- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- iPhone topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Redmi Note 10 Pro - majdnem minden stimmel
- Android szakmai topik
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
Új hozzászólás Aktív témák
-
XoZ
aktív tag
Köszönöm
CF tapasztalatom nincs, de szerintem úgy működhet, ahogy Te is írod: kártyánként kell profilokat készíteni (tehát az én példámat figyelembe véve összesen 4 profil kellene, és mindig kettőt kellene aktiválni). Azért következtetek erre, mert az xml fájlokban benne van a kártya egyedi azonosítója (így két kártyához két külön xml kellhet), illetve kerestem képeket a CCC overdrive ablak kinézetéről CF esetén, és azokon látszott, hogy külön lehet kiválasztani a kártyákat. -
zack
nagyúr
Persze.De nem csak az NFS miatt...ez már csak hab a tortán. A 94cm LCD-t megvettem, ahogy az XBox 360 Pro pack-ot is. Az egyik Radeon-t pedig már ma elvitték. Volt CF nincs CF. Majd ha változni fog a hozzáállásuk a játékgyártóknak, akkor majd elgondolkodom ismét a CF-en vagy bármi más high end VGA-n.
-
Digitalis
senior tag
Ugyan így gondolom én is, azzal a különbséggel, hogy csak is akkor váltok, ha arra érdemes, tartalmas, érdeklődési körömbe tartozó játékok is lesznek amik már csúfosan mennek majd a 4890es kareszon...
Asszem ez nem mostanában lesz, és valszeg a 5890-ig simán büfé lesz a 4890 is
Nekem XFX 4890 XXX van és használok alatta Samu 2233BW DVI, és 47pfl9703H-t, de minden megy flottul vele. Valszeg ehhez a típushoz is biztosan várható bios frissítés, mint a többi 4890-es hez, az nem lehet, hogy a 4890-s kareszok csak úgy szórakozzanak a dell moncsikkal. -
keIdor
titán
Hát szerintem nem tanácsos, ha más a NYÁK...
Megmondom őszintén nem tudom mit csinálnék a helyedben, bár én már nem szarakodnék a HD4890 CF-el az Evergreen előtt.
Esetleg új monitor, vagy nem tudom, bár mondom szerintem az egész RV790 nem ér már meg annyit...Helyedben eladnám, vennék valami olcsót addig, amíg nincs itt az új. Ahogy ismerlek úgyis váltani fogsz még idén...
-
HSM
félisten
Ó, ez ismerős para.... Az elsőszériás 4890-es karikon jött elő valami hasonló, amit aztán egy BIOS-frissítéssel orvosoltak...
De elég fura, hogy egy újabbrevízis karin is előjön... Elvileg valami a monitor EDID-je és a kari között nem volt akkor frankó....
(#4543) Gothmog: Ugye, a fordulatszámot is látjátok a % mellett? A refkari 100%-on lekörözi a legdurvább hajszárítót is....
(Igaz, a legdurvább nyüstölésre sem sikerült 45% fölé vinnem.... )
Amúgy ha szivatni akarjátok a karit, akkor 1680*1050-ben, Xtreme burnin módban, és 0XMSAA-val tegyétek... Jópár fokkal melegebb lesz....(#4549) XoZ: Áhh, ez meg nekem nem jutott eszembe...
-
r-chee
őstag
Szerintem ez az egész vmi ventilátor vezérlési hiba, mert ha indítás előtt kihúzom a venticsatlakozót, egyszer sem csinálja, hogy felpörög és nem kapcsolja be monitort. Rádugva viszont többször is.
Mivel messzire és fél országot bejárva kéne visszaküldenem gariba, én megbékéltem vele, és lehet, veszek rá egy full cover blokkot és bekötöm a rendszerbe.
-
A_Papa
senior tag
De én azt nem értem, hogy ez a sok tesztelőnek, akiknek a tesztjei miatt megvettem a kártyát, ez nem tűnik fel?
Illetve az ATI miért nem vonja vissza ezt a sorozatot?
Pedig nagyon tetszene ez a kari, de ez így sajnos nagy csalódás... korábban egy 8800GTS-volt, minden hiba nélkül...
ImI87: Véletlen volt a privi, bocsika..
-
Wolf77
csendes tag
SZia.
Hát erre gondoltam én is. De ezt is kipróbáltam. Mikor meglett a VGA , meglett a probléma.
Ezért vettem egy másik alaplapot:Gigabyte GA-MA78GM-UD2H. Előtte egy ASrock volt.De ott brutálisabb volt a helyzet , mert ott ki kellet lazítanom a PCI-E csatlakozoból , s enyhén felfele kellet mozdítanom, s csak úgy volt hajlandó elindulni de vagy 5-6 szorra sikerült azt a dőlés szöget eltalálnom mire bootolt.(de gondolhatod mire ezt kitaláltam, hogy kicsit feszíteni rajt, pff hadjuk.. , veszek egy X dobozt 360 ft ért)
Azért köCce
W™
Látom szegény A_Papa is szenved, én kezdek a másik írányba hajlani, mikor már csak érdekel, de nem idegesít. Belefáradok...
-
A_Papa
senior tag
Értem, köszönöm a segítséget!
Azt is jól látom, hogy utal arra, hogy ez egy típushiba?
Bocsánat, hogy ezzel zaklatlak benneteket, de angolra le tudná valaki pontosan fordítani ezt a két mondatot:
"Hol találok olyan hivatalos közleményt amelyben az ATI ezt hibát leírja, elismeri? A garancia érvényesítésében lenne segítség."
Köszönöm szépen, és még egyszer elnézést!
A_Papa
-
TTomax
félisten
Sajnos nem tudom lefordítani a "Luxuxry ML Cap-ot",de ugy gondolom az valamelyik alkatrész a nyákon ami 3X annyit bir mint az ami a ref karin van... na de én ezt sem hiszem... ha egy ref karit 850-röl 950-ig lehet húzni akkor ezt 900-rol 1200-ig? bla bla bla...mese...
-
madgie
titán
-
zack
nagyúr
Mondom...sztem add el őket, mert eleve negatívan állsz hozzá.
Ha 980/4400 tudnának a kártyáid, az se lenne elég, vagy tuti más hibát találnál helyette.
Én 940/1000 flesseltem ,és tökéletesen elégedett vagyok vele, holott ez MSI OC. Akkor miért nem jó a 935/4160 egy alap Sapphire-tól? -
-
zack
nagyúr
Nekem is volt 295. Semmi baj a Radeon kiegyensúlyozottságával, és én ez eddig fps bezuhanásra sem emlékszem. Ill. 295-nél volt fps bezuhanás Crysis Wars alatt, ami megszünt a CF-el.
OSD játék alatt?Hát az tök jó. De ha azt figyeled miközbe játszol, akkor a játékot hogy tudod játszani? Sztem sehogy. Én legalább is a játékot nézem, és nem a hőmérsékleti értékeket. Persze van amikor engem is érdekel...elindítom a GPU-Z-t és a háttérben csinálja a dolgát. Majd játék után kilépek és megnézem a max. hőmérsékleteket. Nem értem ez a verzió miért nem jó.
Gondolom az új Riva ami támogatja már az RV790-et az tudni fogja monitorozni.
Szóval ezt a "szálka" és "szarakodás" dolgot még mindig nem értem. Az a gondod hogy 40fps-ről bezuhan 30-ra?Vagy mire gondolsz?
Bár ha ennyira sok a gondod a CF-el még mindig visszacserélheted egy 295-re, mert ahogy nézem te sosem leszel elégedett a 4890 CF-el. -
TTomax
félisten
Marha egyszerű miért lassítja a real-time osd a 4890CF-et... CPU-t használ... amiből már így is hatalmas limited van,a radeonok amúgy is valahogy proci igényesebbek...
Próbálj meg feladatkezelőből prioritást és affinitást adni a static szervernek... esetleg terheld ki egy magra...ez sajnos ilyen játék... -
zack
nagyúr
Akkor meg frankón nem értelek vazze, mi ez a műbalhé hogy "nem jó", meg "a GTX jobb volt", "kevés az fps"....stb.
Miért kevés ez az fps???Ilyen fps értékekkel akadás mentesen végig lehet tolni a játékot. Az meg a másik hogy nem értem hogy lehetett jobb a GTX 295, amikor szűréssel jóval gyengébben teljesített nálam mint a 4890 CF...azt ne mondd hogy nálad jobban ment szűréssel a GTX.
Megmondom őszintén feleslegesnek érzem a további Warhead összehasonlítást, mert kb. úgy megy nálad is mint nálam. Tök mindegy mennyi az induló fps. Az most kiderült hogy nincs nálad az égegyadta világon semmi gond, se a kártyákkal, se az fps értékekkel.Kiíváncsian várom mi a konkrét gond a kártyákkal, és a Warhead-del, mert ezekből az általad is kapott fps értékekből ez nem derül ki.
-
zippofcy
senior tag
"az LCD-knek kifejezetten káros, a ha a gyári 60Hz-nél magasabb képfrissítést erőltetsz rá"
Ja, a tuning meg kinyírja a CPUt meg a GPUt, az emelt hiteltörlesztőrészletek meg nem a bankoknak hanem a gazdaságnak kedveznek.
Kíváncsi lennék rá ki az aki ekkora baromságokat írogat
-
zack
nagyúr
A 4890 CF sem mindenható.
Eleve egy nV kártyákon sokáig jobban teljesítő játékban nézed mint a Crysis is, olyan szűréssel ami azért brutál. Kérj meg bárkit nézze meg a 295-öt 8xAA-val 1920-ban. Jól el fog maradni a 4890 CF-től, ebben biztos vagyok. De ettől még nem lesz játszható a 4890 CF-el sem! Ez 2 különböző dolog. Mondtam hogy hasonlítsuk össze, és abból azért kiderülhet pár dolog, de ez eddig nem jelentkeztél.
-
zippofcy
senior tag
Minél alacsonyabb a monitor HZ-e annál rosszabb a kikapcsolt Vsyncnél a "képhúzás".
Próbáld feljebb venni 60hznél (ha DVI-on használod egy próba erejéig dugd át DSUB-ba átalakítóval) mondjuk 75hz-re, azt még bírnia kell a TFTnek (bár lehet lejjebb kell venned a felbontást, az enyém pl. a natívjában (1680x1050) csak 60hzet bír, de 1440-ben már 75-öt.
DVI csatin viszont sose fog 60hz fölé menni.Ez akkor hasznos ha online FPSt tolsz aminél ugye 60fps mellett hátrányban vagy, de a "képhúzás" is iszonyatos 60hz mellett.
-
zack
nagyúr
Nem mindegy hogy a menüben mennyi az fps?
Azt sem tudom nálad miért nem megy semmi sem jól.Grid se jó, Crysis se jó...
Nálam meg érdekes módon a GRID is, és a Crysis is folyamatos. Crysis Wars folyamatosabb mint GTX 295-tel.Fogalmam sincs mi lehet a gond, de ez hogy tényleg bármit csinálsz minden rossz, kicsit júzer error feeling.
Lehet a lapod nem szereti a CF-et, vagy a BIOS-ban van valami beállítás ami elkerülte a figyelmedet...passz. Valami nem jó ott. Folyamatosnak kellene hogy legyen minden játék.
Jóval erősebb géped van mint nekem, mégis köhögnek nálad a Radeonok, ami nem normális.Abu-val beszéltél? Ha nem, mindenképpen keresd fel pü-ben.
-
TTomax
félisten
Ez nem ATI vagy NV sara... egyszerűen így működik a vsync.Megmondom én ezt mire találták ki..biztosan észrevetted már fps játékokban,hogy ha gyorsan fordulsz akkor "törik a kép" esetleg vízszintes csíkokat látsz... ne ezt lehet javítani ezzel... csakhogy ehhez olyan grafikai beállítást kell használni amivel sosem megy 60fps alá,különben a felére korlátoz és akkor lesz ez a rángató érzés... ha esetleg GTX-el bekapcsolt vsync mellett nem 60 vagy 30 fps-t láttál akkor egyszerűen nem ment a vsync.
És hát sajnos a radeonok nem túl kiegyensúlyozott teljesítménye nem egy előny ilyenkor,ezért írtam hogy noha GTX-el lehet kevesebb az átlag fps,de kisebb a szórás is a minimum és a maximum között...ez van.
Ráadásul ez a Crysison meg aztán bődületesen érezhető... -
TTomax
félisten
Ha kevesebb fps-ed van mint a monitorod frissítése,akkor felezi azt... vegyük a te eseted... 60Hz-en frissít a monitorod,ha ráadod a vsyncet akkor 60fps fölé nem enged, a baj akkor van ha nem produkál 60 fps fölött,hanem le-le ugrál... ilyenkor szépen a felére azaz 30fps-re korlátozza a képkockák számát.Ezt most azért veszed észre,mert a radeonok nem nagyon tündöklenek a minimum fps-et illetően... ez van... az NV ezekben a játékokban kiegyensúlyozottabb ... sőt úgy általában is szerintem...és valahogy később is fut platform limitbe...
Szóval kerüld a vsyncet... -
HSM
félisten
Volt új windóz a Geforce kiszedése után? Vagy csak kari ki kari be?
Mert lehet ez lesz a gond nálad...
Én most tolom másodszorra a Warhead-et, és egy darab vizuális anomáliám nem volt, leszámítva, hogy a pálya betöltése után közvetlenül 1-2 másodpercig néha átlátszóak az objektumok (amíg be nem töltődnek teljesen), de szerintem ez inkább játékspecifikum, mint VGA...
-
zack
nagyúr
Felteheted a STALKER CS-t is. Vagy már írtam pü-ben, hogy esetleg a GRID-et. Ezeket össze tudjuk hasonlítani gyorsba is. Warhead-et fel kéne pattintanom. De persze ha ezt szeretnéd inkább akkor felteszem.
8xAA-val sztem tök normális az az fps...de majd meglátjuk. Felteszem inkább, kíváncsi vagyok a pár hónappal ezelőtti eredményeimhez képest hogy megy mostanában a Warhead.(#3938) ImI87
Nálam is 1,18V kap idle. Ez tök normális érték.
bim
A Cata monitorozza hogy megy e a CF vagy sem. Kiteszi a logót ha megy, és elveszi ha pedig nem. ATi tálca ikon - HD 4800 Series - CrossFire X settings - Show CrossFire status Icon.
-
tzsolesz
nagyúr
Új OS-t tegyél föl, ha még nem volt.
Jah, és nézd már meg ezeket az értékeket fraps-al is. Úgy, hogy semmilyen progi nem fut a háttérben, csak a fraps.
1920x1080-ban 4XAA-val a 4890 Cf-nek, elvileg jobban kellene szerepelnie, mint egy GTX295-nek. Már ha hihetünk a tapasztalt júzereknek.
-
ImI87
őstag
Amúgy kikapcsolva megszűnik a gond, de ígyis elég szar FPS-ek vannak.
Crysis WARHEAD 1920*1200, minden csúcs, 8xAA
Olyan 26 és 40 között ugrál akciótól függően.
Tudom, hogy ez elég dúrva beállítás, de nem kéne jobbnak lennie?Akinek van CF-je és fent van ez a game az légyszi próbálja már ki, össze-hasonlításképpen!
Vagy mondjatok pár játékot, ami fent van nálatok, és akkor én is felrakom.
-
bim
veterán
Kíváncsi vagyok mire jutsz..
Érdekes hogy mindig kialakul egy csinos kis flém itt...TTomax: Igazából értem is meg nem is az álláspontodat. Tudtad hogy az 512mega vram kevés lesz és mégis megvetted az X2.-t. Én 512-es 4870-ről váltottam 1 gigás 70-re és ég és földa két kártya. Fogalmazunk úgy hogy többet nem veszek 1 giga Vram alatti kártyát. Aki azt állítja hogy elég mindenre az 512 az még nem játszott gigással.
-
Zso2
őstag
már megjelent a 9.8-as is... de sajna ezt is inkább a cross-osoknak segíti a gyorsulásban.
Catalyst9.8
most látom már írták, nem baj ez másik hely..
Nem értem miért nem tudnak javítani az 1 kártyásokon.. -
keIdor
titán
-
-
p87
senior tag
Annyit tudok az XFX black editoionról, hogy a GPU-ja 1,4375 V-ot kap ennek függvényében a ventiprofilon biztos állítottak és szerintem jóval hangosabb lehet mint az alapórajeles.
A nyák szerintem az erősebb, 3x40A +2x30A es hajtja a GPU-t, sajnos nem találtam róla képet sehol. -
zack
nagyúr
1 dolgot ne felejts el...ami 950Mhz feletti órajelen jár alapból, az mind túl van feszelve. Ezen nincs mit matekolni. A jobb GPU-k az alap 1,3125V-n 940-96Mhz-et tudnak. Amik gyárilag 1000Mhz futnak azok 1,4V kapnak alapból. Te tudod hogy megéri e hogy a kártya gyárilag agyon van feszelve +50-60Mhz-ért. Nekem biztos nem érné meg.
Főleg mivel CF-ben gondolkodsz, semmi értelme az 1000Mhz-es GPU-nak és a túl nagy fesznek. Minek? Hova?Ahová a 2x 940Mhz kevés, oda kevés lesz a 2x1000 Mhz is.
A döntés rajtad áll.nixx-21: Engem nem zavar, hogy ilyen a power saving.
Egyébként pedig Abu ezt a dolgot nem említette. Annyit tudok a dologról, hogy az ATi így oldotta meg, az nV meg másképp.
-
Petya2900XT
aktív tag
Toxicot akarsz és te mondod,h ne maradjon a házba egy deka meleg a vga-ról...ezt nem értem
....a Toxic-nak vannak kis nyílásai amin keresztül a házba is hagy meleget..akkor már nem egy OC-s ref kéne neked?
....egy pár MHz-ért cserébe a házadba nem marad meleg..sztem ez meggondolandó és még így úgy is gyorsabb,mint a 295 Sztem.....
-
zack
nagyúr
Nem fognak megfulladni, bár az lehet, hogy a venti fordulatot meg kell majd emelned az alapértelmezettről. Én is ezt csináltam. Most 33% venti mellett 58 fokosak a GPU-k de mindezt úgy hogy a szobában 29 fok van..
Terhelve több órai játék után se éri így el a 70 fokot! Ha pedig 22-23 fokos szobát nézünk, mert többet van a szobában 23 fok, mint 29 az egész évet figyelembe véve, akkor értelemszerűen 52 fokos idle, load 62-65.
Mind a 2 kártya CF hídját fel kell tenni. Mielőtt átveszed a kártyákat, ellenőrizd le ott a helyszínen átvétel előtt, minden benne van e. Ugyanis előszeretettel lopkodják ki a dobozból a CF hidakat.
Azt meg kell tudnod hogy a Toxic-hoz adnak e egyáltalán CF hidat, de én úgy tudom az összes 4890-hez jár alaptartozékként.
Kicsit többet eszik idle a 2db 4890 mint a 295, valószínű azért mert a memó órajeleket nem veszi vissza 2D-ben.De ez mint már régóta köztudott, ilyen. ATi power saving.Full 3D-ben meg úgy tudom kevesebbet eszik.
dB-ben közel azonosak, talán 3-4dB hangosabb alapon a 2db 4890. A BIOS-t RBE-vel arra írod át amire akarod Win alól kockázatmentesen, viszont ez 295 esetében majd hogy nem lehetetlen volt BIOS szinten.Csekkoltam már a progit, nekem 940/4200 megy 24/7 üzemmódban lassan 3 hónapja és persze hiba nélkül.
Természetesen hardverileg, innovációban, és minden egyéb tényezőben jobbnak tartom a 4890-et mint a GTX 295-öt. Volt 295-öm is, szóval tudom miről beszélek.
Amióta 4890 CF-et használok fülig ér a szám.Petya2900XT: Ő már sajnos nem fog tudni ebben segíteni ahogy nézem az adatlapját.
De mivel nekem is volt 295 és én is 4890 CF-re váltottam így én is tudok segíteni.
Tapasztalatom, mint a tenger.
-
Petya2900XT
aktív tag
Független szemlélőként a bannolt Beowulf_78 kolléga tudna a teljesítményről a legtöbbet mondani
...neki volt 295-e majd 4890 cf-je...dicsérte,h szebb a képi megjelenítés..nem tudom ..A profilja...remélem tudtam segíteni
-
-
Zájec
veterán
felesleges az új táp ahogy schwartz is mondja...
de nem csak képeket linkeltem, nézted a második linket is
[link]
ott van hogy 3db 4890-s terhelve vett fel 575w-t egy 4ghz-re húzott core i7-el..
akkor 2db esetén böven elég a 620w Corsair..ha meg tartasz a melegedéstöl akkor be kell épiteni egy ilyet :[link]
ez a 25cm-s szélmalom megoldja a levegö bejutását zárt házban a vga-k felé..de ha a meröleges nem tetszik akkor párhuzamos hütést kell kialakitani , csak akkor semmi nem lehet a vga-k mellett ( vincsi hegyek például) , és elöl "rácsos" szerkeztü kell hogy legyen a ház, hogy tudjon megfelelö mennyiségü levegö bejutni.. alulra bepakolsz 1 vagy 2db 12cm ventit , attól függ elférnek e, vagyis mekkora házad van....
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U757 - i3-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD Intel ARC A770 16GB Rampage SHIVA 650W
- Új! Számla + 1-3ÉV Gari! Áfás! Gamer PC - Számítógép! R5 8400F / RX 9060XT / 32GB DDR5 / 1TB SSD M.2
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" Touch I W10 I Cam I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest