- Bővebb Google-támogatást kap sok Garmin óra
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Poco X6 Pro - ötös alá
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Motorola Moto G56 - bátyja árnyékában
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
Új hozzászólás Aktív témák
-
HSM
félisten
"1GB 4850 is baromság volt régen"
Hát nem... Csak nem FPS-ben mérhető volt a különbség, hanem "élményben".... Megszűntek a mikroakadások jópár játékban (FC2, Crysis WH), GTA4-et is kétszeres beállításokon lehetett tolni a legkisebb gond nélkül.... Az FPS nem ment feljebb, de sokat számít, hogy az 512-essel egy komolyabb csatajelenetben a puskával zoomolgatva le-leröccent állandóan a játék, az 1gb-ossal meg csak ment az akció.... Azért írom, mert 512-es 4850OC-ről upgradeltem 1GB-osra...
Más.... A 2GB-osnak tényleg nem látom egyenlőre sok értelmét, az 1GB-oson legrosszabb esetben le kell venni a textúra-részletességet Ultra-High-ról high-ra, és meg is van oldva...
1-2 év múlva meg már hol lesznek ezek a kártyák, mikkorra kelleni fog talán az a 2GB.... -
°PhYsX°
csendes tag
Nahátakkormeg...
Csak van/lessz értelme a 2gb-nak csak talán ez még nem mostvan és nem mostlessz...
De mindenesetre ez már egy jó kezdeményezés volt a Sapphire felől...
Annó ugyanezvolt a DX 10-et tudó 8800Ultránál is...
Mire elterjedtek a DX10-es gamek,addigra már volt ennél kétszer jobb kari(8800Ultra/GTX)..
Most ugyanezvan csak máS szituban....szerintem
Mire "elterjednek" a 2gb Vramot igénylő gamek,addigra a 2gb-os Vapor-nál lessz jobb is...
Sőt tutti,mert a DX11 nemsoká jön és azmár jobblessz kapásból,szal ezt megcáfolni nehézkes...,persze egyeseknél semmisem nehézkes
Persze inkább már megsem szólalok,mert.....................nemmondok már semmit midneki látja h ki milyen és megtuggya állapítani h ki mekkora...........
Sry az off-ért... -
rolixyz
tag
Nem, megy normálisan csak felfigyeltem a nagy venti hangra, úgyhogy annál a játéknál mostmár felveszem maxra a ventit mert úgy 90 körül elvan.
HSM: Nincs CPU limit, nem is használja 100%on sem a procit. A WiC viszont fura, mert ilyen 40%-os procihasználat mellett 99%os VGA használat van. Csak ez a game használja ennyire..
-
strebacom
senior tag
Hát nemtom nekem semmi nem melegszik(melegedett) ebben a házban, a ventit meg lehet fordítani hogy ki vagy befelé fújjon....ja és én mindig a Rivatunert használom a vga venti vezérlésre, a Toxicnál is:
Ilyen módon....
Ja és teljesen halk a ház, a nagy venti max 200-al pörög, és az elölapi panelen lehet szabályozni a rákötött 4db ventit....viszont a nagy ventit nem tudja szabályozni azt az alaplap szabályozza....elöl van benne a szitás rész alatt 2db 12cm venti és hátul is egy..nagyon faxa....
-
syC
addikt
Alapjába véve játékra használom a gépet. Pár Wattot lehet spórloni ha visszaveszed 2D-ben a kártyák órajeleit, de olyan hú-de-nagy javulásra nem kell számítani. Hosszútávon jobban jársz ha az asszonypajtinak (én magadnak is) veszel egy netezős gépet (pl laptop tökéletes erre a célra, éjjeli töltés - chat - office dologok kitűnően futnak azon is)
-
MmDorian
őstag
tényleg...500W-s FSP bluesorm elbírja a kártyát és a tuningolt wolfit, ugye ?
-
HSM
félisten
Keldor Papa-val mértünk egyet, mennyit hoz csak a +0,5GB ram, azonos órajelen... Már az is több, mint 2 FPS... Valahol a 300-400. hsz között megtalálod. Szóval ha 512-es a karid, akkor megérheti a 4890 jóáron.
Két 512-es kari még 4770-ből sem érdemes szerintem összdugni CF-be, mert elfogy a VRAM... Nem véletlen van csak 2GB-s 4870 X2.....
-
Sheltem77
aktív tag
"úgy látom, hogy lenyomtam a warhead-et, semmi különös látvány. Most meg felraktam az eredetit és újra meg újra megállok gyönyörködni a tájban."
Én nem tudom te milyen beállításokkal játszottad, de a Crysis Warhead a legszebb játék kb amivel pcn eddig életemben játszottam. A havas tájak egyszerűen mesések.
Valami gond lehet nálad a gépeddel... -
Landon
addikt
Érdekes, mindenhol azt írják a Warhead elvileg szebb... de félre ne érts nem bírálni szeretnélek vagy bármi hasonló!
Csak ezt mondogatják... Na majd én is felteszem az eredetit ha végre lesz új VGA-m.
Egyébként majd a Cata9.7-es mérésre kíváncsi lennék nagyon hogy igaz e a gyorsulás.
-
BullZeye
veterán
Én még csak most kezdek ... laptopomat megnéztem 30 wattot fogyaszt mindenestül.
Letöltésre nem nagyon használok gépet, Digivel ami kell hamar lejön.ÉS megnéztem most Crysis-t még1x, picit több időm volt rá.
Játék közben 250-310 Wattot eszik, attól függ épp mi van. Viszont erősen proci limites....mert hiába rakom 2x vagy 8x AAba, alig változik az érték. Akadni nem akad...vagyis nem vészesen, 20-27 FPS amivel fut, de nagyobb robbanásoknál, ház össze eséseknél simán lemegy akár 15re is
Te konkrétan mit állítottál, és hol, hogy automatikusan váltja 2D 3D között ? ATT? vagy Biosban buheráltál?
nah mind1, addig megnézem mit tud az automata 2d/3d
2 profil már úgyis megvan hozzá
szerk.: ez müxik, hosszútávon meg kiderül milyen is ez
btw, az nem árthat VGAnak, ha 1100ról hirtelen 200ra esik a memória órajel? az nem érdekel ha egy tized másodpercre megrázkódik a kép...csak nem szeretném hogy baja essen!
-
BullZeye
veterán
Én most csak emiatt felraktam a sima crysist, 1920x1080ban, alap órajelen (900/1000) Crysis ment 25 FPSt átlagban az első pályán....viszont windows 7en igen csak labilisan futott, pl állítottam felbontást meg ilyeneket, és kifagyott
érdekes...
nah mind1, lényeg a lényeg az első résznél ahol van az a kis lámpás-tábortüzes rész, ott a füstbe belemenve lement lazán 15 FPSre ... viszont amikor "csak" mentem és lőttem, akkor 25-30 FPSt hozta, még lövöldözésnél is....nem éreztem, hogy akadt volna, megnézem mit megy húzott VGAval is
Azt nem kell mondanom gondolom, hogy W7ből adódóan, alap DX10, minden NAGYON MAGAS, és 8x AA.
Picit csalódtam benne, mert annó 1280x1024ben, 2x AAval, minden NAGYON magas, XPn játszottam vele ugye moddal, és ott azért vitte HD4850, húzás nélkül 30-40 FPSel ...lefuttatok mindjárt még egy Benchmarkot is, az tutira mindenhol ugyanaz, és nem csak én megyek olyan helyeken, ahol "jól" fut
szerk.: jaj és hogy kérdezzek is valamit, meg írjak még okosat is
Na szóval megkaptam a fogyasztás mérőt végre....és Q6600 (3.2ghz, 1.3v) + hd4890OC együttesen, a teljesen alapbeállításokkal fogyaszt 170+30 wattot, amikor csak netezek, +30 watt a Samsung 2494HS monitor.
Prime95 alatt 250W
FurMark alatt 310WAmikor megy egy Prime95 + Furmark egyszerre, akkor 360 Wattra megnő a fogyasztás.
ÉS ! ha valaki picit is öntudatos fogyasztó, aki szeretné védeni a természetet, ha csak egy picit is, és eszébe jut 2Dben levenni órajeleket mindenféle biz basz (ATT) nélkül csak az eredeti Catalyst Control Centerben, akkor a 170es fogyasztásból hirtelen csak 145W lesz (ez csak annyi, hogy 500mhzre leveszi az ember a memória órajelét).
Ha pedig "komolyabban" érdekli a dolog, és feltelepít egy ATT-t akkor a 100/200MHzes órajeleken, 130Wattot eszik csak.
Gyors fejszámolás, és rögtön kiderül, hogy közel 30% áramot spórolhatsz, csak azzal, hogy ha épp nem játszol, leveszed a videókártyád órajelét (ez beállítva túlképp akár egy billentyű combó is lehet, nálam ctrl+shift+alt+page UP/DOWN, és kb 0.5 másodperc)
Szóval komolyan érdemes picit belerágni magad Ati Tray Tools rejtelmeibe, mert hasznos! Jah és NEM LASSUL BE A GÉP egy picit sem, próbálgattam dolgokat, amiről azt hittem, hogy picit is VGA szükségletes, de se ablak váltás, se filmezés, se effektek nézegetése nem hatott neki, jah és 100/200 on ATT teszt szerint valahol az Ati X1800 körül van a teljesítménye XD így általános használat során semmi hátránya nincs, viszont spórolsz 40 watt áramot, hogy legyen mihez viszonyítani, monitorom 30 wattot eszik, egy ventillátor legmagasabb fordulaton 38 Wattot, legalacsonyabban 30 wattot.
És most a kérdés
Belehet ATTben állítani, hogy ha egy bizonyos mappán belül (nem mappában) egy programot (exe-t) elindítok, akkor automatikusan váltson Custom 3D profilra? Azaz meg lehet e valahol adni, hogy ha Games mappán belül, pl a Crysis mappájában az Exe ha elindul akkor szépen ugorjon fel 990/1000-re az órajel 100/200-ról?Másik, az mitől van, hogy max 1000Mhzet lehet megadni Memóriának? de GPUnak úgyszintén....korlátozást kikapcsoltam cakkumpakk
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- PNY EPIC-X RGB RTX 5060Ti 16GB / Gigabyte EAGLE OC RTX 5070 12GB videokárty 3 év garancia 27% áfa
- MSI Gaming X Trio 3060
- GAINWARD RTX 4070 Ghost OC 12GB - ÚJ! 3 év garancia
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE NITRO+ RX 7900 XTX 24GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- XFX Swift Radeon RX 9070 OC Triple Fan Gaming Edition
- Lenovo ThinkPad X270 (16) - i5-7300U, 16GB, 512GB SSD, 12" FULL HD
- 13-14" Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- Bomba ár! Dell Precision M4600 - i7-QM I 8GB I 500GB I Nvidia I HDMI I 15,6" FHD I W10 I Gari!
- 3DKRAFT.HU - 3D NYOMTATÁS - AZONNALI ÁRAJÁNLAT - GYORS KIVITELEZÉS - 480+ POZITÍV ÉRTÉKELÉS
- Apple iPhone 14 128GB , Kártyafüggetlen
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest