- Leépíti a Sony az európai piacot?
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Telekom mobilszolgáltatások
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Azonnali mobilos kérdések órája
- A Z Fold7, vagy a Magic V5 a vékonyabb valójában?
- Nem sok meglepetést tartogat a Galaxy S25 FE és Tab S11 Ultra külseje
Új hozzászólás Aktív témák
-
tdd587
őstag
válasz
mephi666 #3720 üzenetére
Még igen, jövőre meg, vagy előbb-utóbb meg már nem. Az 1GB 4850 is baromság volt régen. Most meg csak az 1GB-os 4850 CF-nek van értelme, tehát a racionális kártyát adhatod el bagóért és vehetsz 2 másikat. Szerintem itt többen erre akartak utalni. Aki 2010 karácsonyakor is 4890-el fog nyomulni, az lehet lát majd viszont pár FPS különbséget. Illetve CF-ben sem fog kifogyni, amikor lemegy az ára ezeknek.
De ez csak spekuláció, és +1 évre spekulálni... hol van az még.
-
tdd587
őstag
válasz
°PhYsX° #3694 üzenetére
Egy csúcskártya topikban mindenki sznob, nemde? Ennél csak a CPU tuning topikok jobbak. Felrántjuk 4GHz-re, hadd süljön meg szegény lap, majd egész este lógunk a fórumon, hogy sikerült. Fórumozni meg okvetlenül ki kell hajtani a procit...
Amúgy igen, 2010-ben az 1GB-os kártyákat fogják apróért kidobálni az sznobok (mi), ez nem vitás. Eddig még mindig így volt...
-
tdd587
őstag
Igen, mert az mint egy porszívó szívja ki a meleget, ami ömlik a házon kívülre. Hangos, viszont békén hagy minden mást a házban. 50%-on már nagyon erős a gyári hűtő, 32 fokban nekem magától csak 46%-on járt crysis alatt a 4870...
Ezzel a vapor-x-el az a gond nálam, hogy hiába pörög fel, azzal csak még gyorsabban fűti be a házat és összeomlik az egész gép hőháztartása. De hétvégén ennek gpu-z logokkal utána fogok járni, lehet hogy nem stabil a kártya és mindenképp lehal egy idő után. Legalábbis már ez is eszembe jutott, ha nálatok gond nélkül tekernek 90 fokon a kártyák.
-
tdd587
őstag
válasz
°PhYsX° #3681 üzenetére
A lehúzás?
Vagy a jövőbe mutatás. Egy éve az egy gigás kártya volt felesleges. Most meg egyszer csak kevés lett. Tegnapról mára.
Duracellm...: köszi, de nem nyomok el még 10 rongyot a VGA-ra. Vagy be tudom lőni a világhíres vapor-x-et, vagy eladom és veszek egy másikat, más gyártótól.
Így utólag nem tudom miért nem inkább két 1 gigás 4850-et vettem CF-be például...
-
tdd587
őstag
válasz
strebacom #3644 üzenetére
Hasonlót néztem, az Aerocool S9 Pro-t, abban is 40cm a venti. Azt hittem befelé fújja a levegőt. Kérdés, ez mennyire halk megoldás? Gondolom kihallatszik minden frankón...
Amúgy tegnap megint szórakoztam éjjel és kb. 90 fok környékén fagy ki a VGA zárt házban (GPU-Z log szerint). Az az érdekes, hogy a benchmarkot kibírja, 3Dmark-ot kibírja, ha viszont játszanék, akkor elég hamar túlfűti magát (még mindig crysis).
Ja és megnéztem az elvileg visszahívott 4890 vapor-x szériszámát, és ez a kártya is bele esik. Az enyém nem produkálja a "cold boot problem"-et. Ilyenkor mi van? Szóbaállnak velem egyáltalán a kiskerben? A durva az, hogy a hivatalos AMD fórumból tegnap törölték a témát, tehát igen nehéz lenne valamire hivatkozni, ami nincs is ott, ráadásul a kártya is megy rendben. A sapphire oldalán ugye a büdös életben nem lesz fent nagy betűkkel, hogy szar a kártyánk, hozzátok vissza, egy guru3D fórumra meg aztán hivatkozhatok akármelyik boltban...
-
tdd587
őstag
válasz
boogie84 #3633 üzenetére
Kössz a tippet. Egy ilyen nagy oldalventis házba egyébként kell az a sok 12-es venti? Próbálom elképzelni, hogy fűt a VGA, fűt a proci és akkor oldalbakapja a friss levegő egy 25-ös ventiről. Nagyon kifújni sem kell, kiszorul az magától is. Vagy nem.
Kellett nekem vapor-x...
-
tdd587
őstag
válasz
Digitalis #3636 üzenetére
Elvileg igen, bár valami trükk lehet benne, mert a DVI-on alapból nem menne a hang, HDMI-n meg igen. Meg persze egyel kevesebb toldás az egyel kevesebb hibalehetőség.
Mondjuk nálam az a hülye helyzet állt elő, hogy DVI-DVI kábelem van a vetítőig (2 éve még az kellett), most pedig már mindkét végét HDMI-re kell konvertálnom. Szóval a HDMI-HDMI kábelem beszerzés alatt...
-
tdd587
őstag
Na tegnap én is nekiálltam nyúzni a vapor-x-et. Szerintem nagyon jó kártya, tényleg sokkkal halkabb a gyárinál, lazán fel is rántottam 950/1100-ra, mentek is a tesztek... Aztán crysis indít, nem egész 10 másodperc alatt csontra fagyott (lángoló anyahajó...). Órajel vissza normálra, nem egész 2 perc alatt csontra fagyott. Nekem elég rosszul szellőző házam van (nincs befele venti) és 32 fok volt tegnap, de gyakorlatilag csak levett oldallappal tudtam játszani, mivel a kártyából oldalt ömlik ki a meleg levegő, nem hátul. Így persze minek a csendes VGA, oldallap nélkül nem csendesebb a gép, mint zárt házban a porszívó. Meg persze 10 fokkal megdobja a CPU hőmérsékletét is, ami most már szintén zavaróan hangos lett.
Szóval nem az igazi ez a kártya, este csinálok valamit a hűtéssel (ma már nincs is olyan nagy meleg), de eddig qrva nagy csalódás, mert nem tudom használni. Filmezésre jó lesz, mert akkor nem fogom hallani, meg natív HDMI...
A tesztekről pedig: az asztalon álló pucér alaplapból kilógó VGA persze hogy marha jó dolog, de amint házba szereljük.... lehet vennem kellene egy normális házat. Csak olyan ótvar olcsó műanyag mind, ami meg tetszene az megint egy vapor-x árában van...
-
tdd587
őstag
Ezt most is csinálom (underclock CCC alól), de ezekkel a külső progikkal mindig odáig jutottam, hogy win x64 nem engedte felrakni, mert nincs aláírva a vezérlő...
Igazából arra gondoltam, hogy mi a leghatékonyabb módja annak, hogy zéró Watt legyen az egyik kártya fogyasztása, amikor nem kell. A csavarhúzón meg a teljes szétszerelésen kívül.
De szerintem nem fogom tudni kipróbálni, mert el sem fog indulni két kártyával. Csak kipróbálni a CF-et meg nem fogok 20 rongyért tápot venni.
-
tdd587
őstag
válasz
MmDorian #3391 üzenetére
Vapor-x 56e-től indul kb., a Toxic meg 60e-től a boltokban (persze raktáron sehol).
A 43 ezres giga jó ajánlat a referencia kártyáért szerintem, mivel máshol 50e. A vapor-x felé húz a szívem erősen, több okból is az tetszik. Na majd kialakul a héten, hogy mi lesz belőle...
CF tapasztalatot továbbra is várnék: mit csináltok, amikor nem kell az erőmű, mert pl. az asszonypajtás csetel a gépen?
-
tdd587
őstag
Értem. Egyébként nem lehet valahogy áramtalanítani az egyik kártyát, amikor nem kell éppen? Már anélkül, hogy szét kelljen kapni mindig a konfigot. Az egész CF mizériában az nem tetszik, hogy ha beizzítok egy mozizást, vagy csak nem játszom éppen, akkor nem kell a kályha alá...
-
tdd587
őstag
válasz
MmDorian #3376 üzenetére
Én is rájuk várok, de meg nem rendeltem. Ha lesz, akkor beugrom hozzájuk. Mondjuk a Vapor-X mindig elbizonytalanít, mivel az sokkal halkabb, mint a gyári hűtő, cserébe gondolom befűti az egész házat. Mondjuk 12e forint felárat már nem biztos, hogy megér (55e körül van), főleg hogy 1 év múlva mindkettő 30 ezret sem fog érni, azon nagyobb is a bukta.
-
tdd587
őstag
válasz
MmDorian #3370 üzenetére
És honnan/kitől? Jöhet priviben, ha titkos...
Szerk:
460W-os táppal akkor felejtsem el a CF-et? Most ha minden csúcsra jár, akkor sem érem el a 300W-ot a konektor felől sem, monitorral, mindennel együtt. Mi történik ha berakom és nem bírja? Csak lekapcsol/el sem indul, vagy füstjelet is adhat...?
Ja Zalman táp, FSP belsővel.
-
tdd587
őstag
válasz
Sheltem77 #3204 üzenetére
Tudom, hogy ez nem a crysis topik de:
1 nap különbséggel láttam mind a kettőt, mindkettőben a legnagyobb részletesség, DX10, noAA. A crysis nekem jobban tetszik, de elismerem, hogy néhány effekt szebb a warheadben, pl. a robbanások. És természetesen más pályák vannak, tehát a fair az lenne, ha pontosan ugyanazon a pályán nézném meg a különbségeket. Óvatos emberként még azt is hozzátenném tehát, hogy lehet, hogy nekem az eredeti crysis pályái tetszenek jobban és nem az engine. Ezen nem fogunk összeveszni.
Egyébként Q6600-al nyomom, az nem lassul be a fizika miatt. Felhúztam 3GHz-re, de semmi mérhető FPS többlet, úgyhogy vissza alapórajelre. Mivel csak CCC van nálam, a VGA 790/1100-ig húzható, de így időnként kidob a desktopra, szerintem melege van (win7 előnyei, le nem fagy a gép...). Kérdés, hogy mivel tud többet egy 4890? +2 FPS? Akkor inkább CF kellene, csak a fél gigás kártyám lehet visszafog egyébként.
BullZeye:
Nálam nem váltja automatikusan az órajeleket, kézzel váltok a profilok között. Kivéve amikor UVD módba kapcsol, mert azt a biosból szedi és már ugrik is a memória 1000MHz-re. Tehát ha elindítok egy játékot underclockolva, akkor az ciki...
Szerk: és milyen az új driver? Tegnap bealudtam, nem tudtam kipróbálni. Mondjuk ha tényleg csak CPU limitnél hoz valamit, akkor nálam hiába.
-
tdd587
őstag
válasz
BullZeye #3198 üzenetére
Én is win7 alatt vagyok, DX10, 32bit (64bit alatt nem megy az 5.1) az erdőben 20fps-re szokott beállni kb. Gondolkodtam rajta, hogy hol tudok lecsippenteni belőle és a felbontásból lehetne (1920x1200 helyett 1920x1080), de ez a nyamvadt CCC nem engedi beállítani, hogy ne húzza szét a képet. A 9.7-esben mintha azt olvastam volna, hogy fél év megfeszített (?) munkája után végre visszarakták ezt az opciót. Ja és gyorsul is valamit elvileg, pont a Crysis-t mérték. Este kiderül.
Aztán motion blur és shadows visszavesz high-ra, a többiből nem akarok engedni. A noAA szerintem maradni fog, mert egyrészt nem szeretem a homályt, másrészt meg 512-es a kártyám, ami huresz.
Közben az is eszembe jutott, hogy 25e forint elköltését úgy is megoldhatnám, hogy veszek mellé CF-be még egy 4870-es kártyát, semmint eladom ezt bagóért és veszek egy 4890-est méregdrágán. Akkor csak hasítana rendesen...
Szerk:
Landon: úgy látom, hogy lenyomtam a warhead-et, semmi különös látvány. Most meg felraktam az eredetit és újra meg újra megállok gyönyörködni a tájban. Azt elismerem, hogy a warheadben szebbek a robbanások, de kb. ennyi.
BullZeye: Nekem is így van, mióta megvan a kártya. Csak akkor észrevehető, amikor elindítok egy DXVA képes filmet, mert akkor az UVD órajelek miatt visszaállítja a memória órajelét és ugrik egyet a kép, amúgy nem vészes.
De én már annyira környezettudatos lettem, hogy vettem egy mini lapotopot letölteni (17W, ugye-ugye...), nem pedig quad meg minden (150W...).
-
tdd587
őstag
válasz
BullZeye #3182 üzenetére
Írd már meg légyszi, hogy mit visz a 4890-es. Most ültem neki megint a Crysis-nak és 1920x1200, minden very high, noAA és 20FPS körül vagyok (időnként beszaggat rendesen) és még nem esett le az első hó. Ja mindezt egy 512 megás 4870 OC-vel (780/1000) és pont azon gondolkodom, hogy ráfizessek-e egy 4890-re vagy sem.
Ha 20-ból csinál 22 FPS-t, akkor az nyilván nem éri meg a 25 ropogós ezrest.
Szerk: a warhead szerintem meg csak azért megy jobban, mert rondább (azt múlt héten vittem végig).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Bemutatkozott a Lexar legfrissebb, strapabíró memóriakártyája, a Blue Plus
- Milyen monitort vegyek?
- Linux kezdőknek
- Hardcore café
- PayPal
- Építő/felújító topik
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" Touch I W10 I Cam I Gari!
- LG 27GS95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1000 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G4 - i5-7GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W10 I Garancia!
- Magyarország piacvezető szoftver webáruháza
- ASUS Radeon HD6950 DirectCU II 2GB 256bit GDDR5 EAH6950 DCII/2DI4S/2GD5 Videokártya eladó
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest