- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Ne legyetek bátorak, ha ezt a rollert választjátok - OOTD T10
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Apple Watch
- Google Pixel topik
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- One mobilszolgáltatások
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
Új hozzászólás Aktív témák
-
leviske
veterán
válasz
Beowulf_78 #1084 üzenetére
Momentán hetente változik, hogy mikorra várható a széria. Volt már nyár, ősz... most meg a GT300 után 1-2 héttel...
Pontosan úgyis akkor lehet majd tudni, mikor megjelennek.
-
leviske
veterán
válasz
Beowulf_78 #833 üzenetére
Ez nem szőrözés, csak tény. A szőrözés inkább a Stormrise felemlegetése volna...
(#834) TheChos3nOne: ASUS-nak, Sapphire-nak és a PowerColornak már van nem referenciahűtős 90-ese, a többi gyártót most így hirtelen nem tudom.
-
leviske
veterán
válasz
olizsoli #774 üzenetére
Szerintem meg pont nem érdemes rá alapozni, lévén, hogy egy valós beállítást sem látni. 1024x768 felbontásban ki játszik?
Valós beállítások mellett meg sok esetben a Phenomok a Nehalem-ek előtt végeznek.
És akkor azt meg sem említem, hogy a HL-nál nem tudni, hogy milyen felbontásban teszteltek, a 720-asról meg szó sem esik a teszt elején. Azt sem tudni, hogy milyen alaplapban/milyen memóriák mellett tesztelték.
Így szvsz nincs értelme erre alapozni.
(#773) Stillxone: Miért kéne AM3-as lap és DDR3 memória? AM2+-os lapba is rakhatsz 720-ast... A későbbiekben pedig egyre inkább ki fog jönni a +1 mag előnye, tehát én inkább arra szavaznék.
-
leviske
veterán
-
leviske
veterán
-
leviske
veterán
válasz
olizsoli #402 üzenetére
1. Mélységesen örülnék, ha nem lenne teleoffolva a topic.
Ott a találgatós topic, ott nem számít offnak és többeket is érdekelhet a téma...
2. Ezt még senki nem tudhatja biztosra. Az RV790 egyértelműen kényszerverziónak mondható, de az esetleges GT212 ellen fejlesztették tudtommal. Az RV740 pedig már az első RV770 pletykáknál be volt zengve. Nem lehetetlen, hogy a 800-as családban is szerepet kap majd egy hasonló GPU, de annak az esetleges megjelenését szerintem csak 2010-re lehet realizálni. Bár én eleve kétlem, hogy lesz, miután nem lesz miért kihozni. Kell egy belépőszintű, egy középkategóriás és egy felső-középkategóriás GPU. Ezzel a 3 fajta GPU-val könnyedén le tudják majd fedni az egész piacot és könnyebben tudnak mozogni az RV870 árával, ha csak egy esetleges RV810 és RV830 lesz.
Összegezve: Az nVIDIA-n és az Intelen múlik, hogy lesz-e RV890 és RV840. Részemről, első saccra nem valószínű. Elvégre 32nm-re esetleg a Larrabee tud lemászni időközben, ami ellen féllábon is fel tudják venni a versenyt 2010 nyaráig/őszéig, esetleg 2009 nyaráig.
-
leviske
veterán
válasz
RyanGiggs #289 üzenetére
Ha jól gondolom, akkor ez a GDDR5 memóriák miatt van. A HD4870-nél is ha jól emlékszem ez volt a gond... Nem nagyon szereti az alacsony órajeleket, így nem nagyon lehet alulfeszelni.
De lehet, hogy valaki többet tud és biztosabb választ tud adni...
MOD: Látom, lassú vagyok.
-
leviske
veterán
válasz
Csiborbogár #284 üzenetére
Hivatalosan a HD4850 a 8800GT/GTS ellen, a HD4870 a 9800GTX/GTX ellen, a HD4870X2 pedig a GTX280 ellen szól. Az már egy másik kérdés, hogy ezt az árak nem tükrözik egy ideje.
Marketing, nem szerénység. Ha szóban beállítják egy átlagban 30%-al gyengébb kari mellé, mint ellenfél, akkor még szép, hogy mindenki elájul.
Megjegyzem, eddig a HD4850X2 volt a GTX260 hivatalos ellenfele, tehát, még mondhatjuk, hogy mertek kockáztatni...
-
leviske
veterán
válasz
olizsoli #153 üzenetére
Bár ezt már régebben máshol kifejtettem (nem neked
), de azért leírom:
Az "elméletem" az, hogy mivel a DX11-es játékok kisebb/nagyobb kompromisszumok mellett hajlandóak lesznek lefutni a jelenlegi normálisabb DX10-es kártyákon, ezért a DX11 a DX10 egy nagyobb kiterjesztésének tekinthető. Tesszellátor, fizikai számolás, stb...
Mondvacsináltan a mi érdekünk, gyakorlatilag csak részben. Elvileg a lényeg az volna (a DX10-nél is az volt), hogy kisebb hardverigény mellett szebb látványban legyen részed. A visszaütője pedig az, hogy cserébe új "kisebb hardvert" kell venned...Mivel ugrásszerűen úgysem fognak terjedni a DX11-es VGA-k, ezért várhatóan így is egy darabig a DX10(.1) csiszolt változatának fog tűnni, tehát a legutóbbi kívánságod azt hiszem részben teljesülni fog.
MOD: Bár kérdés, hogy Abu hol foglal állást... az sem lehetetlen, hogy a DX11 nem fog olyan irdatlan lassan terjedni, mint a DX10.1.
-
-
leviske
veterán
válasz
csucsbicep #63 üzenetére
A HD4870 árát már így is levezették 45-50k környékére, míg a HD4890 70k környékén mozog. Ekkora teljesítménybéli különbség pedig csak nagyon kevés helyen akad. Csak, ha az OC-t nézzük.
Ezért én olcsóbb HD4800-asokat csak onnantól várok, mikortól az nVidia elkezd játszadozni az árakkal. Az pedig erősen kétséges. És ha az újabb játékokban mért teljesítményt nézzük, akkor még sok esetben ennyi sem lenne elég az nV részéről, hogy megmozdítsa a Radeon árakat.
Bár lehetséges, hogy az AMD egyszer csak megnyomja a hajrát és lejjebb viszi az árakat, de ez a 30/50/70 triónál sem hamar következett be. Egyedül az erősödő Forintban lehet bízni.
-
leviske
veterán
Nah, már a bit-technek is megvolt... Vicc, hogy az OC-t csak Crysis alatt hasonlítják össze a végén.
(#53) Keldor papa: Lassan ez is tele lesz szemetelve, tehát tökmind1.
-
leviske
veterán
Igen, erről már beszéltem Abuval, mert én is így olvastam, de Ő írta, hogy az AMD az aktív alkatrészeket veszi figyelembe. A kapacitorgyűrűt pedig nem tekintik aktív alkatrésznek...
A hivatalos oldalon is 956m van írva. (Jellemzően csak az után vettem észre, hogy kész lettem.
)
MOD: off
-
leviske
veterán
Elnézést, van pár gyártó, aki még nem rakta ki az oldalára a kártyákat (pl: ASUS, JetWay, Gainward, Palit). Ezeknél csak olyan linket adtam meg, amiken a későbbiekben megjelenhetnek a kártyák.
(#4) Bluegene:
(#6) CHIPman: Össze lehet kötni, de az alacsonyabb órajeleken üzemelő kártya vissza fogja húzni... nincs értelme összekötni, csak, ha van egy 850/900MHz-en ketyegő RV770-es kártyád. Ami meg elég ritka.
Amúgy CFX topic, első hozzászólás CFX része.
-
leviske
veterán
2009. Április 2-án az AMD bemutatta a rendkívül sikeres Radeon HD 4800 széria legújabb, a RV790 kódnevű grafikus processzorára építkező tagját, mely a HD 4890 jelzést kapta.A továbbfejlesztett RV790 kódnevű grafikus processzor a TSMC 55 nm-es gyártósorán készül. Az ATi mérnökei az RV770-et számtalan helyen megváltoztatták és optimalizálták (pl: külső kapacitorgyűrű) , ennek köszönhetően az új lapka elődjénél sokkal magasabb órajelek elérésére képes.
Az RV790 lapka továbbra is 959 millió tranzisztort tartalmaz, ám az Ultra-Threading Dispatch Processzor működését némileg optimalizálták, így a számításigényes programok, azonos órajel mellett valamivel gyorsabban futnak majd az RV770-hez viszonyítva. A kártya TDP fogyasztása teljes terhelés mellett 190, terheletlen állapotban pedig 60 watt. Az utóbbi érték a PowerPlay rendszer továbbfejlesztésével valósul meg, ugyanis a technológia 240 MHz-re veszi vissza a grafikus processzor órajelét, amennyiben a chip használaton kívül van. A tápellátást két darab 6 tűs PCI Express konnektoron keresztül kell biztosítani, ám a gyártópartnerek a különböző gyárilag tuningolt modellekhez használhatnak 8 tűs csatlakozót is. Az AMD állítása szerint az extra tápellátásnak köszönhetően az RV790 magórajele akár 1 GHz fölé is emelhető. A tuningra azonban nincs biztosíték, így a gyártók csak a kézikönyvben feltüntetett paramétereket garantálják.
ATi Radeon™ HD 4890
GPU kódneve: RV790
Gyártástechnológia: 55 nm (TSMC)
Tranzisztorok száma: 959 millió
GPU órajele: 850MHz
Shaderek száma: 800 stream processzor (160 komplex/640 egyszerű skalár stream processzor)
Textúrázók száma: 40
ROP-egységek száma: 16
Támogatott DirectX® verzió: 10.1
Támogatott OpenGL verzió: OpenGL 3.3
Támogatott OpenCL verzió: OpenCL 1.1
Matematikai számítás: 1360 GigaFlops (1,36 teraFLOPS)
Memóriavezérlő: 256bit hub-vezérelt
Memória órajele: 975 MHz (effektív 3900MHz)
Memória-sávszélesség: 124800 MB/s
Memória típusa: GDDR5
Memória mérete: 1GB
HD-videó gyorsítás: Avivo™ HD (UVD 2.0)
Referenciahűtő: 2 slot-os
CrossFireX™ támogatás: VanAMD: most tényleg az okosabb döntés!
Tesztek:
techPowerUp | Guru3D | PROHARDVER! | Overclock3D | AnandTech
Referencia HD4890 kártyák:
ALBATRON|ASUS|BIOSTAR|CLUB3D|DIAMOND MM|FORCE3D
GECUBE|GIGABYTE|HIS|MSI|POWERCOLOR|SAPPHIRE|XFX
Ajánló:
[ Abu85 ] - Dávid és Góliát
[ Abu85 ] - A reformok kora
[ Đ@n! ] - HD4800 Series ventilátor szabályzás!
[ katt777 ] - ATI HDx8xx - minden, amit tudni kell
[katt777]-ATI VGA felülvezérlése Riva Tuner -relforrás: PROHARDVER!
[ Módosította: Qru ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 13-14" Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- Quadro FX 570 eladó
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- PS3 Játékok 1500Ft/db - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest