- Légies iPhone halvány színei
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Google Pixel topik
- VoLTE/VoWiFi
- Mobil flották
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Ne legyetek bátorak, ha ezt a rollert választjátok - OOTD T10
Új hozzászólás Aktív témák
-
zack
nagyúr
Én a BIOS-hoz nem nyúlnék. Nagy valószínűséggel utána teljes káosz lenne ami az órajelvisszavételt illeti. Leginkább azt látnád hogy a GPU 2D-ben is 240 és 900 között ugrálna másodpercenként. Nem jöttem rá ez miért lehet, de valószínű van valami védelem a kártyán, amit a BIOS mod progik át tudnak lépni, és ezért zavarodik meg a kártya, amit utána nem lehet helyrehozni....Kérdés az neked megéri e ilyen árat fizetni egy kis belepiszkálásért.
off: Mit vettél az Arena helyett? Mi történt vele?
-
zack
nagyúr
Ezt én sem értem...
Ha munkaeszköz egy gép elsősorban, és a 0dB a leglényegesebb szempont, akkor eleve nem olyan VGA-t kellett volna venni ami játékban az egyik legerősebb az 1GPU-s piacon.
Ha viszont a játék is fontos, akkor meg kompromisszumot kell kötni, vagy nem kell fejleszteni, mert mint írta, elégedett volt az előző kártyájával amin az S1 volt. Lehet azt kellett volna megtartania ha ennyire sokat számít a 0dB...
-
zack
nagyúr
válasz
jegenye77 #5173 üzenetére
Azt még gondolom ő sem tudja...szét lehet szedni szépen, csak nehéz. Én gariztattam le szétszedett átpasztázott nV kártyát. Semmit se vettek rajta észre, e elég csak ha 1x csúszik meg a csavarhúzó, vagy ugrik meg a csavaron.
Én mindenképpen vettem volna inkább egy olyan 4890-et amin nem Ref. hűtés van, ha ennyire zavarja a ref. hangja. Bár nekem az MSI 4890 OC ref. hűtéses volt és nem üvöltött.Szóval nem értem a dolgot. Nem lehet hogy a ventivezérlő ic hibásan működik? Elég tipikus hiba ATi-nál. Nekem egy 3870 X2 volt ami ventivezérlő hiobás volt, és folyamatosan 100% forgott. Fél év alatt csapágyas is lett a folyamatos 100%-os pörgéstől...én meg halláskárosult.
Tehát ha túl hangos, és folyamatosan nem úgy forog ahogy kellene akkor inkább a gariztatnia kellene mint barkácsolni. Lehet ez jobb ötlet. -
zack
nagyúr
válasz
Devid_81 #5158 üzenetére
Nem...nekem KO verzió.
Akkor itt lehet a difi. Majd megnézem én is ha visszaveszem a feszt 1,312V-re és növelem az órajeleket 900/4000-re akkor bírni fogja e. Ha igen, akkor csak szoftverezettségben tud többet a TOP verzió. Ha nem, akkor még válogatottabb GPU-k kerülnek rá mint a KO verzióra.
-
zack
nagyúr
Nekem Furmark alatt nem megy feljebb 75 foknál a GPU...
-
zack
nagyúr
Nálam alapon 47-54-52...
Jó ez az Asus KO.
Eleve ez is OC-s...850/975 megy elvileg 1,35V-n. De a legújabb RBE sem látja az órajeleket, valami védelmet tett bele szvsz. az Asus. Az MSI simán ment ezzel a verzióval.
-
zack
nagyúr
válasz
tzsolesz #5082 üzenetére
Gondolom hogy meg fog...de ha driver telepítésnél csak a monitor van bedugva, alapértelmezettként ez lesz az elsődleges.
A te megoldásodnak is próbáltam utánajárni, de ezen az új felületű angol nyelvű 9.9 Catalyst kifogott rajtam. Semmit se találok meg benne rendesen. Jobban szerettem a régi sémát.
-
zack
nagyúr
A 2 napja szuper gyorsan és stabilan működő RI/OS motor következménye ez a dupla hsz.
Jah..és mondanom se kell, hogy a GPU-Z által mutatott GPU értékek nem ugrálnak 2D és 3D között felváltva.
Amik így ugrálnak, ott valami nem lehet gömbölyű, mert akkor ez miért nem ugrál? Én úgy vettem észre, onnantól kezdett ugrálni hogy belenyúltam a kártya BIOS-ába. Akiknél ugrál, ott is bele lett nyúlva a BIOS-ba? Mert ha igen, ott valami történik a kártyával amiről nem tudunk.
-
zack
nagyúr
Köszi a segítséget, de így sem megy. Ezen a sárga DVI porton valamiért nem jó. Kizárt hogy a kártya legyen rossz, mert a másik porton tökéletes, és a sárga porton is gyönyörű képe van az LCD tv-nek.
Mindenesetre nem értem a dolgot. Egyelőre így marad, mert mintha érzékelte volna a 10. driver telepítésnél hogy csak a monitor van rádugva, és azt tette elsődleges megjelenítőnek. Utána bedugtam a tv-t és az lett a másodlagos.
Szóval a problémám megoldódott, az hogy hátul hogy vannak bekötve, nem érdekel...csak azért kicsit bosszant hogy a másik DVI csatin miért tolja el a képet, és miért jó az LCD tv-vel.
Amit észrevettem, hogy amíg a driver nincs fent a sárga csatin is a helyén van a kép a monitoron, csak ugye kicsi felbontásban. Ahogy a drivert felpattintom, a gép ugye újraindul, DOS-ban helyén van a kép, de ahogy belép a win-be elcsúsztatja a képet. Ebből arra tudok gondolni hogy valami a driver-ben lehet ami miatt nem jó a sárga csatin a kép.
A kártya egyébként jónak tünik, mondanom se kell hogy 8+6 tűs a tápcsati, 850/975 az alapórajele 1,35V-tal. A feszt 1,4V tudom tolni az Asus Voltage Tweaker progijával, de még nem néztem meg mennyit megy. Ráér...1,4V az 1000Mhz gondolom vinni fogja, vagy esetleg még többet is. 33% a ventifordulat a GPU 45 fokos zárt házban, jóval halkabb mint az MSI ref. kártyája volt, és persze hűvösebb is.
Igazából ez is hasonlóan 2 slot-os mint a ref, csak a ventilátorban különbözik, ill. a hűtőborda ami még más mivel itt bekalkulálták azt is hogy valaki 1,4V fogja járatni non-stop.De ez így a hülyének is megéri...egy árban volt az MSI Cyclone-nal ami kézbevéve, ehhez képest egy gagyi kártya. A memók sem voltak hűtve külön, a VRM-ek se..csak és kizárólag a GPU. Lényegében ref. kari árában kap a júzer egy akár 1,4V is üzemelő szörnyet.
MSI Cyclone: -
zack
nagyúr
válasz
tzsolesz #5050 üzenetére
Egész jó lett az új kártya...
Azt nem tudjátok véletlenül mi a szerepe a különböző szinű DVI kimeneteknek? Az egyik sárga a másik fehér.
Mert érdekes problémával állok szemben...ha a sárga DVI -ba dugom a monitort elcsúsztatja a képet, és nem látszik se a start menü, se a tálca...ezen sehogy se tudtam segíteni, ha felbontást váltottam akkor se. Ellenben ha átdugtam a DVI 2-be tökéletes lett a kép, amilyennek lennie kell. Mivel LCD tv-hez is csatlakoztatva van így az a szívás, hogy az LCD tv az első számú megjelenítő, a monitor meg a másodlagos.
Persze így használva jó lesz, de én jobban szeretném úgy, ha a monitor lenne az elsődleges megjelenítő, de ehhez át kell dugnom a sárga DVI-ba ahol meg ugye elcsúsztatja a képet.Valakinek valami ötlet esetleg?
-
zack
nagyúr
Hátha találkozott már valaki hasonló hibával...
Vagy monitor vagy VGA hibára gyanakszom. DVI-HDMI kábellel van összekötve a 4890 a monitorral. Egy ideje csinál olyat teljesen rapszódikusan a gépem, hogy elveszi a jelet, és fekete képernyő, majd 1mp múlva ismét visszaadja a jelet és megint van kép. Nem sűrűn előforduló hiba, de azért zavar. Azon kívül a monitor is furcsán viselkedik...néha-néha vízszintes középen áthaladó szines csík is megjelenik majd ahogy jött olyan gyorsan el is tünik. Elő szokott fordulni hogy az egész képernyő rövidebb időre átfordul zöldbe vagy mikor melyik színbe éppen...a gond az, hogy ezeke nem állandóan fennálló hibák, és így a gari is kérdéses, mert tuti pont akkor nem fogja csinálni a hibát, amikor betesztelik.
Ezeket a hibákat eddig csak 2D-ben láttam, játék közben még sosem.
Valami közelebbi jó lenne, mert nem tudom melyik hardverre fókuszáljak inkább...OP rendszer, driver csere, volt. Kábel csere is volt...nincs több ötletem, ezért gondoltam hogy esetleg hardveres a gubanc.
-
zack
nagyúr
válasz
richardwyeth #4997 üzenetére
Lehet nem szereti a monitorodat a Vapor-X.
Sajnos van ilyen.
HDMI-n működnie kellene tökéletesen. Bedugod, elindítod, és jó képet kellene hogy kapj. Vagy max, át kell állítanod a felbontást. VGA kábellel is mennie kellene.Telepíts fel egy friss Vista vagy Win7 rendszert, úgy hogy végig HDMI-ről kapja a jelet..lehet valami driver probléma, összeakadás van.
Egyéb ötletem nincs.
Ha így se megy, én visszavinném oda a VGA-t, ahol vetted. Kicsi az esélye hogy a monitor működik hibásan. Az viszont valószínűbb hogy a VGA nem tudja megfelelően kiküldeni a jelet. -
zack
nagyúr
válasz
ricshard444 #4742 üzenetére
Elvileg mindegyikhez kellene hogy legyen. Gyakorlatilag meg nézd meg mielőtt megveszed.
Mert vannak helyek ahol kilopkodják.
-
zack
nagyúr
válasz
BullKoxa #4729 üzenetére
Nem érdemes...tartsd meg a 4890-et legalább 2010 Q2-ig, akkor jársz a legjobban. Most használtan 40-42k ér egy 4890. Az 5850 75k környéke lesz az 5870 pedig 100-110k környéke. Az elkövetkező 6-7 hónapban jó ha lesz 4-5db DX11 cím, amiből majd max. 1-2 lesz igazán jó...idén a DiRT2 kívül szinte semmi. Ezért akarsz cserélni?
Cserélj akkor ha van bőven játék, és addigra az árak is másképp fognak alakulni.
-
zack
nagyúr
Értem én hogy mire gondolsz.
Inkább te nem érted amit én mondok. A PC-s technológiában benne van hogy jóval részletgazdagabb mint a konzolok.Többek között amit te is mondasz, adott területen levő képpontok száma, VGA-k technikai szintje stb...de ha nem úgy írják meg a játékot, hogy ezek az előnyök megmutatkozzanak, akkor ez az előny odavész. Talán a Crysis +Crysis WH az egyik azon kevés "only PC" címekből amit egy box nem lenne képes úgy megjeleníteni, vagy a HawX látványvilága, mert a játszhatósága borzalmas egyhangú. De mint már írtam a játékok 90% nem ez a helyzet. Hiába van jobb monitorod mint az LCD tv, ha a játék 720p-re van optimalizálva, és csak átportolják PC-re. Ebben az esetben nem fogsz részletgazdagabb képet kapni, hiába van jobb monitorod. Sajnos az esetek döntő többségében ez a helyzet.
-
zack
nagyúr
Sztem látott...de ha mégse, akkkor megnyugtatlak hogy én 99% mindent fullon játszottam a 4890CF-el egy 24"-es full HD-s monitoron.
Persze vannak játékok amik esetleg jobban néznek ki PC-n mint konzolon. Pl. FC2. De ez mit sem ér ha dög unalom a játék.1-2 példa van erre amit PC-re fejlesztettek, és véletlenül jó lett az optimalizáltsága is. Mivel a PC-s játékok 90% konzol port, innentől kezdve nem nézhetnek ki jobban. Sőt...némelyik inkább rondább, és optimalizálatlanabb.
-
zack
nagyúr
válasz
strebacom #4688 üzenetére
Annyira azért nincs nagy gond...1db 4890 OC azért maradt a gépemben.Vannak olyan játékok amik azért pc-n jobbak ill. játszhatóbbak lesznek. Ez az arány sajnos igen alacsony, ezért váltam meg a CF-től.
A csajommal olyan jót szórakoztunk ma Boxon a Spyro-val hogy hihetetlen. 2 player mód van benne, egyszerre irányítható a 2 karakter, és nem osztott képernyős. Hihetetlen jó szórakozás volt egyszerre rájönni a megoldásokra, és együtt küzdeni a gonoszok ellen.Most is a Crash Bandicoot-ot nyomja, holott pc-n sosem játszott, túl macerás volt neki. Amióta meg itt a box le sem lehet vakarni róla.
A PC-nél a kényelmetlenség is szerepet játszott a Box-ra váltásban. Sokkal kényelmesebb a kanappén hátradölve lábat feltéve eldebeszkedni és úgy játszani, főleg egy 720p 94cm tévén.
Osztottam szoroztam...ha nem vettem volna Box-ot, tuti beleugrok az 5870 CF-be, és megint csak az lett volna hogy ölni és ölni a lóvét a gépbe.Meguntam. Ha látnám hogy azért a PC a legszebb és a legjobb akkor talán maradok only PC gamer. De olyan maximalizmussal ahogy én álltam a dolgokhoz, nem érte meg a high end szegmens.
De még így is 1db 4890 birtokában elég lesz full HD-be még egy darabig arra az 1-2 játékra amit érdemesebb lesz pc-n kitolni.
Egyébként driver szinten sosem volt gondom a CF-el.Mindig hozta a CF a minimum 90% skálázódást, ahol ment a CF...az esetek 80-90% pedig ment.
-
zack
nagyúr
Persze.De nem csak az NFS miatt...ez már csak hab a tortán. A 94cm LCD-t megvettem, ahogy az XBox 360 Pro pack-ot is. Az egyik Radeon-t pedig már ma elvitték. Volt CF nincs CF. Majd ha változni fog a hozzáállásuk a játékgyártóknak, akkor majd elgondolkodom ismét a CF-en vagy bármi más high end VGA-n.
-
zack
nagyúr
válasz
PowerBuldog #4670 üzenetére
Igen...inkább ez a fő gond. Nekem 4890 CF-el is sok autós kanyarodásnál beesik 30 körülire az fps...
Kezd blama lenni ez az egész PC-s játék ipar, ill. már egy ideje az.
Szép játék szép játék, de nincs optimalizálva. Ebből kezd elegem lenni, ezért veszek a héten XBox 360-at, ezért veszek LCD tv-t, és ezért adom el az egyik 4890-et.
Minden játék lassan már optimalizálatlan konzol port, jó ha 10-ből 1 nem. Elegem lett.
Azért 1db 4890-et megtartok. Ez is elég lesz. -
zack
nagyúr
válasz
zoleecool #4417 üzenetére
GPU átpasztázása csak minimális hőcsökkenéssel jár, 1-1 xarul pasztázott darabnál lehet jelentős javulás de ez nem nagyon jellemző. Garivesztés csak akkor nincs, ha profin össze tudod rakni, és nem észrevehető hogy szét volt szedve, de ehhez persze rutin kell.
A procihűtő polírozásnak nincs sok értelme, csak akkor ha a procit is hozzápolírozod...így viszont akár 10-12 fokot is nyerhetsz egy jó hűtővel. -
zack
nagyúr
válasz
ricshard444 #4411 üzenetére
Ebbe azért közel se lennék ennyire biztos.
600W a minimum 4890 CF esetében.
-
zack
nagyúr
Úgy tudom megy 2db 6pin csatival is, csak az overdrive funkció nem lesz elérhető driverből amihez kell a 8pin, és persze evidens hogy a tuningot se fogja bírni. Full 3D alatt nem tudom mennyire marad stabil 2db 6pin csatival hosszú távon...ki kell próbálni.
Bár még mindig nem egyértelmü mi a kérdés.Sztem PH-User sem értelmezte jól a kérdésedet...
-
zack
nagyúr
válasz
PH-User #4182 üzenetére
Attól függ mennyire vagy "besózva".
Ha van játék, amit nagyon tolnál, akkor cseréld el. Ha nincs, és esetlegesen 2-3 hónapot is tudnál várnni az új kártyákra az esetleges csepegtetett import miatt...akkor várj. Sokkal olcsóbb nem lesz a 4890...sőt. Az első fél évben nem hinném hogy módosulnának az árak, szóval bukni nem nagyon fogsz max. 5k-t. Bár ez függ attól is árban mennyi lesz itthon a 5850.
-
zack
nagyúr
válasz
ProEvoFan #4171 üzenetére
Nekem van egy olyan érzésem hogy nem lesz nagy durranás az 5870, de ne legyen igazam.
Az hogy a 4890 CF-et nem fogja megelőzni teljesítményben, úgy gondolom ez láttatlanban is borítékolható. Én 4890 + max. 30-50% teljesítmény többletet várok az 5870-től. Többet nem.
Pörgessétek vissza az időt, és nézzétek meg hol volt nagyobb teljesítmény emelkedés generációváltáskor...persze lehet ringatózni azon a hajón amelyiken azt mondják "2x gyorsabb az 5870 a 4890-nél", de ez nem az a hajó amelyiken ott csücsül a realitás.Ebbből az aspektusból viszont sok lesz a 90k. Az más kérdés hogy az eredetileg 300 dodó az 55k...
Tehát Amerikában ennyiért lehet majd hozzájutni. Szóval nem hinném hogy egy 300 dodós kártya akkorát ütne, mint itt sokan remélik a topikban. Ha nagyot ütne, az AMD is 4-500 dollárért árulná mint annó az nV a 280, 285 ill. a 295 GTX-et.
Szóval félreértettetek...nem a 90k a sok egy csúcskariért, hanem üzletpolitikailag nem lesz korrekt az EU-s árképzés, főleg ahhoz képest amit tudni fog a kártya.
Én ezt jósolom, aztán meglátjuk mi lesz. -
zack
nagyúr
válasz
TazLeacher #4164 üzenetére
Iszonyat sok ez az ár, nem sokan fogják ennyiért megvenni az EU-ban. Ezzel az árral csak 4890 eladások fognak emelkedni, de gondolom az AMD-nek nem feltétlen ez a célja.
-
zack
nagyúr
válasz
Chandler #4160 üzenetére
Gratula az AMD-nek...
A 300 dodó az EU-ban 300 EUR lesz. Tehát 55k helyett az EU 80k-ért fogja kapni....plusz a nagyker haszna+kisker haszna. A verebek, az az mi, meg majd talán 90k-ért megkapjuk.
Ezért fogom még legalább 1 évig megtartani a 4890 CF-et. Baromi erős, és még jó darabig nem lesz DX11 game a DiRT 2 kívül, és ha lesz is a 4890 CF még 1 évig biztos nem fog szégyenkezni. -
zack
nagyúr
Kicsit odébb pedig ott van tisztán és világosan a CF skálázódása 1920-ban...[link]
Vitatéma volt nem túl rég, TTomax állította hogy nincs 90% feletti a CF skálázódása, mert hogy nála 50-60% volt. Még 1680-ban is 80%...
Bár én a 92%-nál is nagy részben többet mérek, tehát ez az alja lehet...számszerüsítve 90-98% közé tenném a skálázódását. -
zack
nagyúr
válasz
ricshard444 #4151 üzenetére
Megveri.
Én is teszteltem...szűréssel 1920x1200-ban persze még nagyobb a különbség. A teszt reális lehet, nem az "all resolutions" az érdekekes, hanem amit 1920 és felette mutat...hiszen nem vesz senki 1280 ill. 1680-as felbontásra GTX295-öt vagy 4890 CF-et. 10% mond a techPowerUp, én 10-15% inkább. Szóval inkább több a különbség mint kevesebb.
-
zack
nagyúr
Próbáld meg Win7 alatt használni a Driver Sweeper-t...lát egy csomó ATi-s bejegyzést, ki is törli ha megnyomod a gombot. Onnantól kezdve viszont 1 driver sem fog felmenni, mert hibával el fog szállni a telepítő. Ennyit a cleaner progikról.
Ha viszont az ATi uninstall-t választod, minden rendben lesz az újabb driver telepítésénél.
-
zack
nagyúr
válasz
Henker2 #4109 üzenetére
Sztem a memóriára nem vonatkozik. VRM túlmelegszik, instabil lesz a kártya. Hosszabb terhelésnél szvsz. ki is nyírhatja a kártyát. Én lebeszéllek róla, aztán utána azt csinálsz amit akarsz a benchmark sikerért.
Vagy ha már benchmark, akkor Crysis bench..nagyobb értelme van, mint a Vantage-nak.
-
zack
nagyúr
válasz
ricshard444 #4102 üzenetére
Ha különböző órajeleken mennek akkor is mennie kell. Ebben az esetben a gyengébbik kártya órajelén fog ketyegni az erősebbik. Bár a legtutibb, ha 2 egyforma karit veszel, de a különböző brand sem probléma.
Henker2:
1,31V feljebb ne menj ref. karival. Max. 30-40Mhz lehet benne 1,4V-n. Nem éri meg feszt emelni. Én a gyártókat se értem miért kellett eröltetni az 1,4V-t a módosított kártyákon.
900Mhz-nél mennie kellene azért többet. Vedd vissza a memo órajelet alapra, és nézd meg a GPU-t 940Mhz-ről visszafelé. 920-930-at azért kellene mennie.Ha meg sehogy sem megy, akkor antituningos példány, és jobb ha 900Mhz hagyod. Nekem 940-950Mhz között van a vége 1,31V-nél. Ez már jónak számít, de ez gyári OC-s és lehet a GPU-k válogatottak.
-
zack
nagyúr
Mondom...sztem add el őket, mert eleve negatívan állsz hozzá.
Ha 980/4400 tudnának a kártyáid, az se lenne elég, vagy tuti más hibát találnál helyette.
Én 940/1000 flesseltem ,és tökéletesen elégedett vagyok vele, holott ez MSI OC. Akkor miért nem jó a 935/4160 egy alap Sapphire-tól? -
zack
nagyúr
Nekem is volt 295. Semmi baj a Radeon kiegyensúlyozottságával, és én ez eddig fps bezuhanásra sem emlékszem. Ill. 295-nél volt fps bezuhanás Crysis Wars alatt, ami megszünt a CF-el.
OSD játék alatt?Hát az tök jó. De ha azt figyeled miközbe játszol, akkor a játékot hogy tudod játszani? Sztem sehogy. Én legalább is a játékot nézem, és nem a hőmérsékleti értékeket. Persze van amikor engem is érdekel...elindítom a GPU-Z-t és a háttérben csinálja a dolgát. Majd játék után kilépek és megnézem a max. hőmérsékleteket. Nem értem ez a verzió miért nem jó.
Gondolom az új Riva ami támogatja már az RV790-et az tudni fogja monitorozni.
Szóval ezt a "szálka" és "szarakodás" dolgot még mindig nem értem. Az a gondod hogy 40fps-ről bezuhan 30-ra?Vagy mire gondolsz?
Bár ha ennyira sok a gondod a CF-el még mindig visszacserélheted egy 295-re, mert ahogy nézem te sosem leszel elégedett a 4890 CF-el. -
zack
nagyúr
Akkor meg frankón nem értelek vazze, mi ez a műbalhé hogy "nem jó", meg "a GTX jobb volt", "kevés az fps"....stb.
Miért kevés ez az fps???Ilyen fps értékekkel akadás mentesen végig lehet tolni a játékot. Az meg a másik hogy nem értem hogy lehetett jobb a GTX 295, amikor szűréssel jóval gyengébben teljesített nálam mint a 4890 CF...azt ne mondd hogy nálad jobban ment szűréssel a GTX.
Megmondom őszintén feleslegesnek érzem a további Warhead összehasonlítást, mert kb. úgy megy nálad is mint nálam. Tök mindegy mennyi az induló fps. Az most kiderült hogy nincs nálad az égegyadta világon semmi gond, se a kártyákkal, se az fps értékekkel.Kiíváncsian várom mi a konkrét gond a kártyákkal, és a Warhead-del, mert ezekből az általad is kapott fps értékekből ez nem derül ki.
-
zack
nagyúr
8xAA-val a minimum az 30fps, a max. az 45fps volt. Átlagnak kb. a 30fps felel meg.
AA nélkül érdekes eredményjött ki. Minimálisan javult csak a 4xAA képest. 47-48 fps körül volt az átlag noAA-val.
Itt jön képbe az az elmélet, miszerint az ATi teljesítménye nem romlik számottevően ha bekapcsoljuk az élsimítást. Ellenben a GTX 295-tel és az összes többi nV kártyával, ahol drasztikusan csökken a teljesítmény az élsimítás növelésével. -
zack
nagyúr
válasz
ricshard444 #4046 üzenetére
Tudom.
Nem véletlen mondtam hogy nem rossz csere a GTX 295 2db 4890-re. Nem akarok én senkinek se rosszat!
Megnézem 8xAA-val is és simítás nélkül is...És azért halkan megjegyezném a Crysis Warhead és úgy globálisan a Crysis széria az nV felé húz, tehát nem az a kifejezett ATi párti játék, mégis így megy.
-
zack
nagyúr
válasz
ricshard444 #4042 üzenetére
X38/X48 jó választás.
Sokkal többet nem tudnak a modernebb lapok se sebesség terén. Jelenleg egy X48+E8600/Q9550+4890 CF az egyik legjobb ár/teljesítmény arányú konfig lett. Core I7 vételét még mindig nem látom jó megoldásnak játékok aspektusából. De még azt is mondhatom hogy a DDR3 sem tud annyival többet mint a DDR2...kicsit megrekedt a gyártói oldalon teljesítményhajhászás. Egész egyszerűen a fent vázolt konfig mindenre jó, és harmadába kerül mint egy Core I7 konfig. Az alkalmazások és játékok pedig még mindig a magasabb Mhz-et részesítik előnyben, mint a +2 magot. Simán odarakom Crysis tesztben a konfigomat (Asus Maximus+E8600@4400Mhz+4GB DDR2 1170Mhz+4890 CF) egy Core I7 konfig mellé.
Szóval aki összerakott egy jó konfigot annak sokáig nem kell cserélnie, hacsak valami össze nem fossa magát. Nekem ha most megadná magát a lapom, simán vennék egy X48-as Rampage Formula-t helyette (bár még mindig 50k környéke) , és nem kellene cserélnem konfigot. -
zack
nagyúr
válasz
ricshard444 #4040 üzenetére
Ez így van. A DX11 megjelenésével az nV DX10 kártyái és az ATi DX10.1 kártyái között még nagyobb lesz a szakadék. Konkrétan az nV "dobhatja ki" a DX10 megoldásait rövidesen. Ez megint csak az nV júzerekkel kibaszás, főleg aki hosszabb időre tervezett, és nem rég vette a kártyáját.
Bár idén a DiRT 2 kívül nem nagyon lesz DX11 game, szóval azért akkora pánik még nincs, főleg akit nem hoz lázba a DiRT 2, de az borítélkolható hogy 2010 Q1-Q2 legkésőbb kártyát kell cserélnie a jelenlegi nV tulajoknak. Akinek meg a DiRT 2-re fáj a foga az járt a legrosszabbul, mert már idén ősszel-télen cserélhet ha normális sebességgel, és megfelelő részletességgel akarja játszani.
Elvileg az RV790 nem lesz lassabb mint a DX11 RV870, csak a plusz fícsöröket nem fogja tudni megjeleníteni, ellenben az nV-s G200 sebességben és látványban is el fog maradni.
De a végleges konklúzió majd a next gen. kártyák és DiRT 2 megjelenése után fog kiderülni. -
zack
nagyúr
válasz
ricshard444 #4019 üzenetére
Jól.
Most tettem fel Imi kedvéért, majd megnézem az első pályán hogy alakulnak az fps értékek. Emlékeim szerint jól megy. A Wars multi, jóval gépigényesebb mint a Warhead és a Wars-ot is viszi 2xAA-val. Bár az hogy mennyire megy jól sok mindentől függ. Ha 10 játékos van relatív kicsi pályán szvsz. menne a 8xAA is. Battleground-on, Savanna-n pl. ez már esélytelen. Iszonyat nagy, és látványos pályák. Ha sokan vannak, iszonyat megterheli a VGA-t szűrés nélkül is. Gondolj csak bele... elnézel egy adott irányban és pl. látsz 10 játékost, akik egymást lövik, 4-5 nagyobb erejű robbanás közepette, úgy hogy közben te is harcba keveredhetsz másik 2-3 játékossal.
Erre jelenleg egy VGA-s rendszer sincs felkészítve. Talán majd az új generációs kártyák ősszel. De szvsz. ehhez még azok is kevesek lesznek.
Ezért is mondtam párszor hogy Wars-hoz 1920 full-ban kevés az 1 GPU, még ha az GTX 285 akkor is. -
zack
nagyúr
válasz
ricshard444 #4016 üzenetére
Kizárt, mivel az 1Ghz GPU-hoz 1,4V kell. A gyári 1,31V ehhez már kevés.
De miért fontos az 1Ghz?
Miért nem elég a 900-930Mhz?
-
zack
nagyúr
A 4890 CF sem mindenható.
Eleve egy nV kártyákon sokáig jobban teljesítő játékban nézed mint a Crysis is, olyan szűréssel ami azért brutál. Kérj meg bárkit nézze meg a 295-öt 8xAA-val 1920-ban. Jól el fog maradni a 4890 CF-től, ebben biztos vagyok. De ettől még nem lesz játszható a 4890 CF-el sem! Ez 2 különböző dolog. Mondtam hogy hasonlítsuk össze, és abból azért kiderülhet pár dolog, de ez eddig nem jelentkeztél.
-
zack
nagyúr
Nem mindegy hogy a menüben mennyi az fps?
Azt sem tudom nálad miért nem megy semmi sem jól.Grid se jó, Crysis se jó...
Nálam meg érdekes módon a GRID is, és a Crysis is folyamatos. Crysis Wars folyamatosabb mint GTX 295-tel.Fogalmam sincs mi lehet a gond, de ez hogy tényleg bármit csinálsz minden rossz, kicsit júzer error feeling.
Lehet a lapod nem szereti a CF-et, vagy a BIOS-ban van valami beállítás ami elkerülte a figyelmedet...passz. Valami nem jó ott. Folyamatosnak kellene hogy legyen minden játék.
Jóval erősebb géped van mint nekem, mégis köhögnek nálad a Radeonok, ami nem normális.Abu-val beszéltél? Ha nem, mindenképpen keresd fel pü-ben.
-
zack
nagyúr
A Crysis Wars anomáliám megszünt. Annyit tettem hogy a memo órajeleket 4200Mhz-ről visszaflesseltem 4000-re. Így most minden jó és stabil. A furi az az, mi köze ennek ahhoz hogy kivettem az egyik kártyát a gépből. Mert előtte ugye minden jó volt. Mi több hónapokat ment 4200Mhz-en a Wars Vista X64 alatt.
Rejtély hogy mi történt.
Mindegy végülis, a lényeg hogy megoldódott.
Az elemcserétől is megoldódott a bios elfelejtős probléma, szóval most nálam minden jó és szép. -
zack
nagyúr
válasz
tzsolesz #3951 üzenetére
Ne aggódjatok! Beo szelleme továbbra is itt van a topikban, és segít mindenkinek akinek tud tudat alatt!!
Imi:
Így is van! Only Fraps!!
Ezek a háttérben futó progik, főleg a megmókolt riva (mivel hivatalosan nincs olyan verzió ami támogatná a 4890-et), csak bajt okozhatnak. Ha hőfokokra vagy kíváncsi indítsd el a legújabb GPU-Z-t menj rá a sensors fülre. Ott mindent megtalálsz, ami a VGA-val kapcsolatos érték. Ha hagyod a háttérben futni játék alatt, akkor miután kilépsz, csekkolhatod a full 3D értékeket a show highest reading megnyomásával. Jah és igen! tzsolesz jól mondja! Ne eröltess semmi a driverből! Tedd egyelőre performance-re a csúszkát, és mást ne állíts el. Így nézegesd és teszteld először. Kényszerítéssel nekem is voltak furcsaságok, artifact-ek, pedig csak az AF-et kényszerítettem.
Nem lesz ott gond, meglátod! Az első pár nap zűrösebb, de utána ha rájössz az apróságokra, minden jó lesz meglátod.
-
zack
nagyúr
Felteheted a STALKER CS-t is. Vagy már írtam pü-ben, hogy esetleg a GRID-et. Ezeket össze tudjuk hasonlítani gyorsba is. Warhead-et fel kéne pattintanom. De persze ha ezt szeretnéd inkább akkor felteszem.
8xAA-val sztem tök normális az az fps...de majd meglátjuk. Felteszem inkább, kíváncsi vagyok a pár hónappal ezelőtti eredményeimhez képest hogy megy mostanában a Warhead.(#3938) ImI87
Nálam is 1,18V kap idle. Ez tök normális érték.
bim
A Cata monitorozza hogy megy e a CF vagy sem. Kiteszi a logót ha megy, és elveszi ha pedig nem. ATi tálca ikon - HD 4800 Series - CrossFire X settings - Show CrossFire status Icon.
-
zack
nagyúr
válasz
Henker2 #3921 üzenetére
Ez a 2D energiatakarékosság egy bullshit.
Nem értem, ha valami jó, azt miért kell elkúrni.Aztán utána jön a sírás, hogy a gari meg 1 hónap...
Egyszer már kitárgyaltuk. Nem hülyék dolgoznak az ATi-nál, nem tudom miért gondolja mindenki ezt.Ha meg lehetett volna oldani kissebb fesszel, kissebb órajellel a 2D-s beállításokat, megtették volna, hiszen nekik is ez az érdekük, hogy minnél kevesebbet fogyasszon. De valamiért megálltak 2D-ben 240Mhz/1.053V-nél. Szted ez véletlen??
A 2D órajelekhez egyébként se szokás hozzányúlni, aki pedig ezen próbál spórolni havi 20-40ft-ot az építsen magának napelemes számítógépet, vagy ne vegyen gamer VGA-t.
A full 3D órajelek már más tészta. Ezeket lehet módosítani amennyire igény van rá.
De én majdnem biztos vagyok benne, hogy hosszú távon nem tesz jót az élettartamnak a túl kevés fesz ill. a kevesebb fesz és Mhz a gyár által megadottnál. -
zack
nagyúr
Ha nem csúcs CF rendszert veszel akkor 1680-ban se lesz CPU limited. Simán lehet VGA limites jó pár játék max. részletességgel, esetleg szűréssel. Pl. 4850 Cf rendszerrel... 4890 CF egyértelműen 1920-tól lesz kifizetődő, 2560-ban pedig mindegyik 2 GPU-s rendszer lemarad mint a borravaló. Csak az a fránya 30 col..tooo much money.
Mert már rég 30 colon nyomnám a Crysis Wars-ot.... -
zack
nagyúr
"még az AMD mérnökeit is meglepnéd..."
Ezt azért nem hiszem...ők is tudják amit én.
Eleve volt összehasonlító teszt is... CF vs. SLI. Ott sem jött ki más tudtommal. Szerintem ez a 90% CF skálázódás csak neked újdonság, nekem tök alap ill. gondolom még sokaknak.
De tényleg kérdezd meg Abu-t mert ő jobban tudja ezeket a dolgokat, azt is miért skálázódik jobban a CF az SLI-nél.Mindenki:
Igen, igen...ez nem flame. Haverok vagyunk. -
zack
nagyúr
Nincs min elgondolkodjam...
Próbáld ki a szuper 280-as kártyádat 1920x1200-ban full-full-ban Riddick, vagy Crysis alatt...nah látod. Ezért jó a 4890 CF. Mert kompromisszum mentes játékhoz full HD-ben jelenleg csak és kizárólag a 4890 CF és a GTX 295 jó.
Bár ahogy tudom te 1680-ban tolod...ezért sem értem miért variáltál ennyit. Bevált a 280? Be. Szó nélkül gariba cseréltetned kellett volna, ergo kérned egy másik 280-at. 1680-ban sok VGA választási lehetőség van, és ha bevált a 280, azt kellett volna újból venned.
Majd ha váltasz 1920x1200-ra majd ott lehet vakargatni a kobakot, mivel lehet elérni a kompromisszum mentes játékélményt.
A skálázódást már néztem....90% alatt sehol sem volt ahol ment a CF. -
zack
nagyúr
A tesztek engem sem érdekelnek túlságosan...de ez a 295 topikba lett linkelve, és a Quad SLI-t célozza meg mint fő téma, de ott van az is amiről beszéltem.
[link]
Milyen skálázódási problémáról beszélsz?
Tudtommal jobban skálázódik mint az SLI, és több játékban is müxik a CF mint az S. A CF skálázódása 95-100% közötti.
-
zack
nagyúr
Nekem volt 260, 285, és 295 is, és nem 1-2 napig. Most 4890 CF-el tolom már legalább 3 hónapja. Nekem van alapom azt mondani hogy a 4890 CF jelenleg a legerősebb 2 GPU-s megoldás. Már csak azért is, mert ha nézel teszteket, világosan látszik hogy a legtöbb tesztben még a 285 SLI-t is megeszi, nem hogy egy 295-öt, ami 10% gyengébb mint egy 285 SLI.
De gondolom próbáltad a 4890 CF-et hogy így leírtad a 295-tel szemben, és remélem nem láttatlanba tetted mindezt.
Persze véleményt alkotni ettől függetlenül szíved joga, csak ha nem próbáltad, akkor nem túlságosan hiteles. -
zack
nagyúr
Nem örülnék neki ha összeférhetetlenség lenne.
De így, 3 hét használat után, attól függetlenül hogy kevesebb erőforrást igényel, és valamivel gyorsabb mint a Vista (bár ezt csak a programok indításánál észlelem), nem tünik jobbnak.
Nálam a multitask sem úgy működik ahogy kellene. Ha elindítottam Vista alatt 3db disc-on-the-fly-t, simán elindítotam a Crysis Wars-ot, és akadás mentesen toltam amíg meg nem írta a lemezeket a nero, és ugye ezt órákon keresztül.
Win7-nél 1x akartam kipróbálni...Crysis exe-t ahogy elindítottam, elkúrta mind a 3 éppen íródó lemezt, és persze a Crysis sem töltődött be. Ennyit a multitask-ról.
Nem tudom mennyire végleges ez a változat, de ha az, elképzelhető hogy SP1 után fogom csak használni, mert sok mindenben kevesebb mint a Vista, azon túl hogy hangyányival gyorsabb. -
zack
nagyúr
Egy szubjektív vélemény Win7 RTM 64bit + 4890 CF használatával kapcsolatban:
3 hete használom 9.7-es Cata-val. Crysis Wars alatt elég sok anomáliám volt, de szemet hunytam felette. Sok fagyás, kilépés, és a legáltalánosabb hiba hogy a crysis.exe leállt. Minden más progi, tökéletesen és stabilan müxik. Kb. azóta kezdődött, hogy random csonttá fagy a gépem (de csak Crysis Wars alatt), amióta fent van a Win7 RTM. Ez a kissebik baj lenne hogy csonttá fagy, ezzel együtt a bios beállításokat is elfelejti teljes mértékben. Még jó hogy a Maximus Formula tudja a bios save-load funkciót, így nem ér veszteség. Ez a hiba 2-3 hét alatt 3-4x jött elő úgy, hogy napi 4 órákat tolom minimum a Crysis Wars-ot. Ma megint előjött. Elkezdtem a hibaszűrést azzal, hogy bios elemet cseréltem. V mérő híjján, a nyelvemmel néztem a különbséget, és elég gyenguska volt amit kivettem a lapból (érzetre). Ehhez az egyik 4890-et ki kellett operálnom a gépből, mert pont alatta volt az elem. CF híd levesz, kártya kivesz, elem kicserél, kártya vissza, és indítás. Isten tudja mi történt de a Win7 nem érzékelte a CF-et és azt a kártyát amit látott, 100% venti sebességgel forgatta. Gép leállít, majd újból indít. A kártya ventije visszaállt, viszont a CF-et még mindig nem látta. Kezdtem morcos lenni, hiszen semmit se csináltam a géppel és a Win7-tel. Driver leszed, majd ismét 9.7 felrak. Láss csodát, helyrejött a CF driver telepítés után. Viszont Crysis Wars-ot indítva szétestek a textúrák, ami eddig nem volt! Élvezhetetlen lett a játék. Még mindig semmi gond, mert van Norton Ghost mentésem. Partíció és ezzel együtt a Win mentést visszaraktam, amit a 9.7 Cata-val, és Crysis Wars-al lementettem. A mentés tuti jó, mert már többször viszaállítottam.
Visszaállítás után Crysis Wars megjavult, semmi képszétesés. Majd jött egy új anomália röviddel ez után...fagyás, majd képernyő lekapcs.
Mielőtt valaki kérdezné, a kártyám húzva van (MSI OC 940/4200), de stabilan tette a dolgát egész addig amíg ki nem vettem az elemcseréhez az egyik Radeon-t, szóval nem értem mi köze a mi közéhez a fenálló problémámnak.A képernyő lekapcs. lehet driver hibából adódóan, ill. a kártya biztonsági funkciója miatt, ha hibát észlel, ezért nem értem a dolgot. Vissza fogom rakni a Vista X64-et, mert játékra jóval stabilabb volt (nálam) mint a Win7.
Kíváncsi leszek lesz e anomália.
Mert ha lesz, akkor a szoftveres gondot kizárhatjuk, és sajnos akkor valami hardveres gubanc lesz. Ez a bios "elfelejtősdi" mindenesetre csak azóta van, amióta a Win7-et haszálom. -
zack
nagyúr
válasz
°PhYsX° #3694 üzenetére
Ez megint nem volt túl okos hsz.
Nem értem mit lovagolsz egy olyan témán, amit már megvitattunk...miszerint hogy a 4890 2GB parasztvakítás, amit csak te látsz másképp.
Amikor meg ilyeneket írsz, hogy "még nincs jelenje de elképzelhető hogy később lesz"...hát ez nem vall túl nagy szakmaiságra tőled. Ha kicsit is értenél a VGA piachoz, ill. a VGA piac alakulását követnéd, nem beszélnél zöldségeket, és senki sem röhögne ki, "molnárkához" hasonlítva a hozzászólásaidat.
Októberben elvileg itt az új DX11 ATi generáció, ami kb. 3 hónap sincs. Szted akkor milyen jövője lehet a 2GB verziónak?Kb. akkora mint az 1GB verziónak. Ergo lesznek olyan játékok DX11-re amik csak az új szériás R8xx kártyákon fog jól menni, hiszen ez lesz a legújabb generációs VGA. Ebben az esetben tök mindegy lesz hogy RV790 1GB vagy 2GB...egyiken se fog jól menni technológiai hiányosságokból kiindulva, amiket az új kártyákba persze hogy beépítenek. Ha meg menni fog 2GB változattal, akkor tökéletesen menni fog az 1GB változattal is.
-
zack
nagyúr
Borzalmas sok ez a hőfok!
Én minimálisat emeltem rajta, nekem pl. Crysis alatt sem megy 70 fok fölé a venti meg kb. 43-45% körül forog. Alapon pedig ebben a melegben 57-58 fok 33% venti mellett. Az meg már csak hab a tortán hogy CF-ben van, ami elvileg ront a hűtés hatásfokán. Jó ez a ref. hűtés...szvsz. a legjobb.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Milyen légkondit a lakásba?
- Bittorrent topik
- Milyen monitort vegyek?
- Légies iPhone halvány színei
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- További aktív témák...
- 137 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- Csere-Beszámítás! Olcsó Számítógép PC Játékra! R5 1500X / RX 570 8GB / 16GB DDR4 / 250SSD + 2TB HDD
- Samsung Galaxy Xcover 6 Pro, 6/128 GB, Kártyafüggetlen
- AKCIÓ! HP Elitedesk 800 G1 USDT mini asztali számítógép - i7 4770S 16GB RAM 128GB SSD Intel HD
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest