- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Milyen okostelefont vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Netfone
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
agent_k
őstag
válasz
olahjana #29229 üzenetére
Nem tudom ki volt az a sok aki ilyet mondott, de ott volt valami más probléma szerintem, mert 6 hónapja használom a J1900-at, napi szintű filmnézéssel, GPU-t használó lejátszóval és még nem ugrott a kép sehova...
Szerintem nem ez volt az év vásárlása, de majd a használat eldönti.
-
PeterPH
senior tag
válasz
olahjana #29229 üzenetére
J1800-J1900 és társai:
Akinek nem kell a WIFI, annak csak egy felesleges plussz fogyasztó.
Mit jelent a 2x jobb videó? Van-e bármi jelentősége HTPC szempontból?
A venti szerintem inkább hátrány mint előny, legyen csend.
HDMI-n kimegy sokféle 5.1, talán egyedül a DTS-MA nem ment korábban, de állítólag az aktuális driverrel már az is megy.
Ugrik a kép egyet? Hová? Lólépésben vagy hogy? Nem ugrál az sehová.
Nem láttam még azonos körülmények között mért fogyasztásadatokat a két platformról, de a TDP alapján a Bay Trail kevesebbet kell hogy fogyasszon.Szintén nem meggyőzni akarok senkit, mindkét platform egész jó, de azért inkább maradjunk a tényeknél.
-
bigdee888
tag
válasz
olahjana #28141 üzenetére
Nekem egy Q1900-as Asrock lapom van, 4GB RAM-mal, egy SSD-vel, es tokeletesen megfelel arra, amit irtal.
Az MPC-HC-nal a madVR szurot kell visszafogottabban hasznalni, a gyenge videokartya miatt...
De ennyi, mas problemam nincs vele.
Az AMD-s verzioval nincs tapasztalatom. -
bigdee888
tag
válasz
olahjana #27931 üzenetére
Nem sokkal teszteltem, de 2 db BD25 es 1 db BD50 3D-n vagyok tul.
Kb 30%-os processzorterhelessel jatsza a PowerDVD ugy, hogy a hangot nem piszkalja, hanem egybol engedi az erositonek.Viszont az irasod elso reszet nem ertem... Ha felezett 3D-t nezel, akkor nem a PowerDVD-vel kell 'osszemosni', hanem azt a TV csinalja meg sajat maganak.
-
drdr
senior tag
válasz
olahjana #27891 üzenetére
Akkor azt hiszem tudom mire gondolsz: FHD FSBS/OU, azaz két teljes kép, a felbontás így 3860x1080p vagy 1920x2160...Korábban találkoztam pár ilyennel. Kell gép alá rendesen.
Ebből szintén frame packedet kell gyártani, ahhoz ismét PDVD kell, szerintem kevés ahhoz is...Passzív LCD-hez a FHD half OU teljesen elég..
-
törölt tag
válasz
olahjana #27266 üzenetére
Erre akkor tudnék válaszolni, ha lenne személyes tapasztalatom Bay Traillel, sajnos egyelőre nincs. Ismerősömnek kell majd építsek egy integrált masinát, ami alapja vagy a linkelt Kabini lesz, vagy az Inteles párja, amelyik előbb kapható Magyarországon, az nyer
Ezen a kettőn található egyszerre HDMI és SPDIF out, ez pedig feltétel. Ha az Intel lesz, kipróbálom mozin mit tud...
-
Peak
addikt
válasz
olahjana #14006 üzenetére
nem a 3D kártyától függ, hanem hogy van-e benne videogyorsító részleg.
a notebookkal drágáb megoldást választasz, pont annyit fogyaszt, mint egy htpc.
sok esetben nem tudják az összes hangformátumot kiadni HDMIn sem, csak bizonyos GPUval szerelt modellek.
nem véltelten létezik a HTPC fogalom -
Peak
addikt
válasz
olahjana #13988 üzenetére
AMD A8-3870K processzor
Asrock A75M-ITX alaplap
Kingston LoVo RAM 2x4GB
Scythe Big Shuriken v2.0 CPU hűtés
Kingston SVP100S2/64GB SSD bootdrive
Western Digital WD15EADS GreenPower HDD tárolásra
Samsung Slim BD ODD bluray író
Chieftec FI-02B mITX ház 200W táppalKikapcsolt/készenléti módban 3-4W.
HTPC módban alulfeszelve IDLE 30-38W között ugrál.
BD50 lejátszás HDMI kimeneten FullHD + 7.1-es hang mellett 34-38W között.
World of Warcraft max. grafika FullHD + 7.1-es hang 58-62W között.
(16xAntialiasing mellett 21 FPS, Bilinear mellett fix 60 FPS)Maximális órajelek és terhelés 180W.
-
drdr
senior tag
válasz
Ha fontos a FHD3D (pl. 3840x1080) febontás amit frame packed-ként megy ki HDMI-n, akkor én AMD A8-3870 v. A8-3850-et javasolnék... (http://www.amd.com/us/products/desktop/processors/a-series/Pages/a-series-pib.aspx)
Emellé
- 2x2GB Kingstone LoVo-t (a kisebb fogyasztásért),
- egy pl. Asrock A75M alaplapot
- valami green vinyót pl. WD 20EARX (és akkor azonnal "használható" a letöltött anyag)
- gyorsabb rendszerért (ha sok pénzed van) egy SSD pl. Crucial 64GBSSD nélkül egy ilyen rendszerrel 27-30W körül alakul a fogyasztásod (még néhány felesleges Windows szolgáltatást ki kell kapcsolni) idle alatt és torrenttel. Full HD film közben 30-35W körül fogyaszt, FHD3D alatt 65-110W...
Sima netezés 30-38W tartalomtól függően... Hibernálva 1.3W BeQuiet táppal.Intelről nem tudok nyilatkozni, árban valsz. több lenne a processzor is és lehet, hogy még külön NVIDIA kártya is kellhet. Tudtommal az Ivy Bridge lenne ami megfelelne, viszont az jóval drágább mint az AMD, a fogyasztás valamivel kevesebb lenne.
Ha a FHD3D-ről lemondasz, akkor tizenezerrel olcsóbb processzor is elég lehet, sőt egy E350-es lap, ami maga annyiba kerül, mint fenti alaplap, de külön proci nemkell már. Ez utóbbi esetben valóban elég alacsony fogyasztás elérhető.
-
rigo88
aktív tag
válasz
üdv
bár nekem nincs összehasonlítási alapom, egy asus at3iont-i deluxe-t használok 2x2 rammal, hd sima ügy, többcsatornás kimenet hát szerintem szoftverfüggő, xbmcbuntut használok vele, fogyi szerintem minimális, torrent beépített, wlan szépen megy.
a többiek mindenképp több infót fognak tudni mondani!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- SzoftverPremium.hu
- Fém, összecsukható és kihúzható fotó állvány eladó
- AKCIÓ! MSI B550 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA MSI 650W
- 129 - Lenovo Legion Pro 7 (16ARX8H) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4080
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest