- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Nothing Phone (2) - több, mint elsőre látszik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Fotók, videók mobillal
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
Új hozzászólás Aktív témák
-
Devid_81
félisten
válasz
MPowerPH #7479 üzenetére
Ajajj, Fermire nem valts, legalabbis ne az elso generaciosra.
300Wattos fogyasztasa is csak ugy lett, hogy vissza van fogva a GPU
Harom lehetoseg van, vagy a kovetkezo steppinges Fermi, vagy 5870, vagy maradj a crossfirenel
Ha nem tul sokat (tehat nem napi 8ora) jatszol akkor a villanyszamladban nem fog egetveroen feltunni a ket VGA fogyasztas.
A DX 11 meg meg csak tech demo jellegu, ahhoz majd a HD6xxx lesz jo. -
Devid_81
félisten
Ugyan csak 1280ban de minden fullon, szurok 4x-esen a Bad Company 2 letudva.
Egyszer lattam 28FPS-t, akkor szakadt ram egy epulet amit az altalam kilott helikopter bontott le
Nem tudom FullHD-ra elegendo volt-e a 4890, annak akinek olyan kijelzoje van.
Johet a Metro 2033, had szaggasson vegre valami
Erdekessegkeppen megneztem a CPU nak mennyi szerepe van...vicc az egesz, 2.66-on ugyan azon mentesnel visszatoltve, nem volt egyetlen FPS difi sem. (esos kodos dzsungelben) -
Devid_81
félisten
válasz
yakuza.tora #7323 üzenetére
Arra en is kivancsi vagyok, hogy mennyit fog taplalkozni
Csak erdeklodes szinten, kb mit erhet most egy ASUS 4890 TOP?
Oem, es gari csak gyartoi.
Nem akarom eladni, se fel se lefele fejleszteni, csak lattam aproban, hogy a sima verzson 42k -
Devid_81
félisten
válasz
peetmaster #7299 üzenetére
-
Devid_81
félisten
-
Devid_81
félisten
válasz
yakuza.tora #7284 üzenetére
En megvarom amig az 5890 lenyomja szepen az 5870-esek arat.
Nem mintha most lenne akar 5 ezrem is gep fejlesztesre, de mire ezeket megeljuk meg sok minden lehet
Meg ha a vesztemet erzem akkor megpiszkalom a VGA-t, 10% tartalek meg van benne, nem mintha az sokat szamitana. -
Devid_81
félisten
Ahogy latom a teszteken, nem nagyon kell 5830-ra valtsunk
Sebaj, elzorog meg nekem egy jo darabig a a 4890-esem. -
Devid_81
félisten
válasz
danilla #7205 üzenetére
Szedd le a driver sweepert, (rad bizom melyiket a portable, vagy a telepitos verziot) es restart, csokkentett mod ATI display driver...majd clean all...mondjuk ezt uninstall utan javasolnam leginkabb, de ha nem indul el a installerje rendesen akkor drasztikusabb modszerrel tudod csak leszedni.
-
-
Devid_81
félisten
-
Devid_81
félisten
válasz
zolisx4 #7174 üzenetére
A kekhalal az tolem szarmazik, a CPU-t nyaggatom, persze nem tudom minek, csak az a buvos 4.0GHz olyan jol mutat(na)
Ne kerdezd minek az nekem, mert nem tudomIgen tudom a driverrel vannak itt a bajok, 9.12 vel semmi gondom bajom nem volt.
Ha megint csinalja akkor vissza is rakom 9.12-re. -
Devid_81
félisten
válasz
zolisx4 #7172 üzenetére
10.1 driver van fenn, ne is ijesztgess, hogy mas baj van, a VGA az Usabol van, mint ahogy a tobbi alkatresz is...a gari ezennel majdnemhogy lehetetlen lenne
Tuning nincs a VGA-nal, mikor megvettem akkor probaltam a hozza adott progival, hogy mit tud.
Azota is alapon megy, es ha rajtam mulik ugy is marad
Viszont a win7 elegge megviselt mar, 50 felett van a kekhalalok szama -
Devid_81
félisten
válasz
waithEard #7169 üzenetére
Ejgen az, vagy tapellato hiba a ramoknal, jelenseg ugyan az.
Mas: tegnap utolert az eger kurzor betegseg Win7 64bit alatt, eddig ez volt az elso.
A napokban ujra kellett rakjam a drivert, mert neha feketere valtott a kep, monitor ki is kapcsolt, majd visszajott minden.
Talcan kattintasra eltunt minden majd elojott...nah ilyet se lattam meg eddig
Leszedtem mindent sweeperrel, majd visszaraktam a drivert CCC nelkul, eddig nem volt semmi, csak az eger kurzor nyug. -
Devid_81
félisten
válasz
donattilácsk #7162 üzenetére
Futs ala kicsit, adj neki GPU Caps Viewerrel, de nagyon ovatosan, az idle homerseklet alapjan pillanatok alatt tulmegszik.
Ha garis akkor mehet vissza, ha nem akkor huto leszed, ujrapasztaz, huto vissza. -
Devid_81
félisten
válasz
donattilácsk #7153 üzenetére
Ez nem kicsit sok terheletlenul
Megy a ventije rendesen?Pormacskakkal mennyire van felszerelve a borda? -
Devid_81
félisten
válasz
donattilácsk #7150 üzenetére
Lessed a hofokat valami progival.
Tulmelegedes gyanus a cucc. -
Devid_81
félisten
Kihajtcsa, kiveve GTA4, es egyeb vad motoros jatek, pl Avatar...ami egy magvat hajt, de az aztan koxon
(Koszi FC2 motor)
Mindig lesz kivetel...ha ugyesek lennenek a programozok akkor me'g 2GHz-es 4magvas is elege lenne majdnem minden jateknak, de akkor meg minek az erosebb CPU? -
Devid_81
félisten
válasz
banderasz77 #7122 üzenetére
Vard meg a CryEngine 3-at, ertekelni fogod, hogy nem FullHD-s a monitorod
En is 1280x1024 ben elem meg a dolgokat...legalabb egy ideig nem kell VGA-t vegyek megNah jo, nem akarlak lebeszelni rola, add el, csak merlegelj
-
Devid_81
félisten
válasz
banderasz77 #7110 üzenetére
En nem menne'k visszafele az tuti, hacsak nem anyagi okok allnak a downgrade mogott.
-
Devid_81
félisten
Szerintem is maradjunk annal a tenynel, hogy a 4890-es jelenleg meg elengendo mindenre, de az 58xx szeriaval bizony kozepkategoriaval valt
Jelen pillanatban az ara miatt mindenkeppen 4890-est erdemes venni, mert +60-70% felarert kapunk 15% teljesitmeny kulonbseget es DX 11-et stb. -
Devid_81
félisten
-
Devid_81
félisten
válasz
gordonfreemN #6881 üzenetére
Van olyan ami elbirja elvileg.
a hirek kozott volt par hete egy ilyen megoldas, ha jol emlekszem 58xx szeriahoz ajanlotta a gyarto, csak epp a cikket nem talalom. -
Devid_81
félisten
válasz
gordonfreemN #6879 üzenetére
Passziv toxic 4890?
Lehet hulyese'get mondok, de igen jol szelozo hazban se mernem megkockaztatni egy ilyen gyari tuningos kartyanal ezt az uzemet, hacsak nem hust akarsz sutni a bordan. -
Devid_81
félisten
válasz
zolisx4 #6481 üzenetére
Ez igy van, aki most vesz VGA-t az eleg nagy "bajban" van egyebkent.
A 4xxx szeria kifogyoban, pedig foleg a 4890 az ami meg igen utokepes.
A tobbi (5xxx )meg a konkurencia hianya miatt feleslegesen draga.
Viszont most 1-2 honapon belul talan megerkezik az ellentabor kartyaja...akkor aztan lesznek learazasok...foleg ha az ATI alul marad kicsit a teljesitmenyben.
Persze az meg viszi magaval a regi kartyak arait is majd rendesen. -
Devid_81
félisten
Annyiert vegy egy 5850-est es tuningold meg a GPU-t
Es mindjart nem 380Watt lesz csak a ket VGA-d...meg ha a Core i 7 is kapja az ivet akkor jajj a villanyszamlanak
Bar itt van a tel, lehet olcsobb mint ha gazzal futesszSzerk: ARMA 2 ide vagy oda, en inkabb lejjebb veszem itt ott a grafot, mintsem 60-100k legyen csak a VGA, a gepben.
-
Devid_81
félisten
Nekem ilyen van csak TOP verzioban.
Sajna valoban hangos a hatso kisebb ventije.
De vezerelt, sot tulkepp csak a hatso venti vezerelheto rendesen.
Soha nem megy fel 40% ra sem a venti, de igy is van azert nemi hangja ez teny.
Tuningban foleg a TOP, a csillagos eg, csak merjed neki engedni 1.45Voltig....es imadkozz a VRM-ert kozben -
Devid_81
félisten
Tied is EAH4890 TOP?
De ne kerdezd kimerem-e probalni 1.45-on
Proba erejeig toltam fel 1.375V-ra mert, tesztekben tudja az 1000MHz-et annyin...hat nekem voltak textura hibak, meg ha nem is zavaroak de voltak Vantage alatt, kellene neki az 1.4V...de akkor meg kb 500 fokon menne a VRM, igy is a reggeli KV-t a VGA melegiti nekem -
Devid_81
félisten
Igen azt tudom, hogy nem eppen egy kutya a ketto, de teljesitmenyben a kulonbseg nem egetvero, viszont az a fogyasztas az elgondolkodtato amit az 5770-es tud...de akar akarmit is mond, amugy mocsok draga az osszes uj ATI kartya, mondjuk est mindenki tudta elore, hogy ha nincs konkurencia akkor nincs ar verseny.
Tuningot en nem is nagyon merek tolni a kartyanak, azt tudom, hogy elviseli azt a magas homersekletet de nekem valahogy nem tetszik, hogy a rantotta siman kisul a nyakon, szoval marad a gyari 900/1000...ahol elfogy ott mar az a 10% tuning sem segit.
Nah majd cserelem 5890-esreha lesz valaha olyan
-
Devid_81
félisten
Jatek alatt megnezem a VRM hofokot, arra en is nagyon kivancsi vagyok, hogy mit produkal.
Erdekes, hogy a 2 ventilatorbol miert eppen a hatso (ami a kissebb) porog mint atom az elso meg alig forog jobban ha terheles van, vagy akar manualis szabalyozasnal egyarant.Es frankon latszik is, hogy a hatso kissebb, szoval azert eleg nagy csatazajt tud csapni ha akar
Tuning teren nem mondanam hatalmasnak, nekem a ramok 1000 rol mar 1025 on is villogast okoznak, de erdekes modon akar mar 1001 en is, ez lehet a win 7 64 bit+9.9 csataliszt, es lehet full antituning is, meg idom nem volt kitapasztalni.
GPU nak max 1.45Voltot lehet adni
Meg se mernem probalni a gyari 1.31 helyett, hogy a VRM-ek olyankor mit csinalnak.
Csak proba erejeig ment le egy 3DMark Vantage 1.381V@1000MHz/GPU/Mind ezek mellett orulok ennek a kartyanak mert olcson jutottam hozza, bar igy utolagosan lehet meg kellett volna varnom az 5770-est.
-
Devid_81
félisten
válasz
scope2007 #5060 üzenetére
Mire lennel kivancsi?
40%on ment eddig max a venti (auto szabalyozassal), valoban van nemi hangja, de meg elviselheto...sot ezelott egy 98GTX em volt, ossze se lehet hasonlitani a hangjat azzal.
Ahhoz kepest full silent
Nekem 24 fokos szobaba 78 volt eddig a csucshomerseklet.
GPU Caps Viewer-el ment fel 82-ig.
A VRM az szarnyal, sokszor ra se merek nezni, hogy mennyit is mutat, foleg a szoros fanktol
De tudjuk sajna az ATI VRM-nel verzik.Attol a VRM hofoktol eloszor lementem hidba, de mint utolag kiderult masnak sem jobb a helyzete sajnos
Szerk: az enyem az a TOP verzio.
-
Devid_81
félisten
válasz
zsuzsi50 #5051 üzenetére
Jobb oldalon fenn valaszd ki milyen karid van, milyen oprendszer.
-
Devid_81
félisten
Ide jonne egy: teljes mertekben egyeterto smiley
En csak elmelteben irtam amit irtam, igaz nem pontositottam,szal ott a pont
Csak frankesz0 forumtarsunknak javasoltak itt kapasbol 500-550W es tapot, es annak meg tenyleg nem sok ertelme lett volna, hogy 1db 4890 miatt csereljen le egy 400as FSP tapot.
Nah mindegy meg lett ez kavarva rendesen, szal bocsi ha nyugos volt a hangnemem, nem volt szandekos, biztos menstruallok -
Devid_81
félisten
Ki beszelt itt gagyi taprol?
Remelem tisztaban vagy azzal, hogy 400Wattos FSP-rol beszelunk.
Azt elhiszem, hogy a techpower-es meresek nem a legjobbak.Szerk: "Megmernem kockaztatni, hogy a CF-et is kibirna a tapod, de akkor mar a vele jaro zajok miatt valoban tapcseres lenne a dolog."
Es erre meg kulon felhivom a figyelmed, ugyan lehet felreertheto volt, de nem arrol beszeltem, hogy O tapjaval es egy tuningolt 920-assal stb.
Es a lenyegre valaszoltam, az O konfigja a 400as FSP-vel el fog menni vigyorogva 1db 4890-essel.
A tobbi csak elmelet volt. -
Devid_81
félisten
Szep 'napot az uraknak!
Ehhez mit szoltok?
-
Devid_81
félisten
válasz
Digitalis #4785 üzenetére
(#4784) oldsaman: Nah tessek, tudjatopk mit meg varok vele
Tudsz egy tuning eredmenyt mondani nekem?(#4785) Digitalis: vegulis en pupok nelkul megvagyok
Erdekelne a 5850 de sztem megint az lesz mint 5870 esetben, hogy magasabb aron jon mint varjuk...lehetne egy jo kis koltseg csokkentes, mert ide amcsiba az gyorsan megerkezik...es amig itt vok addig tudok csak "olcson" venni ilyet. -
Devid_81
félisten
válasz
peetmaster #4782 üzenetére
Szerintem is!
-
Devid_81
félisten
válasz
peetmaster #4780 üzenetére
Tudom-tudom...de hat tuning az elet
Koszi, Sapphire Vapor-X elsokorben benn marad
Toxicot nem talalok jo arban sajna, a Vapor-X rol meg leesik 20$ rebate igaz nem azonnal de egyszer csak kuldik. -
Devid_81
félisten
válasz
peetmaster #4778 üzenetére
Sapphire Vapor-X en nel tartok eppen, az megfizetheto, a 870@1050 es verziora gondolok
Tuningban az is olyan 950-980 kozott hal ki, ami nekem boven jo lenne, a stabil 10% is boven szuper lenne. -
Devid_81
félisten
Sziasztok!
4890-esbben gondolkodom mindenkeppen, ezek kozul melyiket javasolnatok?
Tuning lesz, ez szinte biztos
Vagy megvarjam az 5850-eseket?!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- DUNE médialejátszók topicja
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- eMAG vélemények - tapasztalatok
- Házimozi belépő szinten
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...
- HP Omen - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDR 400 - USB-C - KVM Switch
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 4000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- 13-14" Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- IPhone 15 Pro 128GB Szép Állapot! Akku:88% Jótállás: 2026.04.09.-ig
- iKing.Hu - Samsung Watch Ultra - Használt, karcmentes
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest