- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- Akciófigyelő: kedvezménnyel nyit az Earfun Air Pro 4+
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Megérkeztek a Xiaomi 15T sorozatának telefonjai Magyarországra
- Samsung Galaxy Note20 Ultra - a tollnak nincs ellenfele
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Szakított a OnePlus és a Hasselblad
- Nincs több titok: íme, a Samsung Galaxy TriFold!
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
drdr
senior tag
TP link 1043-mal én mértem egy féléve olyan 600-800 Mbit/s-et két gép között. A kábel Cat5e FTP fali kábel, árnyékolt dugókkal. Akkor a routeren keresztül kapcsolódott a két gép, most egy gigabites switch van a kettő között.
Az egyik, 7 éves asztali gépben 2db 250GB-os 7 éves sata vinyó van raid0-ban, a másik egy 2TB-os green sata3-as WD (htpc, Asrock A75M)...
Semmit nem állítottam, sem a gépek hálókártyáján, sem a routeren. Eredeti legfrissebb tplink firmware, tűzfal és biztonság bekapcsolva. Egyedül az UDP-Flood packet számot kellett megemelni (egyéb okok miatt
). Ha nem elég gyors az átvitel vagy a vinyó lassú vagy vmi szoftver okozza a lassúságot pl. vírus írtó, esetleg fragmentált a vinyó... De legnagyobb az esély, hogy szar a kábel v. dugója. Nekem 25m-ig a CAT5E FTP bevált, elég gyors, lehet tovább is jó lenne, de ennyi a leghosszab kábel ami jelenleg ki van húzva. Mint írtam a dugók árnyékoltak (mivel a kábel is), de szerintem sima cat6-os dugó és cat5e utp kábel is megfelelő, főleg 10 méterre.Régebben egyes gépek biosában volt lan kábel teszter, az ér párakat tesztelte, megmondta milyen hosszúak az egyes érpárok és ha hibás volt a kábel, akkor simán látható volt.Biztos van PC-re is vmi szoftver, lehet érdemes lenne tesztelni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 256GB Red -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3627
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 6700K / RTX 2060 6GB / 32GB DDR4 / 500 SSD
- Xiaomi Redmi Note 14 pro+ 512GB,Újszerű,Adatkabel, 12 hónap garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3338
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

). Ha nem elég gyors az átvitel vagy a vinyó lassú vagy vmi szoftver okozza a lassúságot pl. vírus írtó, esetleg fragmentált a vinyó... De legnagyobb az esély, hogy szar a kábel v. dugója. Nekem 25m-ig a CAT5E FTP bevált, elég gyors, lehet tovább is jó lenne, de ennyi a leghosszab kábel ami jelenleg ki van húzva. Mint írtam a dugók árnyékoltak (mivel a kábel is), de szerintem sima cat6-os dugó és cat5e utp kábel is megfelelő, főleg 10 méterre.