- Milyen okostelefont vegyek?
- Légies iPhone halvány színei
- Google Pixel topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Motorola Moto G56 - bátyja árnyékában
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- A HMD visszalép az USA piacáról
Új hozzászólás Aktív témák
-
KalozoneR
csendes tag
kicsit tanácstalan vagyok most, sok teszt meg minden, sok ellentmondás, én is úgy raktam össze a gépet, hogy ne legyen ilyen nevetséges probléma... bár eddig akárkit kérdeztem, akármit olvastam egyszerűen kevés a táp, azt nem tudom hogy lehet ez, de minden jel erre utal...
szerk: (#8271) Zoo123 , nem újraindul hanem leáll a gép...
innen vettem az infot a fogyasztásról...
-
zolisx4
őstag
Vinyót azt a megoldást választom amit mondtál
csak a tipust még nem tudom .
Igen a 3 GB ram kevés lehet ,de megbeszéltem van lehetőség a kicserélésére ,amit meg is teszek hétfőn csak el kell menni a boltba ,
Nekem akad a Dirt2 mikor kanyarodok és sok kocsi van a képernyőn
fsb1000
Igen valószinűleg én ezt vettem észre amit montálEzt az 5770 es topikban olvastam csak nem tudok angolul érti ezt valaki??
[link] -
--Disztroj--
senior tag
persze, visszavettem 150/350re 0.9v , csak att sokszor rákapcsolt a 3d re (és egy 750/900 ra visszavett csendes 3d profilra, így nem vettem észre hogy váltott), mert nem mindig érezte hogy mi az a progi ami kivétel (pedig meg lett mondva neki)...nomeg egy idő után att uac miatt nem működött, pedig minden ilyesmi ki van kapcsolva....azóta ccc van, ami nem jó
-
rup1u5
nagyúr
-
Daffni2
addikt
Igazán nem értelek, médium texturával realisztikusabb mint high beállítással?
Nálam minden high-re van állítva, nagyon jó minőségű így a kép a látótávolságot teljesen felesleges feljebb vinni, semmi értelme, ahogy nálam van beállítva abszolút megfelelő.
Nem csak nekem, más sem találna kifogást rajta. -
rup1u5
nagyúr
GTA4 4890 2GB HD-ban nézzétek!
-
rup1u5
nagyúr
Ezt a videót láttam annó egy éve mikor csinálták de egy nagyon fontos dolgot ne felejts el vele kapcsolatban. Itt ki volt ütve a memóriakorlát és úgy maxolták ki mindhárom kártyával a játékot. Természetes, hogy ilyen esetben későn jelenik meg egy csomóminden. Az én esetemben viszont valóban ott van az a 2Gb memória.
Érdekességképpen csináltam egy 2 és fél perces FullHD-s videót a kimaxolt város fölötti repkedésemről. Laza 7 óra mulva be is fejeződik a feltöltés a youtube-ra és majd linkelem. -
rup1u5
nagyúr
Érdekes mert nálam meg a GTX viszi jobban a GTA4-et. Radeonnal sokkal többet tanyázik 20-30 fps környékén azonos beállítások esetén. (felső kép) Mediumra biztos nem veszem le a texturákat.
Nem azért van GTX-em meg 2gigás 4890-em, hogy mediumon játszak. Azért egy teszt erejéig ki fogom próbálni de tekintve, hogy mennyire elbaszott motorja van a játéknak nem hinném hogy jelentős különbség lenne.
-
rup1u5
nagyúr
Q9550, 3.68Ghz-en bőven elég. Tapasztalat, hogy GTA4-nek egy 3.2-3.4Ghz-es Quad már elég. Ezért nem járatom 4Ghz-en mert fölöslegesnek érzem.
Ezekkel a beállításokkal nagyon jól fut GTX 260-on és úgy néz ki a 4890 ereje is csak ahhoz elég, hogy ezeken a beállításokon élvezhető legyen. Az élvezhető nálam ezt jelenti, hogy nem esik 32fps alá.Ha feltolok mindent így:
...akkor letérdel a Radeon és 20-25fps, akadozás, késön megjelenő textúrák lesz az eredmény. -
thoo2
csendes tag
-
csaabz
őstag
Az előző hozzászólásomnál már használtam
Hidd el HSM, nem "fúj Ati" témát akartam kezdeni, de nekem vhogy mindig meggyűlik velük a bajom. Volt régebben egy 4850esem és azzal is megszemvedtem. Emellett nvidiam volt kb 8-9 db és azokkal nem volt ilyesmi probléma, nem kellett hotfixet letölteni, stb...
Egyébként mégcsak mérges sem vagyok, inkább kiábrándult. -
odorgg
addikt
Ebben teljesen igazad van
Eszt elfelejtettem odairni
Amugy azért kérdeztem a hőfokokra rá, mert leet azért pörög 100%-on mert túlmelegszik a kártya, de azis lehet hogy a biosban elvan sz@rva a fordulat szabályzás
Amugy én biosban irtam át az enyémet, jelenleg 50 fokig 24%-on pörög, utánna kezdi el feljebb emelni autómatikusan a fordulatot, és 75 fokon éri el a 100%-ot, de odáig nemszokott elfajulni
-
somé
őstag
Lényeg az - ahogy írtad is - egy gyalázat hogy egy gyártó ezt megengedi magának, hozzátenném, mindegyik kártya új, bontatlan belső zacsiban volt.
Tehát azt sem lehet feltételezni hogy eleve garba visszaküldött kártyát adtak másik ill. újként. Ha jól rémlik mindegyik kártyának azonos referencia hűtése volt, tehát a Lite megegyezett az XT verzióval. A nyákról nincs infóm, nem néztem. (Mint írtam nem az enyémek voltak csak én intézem a garanciát mert az én regemmel lett rendelve az első kártya. A hibajelenség mindhárom esetben az én gépemben is azonos volt).Ezek után milyen gyíártótól érdemes 4890-est rendelni ? De a refhűtőseket hanyagolnánk, elég forrófejűek.
-
haxxika
senior tag
Nekem az 1.04-es patch van feltéve, nem kell mondanom hogy eredeti a játék. De ugyanugy nem tölti be az autókat, eléggé szaggat kis felbontáson is, nem tom mi lehet a baja de elég érdekes. Autóban ott az ember, látszik a lámpa fénye de semmi autó. És megcsináltam egy 3dmarkot a géppel, nem tudom hogy ez mennyire jó:
http://prohardver.hu/dl/upc/2009-12/24/226421_yvl9z6tdbamalksb_3dmark.jpg -
G4ga
őstag
hmmm...
keresgéltem neten de nem találtam meg pont ezt a gigat.
képet nézve rámegy, azt olvastam hogy javasolják a vram hütését picit jobban.igazából 4870 XXX tökéletesen lehüti. a pici kék zalman bordák vannak rajta.
lehet karit cserélek és ezért kérdeztem.
Mondjuk 4890 Black edition szertnék. ott valoszinüleg gondba leszek a vrammal nem? -
Dyingsoul
veterán
-
-
Dyingsoul
veterán
Én is így gondolom, furmark, gpu-z minden tesztprogim megvan, csak még nem mertem piszkálni. Az ati catalyst-et letöltöttem win7-64 bitest de nem rakja fel nemtommiért, most viszont megyek az egyetemre, ha hazajövök átrágjuk a témát! Köszi az eddigi helpet is! (remélem leszel estefelé, 7-8 körül jövök haza) Még most szeretném rendbetenni a kártyát, mielőtt valami kemény játékot kipróbálnék. (de hatalmas a kísértés az új monitorommal meg ezzel a vga szönnyel a gépházamban!)
-
Zoo123
senior tag
Ettől féltem...
a proci 3,4 GHz-en jár, nehogymár az kevés legyen, XP SP2, vírusírtó, tűzfal nincs (full offline a gép, nincs netre kötve) szóval csak a catalyst marad.
Nem akarok régebbi drivert visszatenni mert akkor meg a Dirt 2 szaggat a főmenüben, üdvözlöm az AMD driver fejlesztő csapatot!De ha végignyomtam a Dirt 2-őt akkor felrakok egy régebbi drivert hátha meggyógyul.
Köszönöm a segítséget!
-
Vasinger!
nagyúr
Igazából a hűtés a Toxicé és a Vapor-X-é is tökéletes, mind telj., mind hang szempontjából.
Nos, gyári tuningosat azért vennék szívesebben, mert az ugye gyorsabb mint a referencia, így akár egy 5850-nal is lehet akár egy teljesítményben.
Arra voltam kíváncsi, hogy milyen csatlakozása van alapból a 4890-nek 6+6-os, de ezek szerint, a tuning verzióknál 6+8-as is van...érdekes.Még olyat is láttam, hogy vapor-x 6+6-os csatival is volt meg 6+8-sal is volt. :S
-
zolisx4
őstag
van itt egy srác nem tudom mi a neve pár napja beszéltem vele hogy vett egy 5770 vga t nem volt meg sokáig mert nem hozta azt amit elvárt volna tőle elég gyenge volt eladta és vett 4890 eset szerinte nem kevés az eltérés a két vga közt sokkal erősebb a 4890 sőtt a 4870 is erősebb mert azt cserélte5770 re
most egy 4870 es van a gépembe az is tökéletesen megfelel a játékra még mindig nem sokkal gyengébb a 4890 nél de azért az xfx em a sláger nálam
-
zolisx4
őstag
én ugy gondolom hogy sokan vesznek 5770 vga át, nekem is megfordult a fejembe de nem biztos hogy sokkal előrébb lennék, mert most az ami elérhető mezei embernek én mondjuk nem hiszek a teszteknek mert azt hiszem amit ithon a gépben látok és kipróbálok DX 11 miatt szerintem nem biztos hogy megéri váltani mert ezek a vgak még nagyrészük nincs 1 éves sem sőtt fél éves egyszerűen nem látom azt a hatalmas külömbséget amit beharangoztak gakorlatilag még DX 10.1 alkalmazás is alig van nem hogy DX 11 a Dirt 2 is nem is értem dx9 et frissit win 7 alatt
-
peetmaster
senior tag
Addig nem merek beleugrani komolyabb DX11-es kártyába, még meg nem bizonyosodok róla, hogy tényleg annyira jó. Megint csak a Dirt2-t tudom felhozni példának...sajnos elég elkeserítő grafikai különbség van a DX9 és DX11 között. Ráadásul a 11-es verziót támogató 5***-nél nem egyszerűen visszaesik az fps-ek száma játék közben, holott azt ígérgették, hogy x %-al gyorsabbak lesznek, mint a 4*** szériások. Úgyhogy egyenlőre ezt az egész DX11-es dolgot parasztvakításnak tartom. De mivel nem vagyok az a nagy gamer (nem feltétlenül a legújabb játékok hoznak lázba), ezért egy Asus ENGTX285 Matrix tuti kitartana hosszú ideig (leszámítva a DX12,13,14...stb...) Kompromisszumos megoldást most nem is tudnék találni, esetleg azt, hogy megtartom a 4890 Toxic-ot.
Tény, hogy egyenlőre nem bombabiztos sem az 5850, sem az 5870. -
odorgg
addikt
Nekem 32bites win7 szaladgál a gépen de mint irtam, más játékokkal nincs semmi probléma és 1 teszt kedvéért kilett probálva 1 GTX260-al is azzal meg probléma mentessen üzemelt a DIRT2 game
Remélem hoggy a 9.12-es driver majd segit a problémán
Peetmaster: Melyik driverrel és milyen OS-el ment nálad
-
Dyingsoul
veterán
Megtaláltam ebben a topikban azt a számot, amit említettél:
"HD4890 Vapor-X with the following SKU/PN numbers (SKU#11150-05 // P/N:288-1E115-020SA)"
Hogy lehet megnézni ezt a számot? dobozon felvan tüntetve? 2GB-os vaporok esetén is szóbajöhet, vagy csak az 1GB-osokra vonatkozik? -
Jano156
tag
azóta volt bios refresh de semmi változás. nekem a 15mp várakozás a kisebbik baj. nagy bajom h nem tudom húzni a gépem. haveromhoz átvittem. neki is ugyanez a lap tápja is és amugy megkapta pluszba én tápomat. semmi minden ugyanúgy tőrtént. ha 1 táppal ha 2 tővel ha bios refresh. szal holnap beviszem és megkérem szépen őket h a zafir radeon témára had cseréljem mán le.
neked meg nagyon köszönöm a segítséget. -
scope2007
addikt
ez szerintem is így van...
meg jelenleg.. "szerintem" inkább egy bika 2magos mint egy gyengébb 4magosmondjuk egy E8400 vagy 8500 vagy 8600 és +1.2 ghzet dobni rá...
az tuti hogy elég mindenhez... legalábbis nálam [e8400] még nem volt semmi ami szaggatott volna 1920x1080as felbontáson 4890 1gbal -
-
CHIPman
nagyúr
Én em gondolkodtam tápcsere nélkül. Egy 400-450W-os FSP-t vagy Corsairt beszerzek majd. Azt mondjátok, hogy nem kell erősebb proc? Ezt mennyin kéne hajtani? A 4830 mellé elég 3GHz körül 1280-ban. Ezt még viszi alapfeszen, a 3,4GHz-hez már 1,46V kell, akkor meg már erősen fogyaszt és melegszik is.
-
zolisx4
őstag
igen hát azt kézrátétellel néztem meg nem voltak melegek jobban mondba nem volt melegebb mint a gyári hűtővel de ezek a ram sünik amik ithon voltak ez egy sz.... az összes ebből igazán a réz ami ér valamit ez az alu ez semmi
és 40 % hangtalanul ment de ha jobb hatásfokú ventik vannak rajta akkor azok meghűtik az alattalévő süniket is de össze szedek hozzá rendes cuccot és kipróbálom
eddig az volt hogy nem lehet lehűteni csak ha a piros lemez marad rajta hát ez megdőlt
-
zolisx4
őstag
na egy kicsit szereltem
lecseréltem egy próba ereéig hogy mit is csinál ez hűtés egy hirtelen összeszedett cucc ból mit sikerűlt kihozni azért meglepö ezek a hőfokok jöttek kimivel ezt kipróbáltam hogy egy normálisan összeválogatott hűtéssel simán olyan hőfokot el lehet érni ami már igazán jó a VDDC lévő hűtés egy semmi amit ráraktam és memória is gagyi és igy sem melegedett tehát nem fontos rajta hagyni a piros lapot mert felesleges helyettesithető
-
zolisx4
őstag
vissza vettem de én a ccc ben sokkal hüvösebb lett a grid ben nem 90 fps van hanem 75 az meg teljesen mindegy én meg júniusban vettem ezt a másikat amit elrontottam azt meg júliusban
végülis csak a biost rontottam el ugy hogy el sem indult de aki megvette az megcsinálta valahogy
-
zolisx4
őstag
nem én is az új driverrel használom én eddig nem is figyeltem hogy az nekem 90 és 100 fok körül van engem nagyon idegesit
ez a bios frissités átirás nem tetszik nekem mert könnyen el lehet rontani az egész cuccot
azt énis észre vettem hogy FurMark alatt van hogy 75W ot mutat folt hogy 100w fölött volt a régebben
-
zolisx4
őstag
ez az de szerintem más a lap is más alkatrészek vannak úgy tünik
én a ventilátor fordulatát állitgatom próbálok egy megfelelő hőmérséklet fordulat sort kitalálni mert azért van a hűtésben tartalék de nem igazán sikerül ATI Tray Tools al próbálkozok
de másik biost sem találni amin picit emelve menne a fordulat -
zolisx4
őstag
ami a képen van ram süni az nagyon karcsú, ez csak eléletben gondoltam végig, igen tényleg van egy kis heatpipe csövecske és amin semmi sincs nem tudom a tripusát melyik volt de érdekes ,
MSI R4890 Cyclone OC 1GB PCIE erre gondoltam hogy semmi nincs rajta csak a hűtés a gpu-n
-
zolisx4
őstag
azért kérdeztem mert szétkaptam a vgát megnéztem mitől 100 fok .gyakorlatilag az pont a hűtő ventilátor altt van ott levegő szinte semmi nem megy rá csak amit a piros lemez eloszt
szerintem azért meleg lehet hogy érdemes rátenni egy zalman hűtést erre gondolokszerintem ez sokkal jobban hűt mint a gyári erre rátenni egy scythe musashit és jóval hüvösebb lenne de csak hangosan gondolkozom lehet hogy nem jó,
az is érdekes hogy van olyan vga amin középen van egy ócska borde egy ventivel és nem melegszik ennyire azt máshogy csinálták? -
Dictator^
veterán
megkeresem a dobozt, ez egy sapphire vapor-x oc-és 4890. szóval csak van benne, ha nincs akkor nincs ötletem..
szereznem kell kölcsönbe, de senkinek nincs.az erőltetés lényege, hogy megvettem, hogy majd a most használt dvi-hdmit odaadjam anyámnak, igy ő is tud majd lent gépezni, esetleg videózni a barátnőivel.
nekem meg maradt a hdmi hdmi, de hát elég gáz a kép igy.
vehettem volna egy dvi hdmit megint, de gondoltam párszáz forintot rádobok és hdmi hdmi, ami végülis tök8, a hangra nincs szükségem, de ki tudja mit hoz a sors
szerk: nos volt hozzá átalakítom, és a dvmi hdmi kábellel bedugtam, és úgyanugy sárgás a képem. szóval a hdmi-vel lehet valami, csak nem tudom, hogy mi. :/
-
peetmaster
senior tag
Persze, az okés, hogy a vga gpu-ja melegedhet túl, de lehet memória probléma is. Egy 8 cm-es ventit rá kell fabrikálni a videókártyára. Nekem is volt már olyan annó a 4850-esemnél, hogy nálam felment 3D alkalmazásokban 80fokra is, haveromnál meg sehogy nem ment fel 70 fölé. (és csak 2.5-3 fok különbség volt a 2 szoba hőmérséklete között) Úgyhogy ez a pc ilyen genyó dolog. Ezért tartok egy PS3-at a PC mellett.
-
boogie84
veterán
Azért lassul be mert konzolról lett átírva. Anno tárgyaltuk, h Zack kollégának a CF rendszerén épp kétszer annyira, de belassult a játék. Akkor mértem 18 22 25 fps-t, Zack pedig a dupláját.
Véletlenül nem a Pagani Zonda F-es széria az ami ilyen? Nálam azon a pályán volt gond. + Talán a játék legelején.Anno XP sp3-on volt ez. Vista x64en az előző mentésemmel mikor épp vezetni akarok akkor jön az ablak h bezárom h infót küldök...
Elkezdtem előröl a játékot, Az első versenyszériában már ugyan ezt tapasztaltam
Lehetséges h a 64bit nem tetszik neki?? Azt hiszem egy gyors próba win 7 x64 en is volt ugyan ilyen sikerrel.
Lehetséges h másnál működik a 64bit csak nálam nem? -
zolisx4
őstag
valószinű akkor a procim 2600 Mhz kevés magonként meghuznám de nem tudom hogy kell próbáltam de ez az alaplap mindig kitalál valamit hogy most ez nem jó most ez nem jó ha feljeb veszem a Mhz et vagy szorzót állitok akkor mindjárt a feszültséget is akarja állitani elég süsün lett megoldva a bios ezen nem tudok eligazodni volt asus alaplapom azon simán lehetett de a gigabyteslap bios nekem tiszta káosz
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Kuponkunyeráló
- Elektromos autók - motorok
- Synology NAS
- Képregény topik
- Windows 11
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Milyen okostelefont vegyek?
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Sapphire Nitro+ RX 6700XT 12GB Videokártya!
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE Pulse OC RX 9060 XT 16GB GDDR6 videokártya 27% áfa 3 év garancia
- Csere-Beszámítás! MSI Suprim X RTX 3080 10GB Videokártya!
- Eladó Powercolor 5700XT Red Devil Dobozában
- GAINWARD RTX 4070 Ghost OC 12GB - ÚJ! 3 év garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- 15,6" Dell Latitude laptopok: E6540, E5550, E5570, 5580, 5590, 5500, 5501, 5510/ SZÁMLA + GARANCIA
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Apple iPhone 13 . 128GB , Kártyafüggetlen , 100% akku
- Bomba ár! HP 255 G7 - AMD A4 I 4GB I 128SSD I HDMI I 15,6" FHD I Radeon I HDMI I W11 I Cam I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest