- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Bővebb Google-támogatást kap sok Garmin óra
- Fotók, videók mobillal
- Légies iPhone halvány színei
- Google Pixel topik
- MIUI / HyperOS topik
- 8300 mAh, maradhat?
- Itt az igazság a Samsung állítólagos Android Auto alternatívájáról
Új hozzászólás Aktív témák
-
HSM
félisten
válasz
Croft-21 #4313 üzenetére
Hát, meg kéne lesned, mennyire "tekeri" a winyót videózás közben, illetve mennyire gyilkolja le a CPU-d... Ha folyamatosan ég a winyó-lámpa felvétel közben, és nincs maxon a CPU-d egyik magja sem (Fraps 50% terhelés alatt), akkor segíthet, ha csak intenzíven pislákol a winyólámpa, és nagyon le van terhelve a procid, akkor semmivel se lennél előrébb. Sajnos ezt tesztelés nélkül nem lehet kideríteni... Javaslom, futtasd ablakban a Cryss-t, mint én, és közben nézzed, mi történik felvétel közben...
ha jól tudom, ablakos módba az ALT+ENTER kombóval bármikor át lehet váltani és vissza.
-
HSM
félisten
válasz
Croft-21 #4310 üzenetére
Nem ezt mondtam? Elég a procid Crysis-ra, felvenni kevés...
Nálam konkrétan ez történik, ha felvenni akarok, tuning nélküli, 4 maggal üzemelő I7-en: [link] Gyönyörűen látszik, a Fraps megeszi az egyik procit, a Crysis meg csak vár a Fraps-ra....De viszont ezekszerint Te még jobban is állsz a tuningosabb kétmagossal, mint én a lassabb 4-el....
-
loki22
tag
válasz
Croft-21 #2827 üzenetére
akkor az én 16900pontom szerintem nem is rossz ehhez képest.
Amúgy furcsa hogy 1 hete amikor vettem az msimet az volt az egyik legolcsóbb(50k) most meg drágább lett mint a toxic.Megjegyzem nagyin halk a kártya nem lehet hallani sem szinte (legolcsóbb coolermaster házban van)Egyedül bekapcsolásnál 4mp-ig ilyen forma 1es feeling -
p87
senior tag
válasz
Croft-21 #2824 üzenetére
Ja láttam 3Dmark 06 topicban, elég procifüggő a 06 és csak ezért olyan kevés neked.
Nekem 3,4Ghz-s quaddal kari alapon 16870 pont.
3,68Ghz-n 17530 pont.
+ 260MHz a procinak és ennyivel jobban kihajtja:
SM2 6326 --> 6511
SM3 7737 --> 8000Jaj meg helyedben azért én játékokhoz is megrántanám a procid mert ha 3Ghz-n megy neh, hiszem, hogy mindenhova elég. Mondjuk egy 3,6 v. 3,8GHz már jobban hangzana.
-
zuchy
őstag
válasz
Croft-21 #2652 üzenetére
Bemész bios-ba felnyomod az fsb-t 400-ra, a ramokat 2.0 ba osztot vissza.
Mást nem kell piszkálni. De ahogy látom, neked 800-as ramjaid vannak, szóval
előbb utóbb az lesz a limitáló tényező. Javasolt tuning esetén a lehető legnagyobb frekire hitelesített ramokat venni, nem kell velük szopni. -
zuchy
őstag
válasz
Croft-21 #2635 üzenetére
Ha 120fps-ed is lenne akkor is leesne 30-ra ezért mondtam hogy mind1, hogy 60 vagy több fps-ed van felvételkor, mert a proci dolgozik, nem a VGA. Hiába van 60-ra állítva, ha nem bírja a proci a felvételt. Talán húzz rajta, akkor lesz kb 40FPS-ed felvételkor. De mielőtt azt mondanád, hogy akkor nem elég 3GHz: de elég, játékra bőven. Egy videofelvétel még egy i7-et is megfog, amint azt korábban is írta asszem HSM.
De nem értem, mért nem elég 60fps single playerben.
(#2638) Croft-21: Mér ne menne feljebb? Tedd fel a cod4-et indítsd el a multit, kapcsolj ki mindent, a vsync-et is, és írd b e a konzolba, hogy /com_maxfps 500.
-
zuchy
őstag
válasz
Croft-21 #2633 üzenetére
Nemérted...A táp elég, a proci elég, valamit nem jól állítasz be. Itt szoftveres probléma van.
Vagy maga a játék ilyen. Akkor meg ez van. 60fps elég mindenre, kivéve multi, de ott lehet állítani úgyis az fps-t. Videofelvételnél meg nem számít, hogy le van korlátozva 60fps-re. -
PowerBuldog
veterán
válasz
Croft-21 #2537 üzenetére
Szerintem ha húznád akkor tuti jobban kihajtaná. Ki lehet próbálni. Megnézed pl a 3DMarkok alatt, hogy mennyi pontot/fps-t kap a VGA alap órajeles CPU-val, és mennyit ha rátolsz egy kis tuningot. Mindjárt látni fogod, hogy gyorsul a VGA. AMúgy azért az E8400 már sokkal jobban hajtja mint egy E6420.
De ahogy írták is, nagyobb felbontásnál teljesen jó, alacsonyabban már gond lehet. -
tzsolesz
nagyúr
válasz
Croft-21 #2504 üzenetére
Nagy valószínűsége, hogy pontosan a procit terheled le vele. Már mint a videofelvétellel. Bele kéne raknod a 8800GT-éted fizikát számoltatni, csak akkor meg vissza kéne raknod a 8.X valamelyik drivert, hogy működjön is. Az az érzésem, hogy fizikszes játékoknál mind így fogsz járni.
Vagy ha valóban ez a hobbid, akkor veszel egy quadot.
(most látom a lapod, az nem CF-es, így ez nem fog menni sajnos)
-
Speed®
titán
válasz
Croft-21 #2489 üzenetére
Lol..egy csúcs VGA tulajától meg elvárható lenne, hogy tudja, mi az a VSync..
#2491..és megint. Nézz egy picit utána mielőtt még jobban lejáratod magadA lényege egyébként annyi, hogy a képfrissítés frekije feletti FPS esetén ne csúszhasson el a kép egyik fele. Szóval ha szeretnéd ezt tapasztalni 60FPS felett, kapcsold ki..a jó VGA arra való, hogy minőségi beállításokkal folymaatos játékmenetet biztosítson. Ez ingerküszöbtől függően 30FPS felett van leginkább. Ha neked 100+ kell, nézegess szinkronhibás képet ;p
-
p87
senior tag
válasz
Croft-21 #2437 üzenetére
A Prototype alatt nem is megy neked 50 fölé?
Mert nekem alap 850/975-ön ugyan ezen felbontás + 4AA high on minden
ha repdesek Vsync ig 60fps van amikor meg az utca szintjén futok emberek autók közt
55-57 fps megvan, de azért néha leesik 35-40 ig mikor tölti a terepet de utánna visszaáll 55 körülire ,meg nagy csatáknál azért lemegy 30 ra is.
Assassins-hez nem tudok hozzászólni.
Mirros edge nekem se megy, de nem is bánom. -
zuchy
őstag
válasz
Croft-21 #2177 üzenetére
Akkor ott valami bibi van. Nálam tökéletesen működik, de hát még béta os, ezért lehetek nálad a hibák, nincs talán rendes diver. Amiket kipróbáltam eddig, és rendesen működött:
Crysis, FEAR 2, COD4 (igaz a multi nem jó a pb-s hiba miatt, de haveromnak meg jó), STALKER Clear Sky, HAWX. Eddig nem találkoztam még olyan játékkal, ami nem ment volna win7 alatt.
-
zuchy
őstag
válasz
Croft-21 #2112 üzenetére
Az a táp elbírna a gépeddel egy X2-őt is, igaz fullon menne, vagy kicsivel felette, de megvan az tervezve rendesen. De ezt már kitárgyaltuk egyszer, igen elbírná a tápod a gépeddel együtt a 4890 plusz bármilyen verzót, ide értve a Powercolor egyedi tuningos kariát is. Amin mellesleg 1.5-on megy a GPU
(#2113) tzsolesz: Az enyim is ciriűl.
-
p87
senior tag
válasz
Croft-21 #2005 üzenetére
Én 450-es Asus-al hajtom és jelentem bírja 3 vinyó mellett, úgy, hogy a Q9450 proci 3,4GHz megy 1,24V al, + ventik.
Csináltam áramméréseket:
____________________________9800GTX ___________4890
idle áramfelvétel: ______________0,8A (188W) _______0.85A ( 200W)
GPU 100% (GPU caps) ________1,43A ( 336W) ______1,7A ( 400W)
GPU 100% + 3mag Intel burn ___1,69A ( 397W) _____1.97A ( 463W)Mint látható elviszi bőven.
Ezek az áramértékek a konnektorból felvett értékek, tehát ezt nem a tényleges leadott teljesítménynek kell venni. Eből még lejön, a tápegység hatásfoka félterhelésen 79% fullon 76%. Így nekem a legmagasabb áramfelvételnél 352W-ot esznek ténylegesen az alkatrészek, tehát a 450W ban még van tartalék.
111W-ot meg elfűt maga a tápegység. -
HSM
félisten
válasz
Croft-21 #2005 üzenetére
Szerintem extrém tuningok nélkül E8400-al igen. Nekem az I7 rendszerem játékok alatt olyan 300W-ot vett ki a konnektorból 4890-el, +/-20W. Ezt furmark+rpime feljebb lehetett vinni akár 400W-ig is. (Furmark 350W körül.) De elvileg még oda is elég lenne a VX450.... Mondjuk, ez az alap, 850-es refi, a tuningosok esetenként sokkal többet is kérhetnek....
-
zuchy
őstag
válasz
Croft-21 #1321 üzenetére
Szinte mindegy, hogy melyiket veszed, mindegyik referencia, csak a dobozban lévő tartalom és a garanciában különböznek. Bár mintha, az ASUS ventivezérlése hangosabb lenne a többiekénél.
Aimt Izzé mond az is jó./OFF Megint megy föl a forint. Már azt hittem, hogy lemegy 200 forint alá a dollár, de megfordult.
-
robyeger
addikt
válasz
Croft-21 #1316 üzenetére
Még nem jutott el kereskedelmi forgalmazásig a 4890 atomic vapor, de már tegnaptól vagy hogy a Sapphire weboldalán reklámozzák, szóval hamarosan várható. A lite verziót lehetne OEM-nek is nevezni, azaz a full dobozostól kiegészítőkben csökkentett. A nem tuningolt 4890-ből még csak referencia hűtéssel vannak kártyák, de ha megnézed a Sapphire a 4870-ből a későbbiekben már nem gyártott referencia hűtős változatot, hanem a lite termékein is lecserélte a hűtőt, szerintem nagy valószínűséggel ezt a gyakorlatot fogja követni később a 4890-nél is. Egyenlőre csak a tuningolt modelleken lesz jobb hűtő, ezzel is a vevőket a drágább modellek felé akarják terelni, pedig személy szerint egy 850Mhz-es sima 4890-es Vapor-al már én is kiegyeznék, nem feltétlenül hajtok az 1Ghz felé
-
HSM
félisten
válasz
Croft-21 #1237 üzenetére
Arra, amire írod, szerintem bőven elég egy 8800GT 512MB, vagy 4770.... Viszont ha jelentősebb javulást szeretnél a 8800GT-hez képest, akkor bizony el fog kélni egy 4870/90...
(#1238) ThOm88: Miért ne bírná? Nem kell neki sokkal több szufla, mint egy 4870-nek.... (+30W max terhelésen)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Asus STRIX GTX 1080 Ti 11GB GDDR5X Videokártya!
- XFX Swift Radeon RX 9070 OC Triple Fan Gaming Edition
- ROG Astral GeForce RTX 5080 16GB GDDR7 OC Edition - 32 HÓNAP IPON GARANCIA
- PNY EPIC-X RGB RTX 5060Ti 16GB / Gigabyte EAGLE OC RTX 5070 12GB videokárty 3 év garancia 27% áfa
- Bomba ár! Dell Latitude E6440 - i5-4GEN I 8GB I 250GB I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- 134 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX8H) - Intel Core i9-13900HX, RTX 4090
- Oppo Reno7 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 13 2022 M2 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest