- Prohardver app (nem hivatalos)
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Milyen okostelefont vegyek?
- A HMD visszalép az USA piacáról
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Légies iPhone halvány színei
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- 8300 mAh, maradhat?
- Sony WF-C710N - átlátok rajta
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
Új hozzászólás Aktív témák
-
fsb1000
nagyúr
Igen, tudom hogy a prociban van.
SLI-nél mindig x8 + x8 volt a felállás.
A második slotban pedig Singlében is leváltott x8 2.0-ba. (GPU-z szerint)
Ezt nem csak NVIDIA-val, de 4890 is igy volt. Kivétel a 4870X2Fura, de GPUz x16 2.0(!!) + x8-at mutat a 4870x2 + 4890 párosra.
Ez szerintem is lehetetlen, de nincs más amivel kijeleztethetném. 10.3 driver. -
helkis
veterán
szvsz magát a GPU-t nem a terhelés vagy a túlmelegedés öli meg, hanem az ennek következtében fellépő áramerősség növekedés, ami ha nincs szabályozva egyértelműen az örök shadermezőkre küldik a GPU-t, tehát kell a védelem.
de ha úgy lenne megcsinálva, hogy nem csak a terhelést hanem a hőfokot is figyelné ezzel egyetemben (nem pedig csak áramerősségnövekedést (persze most csak találgatok)), akkor a user már "kényszerítve" is lenne, hogy ő védje meg a saját GPU-ját (vegyen egy brutálisabb coolert, vagy blokkot, tubát), ha tuningolni akar, és ezzel együtt használhatá akár folyamatos 100%-on is a GPU-t.. ha pl nem játszik a user, hanem számítási feladatokat végeztet a GPU-jával, akkor szvsz simán lehet hozni azt a terhelést amit pl. a furmark okoz.. vagy rosszul gondolkodom?
zolisx4 - bakker..
tipikus ramhiba, de nem csak a ram tud "leégni", hanem a GPU-ban a ram vezérlés is, vagy bármi, ami túláramnál beláthatatlan következményekkel jár..
-
fsb1000
nagyúr
nahari...
Szó szincs tuningról!!!!!!!! nem növelek semmilyen hibalehetőséget.Mégegyszer leírom: Nincs szó tuningról és az órajel sincs emelve.
Minek ezt keverni?BIOS? A HD4890-eneken is rossz bios van meg az 5xxx-eken is?
Légyszi nézz már szét az ATI fórumokon! Tőlem függetlenül és jóval elöttem is elegen jelezték már ezt a problémát, csak én ki is méregetem és linkelgetem azokat a csúnya ábrákat meg videókat.
Amig nem volt a gépemben 4890-en egy szót nem írtam ide, úgyanigy voltam az 5870-el. -
fsb1000
nagyúr
Nem tuningról van szó..... szerintem ezt te is tudod.
Ezek a jelenségek a "szintetikus" bench progikban jól előjönnek alapórajelen is.
Az ATI CCC-be épített auto tuning programjában is. Az is csak egy bench.Ha ott előjön, akkor játékban is meglesz, csak nehezebben észrevehető vagy mérhető.
A GTA4 ben azért jön elő jobban, mert a Crysist kivéve a legjobban terheli a VGA-t.
Szerintem.Dirt2-ben a környezet részletessége meg sem közelíti a GTA4-ét, de kanyarokban változik, meg ott szokott " közönség'" is lenni. Én a két dolgot összekötném. És ezért lehet hogy néhányan csak ott észlelünk akadást.
Az élsimitás mértéke is szignifikáns összefüggést mutat az akadások gyakoriságával és hosszával.
Ha ezt tényként kezeljük, akkor azért egészen alacsonyra veszi a gép egyéb alkatrészei és más szoftverekből adodó hiba valószinűségét. -
zolisx4
őstag
Ebbe a topikba irtam azt hiszem le, hogy nekm a GRID volt ilyen hogy dettó azt csinálta mint a FurMark, de az F4 es bios felrakása után megszűnt teljesen GA-MA790GP-DS4H
lapról beszélek ,biztosan van köze a bios hoz meg valami CPU ID amit nem tudom hogy micsoda de benne van a bios frissitésbe mindig . -
strebacom
senior tag
"Ha pedig DX11-es játékon akarsz játszani..."
-Igen ez is egy mézes madzag politika, mert lehet hogy most is van dx10.1-es karim, de dx10.1 játék talán kettö de az is fos...
-majd lesz dx10.1 játék, a majd-al tele van a padlás, ebben az évben a megjelent játékok 90%-a még a dx10-t sem támogatja....
-nem értem én ezt minek dx11-es kari, a COJ2-re isazt mondták :húúú dx10.1, csak ATI-n, aztám még a dx10 sem lett beleépítve.....Na ez a véleményem a dx11 parasztvakításról....és ez nem neked szól csak úgy elmondtam, hogy mi a valóság...
-
Beowulf_78
addikt
Viccet félretéve, elég blama 2009 közepén, hogy a 4890 CF rendszeremet még mindig csak a CryEngine 2 használja ki. Nem csak a 4890 CF-et...de a 295-öt is, és gyorsabb 1 GPU-s megoldásokat is mint a 280,285.
Teljesen logikátlan az RV870, és G300 kijövetele...mert még azok a játékok is, amik az egész világot bejáró hype-ot kaptak, azok is többségében csalódás felé közelítenek kipróbálás után. Nincs jó játék, képtelenek megcsinálni. Crysis Warhead óta nem volt normális DX10 fps. Full blama.
A közel múltban eddig kiadott minőség játékok véleményem szerint:F.E.A.R. 2
Wanted.Weapons.Of.Fate
Wheelman
Tom.Clancys.HAWX
Terminator_Salvation
Company.Of.Heroes.Tales.Of.Valor
és állítólag a a egyetlen kakukktojás ami a hype mellett jó teszteket kapott:
X-Men Origins - Wolverine (Megvan, de még nem próbáltam ki, de azt mondják nagyon jó, mindenki dícséri.)
Damnation (állítólag ez is kissebb csalódás, a hype miatt, de ettől még nem tartozik a rossz kategóriába, megvan ez is, majd lecsekkolom) -
Beowulf_78
addikt
4. chapter elején hagytam abba (össz. 9 chapter van) normal fokozatban, és addig 2,5h volt a játékidő, szóval kellő nehézségi szinten nem lesz ez olyan rövid. Mondjuk nálam a normál az alap, de van hogy egyből hard-ba kezdem. Easy-n sosem játszottam még...nem szeretek végigrohanni a pályákon és egy golyóval mindenkit megölni.
Az hogy milyen értékelést kapott ugye szubjektív...ők már végigjátszották, és úgy értékelték. Nekem még több mint a fele hátra van még.
Mostanában kiadott játékok közül (szvsz.) mindegyiket veri, de azért nem egy Crysis szint.
Sztem sokat vártak tőle, és ahhoz képest lehet nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket.
Az ellenséget megcsinálhatták volna változatosabbra, eddig talán 3 fajta robot volt. Persze a nagy űrhajókon kívül, és eddig a fegyver arzenálom is elég gyér...shotgun, géppityu, gránátvető, kézigránát. Elég egyhangú eddig, de mostanában nem volt hasonló játék, és így azért jó feeling. Még csak a 4. Chapter eleje, gondolom majd komolyodni fognak a fegyók és az ellenségek is. Én grafikában vártam többet, néhol nagyon szép, néhol csak átlagos...összességében nálam eddig 10/7. A végén persze ez még változhat. -
strebacom
senior tag
Hát igen nem rossz játék kétszer toltam végig, az utóbbi napokban, volt hogy reggel 4-kor feküdtem le....még szerencse hogy szabin voltam.. de a max beállítás megfogja ám rendesen a 295-t(mert ez tényleg max, nem úgy mint a Beo képein az e mellett Low
)
olyan 35 és 60 fps között mozgott csak elvétve ment 35 alá...
-
arn
félisten
es par sugarert meg olyan effektert, ami a gyakorlatban ugy nez ki, mintha nagyobb fog lenne rajta? bocsanat, hat teljesen indokolt a fele sebesseg.
mongy egy dx8 es egy dx9 hdr kozott meg feltunt a differencia - de ez eddig vakitas. ha vmi jol nez ki, az nem a dx10 miatt van. a sebesseg tema meg eddig nem nagyon ment.
-
arn
félisten
megvalositott dolgokrol beszelek - elhiszem, hogy szep es jo, de mikor latom az eredmenyet? mongy hogy gyorsabb es hasonloan nez ki, vagy hasonloan gyors, de szebb. egyebkent mirol beszelunk - ennelkul mi ertelme?
nekem ne gyere megint olyan kiragadott peldakkal, amik altalanossagban sehol nincsenek. mongy amik vannak, is olyan lassuak mint a kilometerko a jelenlegi vasakon.
-
Beowulf_78
addikt
Értem. Azt már lecsekkoltam, hogy az MSI OC-hez és az Asus-hoz is van CF híd. Ezt a "tuningolva mindkét CF hidas dolgot" viszont nem tudtam, mint ahogy azt se hogy a gyengébbik magot veszi alapul.
Sok szívástól kíméltél meg ezzel az info-val.
Pü-ben dobhatnál nekem egy tel. számot, ha valami nagyon nem fog menni holnap az összeszerelésnél ill. szoftveresen, hogy mindenképp megoldjuk.
-
emmm
őstag
Ez tényleg érdekes, a dátum szerint a közlemény 2009-es kiadású. Nem is tudtam, hogy Phenomokon tesztelték a "járgányt"
Mindenesetre ebből tényleg az következne, hogy a második rész szintén a legfejlettebb technológiákra épít, amit ma a Radeon kártyák képviselnek. Ergo akkor DX 10.1 lenne...
Tényleg beindult a fejlődés...de mint ahogy a gazdaságban és a politikában, a "régi rendszer barátai" nem akarnak változást, mert az számukra csak bajt hoz. Pedig a változás megállíthatatlan és szükséges, hála az égnek
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- E-roller topik
- Kuponkunyeráló
- Milyen okostelefont vegyek?
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- A HMD visszalép az USA piacáról
- Kerékpárosok, bringások ide!
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Kompakt vízhűtés
- További aktív témák...
- 138 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480s - i7-8GEN I 16GB I 256GB I 14" WQHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G5 - i5-8G I 8GB I 128GB SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest