- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Yettel topik
- Mobil flották
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- A HMD visszalép az USA piacáról
- HMD Skyline - jó szerelés
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Sony WF-C710N - átlátok rajta
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
Új hozzászólás Aktív témák
-
TTomax
félisten
válasz
alibaba78 #8904 üzenetére
1680-ra elég lesz a GTX260,ne költs többet nincs értelme ha úgy is cseréled...persze nem fog menni minden maxon... aztán ha meg lesz a GTX460,vagy esetleg más akkor jó lesz akár fizikázni is,ha a tápod bírja.
Elnézést a topiclakóktól a rengeteg offért...
ja arra figyelj 216SP-s legyen,mert elég sok 192 SP-s van benn ugyanannyiért... -
TTomax
félisten
válasz
tzsolesz #8898 üzenetére
jajj ne kezdjük el... a gtx260 ronggyá húzható,relatív hűvös marad idle csak 43fokos load meg max 74...nem ordít a ref hütö,és nincsenek azok az "urban legend"-ek amivel teli van a catalyst topic,nem véletlen hogy használtan is drágábban adják egy picit.. /216sp/
Kell neked is egy kölcsön?Mert amíg nem tapasztaltad addig osztod az észt,hogy az mennyivel gyorsabb...semmivel.. ahol a GTX260 lefekszik ott az RV790is... -
TTomax
félisten
válasz
alibaba78 #8895 üzenetére
Ha 1680-an alatti felbontás alatt játszol akkor 260-at vegyél,amúgy nem éri meg a 275-öt megvenni,mert 170-ért van már GTX460 1G-s ami alázza a 285-öt is...meg DX11,meg még pici csendes hűvös is.... én elgondolkodnék a helyedben hogy nem-e kell valami más 140-ért a cex-böl,és akkor inkább egy 1G-s 460-at vennék vadiújan...tudom mire gondolsz,én is bevettem ezt a kanyart egy GTX260SLI-vel.. itt van az asztalon,fogja a port...
-
-
TTomax
félisten
A Corsair HX520-am 3ágon áganként 18A-t ad le... egy GTX280 meg egy GTS250-et lazán visz egy huzott quad mellett... de vitt már három 4850-et is,és még sorolhatnám,nagyon jó erös bika tápod van... a moduláris tápok mindig egy kicsit jobbak amugy,abban nem nagyon van gagyi,ez az árukon is látszik...
-
TTomax
félisten
Az ugy lehet,nem tagadom csak az már majdnem le is van csontozva... a 950az kábé a vége..a GTX-et is lehet ám rángatni elég szépen..
(#5484) GuB3Ra
Lassan fél éves a teszt,nem ártana frissiteni driverral és játékkal is...és lehetöleg nem a Bioshockkal pl,ami egy 9800GX2-vel CPU limites... -
TTomax
félisten
válasz
PowerBuldog #5474 üzenetére
Valamit elnéztél mert a GTX275/GTX280 szintjén van a HD4890...Azért 100Mhz-töl ennyit nem gyorsult az RV770,mert ha jól emlékszem a HD4870 a GTX260 (216sp)-t hozza... azért a GTX285 nem 10%-al erösebb mint a GTX260.
-
TTomax
félisten
-
TTomax
félisten
-
-
TTomax
félisten
Én néztem a Shiftet E3200/3Ghz meg 4670,nem volt olyan beállítás amin 1360-ba elfogadható fps-t produkált volna... aztán 4850X2 meg E8400 minden alapon... itt 1024-ben volt diavetítés addig amig sokan voltak előtted,meg sok volt a zászló hiába ment a CF...és most nézem a Q9550/GTX280-al.... a procim van csak húzva 3.4-re így viszont olyan sima mint a vaj... és nagyon jó élvezhető,a garfika is elég tűrhető bár egy autóversenynél 200 körül nem ezen csodálkozik az ember...egészen más az irányítása,sokkal jobban lehet vezetni,igaz egy xbox joyyal tolom,mert billel nekem nem sikerül a "pici" gázok adása...
Szerintem nem a konzol port kavar be hanem az NV PhysX.. -
TTomax
félisten
válasz
zoleecool #4417 üzenetére
Polírozással nyerhetsz 2-3fokot meg ugrik a garid.Jobb esetben a VGA-n is kb ennyit nyerhetsz,de terhelés alatt szerintem ennyit se... megéri rizikózni,hogy esetleg nem sikerül valami?Ha a 3.6GHz nem elég akkor a 3.7 se lesz...inkább menj el maszekolni és gyüjts egy jobb procihütöre mert jobban jársz...
(#4411) ricshard444
HX520 elviszi yorkkal X48-ban... -
TTomax
félisten
Azzal a táppal örülj hogy elindul....nem hogy azt nézegesd mikor fagy ki.. majd kifagy amikor gondol egyet,és annyit ránt a 12V-os ágra amit nem bír.Vastagon nem ajánlott táp, ami rá van írva messze nem hozza,örülj neki hogy eddig nem tett tönkre semmit a Colorsit tápod mert egy időzített bomba.Én be se merném kapcsolni,és ez nem túlzás...
A tápos topicban megkérdezheted,jó ha 300W-ot lead azt se stabilan...
tessék az első hozzászólásban ott virít a nem ajánlott tápok között,és nem viccből... -
TTomax
félisten
Sajnos nem tudom lefordítani a "Luxuxry ML Cap-ot",de ugy gondolom az valamelyik alkatrész a nyákon ami 3X annyit bir mint az ami a ref karin van... na de én ezt sem hiszem... ha egy ref karit 850-röl 950-ig lehet húzni akkor ezt 900-rol 1200-ig? bla bla bla...mese...
-
TTomax
félisten
Ez meg milyen radeon?Látott már valaki ilyen 4890-et???
Besz@...ás ahogy kinéz...
termékismertető....
- Aerodynamic Streamline Thermal Cooler
- Luxury Super ML Cap for up to 300% overclocking margin
- Up to 20% GPU core voltage noise reduction with Super ML
- Exclusive Voltage Tweak Technology to push the GPU to the limita 300% nem tudom hogy jött ki.. 30% is sok...
-
TTomax
félisten
Marha egyszerű miért lassítja a real-time osd a 4890CF-et... CPU-t használ... amiből már így is hatalmas limited van,a radeonok amúgy is valahogy proci igényesebbek...
Próbálj meg feladatkezelőből prioritást és affinitást adni a static szervernek... esetleg terheld ki egy magra...ez sajnos ilyen játék... -
TTomax
félisten
Ez nem ATI vagy NV sara... egyszerűen így működik a vsync.Megmondom én ezt mire találták ki..biztosan észrevetted már fps játékokban,hogy ha gyorsan fordulsz akkor "törik a kép" esetleg vízszintes csíkokat látsz... ne ezt lehet javítani ezzel... csakhogy ehhez olyan grafikai beállítást kell használni amivel sosem megy 60fps alá,különben a felére korlátoz és akkor lesz ez a rángató érzés... ha esetleg GTX-el bekapcsolt vsync mellett nem 60 vagy 30 fps-t láttál akkor egyszerűen nem ment a vsync.
És hát sajnos a radeonok nem túl kiegyensúlyozott teljesítménye nem egy előny ilyenkor,ezért írtam hogy noha GTX-el lehet kevesebb az átlag fps,de kisebb a szórás is a minimum és a maximum között...ez van.
Ráadásul ez a Crysison meg aztán bődületesen érezhető... -
TTomax
félisten
Hát ez pedig 100%...vagy 30 fps-t kell látnod ,vagy 60-at...ha más számokat látsz nem megy a vsync...
Már persze csak ha 60Hz-es a monitorod... de gondolom igen...
(#3988) zack
Vigyázz mert tréfásak az ati driverek... azt hitted megvan de mégsem... tudod... egész nap mentünk,megérkeztünk,nem ott volt.... -
TTomax
félisten
Ha kevesebb fps-ed van mint a monitorod frissítése,akkor felezi azt... vegyük a te eseted... 60Hz-en frissít a monitorod,ha ráadod a vsyncet akkor 60fps fölé nem enged, a baj akkor van ha nem produkál 60 fps fölött,hanem le-le ugrál... ilyenkor szépen a felére azaz 30fps-re korlátozza a képkockák számát.Ezt most azért veszed észre,mert a radeonok nem nagyon tündöklenek a minimum fps-et illetően... ez van... az NV ezekben a játékokban kiegyensúlyozottabb ... sőt úgy általában is szerintem...és valahogy később is fut platform limitbe...
Szóval kerüld a vsyncet... -
TTomax
félisten
Köszöni a szuper 280GTX,nagyon szépen viszi a Riddicket 1920-ban,még te is elcsodálkoznál....
Szóval akkor azt mondod aki full HD-ban nyomja annak csak ez a két választása van?A 4870X2?A 2G-s 4850X2?...
Egyébként nem 1680-ban tolom... és azért variálok hogy képet kapjak,meg mert ez a hobbim,van aki söralátétet van aki gyufaskatulyát.....Ja és igen a GTX280-at szó nélkül cserélték.Azt használom éppen...
Nem fogok 1920-ra váltani,mert már nem nagyon játszok...ha igen akkor is UT2004,Quake,ETQW,vagy CoD2,esetleg GTA4..
90% alatt nem megy a CF-ed?Az valami nagyon csodálatos teljesítmény,szerintem még az AMD mérnökeit is meglepnéd...
Elnézést a topictol a kis introért,amúgy haverok vagyunk ... -
TTomax
félisten
Nem,nem volt nagy csalódás...tévedsz...egy 512-es 4870 áráért vettem.... söt,raktam mellé mégegyet.Sajnos ez akkor is kevés volt hogy 1280-ban utolérje a GTX280-at... 1280-ban...
Nem kell Abu-t megkérdezni,magad is láthatod hogy nincs annyi ha kikapcsolod a CF-et... ne azt nézd mennyire van leterhelve a GPU,hanem azt hogy egy illetve két radeonnal mennyi fps-t kapsz..lehet itt-ott el fogsz majd gondolkodni... -
TTomax
félisten
A CF skálázódása 95-100% közötti
Naaa nee.... azt azért nem... olyan 60-80% a CF skálázódása 2utas CF esetén..és minden egyes újabb GPU esetén tovább romlik...(#3889) Keldor papa
Nahh hát a STALKER éppen nem NV-s.. a GTA4 meg aztán végképpen nem,föleg hogy konzolport... szóval azért na... akkor marad a Crysis... ahol meg láttuk számokkal megverve az NV-t csak valahogy ez a gyakorlatban nem nagyon akart összejönni nekem...pedig vettem pár radeont hozzá...
Aztán valahogy mindig csak oda lyukadok ki,hogy jó nekem a GTX280... -
TTomax
félisten
válasz
Petya2900XT #3796 üzenetére
Hát nem tudok erre mit mondani...
16. Mai 2008...
9800GX2 a VGA... lehet nem ment az sli,hogy nem kapott cpu limitet sehol...egyébként ott valami nem koser..nekem nem stimmel ez a teszt...
-
TTomax
félisten
válasz
Petya2900XT #3790 üzenetére
A crysis két magot használ... szinte minden játék az utóbbi két-három évben támogatja a dual procikat,és idén elkezdődtek szállingózni a quadra hangolt játékok is...
-
TTomax
félisten
válasz
Petya2900XT #3753 üzenetére
Akkor ott nem ment az SLI... mert nekem egy szem GTX280 van ennyi...
A barátod meg inkább rendes monitort vett volna mint még egy GTX-et ...pfehh... 1280-ra 280SLI...A többit nem is mondom...
(#3754) Lauda
Bizony bizony... -
TTomax
félisten
Ilyen Asus TOP-ot látott már valaki???És miért kerül duplájába a mezei 4890-hez képest?Söt majdnem triplája....343font... baromi drága...
-
TTomax
félisten
Az AI-t folyamat a CPU számolja,ahova nézel ami mozog,és ha nem látod akkor is számolva van az egész város .. a 3.6GHz-re húzott yorkomat megfogja,kőkemény CPU limit... ha nem hiszed nézd meg a feladatkezelőben,mind a négy magod sikítani fog 80-90%-os terheléssel...amugy nekem olyan 40-70 fps-el megy ugy ,hogy nem hajlandó csak két radeont használni azok is 40-60%-on vannak terhelve...proci kell ehhez a játékhoz ,nem is akármilyen...
-
TTomax
félisten
válasz
kriszbon #2716 üzenetére
Alacsony felbontásnál hamarabb jön a "procilimit" egy erős VGA-val.A GPU "vár" a CPU-ra picit...
(#2718) zolisx4
Ha 1280X,vagy ez alatti felbontásban játszol akkor ne csodálkozz ha gyengének érzed.A 4850X2,meg egy kis "tigris" amihez a driverek már kiforrtak...ez lehet a magyarázat egy CoD5 bugra is... emlékszem az elején még a víztócsák is fehér vonallal voltak körberajzolva radeonnal... -
TTomax
félisten
válasz
drakkar11 #2297 üzenetére
Ugye megnézted a videót mielőtt belinkelted?Az még csak hagyján hogy a cimben "X4" a meseszépen forgó kártyán meg X2 szerepel,de ahogy a hátlapra rápillantottam azonnal szemet szúrt az egy szem GPU... hatalmas fake....
Azért legalább aki kitalálta az annyira vehette volna a fáradságot,hogy egy X2-es nyákra montíroz... -
TTomax
félisten
válasz
leonaprofi #2206 üzenetére
Igen, vsync on...
-
TTomax
félisten
Kellett nekem meglátnom ezt...
-
TTomax
félisten
Sziasztok... eldöntöttem végre,igaz a GTX-em még gariban van de ettöl függetlenül holnap megyek érte...
-
TTomax
félisten
válasz
Zsozsooooo #1768 üzenetére
CF esetén mindét foglalat 8X lesz, anno az én 4850CF-em nem nagyon fogta vissza.Egyébként ezt egy akármilyen PCI-E kölcsönkártyával kipróbálhatod,ha nem tudod biosbol visszavenni.
-
TTomax
félisten
válasz
Beowulf_78 #1656 üzenetére
Egyik sem,marad a 9600GSO...
-
TTomax
félisten
válasz
Beowulf_78 #1653 üzenetére
Még mindig intézödik a GTX-em sorsa,amugy nem tudom mi halhatott meg rajta mert XP-n tökéletesen ment viszont vistán már az Aero lefektette,illetve volt egy 185-ös driver amivel tudtam használni hibátlanul,de a WHQL driverektöl azonnal összeomlott csak DX10-es terhelésre,biztos fel akart nöni a DX10.1-hez és megsérült a lelkivilága...
-
TTomax
félisten
válasz
Beowulf_78 #1624 üzenetére
Ne kapd fel a vizet,látom már mindenre harapsz.. én csak arra gondoltam nem megy a CF... na de mindegy,nem szeretném ha leharapnád a fejem,csak egy ötlet volt nem érdekes...
-
TTomax
félisten
válasz
Beowulf_78 #1575 üzenetére
Itt valami nem kerek...több fps-ednek kellene lennie...
-
TTomax
félisten
válasz
Beowulf_78 #1609 üzenetére
Az X-men nagyon jó,érdemes egy konzolt venni hozzá Én egy X-boxos win konzollal nyomom,nagyon bejön.A tartalék 9600GSO van a gépemben,de ki tudom maxolni 1600X1200-on...pedig csak 384MB-os...
UE3 engine...
(#1605) Beowulf_78
Meg azt is tegyük hozzá,hogy egy alap VGA-val ki lehetett maxolni...és bizony elég szép,egy etalon a HL2.(#1613) Beowulf_78
Félreértesz,én direkt pc-hez való yojpadot vettem,és egy csomó játékban jobb mint a bil+egér kombó,az X-men az egyik,a GTA4 a másik... -
TTomax
félisten
válasz
janos666 #1544 üzenetére
Most adtam a a 22"-es wide monitorom,és egy 19"os flat LG-n tolom 1280X-ban...nem mondhatnám,hogy annyival jobb volt a wide...és hát azt is hozzáteszem,hogy addig amig rendes DX11-es VGA ki nem jön addig a 9600GSO marad mert az a gyanúm,hogy itt mindenki kukázni fog... akármilyen CFX-e van....
-
TTomax
félisten
válasz
janos666 #1468 üzenetére
A 4890 OC ami 1Ghz-es az neked nem nagyon fog 1.1Ghz-en menni... és szerintem 50%-al nem erösebb a 4870 1G-osnál... Az hogy néha esetleg a CF nem megy az elöfordulhat,ez a multiGPU benne van a pakliban,azért a nagy nevek szinte kivétel nélkül mennek.
Az otthoni árakat nem tudom,de itt pl a 4870X2 ugyanannyi mint a 4890OC... én valüszinü a jövö héten benevezek egy X2-re ha ez neked mond valamit... -
TTomax
félisten
válasz
Beowulf_78 #1357 üzenetére
Biztos ,hogy nem kell plusz fesz ha a stock coolert nem kellett cserélni... amúgy nesze neked vapor-x,meg atomic.... a gyárik is ugyanúgy mennek felár nélkül...az is árulkodó.hogy maradt a 6+6 pin...
-
TTomax
félisten
válasz
Beowulf_78 #1268 üzenetére
Most viszont jó úton haladsz a "piros" ellenző felé...
-
TTomax
félisten
válasz
Beowulf_78 #1077 üzenetére
Persze, kis idö kérdése
-
TTomax
félisten
válasz
Beowulf_78 #984 üzenetére
Nahát ezt pontosan igy gondolom én is...
a GTX295-t nehezebb lenne eladni...
-
TTomax
félisten
válasz
Beowulf_78 #971 üzenetére
Hát igen ez a 10% kb amiröl beszéltünk...
-
TTomax
félisten
válasz
Beowulf_78 #965 üzenetére
Látom lelkesedsz...gratulálok amugy,a min fps kicsit zavar...
(#964) old gray
A gond az,hogy azok tesztek...tesztek amik arrol szolnak el kell adni,csak nem biztos hogy fedi a valóságot...(#967) Keldor papa
Persze igazad van,csak szörszálhasogatás... -
TTomax
félisten
Valószinü én is csatlakozok... 4890Cf-el gondoltam ami megállithat hogy nem tudom mit fogyaszt...a HX520-at nem szeretném cserélni...
-
TTomax
félisten
válasz
PowerBuldog #738 üzenetére
Nem,tényleg nem tudtam.Ha lesz egy szabad napom akkor újra fogom rakni az egész rendszert,ami nálam nagyon időigényes mert 2 db 64 bites linuxot is telepítenem kell VMWare work-ben...áhh lehet egy nap nem is elég... majd még elszánom rá magam,meg persze utánakeresek a WIN7-nek...még egyszer köszönöm!
-
TTomax
félisten
válasz
PowerBuldog #736 üzenetére
öhm.... Köszönöm!
-
TTomax
félisten
Ja, meg lehet azért, mert a Vista mind a 6gb ramom látja...
bármi látná ami 64 bites OS...XP is...Csak az OS 1,1GB betöltés után
Tévedés.... annyit foglalt le magának hirtelen... a Vista "betáraz" magának...Amúgy én is 64bites Vistát nyüvök,de csak addig amíg ki nem jön egy WIN7 ami nem beta...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ROG Astral GeForce RTX 5080 16GB GDDR7 OC Edition - 32 HÓNAP IPON GARANCIA
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE NITRO+ RX 7900 XTX 24GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- ASUS TUF Gaming GeForce RTX 3090 24GB GDDR6X
- XFX Swift Radeon RX 9070 OC Triple Fan Gaming Edition
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900KF 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 XC 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- Robbanj a jövőbe egy új Ryzen 7 5800X-szel! Kamatmentes rèszletre is!!
- Apple iPad (9th Generáció) Wi-fi + Cellular, 1 Év Garanciával
- Új, verhetetlen alaplap sok extrával!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest