- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Earfun Air Pro 3 - te is, fiam, Bluetooth?
- iPhone topik
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Mobil flották
- Itt a Galaxy S26 széria: az Ultra fejlődött, a másik kettő alig
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Fotók, videók mobillal
- Magisk
- Google Pixel 10a – évismétlés
-
Mobilarena
Mindent a robogókról / kis motorokról topik
Első hozzászólás előtt olvasd át a téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
KTMHobby3
tag
válasz
macilaci78
üzenetére
A jó Isten extra méretekkel áldott meg, én ezért nem irigyellek. Neked minden többe kerül. A fiam is 120 fölött van, enyhe sörhassal, de jól érzi magát és ez a legfontosabb.
-
válasz
vtommy
üzenetére
Igazán csak azt kéne eldönteni, hogy akarsz-e változtatni a gyertyád hőértékén. Ezért nem kell Champion-ra váltani, megteheted NGK-val is.

Egyébként meg egy vízhűtéses blokknál nem igazán kell variálni a gyertya hőértékével, hiszen gyakorlatilag évszaktól függetlenül egy konstans hőmérsékleten üzemel. A levegő hűtéses blokkoknál van jelentősége annak, hogy évszaktól függően változtatunk gyertya hőértékén. -
Szisztok!
Korábban itt kaptam nagyon jó tanácsokat, így bepróbálkoznék egy új témával:
SR50 R 2009, karbis piaggios változat. Javarészt gyári, egy leoVince TT van rajta, illetve stage 6 medium rugók, hogy kicsit feljebb nyisson.
Tökéletes a motor, 10 éve BR8ES NGK-val használom, most viszont gondolkoztam, hogy ki kéne próbálni a gyári RN1C Champion-t. Lehet bármi előnye/hátránya a Championnek? Azt tudom, hogy kicsit hidegebb. Általában nyélen közlekedem a géppel.
Köszi!
-
válasz
Tréfli
üzenetére
Nem írtam sehol hogy injektoros, minden más amit írsz az úgy van SA-26J. Most jött meg a légszűrő aliról. Minden hibátlan pontosan illeszkedik. Mint a gyári. 3700 volt. Itthon 27 ezer meghasonló. Használt 10 ezer. Ne már. Amúgy mint írtam már ezelőtt valakinek, már minden jó már. Minden folyadék cserélve, új gumi. Új hátsó lengéscsillapító. Elsők felújítva javítókészlettel. Karbi kitakarítva. Most minden szuper rajta számomra. Kb 40 Km ment azóta. Másik robi a Scarabeo meg csak porosodig.
-
KTMHobby3
tag
válasz
macilaci78
üzenetére
Szia!
Kedves Tőled hogy gyerek méretűnek tartasz. Már túl vagyok 7x-en, 80 kg-ommal sem lehetek gyerekméretű. Nekem még így is kicsit bő.
Megértem hogy Neked nem jött be, de ha bárkit is érdekelne, neki is szívesen felajánlom.Üdv: Tamás
-
NYPD
senior tag
válasz
macilaci78
üzenetére
Lehet még akkor friss volt a story nagyon, és ezért nem kért semmit, de a mesterséges árat fizettem..
-
macilaci78
nagyúr
válasz
KTMHobby3
üzenetére
Az még gyerekméret.
Azért adogattam el, mert a családban senkinek nem kellett. Ideértve Apámat a traktorban, a mindig fázós Anyámat, feleségemet, sógornőmet, Öcsémet, aki télen is képes bringával munkába menni a fűtetlen irodába.Peltier elemek vannak venne, tenyérnyi darabokban fűt, hűt vese, lapocka, mellkas tájékon, amúgy ilyen műszőrme jellegű bélése van. Örültem volna, ha használja valaki, a 20.000 mAh-s powerbank ugyan már kilógott a zsebből, de azért stabilan tartotta.

-
Tréfli
friss újonc
válasz
cool13
üzenetére
Szia !
Ha 2006-os Yamaha Vinod van akkor az még karbis, nem injektoros.
SA-26j
A japánok az XC50 kelölést is használják.
E-Bay….
Fotó nézegetés, levelezés és néha drágább a szállítási költség mint maga a termék.
Magyarországi alkatrészek is vannak, pl. levegőszűrő.
A kódokat, amiket írtam ne vedd biztosra !
sokat fogsz neten böngészni, de élvezni fogod ha lesz siketélményed.
Én ma mentem vele egy 70 km-es kört. -
KTMHobby3
tag
válasz
macilaci78
üzenetére
Ami nálam van, az 110 cm testkerületre még jó. A nejem 500 Ft-ért vette, ha Neked ez jó lenne, szívesen elküldeném Neked. Nem akarok keresni rajta, mert én biztos hogy nem fogom használni.
-
KTMHobby3
tag
válasz
KTMHobby3
üzenetére
Sziasztok!
Képzeljétek, vett a nejem a piacon egy jól kinéző télies mellényt, ami be van drótozva. Mutattam a fiamnak, aki rögtön rávágta hogy fűthető mellény, 5V-os power bankkal. USB csatlakozó van a bal zsebben. Én még csak nem is hallottam ilyenről. Elől, bal oldalt a szív tájékon van két kapcsoló, ahol kapcsolni lehet az első és hátsó fűtést. Ti már láttatok ilyent? -
KTMHobby3
tag
válasz
bytesizelife
üzenetére
Szerinted ezért veszek nyomtatót?
-
setup
tag
válasz
Zoli bácsi
üzenetére
Szóval 2 hónapja semmi. Akkor ezért nem hallottam én sem semmit. Szomorú.
Én azt egy teljesen vállalható kompromisszumnak gondoltam, hogy vagy életkorban 40 felett és/vagy 20 évnél idősebb B jogsival lehessen 125-re ülni első lépcsőben, hogy ne szakadjon nagyon be az 50ccm motorok ára sem és csak szépen fokozatosan bővíteni a kört csak akkor, ha itt sem nő emiatt a motorbalesetek száma és így azon sem kellett volna vakarózni, hogy most akkor automata vagy körváltós vagy mi is a robogó. Szülők sem aggódnak a gyerekért, hisz a 40-es maga is szülő már, így politikailag is vállalhatóbb stb.
De akkor ezek szerint még a legszűkebb körnek sem nyitják ki a lehetőséget.
A nemzetközi példát követve ingyen lehetne növelni a mobilitást és bezsákolni ennek gazdasági előnyeit és nem. Ezt a típusú magyar önsorsrontást nem értem. Már egy Románia is előttünk járjon, elkeserítő. -
macilaci78
nagyúr
válasz
bytesizelife
üzenetére
És a zsaru kivárja, míg az ügyfélszolgálat trillázik, amíg élő emberrel kapcsolja...
-
Zoli bácsi
őstag
Ahogy én látom, csend van. Most lehet máshova figyelnek.
Ez volt, amit utóljára olvastam: [link]
Illetve ugye létező dolog, ezt is sokan B125-nek hívják, a könnyített A1 jogosítvány:
[link]
Más: Múltkor beszéltük....Éjszakára mentem dolgozni, este telefonáltak a MOL kútról (szemben vagyunk egymással, illetve jóban vagyunk, járunk eleget..) hogy elfogyott a gázolaj. Nem tudják mikor kapnak, nagyon végszükség esetére hagytak nekünk, rendőröknek, meg tűzoltóknak 1100litert, vésztartaléknak.
Benzin még volt. Nem tudom máshol mi a helyzet. Nekünk az is gond, hogy lezárták az automata 0-24-es oszlopot Nagycenken. Alig van éjjel MOL kút nyitva a megyében, csak ott tankolhatunk..... Igen, ki tudunk vágni egy tankot éjjel is.
-
setup
tag
Nem hallottam, tudja esetleg valaki, hogy a politika hogy áll most ezzel a B125 történettel? Követjük a románokat a szabályozásban? Mikor volt erről utoljára valami lényegi információ?
-
vendingo
veterán
válasz
Zoli bácsi
üzenetére
Ehhez nincsen semmi szerszám, semmi helye az ülés alatt.
-
vendingo
veterán
válasz
Zoli bácsi
üzenetére
Fehérváron lett véve, ott is lesz szervizelve. Olyan kicsi a motor, hogy az ülés alatt nincs hely szerszámoknak.
Motip-ot néztünk a leömlőre.Ezek a szervizárak nevetségesen drágák. Kíváncsi leszek, hogy mennyit kérnek majd egy olyan műveletért, amit házilag 4-5 ezer forintból összehozok anyaggal együtt. 9 dl olaj kell bele.
Ami viszont jó hír, hogy aliexpressen minden gyári cucc kapható hozzá fillérekért. -
zombei
senior tag
válasz
Zoli bácsi
üzenetére
+1 a Motip-nak
Enyhén rozsdás hátsó fékdob 8 év után sem dobta le. -
Zoli bácsi
őstag
válasz
vendingo
üzenetére
Új lánc ilyen, először (párszáz km) megnyúlik, be kell állítani. Nekem 150km-nél kellett, azóta sem..Bár lehet szerviz ráfeszített, sokat nem kellett, az tuti.
Olaj nekem is közel minimumon volt, a gyári olaj elég sűrű lehetett, mikor lecserélték, eltűnt a motorfék. Nekem is ferde volt a hátsó kerék...Ezek úgy néz ki kínai sajátosságok.
Én kaptam szerszámkészletet, igaz nagyon alapot, a hátsó kerékhez vettem egy 27-est (ha jól emlékezem), meg egy 17-es kulcsot tettem még a gyári szerszámokhoz. Utóbbi a tükör szorítóanyájához.
Salamonhoz viszitek szervizre? Benelli kötelező szervize nekem 30-40 közt szokott lenni, akkor több, ha fékolajat is cseréltek, de ebben benne van az olaj, szűrő....szóval az anyag is.
Leömlőt mutassátok meg, ha nem foglalkoznak vele, vegyél egy Motip kipufogó spray-t. Ne spórolj a festéken, hőálló legyen, nekem még a blokkról is lejött a sima festék.
-
-
vendingo
veterán
Ma átnéztem tesóm újonnan vett tnt motorját. 400km van benne, a leömlő feketére van festve, már pattog róla a festék, ezt majd kezeljük, beállítottam a kuplung bowdent, mert vagy nem volt beállítva rendesen, vagy lenyúlt.
A lánc vagy szarul volt beállítva, vagy ennyire lenyúlt, a hátsó kerék ferdén áll benne, szerettem volna rendesen beállítani, de semmi szerszám nincs a motorhoz. Gondoltam majd a dl szerszámaival megoldom, de kb semmi nem stimmel hozzá a csavarhúzón és a körmös kulcson kívül. Nem tudom milyen szabványokkal dolgoznak kínában. Az olajszint is érdekes, mert ugyan elég volt benne, de messze van a full-tól, kétlem, hogy ennyi futással megette volna, inkább hanyagság volt betöltéskor.
Kedden megy 500-as szervizre, mondtam mik miatt szóljon, sajna tesóm nem műszaki beállítottságú, ő inkább végfelhasználó fajta.
Vetetek vele szerszámokat, aztán megtanítom láncot feszíteni, meg az alap karbantartásokra. Korábban csak robogói voltak, ott meg többnyire csak a gázt kellett húzni. Nem tudom mennyi egy kötelező szerviz, de ha drága, akkor nem hordja végig garancia időn belül. Régebbi kiforrott modell, csak nem okoz majd meglepetést.
Mentem is vele, nem az én 193 centimhez tervezték, de amúgy mókás ezekkel a kis kerekekkel, elég agresszív az irányítása, városi cirkáló, ezzel nem akadsz el a dugóban. -
KTMHobby3
tag
válasz
Zoli bácsi
üzenetére
"kismotornál ha jól tudom, biztosítási papírokkal kell igazolni a jogosultságot"
Azért ez érdekes, mert nincsenek papírok. A papír alapú befizetés megszűnt. Max okostelefonra tudom rögzíteni a befizetett számlát.Rendőrnek meg legutóbb (jó pár éve) elég volt a vázszám, motor típus, lekérdezte az adatbázisból és mondta hogy minden rendben, jó utat kívánt.
-
vendingo
veterán
válasz
bytesizelife
üzenetére
Ezt te se gondolod komolyan, hogy pár száz forínt miatt a biztosítót fogják hívni, ahol a vonalbakerülésre 5-10 perceket kell várni.
-
-
vendingo
veterán
válasz
Zoli bácsi
üzenetére
Ez is egy vicc. Kb 3 perc alatt lehet csinálni ai-val egy kamu biztosításos papírt, úgy se tudják ellenőrizni a hitelességét.
-
Zoli bácsi
őstag
válasz
KTMHobby3
üzenetére
"A piaci átlagárak a mai napon (2026.03.13-án):
95-ös benzin: 626 Ft/liter
Gázolaj: 665 Ft/liter"Az én robogómnak a tankja (Liberty 125) 6 literes volt, én 4,5-5 litert szoktam tankolni, ha meglenne kb. egy százast takarítanák meg jelenleg. Ne verjetek légyszi agyon...De én nem bohóckodnék a forgalmival, az biztos...

Szerk: Mivel rendszámos volt, ugye nekem forgalmi kellene, kismotornál ha jól tudom, biztosítási papírokkal kell igazolni a jogosultságot.
-
setup
tag
válasz
cool13
üzenetére
Szerintem told be a motort valami nem túl nagy zárt térbe pár órára. Ha nincs benzinszag zárt térben a motortól, akkor 100% van az úszóházban annyi benzin, amennyivel pöccre indulnia kell. Szóval ha kitisztított karbival random szórakozik hidegen, akkor nagyobb tétet tennék rá, hogy a szivató lesz. Addig nem is nyomoznék tovább, ameddig nincs cserélve pláne, ha egyelőre csak ritkán jön elő a hiba. Ezek ilyen vackok sajnos, hogy még tönkremenni se tudnak tisztességesen. Amikor gyanakszom rá én mindig figyelni kezdem a fogyasztást is.
#93856mumtaz
Remek. -
Gabis
őstag
Alakul
"A MOL Move üzemanyag-kuponok által biztosított kedvezmény (beleértve az üzemanyag-szintkedvezmény kuponokat) ideiglenesen, előre meghatározatlan időre nem érvényesíthető EVO Diesel és EVO 95 Benzin üzemanyagra." -
vendingo
veterán
Lett még egy moci a családban, én el se férek rajta.
-
mumtaz
senior tag
"Ráadásul én mindig 10L-es műanyag kannába tankolok majdnem 12 litert mert ki van hordósodva a kanna oldala és még a tankba.
Nem fogok 6km-t menni minden tankolás miatt a kútig, szóval remélem nem kezdenek majd szórakozni a kanna miatt..."
Sajnos de, már szórakoznak. Ahol ma tankoltam Orlen kút Szigetszentmiklóson, ott már kint van, hogy csak Magyar forgalmival rendelkező magántulajdonú autóba lehet a hatósági áron tankolni. Külön ki van írva, hogy céges és külföldi rendszámos autókba, valamint kannába csak az emelt áron. -
setup
tag
válasz
cool13
üzenetére
Nulladik az automata szivató csere. Én télen-nyáron használom minden nap a motort és típusváltás után mindig kettőt veszek elsőre, hogy legyen otthon tartalék, mert pár évente szinte biztosan eldobós. Olcsó, de cserébe olyan is. Nem érdemes vacakolni vele. Ha egyszer jól indul, egyszer nem, akkor könnyen lehet, hogy random helyeken elakad a tű benne. Tömítés és hasonlók az olyan, hogy vagy jó, vagy nem. Ha falsot szív rossz tömítés miatt, akkor az nem igazán produkál olyat, hogy egyszer jó, egyszer nem. Ez inkább szivató lesz, azt meg ki kell vágni, mint a taknyot, ha vacakol.
#93840macilaci78
Online kötöttnél nincs is nálam kötvény, nem küldik ki. Egy "igazolás" c. doksit tölthetek le és nyomtathatom ki magamnak, ha akarom, de az sem maga a kötvény.
Vicc ez az ország. Ha tényleg kötvényt kérnek az parádé.Ráadásul én mindig 10L-es műanyag kannába tankolok majdnem 12 litert mert ki van hordósodva a kanna oldala és még a tankba.
Nem fogok 6km-t menni minden tankolás miatt a kútig, szóval remélem nem kezdenek majd szórakozni a kanna miatt... -
-
dinnye2023
csendes újonc
Ami engem nagyon zavar: mindig kihangsúlyozzák, hogy a szomszédos és a nem szomszédos, nyugatabbra levő államokban is kb. ugyanennyi az üzemanyag ára, néhol kicsit több, máshol kicsit kevesebb. Azt még soha nem hallottam, hogy a keresetek ugyanezen az országokban 1,2-3-szorosa a magyarénak. Ez lefordítva annyit jelent, mintha nálunk,nekünk, az aktuális üzemanyag árat osztanák 1,2-3-mal. /most sláger, hogy Európában nálunk a legalacsonyabb a lakossági villamos energia ára, /és a keresetek is, de erről megint nincs szó//
-
vendingo
veterán
válasz
zombei
üzenetére
Nekem a kocsiba 1 max 2 tank fogy ki egy évben, motor meg 3 litert eszik, 1 tankolás 500km. Engem az se érdekel, ha drágán tankolok, csak legyen mit. Az egy másik dolog, hogy akkor minden drágább lesz. Nekem 5 perc ausztria, szóval ha kell ott tankolok, ott vásárolok. Aki nem határ mellett lakik, az megszívja.
-
zombei
senior tag
válasz
vendingo
üzenetére
Szlovákoknál sincs, és csak 5-6 ft a 95-ösön a különbség, de még szerencse, hogy királyunk megmentett minket...
Amúgy amire Zoli bácsi is céloz esélyes, hogy megint az lesz, hogy 5-10L-t lehet csak tankolni, sőt ugye mivel az adataid is rögzítik, ha azt csinálod mint korábban, hogy 4-5 kutat körbejársz, és tele nyomod, akkor utána lehet szépen megfingat a nav is...
Bár ugye ez is csak 2-3 hét már, mert választások után mindegy ki nyer úgyis megszüntetik. -
vendingo
veterán
válasz
Zoli bácsi
üzenetére
Azért mi könnyen vagyunk a határ mellett. Ausztriában nincs háború, mint nálunk.
-
Zoli bácsi
őstag
Nem tudom mi lesz, nekünk a Mentőknél ma dél körül felsőbb utasításba kiadták, hogy szinte minden lehetőségnél tankolni kell..Rákérdeztünk, minden kanyar után..? Ami itt vidéken kb 100-120km. Annyit mondtak ésszerűséggel azért, szóval ha kb legalább 20l belemegy, már tankolunk, 10litert nem. (70 l a tank)
MOL kútnál mentőt is forgalmi engedéllyel tankoljuk, azt is lecsippantják. Állami cég...Nem mindegy?
Jó, ez gázolaj, de úgy tűnik megint üzemanyaghiánnyal számolnak a főnökeink.
Benzinkutasokkal beszéltem, nem tűnik úgy szerintük, hogy mostanában hiány lenne, de elég nagy a forgalom felénk, tankol mindenki.
Este későn értem haza, de mondtam asszonynak, holnap minden kocsit, motort, mindent megtankolunk, kannákba 100-as benzint bespejzolok.
Fűnyíróba legyen nafta. Ha nem lesz autóba benzin, hát biciklizek. De olyan isten nincs, hogy a kertet kaszáljam.
-
#TOTTI
őstag
válasz
KTMHobby3
üzenetére
Miii? Van a védett ár, ami hatóságilag maximalizált, illetve van a piaci ár, totemen a védett, kútoszlopon a piaci ár, ami 95-ös esetén 650-700, 5x700=3500, ez védett árra redukálva 5x595, 2975Ft, elhanyagolható különbség. Ami a lényeg, hogy a mol/állam mesterségesen feltolja a piaci árat a piaci nagyker ár emelésével, hogy a par*szt érezze, hogy milyen jól jár a védett árral és hálát adjon, amiért nem németországban él, amúgy a benzin 2 napja még lehetett volna 570 is védett ár nélkül.
az a kút aki a benzint most 595-ért adja annyiért is kapja, szóval literenként bukik ~35 forintot a költségei miatt. -
#TOTTI
őstag
-
NYPD
senior tag
válasz
macilaci78
üzenetére
Tegnap tőlem az Egressy Shellnél semmit nem kértek, csak a vételárat.

-
macilaci78
nagyúr
Benzingőzös napot!
Hatósági áras benzin tankolásakor smkp esetében nem a forgalmit kérik, hanem a biztosítási kötvényt. -
Köszönöm mindenkinek aki foglalkozott a csőves kérdésemmel. A megoldás egy kis porszívó gégecső darab. Hajlékony, nem roppan össze. Amúgy kétkomponensű ragasztó elég durván össze ragasztotta a gumit a csődarabbal.
Másik kérdésem lenne. Hidegen nehezen indul, aztán minden látszólag rendben. Mik a lehetséges hibák, tünetek ebben az esetben? Bár ma hajnalban jól indult a próba alkalmával. Szóval minden véleményt, ötletet várok. Köszönöm
-
setup
tag
válasz
bytesizelife
üzenetére
Ha tudod miből van pontosan a cső és van olyan ragacs, amivel stimmel a kémia linkelj neki valamit.
Én ennyire nem gondoltam bele, inkább csak arra gondoltam, hogy kikötés után is hajlékony legyen annyira, hogy ne jöjjön le róla, amikor ráteszi, egyébként meg kb. tökmindegy.
Persze lehet egyszerűbb a cső belső falára rányomni egy foltot, ami ilyen bringa belsőre való, ha éppen olyanból van neki otthon.
Ég tudja, de simán lehet, hogy kábé bármi jó. Az sem látszik ki van e egyáltalán jobban repedve?
Nekem mindig az ugrik be, ami éppen van itthon, mert mindig nullát költök, amikor így "megmentek" valamit. Persze nem igazán rontok el ilyesmit.
A szívócsonk még nálam is kireped a korral, de ilyen cső nem szokott tönkremenni. Inkább túlóvatoskodom a szerelést. Ez a cső meg tényleg csak akkor harcol, amikor kiveszi a karbit. Amúgy elvan ott magának, kb. örök élet nem? -
-
setup
tag
válasz
cool13
üzenetére
Tisztítsd meg, aztán kend be azt a cellát, ahol falsot szív ragasztóval, simán lehet, hogy jó az még. Érdemes megérdesíteni előtte egy kis csiszolóvászonnal. Én gumimatrac mellé csomagolva kaptam ilyen gumi ragasztót meg hozzá extra hajlékony átlátszó lapot "tapaszt". Ha ilyenből formára vágsz egy darabot, hogy beleférjen a cellába és beragasztod, szerintem tartósan jó lesz. Nem igazán van ez a cső igénybe véve, mert a karbit úgy is a szívócsonk tartja.
-
setup
tag
Pár tégla egy szivaccsal megtartotta, csak kell valami, hogy ne forduljon el a kormány. Például egy vödör vakolat
Elbeszélgetnék a mérnökkel, aki egy sárvédő helyére betervez egy ELEKTROMOS motort. Fél flakon féktisztító után láttam meg a csavart.
Gyárilag ráadásul krimpelve vannak a kábelek és rá van húzva egy zsugorcső a krimpelésre aztán szevasz és olyan rövid a kábel, hogy újrakrimpelni sem lehet. Én viszont többet nem játszom vele, szóval fogtam és odaforrasztottam a krimpelés után a kábel végét a pozitívon is meg a testen is a saruhoz, aztán ment rá egy zsugorcső és úgy vissza a motor...
Jó játék visszatenni, mert a támasztó furata ahhoz, hogy lyukon legyen még feszíteni is kell a rugót, izmozni meg nem mertem, nehogy eldőljön. Az önindító kerék felöli csavarját nyolcas villással is isteni meghúzni, mert még a kis krova sem fért oda... -
setup
tag
Sziasztok, adott ez a 2T Aprilia, ami amúgy ugyanaz mint a Derbi Variant.
Ennél a típusnál pont a kitámasztó alatt van az önindító motor, aminek az elektromos csatlakozóját meg kell tisztítanom.
Egyelőre azt sem látom hol vannak a saruk, olyan retkes.
A lényeg, hogy van valami "házi" bevált módszer arra, hogy ezt motor eldőlés nélkül, el lehessen követni?
Például a lábtartó műanyagja vajon kibírja, ha ott alátéglázom vagy az tuti reccs? Hogy szokták ezt gyorsan megoldani arra a 2 percre? -
Segítséget, ötleteket kérek. Yamaha Vino 4T. A karbi és a blokk közti az találtam rendeltem is. De ezt a légszűrőház és a karbi közötti csövet a világon sehol nem találtam elérhető állapotban. Hogyan oldanátok meg az összekötést?
-
middleaged
tag
válasz
sityupityu
üzenetére
Köszönöm a választ, nem volt szétszedve, legalább is általam nem. Mivel a hajtás többi eleme is az elhasználodottság jeleit mutatja, ezt gondoltam venni: [link]
Van valakinek tapasztala ezzel a webáruházzal, ill. ez a szett bezerezhető-e vajon itthoni webshopból? -
válasz
middleaged
üzenetére
Normál esetben sem külső sem pedig a belső tárcsa nem szokott széttörni csak úgy magától. Inkább totál hullámosra kopnak stb, ami teljesen természetes.
A kérdés az, hogy volt-e a közelmúltban szétszedve?
Az a helyzet, hogy igazán két dolog szokott ilyenkor lenni: Vagy anyaghiba (ami lehet valami hajszálnál is vékonyabb repedés stb), vagy pedig meglazult a főtengelyen az anya ami tartotta. Azért kérdezem, hogy volt-e szétszedve mostanában, mert ha nem, akkor az anyaghibát kizárnám, az már jóval hamarabb előjött volna. Lehet kivétel, de nem jellemző. -
middleaged
tag
Sziasztok! 8 éve birtokolok egy Honda X8R-S robogót. Ma minden előjel nélkül ősszetört a variátor külső szíjtárcsa a hajtásban menet közben. Mivel ez nem egy olcsó alkatrész ennél a típusnál, és nem szeretném ha az új is rövid időn belül így járna, az lenne a kérdésem, vajon mi lehetett a kiváltó ok, már ha volt külön ilyen?
-
válasz
macilaci78
üzenetére
Az nem semmi...
-
macilaci78
nagyúr
válasz
sityupityu
üzenetére
Húszas éveim elején nyári délutánon fényes nappal a zebrán csapott el majdnem egy figyelmetleb autós Szegeden a városháza sarkánál. Párommal kézenfogva sétáltunk, őt ellöktem, magamat pedig a motorháztetőn támaszkodva toltam magam hátra, ahogy felugrottam. Még láttam, ahogy sebességet vált az Astrában. Továbbhajtott.
Nincs, n i n c s abszolút biztonságos közlekedési forma, akkor viszont legyen legalább hatékony és/vagy élvezetes.
-
válasz
macilaci78
üzenetére
Még az ilyen állatok nélkül is veszélyes a városi motorozás. Én kerülöm is ahogy tudom, pedig vidéki vagyok (kb nagyvárosi forgalommal). Tudom, neked ez közlekedési eszköz leginkább, nem pedig hobbi...
-
macilaci78
nagyúr
-
macilaci78
nagyúr
válasz
Pistike1985
üzenetére
A BWS-hez lehetett kapni magasítót. Egy kis háromszög alakó talp, ami a teleszkóp alsó rögzítési pontjára megy és a felső csúcsára a teleszkóp csatlakozik. Eleve nem szerencsés ilyesmivel játszani, alapvetően változik a gép geometriája. Amit hátul emelsz, az az első villán is érezhető lesz, magasabb lesz a súlypont is.
A kis kerék is üt, a blokkal, hajtással együtt nagy a rugózatlan tömeg, emiatt is üt. Biztosan lehet rajta javítani, de biztosan nem lesz jó. Soha.A BWS-en úgy néztem ki, mint cirkuszi medve a triciklin, egyszerűen nem az én méretem. Az Sh300 sem igazán, de azért már nem nem ér bele a kormány a térdembe.

Mikor átültem az Sh-ra, a legváratlanabb előny nem is a jobb gyorsulás, a nagyobb végsebesség, vagy a jobb fék volt, hanem az úthibák kezelése. -
Zoli bácsi
őstag
válasz
Pistike1985
üzenetére
Csináltam, Simsonon, MZ teleszkópokatt tettem rá, illetve sokan megléptük anno.
Ahogy látom hosszúságra lehet utángyártott teleszkópokat venni, szerintem belefér ha kicsivel hosszabb-erősebb.
De nézd meg először is, nem-e lehet a régi teleszkópra ráfeszíteni, általában lehet az erősséget állítani, én kaptam a Rettenethez körmös kulcsot, azzal állítható. Illetve nézd meg, mennyi egy felújító szett. Szimering szokott először tönkremenni. Bár elnézve az utángyártott teleszkópok árait, ha nem tudod a felújítást megcsinálni házilag, egyértelmű hogy ezt kell venni.
Mivel sok fajta van, azt javaslom, kérdezz meg szerelőt, milyen típust ajánl, mi az ami megbízható.
Más. Betettem az akkut, a Rettenetbe persze, nem bírtam ki hogy jobb időre várjak..... Pöcc-röff, 4 hónap állás után pöccre elindult. (Előző, szintén újan vett Piaggio Liberty I-get 125 háklisabb volt tavasszal).
Fölpattantam, megcsavartam kicsit a fülét. Sokan álltak a buszmegállóban, kifordulva mellette a kereszteződésből, odavágtam egyesben, legényesen akasztottam egy kettest.....Őőőőő.. terv ez volt, de lett egy üres, aztán kövér gázzal ráengedtem a kuplungot.....Van ilyen.
Persze mikor fullra bemelegedett az olaj, jobb lett a váltó, többet nem váltottam luftot.
Mentem pár kilómétert, jól megfagytam....De jól esett.
Egy kép, megnéztem a Kis-Rába vízállását Kapuvár Zrínyi utcánál, tekeregtem egyet a városban.....Akkor induljon a szezON.
-
Pistike1985
aktív tag
Sziasztok! Remélem tudtok segíteni a kis injektoros Honda Today 4t-vel kapcsolatban. A gond az hogy valószínűleg nem az én súlyomra tervezték vagy gyengült a hátsó rugó, ugyanis egyébként sem túl magas, szépen ráülve lehet vele közlekedni, de nagyobb bukkanónál koppan. Ezt leszámitva imádom, megbízható, gazdaságos és elég jó a forgalomban is. Van lehetőség rá hogy magasabb vagy erősebb vagy mindkettő kritériumnak megfelelő rugó kerüljön hátra? Csinált valaki ilyen átalakítást?
-
-
#TOTTI
őstag
válasz
sityupityu
üzenetére
Áhh, ha eső lesz vagy volt, kizárt.

-
-
válasz
sityupityu
üzenetére
Köszönöm a megerősítést.
-
válasz
cool13
üzenetére
Jól mondtad, egy minarelli lc (az lc a vízhűtés jelzése) 4t blokk van benne. Attól függ mibe tették, elég változatos kódszáma lehet pluszban. De nem hiszem, hogy sok eltérés lenne függetlenül, hogy mibe tették. Ha kell valami alkatrész hozzá, akkor üsd be a keresőbe, hogy vino 4t 2004-2007.
-
Sziasztok! Apum halála után, rám maradt egy Vino 4T vizes blokkal rendelkező kis szépség. Talán 2004-6 környéki. Amikor megvette az öreg, szétkaptam és egy átnézés után használható állapotba hoztam annak idején. Most szeretném rendesen gatyába rázni, emlék és mert tetszik is a kis dög. Segítenétek a blokk azonosításában? Milyen motorral szerelték ezeket? Jól kezdetem a kutakodást hogy fekvő minarelli? Mit nézzek a blokkon szétszedés nélkül hogy biztosan be tudjam azonosÍtani? Elkezdenék alkatrészeket keresgélni. Szívócson tuti kell pl. az már akkor repedezett volt. Minden véleményre kíváncsi vagyok. Köszönöm ha foglalkoztok a kérdéseimmel.
-
Nekem volt olyan, hogy sikerült beletankolnom több mint 36 litert, tehát elméletileg szűk 6 lehetett már csak a tankban. És akkor valami 540 környékén járhattam. De ez két város között (8 km) volt jó időben, és finoman mentem vele.
De ugye autópályán már csak ha a fordulatszámot nézzük is kb 130-nál, akkor szerintem olyan 8-9 között lehet a fogyasztás. -
NYPD
senior tag
válasz
sityupityu
üzenetére
Igazad van, baromságot írtam, benne volt egy lelle-fonyód oda vissza is, ez kiment a fejemből. Na de mostmár kíváncsi lettem, majd letesztelem hogy csutka tank meddig elég, bár mostanság csak városon belüli szaladgálás volt, de hogy itt a jó idő ez is meg fog csappanni.
-
Ha egy tankkal nem tudtál lemenni akkora távot, akkor ott azért valami nagyon nem stimmel. Eleve az a 30 literes tank jó lesz 42-nek is. Nálam amikor kivillan a sárga, akkor még megyek vele kb 20-30 km-t, és utána tankolásnál teljesen koppig olyan 33-35 liter szokott belemenni. Két tankolás között simán elmegyek 480-500 kilométert.
#93798 Zoli bácsi Amúgy ne takargass le semmit, csak ártasz vele. Ugye meg is tapasztaltad. Nem baj ha fűtetlen a garázs, az a lényeg, hogy száraz.
-
macilaci78
nagyúr
válasz
sityupityu
üzenetére
Kamiont előzni oldalszélben is igényel némi némi rutint, hogy a nagy meglepetésben ne kend oda az oldalát valaminek...
-
-
macilaci78
nagyúr
Anyósom Ignise 1,5 benzin, a big block...
Münchent emlékeim szerint 8 literes átlagfogyival jártuk meg, egy osztrák 50€ büntit sikerült bezsebelni hazafelé jövet, hegyről lefelé 100 helyett 112 km/h volt a sebesség. Megengedett végig.Igen, valahol 3000 felett kezd el szomjas lenni.
-
NYPD
senior tag
válasz
FeniX-
üzenetére
2004-es 1.3 szemétbánya edition (=full fapad, még kapaszkodó sincs az ajtó felett a tetőn
) van nekem is, a pattogást nem tudom, de az üzemanyagszint mérő mutatója ólomból van, úgy zuhan lefele, a 30l-es minitank elég hamar porzik, az biztos... Sose számoltam még ki mennyit zabál, de egy tankkal nem ment le és vissza Bp-re tavaly Balatonlelléről. Cserébe még nem is megy, de ha lendületben van az érdi emelkedőn a 4. nem fogy el.
Gyorsítani ne akarj vele. 
-
macilaci78
nagyúr
válasz
FeniX-
üzenetére
Az Ignis egy doboz. A hangja is olyan belül, mint egy postaláda és kívül is ugyanannyira áramvonalas.

De nem rossz autó, csak egy doboz...Btw én is betettem az akkut az SH-ba, reggel még nézek guminyomást, sisakba bekerült a kommunikáció, kimostam a bélését. Tiszta kosz, november vége óta áll, koszosan. Lemegy ez a kis eső, lehet, beadom egy kozmetikába, amíg még érvényes a bérletem, 15k Ft.
-
FeniX-
senior tag
válasz
Zoli bácsi
üzenetére
Az ignisnek nem a fogyasztás a hátránya, hanem a merev hátsó híd, ami miatt pattog, mint egy kisteherautó. (úgy tudom, a fogyasztást alacsonyan lehet tartani, ha 3500 alatt forgatod, ott változik a szelepvezérlés)
Egyébként minden kedves fórumtársnak boldog új évet, és kellemes motorozásokat továbbra is! (passzívként szoktam még olvasni, ám én maradtam a bringás világban egyelőre. [bár, már az is lecsengőben van. a 3 drótszamárból már csak 1-et használok szívesen, egy trekkinget])
-
vendingo
veterán
válasz
sityupityu
üzenetére
110 körül van az utazóm teljesítménytől függetlenül, pálya tempót ez is tudja. Többnyire a nyaralóba ingázok vele (2x100km), amit havonta többször megjárok. Ennyi útnál már érezhető a fogyasztás különbség is.
-
-
vendingo
veterán
válasz
sityupityu
üzenetére
Nem. Méretileg jó, ugyanannyival megyek ezzel is mint az africa-val, fele annyit eszik, ugyanannyira pakolható, amennyi terepre megyek azt tudja ez is. Mindenben jobb nála számomra. Az abs-ről nem is beszélve.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eredeti Lenovo 300W töltők - ADL300SDC3A
- Akciós! Lenovo ThinkPad P15 Gen 1 Intel i7-10875H 32GB 512GB Nvidia Quadro RTX 3000 1 év garancia
- Apple iPhone 17 Pro 512GB Bontatlan Független Összes Szín / 27% áfás ár
- 274 - Lenovo Legion Pro 5 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5070Ti
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S23/Samsung Galaxy S23+/Samsung Galaxy S23 Ultra
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Azért adogattam el, mert a családban senkinek nem kellett. Ideértve Apámat a traktorban, a mindig fázós Anyámat, feleségemet, sógornőmet, Öcsémet, aki télen is képes bringával munkába menni a fűtetlen irodába.

nyogo83