- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 11 Lite 5G NE (lisa)
- Motorola Moto G56 - bátyja árnyékában
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Google Pixel topik
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Milyen okostelefont vegyek?
- Fotók, videók mobillal
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bluegene
addikt
En orulnek neki ha az AMD lecserelne a Sapphire-t (0 support/2 ev gari), az EVGA-ra (szuper support, 10 ev gari) persze h 70 ezerért vehess 4850-est tíz év garival
most őszintén, ezek a kártyák nem örök dolgok, hamar elavulnak, nem jobb az ha olcsóbban veszel egyet és olcsóbban lecseréled? sztem másfél évente le kell cserélni h szinten maradjál, akkor mi a túrónak 10 év meg hatalmas felár? support: ott a fórum
úgyhogy maradjon csak a sapphire nem véletlen h ő ad el a legtöbbet, nem véletlen
eddig 2 sapphire-om volt mind2 tunningos és hibátlan működésű volt/van, jah és olcsó(az óriás doboz hiánya pedig pont jó, lényegretörő)
Na arra én befizetek, mikor fogja az 5830 low edition lenyomni a 4890-t....
Ma lenyom egy 4350 egy 2900XT-t, v direkt gépeltél félre? a 4830 lenyomja a 2900XT-t meg a 3870-est, egyébként érdemesebb lett volna pár hónapot várni és venni egy 2 teraflopsos 5850-est 2000 körüli sp-vel 40nm-el, vagy 5870est ha más nem
lényeg h nagyot fog zuhanni a 4890 értéke és presztízse amikor augusztusban megjelenik az 58xx, lehet azt is mondani h az rv770 utolsó rugása
-
HSM
félisten
Na oké, de szerintem amennyivel drágább az Asus, az kb. a plussz 1 év gari. És akkor azokon ott a voltage tuner, CCC..... Kedves apróságok....
A Sapphire viszont kezd ultra-fapados lenni, -1 év gari, 0 plussz, letiltott gyári opciók, és az ár? +3-5000Ft-al olcsóbb, mint az Asus. Megéri? Szerintem nem.....
-
Sz.Miki
őstag
Csak az a vicc, hogy nincs feltüntetve sehol a Sapphire kártyáknál, hogy OC vagy nem oc. Járt a kezemben nagy dobozos, és kis dobozos 4890 is ugyan az volt ráírva mindkettőre. Nekem a kis dobozos van, úgy tudtam, hogy csak annyiban különbözik a nagy dobozostól, hogy nincs hozzá Powerdvd, 3dMark.
Barátnőm 4830-as vga-ja is sima egyszerű kisdobozos, és benne van az overdrive menü.
Elég szomorú.... -
serito
senior tag
Köszi, közben megoldottam.
3DM06 eredmény!
-
HSM
félisten
Hát nem tudom, nálam 880-900Mhz megy alapfeszen, szemetelés nélkül, automata ventivel... (Asus, picit magasabban pörgeti, mint a többi, de nem sokkal...)
Ha a gyári 1,312V-ról adok neki 1,35V-ra, akkor megvan olyan 925-930Mhz furmark szemetelés nélkül. Efölé nem mertem menni fesszel...Memória bírja olyan 1100-ig nálam.
-
olizsoli
tag
-
olizsoli
tag
hm
Jó akkor a kedvedért vegyünk 5 órát, abból 2 órát netezgetsz mondjuk azaz idle és 3órát játszol/dolgozol load-ban.
Na akkor nézzük:
idle(2óra)
4890: 260W
275: 210Witt az nV kari nyer 50W-al
Load(3óra)
4890: 765W
275: 834Witt az ATi nyer 69W-al
Össz.:
4890: 1025W
275: 1044W
Ati nyer 19W-alAz ATi előnye nagyobb load idővel jön elő az nV előnye magas idle idővel, de nincs túl sok fogyasztásbéli különbség a 2 kari között, de am szerintem aki muunkára használja a gépét az ATi-t vesz amúgy is a töpp számolóegység miatt, de 10-20 W-okon nem nagyon érdemes összeveszni szerintem
Az Ati 2-3%os előnyét azipon tesztjéből vettem ahol a tesztprogik között volt a 3dmark vantage is és pár "nV párti" játék, viszont nem volt benne egy dx10.1es game se amivel az ATi előnye tovább nőne a 275el szemben
de abban igazad van h mindenki maga dönt a választásáról
-
HSM
félisten
Az AMD a gyári OC, 900mhz-ről induló 4890-ről ígérte, hogy jó arányban tudni fognak 1Ghz-et is. Ehhez képest teljesen érthető, hogy a sima, nem OC változatok alapfeszen 900-950Mhz között elhasalnak, pláne az első eresztésből... NV-nél se volt túl rózsás az első pár adag GT200, aztán picit pofoznak a gyártósoron, és növekszik majd a kihozatal, javul majd a tuningpotenciál is....
És ahhoz képest, hogy itthon még egyedül egy OC változat kapható (MSI, valami 880Mhz kókánylás, szóval elvileg házituning, nem AMD tuning) elég jó eredmény a 930-950, sőt, már 1Ghz-et is elérték páran.....
-
olizsoli
tag
De az a felhasználóknak egyáltalán nem éri meg
miért vennének egy olyan kártyát 6-7ezer ft-al drágábban ami gyengébb a 4890-es vetélytársánál?jó nem sokkal gyengébb(kb2-3%) de akkor se éri megés ha most vki el kezd dobálózni az idle fogyasztásbeli 25W-os előnyével ami havonta ha napi 24h-ban megy a gép minden nap(csak idle-ben) akkor 450ft... jó ez úgy kb 2 év alatt behozza a plusszt...
na de nem csak idlebe megy a gép és akkor má gáz van mert 23W-al többet eszik a Radeonnál és így már egálba is van a 2kari fogyasztásban.
Szóval az nV-nek muszály lesz lejjeb vinni az árait 1-2 héten belül ha nem akarnqak mégjobban lecsúszni -
paprika
aktív tag
#18) Igaza van TOMATE-nak. Megnéztem vagy 500 videót DX10 VS 10.1 -et HD minőségben de akárhogy néztem-nézték semmivel nem volt szebb se a robbanás se semmi. Új effektek sem voltak vagy ha igen az is nagyon észrevehetetlen. Észre sem lehet venni a 10.1-et. Viszont sebességben ott van na
Azt nem is firtatom
#19 Lehet találni sok sok ilyen HD videót. Töltsétek le és nézzétek meg FULL HD-ba. Semmit nem fogsz látni. Arra sem lehet fogni hogy kicsi a videó. Amúgy 10.1 Powa
-
leviske
veterán
Igen, erről már beszéltem Abuval, mert én is így olvastam, de Ő írta, hogy az AMD az aktív alkatrészeket veszi figyelembe. A kapacitorgyűrűt pedig nem tekintik aktív alkatrésznek...
A hivatalos oldalon is 956m van írva. (Jellemzően csak az után vettem észre, hogy kész lettem.
)
MOD: off
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- PlayStation 5
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Linux kezdőknek
- Formula-1
- Digital Fingerprinting: Így buktat le a böngésződ a neten - Tech Percek #18
- (nem csak) AMD FX / Ryzen tulajok OFF topikja
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- iPhone topik
- Google Chrome
- Gumi és felni topik
- További aktív témák...
- KATONAI ÜTÉSÁLLÓ!!! Getac S410 i5-6300u, G3: i5-8365u, G4: i5-1145G7
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo S10-2 Intel Atom retró csajszis netbook eladó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest