- Huawei P30 - kell ennél több?
- Légies iPhone halvány színei
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Ez össze van rakva - Segway Ninebot F3 Pro
- Redmi Note 10 Pro - majdnem minden stimmel
- Itt az igazság a Samsung állítólagos Android Auto alternatívájáról
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- iPhone topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
TTomax
félisten
Az ugy lehet,nem tagadom csak az már majdnem le is van csontozva... a 950az kábé a vége..a GTX-et is lehet ám rángatni elég szépen..
(#5484) GuB3Ra
Lassan fél éves a teszt,nem ártana frissiteni driverral és játékkal is...és lehetöleg nem a Bioshockkal pl,ami egy 9800GX2-vel CPU limites... -
sipikacsa
csendes tag
-
sipikacsa
csendes tag
Üdv, Mindenkinek!
Jut eszembe: 2 napig simán működött a kártya (XFX4890XXX) 80/185 -ös beállítással. Csak neteztem stb. Venti 13%-on fixen, 42-45 fok. Az érdekesség akkor kezdődött, amikor egy filmet szerettem volna megnézni. Ugyanis durván szaggatott. Elkezdtem emelni szép lassan az órajeleket..most 125/250 környékén járok (46-50 fok), nézhető, de néha még most is beszaggat. Esetleg valaki már beleszaladt ebbe a problémába? Vagy a kodek miatt van ez, vagy esetleg másik Catalyst? -
odorgg
addikt
Hát neked tényleg mákod van
Én 240/200 nál nemtom lejebb vinni mert külömben 960/1050-re váltásnál lekapcsol a ToxicDe ezis jobb mint amit CCC-vel el lehet érni úgyhogy maradok ezeknél a bios beállításoknál
Sajna ATT nálam nemakar müködni rendessen, pedig kipróbálnám mitis tud.
(#5294) HSM: sajna 160/300-as beállítással már nem müxik.
Mindkettőtöknek köszönöm szépen a segítségeteket
-
odorgg
addikt
Ok megnézem, de jobban örülnék ha valaki tudna segíteni a bios átszerkesztésében
Szóval ha van valaki, aki keni vágja a témát, akkór segítsen beállítani a z órajeleket légyszivesMert elméletileg bios-ban is meglehetne oldani szerintem, és akkór nemlenne szükség sem CCC-re, sem pedig ATT-ra. Meg hát azért kényelmessebb is vólna, ha nemkellene profilokat aktiválgatni
, hanem a VGA tenné a dolgát magátool.
-
odorgg
addikt
Szia!
Látom nálad a GPU/MEM 100/200 Mhz-en ketyegnek!
Ilyen alacsonyértékeket is belehet állítani 2d-ben?
Nekem jelenleg 240/300-ra van beállítva 2D-ben, de akkór ezekszerit lehet lejebbis vinni?
Mert akkór csökkenteném énis, csak eddig még, ilyen mélyre, nem mertem sülyedni -
HSM
félisten
Érdekes, nekem 1680*1050-ben is sikerült pár helyen 15-20FPS-re "legyilkolnom" a 4890-et...
Pedig jóval gyorsabb a 4850-nél... Mondjuk egyenlőre untig elég mindenre, de ki ne szeretne 30FPs helyett 45-50-et?
(#5111) Devid_81: Szerintem az 5770 nem alternatívája a 4890-nek, DX11 ide vagy oda... 128bites memória, és még a shader tömbje is gyengébb, mert valami funkciót emulál +ba...
Esetleg egy 5850...
Amúgy az enyémnek is lehetne adni 1,45V-ot, de nem akarom elégetni a kártyát...
1,375V 950Mhz-en már a 115 fok felett volt Furmark 2 perc alatt, és még nőtt volna, bár már elég lassan... Azért lekapcsoltam...
-
zsuzsi50
csendes tag
Nekem egy Gainward HD 4850-esem volt és komolyabb játékoknál simán elvérzett az élsimitások és az Anizotróp bekapcsolásakor 1280-ban is,a lapka hőfoka katasztrófális volt,azt hittem egyszer majd szétég,játék közben pedig eszméletlen nagy zajt csapott,én nem tanácsolnám senkinek,hogy megvegye azt a karit,kivéve ha HD 3850-nél mondjuk gyengébb kártyája van csak akkor,nem kell olyan sokat hozzátenni egy 4890-eshez-hogy ne érné meg az inkább!
Természetesen ez magánvélemény -
odorgg
addikt
Próbáldki valaki másnál a 4890-et! Mert ha másnál nics probléma a kártyával akkór valószínű hogy a te alaplapodnak nemtetszik, kitudja miért. Mint irtam nekemis vólt már ilyen régebben, Asus lappal hogy csak az Nvidiával vólt hajlandó rendessen működni!
Szóval lehet hogy csak vállogatós a kicsike. -
odorgg
addikt
Hát érdekes jelenség az biztos!
Mondjuk szerintem egy multméterrel azért megmérhetnéd a táp 12/5v-os ágait, hogy mia helyzet. Bár nekmis vólt régebben olyan ASUS lapom, amelyik nemszerette az Atit de Nvidiával meg vígan elment
Kiváncsi leszek mi lessz a vége, táp vagy lap? -
odorgg
addikt
Nekemis 450-es corsair tápom van, de ilyen problémával még nemtalálkoztam, igaz nekem E8400-am van, meg Sapphire 4890 Toxicom. Alaplappal nekemis vóltak problémáim, 1 hónapig próbálkoztam X38-as P5e-vel ami kétszer szivatott meg úgy, hogy bekapcsoltam a gépet és a ventlátorok pörgetésén kívűl egyéb műveletre nemvólt hajlandó!
Ekkkór jöttek szokásos müveletek: Bios rezet,nemindúlt,Bios elem kivesz áramtalanítás, Bios elem vissza, még mindíg nemindúlt. Na ekkór szétszetttem az egész gépet, utánna összeraktam, és láss csodát elindúlt! Naszóval eszt kétszer játszotta el, asztán visszadtam a gazdájának akitől megakartam venni, és beüzemeltem vissza a P35-ös ASUS P5K-mat ami vígan viszi a konfigom már 1 éve mindenféle hülyeségek nélkül
Pedig már majdnem eladtam -
lala42
őstag
Ez szerintem egy sima ref kari, mint nekem is van. Csak az eladó felhúzta, mint én is
. Igaz én csak kipróba erejéig egyszer, amikor a megjelenés idején hozzám került.
Sok érte az a rúpia amit kérnek.
Annyiért gyárilag húzott más kivitelűt kapsz, de ez is tökéletes, ha nem kézből veszed, és olcsóbb is.
-
Gothmog
senior tag
Akkor még túl is pörgetted, ugyanis a ramokat 975MHz-re kellene állítanod, ha az alap 4890 órajelén akarnád pörgetni
(Amúgy HD4890 Vapor-X esetében 870/1050 az órajel, teház ez gyárilag húzott kissé.)
Elvileg a 4890 energiagazdálkodásban jobb a 4870-nél, és - nem akarok hülyeséget írni - kb. 10-15%-kal gyorsabb (típustól (értsd: gyári tuning) függően). Ennyit nem ér meg az egész, én pl. ezért írtam, hogy nem érdemes már váltanod.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Dell P2419H P2419Hc Full HD LED IPS 24" + P2719H 27" LCD monitor (vékony keretes)
- PS5 konzolod megvásároljuk: Budapest, Kecskemét, Szeged, Debrecen vagy akár GLS futárt küldünk!
- AKCIÓ! ASUS PRO WS W790E-SAGE SE alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 32UN880P - 32" IPS ERGO / 4K UHD / 60Hz 5ms / DisplayHDR 400 / USB Type-C / AMD FreeSync
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest