- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 11 Lite 5G NE (lisa)
- Motorola Moto G56 - bátyja árnyékában
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Google Pixel topik
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Milyen okostelefont vegyek?
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
ghostmat
tag
-
thoo2
csendes tag
válasz
Devid_81 #8390 üzenetére
Szeritem az 5xxx széria a 4890 ez képest szánalmas lett. Amit nyűjt + ba a 5xxx széria elég kevés az árbeli külömbséghez képest. Havernak van 5770 1gb és alázom az én 4890-em el.Az 5xxx modelkről is hasonló vizhangokat halok, ismerőseim körébe hogy kár vot váltani 4xxx ről dehát kinek mi. Az tény hogy az 5xxx nem melegszik annyira mint a 4xxx széria ezért hakabb de a dx11 ugyna olyna vicc. Mint volt a x1650-nél a dx10 hogy fasza volt hogy tutta a kártya de nem igazán lehetett használni mert nem nagyon bírta a dx 10 es játékokat főleg az 512 mb rammal rendelkező verziók .Valami hasonló van a 5xxx szériával is. Habár sokkal joban kezel dx11 et a 5xxx mint anno a x1650 a dx10 et de hát láccik hogy új még azért a dx11 ahoz hogy gondnélkül nyugotan rálehesen mondondi hogy a 5xxx széria akármejik dx11 es játékot szépen futtat. Én ezért nem vennék 5xxx szériából
-
zolisx4
őstag
válasz
Devid_81 #7490 üzenetére
volt NV kártyám amit használtam is sokáig Leadtek GeForce7900gs volt de utánna nem vettem NV mert nagyon drága volt az a gond hogy nincs ellenfél az atinak azt csinálnak amit akarnak átvitt értelemben ,függetlenül hogy az 5xxx széria nagyon jó erős vga de az ára az kezdi már verni az NV kártyákét
-
Zoo123
senior tag
válasz
Devid_81 #7440 üzenetére
"Ugyan csak 1280ban de minden fullon, szurok 4x-esen a Bad Company 2 letudva....
Nem tudom FullHD-ra elegendo volt-e a 4890, annak akinek olyan kijelzoje van."Hát a 4890-es FullHD-ban minden maxon elviszi, de nem fut jobban mint a Crysis maxon élsimítás nélkül! Ha jól emlékszem olyan 2x-3x FPS-eket láttam menet közben.
Nem nyűgözött le az a játék, de majd a Crysis 2, kár hogy valszeg szaggatni fog mint állat!
-
zolisx4
őstag
válasz
Devid_81 #7267 üzenetére
régebben próbáltam de nem igazán nyerete el a tetszésem nem tudtam hűteni a felső vga nagyon melegszik de majd csinálok pár tesztet csak a tápegységem gariztatnásból nem érkezett meg és most egy 450 W os CM van benne mert a Scythe 650W es nek elromlott a ventilátor vezérlése és állandóan lekapcsolt de ha megérkezik akkor csinálok pár tesztet próba képpen
most ez van ez elég gyengécske -
danilla
őstag
válasz
Devid_81 #7213 üzenetére
Installer manager mindíg fagy, így a drivert leszedni, újat rakni nem tudok.
Letöltöttem a driver sweepert, újraindítottam csökkentett módba, ment is a clean all, de valamiért nem végzet jó munkát, mert amikor újraindítottam a gépet az várt, hogy a catalyst még mindíg ottvolt, de nem indult el, viszont a drivert meg letörölte. Új drivert nem tudtam felrakni, mert még mindíg fagyott a installer manager... (csináltam egy rendszervisszaállítást, most ugyan ott vagyok ahol elkezdtem, 9,12 driver van fent letörölni, újat felrakni nemtudok)
Valami gond a gépemmel lehet, de nem tudom mi. Eredeti win 7 (naprakész), csak eredeti játékok, csak ingyenes (eredeti) programok vannak fent, és semmi tuning.
-
Dusee
őstag
-
zolisx4
őstag
-
zolisx4
őstag
válasz
Devid_81 #7171 üzenetére
Nem tudom nekem a 4890 es vga driver nem csinált még eddig semmi hasonlót,semmigond nem volt vele .
De az 5770 vga még megvolt ezt nem mondhatom el na az minden hibajelenséget végig produkált az utolsó húzás a monitor nem kapcsolt ki készenlétbe hanem csak fekete lett a kép na ez betett és el is adtam . -
donattilácsk
csendes tag
válasz
Devid_81 #7157 üzenetére
semmi por nincs a kártyán,ventilátor megy, a ház egy thermaltake element s, amiben rengeteg ventilátor cseréli a levegőt.
-
TomiLi
addikt
válasz
Devid_81 #5240 üzenetére
Kacérkodom vele én is! És hát igen... a fogyasztás.... jajj...
Ezt a gépet csak játékra akarom használni... (ablak alatt lesz a radiátor helyén....)... Nem mehet egész nap...mert az olyan mintha éjjel nappal porszívóznék....
Igazság szerint most az okos ember vár, minként alakul a VGA piac.... De mire körvonalazódik....Szerintem jővőre lesz teljes mindkét oldal palettája, és ha nem jön megint egy válságosdi, akkoraddigra állnak be az árak.... Bővebb lesz a választék is.... Csak hát türelmetlen vagyok....
Mindenesetre Neked is köszönöm a tanácsot!
-
zack
nagyúr
válasz
Devid_81 #5158 üzenetére
Nem...nekem KO verzió.
Akkor itt lehet a difi. Majd megnézem én is ha visszaveszem a feszt 1,312V-re és növelem az órajeleket 900/4000-re akkor bírni fogja e. Ha igen, akkor csak szoftverezettségben tud többet a TOP verzió. Ha nem, akkor még válogatottabb GPU-k kerülnek rá mint a KO verzióra.
-
HSM
félisten
válasz
Devid_81 #5072 üzenetére
Hát nem tudom, nekem játék alatt a VRM még sose ment 80 fok fölé... (Sima ref. Asus) Igaz, nálam a ventit is mintha jobban tekerné....
Mondjuk fánkkal simán megvan nekem is a 100-105 fok... Amúgy nincs ezzel baj, ezek a digit VRM-ek a lehető legjobb minőségűek, de ez a sajátosságuk, hogy jóval melegebb az üzemi hőmérsékletük, mint a simáknak.... CSerébe jobban is bírják, ez a 100 fok üzemi hőfok. Mondjuk ennek a plafon 125 fok, de 110 körül még teljesen jó, pláne, hogy "real worl" cuccokban pedig jelentősen hűvösebb is...
Ati-nál egyedül a 4870 volt VRM szempontból elpuskázva, mert azon iszonyat kicentizték... (3W-al gyengébb volt a VRM, mint a kari TDP-je...
) De a 4890-nél már nincs ilyen gond... (Meg a 2900XT-nél sem volt anno.)
-
zsuzsi50
csendes tag
válasz
Devid_81 #5052 üzenetére
Köszi,tudom de itt a HD 4890-hez nincs is fent driver,egyébként amit találtam az ATI honlapján éppen azután miután telepítem nem ismeri fel a Windows xp 32bit sp3 a kártyát!
Azt írja ugye,hogy "új driver"-t érzékelt a gép.
Ha a gyári cd-ről telepítem a 9.4-es Catalyst-et akkor meg minden stimmel.
Na ezt nem értem és idegesít,hogy ehhez az XFX-hez miért nem találok normális meghajtóprogramot...
Tanácstalan vagyok,ha valakinek ilyen kártyája lenne akkor megválaszolhatná kérdésemet miért nem tetszik az oprendszernek vagy nemtoménminek a friss 9.9-es Catalyst,miért érzékeli újrainduláskor friss hardwernek a gép a kártyámat kivéve ha a gyári catalyst-et? -
HSM
félisten
válasz
Devid_81 #4892 üzenetére
Akármit mondassz, ez elég félreérthető volt... "Ezt tessek atnezni, itt egy tuningolt Core i 7 + HD4890 es vidaman 400 alatt van." Erre reagáltam, hogy nem egészen...
Amúgy egy 400-as FSP se egy csúcstáp, bár nem rossz...Viszont a Toxic nem véletlen 6+8 tűs pl, az egy emelt feszültségű modell, 20-30W még plusszba a normálhoz képest... Persze, simán elbírja a tápja a jelenlegi masinájában, de annyi tartalék már nem marad, hogy mégegyet...
Nem szabad amúgyse ilyen könnyelműen venni a tápkérdést, mert szar dolog, ha spórolsz 20K-t a tápon, és utána a régi gagyi tápod tönkrevágja a 60K-s VGA-d, meg még ami eszébe jut...
-
HSM
félisten
válasz
Devid_81 #4888 üzenetére
Ja, persze, miért nem egy 300W-os vargáné tápot ajánlotok neki CF-hez?
Ne vicceljünk már, épphogycsak el fogja bírni a 400W azt a rendszert.... Legalábbis, ha bármit is számít az üzembiztosság...
Néhány mért érték tuningolt I7-el, szigorúan 1db 4890-el: [link][link]
Szerk.: A linkelt fogyitesztről meg csak annyit, hogy hiszem ha látom, hogy 2db 190W-os TDP-jű 4890 kevesebbet fogyaszt, mint a 2*160W-os TDP-jű (valószínüleg a kevésbé melegedős/fogyasztó csipekből válogatott) 4870X2 teljes terhelésen...
Mese habbal, legalábbis béna mérés eredménye...
A techpoerupos review-ok amúgy jók, de a mérési eredményeik szerintem sose voltak hitelesek... (Rossz módszerekkel mérnek)
-
Digitalis
senior tag
válasz
Devid_81 #4777 üzenetére
Abu -Mester szerint, még csak most lesznek csak igaziak a játékok, mert a normál mappot jól meg tesszellálják
és nem lesznek full síkok a normál felületek sem.
És, mivel az AMD átment harácsba, ezért nem akarja ezt forszírozni már az avétos 10.1-ben (pedig megoldható lenne) ezért tessék megvenni az új DX11karikat, ha sok ragyát akarsz látni a majdani "játékokban".
-
peetmaster
senior tag
válasz
Devid_81 #4779 üzenetére
A Vapor-X is jó, hiszen ugyanaz a hűtése, mint a Toxic-nak, csak a Heatpipe hiányzik róla.
Jól húzható mind a kettő, és nagyon csendes, ami nem elhanyagolható tulajdonság.
Különben meg már alap órajelen is jól teljesít a "kicsike". Itt egy jó kis teszt, ha még nem olvastad volna... -
peetmaster
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Tápokról alaposan - mélyvíz
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Xiaomi 11 Lite 5G NE (lisa)
- Lefőtt a júliusi hardverpárlat
- Kés topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Reklámblokkolók topikja
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Dying Light: The Beast
- További aktív témák...
- Lejárt a gyártói garancia? Mi tovább támogatjuk az IT infrádat!
- Bomba ár! Dell Latitude E7270 - i7-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- Xiaomi 11T Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! HP Victus 16-D0655NG notebook - i5 10400H 16GB DDR4 512GB+1TB SSD RTX 3060 6GB WIN10
- Apple iPhone 14 Pro, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest