-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
róland
veterán
válasz
Mezga Aladár #41761 üzenetére
Azt nem is néztem, hogy a Beeboxban gyárilag van infra vevő.
-
canniball
nagyúr
válasz
Mezga Aladár #41597 üzenetére
Akkor összefoglalom még egyszer (a lap ugye Asrock N3150-ITX) :
- alvó állapotból nem kapcsol be
- kikapcsolt állapotból bármilyen jelre bekapcsol (arra is ami a TV-hez megy)
- mindegy hogy USB2 vagy USB3 port, ugyanez a helyzet
- billentyűre mindig bekapcsol, akár USB2 akár USB3 porton van a vevője
- BIOS-frissítés nem segített
- az ilyen-olyan energiatakarékossági funkciók kikapcsolása nem segített
- az E350 lappal nem volt gond, minden működött ahogy kellt.zolka kollégánál majdnem ugyanez a helyzet (ugyanilyen lappal és kb. ugyanilyen IR-vevővel), annyi az eltérés, hogy nála:
- sem alvó sem kikapcsolt állapotból nem kapcsol be
- neki AM1 volt az előd amivel működött -
Froclee
őstag
válasz
Mezga Aladár #41566 üzenetére
-
cinemazealot
addikt
válasz
Mezga Aladár #41568 üzenetére
Nyugi, nem vagy ezzel egyedül: először nekem is nagyon idegen volt (VLC-n, BSPlayer-en és Media Player Classic-on szocializálódtam). Aztán mivel RPi-re ez volt az egyik legbejáratottabb lejátszó, megszoktam.
-
Peak
addikt
válasz
Mezga Aladár #41564 üzenetére
nem szeretni kell
használni
végtelenül egyszerű és rugalmas. a feleségem is simán nyomkodja, akkor képzelheted... -
Patice
Topikgazda
válasz
Mezga Aladár #41564 üzenetére
Min tesztelnéd?
Mi az ami a Kodi-ban nem tetszik? (Eléggé testre szabható, közel olyan felületet tud adni, mint egy gyári médialejátszó, ezért kérdem csak.)
Amúgy lehet átjöhetnél hozzánk és akkor meg tudnám mutatni nálam hogy gurul.
-
Patice
Topikgazda
válasz
Mezga Aladár #41556 üzenetére
Utánanéztem, most kicsit ellent mondok magamnak:
Ezen cikk szerint (2. táblázat) az N3000-es Braswell-ben ugyan az az IGP, mint az N3150-esben, azaz ugyan azt tudja, a Beebox N3000-es mint az Asrock N3150-es lap, csak 4 helyett két proci mag.
De mivel a filmlejátszáshoz inkább az IGP kell, ezért a kettő között csak akkor lehet észrevehető teljesítménybeli különbség használat közben, amikor a procinak kell dolgoznia. Pl. ha az EGL-es Ubuntu-t feltételezem, akkor bekapcsolás, rendszerfelállás lehet picit hosszabb, bár nálam ez úgy 10-15 másodperc SSD-vel, + Kodi menüben navigálás, és a médiatár szkennelése, létrehozása (ami meg nem túl gyakori).
Szóval lehet mégsem olyan rossz vétel az az N3000-es Beebox.
A távja állítólag nem egy minőségi darab, de gondolom tanítható példánnyal kiváltható.
Amúgy igen, a 23,976 és 24p eléggé pontos, SD és 720p anyagokkal eteve sem olyan rossz a képe, de (minél magasabb bitrátás) fullHD anyaggal az igazi.
-
djnice
veterán
válasz
Mezga Aladár #41556 üzenetére
23.976, 24p pontos, a legjobb képminőség eléréséhez pedig EGL kell, bár az upscaling, deinterlacing sztem nem lesz olyan jó minőségű így sem, mint a VXP-nél:
[link] -
Patice
Topikgazda
válasz
Mezga Aladár #41532 üzenetére
No, akkor számoljunk:
Ház táppal: MS-Tech CI70 120W - 26.251
Alaplap: Asrock N3150-ITX - 27.248
RAM: (aprón láttam) 2x2GB 1600 MHz DDR3 SO-DIMM - 4-5000 Ft.
Táv: Aliexpress, max. 2500 Ft, ennyiből házhoz is jön.Az összesen annyi, mint 60.999. És most elég magasan vannak az árak, távot én anno 5$-ért vettem + alaplap is volt már 26.000 alatt. A házból is létezik 60W-os táppal szerelt változat, csak az most nem rendelhető. Az 23 alatt lenne. Szóval ha figyeled kicsit az árakat, akkor jó időben vásárolva, 60-on belül tényleg megúszható, akár szállítással együtt is.
-
hunaqua
addikt
válasz
Amit én néztem :
- ház: Cooltek G3 (ennél vannak olcsóbb házak is)
25.000.-
- lap: Asrock qc5000itx/ph
22.000.-
- Ram: Fury 4GB c10
7.000.-
- táp: BQ s7 350W
13.000.-
-pendrive (OpenElec)
3.000.-
-------------
70.000.- -
Oszilaci
senior tag
válasz
még kevesebbe is és szerintem nem lesz rosszabb a picit túl árazott célgépeknél.
-
Patice
Topikgazda
válasz
Mezga Aladár #41527 üzenetére
Végül is kb. ugyan annyiból össze lehetne hozni az építettet is, ha van otthon egy fölös SSD-d.
Lehet össze kéne eresztenünk az enyémet a Poppiddal..
-
Patice
Topikgazda
válasz
Mezga Aladár #41516 üzenetére
Ha ebben gondolkodsz, akkor inkább én is a 4 magos N3150-es verziót javaslom.
Vagy mini-ITX lapos építés. Pl. most a thin-ITX-es változat is kezd jó árban lenni (integrált táp...).
Szoftverezésben, összerakásban szívesen segítek.
-
törölt tag
válasz
Kodi fórumán nézz körül, ott hasonló vagy ui eszközökről rengeteg a valós tapasztalat. Lehet ugyanebben az árkategóriában összedobnám inkább magam, valamelyik N3150 Inteles lapot választva. Vtent akkor visszaküldted?
-
PistiSan
addikt
válasz
Szia!
Nekem 3150 van!
Szerintem érdemesebb a 4 magos processzoros verziót venni, itt nincs teljesítmény gondom, de sokszor ugrik 80% körülire is a proci, frissít, stb.
Videó lejátszás meg sem kottyan neki. -
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Mezga Aladár #39123 üzenetére
Apám vett egy oppo lejátszót. Minden frinc-francot kezel, amit többi lejátszó nem is tud, de sima .mkv-t és bluray iso-kat nem.
Emiatt most két médiaplayert használ. Tök gáz szerintem. -
devil-k
nagyúr
válasz
Mezga Aladár #39123 üzenetére
Tényleg szentségtöréss! Bár abban egyetértek, hogy a skinek nem az igaziak.... Nálam a "Raipier" megy, az még a legelfogadhatóbb.
-
devil-k
nagyúr
válasz
Mezga Aladár #39121 üzenetére
Hmmm! Merész! Abból melyik? Akkor nem lesz HTPC vonal? Nincs kedved bütykölni?
-
devil-k
nagyúr
válasz
Mezga Aladár #39119 üzenetére
Igen. National, Discovery... stb. De olykor elcsábulok 1-2 TV-s filmre. A Mad Maxhez valóban.
Már értem, hogy miért nem jött be nekem a film.
Hogy állsz már a HTPC projekttel?
-
devil-k
nagyúr
válasz
Mezga Aladár #39117 üzenetére
Húha, de nagyzolás, amit csináltam! Azt a mindenit. Attól, hogy nem nézek már szinkronosan filmeket, van szerencsém a TV-n is elkapni, esetleg még át-át váltok a sávok között, hogy mi a helyzet a magyarral.
A régi szinkronokat NE keverjük ide, ég és föld a kettő.
-
rappit4
őstag
válasz
Mezga Aladár #39104 üzenetére
Sajnos amit mi kapunk ahogy már írtátok páran egy silány, néha utólag zörejezett vacak. Talán 10-20 éve még kaptunk olyant, ami csak simán dialóg mentes eredeti volt.
-
devil-k
nagyúr
válasz
Mezga Aladár #39108 üzenetére
Saját anyag promótálása. Mi ez, ha nem igénytelenség? Bezzeg a csúcsfilmek nem kapnak ilyen hangsávot, bár a Vérmesék az kapott veszteségmentes DTS-HD-MA-t, illetve az Éhezők viadala- Futótűz is.
-
devil-k
nagyúr
válasz
Mezga Aladár #39106 üzenetére
Igénytelenség, semmi más. Érdekes, az oroszok általában mindig löknek fel veszteségmentes hangsávot az eredeti mellé.
-
devil-k
nagyúr
válasz
Mezga Aladár #39104 üzenetére
"Miért csak (jellemzően) veszteséges hangsávot kapunk ha nem magyar a film?"
Ez költői kérdés?
-
Oszilaci
senior tag
válasz
Mezga Aladár #38968 üzenetére
szerintem win10-el az új inteles lapok
-
canniball
nagyúr
válasz
Mezga Aladár #38892 üzenetére
Dual audio (gyárilag) nincs (úgy rémlik mintha azt írta volna valaki itt, hogy a következőben lesz). A többit nem tudom.
-
Mezga Aladár
veterán
válasz
Mezga Aladár #38872 üzenetére
Nehezet kérdeztem?
-
devil-k
nagyúr
válasz
Mezga Aladár #38874 üzenetére
Csak ezért, mi?
-
devil-k
nagyúr
válasz
Mezga Aladár #38872 üzenetére
Kezdődik?
Integrált videókártya is elég. Itt nem "divat" annyira a dedikált kártya. Ráadásul a legtöbb esetben felesleges.
róland
Egyetértek. A legutálatosabb dolog a Gépház. -
apszi
őstag
válasz
Mezga Aladár #37922 üzenetére
A szükség...
-
róland
veterán
válasz
Mezga Aladár #37919 üzenetére
Jól látod, abban nincs biznisz. De a Samsungnak még megy normálisan összerakni. (Megj.: Annak idején 7.000,- Ft-ba került a gyári távirányító önmagában a Sony tv-hez. S kibírt 2 évet.)
-
bajnokpityu
félisten
válasz
Mezga Aladár #37800 üzenetére
upnp esetén nem egészen.
-
Oszilaci
senior tag
válasz
Mezga Aladár #37800 üzenetére
én még mindig azt mondom,hogy sokkal több múlik a kép,hang alkotó és az azt lejátszó eszköz minőségén ,természetesen NORMÁLIS ,de nem parasztvakító kábeleken.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
Mezga Aladár #37796 üzenetére
Mit jelent a tökéletes?
átmennek a bitek? tök hasonló, mint az USBs dolog, csak egy másik szinten folytatódik.
én se tudom, miért erre a megoldásra épitették őket. Abból kiindulva, hogy enyémnél még IPt se lehet fixálni, egyetlen hálózat irányú hibaüzenetet tud kiadni (Network error, aztán oldd meg) , jó eséllyel az egyszerűsége miatt használták. Nomeg, mondom, nálam van némi hangminőségi előnye az upnp-nek a sambaval szemben. Nem nagy, de van.
Filet lehet velük játszani, de azt is upnpn keresztül, ha a server támogatja.
Az olcsóbb streamerekben van smb, stb lehetőség. de azok nem szólnak úgy, mint a nagyok.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
Mezga Aladár #37794 üzenetére
vagy nem jó a hálózat/streamelő program.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
Mezga Aladár #37792 üzenetére
nálam nincs erre lehetőség. ez csak egy félét tud. már az is nagy szám,h van rajta usb aljzat, amire dugott hdd-t meg tud magának osztani.
olyat viszont csináltam, hogy foobarba upnp-vel és SMBvel is behúztam számot, tehát más az elérés módja, és jobb volt a stream, simább, analógosabb. nas ugyanaz, lejátszó oldal ugyanaz, és volt difi.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
Mezga Aladár #37790 üzenetére
Nem, a routert switchként használtam.
Az enyém úgy működik, h ha rádugom a hddt, akkor csinál b egy stream megosztást, és azt streameli. Semmiképp nem fileként. Legjobb tudomásom szerint. -
bajnokpityu
félisten
válasz
Mezga Aladár #37765 üzenetére
nálam 2. nap óta egyszer sem fagyott. ennek kb egy hónapja. minden gépemen áttértem.
-
Oszilaci
senior tag
válasz
Mezga Aladár #37756 üzenetére
ültem én már több milliós házi mozi előtt ahol drágább kábelek voltak mint nálam az egész cucc,de véleményem szerint inkább a HTPC,ERŐSÍTŐ és a hangfalak minősége miatt volt olyan amilyen ,de persze mint írtam előfordulhat,hogy valaki érzékenyebb hallással,látással rendelkezik és hall,lát különbséget
-
Celtis
veterán
válasz
Mezga Aladár #37702 üzenetére
Minek tapsolsz? Komolyan gondoltam amit írtam. -
devil-k
nagyúr
válasz
Mezga Aladár #37689 üzenetére
De most ne a teljesítményt vegyük alapul.
És melyik az a határ, amivel be lehetne sorolni, hogy innentől kezdve már nem NAS-ról, hanem mikroszerverről beszélünk?
#37691) Mezga Aladár
-
devil-k
nagyúr
válasz
Mezga Aladár #37677 üzenetére
És micsoda?
-
gurabli
őstag
válasz
Mezga Aladár #36560 üzenetére
Ofkorsz, csak van, amin spdif coax, van ami rca, nem? Stereo erőlökőre RCA kell, vagy 3.5 jack, bár gyanítom előbbi jobb.
(#36559) Patice
Ránézek majd, így jó megoldásnak is tűnhet, bár jelen állás szerint nekem toslink optikai kell, szvsz az jó lesz, ami a lapon van integrálva. Film és sorozat DD 5.1 és DTS esetén nekem személy szerint elég ez a minőség, az igazán jóra zenénél utazok, oda meg én old school vagyok, csak is hagymományos régi stereo erőlködő, amin csak RCA bemenet van. A stereo mellé pedig Pi+HiFiBerry lesz csak zenére, Volumioval.
N3150DC-ITX esetén, mint írtam, lemaradt a toslink, csak alaplapi csatlakozó van, arra kéne olyan megoldás, ami pl csak egy toslink csatlakozó, hogy a házba vagy akár a hátlapra szerelhető legyen. Olyat találtam, hogy normál (nem is low-profile) helyre illő kártya spdif és toslink kimenettel, de az nem jó a kis itx házba. Vagy le lehet a toslink csatit szerelni, ezzel nem foglalkoztam még.
Másik kérdés DC lap esetén: ugyebár 4 SATA3 port van, de két SATA power hely. Az egy dolog, hogy írja a manuál, hogy több HDD esetén 90W+ tégla kell (nem emlékszem, hogy mekkorát is adnak vele), de akkor simán osztjuk mondjuk még két felé a SATA tápot, 1xSSD +3X3,5" HDD-nek? Ehhez vajon mit szól a kis házi NAS?
-
gurabli
őstag
válasz
Mezga Aladár #36555 üzenetére
OK, köszönöm. Igen, tudom, hogy a PC nem kedvez a jó minőségű hangnak.
Szóval van már értelme az USB DAC-nak, örömmel hallom. Akkor is, ha pl. optikai kimenet kell?
Annyira nem off, hiszen htpc a zenéről is szól, legalább is nálam, sőt. Persze van rá topic, akkor majd ott.Olyan van, ami usb->optikai és olyan, hogy usb->2xRCA stereo, nagyon jó minőségben? Mi a helyzet velük meghajtó téren, első sorban linux alatt? Alsa, pulse, de alapból mondjuk Kodi vagy OE támogatja őket?
-
gurabli
őstag
válasz
Mezga Aladár #36550 üzenetére
Végre valaki, aki úgy látom otthon van hangban
Nem volt egyszerűen időm foglalkozni vele, ráadásul most nincs komolyabb erőlködőm sem, egy Sony 5.1-et nyúzok, ami meglepően jó (szerintem meg is tartom), illetve egy Jamo custom-made hangváltós hangsugárzót + center + sat, subládám most nincs is.
MPD szerintem is ok. Nézegettem én is, illetve hallgattam (és akkor még egy jó öreg csúcskat Onkyo sztereo volt nálam, darabokra szedi a mai digitális vackokat zenénél), de nekem nem volt annyira őrületes a különbség Kodi és MPD között, de hiába meghatározó dolog számomra a zene, nem az én hallásomnak találták ki az árnyalatnyi különbségek megállapítását. Talán lehet, hogy MPD-vel dinamikusabb volt az egész.
Én azt tenném, hogy meghallgatnám mind a kettőt, aztán ami szimpatikusabb. Legjobb úgy, hogy nem tudom, hogy most Kodiról vagy MPD-ről szól, ezt komolyan mondom! Csinálj egy tesztet haverral, aztán ami kijön, azt használod. Elvégre ami tetszik, az a jó, nem?
Szerinted érdemes USB DAC-al vacakolni? Elvileg ezeken az ASRock lapokon Elna kondik vannak, kicsit jobban odafigyeltek a hangra, akkor már inkább egy Xonar, nem? vagy ha annyira fontos, akkor egy pi1+HiFiBerry DAC zenére Volumio-val. Igaz, akkor bukta a filmekhez, de ott aztán végkép nem jön ki a különbség tudtommal, inkább zenénél, vagy?
Nagyon érdekel véleményed!
(#36548) PuMbA
Ám legyen. Elbeszélünk egymás feje fölött és pont a lényeg veszik el. AMD nem való htpc-nek linux alatt, mindegy, hogy miért (legyen ez AMD, Linux, mindkettő hibája). Itt ez volt a kiindulópont, hogy adott egy htpc hardver kérdés, linuxot akar futtatni, amd konfigot rakott össze. Erre az a válasz, hogy ha linux, akkor nem amd. A többi már nem érdekes. Most tényleg idézzek a Kodi fejlesztőiktől, hogy mit írnak AMD-ről, miért ne amd-t?
-
gjanner
tag
válasz
Mezga Aladár #36547 üzenetére
pl. Mit érdemes használni zenére Ubuntu Serveren?
(flac, belépő kategóriás HM vas (H/K AVR 132), SPDIF a HTPC-ről erősítőbe)
Van értelme DAC-kal játszani szerinted vagy ahhoz egy komolyabb erősítő (is) kellene? -
gurabli
őstag
válasz
Mezga Aladár #36543 üzenetére
Hang téren nem vagyok annyira otthon, sajnos. A Volumio + Pi + HiFiBerry tesztekről sokat olvastam, nagyon komoly helyeken csak is jót írtak róla.
Ha optikain megy a hang erőlködőre (passtrough) Kodi alul, szerintem átlagos zenecuccon nem igazán jön ki a különbség, max ha nagyon komoly az erőlködő (pl. egy komoly stereo cucc, de oda meg analóg kell) és a forrás is minőségi flac/ape/egyéb lossless, mondjuk EAC-vel leszedve eredeti CD-ről, kalibrált optikaival?
Egy középkategóriás erőlködő a hozzá illő hangfalakkal bőven beéri egy Kodiból ráküldött optikaival, nem?
-
gurabli
őstag
válasz
Mezga Aladár #36540 üzenetére
Mezga Aladár: teljesen egyetértek 4K téren. Nyomatni fogják ezerrel, mert kell a profit, de konkrétan semmi, de semmi értelme. TV-ben szerintem kevés olyan ember él, akinek van akkora szobája, ahol egy akkora méretű TV elfér, amire egyáltalán csak valami értelme lenne 4K-nak. De hát valamivel lendíteni kell az eladásokat, hajlítani a képernyőt, stb.
Értelme valóban vetítőnél lesz, ha elfogadható áron kínálják és akkor is kell még a megfelelő szoba, hely. Kevesen leszünk érintettek, sajnos. Pedig néztem már pincében átalakított moziteremben BL meccset vetítővel (1080i), az mekkora volt, bár csak egyszer én is megtehetném
Bezzeg a jó öreg plazmákat megszüntették, kivonták, pedig aki látott már Pioneer vagy Panasonic plazmát az jó mosolyog a mai hi-tech LCD-n. Hogy sokat fogyaszt? át kérem szépen, azt már én döntsem el.(#36542) Patice
Szerkesztés: jogos, odafigyelek.
Érdekesek ezek a fogyasztási értékek, nagyon biztató. Különben engem is érdekel mit tud Win10 alatt, mert netbook lesz N3150 vagy N3700, azon sajnos Win kell majd, így érdekel, hogy mennyire izzad alatta (böngészés több tabbal, skype, youtube, office, ilyen lájtos dolgok). Plex és Emby app/html5 stream érdekes lenne
Ami fogyasztást illeti, szerintem kb. ez lehet a reális. Kellene egy szakival beszélni az erre megfelelő topickban, mert ugye PSU esetén nem sokat érnek a fogyasztásmérők, de itt ugye más a helyzet, elvileg ezt mérik aránylag pontosan. A FPS tégla az kiváló, talán a legjobbak közül van. A paneltáp hány W-os, ha tudod? -
bajnokpityu
félisten
válasz
Mezga Aladár #36477 üzenetére
biztosan nem gyengébb a purple.
szedtek már szét adatmentős haverok, 1:1ben red, csak a firm más.lassabb, direkt, hogy hosszabb életű legyen nonstop használat esetén. egyébként mindkét hdd nagyon alacsony százalékban került hozzájuk. -
bajnokpityu
félisten
válasz
Mezga Aladár #36474 üzenetére
24/7ben használt hdd-nél nem kell sok parkolás.
egyébként sok a 300ezer.
egyszerre vettem NASba purplet és redet. majd szólok, ha vmelyik kidöglött. greennél mindenképp jobbnak gondolom. -
Patice
Topikgazda
válasz
Mezga Aladár #36474 üzenetére
RED Pro kevésbé remeg, mert két ponton rögzített a lemezek tengelye szemben a sima RED (és a többi kommersz vinyó) egy ponton rögzített tányérjaival.
Ezért a RED Pro jobban viseli, ha többet pakolnak egymás mellé belőlük ~ szerverekbe is mehetnek.
Sima RED-et a gyártó 5 db-ig ajánlja, hogy ennyit ajánlott max. egymás mellé rakni.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
Mezga Aladár #36468 üzenetére
nem értettél. 7/24ben ezek közül csak a purple kap nonstop terhelést.
a nasban nem szokott nonstop file művelet történni. és igy irta a kollége, hogy 7/24 kell.
nem csak bekapcsolva, hanem működtetve. ezt meg a purple tudja. ott ugye másodpercenként kap menteni való adatot. -
devil-k
nagyúr
válasz
Mezga Aladár #36210 üzenetére
A másiknál is ott van, csak jobbra kell húzni a képernyőt.
-
devil-k
nagyúr
válasz
Mezga Aladár #36208 üzenetére
Nana! Nem ez a hivatalos távirányító, nem a Kodi csinálja. Én csak a legjobbat linkeltem neked.
A Kore a hivatalos.
-
devil-k
nagyúr
válasz
Mezga Aladár #36206 üzenetére
Próbáld a Yatse-t.
-
devil-k
nagyúr
válasz
Mezga Aladár #36204 üzenetére
Sorozat? Áh... Az más tészta.... Ott fingom sincs nekem sem, hogy kell beállítani.... Majd jön valamelyik szakértő kolléga és megmondja a tutit.
-
devil-k
nagyúr
válasz
Mezga Aladár #36202 üzenetére
Az elképzelhető.... Én NFO fájlt sem használok, csak a film nevét. Angolul vagy magyarul.
-
devil-k
nagyúr
válasz
Mezga Aladár #36200 üzenetére
Nem kell egyenként bepötyögni. Nekem átlagosan 20 filmből 17-et megtalál. A maradékot azért nem, mert több névvel fut mondjuk egy adott film. De ilyenkor két kattintás, kiválasztom a helyes címet és kész.
Ezt viszont nem értem, hogy miért nem tölt le képeket... Nekem mindent lehoz a TMDB.
-
devil-k
nagyúr
válasz
Mezga Aladár #36198 üzenetére
Miért kellene? Ha szerkeszteni akarod, akkor csak rámész a fájl (film) adatlapjára bepötyögöd a címet és kész és ott lehet mókázni. Ha több ugyanolyan cím van, kiad egy listát évszámokkal együtt és onnan tudod kiválasztani amit keresel.
-
sb
veterán
válasz
Mezga Aladár #35473 üzenetére
Köszi, ránéztem. Ha sokat nem is, de 1-2-őt látok ennyiért. Mondjuk a beépített akksi nem túl szimpi.
Droidos témában valakinél tapasztalat?
-
Patice
Topikgazda
válasz
Mezga Aladár #35430 üzenetére
Leállítja szabályosan magát.
A logok hol lesznek?
Eddig 3x csinálta. 2x egyik este, kb. 23-24 fokos szobában, 5 perc különbséggel. Kodi mellett van windows is. A második restart után Win-re bootoltam. Ott simán végigment a film. Csak szarabb volt a kép..
Én szoftveres problémára tippelnék még, bár a táp most b...a a csőröm, hogy nem elég stabil a közepes terhelés ellenére.
Amíg a másik házban volt, addig nem volt ilyen soha.
-
Patice
Topikgazda
válasz
Mezga Aladár #35428 üzenetére
-
törölt tag
válasz
Mezga Aladár #34656 üzenetére
Úgy sejtem nálam a Kodi beépített lejátszója/LPCM hiba egyik oka az MPC esetén pont LPCM/Wasapi audio kimenetre használt (csak arra) Reclock zavarhat be. Az MPC-ben van beépített audio renderer, hogy kikerüld a Windows mixert, de bugos, mint a fene. Állítólag az új MPC verziók egyikében pont ezt dolgozzák át, lesz érdemi Wasapi is.
-
törölt tag
válasz
Mezga Aladár #34650 üzenetére
Kijött a 64bites MadVR. Emiatt lepucoltam a teljes konfigot 32 bites MPC-vel együtt. Felraknám mindkettőből a 64bitest, aztán rájöttem, hogy tulajképpen lusta vagyok hozzá.
Nyúzom kicsit a Kodi lejátszóját, plusz a DSPlayeres Kodit. Egész jó egyébként, kivéve ugye a 24.0 hiányát, de ez az LPCM bibi zavaró. Hozzáteszem BD, vagy kevéssé tömörített anyagokkal. Kipróbáltam kikapcsolt DXVA és belőtt optimalizált scalerekkel, spline ill lanczos, ami már régebb óta része a Kodinak, de anno nagyon rosszul skáláztak fel madvr-hez képest. Az élességet is eltolták, főleg a hátterek zizgése, szemcsék kiemelése volt túlzott. Szóval tesztelgetek, kínzom magam
-
devil-k
nagyúr
válasz
Mezga Aladár #34650 üzenetére
Ez egyfajta önostorozás szerintem.
-
canniball
nagyúr
válasz
Mezga Aladár #34642 üzenetére
Persze, csak említettem hogy nálam sem kerek valami.
Nálam úgy kell működnie, hogy hálózati kérésre is bekapcsol a gép. -
canniball
nagyúr
válasz
Mezga Aladár #34639 üzenetére
Nekem viszont az nem jó.
-
havri1
félisten
válasz
Mezga Aladár #34636 üzenetére
És igen!
Így már nem éled fel, csak bill leütésre. Mondjuk már csak azt kéne megoldanom, hogy a távirányító gombja is élessze -
devil-k
nagyúr
válasz
Mezga Aladár #34620 üzenetére
Én sem írtam egy szóval sem, hogy nem. Csak nagyon nehéz egyöntetűen kijelenteni.
-
Patice
Topikgazda
válasz
Mezga Aladár #34519 üzenetére
Idővel de...
-
Skillet
addikt
válasz
Mezga Aladár #33757 üzenetére
köszi, sikerült, működik telefonon is a tabiról lementett verzió
5.1.0 210266kodi isengard-ból érdemes megvárni a stabil verziót? tiszta telepítésnél a beállítások hogyan kerülnek vissza?
-
n3m3r3
tag
válasz
Mezga Aladár #33634 üzenetére
Pontosan, ezért rakja őskáoszba az egyszerű rendszert. Reméltem hogy valaki használ erre egy programon belül letölthető "zenei kiegészítőt" ha már ez a funkció nekem nem szerencsés.
-
n3m3r3
tag
válasz
Mezga Aladár #33632 üzenetére
Köszi, erre is gondoltam, de pont ezt akarom kikerülni. Ugye Te is értelmetlennek tartod több száz tartalom egyenkénti szerkesztését, mikor a filmeknél ez szükségtelen, csak mappáról megyek mappára.
-
SUPREME7
őstag
válasz
Mezga Aladár #33320 üzenetére
Köszi mégegyszer, így nem kellett keresgélnem. Nagyon boldog tulajdonosa lettem egy Logitech Harmony 525-nek, 6K-ért szerintem bestbuy volt
Baromi jól konfigurálható cucc. Nehezebb ügy lesz asszonyt betanítani rá
-
canniball
nagyúr
válasz
Mezga Aladár #33317 üzenetére
Chinavasion akárminek hívják.
-
SUPREME7
őstag
válasz
Mezga Aladár #33317 üzenetére
-
Dave™
nagyúr
válasz
Mezga Aladár #32851 üzenetére
Nem tudatos, nyilván, de mindenhol ezt olvasod, miért ne vennéd készpénznek? Mit hallasz különbségnek a kettő között, ami miatt ennyire magabiztos vagy?
Szerk: egy szóval sem mondtam, hogy rosszabb, pont azt mondom, hogy szerintem nem jönne össze egy 10/10-es vakteszt, hogy melyik melyik (kivéve persze ha valami elektromos zajt közvetít a koax, de ez nyilván nem opció ha arra esküszöl).
-
Dave™
nagyúr
válasz
Mezga Aladár #32849 üzenetére
Én csak a vaktesztnek hiszek
-
krichd1
addikt
válasz
Mezga Aladár #32816 üzenetére
"Sehol nem irtam h., csaka zenei részt használtam."
Én nem állítottam ilyet.
-
krichd1
addikt
válasz
Mezga Aladár #32795 üzenetére
Ha csak a zenelejátszós részét nézzük a Jrivernek, akkor szerintem semmivel sem bonyolultabb beállítani, mint Foobart. Annyi, hogy más logikájú a menüjének a felépítése, azért tűnik elsőre nehéznek. Sőt, komponensek installálásával sem kell foglalkozni, alapból minden benne van.
-
Celtis
veterán
válasz
Mezga Aladár #32746 üzenetére
Amúgy a felajánlásom komoly, sőt akár emelem is a tétet. -
BLOODSHOT
senior tag
válasz
Mezga Aladár #32163 üzenetére
Megörtént.
Megadom a tartalmat és ezek után nem látja. Semmit. File nevek jók.
-
tlala
addikt
válasz
Mezga Aladár #31644 üzenetére
Nálam is a Samba 4x gyorsabb, mint az NFS.
(Popcorn és Win7 PC között.) -
Patice
Topikgazda
válasz
Mezga Aladár #31644 üzenetére
Samba hálózati oldalról OK.
Win oldalról utálom, hogy sokszor bekapcsolás után nem tudja újra csatlakoztatni a hálózati meghajtókat, aminek az oka egyszerűen az, hogy a Win nem vár eleget a hálózat válaszára az újracsatoláskor, mert a hálózati mappára kattintva meg már működik az elérés.
Nem tudom milyen lesz, ha a Kodiban Sambával csatlakozom, ennek van-e köze a Win-es hálózati mappákhoz.
-
bzoley
veterán
válasz
Mezga Aladár #31194 üzenetére
Hova kell elmenni kipróbálni? Mert ugye még mindig nem hangfalakról van szó, hanem gépházról, és kényszerrezgésől. Itt a tapasztalatok még annyira sem hihetőek. Másokat hülyére venni nem bunkóság?
-
cekkk
veterán
válasz
Mezga Aladár #31188 üzenetére
Tömeg kontroll, ajánlom figyelmedbe ezt a remek kis sorozatot, hogy hogyan is lehetséges irányítani az embereket apróságokkal.
A hifi hatalmas üzlet azért lehet már itt is több marketinges és pszichológus dolgozik mint mérnök, hogy hogyan adják el arany árban az olcsó dolgokat -
bajnokpityu
félisten
válasz
Mezga Aladár #31188 üzenetére
sok embernek jó vetíteni, nem? nemtom hányszor néztem egyedül a vásznat...
Patice: a hdplex PSUnak nem kell külön venti, feltétlen. nekem legalábbis a max 90W fogyis gépemnek nem kellett, elég volt a rajta levő borda. Így tényleg csak a 600as fordulatú CPU hűtőmnek lehet hangja. Azt a 9db-t meg ha a nyitott ház fölé állok se hallom.
Régebben viszont úgy csinálták a lappokat, hogy a feszszabikat a procik köré tették, hogy a prociventi hatásából ők is kapjanak. Szóval teljesen passziv gépet sztem nem érdemes csinálni, rizikós hosszabb távon.
-
canniball
nagyúr
válasz
Mezga Aladár #30865 üzenetére
Korábban én is használtam Windózon a Frodo előtti verzióval (nem jut most eszembe hogy hívták) és nem tapasztaltam semmiféle fagyást.
Armatura!
A konfigot sajnos nem tudom, de ha a hálóban lesz és zavar a zaj akkor a 2x3,5" HDD szvsz felejtős.
A betápot (ha elég annyi nafta) akkor meg tudod oldani némán paneltáppal vagy picopsu-val. -
gorbep
senior tag
válasz
Mezga Aladár #30849 üzenetére
nem kell az oprendszerbe lépni, a lejátszó programban válts hangkimenetet.....(Kodi, MPC-HC) ott gyorsabb is mint az oprendszerben váltani..... Háttérfilmnézéshez néha én is az XDA-2 n sztereózok, mert lusta vagyok felkelni, és az XPA-5 hátulján átváltani a forrás kapcsolót, az MPC-HC-ban oprionsz output...és máris szól a sztereón a hang....
Csak ezért meg nem teszek be + előfokot, bár egy XSP-t kipróbálnék, de bemagyaráztam magamnak, hogy attól csak romlana a hang, és így olcsóbb is....
Ugye nem DirectSoundot akarsz használni.... a lejátszónak direktben kel kiküldeni a hangot, az oprendszert megkerülve....
-
gorbep
senior tag
válasz
Mezga Aladár #30844 üzenetére
de mikor kell hang a TV-be és az AVR/sztereóba egyszerre?
Hangkimenetet váltani 1másodperc.... de azt is minek?? Nálam MPC-HC (Film) fixen HDMI->UMC-1, Foobar (Zene) Fixen USB->XDA-2 mindkettő kötve egy XPA-5-re....
Egyszerre nem hallgatok Zenét és nézek Filmet...
-
Gombinyó
őstag
válasz
Mezga Aladár #30840 üzenetére
Mi az a duál audió? Mire használod?
-
BullZeye
veterán
válasz
Mezga Aladár #30838 üzenetére
Mert mennyit eszik a base 3.0? O.o
Dune
OFF 0W that is fine!
ON not running film 11-12W
DVD internal drive 15-16W
BD internal drive 18-20WCorei5 setupom:
Off 3W
On 15W
BD 18-20W -
törölt tag
válasz
Mezga Aladár #30832 üzenetére
...Akkor meg minek építsek htpc-t?...
Ebben az esetben semmi értelmét nem látnám én sem. Ha valamivel elégedettek vagyunk, kb nulla értelme azt eldobnunk, kivéve az állandó hifibogár (vagy nevezzük hm bogárnak, mindegy), ehhez kapcsolódó kíváncsiság, fejlesztési vágy esetén. Nekem pl anno minőségi és kezelhetőségi kifogásaim voltak. Ma még az Oppo sem nyújtja azt amit elvárok, megkapok a HTPC-mtől.
-
törölt tag
válasz
Mezga Aladár #30830 üzenetére
Én is kettéválasztom (majd), HTPC mozigép, sztereó PC alapú külön eszköz. Sokunknál az MP annak bezártsága, extrém lassú és bugos kezelhetősége, hangminősége miatt azonnal elhullik opcióként még mozira is.
-
törölt tag
válasz
Mezga Aladár #30823 üzenetére
Most még...
-
Patice
Topikgazda
válasz
Mezga Aladár #30801 üzenetére
Ezt mire alapozod?
-
Celtis
veterán
válasz
Mezga Aladár #30544 üzenetére
Igen, igazad van, de az más kategória, nem alaplap.
-
envagyok
veterán
válasz
Mezga Aladár #30525 üzenetére
-
devil-k
nagyúr
válasz
Mezga Aladár #30448 üzenetére
10-ből szerintem 2 ilyen lehet. A fórumtárs fotóján nem ilyen van, de ha ilyen is lenne, akkor sem kellene elé rakni egy másik hangsugárzót.
Nem kapunk be, inkább mást vacsorázunk.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- AMD Radeon™ RX 470 / 480 és RX 570 / 580 / 590
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Yettel topik
- Autós topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Elemlámpa, zseblámpa
- Delta Force (2024)
- Jövőre az Apple megérkezhet 2019-be
- Egy helyre gyűjti az eltérő áruházak játékait a Microsoft
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4790 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I W11 I CAM I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 3000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest