- Prohardver app (nem hivatalos)
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Yettel topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Milyen okostelefont vegyek?
- A HMD visszalép az USA piacáról
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Légies iPhone halvány színei
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- 8300 mAh, maradhat?
Új hozzászólás Aktív témák
-
strebacom
senior tag
válasz
Beowulf_78 #1754 üzenetére
Privi???
Azt mondják nincs benne a CF-híd se...
-
Nikk
senior tag
válasz
Beowulf_78 #1724 üzenetére
No minnyá csinálok egy tesztet... Kíváncsi vok, hogy tényleg nem csak képzelődtem...
-
lala42
őstag
válasz
Beowulf_78 #1719 üzenetére
Akkor megy fel a 64-bites Win7
-
strebacom
senior tag
válasz
Beowulf_78 #1719 üzenetére
-
keIdor
titán
válasz
Beowulf_78 #1712 üzenetére
Sajnos 1680x1050-be is sok helyen kevés volt már a HD4870 512MB. Amikor cseréltem GTX-280-ra minden brutálisan gyorsabb lett pl. Crysis. Aztán jött a HD4890 ami rátett még egy lapáttal.
A HD4870 és 9800GX2 azzal az 512MB-al lett nagyon elrontva, de szerintem a HD4850 is, és így a HD4770 is ide sorolható, bár még nem volt utóbbi a kezemben. Kell az 1GB sajnos, a középkategóriába is. A 9800GTX/GTS-250-nek se árt.
Call of Jaurez: Szerintem a WDDM 1.1-nek lesz köszönhető, de majd a mester megmondja a tutit.
-
strebacom
senior tag
válasz
Beowulf_78 #1712 üzenetére
"a 2x512 VRAM nem adódik össze"..
szerintem ez nem igy van....akkor meg minek van rajta pl a gtx295-n 2x896mb akkor nem használja ki....nem értem...A másik hogy olvastam egy tesztet a Vista64 Sp2-röl, majd megkeresem és belinkelem, de most nem találtam, ott nem ajánlják játékra mert rosszabbul futnak rajta a játékok, mint az SP1-en(és néha nem is kicsivel), nagyon sok játékkal letesztelték....
-
zuchy
őstag
válasz
Beowulf_78 #1710 üzenetére
Nem kevés az neki. Nekem a 8800 GT-m megy PCI-E 1.1 8x-ba sajnos. És az ugye PCI-E 2.0 4x. Szinte meg sem érzi szerencsére. A 8800 GT meg 4770 kaliberű kártya, jó egy kicsivel gyengébb...
A PCI-E 2.0 16x GTX295, vagy 4870X2-nek kell. Ott viszont már azonnal megérzi a sávszélesség csökkenést.
Meg azt ne felejtsd, hogy a te 4890-ed 1 gigás, az övé meg 512-es. -
nixx-21
őstag
válasz
Beowulf_78 #1699 üzenetére
ja és a CF-hez írható előnyök h nem csak nForce-os és X58-as lapokkal működik mint az SLi plusz több játékban müködik (jól,tehát nem viloggnak a dolgok)
amugy GTX260 240 SP-t úgy hívják h GTX275
-
Tomate
veterán
válasz
Beowulf_78 #1697 üzenetére
Azért kompromisszumokat lehet kötni
Pl, nem tolok fel mindent Ultrára
De így legalább jól kiszálltam a süllyedő 4870-es hajóból.
-
Tomate
veterán
válasz
Beowulf_78 #1695 üzenetére
24k/db áron vettem a kártyákat
Különben ha úgy lett volna ahogy írod akkor 4890.
-
Tomate
veterán
válasz
Beowulf_78 #1693 üzenetére
Valószínű az 512 Mb Vram miatt. De annyival olcsóbb is volt, mint amennyivel gyengébb.
És legalább kevesebbet fogyaszt.
-
lala42
őstag
válasz
Beowulf_78 #1661 üzenetére
Beowulf_78 Köszi.
Igazság szerint ez az első olyan karim a megélt 47 év alatt, ami az első kiadásu valamiből. Illetve, kijött ugye a 4850-70, abból az 50-es volt. Korábban Ati 9600 pro, majd később az XT. Valahogy mindig sajnáltam az első körben megvenni ezeket. De most
( igaz tudom, hogy nem a csúcskategória, de akkor is
)
1659) kozi71 Hőmérséklet?
-
Tomate
veterán
válasz
Beowulf_78 #1666 üzenetére
-
strebacom
senior tag
válasz
Beowulf_78 #1633 üzenetére
A 4890-nek is felpörög a ventije maxra mikor indul a gép???
-
törölt tag
válasz
Beowulf_78 #1625 üzenetére
Nem gondoltam komolyan bocs. Az élet tényleg drága a korunk megegyezik + 1 hónapos a kisfiam.
-
TTomax
félisten
válasz
Beowulf_78 #1656 üzenetére
Egyik sem,marad a 9600GSO...
-
ADAM1337
nagyúr
válasz
Beowulf_78 #1666 üzenetére
Háttered tetszik, belinkeled a képet ?
Amúgy RBE + winflash. 32bites xp-n megy. Techpowerup-ról leszedhetőek.
-
PowerBuldog
veterán
válasz
Beowulf_78 #1674 üzenetére
Editort techpowerupon találtam, csak ép x64 alatt nem működött, ha jól emlékszem.
-
zuchy
őstag
válasz
Beowulf_78 #1662 üzenetére
Érdekes, mert nekem nem megy a Crysis win7 64-bit alatt...
32-bit alatt ment, de most nem.Nekem 7100-as van fent. Lehet azért nem jó?
-
schwartz
addikt
válasz
Beowulf_78 #1655 üzenetére
Thx.
-
kozi71
senior tag
válasz
Beowulf_78 #1661 üzenetére
Igen, sajnos az nem megbízható mérés. Pedig vagy 20 percig vártam rá....
TDU-ban már első 10 perc után, kocsi eladás közben kifagyott.
Most visszavettem 940/1000 -re. -
TTomax
félisten
válasz
Beowulf_78 #1653 üzenetére
Még mindig intézödik a GTX-em sorsa,amugy nem tudom mi halhatott meg rajta mert XP-n tökéletesen ment viszont vistán már az Aero lefektette,illetve volt egy 185-ös driver amivel tudtam használni hibátlanul,de a WHQL driverektöl azonnal összeomlott csak DX10-es terhelésre,biztos fel akart nöni a DX10.1-hez és megsérült a lelkivilága...
-
TTomax
félisten
válasz
Beowulf_78 #1624 üzenetére
Ne kapd fel a vizet,látom már mindenre harapsz.. én csak arra gondoltam nem megy a CF... na de mindegy,nem szeretném ha leharapnád a fejem,csak egy ötlet volt nem érdekes...
-
lala42
őstag
válasz
Beowulf_78 #1649 üzenetére
Sima REF hűtés?
-
Dark KillerX
addikt
válasz
Beowulf_78 #1642 üzenetére
Ezt nézzétek.
[link]
-
schwartz
addikt
válasz
Beowulf_78 #1642 üzenetére
Koszi.
Mennyi skalazodassal lehet szamolni? 80%?
Megnezned azert egykartyas uzemmodban is? AA nelkul majd 4xAA.
A min FPS a geometry shader-es resznel volt? -
schwartz
addikt
válasz
Beowulf_78 #1639 üzenetére
Nem talaltam ebben a topicban a CF-es CoJ benched.
Abu_85
Neidegesiccs me' pont uj kartya vasarlas elott allok...A vegen még osszezavarsz s veszek egy GTX295 quad SLI-t...
(#1640) Sárpac
Nagysagrendekkel?Mar Te is rossz malomban orolsz?
-
schwartz
addikt
válasz
A parkettat en el szoktam egetni telente...
Nem is ertem mire jo akkor azt lelakkozni...ugy jobban eg?
Lesz majd idod futtatni valamikor egy Call of Juarez benchet? Egykartyas uzemmod, DX10, minden max, 1920x1200, 0AA/16xAF majd 4xAA/16xAF
(#1636) Sárpac
Na mennye ma' Pont a juharfaleveleseket kerded? -
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Beowulf_78 #1635 üzenetére
Az lesz, de ez csak az AA hiánya miatt lesz szopás.
Sárpac: Ha számítanak az idén kijövő PhysX játékok, akkor NV ... minden más szempont szerint Radeon.
schwartz: Egy kártyával is fájni fog a COJ ...
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
A Crysis-t szerintem már az új Call Of Juarez is überelni fogja. Majd szerintem jövőhéten jön az a képcsomag amit kaptam mélben. Durvulós.
-
szacsee
nagyúr
válasz
Beowulf_78 #1625 üzenetére
Ne kapd fel a vizet öreg... nálad legalább van parketta..
-
boogie84
veterán
válasz
Beowulf_78 #1616 üzenetére
nekem is olyan dobozom van, mint neked, sztem mién az oc, és a 2.0
-
keIdor
titán
válasz
Nekem is ez van.
-
TTomax
félisten
válasz
Beowulf_78 #1575 üzenetére
Itt valami nem kerek...több fps-ednek kellene lennie...
-
törölt tag
válasz
Nem ártana ujralakkozni a parkettát
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Nem csoda. Ahol matrica jelzi a játék jelenlétét, az veszélyes ... könnyű levenni a matricát, a játékot meg még könnyebb kiszedni belőle.
Nem az eladókat akarják ingyen játékokkal tömni ugye.
-
kozi71
senior tag
válasz
Beowulf_78 #1611 üzenetére
http://kepfeltoltes.hu/090522/DSC_4236_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
http://kepfeltoltes.hu/090522/DSC_4237_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
http://kepfeltoltes.hu/090522/DSC_4241_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
http://kepfeltoltes.hu/090522/DSC_4242_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
http://kepfeltoltes.hu/090522/DSC_4243_www.kepfeltoltes.hu_.jpg -
TTomax
félisten
válasz
Beowulf_78 #1609 üzenetére
Az X-men nagyon jó,érdemes egy konzolt venni hozzá Én egy X-boxos win konzollal nyomom,nagyon bejön.A tartalék 9600GSO van a gépemben,de ki tudom maxolni 1600X1200-on...pedig csak 384MB-os...
UE3 engine...
(#1605) Beowulf_78
Meg azt is tegyük hozzá,hogy egy alap VGA-val ki lehetett maxolni...és bizony elég szép,egy etalon a HL2.(#1613) Beowulf_78
Félreértesz,én direkt pc-hez való yojpadot vettem,és egy csomó játékban jobb mint a bil+egér kombó,az X-men az egyik,a GTA4 a másik... -
keIdor
titán
válasz
Beowulf_78 #1605 üzenetére
Csak jönne már az Ep3.
Emlékszem az Ep1 elött pár hónappal mondta a Valve, hogy az Episode-k között 3 hónap lesz csak, azóta sincs Ep3.
Én meg azóta röhögök a Valve-n. -
deicide
veterán
válasz
Beowulf_78 #1590 üzenetére
Pont nem a crysishoz akartam hasonlítani
, hanem az annál jóval öregebb HL2-höz, az szerintem jobban néz ki mint a Terminator a képek alapján. Aztán meglehet, hogy mozgásban jobb lesz...
-
strebacom
senior tag
válasz
Beowulf_78 #1590 üzenetére
No akkor látom semmi válasz a privire ezt azt jelenti hogy nem javaslod a cserét igaz.....
-
_core
aktív tag
válasz
Beowulf_78 #1581 üzenetére
Dobtam fel par kepet en is a kartyam sajat topikjaba ha erdekel nezd meg
-
deicide
veterán
válasz
Beowulf_78 #1582 üzenetére
Egyébként hogy sikerült elindítani? Magyarországra került működő gyári DVD?
-
deicide
veterán
válasz
Beowulf_78 #1581 üzenetére
Nos, így képek alapján nem szép, ellenben csúnya...
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Beowulf_78 #1582 üzenetére
Mennyire élvezetes? Ahogy néztem elég szar értékeléseket kapott. Bár manapság azok a kötsög újságírók mindent lehúznak. (Tisztelet a kivételnek ... gy.k. nekem
)
-
törölt tag
válasz
Beowulf_78 #1562 üzenetére
Nekem 28as TN van és emellett rendszeresen használok egy 19es S-PVA Acert is. A fehér, ha jól beállítod, amit mindkettőnél el kell végezni, akkor mind2-n fehér. A fekete egyiknél sem fekete, ez a hibája a nem-TN-es LCD-knek is megvan, de az S-PVA-n talán egy kicsivel kevésbé zavaró. Ami előnye van az Acer-nek az a szebb, valósághűbb színmegjelenítés - de ez csak akkor látszik ha egymás mellett van a kettő - és a jobb betekintési szögek. De ha figyelembe veszem hogy az Acer mennyivel kisebb akkor azt kell mondjam, hogy nem is olyan egetrengető a különbség, ugyanis ha nem a monitor magasságában van a szemed, már rögtön változik a kontraszt, a gamma, sőt a legtöbbet a fehéregyensúly. Nem sokat, de észrevehető, ezt is meg kell szokni, vagy szemből kell nézni... Ja az Acer játékra sokkal rosszabb, 8ms elvileg, de elég zavaró utánhúzása van, míg a Hanns'G-nél (3ms) semmilyen utánhúzás nem látszik.
Összességében azt kell mondjam, hogy otthoni használatra (film, játék, netezés) nem cserélném el a 28as TN-t egyik 24-es xVA-ra vagy SIPS-re sem! Egyszerűen nem érződik a hátránya a TN panelnak, ellenben a mérete sokkal nagyobb élményt nyújt. Egy 26-os nem-TN-en már elgondolkodnék, de talán még annyit sem áldoznék fel a méretből. -
bim
veterán
válasz
Beowulf_78 #1523 üzenetére
Most már minden rendben van. Idiótán oldották meg azt a menüt. Én is csak véletlenül jöttem rá és ezét gondoltam hogy esetleg nálad is ez lehet a gáz.A víz nagyon ütős! És a fal is rendben van.
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
Beowulf_78 #1523 üzenetére
Na így már szép/szebb.
Abu-nak mindig igaza van.
(kivéve amikor nincs
)
-
strebacom
senior tag
válasz
Beowulf_78 #1517 üzenetére
Nekem nagyon tetszett a film bár 1-2 kolléga lehülyézett, azt mondták:"hát nincs izlésed"
mondom ti hülyék vagytok hát nem látjátok benne a technikát...Abu85: Köszi..majd meglátjuk...
-
bim
veterán
válasz
Beowulf_78 #1515 üzenetére
a video menüben ugye billen lévő nyillal lépdelsz lefelé és a textura minőséget itt állítod magasra.
-
strebacom
senior tag
válasz
Beowulf_78 #1494 üzenetére
Olvasgattam vissza, és láttam a képeket ezek olyan homályosnak tünnek, nekem nagyon szépen futott a game, de mivel már végigtoltam és letöröltem csak két képet tudok mutatni, 1920*1200 minden maxon 16AA....
Kép1
Kép2
ezek is azért vannak meg mert szoktam használni srceenshotokat háttérnek...
Neked vistán, vagy win7-en futnak jobban a játékok, pl a Riddick???
-
schwartz
addikt
válasz
Beowulf_78 #1490 üzenetére
Mitol lenne joval szebb? Es mi van a Riddick mosott texturaival HD4890-en?
Van valami fejlemeny?
(#1491) Abu85
Nem zavar ha rovid lesz. -
schwartz
addikt
válasz
Beowulf_78 #1486 üzenetére
Mufajan belul most a legjobb. (gondolom, ezen az alapon a Diablo3-at is lehuztad volna)
De ha a shooterek jobban fekszenek, tudod, hogy a Terminator Salvation is PhysX-es lesz? -
Sennalacy
aktív tag
válasz
Beowulf_78 #1476 üzenetére
Bocsánat 1,18V természetesen nem 1,81!!!! lefelé mentem nem fel!!!
És a Crysis sem szemetelt már 1,25 nél csak 1,2-nél. Viszont újraindítás után megint alapfesz van, úgyhogy amíg nem jön ki valami épkézláb és nem ilyen barkácsmódszerű feszültségállítás addig marad alapon még ha így kicsit hangosabb is a venti.
-
PowerBuldog
veterán
válasz
1.18V-ot akart írni szerintem, ha már a legalacsonyabb feszt kereste.
Aztán rakta vissza 1.2V-ra.
-
keIdor
titán
válasz
Szerintem meg alapból kár volt ilyen feszültség emelő programot kiadni... bárki letöltheti, és ez lesz a vége. Elég lett volna, ha mondjuk XS-en kirakják, de máshova nem.
-
Sennalacy
aktív tag
válasz
Beowulf_78 #1472 üzenetére
Egyetértek Beowulf_78 kollégával. Nagyobb felbontásokra X2 jobb, de drágább is. Crysis alatt az overclock van hogy nem is hoz eredményt, én 1db 4890-essel estem neki tegnap, és nem bírta a 1920x1080-at sem elfogadhatóan élsimi nélkül sem. Igaz csak egy 3,6Ghz-en(1,39V BIOS) járatott q6600 van alatta. Jobb procival 4Ghz felett esetleg...
Mellesleg tegnap szórakoztam kicsit a feszültségekkel. Alapon akartam visszavenni hogy kevésbé melegedjen a kari ergo alacsonyabb fordulatszámon menjen a venti és kisebb legyen a zaj. Furmarkot nézve rivatuner segítségével 1,81V-nál kezdett szemetelni a kép. Visszatettem 1,2-re megnyugodva, hogy ez volt a legdurvább teszt, akkor máshol se lesz gond. Erre a Crysisban észrevettem hogy nincs minden rendben. A kis szemetelések ott 1,25-nál maradtak abba. Elvileg ennyin lehetne talán járatni, csak nem tudom hogy lehetne fixálni ezt a feszültséget. A venti ilyenkor nálam a szokásos 34%-ról 30-31%-on pörgött ami már egész tűrhető.
Alapból 37%-on süvölt, de tettem a ventilátora elé egy ventit "beetetésnek" és kint egy csatornával el kellett vezetnem a hőt a háztól távolabb, mert az üres kártyahelyeken egy venti tolja be a levegőt és enélkül a meleg levegőt szívta csak vissza, ami nem egészséges.Azonnali 3-4%-os csökkenés a ventinél. Lehet hogy ez nem tűnik számszerűen soknak de hangban igen durva a különbség a 31 és 37% között főként ha pl egy csendes erdőben rohangál az ember és nem mondjuk egy autószimulátort nyúz éppen.
-
janos666
nagyúr
válasz
Beowulf_78 #1472 üzenetére
Meggyőztetek, 4870X2 lesz 4790OC helyett, kár hogy így nem marad pénzem Physx kártyára (8800GS). Szegény 500-as tápom, meg szegény fülem.
-
bim
veterán
válasz
Beowulf_78 #1465 üzenetére
mielőbb mert itt nagyon rá lett mozdulva az atira és úgy éreztem nem jogos... ha jogos lenne nem folytam volna bele a dologba...
-
bim
veterán
válasz
Beowulf_78 #1462 üzenetére
Szerintem semmi különös nincs rajta belőve csak feltelepítettem és ennyi. csak tuning miatt használom hogy vissza tudjam venni az órajelet 2D-ben 100/218-ra.
még AA/AF-et sem állítottam rajta. és kiegyensúlyozotton van az alapértelmezett séma még csak nem is minőségen.(ha jól emlékszem)
-
bim
veterán
válasz
Beowulf_78 #1460 üzenetére
nem használok CCC-t csak ATT-t. De ott sem állítgattam semmit csak a játékban maxoltam ki mindent. Azért is lepődtem meg hogy nálad máshogy néz ki.
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
Beowulf_78 #1440 üzenetére
Látszik, hogy beállítás kérdése. A távoli tárgyak, textúrák ugyan olyanok, vagy talán a tiéd picit szebb is. Egyedül az tábla nincs teljesen rendben, meg a korlát.
Vedd le 1680x1050-re, és nyomj egy képet, ugyan ott. Lehet, hogy a játék hibája, nagy felbontáson. Volt már rá példa.
Jah, és a játék nagyon jóóónak tűnik.
Van egy bizonyos hangulata, ami egyből megfogott, amikor amikor az első három képet megnéztem.
boogie84 Ha volt valami előszele (grafikai hiba, vagy hasonló), akkor furmark, ha nem akkor prime95 -es prioritáson 20-25 percet.
-
rup1u5
nagyúr
válasz
Beowulf_78 #1440 üzenetére
Ez AA-s volt de csinálok mindjárt párat AO-val is.
Azért nem tudtam több összehasonlító képet lőni, mert én még nagyon az elején tartok a játéknak. Biztos valami driver beállítás a ludas. Jó lenne ha tenne be még valaki pár képet 4890-el, mert most készülök 4890-re váltani én is. -
Croft-21
őstag
válasz
Beowulf_78 #1422 üzenetére
Normálisan beszéltünk priviben. Hogy 850Mhz-s 4890et majd felhúzom 900ra...
Erre mit látok?
"először pü-ben zaklatott"
"Átlag felhasználóról beszéltem, aki alig tud valamit a jelenlegi VGA kártyákról."Ezek után ne is várd e a köszönömöt.
Teszteket, híreket én is olvasok, de inkább megkérdezem az itteni usereket, akiknek van tapasztalata e téren.
"arról nem beszélve most látom hogy 19-es monitorhoz akarsz 275-öt vagy 4890-et?"
Való igaz, nem tudhattad h 2333SWre akarok váltani, ez jogos -
keIdor
titán
válasz
Beowulf_78 #1438 üzenetére
Hát lőnék én PC-ről képet ha meglenne a játék... nem találtam a tudod milyenből működőképes verziót... FPS-t nem szeretek Controller-en játszani, de ennél a játéknál kénytelen vagyok...
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Beowulf_78 #1426 üzenetére
Nem DX9 ... OpenGL.
-
keIdor
titán
válasz
Ezekkel valami tényleg nem stimmel szerintem se. Nagyon mosottak a textúrák, Xbox360-on is szebb.
-
Crytek
nagyúr
válasz
Beowulf_78 #1432 üzenetére
Valóban csúnyák a te képeid valami nem okés!
-
for3l
senior tag
válasz
Beowulf_78 #1432 üzenetére
sajnos ez sztem sem túlzás, se nem ferdités. vmi nem stimmel nálad, sokkal szebb rup1u5 képe. nem csak a táblán, de a korláton, a hengeres izéken is látszik. távolra nyilván nem olyan feltűnő, de ott is észre lehet venni a különbséget.
-
rup1u5
nagyúr
válasz
Valami nagyon nem stimmel nálad a Riddick-el.
A textúrák nagyon buták. Tiszta Voodoo 2 hangulatot idéznek.
A harmadik linked mintájára lőttem én is egyet.
Hasonlítsd össze a kettőt.
LINK
Jól látható a különbség. Véletlenül nem hagytad a texture quality-t low-on? -
vergilx
őstag
válasz
hali!
jónak néz ki,mennyire szavatos game? -
Tommmmka
senior tag
válasz
Én egy ilyen után szólnék édesanyjának, hogy vetesse el
-
Zsubi
őstag
válasz
szvsz. jogos
-
HSM
félisten
válasz
Beowulf_78 #1409 üzenetére
Hát nálam 1,4V-on ment 950-et, kézzel 50%-ra húzott ventivel....
No, de nem is ez a lényeg, de mit is mondtál nekem a powercolor (refi) kariról, mikor linkeltem neked, milyen baráti áron van? Na, azt amit akkor írtál, pont a powercolor ilyen húzásai miatt tetted. A lényeg, én nem tenném rá a fejem, hogy 1,5V-on, azzal a VRM-el azok túl hosszú élettartamú karik lesznek...
Nagyon soknak tűnik...
Bár az 1,35-1,4V nem tűnik vészesnek, pláne a Volterra VRM mellett, ha bírja szuflával... (Bár nálam 1,4V+furmarkon már alulról közelítette a 100 fokot a VRM...)
-
Zsubi
őstag
válasz
Beowulf_78 #1407 üzenetére
Akkor van esélyed átlépni a 1000Mhz-et
-
Sennalacy
aktív tag
válasz
Beowulf_78 #1407 üzenetére
Nincsmit.
940-45 nem is olyan rossz alapórajelen szerintem. Az enyém manuálisan 60%-ra állított ventivel 930 automata venti kontrollal 920.
Én inkább a feszültségcsökkentést szeretném elérni alap órajel közelében. A q6600-am melé 3,6Ghz--en elég lenne így is. -
Sennalacy
aktív tag
válasz
Beowulf_78 #1403 üzenetére
Idézet egy techpowerup tesztből:
"I did some additional testing with increased voltage. The HD 4890 reference and EAH4890 TOP both default to a 3D GPU voltage of 1.312V, the PowerColor 4890 PCS that we tested a few days ago runs at 1.5V."
Ráadásul a PowerColor-nál a cikk szerint még nem is lehet szoftveresen állítani a feszültséget mert olyan szabályozót tettek rá.. És így is 950-en szaladgál a GPU.
"PowerColor has made some changes to the voltage regulation circuitry. Instead of dual Volterra controllers, they use a single OnSemi NCP5388. It does not have an I2C interface so software voltage control will not be possible."
-
Zsubi
őstag
válasz
Beowulf_78 #1403 üzenetére
Ameddig nem melegszik túl addig igen, akkor már úgy is hibázni fog azon az órajelen hiába emelsz feszt, mert egyszerűen elmelegszik de majd meglátod
-
Zsubi
őstag
válasz
Beowulf_78 #1396 üzenetére
Direkt kimondottan a HD4890 lett csinálva ez a progi, ameddig a hűtés nem hangos és bírja addig nyugodtan emelheted a feszt
Remélem valami brutális eredménnyel térsz vissza -
joshua7
veterán
válasz
Beowulf_78 #1395 üzenetére
Pedig én ezt néztem MSI oc-vel és működött.
-
keIdor
titán
válasz
Beowulf_78 #1396 üzenetére
Én olvastam, hogy +0,1V segített +30MHz-et. Én ezért nem is szerencsétlenkedek a fesszel. Megkeresem a linket, és ha megtaláltam, akkor közlöm itt.
-
Dashes
őstag
válasz
Beowulf_78 #1387 üzenetére
ATT 1.6.9.1386 link
Changelog:
-Test support for Radeon HD 4890
(egy próbát megér)Keldor papa: Ma este úgy néz ki ugrott, esetleg késő este.
-
HSM
félisten
válasz
Van hát.
Asus karikhoz az Asus smartdoktor, viszont minden karira jó az RBE, elvileg a GPUtool is, bár még nagyon béta, ami viszont garantáltan működik (1GPU-nál legalábbis) a rivatuner, moddolva, hogy felismerje a karit. [link] A cikkből kimaradt, hogy ezt is be kell lőni: [link]. Arra kell még figyelni, hogy mindig az aktuális módhoz (2D-3D) tartozó feszültség állítódik, tehát könnyen megkavarodhat az ember, ha nem fut valami a háttérben, ami folyamatos 3D módban tartja a karit, pl. a furmark....
A képet nem leszólni, saját mix!
-
keIdor
titán
válasz
Beowulf_78 #1379 üzenetére
Abu szerint meg lett kicsit emelve a feszültség.
Az XFX refi hűtése +10%-ra lehet be lett lőve, szóval hangos lehet! Nekem a Sapphire jön be.
-
keIdor
titán
válasz
Beowulf_78 #1369 üzenetére
Bizony jók, bár most a 285 nagyon nem éri meg a 275 miatt. Én utóbbit venném. 295-nél meg ott a 4870 X2, ami jelentősen olcsóbb és alig lassabb, viszont az tényleg egy hangos kártya. El kell dönteni mindenkinek, hogy hangos, de olcsó kártyát akar, vagy drágát, de halkabbat... teljesítmény kb. egál, szóval tényleg csak hang alapján érdemes dönteni, bár én a 4870-et is le tudtam halkítani úgy, hogy nem ment 80°C fölé a mag, szerintem X2-nél is lehet játszadozni a ventivel.
260-at viszont több helyen látok 50k-ért, szóval az nem kérdés, ebben a kategóriában nV-t vennék 4870 helyett.
Dashes: Nekem fent van a Wars, esti buliban benne vagyok.
-
Zsubi
őstag
válasz
Van
Azt hiszem ezzel működik: [link]
Próbáld ki, mert elméletileg RV790-hez lett fejlesztve -
schwartz
addikt
válasz
-
lsc
nagyúr
válasz
Beowulf_78 #1382 üzenetére
Az xfx sem az olcsóságáról híres, ha az atomic nem sokkal drágább akkor jobb vétel lehet, ott legalább új és remélhetőleg jó a hűtés . Egyébként a his igen csöndben van .
-
Rexcor
őstag
válasz
Beowulf_78 #1382 üzenetére
Akkor jó. Már megiedtem,hogy talán igaz.
-
lsc
nagyúr
válasz
Beowulf_78 #1379 üzenetére
Mondjuk egyedül az xfx referencia hűtés, a többi mind más, szerintem az atomic jobb , de majd tesztekből kiderül .
-
rocket
nagyúr
válasz
Beowulf_78 #1375 üzenetére
"Erről a Theater (550/600/650) Vista 32/64-bit driverről tudtok valamit? Ez mihez kell?"
TV Tuner kartyakhoz, amik ATi Theater neven futottak egy idoben.
-
Dashes
őstag
válasz
Beowulf_78 #1370 üzenetére
De, innen működnek a hivatalos linkek is, az oldalon is elérhető lesz hamarosan.
Nincs kedvetek újra elővenni a Crysis Wars-t? Ma este remélem sikerül feltenni(nem virágbolti verzió).
-
keIdor
titán
válasz
Beowulf_78 #1360 üzenetére
Asus kártya az mindig drágább, mindegy melyik kategóriát nézed az Asus a legdrágább az esetek 90%-ban. EVGA-nál is drágább olykor... nekem ezért (is) nincs Asus VGA-m már vagy 5 éve... Sapphire, HIS, MSi, XFX, EVGA, BFG, Inno3D, Gainward csak ezekkel foglalkozom, bár a Gainward (nem referencia) kártyák is egyre gyengébbek... Galaxy is elgyengült, mióta a Palit megvette őket. Övék a Gainward is.
-
DigitXT
félisten
válasz
Beowulf_78 #1359 üzenetére
-
Dark KillerX
addikt
válasz
Beowulf_78 #1361 üzenetére
Már van is.
[link]
-
TTomax
félisten
válasz
Beowulf_78 #1357 üzenetére
Biztos ,hogy nem kell plusz fesz ha a stock coolert nem kellett cserélni... amúgy nesze neked vapor-x,meg atomic.... a gyárik is ugyanúgy mennek felár nélkül...az is árulkodó.hogy maradt a 6+6 pin...
-
DigitXT
félisten
válasz
Beowulf_78 #1341 üzenetére
Milyen hangos két 4890 egy gépben?
(Nem decibel mérésre, csak érzésre.)
Mondjuk nálam most megy a sarokban egy fűtő-ventillátor*, mert ma elég hűvös
volt: amellett egyáltalán nem hallom a gépet, de ez nem jelent semmit.
*Szerk: duplaventis (kb. 12-esek): elég ütős hangja van még 3-4 méterről is... -
schwartz
addikt
válasz
Beowulf_78 #1341 üzenetére
Csak szeretned.
-
DigitXT
félisten
válasz
Beowulf_78 #1325 üzenetére
Több csúsztatás is van a történetben, de most nincs időm válaszolgatni.
Ha valami, akkor ez a HSZ-em volt "odabökés", a többi szakmai érdeklődés!
Az, hogy motoros témában adok a véleményedre nem azt jelenti, hogy nem
fogom néha a fejem azokon, amiket VGA témákban írsz... Anno bocsánatot
kértem tőled, mert bunkóság volt "odabökni", csak azért, mert nem tudtad,
hogy mi az az AF, meg ilyenek, de most nem fogok: tőlem aztán tarthatod a
véleményed, de valahogy VGA témában sokszor önellentmondásba keveredsz.Amúgy peace.
Ps: a 4850-em köszöni, jól van, marhára nem adtam el.
Van aki ebben a témában jártas, van aki abban. Neked
is kiakasztó a stílusod (!) néha, de hát vagy "elviselik" a
topikbarátok, vagy nem, vagy sírva röhögnek, vagy nem. -
DigitXT
félisten
válasz
Beowulf_78 #1314 üzenetére
részemről irónikus kritika, mint vér komoly "ATi fan"-ság
Ah, így már érthetőbb.Kár, hogy ezt nem vágták le az
ATI-sok, s csapatostól jöttek a GTX topikba flame-elni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Asus STRIX GTX 1080 Ti 11GB GDDR5X Videokártya!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- GAINWARD RTX 4070 Ghost OC 12GB - ÚJ! 3 év garancia
- PNY EPIC-X RGB RTX 5060Ti 16GB / Gigabyte EAGLE OC RTX 5070 12GB videokárty 3 év garancia 27% áfa
- Msi Mech 2x Radeon RX 6600 XT GAMING X 8G
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Inspiron 15 3511 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari
- 15,6" Dell Latitude laptopok: E6540, E5550, E5570, 5580, 5590, 5500, 5501, 5510/ SZÁMLA + GARANCIA
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 10, Xiaomi Redmi Note 10s, Xiaomi Redmi Note 10 Pro
- Külföldi csomagszállítás Packeta csomagpontokon keresztül!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest