- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Kiszivárgott a Pixel 10 Pro
- VoLTE/VoWiFi
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Huawei Mate 20 Pro - a mindenit!
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
Új hozzászólás Aktív témák
-
Beowulf_78
addikt
válasz
strebacom #1757 üzenetére
Az MSI OC-ben tuti van CF híd.
A privire meg azért nem válaszoltam mert nem érdekelnek a hackelt szebb pályák a Crysis1-ben, ill. olyan szinten biztos nem, hogy megnézzem miért megy 20-30fps-el másoknál. Egész nap privizünk, és ez nekem már sok...semmire se marad időm ha mindenre válaszolok. Nincs gondom veled, félre ne érts, csak ez a privi mennyiség nekem már sok. Csak ha nagyon sürgős valami, és még nem írtam le, akkor írj pü-t...ha kérhetem. -
Beowulf_78
addikt
-
Beowulf_78
addikt
A Win7 játékok listája még nem az build 7100 RC-re vonatkozott még, mint utóbb kiderült. Azt hiszem build 7068-ra csinálták még, azóta pedig sokat fejlődött a rendszer, tehát kicsit csalóka az a kompatibilitási lista, azóta akár a 3x is bővülhetett, állítólag 1-2 régi játék nem megy, ami Vista-n se ment már. Ennyi friss infót tudok.
strebacom: Semmi gond sincs a Vista X64 SP2-vel. Ahogy nézem klasszisokkal jobb lesz Win7 alatt játszani. Legalább is ATi-val...szűréssel nagyon begyorsult.
-
Beowulf_78
addikt
Félelmetes eredményt kaptam a Windows 7 alatt futó Call Of Juarez tesztjében!
[Vista X64 SP2 NoAA 1920x1200 Min 53,4 Avg 101,1 Max 198]
Win 7 64bit alatt min. fps-ben csak 41fps-t mértem ami nagy visszaesés, az avg, és a max. érték nem változott. De!
Megnéztem 4xMSAA val is...[Vista X64 SP2 1920x1200 4xMSAA Min 18,4 Avg 48,5 Max. 75,5 ]
És itt jött hogy leesett az állam Win7 alatti teszt után! Mert a Min. fps 37,7fps lett, avg 83,9fps, a Max. pedig 160,6fps...duplája lett gyorsaságban Vista-hoz képest!
Ezt magyarázza meg nekem valaki!
-
Beowulf_78
addikt
Ezért nem vettem volna 4770 CF-et.
Mert a 2x512 VRAM nem adódik össze, ezért nem túl sok a létjogosultsága a 4770 CF-nek 1920-as felbontásban. Ezért hasaltak el a 9800 GX2-ök is az újabb kártyákkal, és játékokkal...kevés a 2x512 VRAM nagy felbontásban. Persze a maga idejében jó volt, de kicsit több VRAM-mal még időtállóbb darab lett volna.
-
Beowulf_78
addikt
Több fajta verzió létezik., de mindegyik fikció egyelőre. Van aki nyár végére várja, az optimális sztem a Win7 megjelenése után, ami kb okt.-nov... a pesszimista vélekedések szerint 2010 Q1 is lehet belőle. Gondolom a G300 debütálása is sokat fog számítani abban, hogy az ATi mikor fog előrukkolni a DX11 kártyákkal.
Abu azt mondta, látványban lesz különbség, de a DX10.1 kártyák nem fognak lassulni a DX11 API alatt, csák néhány fícsörrel lesz kevesebb a megjelenítés. A DX10 kártyáknál (nV) viszont drasztikus sebességbeli csökkenést fog okozni a DX11. Mire tisztességes DX11 játékok lesznek, az még 2 év legalább...most még ne tervezgess a DX11-re. Addig lesz még 2-3 VGA generáció mire érdemes lesz váltani, a játékok miatt.
Most a DX10, DX10.1 játékok kora jött el, ami még egy jódarabig maradni fog...
60-65k-ról nem hinném hogy sokat esne az ára a 4890-nek. Ha be is invesztálsz most, nem fogsz sokat bukni rajta, és biztos nem fogod megbánni. -
Beowulf_78
addikt
válasz
nixx-21 #1700 üzenetére
Az SLI-t a 295-re értettem. Mert ugye ez is fizikálisan SLI, csak 1 kártyás megoldásban.
Bár fizikálisan megegyezik a 260 240SP egy GTX 275-tel, mégsem említeném őket egy lapon mivel a 275 10% gyorsabb:GTX 275
A grafikus mag órajele 633 MHz
Az árnyalók órajele 1404 MHz
A memória effektív órajele 2268 MHzGTX 295
A grafikus mag órajele 576 MHz
Az árnyalók órajele 1242 MHz
A memória effektív órajele 1998 MHzNem tudom ezt ki találta ki, de jó nagy hülyeség, hogy a 295 tulajdonképpen 275 SLI, mert ez nem igaz. A 295 2db 55nm 260-as kártya 240SP-vel szerelve. Az órajelei is megegyeznek a 260-as órajelekkel.
-
Beowulf_78
addikt
Azt jól tetted hogy kiszálltál belőle, gondolom 512Mb ramos volt...de miért nem kérdeztél meg minket mielőtt váltottál? Én biztos a 4890-et ajánlottam volna.
Ezt mindig úgy kell nézni, mi van, ha tetszik egy játék és nem megy a CF, és ennek tetejébe még gépigényes is...a 4890 közel GTX 295 szintet fog tudni játszható beállításokkal 1920-ban. A 4770 CF pedig hasonló helyzetben össze fog omlani...mert 1db 4770 teljesítménye 1680-ra se lesz elegendő nem hogy 1920-ra. A CF pedig okés, hogy majd minden esetben müxik, de ha pont jön egy játék ahová kellene a kaft, és nagyon be is jön a game, akkor az elkeserítő lesz a számodra. Én ezeket leírtam volna neked kártya csere előtt...és lehet másképp döntöttél volna. De én még mindig azt mondom, ha van energiád tovább cserélni, akkor cseréld el egy 4890-re minimális ráfizetéssel, hidd el, nem azért mondom, hogy kibasszak veled, csak a jószándék vezérel.Én ezért döntöttem a 4890 CF melett (illetve kénytelen voltam váltani), és azért érzem jobb döntésnek mint a GTX 295-öt, mert ahol megy a CF és SLI ott nincs gond (bár itt is 10-15% gyorsabb szűréssel mint a 295). De ahol nem fog menni a 4890 CF vagy az SLI, ott erősebb lesz a single 4890 mint a GTX 260 240SP-vel...
-
Beowulf_78
addikt
Igen, így azért nagyobb a különbség. De ha azt nézzük hogy 1920-as felbontás STALKER CS...akkor tök mindegy hogy 12K-val olcsóbb a 4770 CF a 4890-nél, mert amíg az előbbi játszhatatlan a minimum fps-t produkál, addig a másik játszható marad. Szóval akinek 1920-ra kell annak nem ajánlatos a 4770 CF rendszer, hiába olcsóbb.
-
Beowulf_78
addikt
Mennyivel olcsóbb egy 4770 CF egy 4890-től? Sztem semennyivel. 4770 CF kb. 58k, a 4890 meg szintén 60k...
Én úgy látom 2k a különbség, az meg tulajdonképpen semmi. Jó a 4770 CF, félre ne érts, nem fikázni akarom. Csak +2k-t ha rádobsz, jobban jártál volna a 4890-el ami 1920-ban 50% jobb... -
Beowulf_78
addikt
Nincs mit.
Nem volt húzva, alap órajeles eredmény volt.
Az hogy tartja a lépést, kicsit túlzás. Megközelíti. De azért jóval gyengébb a 4770 CF.
Százalékosítsam? A max. FPS-ed jobb mint a 4890-nek, de a minimum az játszhatatlan.
Minimum fps-ben 60-70%-kal jobb a 4890...ami azért nem kevés.
Ezért mondják hogy 1db 4890 jobb választás lehet, mint a 4770 CF. -
Beowulf_78
addikt
válasz
PowerBuldog #1673 üzenetére
Ez engem is foglalkoztat...eddig még nem találtam progit amivel módosítani tudnám a bios beállításokat.
-
Beowulf_78
addikt
válasz
PowerBuldog #1671 üzenetére
Nekem is ment X64 build 7077-en... a 7127 legújabb build-et most telepítettem kb 10 perce.
-
Beowulf_78
addikt
-
Beowulf_78
addikt
Nagyon impozáns!
Grat. hozzá.
kozi71 Simán lehet hogy fog tudni ennyit single üzemmódban, szép eredmény.
Azért Vantage tesztet eressz rá...
Nem biztos hogy tuti stabil az auto tuning, erre készülj fel. A tuti ha egy Furmark stabilitás tesztet ráengedsz 1h-ra...
Tomate: Megnézném neked, de a CCC nem szereti ha váltogatok single és CF üzemmód között, teljesen begajdult a váltás-vissza váltástól amikor schwartz-nak csináltam a tesztet. Végül is most már elég sokaknak van 4890, biztos valaki megcsinálja.
Tudod mit...megcsinálom neked. Még úgyis mindenki alszik. A rendszerem le van mentve nagy gond nem lehet. -
Beowulf_78
addikt
Abu!
Végigtoltam a Terminator Salvation-t. Nem volt rossz. 5-6h alatt toltam végig normal fokozatban. Igazság szerint eljátszottam volna még vele, jó lett volna ha benne hagyják azt az 5 chapter-t. A fegyverek nem változtak sajnos, maradt a silány felhozatal, mint ahogy a robotokat se nagyon variálták. ez mindenképp rossz pont. A pályák a vége felé elég változatosak voltak, ezzel a részével nem volt gond. Ha értékelnem kell összességében akkor 10/6 adnék neki.
-
Beowulf_78
addikt
válasz
schwartz #1644 üzenetére
Nos..megcsináltam a tesztet. A driverben (9.5 Catalyst) balanced-re állítottam a globális teljesítményt. A proci 4455Mhz futott (469x9,5), RAM-ok 1174Mhz-en, VGA alapon.
Teszteltem single 4890 1920x1200 Full NoAA, 4xMSAA.
4890 CF-ben pedig 1920x1200 Full NoAA, 4xMSAA, 2xSSAA, 4xSSAA
Azért futtattam még1x a CF tesztet, mert nem tudtam milyen driver beállításon volt, amit 1,5 hete csináltam, és így azonos beállítással reálisabb képet kapsz a teljesítményről.Single
[4890 single 1920x1200 full NoAA min 27,9 avg 51,2 max 98.8]
[4890 single 1920x1200 full 4xMSAA Min 17,9 avg 35,4 max 61,1]CrossFire
[4890 CF 1920x1200 full NoAA min 53,4 avg 101,1 max 198]
[4890 CF 1920x1200 full 4xMSAA min 31,3 avg 70,7 max 122,3]
[4890 CF 1920x1200 full 2xSSAA min 28,8 avg 66,4 max 102,6]
[4890 CF 1920x1200 full 4xSSAA min 18,4 avg 48,5 max 75,5]Megnéztem hol van a min. fps... először a PhysX based vízeséses résznél az elején, másodszor pedig a Soft Edged Grass résznél. A CF skálázódása pedig 100% ha az átlag fps értéket nézzük.
Remélem kimerítő volt a teszt. -
Beowulf_78
addikt
válasz
Dark KillerX #1646 üzenetére
Jujj...ez tényleg szép lesz!
Schwartz: megnézem akkor egy kártyás üzemmódban is.
Nem tudom hol volt a min fps...majd single üzemmódban figyelem.
-
Beowulf_78
addikt
válasz
schwartz #1641 üzenetére
Azért nem láttad mert még a telómon van a kép...
[COJ 1920x1200 full full] 4890 CF
Ebból lehet következtetni hogy a minimum fps single-ben kevéske lenne.De ettől függetlenül megnézem ha gondolod.
-
Beowulf_78
addikt
válasz
#35434496 #1618 üzenetére
Nekem ilyet eszembe se jutna megjegyezni, és nem tudok nevetni rajta.
Lehet azért mert nem 16 éves vagyok hanem 31?
Bár lehet hogy idősebb vagy...de ez a megjegyzés úgy gonolom elsősorban az irígységből született. Gondolom életebe nem fizettél még rezsit, és fingod sincs milyen drága az élet. Amikor kifizetsz 70-80k rezsit havonta, majd te se fogsz mulatni a hasonló hsz-eken.
-
Beowulf_78
addikt
Mi nem kerek?
Először is...nV-re optimalizált játék. Simán lehet hogy gyorsabb 295-tel. Másodszor pedig az hogy rányomott mindent driverből, az mit takar? Mert ez elég tág fogalom.
Adaptív AA is rá lett kapcsolva? Mipmap detail is full?
Kizárt dolognak tartom hogy dupla olyan gyorsan menjen...bár elképzelhető hogy nem megy a CF, és akkor reális. -
Beowulf_78
addikt
Konzolos verzióról nem hallottam semmit, de PC-n nagy sikere van, az biztos. Lehet fel is teszem.
Állítólag jó az irányítás is.ű
Azért is vettem meg, meg hiába lesz itt a DX11 a HL2-re mindenki emlékezni fog.
Kevés ilyen játék fog készülni, ami sok idő elteltével is élni fog az emlékezetekben. Talán még a Crysis is ez a szint lesz...
-
Beowulf_78
addikt
Viccet félretéve, elég blama 2009 közepén, hogy a 4890 CF rendszeremet még mindig csak a CryEngine 2 használja ki. Nem csak a 4890 CF-et...de a 295-öt is, és gyorsabb 1 GPU-s megoldásokat is mint a 280,285.
Teljesen logikátlan az RV870, és G300 kijövetele...mert még azok a játékok is, amik az egész világot bejáró hype-ot kaptak, azok is többségében csalódás felé közelítenek kipróbálás után. Nincs jó játék, képtelenek megcsinálni. Crysis Warhead óta nem volt normális DX10 fps. Full blama.
A közel múltban eddig kiadott minőség játékok véleményem szerint:F.E.A.R. 2
Wanted.Weapons.Of.Fate
Wheelman
Tom.Clancys.HAWX
Terminator_Salvation
Company.Of.Heroes.Tales.Of.Valor
és állítólag a a egyetlen kakukktojás ami a hype mellett jó teszteket kapott:
X-Men Origins - Wolverine (Megvan, de még nem próbáltam ki, de azt mondják nagyon jó, mindenki dícséri.)
Damnation (állítólag ez is kissebb csalódás, a hype miatt, de ettől még nem tartozik a rossz kategóriába, megvan ez is, majd lecsekkolom) -
Beowulf_78
addikt
válasz
deicide #1584 üzenetére
Csúnyának abszolút nem mondható sztem...
Bár ezt már megszoktam hogy mindenki mindent fikáz..ez most nagy divat.
Maugli mondta jól..."valahányszor kecske volt a zsákmányom, azt kívántam bárcsak őz bak lenne, ha őz bak volt, antilopot szerettem volna..."Tény hogy van szebb játék is, de azt ne várjátok hogy minden játék Crysis grafikával fog kijönni. A CryEngine 2 még a mai napig etalon, és a dobogó legfelső fokán csücsül megjelenítésben. Nincs szebb fps...
A megoldással kapcsolatban nyiltan a topikokban nem tudok info-val szolgálni.
-
Beowulf_78
addikt
4. chapter elején hagytam abba (össz. 9 chapter van) normal fokozatban, és addig 2,5h volt a játékidő, szóval kellő nehézségi szinten nem lesz ez olyan rövid. Mondjuk nálam a normál az alap, de van hogy egyből hard-ba kezdem. Easy-n sosem játszottam még...nem szeretek végigrohanni a pályákon és egy golyóval mindenkit megölni.
Az hogy milyen értékelést kapott ugye szubjektív...ők már végigjátszották, és úgy értékelték. Nekem még több mint a fele hátra van még.
Mostanában kiadott játékok közül (szvsz.) mindegyiket veri, de azért nem egy Crysis szint.
Sztem sokat vártak tőle, és ahhoz képest lehet nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket.
Az ellenséget megcsinálhatták volna változatosabbra, eddig talán 3 fajta robot volt. Persze a nagy űrhajókon kívül, és eddig a fegyver arzenálom is elég gyér...shotgun, géppityu, gránátvető, kézigránát. Elég egyhangú eddig, de mostanában nem volt hasonló játék, és így azért jó feeling. Még csak a 4. Chapter eleje, gondolom majd komolyodni fognak a fegyók és az ellenségek is. Én grafikában vártam többet, néhol nagyon szép, néhol csak átlagos...összességében nálam eddig 10/7. A végén persze ez még változhat. -
Beowulf_78
addikt
Terminator Salvation rövid ismertetése
A játék szép, bár driverből toltam rá mindent (16xAA,16xAF), mert a menüben ezek nem voltak állíthatóak. Normál fokozaton kellően nehéz, nekem a 4. chapter-ig 2,5h kellett. Mivel 9 chapter van összesen, úgy, hogy ebből már a PhysX miatt kivettek 5 chaptert, szóval nem mondható rövidnek. Persze easy fokozaton biztos rövid, de azt nem szeretem amikor nincs kihívás. Catalyst 9.4 függőleges futó kép fogadott, ami a 9.5-ös driverrel megoldódott. Nem találkoztam a 4. chapter-ig semmilyen textúra vagy egyéb grafikai hibával, ami nagy dolog, egy nV-re optimalizált PhysX-es játéknál. nagy piros pont az ATi-nak és a hibátlan CF működésnek. A driverben mindent max.-ra toltam, így volt 1920x1200-ban 60-120fps.
A játékmenet pörgős, a zene magával ragadó, az átvezető filmek igényesek. Egyedül a kényszerített élsimítás minősége nem tetszett bizonyos helyeken. Ez csak annyi, hogy néhol látszottak a recés élek, és tárgyak körvonalai. De ez legyen a legnagyobb baja a játéknak! Eddig maximálisan elégedett vagyok, de végleges vélemény majd úgyis csak végigjátszás után lesz.
-
Beowulf_78
addikt
Ha a moderátorok jóváhagyják, közzéteszek pár darab Terminator Salvation "in-game" screenshot-ot. Várom a válaszukat, és ha mehet, linkelem.
-
Beowulf_78
addikt
Jó a Tn...nekem 22" Samsung 225BW-m volt, és elégedett voltam. Nagyobb méretben viszont nem vennék Tn-t! Ahhoz hogy jó legyen a képminőség pont középről kell nézned a rossz betekintési szög miatt ami a Tn-re jellemző. Írtó zavaró...ha nem látsz/használsz olyat, ami nem Tn-es (S-IPS,H-IPS,MVA,S-PVA) akkor lehet megszokod, de ahogy ránézel egy komolyabb panelos monitorra, nem fog kelleni a Tn. A komolyabb paneloknál a fehér fehér, a fekete fekete, és a bevilágítás is megszünik, ami elsősorban filmeknél iszonyat zavaró tud lenni. Én inkább vennék egy S-IPS-es 22"-est mint egy Tn 24"-est. Kb. ekkora a különbség fater.
-
Beowulf_78
addikt
válasz
Dark KillerX #1539 üzenetére
Warhead-et még nem néztem...sima Crysis jól ment. A Warhead-et és a Warhead bench-et még nem próbáltam.
-
Beowulf_78
addikt
válasz
janos666 #1528 üzenetére
Nem is akar meggyőzni minket...
Ha nem tünt volna fel, ezt azért nem vesszük véresen komolyan.
Mivel csak az utolsó mondatod után látok smiley-t, gondolom amit előtte írtál komolyan gondoltad.
Az meg a másik, hogy majd 1 évig gyűrtem Nv kártyákat 260 OC, 285, 295...kb. 1,5 hete vagyok 4890 CF tulaj. Én aztán pontosan tudom mit nyújtanak a jelenleg leggyorsabb nV kártyák.Persze nem rosszak, de ennem az ellenkezőjét senki se állította. Aki ezt állítja, és komolyan is gondolja, nem ért hozzá igazán. Én 1 az 1-ben kaptam a 295-ért (gari) 2db MSI 4890 OC-t. 1,5 hét alatt még nem tapasztaltam semmi negatívumot. Se a CCC-vel, se a játékokban...sőt! Én eddig jobbnak érzem a jelenlegi nV kártyáknál. Mondom ezt úgy hogy az összes csúcs kategóriás kártyát kipróbáltam G200-ból...
Ennyit erről.. -
Beowulf_78
addikt
Bekaphatjátok...
nekem is szép lett.
Viszont az fps alíg esett...jah persze majd elfelejtettem. Ez ATi kártya.
[link]
[link]Abu-nak volt igaza...nem tudtam hogy lejjebb is van beállítás.
Mivel van ott két kis nyil, egérrel próbáltam meg a nyilakra menni hogy lejjebb görgessem, mivel ez nem ment, azt hittem azok olyan beállítások amiket nem tudok kiválasztani ill. nem elérhetőek.
Idiótán van megcsinálva, mert egérrel a látható menüpontokat tudod állítani, de lefelé csak a billentyűzettel lehet görgetni...pfff.
A teszt, hogy összehasonlítottam 295-tel az valós, azon se voltak ezek a beállítások aktiválva. Max. annyi, hogy a 295 megfeküdt volna 8xAA-val fullon...ez meg ugyan úgy 70-110fps maradt. -
Beowulf_78
addikt
válasz
strebacom #1499 üzenetére
Megnézem a Riddick-et...csak eddig azért nem tettem, mert visszaraktam Norton Ghost-tal a mentést, szóval fel köll telepítenem megint.
Valami beállítás gond lesz nálam...remélem csak annyi, amit Abu is említett.
Win7 alatt még nem néztem a Riddick-et. Majd ennek is eljön az ideje. -
Beowulf_78
addikt
válasz
schwartz #1489 üzenetére
Dehogy is...Diablo 3 fog a legnagyobbat durrani a stratégiák közül, ill. a Starcraft 2.
Engem főleg a Starcraft 2 érdekel...Hát... engem nem nagyon érdekel a PhysX. Amíg nV-m volt nem játszottam harvderesen támogatott PhysX-es játékkal. Mirror's Edge-et is kipróbáltam, de nem toltam végig. Tény, hogy grafikailag gyönyörű volt, de túlságosan monoton, és azt mondják túl rövid is.
Szóval a Terminator Salvation-nel biztos meg fog bírkózni PhysX nélkül is a 4890 CF 1920 full-ba.A PhysX-ért cserébe pedig ott lesz a jóval szebb kép!
-
Beowulf_78
addikt
válasz
Sennalacy #1474 üzenetére
1,81V-t adtál neki Furmark alatt?
Lehet hogy azért szemetel (már) 1,25V-nél Crysis alatt. Nálam alapból kap 1,31V-t. És nincs gond...nem az 1,25V miatt szemetel nálad Crysis alatt. Sok volt neki az a 1,81V. Magyarul annyi feszt adtál a GPU-nak hogy kicsit degradálódott. Ezért már csak 1,25V-vel megy normálisan.
Pont tegnap írtuk...1,5V-nél véletlen se többbet, de inkább a max. 24/7 az 1,31V + 0,1V környéke tehát max. 1,42V. Te meg adtál neki 0,5V-t. Csoda hogy még működik az a GPU. Azt se értem minek adtál neki ennyi feszt?1000Mhz-nél úgyse fog többet menni a GPU. Ennek eléréséhez meg elég lehet az 1,4V.
-
Beowulf_78
addikt
válasz
janos666 #1468 üzenetére
4870 X2 venném a kettő közül, jól skálázódik a CF. Vagy veheted a 4890 CF-et. 4870 X2-öt jó árban be lehet szerezni, én csak azért nem azt vettem, mert ha van gyorsabb, és javított megoldás, ami egy ver.2.0 felel meg, akkor miért ne azt...ezért lett a 4890 CF. Sok helyet foglal...ez tény. Ha nem lenne 4890 én is 4870 X2-öt vettem volna. Vagy ha 4890 X2 már kapható lenne, nem vettem volna 4890 CF-et.
A GPU felejtsd el hogy 1000Mhz felett fog tudni menni. 1,5V-n szétfeszelve (alap 1,31V) mennek 1015-1020Mhz-et. Vízzel lehet hogy elérhető lesz magasabb Mhz is, de szvsz. nem sokkal több. Ennyit tudnak kb. Én azt mondom ha olcsóbban tudsz hozzájutni egy MSI OC-hez ami 880Mhz alapban, akkor vedd azt. 940-950Mhz elrohangálnak fesz emelés nélkül, auto venti beállításon. A VaporX biztos drágább lesz 5-10k-val mint pl. az MSI megoldása, erre azért számíts.
1920x1200-ra nem vennék 1 GPU-s megoldást! Kipróbáltam már mindent. Csak a 2 GPU teljesítménye a megfelelő (számomra). Crysis alatt felejts el 1 GPU-val 1920 VH DX10 2x szűrést. Csak kompromisszumokkal, lehet tolni, itt ott visszavéve a minőségből.
Jóval erősebb, egy 4870 X2 mint egy "egekig" húzott VaporX 4890. Ezt ne feledd. A CF pedig majdnem mindenhol megy. -
Beowulf_78
addikt
Meg nem 1db képet kellene összehasonlítani szvsz. Persze nehéz pont ott lőni egy képet, ahol én is. De talán ez nem is szükséges. Ha pedig nem a mipmap szint hibája a mosottság, azt is el tudom képzelni, hogy egyik képen egyik, másik képen a másik gyártó képe lesz a szebb mivel ez már driver kérdés lesz akkor nagy valószínűséggel.
Ambient Occlusion-el toltad egyébként vagy AA-val?
-
Beowulf_78
addikt
Mit csináljak vazze?
Max. megnézem majd a mipmap-ot High Quality-n. Ha az sem segít, akkor passz. De az Xbox-os összehasonltás annyira nem jó. Neked is 4890-ed van...tudsz lőni pár shoot-ot?
Hátha driver, ne adj isten kártya gond.
Abu te mit mondasz? Lehet ez a mosottság a mipmap szinttől?Abu85:
Akkor beletrafáltam!Azt hittem DX9.
-
Beowulf_78
addikt
Passz...most tettem vissza a Vista mentésemet, minden Riddick mentést ezzel törölve.
Nem látok különbséget a távoli textúrákban, egyedül a táblán látszik hogy neked nem annyira mosott. Lehet hogy valamit driverből nem toltam még rá.
Játékban max. volt minden.
Szóval nem buták....nem kell a túlzás és a ferdítés, és leginkább ez a woodoo 2-es duma.
A táblán kétségkívül látszik, de máson nem, pedig több tárgyat is összehasonlítottam.
-
Beowulf_78
addikt
Nah...mindegy. Jöjjön egy kis on is...
Lőttem pár képet 1920x1200-ban 8xAA 16xAF a Riddick-ben. Nagyon impresszív. Iszonyat sokat fejlődött a DX9 is! Még mindig van benne tartalék, de egy ennyire gyönyörű játék is elég a maximális játékélményhez.Iszonyat nagy respekt a készítőknek!
Én azt mondom FPS játékok között ott van a dobogón.. talán a Crysis mögött egy ezüstérmet simán megérdemel! Mondjuk elakadtam benne egy nagyobb "boss"-nál, fogalmam sincs hogy lehet kinyírni, de csak rájövök. Ezek a nagyobb nehézségek is elférnek simán.
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link] -
Beowulf_78
addikt
Annyi az előzménye az irományomnak, hogy Croft-21 VGA-t akar venni, és GTX275 vagy ATi 4890 között vacilált, segítséget kért a döntésben, először pü-ben zaklatott, majd miután ott körültekintően válaszoltam neki, folytatódott a vacilálás a 295 topikban...
Áhhh..na azt hiszem befejeztem a segítségnyújtást, főleg privátban. Sokszor csak a privát üzenetekre, ami csak és kizárólag szakmai kérdésekből áll, 1h megy el amíg mindenkinek körültekintően válaszolok. Bár 10-ből 9 ember ezért hálás is, és jólesik neki hogy foglalkoztam a saját problémájával. Nos....ennek most vége. Szakmai kérdésekre pü-ben nem fogok reagálni, vagy 1 mondatban leírom, keresd fel az ehhez tartozó szakmai topikot. Úgy gondolom segíteni akartunk neki...joshua7, DigitXT, Én, és Dark KillerX is. Látom, pár caps lock-os hsz-ben megköszönte az emberünk. Van értelme ilyen emberenk segíteni? Szvsz. nincs. Ahelyett hogy felvilágosított volna minket, hogy monitort vesz, és mekkora felbontáshoz kell neki lökött egy általános "melyiket vegyem" kérdést, úgy hogy az adatlapján 19"-es monitor van. Majd ha találgatunk, még neki áll feljebb.
Oldja meg egyedül, találja ki egyedül, és kérdezzen meg mást a cserével kapcsolatban. Nem megyek modker.-be a hsz-e miatt, lássa csak mindenki ha segít, mit kaphat viszonzásul, és azért azt gyorsan hozzá is teszem.... Bár nincs jogom másokat felszólítani egy bojkottra, mégis arra kérek mindenkit, az ilyen emberek hsz-eit, és kérdéseit hagyjuk figyelmen kívül. Megoldja majd egyedül. Segítséget kért, kapott is, d egy "köszönöm" nem hagyta még el a billentyűzetét, vagy legalábbb..ez az ilyenkor alap smiley. Ezt be fogom tenni a 4890 topikba is.
EZEK AZ EMEREK MINT Croft-21 NEM ÉRDEMLIK MEG A SEGÍTSÉGET!Ezt a hsz-t ezek a válaszok váltották ki:
-
Beowulf_78
addikt
válasz
Sennalacy #1406 üzenetére
Köszi ezzel nagyon sokat segítettél!
Ez alapján akkor az a +0,1V 1,412V 24/7 nem is lehet olyan túl sok.
Bár 70Mhz-ért...nem hinném hogy van értelme, de kipróbálom mindenképpen.
Furi hogy nekik csak 2 fokot emelkedett a maghő...ezt én teljességgel kizártnak tartom.
Ez mindenképpen bizakodásra ad okot, mert az enyém is 1,312V-vel 940-945Mhz-et tud:
"I did some additional testing with increased voltage. The HD 4890 reference and EAH4890 TOP both default to a 3D GPU voltage of 1.312V, the PowerColor 4890 PCS that we tested a few days ago runs at 1.5V.
At 1.312V the EAH4890 TOP does 940 MHz as mentioned above. With a voltage increase to 1.4V I reached a stable frequency of 995 MHz, and with an additional 0.1V, the card ran up to 1020 MHz. I asked one of our forum members (thanks MRCL) to run some testing on his retail reference HD 4890. At 1.312V he reached 945 MHz, with 1.4V he could run up to 975 MHz." -
Beowulf_78
addikt
Bármennyit lehet adni neki?
Ezt kétlem azért.
Én 1,36-1,37V-nél nem adnék többet neki, ezt lehet hogy megnézem. Ez 0,05V az alapfeszemhez képest.
Ha igaz amit Keldor írt, akkor egy kalap meleg fing lesz ez a 0,05V...Ha 30Mhz 0,1V kell, az botrány sok, annyit nem ér az egész.
-
-
Beowulf_78
addikt
-
Beowulf_78
addikt
Nah szóval...akkor még1x. Van valami szoftveres Voltage tuner, vagy bios editor az RV790 fesz módosítására?
-
Beowulf_78
addikt
válasz
FeRRaR1 #1377 üzenetére
Rendesen belehúztak a fiúk...
Én mondjuk a ref. hűtős XFX HD 4890 Black Edition (1000 MHz) modell-t választanám a linkről. A többi hűtési megoldásba nem vagyok biztos hogy jó lesz. Azt kellene megtudni gyárilag emeltek e feszt ezeken a kártyákon. Mert ha igen, akkor semmi extra...csinálok egy bios mod-ot, és átírom a feszt full 3d-ben amennyin mennek esetleg ezek a modellek is.
Milyen bios editor létezik ami megmondja hogy az én kártyám mennyi feszt kap? -
Beowulf_78
addikt
válasz
Dark KillerX #1363 üzenetére
Most ez akkor hogy is van?
Nincs még hozzá CCC? Mert ez csak 60Mb körüli... azt sem értem, hogy az AMD oldalán miért nincs még frissítve?
-
Beowulf_78
addikt
Valószínű az lehet a háttérben, hogy egyesek jobban harapnak a kelleténél, mert az nV kártyákból nincs túl sok lehetősége a júzernek, és egyelőre a 4890-el jobbnak tünik az ATi.
Képzeld el azt, aki nV fan, és elgondolkodik azon, hogy ATi-t vesz mert nincs mese, jelenlegi megoldásként 4890 lehet minden szempontból a befutó még akár nála is. Ezt azért nehéz feldolgozni, és ezt most nem gúnyolódásból írom. Jók az nV kártyák is..260,285,295-re gondolok elsősorban, amik nekem is voltak ugye, de 5x meggondolod hogy ezek közül válassz...a presztizs pedig 1 dolog. Ezért nem vagyon nV fan. Se ATi fan.
Presztizsből sosem fogok kártyát venni. Én mindig az ésszerűség határán belül fogok VGA ügyben dönteni.Persze nem vagyunk egyformák.
-
Beowulf_78
addikt
válasz
Dark KillerX #1363 üzenetére
Nah..akkor nekiállok tőőőtögetni.
Aztán pattintom is fel. Lehet felhúzok egy RC Win7-et is ennek örömére.
-
Beowulf_78
addikt
Ma jön elvileg a 9.5 Catalyst, sok újítással:
About WHQL certification
•WHQL certification sets a high bar for quality and reliability, and is considered essential by many home and business users.
•WHQL certification demonstrates an ability to deliver stable 3D game performance and smooth multimedia playback needed in order to help bring the new features of Windows 7 to life.
For users of ATI Radeon HD 2000, HD 3000, and HD 4000 series products, the ATI Catalyst software suite delivers:
•Driver stability and reliability.
•Full WDDM 1.1 WHQL certified support under Windows 7.
•Scheduled performance and new feature innovation every month.
•Enablement of ATI Stream technology for general purpose GPU (GPGPU) computing on supported graphics cards.
-
Beowulf_78
addikt
Az MSI OC jól megy...ez tény. A többiről nincs infóm. Lehet ez a 940-950Mhz is nagyon jónak számít, és az MSI nyújt csak stabilan ekkora teljesítményt. Majd kiderül. Azt tudom hogy az Asus 4890 nem jött volna ki 1 az 1-ben a 295-ből, pedig az nem is volt OC-s, és azon is ref. hűtő volt más matricázással. A nagyker.-ben az Asus volt a legdrágább 4890.
De kétlem hogy ennyire mennének...inkább a márkanév miatt, és mert Magyarországon irreélisan magasan tartják az Asus cuccok árát. Itt ez a "nép márka" pc-s körökben ami a plafont jelenti minőségben, külföldön viszont senki nem venné meg ha jóval drágább lenne mint a többi gyártó. Ezért tehetik meg hogy egy 4890 CF Asus-ból akár 10k is drágább legyen.
nV-nél is ami megy OC szinten...nagy parasztvakítás.OC,OC2 OCX...és persze az OCX órajeleit lazán eléred manuális tuninggal, viszont az ára irreálisan drága, és nem éri meg megvenni. Eladásnál meg hatalmas bukó, mert senki se fizeti meg azt a +20k-t amennyivel többért vette a tulaj újonnan az OCX-et. -
Beowulf_78
addikt
Fater! Azé' ennyire ne legyünk ellenségesek...
Az elmúlt napokban nagyon elragadott a piros szín hatalma. Kicsit..hangsúlyozom tényleg csak kicsit....objektívebben kellene figyelgetnünk a dolgokat, nem szeretném ha ez az ATi-nV "oda-vissza piszka" tovább fajulna. Sok lesz, és előbb utóbb bannok is fognak ebbből születni. Lehet nem nekünk. Inkább csitítsuk a feszültséget mint gerjesszük. Sokan hallgatnak a véleményünkre, ezért nem mindegy hogy állunk a kérdéshez.
-
Beowulf_78
addikt
Azt kellene megtudni hogy ezt fesz emelés nélkül tudják?
Mert az MSI OC is tudja a 940-950Mhz-et fesz emelés nélkül. Ha fesz emelés nélkül tudják akkor biztos válogatott GPU-k. Ha meg feszemeléssel akkor lerántás, mert lehet az én alapfeszes MSI OC-m is tudná az 1000Mhz-et egy kis szoftveres fesz piszkálással. Akkor pedig tök felesleges drágábban megvenni az 1000Mhz hitelesített modelleket. Gyanítom egyébként, hogy nem alapfeszes eredmény az 1000Mhz... -
Beowulf_78
addikt
válasz
PowerBuldog #1335 üzenetére
Sztem nem lehet állítani a Catalyst-ból. Nálam sincs opció erre.
-
Beowulf_78
addikt
válasz
philoxenia #1329 üzenetére
-
Beowulf_78
addikt
válasz
DigitXT #1318 üzenetére
Elfelejtesz valamit. Attól mert ATi-m lett, ezt a véleményemet még tartom, de ha így folytatod a végén még közéjük fogsz tartozni, mert nem tudom mit akarsz folyamatosan bizonygatni. ATi tulajok között is vannak normális arcok, akikkel szívesen beszélek, és vannak olyan akikkel kevésbé szívesen. Ez az nV oldalra is igaz. Talán ATi és ATi júzernél élesebb a kontraszt. Aki hülye, az nagyon hülye, aki meg normális, az nagyon normális.
A másik pedig, hogy erről a topikról volt szó, és arról a hsz-ről amire TTomax válaszolt. Én erre reagáltam ,nem is értem hogy jött ide egy másik topik, több nappal ezelőtti hsz-e. Kicsit jobb lenne ha te is magadba néznél, mielőtt másokat kritizálsz, ezzel a "mindig odabökök egy kicsit a másiknak" stílusoddal. Bökjek én is? Nem szokásom...de most kivételt teszek. Amikor ATi-d volt, megrögzött "ATi fan" voltál. Tudom, mert vitáztál is, egy egy kialakult vitában. Honnan tudom? Mert én akkor már nV-s voltam, és sokszor láttam, hogy éjszaka lökted a sódert, hogy ilyen jó, meg olyan jó az ATi. Aztán eladtad a gyenguska kártyádat, vettél egy 285-öt, amit agyon ajnároztál, és egyből ott voltál a másik oldalon mint "fan". Azóta, amióta 285-öd van, érdekes, mert az a bizonyos szellő a másik irányból kezdett fújni, és nem értetted, (pedig elmagyaráztam több aspektusból is) miért tetszik jobban az ATi képi megjelenítése. Az egész globális ATi elégedettségemmel volt ott a bajod, és "gombócként ott maradt a torkodon".
PONT AZT CSINÁLTAD AMIT ÉN, csak te fordítva, és ezért szúrkálsz folyamatosan amióta ATi-t vettem. Azt hiszem 4850-ről váltottál 285-re, és te elégedettebb vagy jelenleg az nV-vel mint az ATi-ddal voltál, persze amire te használod, de ahogy tudom a 4850-el is elégedett voltál. Nálad a kontraszt nem akkora, mert te nem csalódtál, és nem kénytelen voltál váltani, hanem te nV-t akartál. Bár ha annyira elégedett voltál az ATi-val nem értem miért nem 4870-et vettél...arra a felbontásra amit írtál bőven elég lett volna. Tehát akkor nálad is hibádzik ez a bizonyos elégedettségi szint.
Még mielőtt azt írnád nekem, hogy "felkaptad a vizet", a válaszom, igen. Felkaptam. Mert beleböffentettél egy olyan témába (már megint) amit egyrészt nem akartam tovább görgetni, és le akartam zárni. A linkkel meg aztán tényleg nem tudom mit akarsz bizonygatni, és miért forgatod ki a szavaimat inkorrekt módon.
Ezzel a "besározási manővereddel" végképp elástad magad nálam, pedig múltkor úgy gondolom már érzékelted a tenyérbe mászó stílusodat, és nem én kértelek, hanem te mondtad hogy változtatsz rajta, mert én már akkor is le akartam zárni a veled való komunikációt. Látom a próbálkozás eddig tartott. Semmi gond. Akkor most zárom le, mert most megint átléptél egy határt, és addig vagy képes elmenni a szúrkálásokban ami azon a szinten fog megrekedni közöttünk. mint ahogy kevesekkel itt a fórumon.mod: Érdekes, amikor motoros témában kértél tőlem tanácsot, ez a stílus és inkorrektség elmaradt. Ittad a szavaimat, én pedig szívesen adtam tanácsot, és írkáltam pü-ben a litániákat. Vér ciki....nem bocs. Blama! Nem a tudatlanságod a motoros témában, hanem a két viselkedési formád közötti elmaradt átmenet. Nem baj. Most már ezt is tudják az itteni topik lakók.
-
Beowulf_78
addikt
Úgy gondolom megtehetem hogy haragszom az nV-re. Mert ekkorát ritkán szívtam, mint az elmúlt hetekben miattuk, ami valamilyen szinten be is bizonyosodott. Blamázs? Az! Én csak a valóságot írom...ez nem szemellenző kérdése. Nem fogom azért "nyalni az nV seggét" és isteníteni, mert vettem sok pénzért egy olyan csúcs kártyát amiből egész szériák lehetnek hibásak. Nem elég hogy "rosszul áll a szénájuk", még a meglvő architektúra minőségét is képtelenek voltak megfelelően ellenőrizni (itt most csak a HDMI problémára gondolok). Ettől függetlenül nem utálom őket, csak neheztelek rájuk, ami úgy gondolom teljesen jogos. Lehet ATi-val is lesznek gondok, de egyelőre nincsenek, és nincs okom vágni alattuk a fát a véleményemmel, mert teljesen alaptalan lenne.
De tudod mit, ha te úgy gondolod hogy a te kártyád tök természetes, hogy 3 hónap után összefosta magát, és sért az, hogy tettem egy pár irónikus kritikát az nV-re, az csak a te "szemellenződ" ékes bizonyítéka. Bár úgy tudom 4890 CF-et készülsz venni, gondolom nem véletlenül. Nem azért mert ATi-t akarsz, csak mert nincs kedvezőbb alternatíva nV szinten. Bár te még mindig választhatsz 295-öt is akár, ha úgy gondolod.
Nekem nem volt választásom, de nem bántam meg.Ezt a smiley-t (
) pedig kurvára nem szeretem...főleg ilyen semmitmondó ügyekből kifolyólag, ami a részemről irónikus kritika, mint vér komoly "ATi fan"-ság.
-
Beowulf_78
addikt
válasz
tzsolesz #1310 üzenetére
Persze, nincs gond a DX10.1 vonallal. A Stormrise-nak annyi baja van, hogy nem lett jó a kivitelezése, és a műfaj se az igazi. Mellesleg pedig NV-n pocsékul megy, ami nem korrekt. Ha a Starcraft kijönne DX10.1-el, az tuti befutó lenne még nálam is! Az eddig általam játszott legjobb stratégiai játék volt az első része.
-
Beowulf_78
addikt
válasz
schwartz #1305 üzenetére
Lehet az oroszok írták a review-t..
tzsolesz:
Kár vitázni ezen, mind a két játék kula. De jó hogy megszülettek, mert intő példa a fejlesztőknek hogy ezeket az irány vonalakat messze kerüljék el. Hogy melyik, és miben kulább a másiknál az már részletkérdés. Stormrise-nak az a szerencséje, hogy nem volt hype. Mert ellenkező esetben még nagyobb blama lett volna. De ami nekik ne jött össze, azt összehozták a másik oldalon az orosz fiúk. Agyon volt "hájpolva", majd megjelenést követően jött is a blamázs.
-
Beowulf_78
addikt
válasz
tzsolesz #1299 üzenetére
Ennyi volt. Optimalizáció 0 alatt van. A CF se megy...utánanéztem, többen is tesztelték és mindenhol fikázták az optimalizáltságot, és sírva könyörögtek a cikken keresztül hogy az oroszok többet ne fejlesszenek játékot. Shahder modell 4.0-val shader hibás a kép. Shader modell 3.0 használatával meggyógyul a képhiba. Szinte hihetetlen. Feltettem mindent max.-ra 1920x1200-ban. Bármit állítottam, AA on,off, de az AF-el is szórakoztam, egyre lejjebb és lejjebb vettem...fps-ben nem jelentett semmi pluszt. 35-40fps is láttam (max), de simán bezuhant 17-18fps-re is, magyarul játszhatatlan. Egyedül a hardveres gyorsító kikapcsolása után láttam némi pozitív változást. No nem fps-ben, inkább folyamatosságban.
mod: ami a vicces, hogy GTX 295 se volt jobb. Talán egy hajszálnyival, gondolom az is csak a PhysX miatt. Ez aztán a játék! Semmin se működik jól!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Dell Latitude 5495 Full HD IPS Ryzen 5 pro 2500u Radeon Vega Mobile Gfx i5-8350u verő Bp MPL Foxpost
- AKCIÓ! Gigabyte AORUS 16X (2024) Gamer notebook - i7 14650HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GBWin11
- IKEA Format lámpák eladóak (Egyben kedvezménnyel vihető!)
- Apple iPad (9th Generáció) Wi-fi + Cellular, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude E7440 - i5-4GEN I 8GB I 500GB I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest