- Megjött a Honor szuperakkumulátoros mobilja
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- MIUI / HyperOS topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Apple Watch
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Honor 200 Pro - mobilportré
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
Új hozzászólás Aktív témák
-
MPowerPH
félisten
Jah, hát nálam is, majdnem. Néha kikapom az egyik VGA-t, ha nem kell a CF ereje, ne fogyassza az áramot feleslegesen. Full HD-ben, maximális minőségen, képjavítókkal azért pl. a Stalkerek -re már kevéske, hiába megy 1040MHz-n. Olyankor persze visszatolom a másik kártyát, 95% a CF hatásfok, sajnos a min. FPS -ről ez nem mondható el, az csak maximum 50%.
Közben levettem a memória órajeleket 800-ra GPUT-vel. Erre jól becsíkozott fekete képernyő fogadott.
Mit rontok el? Alulfeszelni még soha nem próbáltam.
-
MPowerPH
félisten
Megjelenésénél volt ez a hiba, aztán mikor CF -be raktam a 4890-et, akkor is előjött. Hiába, a GTA IV nem egy csoda.
Valaki próbált alulfeszelni 4890-et? Én most rákényszerültem, nagy gépem pihen, addig átköltöztettem a tesóméba a VGA-t, hogy legalább kicsit tudjak gamelni, csak ugye itt egy kemény 350W-s FSP tápocska van, amit nem akarok túlterhelni. Levettem a GPU-t 660MHz-re, és a feszt is 1.037v-re. Meddig lehet vele menni kb, van erről tapasztalat? Memóriát nem tudtam állítani mínuszban afterburnerrel, majd a GPU tool -al megpróbálom.
-
MPowerPH
félisten
válasz
dangerzone #9313 üzenetére
Mindenki oda van a Vapor X-ekkel, pedig kemény 20MHz-s a tuning, manuallal meg alig lehet az 1000-et is elérni. GTA IV anno nálam is szaggatott, pedig 1040/1200-on próbálkoztam.
-
MPowerPH
félisten
válasz
dangerzone #9223 üzenetére
A 4890 GPU-ja 1.4v -ig mehet 24/7, a gyárilag 1000MHz-es GPU-val szerelt kártyákat is ezen a feszen járatják. Igazából itt jön a csavar, tesztek alatt további fesz emeléssel nem nagyon fogsz tudni több MHz-t kisajtolni belőle. Én 4 példánnyal próbáltam, mindegyiken 1.4v-ig volt MHz-ben eredmény, fölötte kakukk. Persze LN2 alatt lehet ez sem így lenne.
-
MPowerPH
félisten
válasz
TheBTTS #9204 üzenetére
Használjatok GPUTools -t, ott mehet a feszültség emelés.
Írjátok, hogy a memória órajelét csökkentitek üresjáratban? Ezek a GDDR5 lapkák nem kényesek erre a manőverre?
TheBTTS: Ez a ram órajel kicsit brutális lenne.
A legjobb példányok 1250-nél nagyon nem tudnak többet tesztekre sem. Szal valami bug lehet ott.
-
MPowerPH
félisten
Hali!
Gondoltam leírom a tapasztalataimat. Volt a gépemben HD6850, kis összehasonlítás.
Nekem már csak egy single MSi 4890-em maradt. Stalker Clear Sky alatt néztük meg a különbséget. 6850 a CCC által beállítható legnagyobb órajelen ment, 850/1100.
A 4890 -em pedig az általam használt 24/7-es beállításon, tehát 1030/1160.
Max graf, HD felbontás. FPS-ben ugyan azt hozták, ami azért meglepett. Nem gondoltam volna, hogy a HD4890 még feltudja venni a versenyt GTX460,HD6850 szintű VGA-val. Persze tudom, hogy a HD6850 elmegy nagyobb órajelen is, de az is csak plusz 1-2FPS lenne.
Igaz a 4890 zabálja az áramot, főleg ilyen beállításokkal, meg hangos is...de akkor sem rossz. -
MPowerPH
félisten
Igen, még CF alatt is leesett. De én amit mértem, egyáltalán nem volt zavaró. Egy pillanat volt, nagyon meg se éreztem. És inkább pályabetöltéskor csinál ilyet, utána már tartható.
4890 helyett GTA IV -re GTX275 a legjobb választás, kis tuning és az már GTX285. És azon tényleg nem lesz ilyen problem. -
MPowerPH
félisten
GTAIV...GTAIV...GTAIV... A GTA IV az melyik gyártó termékeit is részesíti előnyben?
És még kettő dolog: Egy HD4890 a GTX260 216SP-hez viszonyítva bizony kicsit gyengébb, mivel a GTX ára alapból magasabb volt, így inkább dicséretes, hogy tartja a lépést a GTX-el, sőt bizony sok helyen el is kalapálja.
Ha Te csak GTA IV -ezni akarsz, akkor nem tudom mit vársz egy 4890-től. Én nem játszok azzal az optimalizálatlan szarral, és egy garast nem fizetnék érte. Én Stalkerezek, ott meg fordított a dolog, csak ott a GTX piszkosul lebőg, mert ott tényleg játszhatatlan.
Szóval pont ehhez a játékhoz kár volt Radeon -t venni, erre az egyre tuti nem jó. -
MPowerPH
félisten
Megoldottam a GPU fesz problémát, most már mehet 1.4v+ -ba is a feszültség.
Már a levegő is hűl, lassan kezdek pakolni.
-
MPowerPH
félisten
válasz
zolisx4 #7997 üzenetére
1020/1200, 100% -os fordulat. Itt most valamiért egyszer piszkosul leesett az FPS, és az eredmény se javult. Kíváncsi vagyok meddig bírja, bár 1,35v -s magfesztől ez se rossz már. 1,4v -n még jobban menne.
Persze, Stacker 830. Ugye ref. hűtő házból kifelé tolja a meleget, de előröl alul meg van toldva egy 12cm -es ventivel a hűtés, így az csak a kártyákat szellőzteti. Ez a levegő ami bejön, azt a kártyák hűtése ki is viszi. Középen van még egy 12cm -es, de az a proit szellőzteti, az a levegő a hátsó ventin távozik. -
MPowerPH
félisten
Nah, itt egy 1000/1150 -es Crysis Bench, persze ez már emelt magfesszel és 50% -os hűtővel. Itt már nem lehet spórolni a légáramon. De még így is elviselhető a hangja, ez után kezd rettentően hangos lenni a ref. hűtő. De nem is kell 50% fölött használni, kivétel persze a 28C szoba nyáron.
-
MPowerPH
félisten
válasz
zolisx4 #7991 üzenetére
Akkor rájött a Sapphire, hogy nem oks az a VaporX, New Design esetében már javítottak.
Nekem alapon ezt tudja, Crysis bench alatt, procilimit biztos nincs, 4,2GHz- n szaladgál.
35% -os fordulat, ami teljesen hangtalan. Most megnézem 1000/1100-on, mekkora lesz a különbség.
A két kártya között van egy nem is kis különbség, ennek nem tudom az okát. A hűvösebb az az MSi OC, át van pasztázva rendesen, a HIS OC -hez nem nyúltam, arra van kötve a monitor is. Lehet tényleg ez az oka. -
MPowerPH
félisten
válasz
#01913600 #7987 üzenetére
Tápcserével nem éri meg.
Én anno befektettem 34k -t a mostani tápomba, előtte majd 5 éven keresztül egy 500W -s iGreen-t használtam. Ez a mostani akkor elég lesz 7 évig is akár, úgy lebontva nem olyan sok az a 34k. De csak a CF miatt nem éri meg.
zolisx4: Nem tudom megcáfolni, de érvelni se.
-
MPowerPH
félisten
válasz
zolisx4 #7960 üzenetére
VaporX -esen még nem próbáltam ilyen speckó hűtést, arról nem nyilatkozok. Valószínűleg akkor ezeknél van pár fok előny, de nem hiszem, hogy annyira jelentős lenne.
Mindenesetre ott a 2db hűtő, amit akkor ajánlani lehet, helytől függően.Mika1227: Ez jó kérdés, azon filózok.
-
MPowerPH
félisten
válasz
Mika1227 #7961 üzenetére
Jah, igaz. Vagy nem is S1, hanem S2. Csak az már nem minden házba fér be, 4870 -emen olyan volt, és az oldalsó ventikeretet nem tudtam már beletenni.
zolisx4: Nézd meg az órajeleket, idle állapotban, teljesen lecsökkentve. Persze, hogy alacsony. Ha erre rátolnál egy Furmarkot, bőven ráduplázna.
Jah, már látom a 2. -at. A VRM nincs is a hőfokok között.
-
MPowerPH
félisten
válasz
zolisx4 #7960 üzenetére
Hát, én nem ezt vettem észre. Külföldi fórumokon is panaszkodnak, hogy a VaporX -es és hasonló spec hűtős 4870-4890 VGA -k VRM -je bizony elmelegszik. A VaporX -es kártyák között elég nagy volt a meghibásodási arány, ez valószínűleg ennek tudható be.
Egyébként volt nálam VaporX, és aláírom, hogy nem elégséges a hűtése, és úgy alapból az az egész hűtés egy kicsit gyengus, hiába nagyon halk. -
MPowerPH
félisten
válasz
MPowerPH #7958 üzenetére
De ezekkel is az a probléma, ami a VaporX -el. A Twin Turbo és a Scythe Musashi is nagyon faja hűtők, csak a VRM -em nem tudnak megbirkózni. Ezen a szérián, de már a 2900XT -nél is a legnagyobb probléma a VRM lehűtése, a GPU -val nem sokra mész, ha a VRM nyalja a 100C -t.
-
MPowerPH
félisten
válasz
ghostmat #7956 üzenetére
Megint a VaporX gyengesége... Nem kell VaporX -es VGA -t venni, a gyári ref. hűtő sokkal hatékonyabb. Ezt csak a Sapphire hülyesége és feltűnési viszketegsége alkotta, hogy valamivel kitűnjön a többi gyártó közül. Őszintén megmondva, 4890 -re nem nagyon éri meg méreg drága egyedi hűtést venni.
Ha mindenképpen le akarod cserélni, akkor az Arctic Cooling Accelero Twin Turbo -t ajánlanám, itt egy teszt róla, felszereléssel együtt.
Vagy elcseréled egy ref. hűtős 4890 -re, és abból még marad pénzed is. -
MPowerPH
félisten
Itt az első link javítása, szépen látszik a két kártya közötti különbség.
-
MPowerPH
félisten
Itt pedig az 50% -os ventivel készített teszt. Az is látszik, hogy az egyik kártya MX3 -al van kezelve, míg a másikon még a gyári paszta van. Tehát ajánlott a paszta csere.
Ráadásul az előző tesztben elfelejtettem átrakni az egyik ablakban a fülecskét, hogy a másik kártyát mérje, azt ami már át van pasztázva. -
MPowerPH
félisten
Nah, ref. hűtővel Furmark Stability test, Extreme Burning mod -al.
Asszem magáért beszél, pedig a két kártya fűti egymást. És ez gyári vezérlés, teljesen hangtalan még ezen a sebességen.
Most nyomok egyet 50% -al. -
MPowerPH
félisten
válasz
Morden24 #7942 üzenetére
Tyű, az nagyon durva.
Hát akkor így vegyen az ember VaporX -es 4890 -t. Én arra számítottam, hogy max. 75C, tovább nem megy. Akkor sejtem a VRM mennyin lehetett, olyan 100C.
Garivesztést okoz, de nem tudsz elrontani semmit se, így ennek megfelelően a garancia se vész el.
Nyomok én egy Furmarkot, gyári szabályozással, 900/1000 -en, megmondom nálam milyen a hőfok. -
MPowerPH
félisten
válasz
Morden24 #7933 üzenetére
Szerintem teljesen normális, nem olyan magas az a hőfok. Terhelve nem megy fel 70C fölé, az számít.
Ebből is látszik, hogy a Vapor X nem feltétlen erősebb hűtő mint a gyári referencia, sőt gyengébb. Csak terhelés alatt sokkal csöndesebb.Furmark alatt mennyire megy fel a hőfok, azt nézd meg, mert az a mérvadó.
-
MPowerPH
félisten
Igen, néha nagyon leesik az FPS, de csak egy pillanatra, ez mondjuk látszik az átlagból is. Szépen hasít.
Én meg Stalker őrült vagyok, talán azokkal nyomom a legtöbbet. Akkor ezek szerint nekem meg a 4890 az ideális.
zolisx4: Már mit honnan tudok?
Nagyon jól döntöttél, egy pillanatig sem fogod megbánni. Minden memót megeszik, nem válogat, és sok az extra és plusz opció. Én például nagyon hasznosnak találtam a kivezetett feszültségmérő pontokat, a jó hangkártyát. És a design se utolsó, talán a legszebb lap. EVGA Classifieddel egyetemben.
-
MPowerPH
félisten
Az szép...
Ez gyors volt, felettébb gyors. Kinek a pap, kinek a papné.
Én pont fordítva voltam így, mikor nálam volt egy 216SP -s GTX260. Nekem meg az nem jött be, nem tudtam vele megbarátkozni. Csak én jobb helyzetben voltam, mert 1 napra megkaptam kölcsönbe, kipróbálás céljából.zolisx4: Nem a VGA hibája, mert nálam fullon is gyönyörűen fut, soha nem akadt még meg.
-
MPowerPH
félisten
Nem eszik többet.
i7 nagyon zabál, sokan azért tartanak tőle.
A nem örül neki se takar semmit se, egyszerűen még csak le se lesz nagyon terhelve. Marad neki tartalék, és különben is kb. ekkor a legjobb a hatásfoka.
A hang meg nem olyan hűdenagy, 900MHz -s GPU-ig a gyári szabályozás tök csöndes. -
MPowerPH
félisten
Nálam 480W volt a maximális érték game -ek alatt, egy 4,2GHz -re húzott i7 mellett, 950/1100 -on a két kártya. És ebből még lejön 10%, tehát 432W a rendszer fogyija. A quad -od alapból nem fogyaszt annyit, de még maga a chipkészleted se. Nálad ez az érték 400W alatt lenne.
De még az enyémet is elvinné a mostani tápod, gond nélkül.
DX11 -ről jól beszélsz, ott a Metro 2033, élő példa, hogy még egy 5970-t is megfog tesszelációval. Nem látom értelmét a DX11-nek, szóval csak jól járhatsz egy 4890CF -el, 5870 -t üti. -
MPowerPH
félisten
válasz
zoli1984 #7903 üzenetére
Zoo123 már leírta ami a lényeg. Az 5770 és a 4890 nem egy kategória. Van közöttük nem is kicsi különbség. Ám az 5770 még mindig jobb mint egy 4850. DX11 -et nem tudnád vele kihasználni, sajnos még kicsit drága. Ha van hozzá megfelelő lapod, akkor apellálhatsz úgy is, hogy veszel egy 5770 -t most, és később még egyet mellé CF -re. AZ már majdnem 5870. De a 128bit miatt semmiképpen se ajánlom, ha a teljesítményre mész rá.
HD4890 egymagában is bírja a HD -t, itt nincs DX11 alapból. De ez egyenlő a másikkal, mert ott meg hiába van, ha nem tudod kihasználni. Egyetlen hátránya a fogyasztás, itt megjegyzem egy gyárilag normálisan vezérelt hűtéssel 3D -ben sincs nagy hangja.
Persze minden attól függ, min szeretnéd használni.
A 4870X2 tényleg hangos, egy kazán. De ami igaz az igaz, best buy ár/értékben. -
MPowerPH
félisten
válasz
Laraxior #7900 üzenetére
Ez fura, és megcáfollak. Nekem játéktól függően 6-15FPS+ -t hoz az OC, 2db VGA esetében. Az meg jelentősnek számít. A 9800GX2 se volt jobb, hiába húztam fel, az is csak ennyit hozott a konyhára.
Pl. egy 4850 -nél igenis van értelme, mert jószerével az órajelek különböztetik meg a 4870-től, persze a GDDR5 -öt leszámítva. Így egy jobb példány simán hozhat egy 4870 -t megközelítő teljesítményt. -
MPowerPH
félisten
válasz
CsigaGyilkos #7851 üzenetére
4870X2 az jóval gyengébb, mint egy 4890CF, ezt kell megérteni.
A maximum 800/1000 -es órajelek meg elég sivárak. A 4890 és a 4870 között van egy teljesítménybeli különbség, azt szorozd még meg 2-vel, + az OC által nyerhető 6-12FPS. Ez azért így elég sok, szerintem.
És ami a legszörnyűbb, az tényleg hangos, és piszkosul melegszik. Ez meg tapasztalat, kétszer is volt nálam X2 -es.
-
MPowerPH
félisten
válasz
zolisx4 #7847 üzenetére
Látod, sokan mégis belekötnek a címbe. Pedig ez inkább e topic használóinak szól. Nem tuodm, hogy változtassak rajta, pedig le írtam, talán kiemelem.
"Ez pedig elég kínosan érinti azokat, akik mondjuk a 4800–as szériáról akartak volna váltani. (Köztük az én személyemet is.) Itt felhívom a figyelmet, azoknak ajánlom leginkább a cikket, akik HD4870 vagy HD4890 tulajok, és keveslik a kraftot."
Szvsz ebből nem tudom mit nem tudnak egyesek megérteni. -
MPowerPH
félisten
válasz
Mika1227 #7819 üzenetére
Bizony, az egyik legjobb.
950 -ig?
És stabil? Nézted mondjuk Crysis alatt nem e szemeteli tele a képet. Nekem fesz emelés nélkül 975 -ig rendben van, igaz oda kell a 70% -os venti, különben szemetel. Feszemeléssel megvan az 1000/1100.
Már bánom, hogy nem ezen futtattam le a teszteket.
Memót húzhatod, 1100 -ig bírni fogja, fölötte lehet gond. Nekem 1150 -ig stabil normális használatra.
Amúgy alapon nincs is hangja a hűtésnek...
-
MPowerPH
félisten
válasz
scope2007 #7815 üzenetére
Na várj. Egy VGA esetében nem az jelenti azt, hogy minőségi, hogy milyen rajta a hűtés.
Hanem az, hogy mennyire minőségi alkatrészekből van összefércelve. És pont itt véreznek el a Toxic -ok, sajnos tuningban nem jeleskednek. Az tény, hogy egy ref. hűtős kártya az brutálisan hangos tud lenni, de nálam ott kezdődik a minőség, ha megy is mint az ökör.
És nem 3DMark -ban, hanem 24/7.
Szvsz, ha zavar a hang, csak le kell dobni a ref. hűtőt, és valami csöndesebbre cserélni. -
MPowerPH
félisten
válasz
scope2007 #7799 üzenetére
És ezt mi alapján állapítottad meg?
Egy HIS Turbo vagy egy Asus TOP szerintem többet ér. És itt csak megjegyzem, volt itt 2db Toxic haveri körből még mikor nem raktam össze a CF -t, és 24/7 -re nem tudták a 950/1100 -at. Ellenben egy szar MSi OC lazán tudja, én 24/7 970/1100 -on használom a két 4890 -emet, MSi OC, és HIS Turbo.
Akkor most miért is a Toxic a legütősebb? -
MPowerPH
félisten
válasz
GrG1210 #7792 üzenetére
Például HD felbontásnál. Ott egy 5770 meghal, főleg ha rányomsz még valami képjavítót is. Aki FullHD -ben akar játszani, az ne nagyon gondolkozzon HD5700 -asban. De nem is jó az összehasonlítás, mivel a HD5770 nem a 4890 ellenében jött ki, hanem a 4850. A 4890 közvetlen 'ellenfele' az 5830.
Sőt, ha úgy nézzük akkor a 4850 -et az 5750 is megkajálja. Viszont az 5770 -es lemaradása a 4890 -hez mérve elég tetemes, nem egy kategória. -
MPowerPH
félisten
Csinálok egy 4890CF tesztet, most futnak a benchek. Annyi kérdésem lenne, hogy elég csak a 4890Cf alap és OC órajelen, vagy beszúrjak egy single 4890 -et melléje?
Ez csak azért lenne gáz, mert némely beállításon lehet a single 4890 már nem lenne elég.
-
MPowerPH
félisten
válasz
veector #7774 üzenetére
Az az ár elég mérvadó egy teljesítményben azonos kártyákat figyelembe véve.
Nem tom mi bajotok, 4890 alig hangos, ha jó a ventiszabályzás. Én inkább a fogyasztást hoznám fel negatívnak. DX11 -et úgyse tudod kihasználni, ha meg tényleg kiakarod, akkor oda kell az 5830CF, de legalább egy 5850. Persze DX11 még alig elterjedt, nem értem ezt a kapkodást, bőven ráér még a váltás. 70k -ból jobb esetben megvan egy 4890CF, és az üt nem is kicsit.
-
MPowerPH
félisten
Bad Company 2 -höz és Tom Clancy's HawX. -hez van külön bench progi?
-
MPowerPH
félisten
Pár véleményre, és arra, hogy ezek a spec hűtők általában nem tudják úgy behűteni azt a részt. Sokan azt javasolják, hogy erős OC -ra a ref. hűtő a legjobb, csöndes üzemmódra meg ezek a csináld magad típusok. Főleg, hogy nem mind1, hogy a házban marad a levegő, van szépen távozik. Pl. CF -nél ez elég kényes dolog. Ha az a hő ott bent maradna, igen csúnya sivatagos környezet uralkodna a ház belsejében, amit nem biztos hogy tolerálna a proci, ram, alaplap tri, és ugye a két kártya is fűtené egymást.
22-ei héten tolok pár benchet, most nem vagyok otthon, plusz jövő héten Bp. -n lesz a gép, ahol nincs nagy moncsim. Itt meg TV -re van kötve általában, akkor tudok nagy felbontásokban játszani. -
MPowerPH
félisten
válasz
Laraxior #7625 üzenetére
Melyik halt meg 900/1100 -on?
Azt biztosan viszi mindegyik, nem hiszem, hogy gondot jelentene. De game alatt nézd meg, mert a furmark meg a bench progik se érnek semmit se. Olyan beállításon, hogy tuti VGA limited legyen, akkor gyorsan kijön a hiba.
Keldor papa: Igen, annyira vannak belőve. Nem tudom mennyire válogatott GPU -król van e szó, mert normális esetben ez piszkosul melegedne. Afterburnerrel néztem, én 1,35v -ig tudom küldeni a GPU -t. Azt lehet valahogy unlockolni, hogy több kakaót nyomasson neki?
-
MPowerPH
félisten
Jah, én most a sajátjaimról írtam. Tudom, hogy vannak gyengébbek is, sajna benne van.
Igen, csak a VRM hűtés ott is elégtelen(szerintem). Elég sok Vapor-X -es elhalálozás van, és ez nem minőségbeli ok. Nekem a hang nem lényeges, fülest felteszem mikor játszok. Idle -ben meg csönd van, a gyárit se lehet meghallani.
-
MPowerPH
félisten
Meg ugye van még a Sapphire Atomic -VGA -ja, a Vapor-X hűtéssel. Csak nem vagyok benne biztos, hogy az a hűtőrendszer is annyira frankó.
TTomax: Igen, kb. ezeknek ott a végük. Többet nagyon egyik se tud sima léghűtéssel.
-
MPowerPH
félisten
Milyen BIOS -t toljak a 4890 -ekre, hogy 1000 fölé tudjam húzni a GPU órajelet? Van még bennük pár MHz, mert az 1000/1200 az nagyon lazán megvan.
-
MPowerPH
félisten
válasz
peetmaster #7483 üzenetére
A Fermi úgymond nem ide van szánva, csak alkalmassá tették a GPU szerepkörre is. Így az előállítása igen költséges, és egy átlag user mikor megveszi egy olyan termékért fizet, aminek csak egy részét tudja kihasználni.
-
MPowerPH
félisten
válasz
zolisx4 #7478 üzenetére
Ajjaj...
Ha kijön a Fermi, akkor lehet annyira nem lesz versenyképes, hogy az AMD még tovább emeli az árakat. Na, én ettől félek de nagyon. És nagyon úgy fest, hogy itt csúnya bukta lesz, bár ne lenne igazam.(mert akkor még a Fermit se vetem el.) Olcsóbb mostanában nem nagyon lesz, csak majd idővel megjelennek a használt piacon is. Azzal lehet spórolni nem is keveset.
-
-
MPowerPH
félisten
válasz
peetmaster #7474 üzenetére
Igen, én is arra várok. És akkor lesz az a helyzet, hogy a 2db 4890 -emért kapok 1db 5870 -t. Most még majdnem rá kellene fizetni. Bár ha lenne rá lehetőségem, akkor bizony elcserélném már csak a fogyi miatt is.
Én jóformán csak rFactorral játszok, igaz most egyéb okok miatt szünetel. De ott 200+ az FPS, nem azért van a CF. -
MPowerPH
félisten
válasz
Laraxior #7471 üzenetére
Csak 1920x1024 -ban tudok tesztet csinálni, de azt se most, ugyanis csak 7végén van HD tv -n a gép, most sajnos be kell érnem egy olyan moncsival ami csak 1280x1024 -es felbontást tud. Bár megjegyzem, ilyenkor nem is szoktam gamelni.
Ha szombaton jó, akkor csinálok tesztet.
De van egy olyan érzésem, nem a 775 lesz itt a ludas, bár a 90 CF -nek kell a kakaó, mert van procilimit rendesen...mondjuk nem ekkora felbontáson és nem max. szűrőkkel. Kevés az a 2x8 -as sáv szerintem.peetmaster: Igen, ott már nem lehet, az tény. Azért is voltam kíváncsi mit tud ez a CF. Ezzel elértem azt, hogy még egy darabig nem fogok 5870 -re váltani.
-
MPowerPH
félisten
válasz
peetmaster #7457 üzenetére
Persze, mondtam is, hogy bizony azt is lehet húzni. Így van ez a GTX260 vs. 4890 esetében is.
Nem is kell Super OC -nak lennie, nekem eddig a jobb VGA -im mind teljesen referenciák voltak.
HD felbontásban mehet minden, oda elég a 4870 is. Én ezt úgy értettem, hogy szűrők maxon.Oda már több kraft kell, igaz így is kevés game van, ami igényli.
-
MPowerPH
félisten
válasz
peetmaster #7447 üzenetére
Igen, de egy húzott 4890 már elfenekeli a GTX275 -öt is. Persze ehhez ki kell fogni egy jobb példányt, ám a tapasztalatok alapján a kártyák döntő többsége a 950/1100 -at tudja 24/7 -re.
Ugyan így van a GTX260 -al is, bár az jóval közelebb van a 4890 -hez, mint az a GTX275 -höz.
GTX260 most van használtban 36k -ért is, simán megéri aki ki akarja próbálni a 'zöld' oldalt is.Nem lesz se gyorsabb a megjelenítés, se lassabb.
Ati mellett szól a Dx10.1, az NV mellett a PhysX.
Én úgy látom, hogy a 4890 egymagában nem alkalmas full-HD felbontásra, persze csak pár game terén. Vagy ha igen, akkor a szűrőket ki kell kapcsolni. Én azt mondom, hogy a GTX285 az a szint, ami kell a full-hd -hoz. -
MPowerPH
félisten
válasz
Mika1227 #7399 üzenetére
Ezt a hűtőt nem ismerem, de érdekes, hogy hangosnak találtad. Nekem ezekkel az a problémám, hogy nem csak a házban marad a meleg levegő egy része, és, hogy a GPU -n kívül a többi kiegészítő nincs rendesen hűtve. De vonatkoztassunk el mindentől, lehet, hogy alapjában véve hangos, de nekem a GX2, GTX280, és 4870X2 után sokkal halkabb.
Kinek mekkora db -t bír el a föle tartósan.
Igen, 10k az nem kevés, főleg ha azt vesszük, hogy az a VGA árának a 25% -a.
-
MPowerPH
félisten
válasz
yakuza.tora #7389 üzenetére
De, folyamatosan rá van dugva, csak, hogy tudjam milyen költségeket csinálok.
A Max. 466W a konnektorból, az átlag 454W. 90% -os hatásfokú a tápom, így kb. 419W a teljes rendszer fogyasztása, 4Ghz -re húzott i7 társaságában.
Mika1227: Csak adni kell neki egy jó ventivezérlést. Nekem a GPU az életben nem megy 85C fölé, még Furmark alatt se, pedig 950MHz járatom, és gyári hűtés. És nem is mondanám hangosnak, pedig itt vaj 2db. Ha ez hangos, akkor próbálj ki egy X2 -est.
Nah, az mikor ráindítja 3D -ben. Anno mértem rajta 120C -t is, amit elvileg bír, én azért sajnáltam. Így kellett nyomatni a ventit rendesen, mint egy orkán.
-
MPowerPH
félisten
-
MPowerPH
félisten
válasz
Keksz03 #7384 üzenetére
Ne aggódj.
Kb. ennyit tudsz csinálni, vagy elviszed gariba, és a sercegésre való tekintettel megpróbálod kicseréltetni. Nekem is szokott sercegni, főleg menüben.
más: HawX nálam akadás mentes. BC2 kipróbálom majd, azt még nem néztem.
CoP -ben nekem is később jelennek meg a növények.
De így volt akkor is, mikor a GX2 -vel nyomtam. Tán valami grafikai beállítás lehet?
-
MPowerPH
félisten
Nah, hát megosztom veletek a tapasztalataimat a 4890 CF -el kapcsolatban. Hogy őszinte legyek, teljesen fölösleges, nem lehet kihasználni. Ráraktam a gépet a TV -re, full -hd -ban csak a Crysis tudja jobban leterhelni, de még ott os 40FPS fölött vagyok. Egyszerűen brutális, nem találtam rajta fogást. Talán HD feletti felbontásban ezt is meg lehet akasztani, de olyanom nincs, és nem is lesz. Ahol meg nem müxik a CF, ott észre sem venni, mivel egymagában is elég gyors a vga.
-
MPowerPH
félisten
válasz
zolisx4 #7328 üzenetére
Igen, itt a PH -n.
Árak most se alacsonyak, tényleg jó vétel volt. De ha minden igaz, és az új szériás ATi vga -k még drágulni fognak, akkor a 4890 -ek ára se megy lejjebb még egy darabig.
Boxi88: Igen, most egyenlőre CF -be van rakva a kettő, van egy MSi OC még mellette. Mindegyik nagyon rendben van, 1000/1200 -at viszik. Milyen BIOS -t kell rájuk tolni, hogy tovább tudjam emelni a frekiket?
Amúgy ezt tudtam belőlük kihozni, de 24/7 alapon is kihasználhatatlanul erősek.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt, megbízható és szuperolcsó Dell Latitude 3180!
- AKCIÓ! ASUS Z97-A Z97 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Fotó állvány eladó
- 3DKRAFT.HU - 3D NYOMTATÁS - AZONNALI ÁRAJÁNLAT - GYORS KIVITELEZÉS - 480+ POZITÍV ÉRTÉKELÉS
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest