Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• drdr

senior tag

...vissztérve a akadás/szaggatás effektre. ...

Köszönöm a tippeket, az xbmc-vel és a catalysttal nagyon sokféle beállítást kipróbáltam sajnos hatástalanok. Egyébként a Catalyst videó "javító" funkcióit úgy veszem észre egy A6, A8-as proci simán viszi. Szóval XBMC-vel nem tudok tovább mit tesztelni...

Most mpc-hc a soros. Felraktam a LAV filter, FFDShow-t, ill. állítgattam mindent. Érdekesség a mpc info képernyőjén (ctrl+j), alul minden képremegésre egy piros tüskét rajzol. Ez be is következik majd 2 mp-ként. lényegtelen, hogy 25fps v. 23.976 (továbbiakban: 23 fps). Másik érdekesség, hogy ha mpc után xbmc-t idítok, akkor teljesen folyamatosnak tűnnek a tesztel videók és fordítva is volt, hogy a mpc sem akadt és ekkor nem is rajzol tüskéket és ez a szívás, hogy gyakorlatilag semmi extra nem történt ami miatt megjavult.

Viszont, a LAV filterben beállítható mit használjon (NVIDIA CUDA, DXVA, DXVA2, Intel QSync...) Ha kikapcsolom az DXVA-t (none), akkor megszűnik teljesen az akadás és a tüskék a diagrammon. Teljesen hibátlan, folyamatos a lejátszás (A8-3780). Ugye ez esetben szoftveres a dekódolás, így sajnos a fogyasztás is egyből megduplázódik a cpu használat 30-40%, szemben a dxva pár százalékával. FFDShow-ban szintén kikapcsolható a dxva és akkor megszűnik a szaggatás, cserébe a villanyóra pörög jobban.

Ezután xbmc-ben is kikapcsoltam a DXVA-t. és az is folyamatosan játszik le mindent. Szóval a dxva-nál van vmi. Megpróbálom majd kiszűrni az összes "felesleges" szervízt és processzt, hátha vmelyik bezavar. De akkor szoftveres dekódolást mért nem zavarja ???

Továbbra is várom az ötleteket és tapasztalatokat.

üdv
    DR

Új hozzászólás Aktív témák