-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mezga Aladár
veterán
ASRock Beebox, manuál szerint megy a power on távról. Az n3000 vs n3150 ugye ua család csak az egyik 2 magos a másik 4 magos? 23,976, 24 p mennyire pontos?
-
Mezga Aladár
veterán
ASROCK Beebox N3000 41 e forint + 2x2GB ram, ssd van itthon.
Én ehhez hasonlítottam az árakat.Ui debian lenne rajta. És a szokásos agylövés 2 db hang-kimenetnek mennie kell egyszerre.(HDMI Usb)
-
Mezga Aladár
veterán
válasz
#75912448 #41520 üzenetére
És (#41521) Patice.
Igen visszament. A régi hibák megvannak egy két újjal fűszerezve.
Semmi plusz nincs benne a 400 képest.
Kivéve az uhd.
Megakadt a szemen ezen a cuccon, patentnek néz ki, 0dB(ez kikerülhetetlen feltétel) gondolom távről megy a ki/be is.(ez is)
Semmi kedvem építgetni, főleg h., a normális házak ára a horror kategóriába esnek.
Igazából csak a szokásos fhd, és időnként ha a kölök hoz 4k anyagot (forgatás/vágás), akkor annak a minőséget megnézni a plazmán.
Persze mindezt minimum az a400 kép/hang minőségének megfelelően. -
Mezga Aladár
veterán
ASRock Beebox N3000. Teljesítmény, kandencia helyes lejátszás, távról power off/on, képminöség. Valakinek van vele tapasztalata?
-
Mezga Aladár
veterán
válasz
devil-k #39116 üzenetére
Ne nagyzolj, nem is nézed szinkronnal. Nem kell ez a felsőbbrendűség. Volt itt valaha nagyszerű igényes szinkron, amit szétb@sztak. Most komoly színész nem nagyon akar elmenni szinkronizálni.
Kapásból egy klasszikus, Dzsungel könyve rajzfilm.
A M V-ből nagyon hiányzott Rékasi szinkronhangja.UI: Egy bonyolultabb pergős dialógot egyébként is nehéz feliraton lekövetni, és szoktak a szövegben egyszerűsítéseket is alkalmazni.
-
Mezga Aladár
veterán
válasz
devil-k #39107 üzenetére
Ezt nem tudom elfogadni.
Magyar filmek, csak kettő hirtelen, Megdönteni HT-t, Üvegtigris3, mind kettő veszteségmentes dts-hd.
Ez nem az igénytelenségre utal.
És a mérnöknek tök mindegy, ha elkészült a szinkron akkor a nemzetközi hangsávval keverve milyen formátumban kódolja le.UI a tigris 24/96 dts-hd ma
-
-
Mezga Aladár
veterán
Hátha most.
Van-e olyan vga/apu ami, minden egyéb trükk nélkül kodival eléri a popi a4x0 sorozat képminőséget? -
Mezga Aladár
veterán
válasz
Mezga Aladár #38872 üzenetére
Nehezet kérdeztem?
-
Mezga Aladár
veterán
Üdv!
Van-e olyan vga ami, minden egyéb trükk nélkül kodival eléri a popi a4x0 sorozat képminőséget?
Tudja e a kodi mostani verziója a duál audio kimenetet?
Tudja e a kodi mostani verziója a hd hangok dekódolását és sztereóra való lekeverését egy usb dac irányába? -
Mezga Aladár
veterán
válasz
bajnokpityu #37795 üzenetére
Hálózat tökéletes.
És itt írtál érdekeset! A streem/szerver beleszól a hangba!!
Minim szerverrel próbáltam.
Számomra érthetetlen miért hagyják ki a dedikált lejátszókból az nfs/samba lehetőséget? -
Mezga Aladár
veterán
válasz
bajnokpityu #37793 üzenetére
"jobb volt a stream"
Érdekes, nálam pont fordítva. Az már kiderült nem egyformán érzékeljük a dolgokat.
Vagy a cucc másképp reagál. -
Mezga Aladár
veterán
válasz
bajnokpityu #37791 üzenetére
Na ezt a streamet lenne érdemes, hálózati fájlrendszerrel összehasonlítani. Nfs, samba.
-
Mezga Aladár
veterán
válasz
bajnokpityu #37789 üzenetére
Jól értem az egyik wifi a másik kábel?
Ki kellene próbálnod h., nem streaming jelleget használsz, hanem közvetlen fájlrendszert csatolsz fel a cuccra.
-
Mezga Aladár
veterán
usb->2xRCA analóg sztereó=DAC
-
Mezga Aladár
veterán
válasz
gurabli #36557 üzenetére
Ha sima hangkimenet kell akkor jó az optika, végül is arra fejlesztek ki hogy, galvanikusan leválasszanak eszközöket.
Usb to toslink: nem tudom nem foglalkoztam vele, pont az optika gyengesége miatt.
A hiface two honlapján van rca, bnc kivitel optika nincs, a véleményük szerint a technológiából fakadóan magasabb jitter miatt értelmetlen ilyen kivitel.Az egyik népszerű chip az xmos, szabványos usb2 audio linux drivers-el müxik.
Nálam voyage+alsa. Kodi és OE is ment vele. -
Mezga Aladár
veterán
válasz
gurabli #36553 üzenetére
"Szerinted érdemes USB DAC-al vacakolni?"
Mióta kitalálták az aszinkron usb spdif átalakítót, vagy az usb aszinkron dac-ot azóta lehet igazán jó zenelejátszókat építeni olcsón.
Én ezzel kezdtem, először úgy kelett az államat visszakötni.
Nagyon nehéz és macerás az analóg hangot kinyerni a pc-ből.
Zajos a táp,hdd,proci,stb, milió frekvencia rohangál a dobozon belül.De ez itt nagyon off, ha érdekel a téma ugorj át a zenelejátszó és a dac topicba.
-
Mezga Aladár
veterán
válasz
gjanner #36549 üzenetére
mpd.
apt-get install mpd, mpc.
Van hozzá kliens kodihoz, (bár elég gagyi), vagy mpdroid, pc-n cantata gmpc kliens."Van értelme DAC-kal játszani szerinted vagy ahhoz egy komolyabb erősítő (is) kellene?"
Erre a te füled adhat választ.
Ha megy rendben az mpd, akkor érdemes lenne kipróbálni egy külső dac-ot. (valakitől kölcsönkérni próbára.?) -
Mezga Aladár
veterán
válasz
gurabli #36545 üzenetére
"Egy középkategóriás erőlködő a hozzá illő hangfalakkal bőven beéri egy Kodiból ráküldött optikaival, nem?"
Ott már hallható. A kodi "szürke, unalmas" hiányzik belőle az pezsgés, zenénél.
Szerintem még egy tisztességes hm vassal is hallható.
A jó minőségű zenei anyag persze fontos.
Bár most itthon, egy nem középkategóriás cuccon éppen a klasszik rádió megy 192 kbps-el. -
Mezga Aladár
veterán
válasz
gurabli #36541 üzenetére
"Hangminőség: Pi-re van egy külön distro, Volumio, ami erre van kihegyezve, félelmetes minőségű hangot ad. Nem lesz gond vele Braswell alatt sem, meglátod."
De lesz vele gond. Volumio jelenleg arm gépeken fut.
X86-os gépen talán, a volumio 2 fog. Amikor majd elkészül.
Addig a voyage-mpd ajálnható, ami "kicsit" jobb hangot produkál. -
Mezga Aladár
veterán
válasz
gjanner #36539 üzenetére
"A 4K előbb-utóbb teret nyer"
A tartalom készítőknél biztos, de a fogyasztóknál...ki tudja.
Jelenlegi állapot szerint semmi pluszt nem ad.
Ezt tv-s felhasználásra értettem.
Ha lesz normális árú vetítő ott már van értelme.
Ez pontosan olyan, az iparág által mesterségesen generált élénkítés, mint a 3d. -
Mezga Aladár
veterán
válasz
bajnokpityu #36476 üzenetére
Teljesen igazad van de, a speckó alapján feltételezni lehet h., gyengébb valami a mechanikai kialakításában.
wdred MTBF (hours) 1,000,000
(Product MTBF and AFR specifications are based upon a 40°C base casting and system workloads of up to 550 TB/year (workload is defined as the amount of user data transferred to or from the hard drive)
A purple specben nem adják meg.
Szerintem a purple egy valamilyen szinten "hibás" egyéb lemez (a green is), ami befért a speckójába.Vigyázz a lemezekre és remélhetőleg nem lesz bajuk.
-
Mezga Aladár
veterán
válasz
bajnokpityu #36469 üzenetére
Ha megnézed akkor a purpple fele annyi parkolást tud mint a red. 300 000 vs 600 000.
A redből van még a red pro ami szerverekbe szánnak dupla áron a sima red-hez képest.
Még mindig a redet ajánlom sima nasba. -
Mezga Aladár
veterán
válasz
bajnokpityu #36465 üzenetére
-
Mezga Aladár
veterán
válasz
Olympia76 #36379 üzenetére
"ilyen nagyon kemény legények pedig mint mézga inkább bújjanak el a sarokba és szégyenkezzenek..."
Miért. Hisztiztél. Pont.
Először leírtam röviden.
Utána bővebben is, de lehet egyel fölötted levő hsz.-t nem olvastad.
Azt pedig, kit takar a nick név nem biztos h., tudom. -
Mezga Aladár
veterán
válasz
PeterPH #36376 üzenetére
Minden tiszteletem a fejlesztőnek, a xbmc 11/12 verzióval még jó volt.
Kipróbáltam plex alá is syno nason ott is ment.
Valahogy az újabb kodi verziókkal nem az igazi.
Ha nem müxik a fejlesztés és úgy jön ide, srácok én csinálom adok nektek alfa/béta verziókat mondjátok el mi jó nem jó, biztos vagyok benne a törzsgárda segíteni fog a fejlesztésben.
Ahogy a hdsentinel fórumon is maga a fejlesztő válaszol a kérdésekre, és fogadja a visszajelzést.
Nem szeretném elvenni a motivációját senkinek. -
Mezga Aladár
veterán
válasz
schferenc77 #36356 üzenetére
Hangminősége a logi rendszernek kellemes, ici-picit loudneses, sokáig hallgatható.
Volumio már jobb hangot ad..Usb dacot lehetőleg kerüld a pi-vel. -
Mezga Aladár
veterán
Van kodihoz valamilyen adatbázis szerkesztő?
Olyasmi mint a popcorn-hoz a NMJToolbox2. -
-
Mezga Aladár
veterán
válasz
canniball #34637 üzenetére
"De akkor hálózati kérésre nem kapcsol be, nem?"
Ez a lényege, A magic packet viszont ébreszti.
Yatse tudja. -
Mezga Aladár
veterán
-
Mezga Aladár
veterán
válasz
n3m3r3 #33633 üzenetére
Szerintem a tag-ból olvassa ki az infók egy részét. Valószínűleg ezért kever.
A szerkesztés mehet albumonként, mappánként, vagy ömlesztve.
Ha most kell rendbe rakni akkor igen unalmas munka.
Egy módon tudod kikerülni ha nem upnp/dlna megosztást használsz, hanem sima fájlmegosztást.(nfs, samba)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Autós topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Béta iOS-t használók topikja
- Milyen program, ami...?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Milyen légkondit a lakásba?
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- További aktív témák...
- AKCIÓ! HP Victus 16-R1002NF Gamer notebook - i7 14700HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB WIN11
- Samsung Galaxy S25 Ultra 1TB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 16 Pro Max - Desert Titanium - 256GB 1 ciklus 100% akku! 1 év garancia! Új készülék!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
- REFURBISHED - HP USB-C Dock G4 docking station (L13899-001)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged