- Lendülettel mehet nyaralni a Samsung
- Mobil flották
- Légies iPhone halvány színei
- Milyen okostelefont vegyek?
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- A Z Fold7, vagy a Magic V5 a vékonyabb valójában?
- Sony Xperia 5 V - kell-e nekünk zoom?
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
Új hozzászólás Aktív témák
-
vhunor
őstag
"Teszteltem Vantage-el, FarCry2-vel, StalkerCOP-al, GTA4-el, Heaven benchmarkal, Crysis benchmark tool-al."
Sikerült kilőnöd azt a 3 programot ami nem kicsit nv barát
, főleg a FC2. Már csak a Resident Evil 5 benchmarkot kellett volna ideírnod
. Nekem volt HD 4870/4890 és GTX 260/275/280 is, és persze ezeket a teszteket én is lefuttattam mindegyikkel azon kívül, hogy hetekig használtam őket nap mint nap, úgyhogy van elég személyes tapasztalatom velük. FC2-ben szinte képtelenség megverni az nv kártyákat, mindegy, hogy GT200 vagy GF100 (utóbbit pláne...).
ATT: egyik este msn-en vagy skype-on 5-10 perc alatt elmondom, mit hogy állíts be benne.
-
vhunor
őstag
-
vhunor
őstag
válasz
Stargun! #5322 üzenetére
Hát én vettem úgy MSI Twin Frozzr GTX275 kártyát, hogy mindenhol azt írták húdemilyenhalk, aztán itthon kiderült, hogy biosból már 2d-ben is 40%-on jár a ventije, ami bőven zajosnak felel meg nálam
. Persze a hozzá adott MSI Afterburnerrel 3 kattintás saját ventiprofilt generálni és akkor már tényleg nincs gond, de elgondolkodtató, hogy a tesztelőknek mi számít csendesnek - vagy csak még soha nem hallottak csendes gépet...
-
vhunor
őstag
válasz
Daffni2 #5315 üzenetére
2D idle hőmérsékletek 200 MHz-es memóriával.
2D idle hőmérsékletek 975 MHz-es memóriával:
Speciel én ezért piszkálom.
-
vhunor
őstag
Haha, teljesen véletlenül vettem észre előbb, hogy a dupla molex-6 pin átalakítónál csak az egyik molexet kötöttem be amikor beraktam a kártyát a gépembe (XFX 4890 XXX). Becsületére legyen mondva, tökéletesen üzemelt, sőt a tuningot is csont nélkül vitte
.
-
vhunor
őstag
Úgy fest nekem mákom van a radírjaimmal 2D-ben, eddig mindegyik ment 100/200/0.9v-on.
-
vhunor
őstag
válasz
Stargun! #5196 üzenetére
Nekem a 2d-ben 15%-ra leszabályzott ventivel és 100/200 MHz@0.843V üzemmódban 38-39 fokos volt és tökéletes csendben tette a dolgát a HD4870 Silent Efficiency. Normál munka mellett kb. 3-400-at pörög a Mugen 2 ventije, a házventik 800-at (csak 8 centis ventik mennek a házba gyárilag, régi jó chieftec dragon, akkor vettem amikor megjelent
), a táp vx450-es. Volt, hogy véletlenül kikapcsoltam a gépet mert a monitor már lekapcsolt és azt hittem a gép sincs bekapcsolva
.
-
vhunor
őstag
válasz
PirosHello #5089 üzenetére
1280*1024-ben egy HD4850 is elég mindenhez, a HD4890 (főleg a "toxic-órajelesek") 1920*1080-ra lett kitalálva. Ha a közeljövőben tervezel monitort váltani, akkor jó választás, egyéb esetben csak az áramot zabálja és a házat melegíti
.
-
vhunor
őstag
Beraktam a GTX 275-öt, pöccre ment megint minden, 333-as és 400-as fsb-vel is, meg egyáltalán mindenhogy. Tanácstalan vagyok mi lehet a gond a 4890-nél
.
-
vhunor
őstag
Délben kapok egy gtx275 oc-t, ha jól néztem az ugyanannyit vagy többet eszik mint a 4890, ha ezzel is gond lesz akkor vagy az alaplapom bolondult meg valamitől, vagy táp (de a tápra képtelen vagyok gyanakodni, nem létezik hogy táp miatt nem megy a gép adott kártyával 334-es fsb-vel, de 333-mal igen...)
-
vhunor
őstag
No, mivel ilyennel se találkoztam még, álljon itt írásban is megörökítve
.
Adott egy Gigabyte HD4890, nem OC változat, rajta Scythe Musashi hűtő, RI/OS-nál ment nagyon rövid ideig, amíg meglett az 5850-e. Tegnap megvettem tőle, örülés, hogy behozta még este Vácról (elég sürgős volt, gépnélküli voltam), hazaérés, gépberakás, gépindítás, dobpergés, fehér szüzek, miegymás, majd pofára esés. POST képernyőn resetel. Fejvakarás, BIOS reset, újraindít, semegy. Mindenféle feszek emelése, még mindig b@szik működni. Aztán valamelyik újraindulás után nem tapadtam elég gyorsan a DEL-re, és BIOS-ba lépés helyett bebootolt. Bebootolt! Mennyei kórus, fanfárok, monitorozó programok végigzongorázása Win7 alatt, megint pofára esés, ugyanis akkor vettem észre, hogy a Q9300 alap órajelen van. Itt már kezdett gyanús lenni a dolog. Vissza a BIOS-ba, FSB visszarak 400-ra, POST képernyőnél megint nem jutok tovább. Mondom nem létezik, hogy a 450-es Corsair táp nem bírja, főleg, hogy alulfeszelve volt tuningolva a proci, és csak 1 vinyó meg 1 nyamvadt dvd pörkölő az, ami még áramot igényel (hétfőn a HD4870-nel még vígan szaladt a gép). Mindegy, lehúztam az írót, a procit lebutítottam 2 GHz-re 1V fesz mellett, de még mindig nem volt hajlandó elindulni. Aztán rájöttem, hogy a működőképes és a működőképtelen állapot között egy lényegi különbség volt még a proci órajelén kívül, és az az FSB órajele. És lőn. Adott Gigabyte HD4890 kártya csak és kizárólag 333 MHz-es FSB mellett hajlandó működni a Gigabyte EP45-UD3R alaplapomban.
Konklúzió? Hát az nincs. Max. egy nagy, rőfös lol.
Szerk.: a PCI-E órajelet próbáltam fix 100-on és auton is. Lényegében csak rá nem olvastam még. Lehet az segítene
.
Szerk_2.: a Winflash el sem indul a kártyával, olyan keményre fagyasztja a winhetet mint a mélyhűtőmben levő Vienetta.
-
vhunor
őstag
Erről a kártyáról tud valaki valamit? A Powercolor oldalán nem találtam róla infót, az 1075 MHz-es GPU nem igazán tűnik reálisnak, főleg, hogy a memória órajele is el van írva (gondolom 1000 MHz akar lenni).
-
vhunor
őstag
Mindenkinek köszönöm az egyöntetű tanácsot, ritkán látni ekkora egyetértést
.
-
vhunor
őstag
Sziasztok,
1 gigás 4870-et (sapphire silent) érdemes lecserélni 4890 1gb vapor-x-re úgy, hogy 15k-t kéne ráfizetni? Megér ennyit a különbség?
1920-as felbontásban használom.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Philips LCD és LED TV-k
- Túra és kirándulás topic
- Crypto Trade
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Újra instabilitásba futott a Raptor Lake generáció
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- E-roller topik
- Lendülettel mehet nyaralni a Samsung
- Fizetős szoftverek ingyen vagy kedvezményesen
- További aktív témák...
- Microsoft Windows, Office & Vírusirtók: Akciók, Azonnali Szállítás, Garantált Minőség, Garancia!
- LG 65QNED87T / 65" - 164 cm QNED / 4K UHD / 120Hz & 3ms / HDR 10 Pro / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Bomba ár! Dell Latitude E5550 - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 15,6" FHD I W10 I HDMI I Cam I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest