- Légies iPhone halvány színei
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Google Pixel topik
- Redmi Note 10 Pro - majdnem minden stimmel
- Azonnali navigációs kérdések órája
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Instagram közösségi fényképezés
- Garmin Fenix 7 és 7S - profi sport megszokásból
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kecso89
csendes tag
Mért? Nem az? Nincs ott az elején a szokásos szlogenjük a zöldeknek...meg az ati előszerettettel mutogatja a driverjének a telepítése közben. fps is van jócskán és ahogy növelem a vga-m órajeleit az fps is nő ahogy kőőő
nem úgy mint crysis és társai esetében. Konkrétan a splintercellt nem tudtam végigjátszani, mert folyamat kifagytam pedig tök stabil beállítások mellett játszottam. Beraktam a gépembe haverom gtx260ját azzal valahogy nem fagyott...
mondjuk újabb driverrel nem próbáltam...jól elment a kedvem tőle. Szal megb...hatják a zöldek XD
-
-
alibaba78
őstag
Hat, ha kicserelik, ugyanis egyszer szetszedtem, es ujrakentem. A csavarokon latszik.
Kellene a velemenyed! Megeri £30 kulonbozet a 275-re, vagy maradjak a 260-nal +£5? Elnezest mindenkitol ezert a nagyon off-ert! Nagyon szegyellem magam.
Elore is koszonom!
Zoo123: Kennynek semmi baja nem volt, amig szet nem szedtem. Persze nem tudom, mit lehet ezen elk*rni, hiszen a csavarok visszahelyezesevel minden a regi helyere kerult. A homerseklet sem valtozott. Utolso kep a furmark alatt, 80c fok alatt minden, es egyszercsak kockazodo kep, majd blackout. Szerintem nem az en hibam, de a csavarok nem errol arulkodnak.
Remelem azert nem lesz gond holnap, es ki tudom cserelni egy gtx-re. Nincs tobb 4890 a boltban.
-
alibaba78
őstag
Igen, kezdek erre rajonni en is.
Marmint, hogy hibat kovettem. Cserelhetunk, ha gondolod.
Ez is cex garos.
Ami viszont pozitivum, hogy nem megy 80C fok fole a homerseklete. Tehat 60-rol indul, de 80-nal meg is all. Es halkabb, mint a sapphire 4870 new edition volt. Gondolkoztam, hogy vmi hulye hibara hivatkozva visszaviszem.
-
Béka86
csendes tag
Gigabyte P35-S3-as lapom van
Amúgy próbáltam, mindent fixen, fsb, pci-e, ram szorzó, proci fesz, memória időzítésesek, C1E meg EIST kikapcsolva.Mindig újra indul, leáll és visszaállítja az összeset autora.
Még megpróbálom bátyámnál az i5-ös gépbe beletuszkolni, ha ott jó akkor az alaplapom nem bírja. -
Béka86
csendes tag
Kösz, megnyugodtam, kezdtem azt hinni hogy a táp nem bírja.
Tegnap óta szívok ezzel a mocsokkal. Egy MHz cpu tuningot sem enged, eddig 3GHz-en stabilan ment fesz emelés nélkül, win alatt játékok simán mennek, Everest ki tud olvasni mindent, gpu-z látja. Az alaplap Easy Tune progija viszont nem ír ki PCI-e frekit + Az alaplap MCH chip-je 40 fokra nőtt, eddig tuning alatt volt ennyi, szal még arra gondoltam hogy a p35ös lap nem bírja leboltolni a pci-e és a cpu közti adatforgalmat és ezért nem is enged több fsb-t. -
zolisx4
őstag
jajj nem az enyémre gondoltam
mondjuk azért ha még tovább futtatom a VDDC felmegy 100 fokra is fél óra utánn .
kissis54 nek irtam hogy viszonyitása legyen ezen a hőfokon rendesen megy a kártya ha az övé lekapcsol akkor nincs mit tenni az garancia .
bocsi félre érthetően irtam
men válasznak irtam hanem uj hozzászólásnak
-
vhunor
őstag
-
WesTM
őstag
Nálam a megoldást az árnyékolás kikapcsolása jelentette. Előtte dia vetítés volt rajtnál, és verseny közben is csak akkor lett jobb a helyzet, ahogy kezdett szétszakadni a mezőny, de így tökéletesen simán fut! Próbáld meg!
A lapodon nem 4X-es pci-e slot? Mert lehet hogy ott már a sávszéllel is gondok lesznek.
-
Nefri
csendes tag
Azért nem irtam mert integrálva van a táp a házba ennyiböl szerintem nem lehet megállapitani a hibát. Amúgy ez van, nem tudom ez szar vagy sem:
[link]Simán elképzelhető, hogy igazad van én is gyanakodtam rá, de nem tünik logikusnak miért csak bizonyos játékoknál eredményez VGA hibát a szar táp+kiszámoltam és a gép fogyasztása nem haladja meg a 400W-ot.
Illetve ha ez a hiba azon túl hogy: vegyél újat/cseréld ki, van vmi megoldás? Ilyen integrált tápot kilehet cserélni vmi izmosabbra vagy új ház is kell?
-
tzsolesz
nagyúr
-
ImI87
őstag
Volt erről hír már hír, ahol szintén mutogattak p@rasztvakítós slide-okat.
Nem azt jelenti, hogy 300%-ig lehet húzni, hanem a tuning nagysága nőhet akár 100%-ról 300%-ra. (Szal ha egy sima kártyán lehet húzni 50MHz-et, akkor ezen elvileg 150MHz-et is...........)
English, barátaim!Melyik az a híres oldal, ahonnan letölthetők a különböző kártyák bios-ai?
-
zack
nagyúr
Próbáld meg Win7 alatt használni a Driver Sweeper-t...lát egy csomó ATi-s bejegyzést, ki is törli ha megnyomod a gombot. Onnantól kezdve viszont 1 driver sem fog felmenni, mert hibával el fog szállni a telepítő. Ennyit a cleaner progikról.
Ha viszont az ATi uninstall-t választod, minden rendben lesz az újabb driver telepítésénél.
-
ImI87
őstag
Értem.
Igazából engem a képtörés eléggé idegesít, és ezért szoktam V-Sync-et használni. De akkor lemondok róla, mert ez így tarthatatlan.
Amúgy teljesen igazad van, Warhead-ben teljesen ugyanúgy megy minden, ahogy leírtad.
Viszont V-Sync nélkül észrevettem, hogy mintha kicsit szaggatott lenne a játék. Nem azt mondom h akad, hanem inkább hogy darabos. Ezt láttam Crysis-ban is és GRID-ben is.
Meg a GRID-ben V-Syinc nélkül a menüben dobálja a 200-220 FPS-eket, és a kártya közben keményen dolgozik, ez a hangján is hallható. V-Sync-kel pedig félgázon megy, és csöndben van.
Még mindig azt mondom, hogy NV-vel egyszerűbb volt az élet.
-
ImI87
őstag
Na ezt nem tudtam, de igazad van!
Amikor be volt nyomva, akkor tényleg lement 30-ra. Ezért is írtam korábban, hogy adott helyen V-Sync nélkül 40, V-Sync-kel 30.Hát az én szememben ez egy csúnya nagy fekete poont az ATI-nak.
Ami viszont pirospont, hogy az AA nincs olyan drasztikus hatással a teljesítményre, mint a GTX-szel volt. A Radeon valahogy jobban elviseli a szűrést.Viszont miért van az, hogy NV-vel mindig használtam V-Sync-et, és ott sokszor volt 40-45 FPS-em. NV-re nem vonatkozik ez a felezés?
GRID-ben nincs ilyen gáz, ott V-Syinc nélkül 130-160 FPS-ek vannak, V-Sync-kel meg stabilan tartja a 60-at. (1920x1200, minden max, 8xAA)
-
zack
nagyúr
"még az AMD mérnökeit is meglepnéd..."
Ezt azért nem hiszem...ők is tudják amit én.
Eleve volt összehasonlító teszt is... CF vs. SLI. Ott sem jött ki más tudtommal. Szerintem ez a 90% CF skálázódás csak neked újdonság, nekem tök alap ill. gondolom még sokaknak.
De tényleg kérdezd meg Abu-t mert ő jobban tudja ezeket a dolgokat, azt is miért skálázódik jobban a CF az SLI-nél.Mindenki:
Igen, igen...ez nem flame. Haverok vagyunk. -
zack
nagyúr
Nincs min elgondolkodjam...
Próbáld ki a szuper 280-as kártyádat 1920x1200-ban full-full-ban Riddick, vagy Crysis alatt...nah látod. Ezért jó a 4890 CF. Mert kompromisszum mentes játékhoz full HD-ben jelenleg csak és kizárólag a 4890 CF és a GTX 295 jó.
Bár ahogy tudom te 1680-ban tolod...ezért sem értem miért variáltál ennyit. Bevált a 280? Be. Szó nélkül gariba cseréltetned kellett volna, ergo kérned egy másik 280-at. 1680-ban sok VGA választási lehetőség van, és ha bevált a 280, azt kellett volna újból venned.
Majd ha váltasz 1920x1200-ra majd ott lehet vakargatni a kobakot, mivel lehet elérni a kompromisszum mentes játékélményt.
A skálázódást már néztem....90% alatt sehol sem volt ahol ment a CF. -
Petya2900XT
aktív tag
Jójóó....tény,hogy ilyet nem néztem a dátumot,de amit látok az egyértelmű....csaknem limites mindenhol 1280-ba egy 9800GX2 szűrések nélkül...jó legyen 8800gts 512 ha nincs Sli
Valahol láttam egy tesztet pedig computerbase-en ahol kifejezetten cry-t teszteltek egy i7-el és csak egy mag ment 100%-on a többi 5% körül,de sehol nem találom
kriszbon
Ne keverd a szezont a fazonnal.....nem mondtam olyat,h egy prescott mag felér mondjuk egy Conroe maggal....nem csak az órajel számít,az architektúra és a cache mérete is nagyban befolyásolja a játékok alatti teljesítményt szerény tudásom szerint.... -
Petya2900XT
aktív tag
-
Tommmmka
senior tag
Esetleg egy biost dobhatnál fel valamerre illetve h. milyen fan speed van belőve alapban+ mennyi az alap gyári fesz amivel ezt tudja.
Nézem Techpowerupon de sehol nincs oc bios fenn pedig kíváncsi lennék 1-2 oc modell alapfeszére. Mivel az enyém alapfeszen 1,312V-on 970-ig megy hibamentesen stabilan namármost hallottam 1,5V alapfeszről is de sz.tem 1,4V is elég lenne az 1Ghz-hez
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Radeonnal látni fogja, mert a tesszellálást az AMD Tessellation SDK-val csinálja minden stúdió (ennek az az előnye, hogy Xenos, Radeon HD és DX11 kompatibilis lesz az egész). Az első DX11 címek csak a Tesszellátort fogják használni, és azért lettek DX11-re írva, mert a DX11 kártyák nem támogatják a Xenos kompatibilis kódot, így kicsit gáz lenne, ha a tesszellátor csak a DX10 és 10.1-es Radeonokon működni.
Ami majd később megjelenítésbeli hiányosságokat fog szülni, az a Compute Shader. Az SM5.0 támogat pár extrát az SM4.0-hoz és a 4.1-hez képest. -
Beowulf_78
addikt
Mi nem kerek?
Először is...nV-re optimalizált játék. Simán lehet hogy gyorsabb 295-tel. Másodszor pedig az hogy rányomott mindent driverből, az mit takar? Mert ez elég tág fogalom.
Adaptív AA is rá lett kapcsolva? Mipmap detail is full?
Kizárt dolognak tartom hogy dupla olyan gyorsan menjen...bár elképzelhető hogy nem megy a CF, és akkor reális. -
Beowulf_78
addikt
Konzolos verzióról nem hallottam semmit, de PC-n nagy sikere van, az biztos. Lehet fel is teszem.
Állítólag jó az irányítás is.ű
Azért is vettem meg, meg hiába lesz itt a DX11 a HL2-re mindenki emlékezni fog.
Kevés ilyen játék fog készülni, ami sok idő elteltével is élni fog az emlékezetekben. Talán még a Crysis is ez a szint lesz...
-
janos666
nagyúr
Ettől nem félek. Épp arra gondoltam, hogy ez az 4870X2 most kihúzza az első generációs DX 11 kártyákat, mert az 1 GPU-s 5870 nemigen fogja most túlszárnyalni ezt az x2-t, még befogni se biztos hogy befogja (csak ott ahol betegeskedik a CF). A DX 11 miatt meg nem aggódom, mert már az Rv970 és GT400 fog szállingózni, mire lesz valami érdekes DX 11 cím (ami nem csak techdemó játékként eladva).
Nekem volt egy jó öreg CRT-m, ami egyszercsak elkezdett tönkremenni a szemem láttára (villódzott, csíkozott néha, ilyesmi). Nem volt betervezve akkora monitorcsere, így csak egy 17"-os wide TN panelest hoztam haza. (nem a leg gagyibbat, de akkor hirtelen csak TN-re és 17"-ra futotta) Hát az már akkor tetszett, hogy wide, de a TN-t nem bírtam bámulni egy jobbféle CRT után. Aztán fél év múlva lett pénzem, kicseréltem egy S-PVA-s 1920x1200-as 22"-osra, és mikor először leültem elé, hát... ha nem is esett le az állam, de még ma is felemlegetem néha hogy megérte az árát. Legközelebb csak egy olyan 24"-os EIZO-ról gondolkozok, ami tud 24FPS videót játszani trükközős software-sync nélkül.
-
Beowulf_78
addikt
Az MSI OC jól megy...ez tény. A többiről nincs infóm. Lehet ez a 940-950Mhz is nagyon jónak számít, és az MSI nyújt csak stabilan ekkora teljesítményt. Majd kiderül. Azt tudom hogy az Asus 4890 nem jött volna ki 1 az 1-ben a 295-ből, pedig az nem is volt OC-s, és azon is ref. hűtő volt más matricázással. A nagyker.-ben az Asus volt a legdrágább 4890.
De kétlem hogy ennyire mennének...inkább a márkanév miatt, és mert Magyarországon irreélisan magasan tartják az Asus cuccok árát. Itt ez a "nép márka" pc-s körökben ami a plafont jelenti minőségben, külföldön viszont senki nem venné meg ha jóval drágább lenne mint a többi gyártó. Ezért tehetik meg hogy egy 4890 CF Asus-ból akár 10k is drágább legyen.
nV-nél is ami megy OC szinten...nagy parasztvakítás.OC,OC2 OCX...és persze az OCX órajeleit lazán eléred manuális tuninggal, viszont az ára irreálisan drága, és nem éri meg megvenni. Eladásnál meg hatalmas bukó, mert senki se fizeti meg azt a +20k-t amennyivel többért vette a tulaj újonnan az OCX-et. -
Beowulf_78
addikt
Úgy gondolom megtehetem hogy haragszom az nV-re. Mert ekkorát ritkán szívtam, mint az elmúlt hetekben miattuk, ami valamilyen szinten be is bizonyosodott. Blamázs? Az! Én csak a valóságot írom...ez nem szemellenző kérdése. Nem fogom azért "nyalni az nV seggét" és isteníteni, mert vettem sok pénzért egy olyan csúcs kártyát amiből egész szériák lehetnek hibásak. Nem elég hogy "rosszul áll a szénájuk", még a meglvő architektúra minőségét is képtelenek voltak megfelelően ellenőrizni (itt most csak a HDMI problémára gondolok). Ettől függetlenül nem utálom őket, csak neheztelek rájuk, ami úgy gondolom teljesen jogos. Lehet ATi-val is lesznek gondok, de egyelőre nincsenek, és nincs okom vágni alattuk a fát a véleményemmel, mert teljesen alaptalan lenne.
De tudod mit, ha te úgy gondolod hogy a te kártyád tök természetes, hogy 3 hónap után összefosta magát, és sért az, hogy tettem egy pár irónikus kritikát az nV-re, az csak a te "szemellenződ" ékes bizonyítéka. Bár úgy tudom 4890 CF-et készülsz venni, gondolom nem véletlenül. Nem azért mert ATi-t akarsz, csak mert nincs kedvezőbb alternatíva nV szinten. Bár te még mindig választhatsz 295-öt is akár, ha úgy gondolod.
Nekem nem volt választásom, de nem bántam meg.Ezt a smiley-t (
) pedig kurvára nem szeretem...főleg ilyen semmitmondó ügyekből kifolyólag, ami a részemről irónikus kritika, mint vér komoly "ATi fan"-ság.
-
Beowulf_78
addikt
Addig egy kis kedvcsináló:
[3d Vantage alapon GPU 18400p P14675]
[3d Vantage húzva GPU 19695p P15251]GTX 295-nél kicsit gyengébben teljesített, alapon és húzva is. De abszolút nem bánom. Valamiben legyen jobb a GTX 295 is.
Egyébként is a Vantage inkább nV-s játékszer, ez köztudott. Ahhoz képest pedig a különbség elhanyagolható.
GTX 295 alap GPU 18303p P14700
GTX 295 húzva GPU 20666p P15534GTX jobban reagált a húzásra, az világosan látszik a GPU pontszámokból.
De végülis ez nem meglepő. Az nV mindig másképp, ill. jobban reagált játékok alatti fps-ben is mint az ATi. De a 960/4400 tuning önmagáért beszél a maga 140Gb/s memó sávszéljével.Fater: A te MSI OC kártyádnak hol a vége tuningban?
-
boogie84
veterán
egyáltalán nem bántam meg!!
sajnos nincs összehasonlítási alapom gtx275-el, de jó a kártya.
vga tuninggal kapcsolatban viszont segíthetnétek. 880-ról 900ra próbáltam meg beállítani az órajele, és 15mp játék után fekete kép, és hibaüzenet gridben.
nem csak a gpu órajelét kell állítani?? vele párhuzamosan a memó órajelét is, vagy feszt is kell neki adni? (azt nem akarok, játszani akarok még sokáig)
-
-
Zsubi
őstag
Hidd el hogy elég lesz a HX520-as, arról nem is beszélve hogy eléggé túlszokták őket méretezni teljesítmény szempontjából
Ha meg véletlenül nem bírja akkor lekapcsol és ennyi de azt azért nem hinném hogy ezt a konfigot nem bírná el vígan
Beowulf_78: El sem hinnéd hogy a 460-as Enermax milyen sok mindenre elég, én egy C2D Exxxx + CF v. SLI-t rámernék bízni nyugodt szívvel, persze komolyabb tuning nélkül
Nah...... mivan azokkal a kártyákkal, de sokáig tart már
-
Beowulf_78
addikt
TTomax:
Nekem kötelező a váltás ha nem analóg jelet akarok továbbra is nézni. Nincs választásom, lesz amilyen lesz. Ha hozni fogja a 295 szintet nekem az már jó lesz.
Egyébként meg kurva kíváncsi leszek. TechPowerUp tesztjében 10% jobban teljesített a 4890 CF 1920x1200-ban az esetek 90%-ban. Crysis-ban is! Volt ahol mondjuk nem ment úgy a CF vagy nagyon jól ment az SLI ott egál. De volt ahol 30-40% is volt a 4890 előnye! 2 vagy 3 játékban. És ugye van nekem itthon egy STALKER CS, amit még nem kezdtem el.Majd most el fogom.
Tök egyszerű lesz az okfejtésem, ami után azt fogod mondani "jogos, én is 4890 CF-et veszek"!
Ha megy az SLI vagy a CF nincs gond. A gond ott kezdődik amikor nem megy rendesen. Nálam ez egy GTX 260 teljesítmény volt 260SP-vel, ami 1920-ra nem túl erős. Ha meglesz a 4890 CF, és mivel látjuk hogy ott van a 285 teljesítményének a seggében, olyan lesz ha nem megy a CF, mintha 98%-ban egy 285-öt használnék, ami erősebb azért mint a 260, még ha a 260 240SP is. Szóval ahol nem megy a multi GPU ott jobban járok. Az pedig a másik hogy jó volt a 295..Crysis, Crysis WH, Crysis Wars...kb. nálam itt ki is fújt a gémek hosszú sora. De összességében a vegyesen kipróbált játékokban nem nyűgözött le az SLI ez az igazság. Far Cry 2-ben lenyűgözött, le is esett az állam!De ez csak 1 játék a sok közül, ráadásul hosszú távon dög unalom. Szóval nagyon jó és erős kártya a 295, szvsz. jobb mint a 4870 X2, de a 4890 CF sztem minden szempontból jobb lesz...aztán lehet nagyot fogok koppanni. 1h múlva indulok a kártyákért..
-
Beowulf_78
addikt
Amikor ki lettem röhögve még annó 1,5 éve amikor eladtam az Enermax 460W tápomat, mert jött a 3870 X2 és oda kellett a nagyobb táp, mindenki azt mondta mi a fasznak veszek 850W tápot...azt mondtam, majd meglátjuk kinek lesz igaza. Nem is kell tápot cserélnem most a CF-hez.
Egy Tri-way SLI-hez, CFX rendszerhez viszont már igen..oda ajánlott az 1000-1200W.
-
Zsubi
őstag
Ha nem lesz extrém tuning akkor elég lesz: i7 920@3.8Ghz+HD4890 CF= rendszer fogyasztása csúcsban
-
HSM
félisten
Najó, de 64 bites XP nincs, az egy server-2003 tákolmány, jót még nem hallottam róla...
Amúgy jól teszi, hogy azt az 1gb-ot betárazza magának, mert utána megy, mint a huzat!
(#734) Bluegene: 3 dolog miatt nem raknak netbookokra meg régi masinákra Vista-t: Az első baj, hogy 12GB-ot foglal a lemezen. A második baj, hogy 2GB ram alatt tetű lassú, mint írtad, messze le van maradva az XP-től. A harmadik baj, hogy nincs DX10 a netbookokban, anélkül nincs aero, anélkül meg elég vacakul néz ki...
-
GuB3Ra
aktív tag
* Intel Core i7-965 Extreme Edition processor (3.2GHz, 6.4 GT/s QPI);
* Asus P6T Deluxe mainboard (Intel X58 Express chipset);
* Corsair XMS3-12800C9 (3x2GB, 1333MHz, 9-9-9-24, 2T);
* Maxtor MaXLine III 7B250S0 HDD (250GB, Serial ATA-150, 16MB buffer);
* Enermax Galaxy DXX EGX1000EWL 1000W power supply;
* Dell 3007WFP monitor (30", 2560x1600@60Hz max display resolution);
* Microsoft Windows Vista Ultimate SP1 64-bit;
* ATI Catalyst 9.3 for ATI Radeon HD;
* Nvidia GeForce 182.08 WHQL for Nvidia GeForce. -
zuchy
őstag
Amúgy én sem értem, hogy mi köze van hozzá
Elvileg a GPU órajele alacsonyabban van, az hozna valamit, de sajna a ramok viszont magasabban, mert azt ugye nem tudják órajel kapuzni, vagyis lehet, csak akkor egyet villan a kép. Én még ezt is elfogadnám, az alacsonyabb fogyasztásért. De azért valami csökkenés kimutatható, csak nem találok egy tesztet hozzáIgen, amit Rocket linkelt, azon jól látható.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Konteó topic
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Vezetékes FEJhallgatók
- Windows 11
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Megjött a Razer DeathAdder egerek legfrissebb nemzedéke
- Veszprém és környéke adok-veszek-beszélgetek
- EAFC 25
- Filmvilág
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S25 Plus Navy 12/256 GB Újszerű, karcmentes állapotban!
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 10, Xiaomi Redmi Note 10s, Xiaomi Redmi Note 10 Pro
- Apple iPhone 13 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 48C2 - 48" OLED EVO - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
- Samsung Galaxy A32 4G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest