- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Poco X6 Pro - ötös alá
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Megszületett a hivatalos Xiaomi HyperOS 2 globális terjesztési ütemterv
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tomix24
addikt
válasz tigipuf #9381 üzenetére
Én már elmondhatom hogy szinte mindennel találkoztam.
Ha veszel Média Playert, csak Sigma chipeset érdemes venni, mert ott jobb a kép mint a Realtek chipeseknél. És 720p-ig észreveszel külömbséget a HTPC-kel szemben is, mert a Sigma chip-es lejátszók feljavítják a képet(WD TV, Popcorn, stb).
Ha csak filmnézésre kell gép, esetleg youtube, akkor WDTV Live. Ha kel torrent, Yamj, boritókezelés, HD hang, akadásmentes filmnézés/zenehalgatás, kódolástól függetlenül, rohadt jó support-al, akkor Popcorn A-200/210.Ha viszont akarsz játszani, torrentezni, fényképeket szerkesztgetni, videót vágni, Neten böngészni, és nem zavar hogy egér/billentyűvel nézel filmeket kényelmes távirányító helyett, akkor HTPC. Azok közül is az AMD Brazos alapra építve. A képminőség a filmeket tekintve nem rossz, de nincs meg az AVI feljavítás, tehát ott rosszabb a kép. 720p/1080p-nél nem látok külömbséget. 2 nap totál szívás volt nekem, hogy gyors is legyen a rendszer, és a filmek se akadjanak, de minden beállítható. Én már nem mennék vissza a media playerekre.
Persze lehet itt is kiegészítőket venni, pl a Rii mini
[link] -
Tomix24
addikt
válasz dabadab #9386 üzenetére
? "A képminőség a filmeket tekintve nem rossz, de nincs meg az AVI feljavítás"
Ezt honnan szedted? Dehogy nincs. Elég érdekes elképzeléseid vannak a HTPC-kről...
-
Ez nem elképzelés, ez a valóság. HTPC-ről írok most is, és messze van az Avi-k minősége a Sigma alapú Media Playerekhez képest. Inkább te indokolj, milyen öszehasonlítást végeztél hogy az ellenkezőjét írod"nem zavar hogy egér/billentyűvel nézel filmeket kényelmes távirányító helyett, akkor HTPC."
Az, aki a HTPC-jét nem távirányítóval, hanem billentyűzettel kezeli, meg is érdemli. Az enyémeken egér soha nem volt, billentyűzet is csak addig, amíg beállítottam a BIOS-t.
-
? Böngészni is távirányítóval szoktál? A HTPC azért HTPC mert 1000-el több , más jellegü dologra használható mint egy Media Player, ellenben ott meg mindent amit tud a Player, azt távirányítóval elintézed, RSS/Youtube/Yamj/Podcast/Film-zene-képek nézegetése/torrent. Itt HTPC-n legalább egér, de chat-hez bill is kell. Ezért ajánlottam a Rii mini-t, mint távirányító alternatívát. -
Tomix24
addikt
válasz canniball #9534 üzenetére
Jobb jön, csak drágább lesz sokkal. Amik érkeznek majd heteken belül azok inkább már játék téren lesznek jobbak. A Brazos Netre, Flashre, munkára, videószerkesztésre, filmnézésre, kissebb gépigényü játékokra épp elég.
Azért így is szép összeg amit rá kellett költeni
-EPC3 mini-ITX számítógép ház + 120w paneltáp
-ASROCK E350M1
-2x2 GB KINGSTON KHX1333C9D3B1/2G
-INTEL SSDSA2CT040G310 40GB
-ACDC12090 12V/7A/84W
- Rádiós egér+bill
= 73.000Ft -
Tomix24
addikt
Mikor jönnek már az AMD Liano procik és lapok? Júni volt eddig kiírva, Júliusra átcsúsznak?
-
Tomix24
addikt
válasz Tomix24 #9618 üzenetére
PSU120W 120 W van benne, ami miniatür és egy tégla táp kívül(90w) (mint a laptopoknál). Bőven sok is, mert csúcson 30-40w a fogyasztás
Benne: ASROCK E350M1
2x2gb 1333Mhz Ram + 40GB Intel SSD.
Szerintem ODD nélkül nem is szabad ennél sokkal több helyet foglalnia egy HTPC-nek.
Lassan lehet továbblépek, ha érdekel az ilyesmi méret, akkor írj rám bátran
privit.[ Szerkesztve ]
-
Tomix24
addikt
Nagyon rágerjedtem az új Liano AMD cuccokra, viszont a legkissebb lapok Micro-atx-esek. Van egyáltalán olyan Micro-Atx-et fogadó ház ami írtó kicsi, és nincs benne 5.25-ös nek hely? Az szélesíti meg az egészet
-
Tomix24
addikt
Nagyobb lehetőségek vannak egy HTPC-ben véleményem szerint. Én végigmentem a piac összes nevesebb média Player-én, és végül a HTPC-nél ragadtam le. Ha csak filmet akarsz nézni, tényleg semmi mást, akkor WDTV Live(~20K), ha boritókkal is akarsz kavarni, és kell a torrent, youtube, Blu-ray menü navigálás, akkor Popcorn a210(~40K). És ha mindezt problémamentesen akarod, sokkal magasabb szinvonalon(XMBC, qtorrent, 1080p Youtube, zip/rar , Total Commander, MPC-HC, Internetezés, Videóvágás - Win7x64 -stb-stb És némi játék, akkor HTPC , egy EPC3 mini-ITX ház pl [link] és kb méretben ott vagy mint egy vinyót fogadó Média player. Bele 2gb ddr1333 ram, meg valamilyen olcsó Brazos lap, plussz egy vinyó. Kész is. KB 50-55K max.
[ Szerkesztve ]
-
Tomix24
addikt
Összerakás - Ház táp, vinyó , ram -ezeket kell összeszedni, és összerakni. 10 perc sima csavarhúzóval. Plussz telepíteni Win7-et, meg a programokat. + 1-2 óra ha precíz is vagy.
Hátrány - ööööőőőő , ja megvan az egyetlen amit észrevettem. Távirányó van a Media playerekhez, tehát az a pár funkció simábban elérhető. HTPC-nél is vehető táv. és tanítható, de a böngészéshez kell rádiós egér + bill. Tehát lényegében az ár ami hátrány lehet egyedül.
Mennyit tudsz költeni? 55-60e? Ha nem akkor ne is gondolkozz, az alatt csak a Media playerek vannak.
-
Tomix24
addikt
Ha érdekel valakit, árulom az ACDC tápom: Amd Brazos építőknek főleg jól jöhet
[link] -
Tomix24
addikt
válasz Salvador20 #9780 üzenetére
Van topikja mindkettőnek.
Média Lejátszó: Ha azt akarod hogy filmnézésen kívül másra is lehessen használni(torrent/netrádió/borítókép mutatás/yaml) és azt is úgy hogy kompromisszumos mint állat, akkor 50.000Ft alatt ne vegyél...
De azért már kapsz egy Brazos alapu HTPC-t kb, és csak a Windows dolgokat kell vágni, gondod nem lesz semmire, XMBC, Crome, Win7-64bit-Media Player HC , ilyen nevekkel fogsz összefutni.
Szerintem csak az a kérdés mire használod, ha letöltöd a mozis avikat akor Himedia 2000, aztán annyi. 9900Ft
-
Tomix24
addikt
-
-
Tomix24
addikt
válasz Enszuke #9994 üzenetére
3D? Melyikre gondolsz? Side by Side megy. Field-Sequential 3D megy. Ez a filmek(kalóz) 99%-át fedi.
Amihez 1.4 HDMI kellene, vagyis a teljes 3d Blu-ray lemez, az nem lejátszható.A HD mozifilmek 24p-sek, mind. Nyugodt szívvel ajánlanál egy olyan platformot,ahol ez nem megoldott, azért mert te megszoktad hogy 23.976Fps helyett 60Fps-el játszod le?
Az erő nem minden.
-
Tomix24
addikt
Ezúton szeretnék ezzel a ma reggel készített videóval üzenni azoknak, akik "úgy hallották", meg "gondolják", hogy az E-350 Brazos platform gyenge netezésre, filmnézésre , stb.
Ez Butaság....Netezés több fülön, 10% terhelés körül, és netezés+Blu-Ray film nézés+AVCHD kamera fil nézés egyidőben: Lásd és sírj
[link]Aki esetleg mezei Media Playerrel hasonlítja össze, az megint csak téved. Az összes létező fajta kódolással találkoztam már filmeknél. 25.000Ft-os kategóriáig HiMedia-Asus Oplay- WDTV -A.C.Ryan- Egreat és az ezektől felvásárolt chippes ismeretlen márkáknál a lev.5.1 ref8 feletti kódolt filmek akadnak ezeken a kütyükön. Netezni, értelmesen torrentezni, borítókkal filmadatokkal szépen díszíteni a menüt nem lehet. Igencsak korlátozott hogy mit tud az ember ezekkel csinálni. Minden végigmentem, mindet eladtam.
Amelyik gépeknél már megoldottak a fentiek részben, és csak néha fagyogat, és magától tölt le borítókat mint a Popcorn, ott pedig azért az összegért már HTPC-t kapok. Végül onnan váltottam Brazosra.
Asrock E350M1 - 18K
2GB ram 1333Mhz - 3K
Ház+táp - 12K
Vinyó - 8K
= 41.000FtEgy normális , erős chippel ellátott Dune, Popi 40-50K
Brazos:
+ 7.1 CH HD Audio - Premium Blu-ray audio support
+ Normális netezés (lásd: [link] )
Flash tartalmak akadás nélkül - 1080p Youtube - játékok
+ XMBC - ami üti veri az összes asztali Media player tudását
+ Munka - Word/Excel/PDF
+Hobby - A hardveres gyorsítás miatt - Vegas/Power Director/PhotoShop
+Játék - Age Of E.3 Fullon megy
+ Torrentezés
+ stb, stb ,stb...
+24p
+Alacsony fogyasztás: Idle 12W - Maxon 30W
+Bárhogy is kódolnak egy filmet, le lehet futtatni.Ha eladom is majd, nem fogok róla negatívumot mondani, mert itt nincs kompromisszum. Hacsak nem olyan hülye az aki megveszi, hogy játékgépnek használná 2010-2011-es sikercímekhez, az nem találhat fogást rajta.
[ Szerkesztve ]
-
Tomix24
addikt
válasz Dark Archon #10079 üzenetére
A kódolás/átkódolás megy. De mivel minden filmet feldobnak Avi/DVD/Mkv/M2ts formátumban , így csak a kamerámhoz kell néha kódolni. De a kódolás maga nem az hogy nem megy, csak lassabb folyamat mint egy Corei3-5-7es gépen. De kivárom türelemmel, addig netezek
-
Tomix24
addikt
válasz stevve #10076 üzenetére
Az itteni piac részen volt egy kis MiniItx kocka12K-ért, plussz Vga kártya hellyel, de elkapkodták. Kicsi házat/kocka külső táppal újjonan most 12-13 körül lehet venni. Ennél a nagyobbacska házak 200w körüli táppal olcsóbbak(A méret miatt gondolom)
EPC3 mini-ITX számítógép ház + paneltáp 7.980 Ft
[link]
+ ACDC12090 12V/7A/84W desktop tápegység 5.800 Ft
Ezek persze újjonan. Ha találsz használtan ,akkor még olcsóbban ki lehet jönni. Nekem ez van.[ Szerkesztve ]
-
Tomix24
addikt
válasz elmouse #10169 üzenetére
UEFI -ben. A legújjabb bios-t tettem fel. 1.40
1600CL7 ramot vettem, azt 1333 7-7-7-20-ra állítottam 1.6v-on
A memória foglalást 512-re állítottam, hogy ne legyen gondja a filmeknél.
SSD-re raktam a Wint- de elötte az SSD-nél beállítottam a bios-ba hogy ACHI-ba legyen.
A proci ventéjét 1 re állítottam, hogy az a cél. És 50C-ra a meleget.
Máshoz nem nyúltam..XMBC-nél a Hardveres gyorsítást kapcsoltam be DXVA2. És azt állítottam be hogy a film frekvenciáját a tv frekijéhez igazítsa. Szó szerint így kiválasztható. Ha Pl 24p-t nem tud a tv-d, akkor azt pipáld ki hogy a film frekijét a tv-re erőltesse ki.
Legújjabb Directx11, Directshow legyen kódek , .net4 legyen fent..
-
Tomix24
addikt
válasz elmouse #10172 üzenetére
A leírása alapján pl
[link]"Számos kép és hangfejlesztő technológiáján belül a 32LF2510 televízió Picture Wizard és 24p Real Cinéma technológiákkal szerelték fel, hogy élményei még intenzívebbek lehessenek. Tökéletesen élvezheti a Full HD és a Dolby Digital sztereó hanghatást."
Tehát tudja.
-
-
Tomix24
addikt
válasz Enszuke #10481 üzenetére
A harmadik választ én adtam. 3 hónapomba telt mire az "akadozó filmek" problémát megoldottam. Egy átlagos Média lejátszó, ami mindent visz, 300-600Mhz-es, 256mb rammal rendelkezik a piacon(Wdtv-Ac.Ryan,stb).A Brazos 1600mhz duplán+ a videókari.
Tehát teljesen szoftveres a megoldás, legyen az egy ION, Corei3-5,vagy Llano , amim most van. Nálam minden futott Brazos-on a végére, pedig én minden szart letöltöttem
Most hogy van 3 mag 2400Mhz,turbo core, sokkal bikább videókari a Llano-nál, gondoltam nem használom az eddigi tapasztalatokat, és csak elindítom a nem DXVA-s filmjeimet. Hát mind akadt, hiába a Procierő, stb. Szóval ez a filmnézés tiszta szoftver és beállítás kérdése. Csináld meg amiket leírtam, és ne panaszkodj Főleg ne a Brazosra, hisz azon minden megy.[ Szerkesztve ]
-
Tomix24
addikt
válasz Enszuke #10485 üzenetére
Oblivion . Dirt3, Rage. Ezek miatt főleg.
80K iop-os SSD-m van, így a netezés nem változott, pár tized másodperc egy oldal itt is és Brazoson is. Konvertálás valamiről valamire hosszabb idő volt Brazoson, de azt a havi egy két kamerafelvételt a Brazos is megtudta oldani
-
Tomix24
addikt
válasz Enszuke #10502 üzenetére
Lényeg a lényeg. Jelenleg nem tudsz olyan rendszert mondani, ami tudja a 24p-t, 20 ból kijön a videókari proci + alaplap rész.
Élvezhető szinten megy a netezés+torrent+fimnézés(HD hangal akár)+HDyoutube+HDflash játékok, és mini-itx méretben kapható, Akinek ez nem elég ennyiért , az vegyen mást...Itt egy videó, én vettem fel, amikor épp egy nem támogatott vezérlőjü SSD volt a gépemben, és lelassúl t a netezés marhára: [link] Azért van erő a gépben a végén látszik, csak tudni kell használni.
[ Szerkesztve ]
-
Tomix24
addikt
válasz Enszuke #10506 üzenetére
De most miről is megy a vita? Mini-itx-ben van a Brazos, az ION a másik oldalon, az I3-I5 rendszer kicsit több pénzért(15 egy alaplap + 25 egy jobb proci). És a legvégén a Llnao.(23 alaplap + 21 a proci) .
Linux - HD Film - ION
Win7 - HD film -24p - HD hang - HD Flash/Youtube -Brazos
Win7 - HD film 50-60Hz-rn , kódolás - képszerkesztés - I3-I5
Win7 Minden ami itt fent van, Dirt3, stb - LlanoHa értesz hozzá, tudod melyiket válaszd, ha nem akkor Google a barátod. De ezt a Brazos piszkálást sem értem részedről. Mit nem tud, illetve 1.6Ghz-es a procival reklámozzák, ez nem zsákba macska... Te miben csalódtál?
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Felmerült az Intel és az AMD egyesülése
- Külpolitika
- OLED TV topic
- Milyen monitort vegyek?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Óra topik
- Elektromos autók - motorok
- EAFC 25
- Call of Duty: Black Ops 6
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest