- Azonnali mobilos kérdések órája
- Redmi Note 10 Pro - majdnem minden stimmel
- Huawei Watch GT 3 Pro - korlátolt szépség
- Huawei P30 - kell ennél több?
- Légies iPhone halvány színei
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Ez össze van rakva - Segway Ninebot F3 Pro
- Itt az igazság a Samsung állítólagos Android Auto alternatívájáról
- MIUI / HyperOS topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
ImI87
őstag
Monitor és VGA párosra vonatkozott a kijelentésem, és direkt írtam is, hogy MÉG !!!
És arra megesküszöm mindenki elött, hogy új VGA-t csak akkor veszek, ha kint lesz az új NV is, így majd lehet válogatni sokmindenből......és addigra ATI oldalon megtörténik az első árcsökkentési hulllám is. -
ImI87
őstag
Bazzzzz, de jófej vagy!
Most vettem 2 garnitúra 4890-et, és adjam el ezt is........ ilyen nem lesz.
Eladni és venni nem fogok semmit, mert ez így maximálisan jó most nekem.
Megbarátkoztam a CF-fel, már minden faszán megy (majdnem).
A monitoromat pedig akkor sem adnám el, ha fegyverrel kényszerítenének rá.A ref Sapphire kártyákkal nem volt ilyen gond, azokhoz van is frissített bios, és azokon már gyárilag az újabb volt fent. Ezekhez az XXX-ekhez meg nincs újabb, úgyhogy b@szhatom. Ez a f@sz XFX csak a ref kártyákhoz adott ki frissített bios-t, a tuningosokhoz nem.
Legrosszabb esetben így marad, mert azzal együtt tudok élni, ha naponta 2x-3x bevillan a kép.
Csakhát bosszantó............
Ja és ezt az Evergreen támát hagyjuk már, mert én igazából rász@rok. (MÉG) Igazad van, szeretem a konfigot jó szinten taratni, de hülye azért nem vagyok, hogy már jövőhéten fussak a boltba. Az "újdonság-felárat", meg a "nincs konkurencia-felárat" én biztos nem fogom kifizetni. (Hacsak nem nyerek a lottón.......)
-
ImI87
őstag
Áhhhhh, kicsit elb@sztam ezt az egészet:
GTX295-öt már meguntam, és addig akartam eladni, amíg még kapok is érte v.mi rendes pénzt. Teljesítmény meg kell, úgyhogy csakis 4890CF jöhetett szóba, meg érdekelt a "vörös oldal" is.
TOXIC-okat akartam, de nem lehetett sehol kapni.
Ezért vettem olcsón sima ref Sapphire-okat.
Aztán beígértek TOXIC-okat a hardverker-ben, mondom akkor gyorsan lecserélem. Ezért meghírdettem a simákat, és gyorsan el is vitték. Aztán közölték a boltban, hogy még sem lesz.
Tele lett a tököm, vettem ilyenekt, aztán csá. Egyenlőre maradnak ezek.Evergreen még nem érint, mert nem szeretnék fizetni "újdonság felárat", és amúgyis kell egy kis idő, mire lesz választék, kijönnek a fasza verzók, stb.....
Úgyhogy majd jövő év elején lesz váltás, hátha addig az NV is mutat v.mit. -
-
zack
nagyúr
Nem örülnék neki ha összeférhetetlenség lenne.
De így, 3 hét használat után, attól függetlenül hogy kevesebb erőforrást igényel, és valamivel gyorsabb mint a Vista (bár ezt csak a programok indításánál észlelem), nem tünik jobbnak.
Nálam a multitask sem úgy működik ahogy kellene. Ha elindítottam Vista alatt 3db disc-on-the-fly-t, simán elindítotam a Crysis Wars-ot, és akadás mentesen toltam amíg meg nem írta a lemezeket a nero, és ugye ezt órákon keresztül.
Win7-nél 1x akartam kipróbálni...Crysis exe-t ahogy elindítottam, elkúrta mind a 3 éppen íródó lemezt, és persze a Crysis sem töltődött be. Ennyit a multitask-ról.
Nem tudom mennyire végleges ez a változat, de ha az, elképzelhető hogy SP1 után fogom csak használni, mert sok mindenben kevesebb mint a Vista, azon túl hogy hangyányival gyorsabb. -
szasanyi
félisten
-
-
HSM
félisten
De, csak a Sapphire kékben kéri, az XFX feketében. Ja és ezen nem árnyékolt a DVI. Ja, és rajta van a mókusvakítás, a 8 tűs csati, ami a sima refin is ott van, csak nincs beforrasztva...
De amúgy még az AMD signó is rajta van, annyira refi....(#2416) Keldor papa: Jaja, bár szerintem ez a "stabilabb lesz a tuning" csak mese, a lényeg, hogy enélkül nincs betartva az ATX szabvány, tehát egy finnyás táp lekapcsolhat túlterhelt ág címén.
És még két tranzisztor is hiányzik a simáról, gondolom szintén ezért. Mókás, hogy a táprésznél a tranzisztorok kapcsolják a power-t, gondolom, túlterhelés, vagy túlmelegedés esetén ezek kapcsolják ki a tápot. Szimpi.
-
HSM
félisten
Figy, nincs semmi baj a furmark-al... Még anno a refhűtős 4850-em is bírta, igaz csak kézzel alaposan felhúzott ventivel, 100 fokon...
De kutya baja nem lett tőle... A 4870 az egyetlen kari, (pláne nem megfelelő aftermarket hűtőkkel, ahol nincs hűtve a VRM csak ilyen fos sünikkel,) amiben ténylegesen kárt tud tenni a szőrös fánk, mivel alapórajelen/feszen is 2W-al gyengébb a VRM-je, mint a kari étvágya..... Rendesen hűtött kártyának nem lehet tőle baja... Ellenben a gyárihibás, fos, gagyi tervezésű kártyák egyből elbuknak a teszten... Volt is olyan kártyám, (nem 4870
) minden játék, mark minden futott rajta a végtelenségig, mégis néha produkált érdekes jelenségeket, apróbb hibákat, és voltak megmagyarázhatatlan fagyások is, tuning nélkül persze.... Ráengedtem a furmark-ot, fagyott 1-2 percen belül... VGA csere minden gondom megoldotta, pedig a furmark nélkül sose jövök rá, hogy a VGA a ludas.... Szóval ne mondd nekem, hogy értelmetlen mánia....
Azóta nekem minimum elvárásom egy VGA-tól, hogy minden ilyen szarság fusson rajta hibátlanul, alapórajelen.
Ja, és a gyilkolásról... Egyszer megnéztem, mégis mit tud max, miután kielégítettem a kíváncsiságom, visszaraktam 1,2V 800Mhz GPU, 3600Mhz RAM-ra...Így használom újkora óta 24/7....
-
zack
nagyúr
Ez így van!
Nekem is nagyteljesítményű premium tápom van, és nálam se volt még hardver halál.
Órákon keresztüli Furmark-ot én is feleslegesnek tartom, bár gyorsabb 20-30p ráengedni tuning után, mint órákat játszani minden beállítás előtt. Ha nincs hiba, jöhet a játék, és nagy az esélye, hogy bírni fogja a tuningot. 950/1100-et bír a kártyám 24/7 de 930/1050 van a BIOS-ba égetve, mert nem szeretem max. 24/7 teljesítményen járatni.
Ha ilyen kis apróságokra mindenki odafigyelne, kevesebb döglött kártya lenne mindkét oldalon. -
boogie84
veterán
Nem tudom mitől, de mostanában a Demigod alatt párszor megfagy és újraindul a gép. (mondjuk olyan lusta voltam, hogy nem telepítettem fel új windows-t). Elején nem volt semmi baja.
Gondolkodtam a tápegységes sztoryn, érdekes, és van benne igazság, hogy a tűimpulzusok tönkre tehetik az érzékenyebb alkatrészeket. Úgy tudom a HX520-ban van túlfesz védelem. az kilőve... viszont hallom a pc hangfalon ha testvérem felkapcsolja a villanyt a másik szobában...
Lehet h muszály lesz új rendszert feltenni -
ImI87
őstag
Ez még csak terv...... Kicsit meguntam ezt a GTX-et, és megnézném, hogy mi újság a vörös oldalon.
Meg új táp is kell hozzá, ami mindenképpen Corsair HX850 lesz, csak meg kell várnom, amíg ideér.
De amúgy nem a hűtéssel van a gond, hanem azzal, hogy nem fog levegőhöz jutni. Ha nincs friss levegő, akkor meg hiába akármilyen hűtés...........
Zájec: Köszi a képeket!
Végülis van ott egy kis hely, meg pár mm-t lehet csalni a csavarozásnál is. Csak abba gondoljunk bele, hogy zárt házba lenne, nem benchpad-on, és nem csak 1-1 teszt erejéig, hanem mondjuk 2-3 óra nonstop játék. Így értettem, hogy bírni fogja-e...................
g50v: Most én sem látok sehol. Gondolom ez az első szállítmány volt, és elfogyott, de majd lesz még. Tudod: "van ott még, ahonnan ez jött".......
-
schwartz
addikt
Van egy sanda gyanum, hogy a ventivezerleshez hozzapiszkalnak a partnerek. Igy hangban szoras lehet a ref HD4890-ek kozott is. Ugyanugy sokan panaszkodnak a ref hutos HD3850/4850-re, viszont a nalam jart Sapphire3850 volt eddig a leghalkabb aktiv ref hutes amit az utobbi idoben hallottam. (a HIS 4850 is csak lehelletnyivel tunt "morgosabbnak")
-
janos666
nagyúr
Mivel az új alaplapom nem akar USB-ről bootolni, én úgy flasheltem tegnap ASUS TOP BIOS-t a Sapphire 4870x2-be, hogy beraktam egy mappába a Radeon Bios Editort, mellé kibontottam az ati winflash-t (mindkettőt techpowerup-ról szedtem), elindítottam a RBE-t, ráhúztam az ablakára a BIOS képfilet, alsó menüsorban rámentem hogy acquire/flash, ráböktem hogy keresse meg magának a winflash-t (de be is tallózhatod), rápipáltam hogy forced flash, nyomtam a flash gombot és csinálta is. Utána bezártam az ablakot, ráhúztam a slave BIOS-t is az RBE-ra, és flasheltem a 2. GPU BIOS-át is, aztán töröltem a Catalystot, reboot, driver vissza fel, és máris szabadok az órajelek...
Ezzel a két programmal így együtt bármit megtehetsz windows alól. Beolvasod a BIOS-t a kártyáról, szerkeszted, majd visszaírod. Ha rápipálsz a forced flashre, akkor nem nyafog azért se ha eltérő gyártótól van a BIOS. Még több GPU-t is kezel.
-
lala42
őstag
Állítólag az ASUS is nyűglődik. A noti piacon rebesgetik egyes jól?értesültek.
De lehet valami alapja. Mivel drágák, becsődölhetnek. Ma már annyi gyártó - minőségi - van, hogy csak a névből nem lehet megélni.
Igen az nekem is feltünt, hogy a Gainward nem hozza kifele az új karikat. Mint mondtam, nálam a fenti kari nagyon jól muzsikált. -
lala42
őstag
A hűtéssel nem lesz gond, mert az megoldott. Be 9 cm NOCTUA, oldallap 25 cm. Point of Wiver, ki 12 cm NOCTUA. De sajna csak 1-körül jön a kari és még nem láttam. ( próba és ha nem jön be, akkor csere más tipusra) Igazság szerint Gainwardra fájt volna a fogam, de még nincs 4890-es. 4850-es Gain. volt a GS változat és halk, hűvös, szóval meg voltam vele elégedve. Csak lassan ha a programozók és a jóIsten is úgy akarja, jön az Operation Fleshpoint 2. Kell az a kari, mint egy falat kenyér
-
szacsee
nagyúr
A 24"-os TN tényleg határeset, de nem gáz. A TN-hez szokott szemem csípi, igaz van bevilágítás és népi zenekara, de nekem bejön.
Egy darabig kihúzom ezzel, aztán max követem a külföldi példákat és bedobok mellé egy 40"-os LCD TV-t Clone módban azt jójestét kívánok.(igaz ez arrébb lesz, majd ha a helyzet normalizálódik kishazánkban..)
-
Beowulf_78
addikt
Jó a Tn...nekem 22" Samsung 225BW-m volt, és elégedett voltam. Nagyobb méretben viszont nem vennék Tn-t! Ahhoz hogy jó legyen a képminőség pont középről kell nézned a rossz betekintési szög miatt ami a Tn-re jellemző. Írtó zavaró...ha nem látsz/használsz olyat, ami nem Tn-es (S-IPS,H-IPS,MVA,S-PVA) akkor lehet megszokod, de ahogy ránézel egy komolyabb panelos monitorra, nem fog kelleni a Tn. A komolyabb paneloknál a fehér fehér, a fekete fekete, és a bevilágítás is megszünik, ami elsősorban filmeknél iszonyat zavaró tud lenni. Én inkább vennék egy S-IPS-es 22"-est mint egy Tn 24"-est. Kb. ekkora a különbség fater.
-
janos666
nagyúr
Úgy rémlik hogy 5-re érettségiztem magyarból középszinten, a jelenlegi tanulmányaim pedig a bme-n folynak építőmérnök karon, ha ennyire érdekel.
Azért ennyire nem kell kiakadni. Szerintem már az is nyilvánvaló hogy swarc se gondolja teljesen komolyan amit itt szajkóz, én meg csak beálltam mellé osztani a hülyeséget.
Sajnálom, hogy ennyire magadravetted, pedig nem is konkrétan a te hozzászólásodra reagálva szültem meg a kérdéses hsz-t, csak úgy beíram. Olyan ember vagy, akivel jó dolog jóban lenni itt ph-n, nem állt szándékomban megsérteni...Amúgy ha Bim iagazat beszél (és miért hazudna) az nv nem arra megy hogy vegyél két kártyát, mert ahelyett hogy sugallná, inkább ellehetetleníteni igyekszik a dolgot.
-
schwartz
addikt
Volt ott mas is egy ket ruhadarabon kivul. Cryostasis-ben pedig meg lehet nezni mennyire gyors a proci fizikara...
(persze ha nV-d van, sima ugy az is.
)
Kulonben ertem, hogy letfontossag az elsimitas...1920x1200-ban, de mikor BOX-on tolod az nem zavar, hogy nincs?(#1526) Beowulf_78
Azert meg nem mondtam le arrol, hogy visszaszerezzelek a sotet oldalra... -
janos666
nagyúr
AC - Patch után nincs 10.1, patch nélkül meg szar a HDR (besárgít), átvilágítanak a fények a betonon, meg ilyen apró kis grafikai bugok jönnek elő amiket orvosol a patch.
StalkerCS - Legyen 10.1-es, akkor is diavetítés volt mikor 4870 512Mb-on elindítottam 1920x1200-ban AA nélkül, és high-on, de nem kimaxolva mindent. Najó, vegyek 2 ilyen kártyát, abból is gigásakat, nade szerintem tök ocsmány a kép. Vanak benne érdekes effektek, de nem szép a látvány amit fest.
HAWX - Szerintem tökmindegy hogy engedélyezed-e a 10.1-et, se szebb nem lesz, és szerintem sokkal gyorsabb se (de nem egy gépgyilkos)
Stormrise - HAGGYUK, utolsó pályán leált a scriptrendszere, egyszerűen nem történik semmi. Engem egyáltalán nem nyűgözött le grafikailag, tök szar az irányítása. Már érdekelt volna mi a vége, de baszik elindulni a zárófejezet videója.Ellenben a Mirrors Edge is látványosabb Physx-el, az UT3 mappackkal is el lehet szórakozni 10-20 percet, és nem tudjuk mit hoz még a Terminator, de szerintem ott is érezhetően dob majd a látványon.
-
schwartz
addikt
Bullshit?
Nagyon savavyu lett a szolo sracok...
Sacred2 PhysX on/off.
-
Beowulf_78
addikt
Mit csináljak vazze?
Max. megnézem majd a mipmap-ot High Quality-n. Ha az sem segít, akkor passz. De az Xbox-os összehasonltás annyira nem jó. Neked is 4890-ed van...tudsz lőni pár shoot-ot?
Hátha driver, ne adj isten kártya gond.
Abu te mit mondasz? Lehet ez a mosottság a mipmap szinttől?Abu85:
Akkor beletrafáltam!Azt hittem DX9.
-
Dashes
őstag
Nem az, csak megegyezik a nemrégen megjelent Win7 driver verziószámával(8.612) wwenigma ezért mondta, azóta pedig csak terjed.
Én tegnap töltöttem le az AMD honlapjáról.
"" Spyre explained on another forum that it's a glitch with AMD's website and they just decided to hold off until Monday to post them when the driver team is available in case there are issues or questions. If you already downloaded them you're fine."" -
Beowulf_78
addikt
Valószínű az lehet a háttérben, hogy egyesek jobban harapnak a kelleténél, mert az nV kártyákból nincs túl sok lehetősége a júzernek, és egyelőre a 4890-el jobbnak tünik az ATi.
Képzeld el azt, aki nV fan, és elgondolkodik azon, hogy ATi-t vesz mert nincs mese, jelenlegi megoldásként 4890 lehet minden szempontból a befutó még akár nála is. Ezt azért nehéz feldolgozni, és ezt most nem gúnyolódásból írom. Jók az nV kártyák is..260,285,295-re gondolok elsősorban, amik nekem is voltak ugye, de 5x meggondolod hogy ezek közül válassz...a presztizs pedig 1 dolog. Ezért nem vagyon nV fan. Se ATi fan.
Presztizsből sosem fogok kártyát venni. Én mindig az ésszerűség határán belül fogok VGA ügyben dönteni.Persze nem vagyunk egyformák.
-
Beowulf_78
addikt
Fater! Azé' ennyire ne legyünk ellenségesek...
Az elmúlt napokban nagyon elragadott a piros szín hatalma. Kicsit..hangsúlyozom tényleg csak kicsit....objektívebben kellene figyelgetnünk a dolgokat, nem szeretném ha ez az ATi-nV "oda-vissza piszka" tovább fajulna. Sok lesz, és előbb utóbb bannok is fognak ebbből születni. Lehet nem nekünk. Inkább csitítsuk a feszültséget mint gerjesszük. Sokan hallgatnak a véleményünkre, ezért nem mindegy hogy állunk a kérdéshez.
-
Crytek
nagyúr
Ez bőven közel sem igaz 8800GTX 2006 ma 2009 lassan közepe van a VGA mindig életképes és szinte mindenre jó igaz nem koximaxon de lehet vele játszani.
Meg ahogy a játékmegjelenések megnézi az ember ebben az éven lószar azaz 0 übergrafikájú game fog jönni szal még a 8800GT is bőven elég.
Lehet hogy én csak jővőre fogok váltani SŐT! -
Beowulf_78
addikt
Kezdek lelkesülni...érzem a vörös feelinget fater!
És akkor még hol vannak a szűrős 8xAA eredmények, mert ez szűrés nélkül volt...nézek Warhead-et is.Eddig imába foglalom a neved, meg az eszem hogy azt mondtam: "ha neked jó, nekem is jó lesz". Tudtam, hogy nem vagy elfogult, szóval maximálisan hittem is neked, jobban mint annak a 25 tesztnek amit olvastam eddig.
És jól is okoskodtam..ha nem fog menni a CF akkor se fogok elpityeredni, max. lesz egy GTX 285 közeli teljesítményem. Nagyon úgy tünik nekem is, hogy annyival jobb jelenleg a 4890 CF a 295-nél, mint amennyivel a 285 SLI jobb a 295-nél.
old gray:
Még így sem volt hogy ez még nV-s telepítés.
Nézek mindjá FC2 tesztet is.
-
HSM
félisten
Najó, de ennél a karinál odáig húzod CCC-ben, amíg nem szégyelled, és akkor tökéletes marad a 2D/3D/DXVA üzemmód is és a BIOS-al se kell vacakolni....
Teljesen jó. Mondjuk azért ne lovagoljátok bele magatok abba a 980 meg hasonlók... Inkább 900-950 a reális alapfeszen, alap ventivezérlésen.... Neked szerencséd volt azzal az MSI OC-val.
(De nekem pl. az Asus nemhogy alap 1,312V-on de még 1,365V körül se viszi a 950-et.... alapon 900Mhz, 1,35V körül olyan 930 stabilan a vége. Memók 1100-ig jók nálam.) Én hagytam amúgy alapon... Bőven elég úgy is mindenre, amire kell...
-
Beowulf_78
addikt
Egyébként azért döntöttem így, mert ha már neked is tetszik, akkor nekem is fog. Egyezik az izlésünk.
Bár a CF nem kis bevállalás azért.
mod: minek módosítsak rajta bios-t?
Te már ezt megcsináltad?
Melyiket dobtad rá? Nekem ha csak 950Mhz fog menni CF-be nem fogok kést szúrni a szivembe.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 4000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 825GB SSD lemezeskonzol extra játékokkal garanciával hibátlan működés
- LG 25GR75FG - E-Sport Monitor - FHD 360Hz 1ms - NVIDIA Reflex + G-sync - AMD FreeSync - HDR 400
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD Intel ARC A770 16GB Rampage SHIVA 650W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest