- Betiltották a Pixel 7-et Japánban
- Rekord vékony lesz a Z Flip7 is
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Apróbb óra érkezik a OnePlustól
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
aicon
senior tag
válasz
Enszuke #12871 üzenetére
"Kiprobaltam egy samsung 470 ssd-vel is. 3m-es usb 3.0 kabelen crystaldiskmark seq read:221.4MB/s, write:177MB/s. A samsung szerint 250/170-et tud."
Erre pedig az én válaszom a szavaiddal élve "Valószínűleg nem igaz". De majd rádöbbensz.
Ennek a vitának semmi értelme, mellébeszélések, helytelen adatok halmaza.
Igazából nem is neked szól, nem is rólad, csak a fejedbe vetted, hogy már pedig te aztán tudod, neked senki ne mondja meg! Meg ne merje írni mit tapasztalt....Sajnos innen egyedül kell folytatnod, nekem nem áll módomban tovább szétoffolni a topikot.
-
aicon
senior tag
válasz
Enszuke #12868 üzenetére
Örülök neki. Akkor a wikipedia-n érdemes utánanézni néhány alapfogalomnak is
MB/s nem azonos mb/s-el, de még Mb/s-el sem, ezt vegyesen használod, nehéz kibogozni...(byte vagy bit, ki tudja?), bár valószínűleg csak hirtelen felindulásból nem figyeltél oda.
A pendrive nem igazán mérvadó arra amit legelső posztomban írtam, az áteresztő képessége korlátozott.
Aki SSD-vel vagy HDD-vel használja (mint én) észreveszi a sebesség csökkenést a kábel hosszúság függvényében.
Végülis ez volt az én hozzáfűzésem (USB 3.0 sebesség/kábelhossz), ebből aztán lett minden, csak az nem amiről szól. (feltétlenül nem kioktatásról!)Hogy ki hazudik, a cikk írója, a wikipedia linkelt cikke (amiben szó sincs a sebesség/kábelhossz témáról) vagy a gyakorlat, mindenki döntse el saját tapasztalatai alapján.
Egy biztos, hogy a jelenlegi pendive-okkal (amivel írtad, hogy használod és végezted a méréseidet, amiért külön köszönet) nem lehet kihajtani az USB 3.0 sávszélt, még elenyésző hosszúságú, legjobb minőségű kábelen sem. Ezzel végzett mérések nem mérvadóak.
Nem is ilyen adattárolóknak készült... -
aicon
senior tag
Ha esetleg valakit valóban érdekelne az USB 3.0 sebessége/kábelhossz:
[link] -
aicon
senior tag
Az openELEC alapból mce távirányítóhoz be van lőve, filmezéshez minden funkciót kezel.
2 HTPC-m van openELEC-el, gond nélkül használom.XBMC/openELEC távirányítók:
[link]Esetleg egy USB-s (mini)billentyűzet szövegbevitelhez kellhet, de nem szükséges...
-
aicon
senior tag
válasz
zsigus #12534 üzenetére
Ha minden igaz, akkor ATI kártyád van, linux nem nagyon szereti, gyenge a driver támogatás.
Nekem Nvidia van a következő kalibrálással:
24 - 38/25, 38/23, 1000, 0.990
50 - 38/25, 38/23, 1000, 0.990
60 - 38/25, 38/23, 1000, 0.990Az első szám a képfrissítés a többi sorban a beállítások ahogy az openelec-ben kéri.
Mind a három frekvenciára be kell állítani. (lehet az értékeket nálad valamelyes változtatni kell)
Egy linket az openelec fórumban feltett kérdésedre dobhatnál, a kereső mindent kidob, nem tudom melyik az. -
aicon
senior tag
válasz
opeter87 #12417 üzenetére
Ha esetleg nem akarsz építéssel bíbelődni akkor érdemes megnézni a hamarosan megjelenő Xtreamer Ultra 2-t
[link]
[link]Nekem Ultra 1 van, openelec-el (xbmc fork), nem kell vesztegetni az időt a beállításokkal, távval, stb. csak telepíted, néhány beállítás a testreszabáshoz, kb. 20 perc és lehet filmezni.
[link] -
aicon
senior tag
GTX 460 desktopban, de nekem nem jött össze, igaz openelec-et használok pendive-ról.
A másik Xtreamer ultra 1, de az nem tudja hardverból...Ahogy nézem a 2-es tudja,
legalább is ezt írja a gyártója.
Nem volt időm megkeresni a másik fórumban, jó volna tudni melyik xbmc verzióval jött össze neki. -
aicon
senior tag
http://prohardver.hu/tema/asztali_medialejatszok_audio_video/hsz_8607-8607.html
http://prohardver.hu/tema/asztali_medialejatszok_audio_video/hsz_8624-8624.html
Nálam sem megy át egyik HTPC-ről se az erősítőbe csak a core, nem összetévesztendő a bitstreammel...Mégha a hardver tudná is, pedig már megörültem...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- EAFC 25
- Horgász topik
- Nintendo Switch 2
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- MasterDeeJay: Noname 1TB-os Sata SSD teszt. (Blue)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- World of Tanks - MMO
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" Touch I W10 I Cam I Gari!
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G2 - i5-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- 134 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX8H) - Intel Core i9-13900HX, RTX 4090
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 512SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged