- Milyen okostelefont vegyek?
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Mobil flották
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Ideiglenesen leállította az Xperia 1 VII értékesítését Japánban a Sony
Új hozzászólás Aktív témák
-
tzsolesz
nagyúr
Gratulálok az új karidhoz.
A megoldás a bajodra pedig. Catalyst Controll Center--> Display Manager-->kijelzők felcserérlése, vagy ha így nem tetszik, akkor jobb egér gomb a monitorra, és [elsődleges].
Így a monitorod lesz az elsődleges, a TV pedig a másodlagos.Addig lesz így, még meg nem változtatod újra, vagy újra nem telepíted a gépet.
-
tzsolesz
nagyúr
-
tzsolesz
nagyúr
Hidd el nekem, hogy azok.
Fusd végig a PH!-ás cikkeit is az úriembernek, és akkor te sem mondasz ilyeneket.
gbors oldala
(a grafikonokat ugyan az idő eltüntette, de szerintem még így is látszik, hogy hozzáértő készítette a méréseket
)
-
tzsolesz
nagyúr
Hát ez jó. Visszatérve a témához, a catalyst tud anomáliákat okozni, ha valaki nem ért hozzá, és valamelyik csúszkát nem úgy állítja be ahogyan azt kell.
Én amúgy nem szoktam babrálni, csak amikor régebbi játékon tolom, és nincs megfelelő beállítás a menüjében, amire egyébként szükségem lenne. Meg az avivo részt használom, és a display controll-t.
-
tzsolesz
nagyúr
Új OS-t tegyél föl, ha még nem volt.
Jah, és nézd már meg ezeket az értékeket fraps-al is. Úgy, hogy semmilyen progi nem fut a háttérben, csak a fraps.
1920x1080-ban 4XAA-val a 4890 Cf-nek, elvileg jobban kellene szerepelnie, mint egy GTX295-nek. Már ha hihetünk a tapasztalt júzereknek.
-
tzsolesz
nagyúr
Nincs összehasonlítási alapom, ezért megkérdezném, hogy milyen felbontásokon látszik a különbség. Már 1680x1050-ben is? Illetve van egy pár teszt, ahol csak nagyon kevés játékban szerepelt jobban az 1Gb-os 4850 az 512-es társával szemben, ez annak az oka talán, hogy a minimum fps-ekben kell keresni a megoldást? Vagy fps-től függetlenül zökkenőmentesebben megy az 1Gb-os kari, mint az 512Mb-os?
Én sem mertem 512mb-os 4850-et venni, biztosra akartam menni, bár tudom, hogy ez nem egy 4870, d még is érdekelne a tapasztalatod.
(#3907) Henker2 Milyen progikra gondolsz? Tuningolni szeretnél? Ha igen, akkor Rivatuner, Ati Tray Tools, vagy AMD GPU Clock Tools-al menni fog. -
tzsolesz
nagyúr
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
Croft-21 #2504 üzenetére
Nagy valószínűsége, hogy pontosan a procit terheled le vele. Már mint a videofelvétellel. Bele kéne raknod a 8800GT-éted fizikát számoltatni, csak akkor meg vissza kéne raknod a 8.X valamelyik drivert, hogy működjön is. Az az érzésem, hogy fizikszes játékoknál mind így fogsz járni.
Vagy ha valóban ez a hobbid, akkor veszel egy quadot.
(most látom a lapod, az nem CF-es, így ez nem fog menni sajnos)
-
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
schwartz #2282 üzenetére
Ahhoz képest, hogy milyen csekély számú GTX280 tulaj van itt a PH!-án, elég sok megnyikkant idő előtt. Ebbe a vitába kár belemenni, mert a két kártya meghibásodási aránya még csak köszönő viszonyban sincs egymással. Természetesen az RV770/90 javára.
Mondom, még csak köszönőviszonyban sincs egymással. -
tzsolesz
nagyúr
válasz
Gerixbela #2106 üzenetére
Nem inkább ciripel?
Nálam (4850 1Gb) akkor fordul elő, amikor 1000 fps fölött vagyok. Ez csak akkor van, ha egy játék felvezető reklámjai, és menüelemei vannak éppen a képernyőn. Amint a játék elkezdődik a ciripelés is megszűnik.
A hiba oka, egy tekercs a tápellátó áramköri részen. -
tzsolesz
nagyúr
válasz
Beowulf_78 #1523 üzenetére
Na így már szép/szebb.
Abu-nak mindig igaza van.
(kivéve amikor nincs
)
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
Beowulf_78 #1440 üzenetére
Látszik, hogy beállítás kérdése. A távoli tárgyak, textúrák ugyan olyanok, vagy talán a tiéd picit szebb is. Egyedül az tábla nincs teljesen rendben, meg a korlát.
Vedd le 1680x1050-re, és nyomj egy képet, ugyan ott. Lehet, hogy a játék hibája, nagy felbontáson. Volt már rá példa.
Jah, és a játék nagyon jóóónak tűnik.
Van egy bizonyos hangulata, ami egyből megfogott, amikor amikor az első három képet megnéztem.
boogie84 Ha volt valami előszele (grafikai hiba, vagy hasonló), akkor furmark, ha nem akkor prime95 -es prioritáson 20-25 percet.
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
schwartz #1301 üzenetére
Na eriggyé innen te zöld izé.
Öcsém nem vagy semmi, itt nyomod a flame-t, de okosan csinálod, mert közben elbohóckodod az egészet.Ezt hol tanítják.
Egyébként te többet vagy ATI fórumokon mint NV-ésen.
Mondjuk megértelek, azok olyan kihaltak, és sivárak.Beowulf_78 Hmm, akkor hagyd a fenébe, illetve hagyd meg schwartz-nak, neki úgy is tetszik.
szerk: Azért a Stormrise ment valamennyire mindkét karin. -
tzsolesz
nagyúr
válasz
Beowulf_78 #1296 üzenetére
S3 Chrome 530GT?
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
Beowulf_78 #1268 üzenetére
Lényeg az, hogy nagyon jók az NV-ék, de az ATI-k is vannak olyan jók, bár nem benchmarkokban, hanem inkább játékokban, modern játékokban.
Azért vettél föl szemellenzőt, mert nagyot csalódtál a 3870X2-ben. Azonban nem akartad elhinni hogy a 4xxx-es széria jól is sikerülhetett. De neked volt igazad, hogy kivártad a legkiforrottabb 4800-as szériát, túl sok meglepetés már nem érhet, pláne kettővel. Persze lesz olyan helyzet ahol nem fog menni a CF, de az SLI sem mindenhol ment sztem.Végül beálltál a többségbe.
És azért ennyi ATI tulajnak már írhatnak játékot is, sőt DX10.1-eset, sőt szuper FPS-t is. Nem vagyunk kevesen, és csak gyűlünk. A DX11-el pedig mindkét oldal kiegyenlítődik, mert talán közös lesz a szabvány amit követni kell.
Rexcor Húzd meg valami eldobhatós műanyag késsel vazze. Az nem látszik meg, bár elég fura hogy laza volt, már az operátorok sem régiek.
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
Beowulf_78 #1155 üzenetére
Jujj, ez nem semmi.
Jók a képek, no meg ott jobb felső sarokban a sárga számok is.
1920x1200 DX10, 4XAA, 16XAF.
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
Beowulf_78 #1133 üzenetére
Én GTX-el sosem tudtam elérni, akár hogy bűvészkedtem, hogy ennyire jó minőségű legyen a kép
Bizony, akkor ez még megvan a GTX-eknél is. Azt hittem, ez régi betegség, de még sem. A catalystban ezt még a triplájára lehet fokozni ám.
De miért is neked mondom ezt, akinek már volt 3870X2-je is.
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
Beowulf_78 #1095 üzenetére
Hallod meg van a megoldás, a GTX-es tesztet DX9-ben futtattad, ráadásul XP-én.
Akkor pedig kegyetlenül elpicsázta a CF a GTX-et itt is.Így hát XP-én kell lefuttatnod a tesztet, ha összeakarod hasonlítani a két kártyát. Másképp nem lesz hiteles.
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
Beowulf_78 #1095 üzenetére
Talán azért mert ebben a játékban is csak DX10.1-ben van AA? Ha jól emlékszem valami ilyesmi. Tehát a radeonon AA-val ennyi, a GTX-en AA nélkül. De majd valóban megmondja inkább Abu.
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
Beowulf_78 #1081 üzenetére
Azért is írtam, hogy "szerint".
Persze semmi sem biztos, egy másik elképzelés szerint a G300 lesz olyan mint anno a G80 volt.
Nah mondjuk az sem lenne semmi megint.
Én remélem mindkét cég erős karikat dob ki.
-
tzsolesz
nagyúr
Az 5xxx-es sorozattal meg így annyira ráérnek ATIék, na csak tervezzék is meg atomállatra és a mai karikhoz képest üssön akkorát mint a 48xx a maga idelyében!
Előzetes infók szerint, nagyobb lesz a különbség a 4xxx és az 5xxx széra között teljesítményben, mint a 3xxx, és a 4xxx között volt. Ha ez igaz, akkor nem marad el az "ütés".
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
Beowulf_78 #1077 üzenetére
Ha az ATI így folytatja(59K), akkor nem is csoda.
Kezd elharapózni az árverseny. Ez ellen a GTX275-nek nagyon nehéz lesz fölvennie a versenyt. De a GTX280-nak meg már képtelenség.
Az 5xxx-es szériával ha így folytatják, hülye dolgok is történhetnek.
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
Beowulf_78 #1060 üzenetére
Szépek az ikreid.
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
Beowulf_78 #910 üzenetére
Mindenesetre nem fogsz unatkozni az elején. Tapasztalat.
Bár én 16 + 4-ben néztem a 4670 CF-et, de a COD5 iszonyat gyors volt 1680x1050-ben high-on 4XAA-val.
Nem rossz a CF, csak tudni kell kezelni, és nyugodtan kell hozzá állni.
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
Beowulf_78 #906 üzenetére
Arra legalább jó lesz ez az egész, hogy ha valóban nem fog jól menni a CF, akkor tudd miért szidni újra az ATI-t.
Mondjuk abban a lapban nem kéne hogy rosszul menjen a CF. -
tzsolesz
nagyúr
válasz
Beowulf_78 #547 üzenetére
Még kiforrott driver sincs Windows 7-re, nem szabad elvárni hogy a Crysis úgy fusson rajta mint az előző oprendszereken.
MÁS: (mindenkinek, egy kis közhely)
Egyébként amit még én ehhez hozzáfűznék. Illene mindig megjegyezni, hogy ki milyen módban futtatta a Crysis-t, mert igencsak van különbség Vistán DX10-ben, no meg XP-én DX9-ben. Ég és a föld.
Crysis eredményeket sohasem szabad publikálni anélkül, hogy ne tennénk hozzá milyen oprendszeren, és milyen módban futtatjuk. Szörnyű eltérések vannak.
-
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
schwartz #530 üzenetére
Nah igen, olyan hogy Geforce-on valami szaggasson nem létezik. Tudomásul vette minden ATI tulaj. Bocsánat hogy ha valaki ilyesmit feltételezett volna még is ebben a topicban.
GabN73 Ne is törődj azzal a 20-30K árkülönbséggel, vedd meg nyugodtan a GTX280-at.
Meg éri azért az 5-8fps-ért.
Ha az ezeréves Crysis-t még ma sem untad meg, és azzal szeretnéd tölteni unalmas perceidet, akkor meg pláne a GTX a menő, a 4890-en szarul megy sajnos, ahogyan azt fentebb írják is. De úgy tudom, hogy a Most Wanted is is gyorsabb Geforce-on, ez meg ugye ki is zárja a 4890-et a GTX280-al szemben. A döntés a te kezedben van, sok sikert.
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
Beowulf_78 #524 üzenetére
De a 4890 teljesítménye köszönő viszonyban sem áll a GTX295-hez..
Te meg ahhoz hasonlítottad. Valószínű, hogy egy 4870X2-őn sem szaggatna. De mondjuk a felbontás eléggé meghatározó. Vagy oda van csavarva az élsimítás neki nagy felbontáson. Azt semmi nem bírja. -
tzsolesz
nagyúr
válasz
Beowulf_78 #501 üzenetére
Végül is igen.
De a pletykák szerint pedig lesz X2.
Hogy mi értelme lesz azt nem tudom, de a 4870X2 piacon való leváltásra jó lenne az átmeneti időszakra.A sapphire még megcsinálhatja önfejileg. szépen kaszálhatna vele, mert a tehetősebb ATI fanok még a 4870X2-őjüket lecserélnék rá.
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
Beowulf_78 #499 üzenetére
Igen, végül is a nagyágyú a 4890X2 lesz, ha lesz. Jobban skálázódik az X2 mint a CF.
-
tzsolesz
nagyúr
Nem hiszem el, hogy még senkinek nincs ilyen karija.
Egyébként driver téren valóban nem lesz gond, mert jóformán alig alakítottak rajta valamit, plusz az órajelek változtak meg. A 9.4, vagy 9.5 már 100%-os teljesítményt fog belőle kihozni szerintem.
-
tzsolesz
nagyúr
Nah, nincs még senkinek a PH!-án ilyen?
-
tzsolesz
nagyúr
Mi ez a szar? 6.12-es catalyst-al futtatták a tesztet? Vagy a geforcokon elfelejtették bekapcsolni az szűrőket. 12 másik teszt valahogy nem így néz ki. Na igen az NV keze mindenhová elér.
Stormrise-t sem látom benne, meg a HAWX-t sem.
A Mirror Edge-el ki játszik egyébként? Mert szörnyű.Szerintem mindenki csak kineveti.
Nem úgy volt a GTX275 a GTX285-el van majdnem pariban? Azokkal meg a 4890?
-
tzsolesz
nagyúr
-
tzsolesz
nagyúr
Az az érzésem, hogy ma már, de legalább is a hétvégén PH! user kézen is lesz egy két példány.
Ha így van, akkor ne habozzon, és rakjon fel néhány saját készítésű képet róla.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- PNY EPIC-X RGB RTX 5060Ti 16GB / Gigabyte EAGLE OC RTX 5070 12GB videokárty 3 év garancia 27% áfa
- MSI RTX 3080 Ti SUPRIM X 12GB GDDR6X Videokártya! BeszámítOK
- Csere-Beszámítás! Sapphire Nitro+ RX 6700XT 12GB Videokártya!
- GIGABYTE AORUS RTX 4070 Ti ELITE 12GB - 20 hónap garancia
- Eladó PNY GeForce RTX 4070 Ti SUPER 16GB OC XLR8
- Így lesz a Logitech MX Keys magyar billentyűzetes
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung S25 Ultra 256GB Csak kipróbált!! Jótállás: 2028.06.19.-ig
- Akciós Windows 10 pro + Office 2019 professional plus csomag AZONNALI SZÁLLÍTÁS
- Lenovo ThinkPad T14 3 Gen 16/256GB SSD, Újszerű, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest