- Egyesíti a Google az Android és a ChromeOS rendszereket
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Milyen okostelefont vegyek?
- Sony WF-C710N - átlátok rajta
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Google Pixel topik
- Mobil flották
Új hozzászólás Aktív témák
-
ImI87
őstag
Ha valaki keresne jó kis XFX 4890 XXX kártyá(ka)t: [link]
-
ImI87
őstag
OK, akkor nem nálam van hiba.
Kösz az infókat! -
ImI87
őstag
Az új Wolfenstein hogy megy 1920*1200 minden max-on 1db 4890-nel?
Nálam CF-fel meg se röccen, viszont V-Sync nélkül is mindig fix 60 FPS. Ilyen játék, vagy v.mi beleszól a dologba? És AA beállítást nem találtam sehol. Nincs benne vagy csak én vagyok vak? -
ImI87
őstag
-
ImI87
őstag
Itt van egy történet, ami az XFX 4890 XXX-ről, és a bios-frissítésről szól:
Két ilyen kártyám van, és egy Dell 2709W monitorom. Korábban írtam, hogy engem is érint a "képvillogós" probléma. Tehát olyan 1-1,5 óránként egy pillanatra elmegy a kép, függetlenül attól, hogy mit csinál az ember a gépen. Tulajdonképpen nem súlyos a dolog, de elég idegesítő lehet, ha pl játék alatt egy kicsit elmegy a kép.
Már köztudott dolog, hogy ez a korai verziójú 4890 bios-ok, és bizonyos Dell monitorok együttműködése miatt van. (Nálam gyárilag a VER011.022.001.000.032196 bios van akártyákon.) Megoldás a kártyák bios-ának frissítése. Bizonyos gyártók adtak ki frisebb bios-t, mások nem, vagy csak nem publikusak. A teljesen ref kártyákkal (amiken 2db 6pin-es tápcsati van) nincs gond, ezekre bármelyik gyártó alap bios-át rá lehet tenni. Viszont amik az erősebb ref NYÁK-ra épülnek, ott adódhatnak apróbb eltérések. Ennek a nyáknak a neve is más, és bios-ban is van pár eltérés. Komolyabban nem befolyásolják a kártya működését, de nekem volt vele gondom, lásd későb.......
Az én esetemben, az XFX csak a sima kártyához adott ki friss bios-t, az XT és XXX verziókhoz nem. A kártyám be van regisztrálva az XFX oldalán, itt írtam a support-nak, de elsőre csak egy idiótával tudtam beszélni, aki az alap dolgokat kezdte kérdezgetni, és hülyének nézett. (ilyeneket kérdezett, hogy: friss-e a driver?, jól van-e beszerelve a kártya?, elég-e a táp? - meg azt javasolta, hogy vegyem vissza a proci tuningját, frissítsek bios-t az alaplapon - és végül, hogy vigyem el egy PC-szervízbe.) LOL........
Szerinte ehhez a kártyához nincs bios-frissítés, mondom akkor kösz a semmit, csá!
Aztán írtam egy részletes levelet, amiben leírtam, hogy konkrétan mi a gond, másoknál is van, blablabla, és ADJANAK egy frissített bios-t, ami az XXX-hez való. Szerencsére erre egy másik "technikus" válaszolt, ő azt mondta, hogy van friss bios a kártyámhoz, és email-ben el is küldte. Királyság!
Ők érdekes megoldást használnak, egy 1,7MB-os ISO fájl, amit ki kell írni CD-re, arról kell boot-olni, és onnantól teljesen automatikusan, magától frissíti a bios-t a kártyán. Eztuán újra kell indítani, és már kész is. Ezt meg is tettem az egyik kártyával, aztán jött a hideg zuhany: a default ventifordulat 36% lett, ami már hangos. Ennyit az eredeti bios-sal terhelés közben forgott, terhelés nélkül meg 22-23% volt. Rögtön ellenőriztem a bios verziószámot GPU-Z-ben, és valóban frissült is, VER011.022.001.005.032404 Órajeleket tekintve valóban az XXX-hez készült, de nem stimmelt sem a kártya típusszáma, sem a nyák típusa (B79002 Board 850E/975M vs B79004 Board 900E/975M). Tehát ez a bios nem teljesen erre a kártyára való. Az alábbi képeken megnézhetitek a különbséget, RBE progi segítségével.A ventiprofil elvileg ugyanolyan volt, mint az eredetiben, de v.miért mégis folyton 36-38% körül tekert a venti. Nekem ez így nagyon nem tetszik, akkor inkább maradjaon az eredeti, és nem bánom, hogy néha egyet-egyet "pislog" a monitor.
Tehát tegyük vissza az eredeti bios-t, de hogyan?
Gyorsan utánanéztem a fórumon, és a Logout-os írásokban, és meg is találtam a szükséges infókat. Sajnos az atiwinflash 2.0.1.7 progi nem engedte visszarakni, mert v.mi "DeviceID mismatch" hibát írt ki. (Szerintem ebből is az derül ki, hogy a bios, amit küldtek nem teljesen jó a kártyához.) Ebben a progiban én nem találtam kényszerített frissítést, úgyhogy következett az atiflash 3.60. Ezzel, a megfelelő kapcsolókat használva sikerült visszatenni, és azóta a kártya csendben van. Sajnos a villogás ugyanúgy megvan, de nem olyan nagy tragédia, úgyhogy inkább hagyom így, és elviselem.
Csak azért írtam le a sztorit, mert hátha v.kinek hasznos lehet.
Ha esetleg v.kinek van egyéb ötlete a probléma megoldására, akkor szívesen fogadom.Kellett nekem spéci kártyát venni, így utólag jobb lett volna megtartani a ref Sapphire kártyákat.......
-
ImI87
őstag
-
ImI87
őstag
Monitor és VGA párosra vonatkozott a kijelentésem, és direkt írtam is, hogy MÉG !!!
És arra megesküszöm mindenki elött, hogy új VGA-t csak akkor veszek, ha kint lesz az új NV is, így majd lehet válogatni sokmindenből......és addigra ATI oldalon megtörténik az első árcsökkentési hulllám is. -
ImI87
őstag
Bazzzzz, de jófej vagy!
Most vettem 2 garnitúra 4890-et, és adjam el ezt is........ ilyen nem lesz.
Eladni és venni nem fogok semmit, mert ez így maximálisan jó most nekem.
Megbarátkoztam a CF-fel, már minden faszán megy (majdnem).
A monitoromat pedig akkor sem adnám el, ha fegyverrel kényszerítenének rá.A ref Sapphire kártyákkal nem volt ilyen gond, azokhoz van is frissített bios, és azokon már gyárilag az újabb volt fent. Ezekhez az XXX-ekhez meg nincs újabb, úgyhogy b@szhatom. Ez a f@sz XFX csak a ref kártyákhoz adott ki frissített bios-t, a tuningosokhoz nem.
Legrosszabb esetben így marad, mert azzal együtt tudok élni, ha naponta 2x-3x bevillan a kép.
Csakhát bosszantó............
Ja és ezt az Evergreen támát hagyjuk már, mert én igazából rász@rok. (MÉG) Igazad van, szeretem a konfigot jó szinten taratni, de hülye azért nem vagyok, hogy már jövőhéten fussak a boltba. Az "újdonság-felárat", meg a "nincs konkurencia-felárat" én biztos nem fogom kifizetni. (Hacsak nem nyerek a lottón.......)
-
ImI87
őstag
Már beszéltem velük a Live Help-en keresztül, de olyan köcsögök vannak ott, hogy elment a kedvem.
"0 perc azzal telik, hogy mondja az alap hülyeségeket (friss Win, friss driver, nem gyenge a táp? nincs rosszul bedugva, stb?) És a vége az lett, hogy vigyem el egy PC szervízbe!
Mondom "kabbe".....
Persze rákérdeztem gyorsan, hgy van-e frissítés, de azt mondta ehhez a verzióhoz nincs.
Kérdem én, egy ilyen erősebb PCB-re épülő kártya (pl Toxic, vagy Black Edition) bios-át érdemes rátenni, vagy egyáltalán lehet?Azért parázok, mert nem tudom, hogy az órajeleken kívül mit kell még átírni (feszek, ventiprofil, stb......), illetve ha v.milyen ref kari bios-át rakom rá, akkor nem lesz-e gond abból, hogy más a nyák, és a VRM vezérlés?
-
ImI87
őstag
Akadt egy kis probléma:
4890 CF van, a monitor DVI csatival ez elsődleges kártyára van kötve. Bizonyos időközönként, teljesen véletlenszerűen villan egyet a kép, és ilyenkor egy pillanatig a monitor nem kap jelet. (Jelzi egy kis ikon, hogy újra megkapta a jelet DVI-on.) Ez 1-2 óránként jön elő, és volt már idle is netezés közben, meg játék alatt is.
Szerintetek ez mitől lehet?A mem órajelét nem változtathatja a kari, tehát ez nem amitt van, a képernyővédő is ki van lőve, tehát az sem kavarhat be.
Létezik, hogy hibás a karin a csati, vagy valami szoftveres gubanc lehet?
-
ImI87
őstag
Áhhhhh, kicsit elb@sztam ezt az egészet:
GTX295-öt már meguntam, és addig akartam eladni, amíg még kapok is érte v.mi rendes pénzt. Teljesítmény meg kell, úgyhogy csakis 4890CF jöhetett szóba, meg érdekelt a "vörös oldal" is.
TOXIC-okat akartam, de nem lehetett sehol kapni.
Ezért vettem olcsón sima ref Sapphire-okat.
Aztán beígértek TOXIC-okat a hardverker-ben, mondom akkor gyorsan lecserélem. Ezért meghírdettem a simákat, és gyorsan el is vitték. Aztán közölték a boltban, hogy még sem lesz.
Tele lett a tököm, vettem ilyenekt, aztán csá. Egyenlőre maradnak ezek.Evergreen még nem érint, mert nem szeretnék fizetni "újdonság felárat", és amúgyis kell egy kis idő, mire lesz választék, kijönnek a fasza verzók, stb.....
Úgyhogy majd jövő év elején lesz váltás, hátha addig az NV is mutat v.mit. -
ImI87
őstag
Újabb 4890-ek vannak a gépemben, 2db XFX XXX
ZDDC végű típusszám, 1.1 verzió, jobbikfajta fekete nyák, 6+8pin tápcsati.
Doboz kicsi, de minden benne van, ami kell, eredeti HAWX játék is.
(ahogy HSM is mondta, köszi a segítségeket!)
Tuningeredmények majd lesznek, de csak feszemelés nélkül, remélem szépen fognak menni.
-
ImI87
őstag
XFX XXX tulajoktól kérdezném:
Az 1000%, hogy minden XXX-en 6pin+8pin tápcsati van, és az erősebb fajta ref nyák-kal szerelik? -
ImI87
őstag
Eladom a kártyáimat (2db Sapphire ref kari), szinte újak és jó áron elvihetők.
Akit érdekel, katt ide: hírdetésBocs a reklámért, de hátha v.ki most keresgél............
-
ImI87
őstag
Volt erről hír már hír, ahol szintén mutogattak p@rasztvakítós slide-okat.
Nem azt jelenti, hogy 300%-ig lehet húzni, hanem a tuning nagysága nőhet akár 100%-ról 300%-ra. (Szal ha egy sima kártyán lehet húzni 50MHz-et, akkor ezen elvileg 150MHz-et is...........)
English, barátaim!Melyik az a híres oldal, ahonnan letölthetők a különböző kártyák bios-ai?
-
ImI87
őstag
válasz
Norbesz23455 #4178 üzenetére
OFF
-
-
ImI87
őstag
TTomax: NV-vel is ugyanúgy használtam, ott nem okozott semmi gondot. Most ez nem fikázás, csak nem értem ATI-nak miért probléma, ha v.mi figyeli az értékeket.
Egy monitorozás olyan sok erőforrást igényelne? És ha még úgy is van, akkor a 8 szálból nem jut neki?zack: Egyebet nem tudok mondani. V.mi mégsem az igazi. Meg nyílvánavalóan él bennem a többéves NV megszokás.......
Alapból nincs gond aRiva-val, a külön 4890 profillal tud mindent monitorozni, és a háttérben is faszán tud futni. Csaképpen ha megy, akkor felére esik a teljesítmény.
Viszont ez CSAK CF ESETÉN van, megnéztem egy kártyával is, és úgy semmi baj nincs. De remélem jön v.mi új vezió, amivel nem lesznek gondok.
Különbözők vagyunk. Én nem szeretem a netes játékot, főleg ilyen non-stop gyilkolósdit. CS, CoD, Wars, stb..... Mész, lősz meghalsz, tovább..... Szeretem az FPS-eket, de inkább a single player-eket, ahol vannak feladatok, stb.....
tzsolesz: bazzz, szűz win-re tettem, több drivert kipróbáltam, nem túrkáltam bele semmi spéci beállításba, a lapommal minden ok, mindkét kari x16 módban megy. Nem tudom mit lehet ezen elcseszni, kétlem hogy user error lenne.
-
ImI87
őstag
Hát így, hogy konkrét adatokat tudok összehaonlítani, így már nem tűnik olyan rossznak.
Viszont továbbra is zavar, amikor néha bezuhan az FPS. Teljesen igaz amit mondanak (meg mondtál Te is), ez a 4890 CF átlagban jobb, de nem olyan kiegyensúlyozott, mint a GTX.
Idegesít a sok szoftveres szarakodás is.
Amit eddig megszoktam (pl Riva, és a monitorozás), azt el kell felejtenem.Lehet hpgy hülyén hangzik, de én szeretem, ha ki van írva pár adat, és tudom figyelni a működést. Nem értem, hogy ezt az ATI-val miért nem lehet megtenni "real-time". Bármit próbáltam, lefelezte a teljesítményt, és ez szó szerint így van.
Összességében nem bántam meg a cserét, de azért több dolog is szálka a szememben. De legalább ezt is kipróbáltam.
Köszi az infókért és a tesztért!
-
ImI87
őstag
Nekem is 38-40 körül van ott a szorosban. De néha leesik 32-33-ra is.
Talán ez a kis minusz betudható a "gyengébb" procinak (én 3,8-on hajtom az i7-et), illetve annak, hogy alapórajelen mennek a kártyák............
Még annyit kérdeznék, hogy mekkorák a legelső induló FPS-ek, illetve amikor először meglátja az "idegen"-t, és a kép videóvá változik. Kezdéskor nekem 26-28, a videó alatt meg 30-33 között ugrál. (A videó az játéknak tekinthető, vagy ez olyan mint egy demo, ami fix FPS-sel megy?)
-
ImI87
őstag
-
ImI87
őstag
válasz
killer1203 #4020 üzenetére
Lite-hoz nincs semmi cucc, csak driver CD.
Meg asszem v.ki írta, hogy v.mit a hűtésen is lespróroltak, nincs rajta v.mi lemez. De biztosat az tud mondani, akinek olyen van. -
ImI87
őstag
OK, igazad van. 8xAA csak egy próba volt, nem ettől vannak a gondok. Mondtam, ezt nem is várom el.... A darabos működés meg a V-Sync mizéria jobban idegesít.
Ez aWarhead csak 1 játék, tehát még nincs okom siránkozni. Megnézek még másokat is, aztán szólok, hogy mire jutottam.
Hasonlítás majd kell, csak most sok a meló, és esténként épp csak átnézem a fórumot, játszani most nem nagyon van időm. Majd jelentkezem ezügyben.
-
ImI87
őstag
Már írtam Abu-nak, de nem válaszolt.......
Nem hisezm, hogy user error, már mindent átnéztem 25x.
Azt is kételm, hogy a lappal lenne gond. X58-ban természetesen alapból benne van a CF támogatás, és mindkét slot x16-os. Átnéztem a bios-t is, de nem találtam semmilyen ehhez kapcsolódó beállítást. (Mégha SLI-vel lenne gond, azt esetleg megérteném, mert az külön licence alapján működik.)zippofcy: Kösz az ötletet, de ilyesmivel nem fogok szórakozni. Edig is DVI volt, és 60 Hz, nem volt vele soha semmi gond. Ráadásul v.hol olvastam is, hogy az LCD-knek kifejezetten káros, a ha a gyári 60Hz-nél magasabb képfrissítést erőltetsz rá.
tzsolesz: 8xAA persze sok, ezt nem is vártam el. Csak kiváncsiságképpen megnéztem, hogy bírja-e. A GTX295-tel 2xAA-val nyomtam, így volt meg az a szint, hogy nem ment 30 FPS alá. Persze húzva volt a kari.
-
ImI87
őstag
Értem.
Igazából engem a képtörés eléggé idegesít, és ezért szoktam V-Sync-et használni. De akkor lemondok róla, mert ez így tarthatatlan.
Amúgy teljesen igazad van, Warhead-ben teljesen ugyanúgy megy minden, ahogy leírtad.
Viszont V-Sync nélkül észrevettem, hogy mintha kicsit szaggatott lenne a játék. Nem azt mondom h akad, hanem inkább hogy darabos. Ezt láttam Crysis-ban is és GRID-ben is.
Meg a GRID-ben V-Syinc nélkül a menüben dobálja a 200-220 FPS-eket, és a kártya közben keményen dolgozik, ez a hangján is hallható. V-Sync-kel pedig félgázon megy, és csöndben van.
Még mindig azt mondom, hogy NV-vel egyszerűbb volt az élet.
-
ImI87
őstag
Na ezt nem tudtam, de igazad van!
Amikor be volt nyomva, akkor tényleg lement 30-ra. Ezért is írtam korábban, hogy adott helyen V-Sync nélkül 40, V-Sync-kel 30.Hát az én szememben ez egy csúnya nagy fekete poont az ATI-nak.
Ami viszont pirospont, hogy az AA nincs olyan drasztikus hatással a teljesítményre, mint a GTX-szel volt. A Radeon valahogy jobban elviseli a szűrést.Viszont miért van az, hogy NV-vel mindig használtam V-Sync-et, és ott sokszor volt 40-45 FPS-em. NV-re nem vonatkozik ez a felezés?
GRID-ben nincs ilyen gáz, ott V-Syinc nélkül 130-160 FPS-ek vannak, V-Sync-kel meg stabilan tartja a 60-at. (1920x1200, minden max, 8xAA)
-
ImI87
őstag
Na egy újabb okosság:
Warhead-ben a V-Sync is betesz az FPS-eknek. Ha be van kapcsolva, akkor 70-75%-ra esik vissza. pl 40 =>30 Ez miért van így, ez valami Radeon sajátosság?(a GTX-eknél semmi ilyet nem tapasztaltam)
Így már tűrhető a dolog, nyílt terepen stabil 40 körül van, házakban meg 60 környékén.
Továbbra is 1920*1200, minden "csúcs", 4xAA
-
-
ImI87
őstag
zack és tzsolesz:
Megnéztem a Catalyst-ot a kényszerítéseket:
Én nem állítottam semmit, tehát minden alapon van. A "Standard" és a "MipMap" füleken nem teljesen "Performance"-on volt a csúszka. Most átraktam arra, megnézem, hogy így mit mutat...... A többi fülön mindenhol be van pipálva, hogy az "alkalmazás vezérelje".Akkor azt mondjátok, hogy FRAPS + GPU-Z kombó jó lesz a monitorozásra?
Nem fog kelleni nekem állandóan, csak az elején érdekes, hogy megnézzem hogy dolgoznak a kártyák.
zack #3958: Este lesz időm feltenni a játékokat, és akkor csinálok méréseket. Majd egyeztetünk v.mi adott részt, ahol összehasonlíthatjuk az FPS-eket. Mondjuk mivel mindegyiket most teszem fel, valszeg az eleje lesz.
Jó lenne egy Warhead is, ha nem nagy gond.Ezzel van a legnagyobb gondom, mert tele van artifact-ekkel is.
tzsolesz #3974:
Ha már így mondod, el tudod mondani, hogy melyik csúszkát mire érdemes tenni?Meg ha van még v.mi más beállítás, akkor azt is.
(Évekig NV-s voltam, szal nem nagyon ismerem a Catalyst-et......
)
-
ImI87
őstag
Újabb fejlemény:
Csak akkor nem mennek rendesen a GPU-k, ha a háttérben v.milyen monitorozó progi dolgozik. Ha önmagában fut a Riva, az még nem gond, de ha a Statistic Server is be van kapcsolva, akkor csak félgázon mennek a kártyák. Ugyanez a helyzet ATT-vel is.Ki érti ezt?
-
ImI87
őstag
Igen, feltettem az új a 9.8-at.
Nem lehet, hogy valami catalyst beállítás miatt van?
Van ott csomó minden, bár én nem nyúltam semmihez, csak órajeleket állítottam.
Mégv.mi:
Nálad idle mennyire veszi vissza a feszt? Valakinél mintha lett volna 1,05V. Vagy rosszul tudom? Nálam mindkét kari 1,19V-ot kap idle. -
ImI87
őstag
Amúgy kikapcsolva megszűnik a gond, de ígyis elég szar FPS-ek vannak.
Crysis WARHEAD 1920*1200, minden csúcs, 8xAA
Olyan 26 és 40 között ugrál akciótól függően.
Tudom, hogy ez elég dúrva beállítás, de nem kéne jobbnak lennie?Akinek van CF-je és fent van ez a game az légyszi próbálja már ki, össze-hasonlításképpen!
Vagy mondjatok pár játékot, ami fent van nálatok, és akkor én is felrakom.
-
ImI87
őstag
Egy érdekes dolog:
Ma sokmindent kipróbáltam a CF-fel, és eleinte nem értettem, hogy bizonyos játékokban miért nem megy rendesen, mivel mindkét kártya csak félgázon dolgozott. Ez igaz volt Crysis-re, és a Vantage is ugyanilyen volt.
Nem értem miért, de ha a RivaTuner fut a háttérben, akkor van ez. Ha ki van kapcsolva, akkor minden OK lesz.A Riva Tuner nekem monitorozásra kellene, mert nagyon hasznos az OSD funkció.Van valakinek ötlete, hogy hogy lehetne megoldani ezt a problémát?
-
ImI87
őstag
Tök jó, hogy elindult az a GTX295 vs 4890 CF téma, mert én pont most cseréltem le a GTX295-ömet 2db 4890-re.
A jobb, vagy rosszabb elég relatív fogalom, és szerintem több szempontot is meg kell vizsgálni, ha egy ilyen kérdést akarunk eldönteni.
Főbb szempontok:
- legfontosabb ugye az összetett teljesítmény (tehát nem egy-egy játék alapján, hanem sokat figyelembe véve)
- SLI vs CF támogatottság
- helyigény ~ kábelmennyiség (2 kártya vs 1 kártya)
- melegedés, és ehhez mérten a zajszint (a hő kihatása a többi alkatrészre)
- fogyasztás, idle és load is
- és még csomó apró dolog, ami egyénileg lehet lényeges dolog.........1 nap használat után még nem akarok messzemenő következtetéseket levonni, de majd jövőhéten fogok írni pár gondalotot.........
Egy lényegeset már most tudok:
Ami miatt előre aggódtam, az sajna be is jött.Mivel a lapomon (Gigabyte EX58-UD5) a PCI-E csatik között csak egy üres hely van, ezért a két kártya közvetlenül egymás alatt van. A felső kártya ezért nehezen kap levegőt, és a kártyák összes hőmérséklet adatában jelen van 6-7-8 fok különbség. (Próbáltam annyit elcsalni a csavarozásnál, amennyit csak lehetett, de ígyis csak 6 mm hely van közöttük.) És ezek ref kártyák, a "spéci" hűtős változatokkal szerintem még nagyobb lenne a gond, mivel azok a házba is fújnak vissza meleget. Aki ilyesmiben gondolkodik, az szerintem csakis akkor tegye, ha jó elrendezésű alaplapja van. Ebből a szempontből az ASUS X58 lapjai szerencsésebbek, mint a Gigabyte-ok. Viszont a lapom nagyon jó, nagyon szeretem, és emiatt nem fogom lecserélni.
Taifa Díaz: Ezzel nagy hülyeséget mondtál!
A GTX295 igenis jobb, mint a 4870X2. Nem sokkal, de jobb. Ha natúr teljesítményt nézzük, akkor az is igaz, hogy a 4890CF meg kicsit elveri a GTX295-öt. De ezek nűansznyi különbségek, a valóságban 3-4 FPS-ekről van szó.
-
ImI87
őstag
OK, úgyis mindjárt rakom fel a 9.8-at......
Már megy a CF, lehet mindent szépen monitorozni is.
De sorban jönnek a kérdések:
- Másnál is 1,19V-ra veszi vissza idle a feszt ref kártya?
- Mitől lehet az, hogy Vantage-ban már az első teszt előttvégigér a betöltő csík, és utána lefagy az egész gép. Külön-külön mind2 kártyával ment.
- Azt hogy lehet megoldani, hogyha húzva vannak a kártyák, akkor is vegye vissza az órajelet idle-ben. Mert ez most nem megy, ha alapon van, akkor szépen visszaveszi. -
ImI87
őstag
A 2db kártya hangeszközét hol érdemes letiltani?
Eszközkezelőben, vagy v.mit a driver-ben érdemes állítani? -
ImI87
őstag
Mi most a legfrissebb ATT, ami stabilan és faszán működik a 4890 karikkal?
-
ImI87
őstag
A ref gigabyte karikról általánosan mi a vélemény?
Hangjuk normális, tuningban mit tudnak?
Azért kerültek szóba (az eredetileg tervezett TOXIC helyett), mert ~45K-ért tudnám beszerezni őket. És ez 25%-kal kevesebb, mint a 60K-s TOXIC -
ImI87
őstag
válasz
Petya2900XT #3409 üzenetére
Igazad van, tudom, hogy nem fúj ki minden meleget, ezért írtam, hogy remélem....... A GTX295-ön meg ott van oldalt a kopoltyú, ami szintén okádja ki a forróságot. De legalább ezek a 4890-ek rövidebbek, lesz egy kis hely hátul, hogy elmenejn a hő.
Jó lenne egy OC-s ref is, de nem nagyon találtam olyat, amin komoly tuning lenne. És (bár ez lusta dolog), nincs kedvem még külön a VGA-tuninggal is szarakodni. Azt sem tudom két kártyát lehet-e külön-külön húzni.
Zack:
fent leírtam az indokaimat, és mivel kicsit számít a design is, nagyon nem tetszenének a piros dögök a gépben........ -
ImI87
őstag
Nagyon köszi az infókat!
Ezek alapján érdemes váltanom, és ha minden igaz késöbb még anyagilag is jobban ki tudok jönni a buliból......
Remélem nem fognak kazánt csinálni a gépemből, bár a GTX295 is be tud fűteni rendesen, ez érezhető minden alaktrészen.
Mostmár "csak" el kell adnom a GTX295-öt, és megvárni, amig ideér egy újabb adag TOXIC kártya, mivel ez hiánycikk most, és sehol sem beszerezhető.Egyébként jól gondolom, hogy ez a TOXIC a legjobb választás?
A hűtése is normális, és azt olvastam, hogy erősebb a tápáramköre is, mint a ref-ekenek (és nem olyan undorító piros nyákja van, mint a többi ATI-nak
).
Amúgy sajnálom azt a Beowulf gyereket, jópofa srác volt, igen hasznos tagja volt a fórumnak, és kár, hogy bann-olva lett.
-
ImI87
őstag
Hello!
Megkérdezem az ATI-sok táborát is, hogy mi a véleményetek:
GTX295 kártyáról válatnék 4890 CF-re, ezen belül TOXIC-okra. Szeretnék kérni pár objektív véleményt, hogy milyen előnyökre/hátrányokra kell számítanom.Teljesítmény elvileg kicsit nőne, főleg a szép magas órajeleknek köszönhetően. De zajszint, melegedés? Full terhelésen mennyit eszik meg 2db 4890?
Minnyir lesz gáz közvetlenül egymás mellé tenni a két kártyát? Sajna ilyen a lap elrendezése, így szinte 0 hely marad közöttük. Talán a csavarokkal tudok kicsit játszani, és lesz közte 4-5 mm hely. Nem fog így megfulladni a felső kártya?
CF hidat adnak mindegyik kártyához, és mind a kettőt rá kell tenni a kártyákra?
-
ImI87
őstag
Nem tudja v.ki bennfentes, hogy mikor érkezik M.o.-ra újabb szállítmány a Toxic kártyákból?
-
ImI87
őstag
Igen ez jogos, de ez van faszán meghúzva gyárilag, egész olcsón dobálják őket, és nem olyan ronda piros színűek!
Az hogy hátra (IS) fújnak nem akkora gond, van rá megoldásom, hogy az a meleg se maradjon bent......zuchy: rendes vagy, de nem értem, hogy mit akarsz mondani.
. Pont ez az, hogy nálam nem lenne hely közöttük..........
Tehát a kártyák oldalára is hiába teszek ventit, mert nem érne semmit, a kártyák hátuljára meg minek tegyek, mikor ott fújja ki maga a kártya is?
-
ImI87
őstag
Most is ilyen párhuzamos a hűtésem, és nem is akarok nagyon változtatni rajta. Az oldallapon pont a VGA(-k) magasságban van egy "pici" 12-es ventihely, csak az most nem üzemel, mivel a pont ellentétesen fújna a GTX295 kopoltyújából kiáramló levegővel. De HA meglesz a 2 Radeon, akkor azt újra használni fogom.
Új táp kell az, mert:
1) jobban fogok aludni
2) nem akarok gányolni a kábelezéssel (csak 2 PEG csati van a HX620-on)
3) nem fog úgy melegedni a táp, mint most (játék alatt elég meleget tol ki)
4) szebbb a kék szín, mint ez a piros
Biztos igazatok van, és elbírná, de akkoris fogok cserélni........... -
ImI87
őstag
Ez még csak terv...... Kicsit meguntam ezt a GTX-et, és megnézném, hogy mi újság a vörös oldalon.
Meg új táp is kell hozzá, ami mindenképpen Corsair HX850 lesz, csak meg kell várnom, amíg ideér.
De amúgy nem a hűtéssel van a gond, hanem azzal, hogy nem fog levegőhöz jutni. Ha nincs friss levegő, akkor meg hiába akármilyen hűtés...........
Zájec: Köszi a képeket!
Végülis van ott egy kis hely, meg pár mm-t lehet csalni a csavarozásnál is. Csak abba gondoljunk bele, hogy zárt házba lenne, nem benchpad-on, és nem csak 1-1 teszt erejéig, hanem mondjuk 2-3 óra nonstop játék. Így értettem, hogy bírni fogja-e...................
g50v: Most én sem látok sehol. Gondolom ez az első szállítmány volt, és elfogyott, de majd lesz még. Tudod: "van ott még, ahonnan ez jött".......
-
ImI87
őstag
Hello!
Szerintetek mennyire lenne gáz 2db 4890 kártya közvetlenül egymás mellett?
Sajna a lapomon csak egymás mellé lehetne betenni őket, és emiatt lapot cserélni tuti nem fogok.
A felső kártya tuti nem kapna rendesen levegőt, mivel max 2-3 mm helylenne a két kártya között. Ettől még bírná a használatot?
Húzni nem nagyon akarom, mert alapból Sapphire Toxic-ot vennék. -
ImI87
őstag
Hány W-ot eszik meg max egy jól meghúzott 4890?
(pl Sapphire Toxic)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Windows 7
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Parfüm topik
- Egyesíti a Google az Android és a ChromeOS rendszereket
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Haditechnika, harcászat
- Tőzsde és gazdaság
- További aktív témák...
- AKCIÓ! MSI Z690 i7 12700K 32GB DDR4 1TB SSD RX 6800 16GB Phanteks P600S Cooler Master 750W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 27UL550-W - 27" IPS / 3840x2160 4K / 60Hz 5ms / HDR10 / AMD FreeSync
- LG 48C2 - 48" OLED EVO - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest