mode Sink Initialized using: AE_FMT_S16NE, 44100, 2
T:2464 info <general>: PAPlayer::PrepareStream - Ready
T:7580 info <general>: CActiveAESink::OpenSink - initialize sink
T:7580 warning <general>: AESinkWASAPI: IsFormatSupported failed (AUDCLNT_E_UNSUPPORTED_FORMAT) - trying to find a compatible format
T:7580 warning <general>: AESinkWASAPI: Input channels are [FL, FR] - Trying to find a matching output layout
T:7580 info <general>: CAESinkWASAPI::InitializeExclusive: WASAPI Exclusive Mode Sink Initialized using: AE_FMT_S24NE4MSB, 44100, 2 -
Visormail
addikt
-
Visormail
addikt
válasz
MasterMark #57243 üzenetére
Ahh nagy nehezen megtaláltam, soha nem jártam még ebben a menüben, sikerült lejjebb húzni.
-
Visormail
addikt
válasz
MasterMark #57243 üzenetére
Eddig soha nem kellett állítani kézzel pozíciót. Sok verzió óta azon van, hogy bottom of the screen és kész.
-
Visormail
addikt
Üdv! A 20-as kodiban a feliratok feljebb kerültek, pedig eddig olyan szépen a képernyő legalján voltak. Hiába állítom a pozícióját bármire, nem megy lejjebb. Ezzel lehet valamit kezdeni? Pont ezt volt az egyik kiemelt terület a 20as változáslistában, hogy a feliratok kezelését milyen jól továbbfejlesztették.
-
Visormail
addikt
válasz
MasterMark #56446 üzenetére
MPC-HC is ugyanúgy játsza le, ahogy a kodi. Az erősítő kiírja, hogy dts, meg kigyullad az összes csatorna lámpája, de csak a frontok szólnak. Passthrough-n van... ahogy már leírtam minden más jó. Az audacity megjeleníti a 6 csatornát és a többi üres, ugyanígy van az 5.1-esnek jelzett AC3 hangsávja is. Egy hangszerkesztőben meg nincs passthrough...
-
Visormail
addikt
Üdv!
Esetleg tudtok olyan programot ami egy mkv fájlnál, amiben 5.1-es dts hang van feltüntetve, minden ezt látja (az erősítő is), de ennél a lejátszáskor mégsem szól semmi a frontokon kívül a többi hangszóróból, meg tudná tesztelni, hogy ténylegesen van e adat a többi csatornán a hangfolyamban?
-
Visormail
addikt
válasz
mandju #55989 üzenetére
Az hogy lehet, hogy erről egy szót sem találok a honlapjukon és a zipben sincs egy fia readme a változásokról és a support fórumjukon sincs topikja és jóval kevesebb fájlt tartalmaz mint a nem beta (az install/uninstall.bat is hiányzik)? Működik már 64bites mpc-hc-vel? Hol írja az időkorlátot? Mi van utána? Újat (bétát?) kell letölteni, vagy fizetős lett (erről sem írnak sehol semmit)? Csupa kérdés van csak.
-
Visormail
addikt
Üdv a madvr-t már nem fejlesztik? Ha jól látom a v0.92.17 pont 3 éves.
-
Visormail
addikt
Üdv!
A B450-es lapomon lefrissítettem a biost F4-ről a legújabb F50-re. Úgy csináltam ahogy a biosok leírásában van, F32->F40->F50 meg EC FW Update Tool meg chipset driver. Azóta viszont meghülyült a kodi, ha elindítok benne egy filmet, akkor a HDMI hangeszköz átvált "nincs csatlakoztatva" állapotra, de kép az van ilyenkor is. Az integrált vega-ra van kötve az erősítő. MPC-HC vagy böngészős hanglejátszásnál nincs ilyen, csak a kodival. Másnál történt már ilyen?
-
Visormail
addikt
válasz
Visormail #53491 üzenetére
Amúgy ezeken a légegér funkciónál mivel kell klikkelni? A kép alapján nem világos. A mostanimon bal/jobb egérgomb is van, meg esc (és nem is a hátulján) amivel ki tudok lépni böngészős videónál teljesképernyős módból, mert azt is szoktam vele vezérelni.
A kodit melyik gombbal nyitja meg? Csak a házikót látom aminél a leírásban az van, hogy nem programozható. Disadvantages
* The "+ Magnify Button" "- Magnify Button" "Recent Button" and "Browser" key do not show mappable code in Windows
A mostanimon van külön mediacenter gomb is.
Már látom a 3as után van egy picike media gomb, kissé eldugva, elég furcsa az elrendezésük. -
Visormail
addikt
válasz
SunMount3r #53490 üzenetére
Mondjuk OK gomb nem volt az eddigieken amiket használtam, így már barátságosabb (kivéve amelyikeken pörgetés sincs, azok nálam kiestek).
-
Visormail
addikt
válasz
SunMount3r #53487 üzenetére
Viszont a színes programozható gombokat én már egyéb funkciókra állítottam, pl hangsávváltás/feliratváltás/felirat online keresése és utálom, ha alapfunkciókat is olyan gombra kell állítani amire nem az van írva és jegyezzem meg. Szerintem ez gáz, valamiben fejlődnek, másban meg visszafelé. A régieken még volt minden.
-
Visormail
addikt
válasz
SunMount3r #53483 üzenetére
Szia! Én egy olyan távirányítót használok, ami már eltűnt az ebayről, nem tudom linkelni sem. Nem vagyok tőle elájulva, nincs benne légegér és túl kicsi az egész, olcsó is volt, de adnék több pénzt egy jobbra. A gondom, hogy akárhányat végignéztem (tonnányi időt belefektettem), beleértve azokat is amiket most te linkeltél, egyiken sincs előre/hátra pörgetés és/vagy stop gomb, de a kettő együtt végképp (én ezeket igen sűrűn használom). Ez nekem sokkoló, hogy az ilyen multimédiás legalapabb funkciókat sem sikerül rátenniük. Ezért nem tudom lecserélni a mostanit, mert így számomra használhatatlan kategória mind, még a linkeden lévő legdrágább is. Csak én vagyok így ezzel?
-
Visormail
addikt
válasz
Visormail #53456 üzenetére
Korábban már más android kodi app-okkal is próbálkoztam, de azoknál is mindig ez lett a vége, hogy nem tudtak csatlakozni. Tűzfalon gondolom sokmindent nem kellene mókolni, hiszen 8080as port (amúgy a w10 beépített van csak), néztem a kiszolgáló szolgáltatás is fut, már ha egyáltalán kell hozzá.
Bármi ötlet? -
Visormail
addikt
Hello, sure android app-ban sehogy sem tudok csatlakozni a kodihoz. [link] ezeket beállítottam, de akkor sem találja. Van még valami trükkje?
-
Visormail
addikt
válasz
MasterMark #53277 üzenetére
Akkor nem tudom mitől van. Már több kodi verzió óta tapasztaltam, közben több windows telepítés is volt, meg a gép is kb teljesen lecserélődött 2x, de ez a hiba mindig megmaradt.
A Realtek miatt talán? Ehhez komolyabb hangkártya is kellene? -
Visormail
addikt
Üdv!
A Kodiban, hogy ha a Dolby (AC3) átkódolás engedélyezése-t bejelölöm, akkor ugyan átkódolja a Dolby Plus (E-AC3) 5.1 hangsávot és kiküldi az spdifen, de ilyenkor teljesen elcsúszik a hang a képtől. Eddig akármelyik videónál próbáltam, mindig ez történt. Nálatok nem?
-
Visormail
addikt
Hello
Kodi 15.1 isengardnál, elvileg ennyit kell beállítani, hogy mobilról vezérelhető legyen nem?
Mégse tud csatlakozni se a Kodi Assist se a kodi remote free. A gép ip címét, nevet, jelszót megadom és nem sikerül nekik. 80 portot elvileg semmi nem blokkol. Mi lehet a hiba? -
Visormail
addikt
Hi
El se hiszem, hogy a 15ös kodiba végre megcsinálták a "chapter selector window"-t, ez szuper
Ma fogok frissíteni, még csak a változásokat olvasom. Érdemes feltenni a DX11 upgrade-et, vagy inkább majd a 16osba beépítve. Valamelyik topikba azt írta valaki, hogy azzal baja volt.
-
Visormail
addikt
válasz
MasterMark #36075 üzenetére
Ja közbe már belegondolva sejtettem, hogy csak a sztereo mehet át. Akinek hdmi-n van kötve annál a foobar lejátssza az ilyet?
Kodi nem csomagolja, van a lemezen 2 hagyományos dolby hangsáv is, csak azokat érzékeli.
-
Visormail
addikt
Hello, ezt milyen programmal lehet lejátszani?
MLP 5.1 48 kHz 24 Bit
MLP 2.0 48 kHz 24 BitA sztereot sikerült a foobar+dvd-audio plugin párossal, de a 6 csatornásra azt mondja:
Unrecoverable playback error: Unsupported stream format: 48000 Hz / 24-bit / 6 channels
Vagy a 6 csatornás már amúgy se menne át spdif-en?A legújabb xbmc/kodi továbbra se kezel dvd-audiot ezek szerint. Nem is látja, hogy van rajta más a dolbykon kívül.
-
Visormail
addikt
Üdv eddig úgy használtam az xbmc-t hogy hangeszköznek azt választottam, hogy ami a windows alapértelmezettje, mivel analógon (sorozatok) és spdifen (zenék, koncertek) felváltva játszom le a dolgokat. Az alapértelmezett hangeszközt a windowsban egyszerűen át tudom állítani mikor melyik kell, akár parancsikonnal is.
Az új xbmc-ben viszont szétválasztották a hangkimenet beállítást 2 részre "hanglejátszás eszköze" és "közvetlen hangtovábbítás (passthrough) eszköze". Utóbbinak jó is az spdif, de a sima lejátszáshoz nem lehet már az alapértelmezettet beállítani sehogy? Mert így nem érdekli hogy a windowsban mire van állítva a hangkimenet, a flac stb zenéket analógon játssza le a tv-n, csak a dolby/dts tartalmakat küldi az erősítőre.
-
Visormail
addikt
Jól látom hogy xbmc-ben sorozatoknál továbbra sem lehet beállítani sehogy port.hu-t? the tvdb-n a honlapján ott van a hacktion ha rákeresek [link], de xbmc-ből keresve sorozat infót nem talál semmit, ugyanígy van nem írtam el.
-
Visormail
addikt
Use FileBot to automatically rename your video files in sequential order, such as TV show episodes
A honlapjukról letölthető változatok:
Executable Jar: FileBot_3.0.jar (19MB) for Windows, Linux, Mac OS X, BSD and Solaris
Mac OS X app bundle: FileBot_3.0.app (21MB)
Windows installer: FileBot_3.0_x86.msi or FileBot_3.0_x64.msi (20MB)
Debian packages: filebot_3.0_i386.deb or filebot_3.0_amd64.deb (20MB)
Embedded Linux packages: filebot_3.0_arm.ipk or filebot_3.0_i686.ipk (20MB)
Portable: FileBot-3.0-portable.zip (17MB)
Source Zip: filebot-3.0-src.zip (600kB)
Arch Linux package is available via AUR
Synology NAS package is available -
Visormail
addikt
válasz
djxp01 #14433 üzenetére
+1 felejtsd el az ilyen cuccokat (4x4m-es szoba?), használtan kell nézni hm erősítőt meg nem bögre hangfalszettet, én is így tettem mint itt sokan mások. Aki nincs tele kidobni való pénzzel annak ez az értelmes út. Ez a logi a gazdagoknak lett kitalálva pc mellé, akiknek van egyébként rendes házimozijuk de a géphez is beraknak játszani egy jó drágát, nem hm-hoz ekkora szobába. Személy szerint mindent az avx-ről szedtem össze, az új ár töredékéért hibátlan állapotban.
-
Visormail
addikt
Jajj de kár hogy nincs scrapere az amazonnak, megint több koncertbe futottam amit nem talál se imdb se tmdb, azamozon persze mindent meg lehet találni.
-
Visormail
addikt
válasz
Visormail #14135 üzenetére
3 napja szenvedek, de mikor beírom fórumra sokszor azonnal megoldódik
Ha másnak is ilyen baja van akkor szólok hogy a fájlnevek nem tetszettek neki, ezt eddig is sejtettem pakoltam őket ki a mappákból meg minden. A megoldás az volt hogy a fájlnevekben episode 1, episode 2, stb elnevezést át kellett írni S1E1, S2E2, stb-re.
-
Visormail
addikt
válasz
#68216320 #14134 üzenetére
XBMC-vel ilyen még nem történt, nem értem mi van. A firefly című sorozathoz megtalálja az infokat a neten és letölti, de a sorozat mégsem kerül be se a sorozatok, sem a nemrég bekerült epizódok menüpontba. Továbbra is csak a fájlok menüpontban van, jobbklikk sorozat információra klikkelve mutatja minden adatát. A kézi hozzáadás a médiatárhoz gomb ugyebár már rég eltűnt. Ha a mappájára jobbklikk tartalom változtatása részbe megyek látszólag ott is minden rendben, a könyvtár tartalma sorozatok, a kiválasztott mappa egyetlen sorozatot tartalmaz. Már többször újra is indítottam, kiszedtem a vinyón a mappából, xbmc indít bezár, visszamásoltam, megint indít, de mindig ugyanez történik vele.
Mit lehet csinálni? Nálatok nem volt még ilyen? -
Visormail
addikt
Az xmbc-ben a jobb gomb/médiatárba kézileg menüpont hova tűnt? Ha van valami amit nem talál meg az imdb-n akkor nem tudom hozzáadni hogy megjelenjen a filmek menüpontban csak ha kiválasztok valamit az imdb listáról ami nem is az? Utána hiába nevezem már át attól még megmarad a másik filmhez tartozó kép, leírás.
-
Visormail
addikt
válasz
zsigus #13286 üzenetére
Betöltöttem az nfo-t de csak a címet olvasta ki belőle, az adatokat nem. Médiatárban volt kézzel hozzáadva mert nincs fent az imdb-n csak másik részek, mindegy most töröltem és hozzáadtam újra az imdb-s Playing for Change: Peace Through Music (2008)-ot választva, magától így is csak annyit ír hogy dvd, ugyanúgy mintha az nfo-ból olvastatom ki.
Exportálni szoktam időnként, de az nem nfo-t csinál hanem egy mappát, azon belül a videodb.xml-re gondoltál, inkább oda szerkesszem be? Vagy hogy abból másoljam ki a rá vonatkozó részt és az adatokkal kibővítve rakjam a film mappájába?
Simán az nfo-ból betallózva nem értem akkor miért nem látja. -
Visormail
addikt
válasz
Visormail #13284 üzenetére
Egy dvd van aminél nem írja be magától valamiért. Annak csináltam egy nfo-t az iso-val megegyező néven de így se akarja:
Playing For Change.iso
Playing For Change.nfo<movie>
<title>Playing For Change</title>
<video>
<codec>mpeg2</codec>
<aspect>16:9</aspect>
<width>720</width>
<height>480</height>
</video>
<audio>
<codec>ac3</codec>
<language>eng</language>
<channels>2</channels>
</audio>
<audio>
<codec>ac3</codec>
<language>eng</language>
<channels>6</channels>
</audio>
<audio>
<codec>dts</codec>
<language>eng</language>
<channels>5</channels>
</audio>
</movie>Mi kellhet még neki?
-
-
Visormail
addikt
XBMC-ben nem lehet előhozni valahogy a fejezet listát? Csak egyesével lehet váltani (mkv)?
-
Visormail
addikt
A fenébe de jó hogy említetted ezt a HDAudio patchet, korábban már láttam csak azt hittem nem kell vele foglalkoznom mert nincs hdmi erősítőm hanem spdifen van összekötve az erősítővel. Most jobban megnéztem és fel is tettem, a spdif részt is kibővíti az alap dts-hez képest részletezi dts 5.1, dts es, dts 24/96. Ezeket tudja is az erősítőm de eddig az xbmc nem akarta kiküldeni, az 5.1 24/96-os dts kiterjesztésű zenéimet csak sztereoba játszotta le directsound és wasapi kimenetre állítva is, úgyhogy azokhoz mindig elő kellett vennem a foobart spdifer pluginnel passthrough-ra állítva, viszont az meg ebben a módban nem írta ki rendesen az id infókat még az előadót se. Most ez megoldódott
-
Visormail
addikt
Ebben a 11es xbmc-ben lévő alap skin főmenü elrendezését nem lehet visszaállítani a korábbi függőlegesre hogy egymás alatt legyenek ugye? Nézegettem a felszín beállításoknál de ilyet nem látok.
-
Visormail
addikt
válasz
zsigus #12439 üzenetére
Nem is fájltársítást akarok hanem a rendszer alapértelmezett médialejátszójának, hogy az induljon el ha megnyomom a távirányítón a media center gombot. Egy sima pc táv amin ugyanazok a szabványos gombok vannak mint a multimédiás billentyűzeteken, program nincs hozzá amivel át lehetne állítani a gombok funkcióit.
-
Visormail
addikt
Win7-ben nem lehet valahogy alapértelmezett médialejátszónak beállítani az xbmc-t? Az alapértelmezett programok, programok hozzáférhetőségének és alapértelmezéseinek beállításai részben csak a wmp és a media center van felsorolva.
-
Visormail
addikt
Hello tunerkártya nélkül netről, lehet nézni az xbmc-vel bármilyen magyar nyelvű tv-t? A videókiegészítők közt ugye alapból vannak külföldi tv-k pl national geographic angol nyelven stb.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Hobby elektronika
- Autós topik
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Milyen légkondit a lakásba?
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Opel topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- További aktív témák...
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 2xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G, H730 1GB, áfás
- Lenovo ThinkPad X270 (16) - i5-7300U, 16GB, 512GB SSD, 12" FULL HD
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" Touch I W10 I Cam I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB Rampage SHIVA FSP 650W
- Csere-Beszámítás! Xbox One X 1TB Játékkonzol Olvass! Model 1787
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest