- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Motorola Moto G56 - bátyja árnyékában
- Red Magic 10 Air - gaming telefon is lehet kecses
- iPhone topik
- A HMD visszalép az USA piacáról
- Sony WF-C710N - átlátok rajta
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Azonnali mobilos kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
TTomax
félisten
válasz
tzsolesz #8898 üzenetére
jajj ne kezdjük el... a gtx260 ronggyá húzható,relatív hűvös marad idle csak 43fokos load meg max 74...nem ordít a ref hütö,és nincsenek azok az "urban legend"-ek amivel teli van a catalyst topic,nem véletlen hogy használtan is drágábban adják egy picit.. /216sp/
Kell neked is egy kölcsön?Mert amíg nem tapasztaltad addig osztod az észt,hogy az mennyivel gyorsabb...semmivel.. ahol a GTX260 lefekszik ott az RV790is... -
laca000
őstag
válasz
tzsolesz #5050 üzenetére
Bocs,hogy ide írok srácok de lenne egy kérdésem ami nagyon idegesít!
Van egy XFX 4890 kártyám,amikor a Catalyst-el kiteszem TV-re a képet a HDMI 1-re és miután leveszem a beállításokban,hogy ne mutassa tovább a képet és elkapcsolok mondjuk HDMI 2-re és aztán vissza HDMI 1-re akkor megint kiteszi a képet nekem automatice pedig ugye nem kellene!
Mit kell beállítani a Catalyt-ben-hogy ne így legyen?
Köszönöm! -
TTomax
félisten
-
zack
nagyúr
válasz
tzsolesz #5082 üzenetére
Gondolom hogy meg fog...de ha driver telepítésnél csak a monitor van bedugva, alapértelmezettként ez lesz az elsődleges.
A te megoldásodnak is próbáltam utánajárni, de ezen az új felületű angol nyelvű 9.9 Catalyst kifogott rajtam. Semmit se találok meg benne rendesen. Jobban szerettem a régi sémát.
-
zack
nagyúr
válasz
tzsolesz #5050 üzenetére
Egész jó lett az új kártya...
Azt nem tudjátok véletlenül mi a szerepe a különböző szinű DVI kimeneteknek? Az egyik sárga a másik fehér.
Mert érdekes problémával állok szemben...ha a sárga DVI -ba dugom a monitort elcsúsztatja a képet, és nem látszik se a start menü, se a tálca...ezen sehogy se tudtam segíteni, ha felbontást váltottam akkor se. Ellenben ha átdugtam a DVI 2-be tökéletes lett a kép, amilyennek lennie kell. Mivel LCD tv-hez is csatlakoztatva van így az a szívás, hogy az LCD tv az első számú megjelenítő, a monitor meg a másodlagos.
Persze így használva jó lesz, de én jobban szeretném úgy, ha a monitor lenne az elsődleges megjelenítő, de ehhez át kell dugnom a sárga DVI-ba ahol meg ugye elcsúsztatja a képet.Valakinek valami ötlet esetleg?
-
-
zack
nagyúr
válasz
tzsolesz #3951 üzenetére
Ne aggódjatok! Beo szelleme továbbra is itt van a topikban, és segít mindenkinek akinek tud tudat alatt!!
Imi:
Így is van! Only Fraps!!
Ezek a háttérben futó progik, főleg a megmókolt riva (mivel hivatalosan nincs olyan verzió ami támogatná a 4890-et), csak bajt okozhatnak. Ha hőfokokra vagy kíváncsi indítsd el a legújabb GPU-Z-t menj rá a sensors fülre. Ott mindent megtalálsz, ami a VGA-val kapcsolatos érték. Ha hagyod a háttérben futni játék alatt, akkor miután kilépsz, csekkolhatod a full 3D értékeket a show highest reading megnyomásával. Jah és igen! tzsolesz jól mondja! Ne eröltess semmi a driverből! Tedd egyelőre performance-re a csúszkát, és mást ne állíts el. Így nézegesd és teszteld először. Kényszerítéssel nekem is voltak furcsaságok, artifact-ek, pedig csak az AF-et kényszerítettem.
Nem lesz ott gond, meglátod! Az első pár nap zűrösebb, de utána ha rájössz az apróságokra, minden jó lesz meglátod.
-
bim
veterán
válasz
tzsolesz #3906 üzenetére
1600x1200-ban.
Leszarom a teszteket... Az 512-es 70-es tele volt mikroakadásokal amit a teszt az életben nem mutat ki csak érzed...Pl. crysis és necrovision. Ezeknél nem kicsit volt érezhető a javulás. Arról nem is beszélve hogy cry-nál még egy 2x élsimit is meg lehet kockáztatni DX9. natural nod mellett és nem fog akadozni...DX10 minden high mellett játszható csak nálam. -
-
boogie84
veterán
-
rup1u5
nagyúr
válasz
tzsolesz #1444 üzenetére
Érdekes, hogy 3 ember rögtön észrevette rajtam kívül, hogy miről van szó de te meg Beo nem látjátok. Nem csak a közeli, az összes textura alacsony minőségü nála. Persze logikus, hogy ez csak a közeli objektumokon szembetűnő. Ezért álltam a táblához én is. De ne csak azt a táblát nézd! Nézd meg a korlátot, a lyukat a falon a távolban, a hengeres izéket és a többi képein a falak texturáit. Igazából az a meglepő számomra, hogy van akinek ez nem egyértelmű a képek alapján. Itt vannak az AO-s képeim.
Szeretnék látni több 4890 tulajtól lehetőleg ugyan ezekről a területekről készült replika szkrínsotokat AO-val. -
Beowulf_78
addikt
válasz
tzsolesz #1310 üzenetére
Persze, nincs gond a DX10.1 vonallal. A Stormrise-nak annyi baja van, hogy nem lett jó a kivitelezése, és a műfaj se az igazi. Mellesleg pedig NV-n pocsékul megy, ami nem korrekt. Ha a Starcraft kijönne DX10.1-el, az tuti befutó lenne még nálam is! Az eddig általam játszott legjobb stratégiai játék volt az első része.
-
Beowulf_78
addikt
válasz
tzsolesz #1299 üzenetére
Ennyi volt. Optimalizáció 0 alatt van. A CF se megy...utánanéztem, többen is tesztelték és mindenhol fikázták az optimalizáltságot, és sírva könyörögtek a cikken keresztül hogy az oroszok többet ne fejlesszenek játékot. Shahder modell 4.0-val shader hibás a kép. Shader modell 3.0 használatával meggyógyul a képhiba. Szinte hihetetlen. Feltettem mindent max.-ra 1920x1200-ban. Bármit állítottam, AA on,off, de az AF-el is szórakoztam, egyre lejjebb és lejjebb vettem...fps-ben nem jelentett semmi pluszt. 35-40fps is láttam (max), de simán bezuhant 17-18fps-re is, magyarul játszhatatlan. Egyedül a hardveres gyorsító kikapcsolása után láttam némi pozitív változást. No nem fps-ben, inkább folyamatosságban.
mod: ami a vicces, hogy GTX 295 se volt jobb. Talán egy hajszálnyival, gondolom az is csak a PhysX miatt. Ez aztán a játék! Semmin se működik jól!
-
Beowulf_78
addikt
válasz
tzsolesz #1294 üzenetére
Jah...az. Húzónév. Kb. mint a Stormrise. Full monoton az egész, semmi változatosság. 295-tel is akadozott AA-val. Mintha nem lenne jól megírva. Kíváncsi leszek, itt fenáll e a probléma, mert ha igen, akkor nem tudom mire írták, ha se csúcs nV se csúcs ATi kártyákon se!
Már telepítem... -
keIdor
titán
válasz
tzsolesz #1097 üzenetére
Így van, DX10 alatt nincs AA.
Tehát a Radeon 4xAA-val olyan gyors, mint a GeForce AA számítás nélkül!Beowulf: Váó most nézem az OCZ-id HolyShit, WTF kategória!
1180MHz 2x2GB DDR2 kit, ez igen! Nálam 1100MHz felett elhalnak, emiatt most ki se tudom őket hajtani, mert 940MHz-en mennek csak...
nem tudom belőni őket, mert nincs megfelelő szorzó hozzá! A következő lépcső 1130MHz lenne, amit már sehogy se bírnak!
Asszem memória cserém lesz a közeljövőben! A tieid azt az 1180MHz-et mekkora fesszel viszik?
Mod: Most nézem, ezt már priviben tárgyaltuk...
tök kiment a fejemből... ok megvan a fesz.
-
fanti
addikt
válasz
tzsolesz #1078 üzenetére
Igen, ez a 60k amolyan lélektani határ!
És ha alá megy (ahogy ment is) akkor sokan rámozdulnak a termékre.
A GTX275-nek esélye sincs így, ami baj, mert egy erős konkurencia az csak jót tehet(ne) velünk vásárlókkal!Az 5xxx-es sorozattal meg így annyira ráérnek ATIék, na csak tervezzék is meg atomállatra és a mai karikhoz képest üssön akkorát mint a 48xx a maga idelyében!
-
Dark KillerX
addikt
válasz
tzsolesz #555 üzenetére
Amúgy tök egyszerűen lehet a Crysist és Warhead-et is Vista/Win7[link] alól DX9-es modban futattni,és Warhead-nél ugyanúgy megmarad az Enhaust opció DX9 mod ellenére,de sokkal gyorsabb lesz.
Ja és ezt Vista alatt benchekkel is tudod bizonyítani,hogy van különbség Vista alatt DX9 és DX10-ban.
-
Bluegene
addikt
válasz
tzsolesz #538 üzenetére
hát szerintem a 4890 a magasan legerősebb egychipes kártya
miért is? ezért: [link]
+20-30%(+25%) a DX10.1 gyorsítása, amivel maga mögé utásítja az összes egychipes geforce-t, legalább 25%-kal hagyja le a GTX 280-ast(ha van DX10.1), ami drágább is és talán kevésbé tunningolható
tehát a leggyorsabb egychipes kártya: 4890 OC, 4890
második: GTX 285/4870 1GB
und so weiter..
és sztem már mindegyikbe fognak rakni dx10.1-et
komolyan mondom ha lenne egy GTX 280/285-öm izibe leváltanám egy 4890 (OC)-re és kiszednék belőle 10-20K-t amíg lehet
, amíg rá nem jön a nép melyik a ténylegesen gyorsabb
-
Bluegene
addikt
válasz
tzsolesz #535 üzenetére
hát azért megvédem az atit:
1: [link] a 4890 többé kevésbé elveri a GTX 285-öt crysisban vagy egál, ezek szerint crysisba a 280-ast elveri(-10%), az h szaggat lehetséges h a rajta lévő oprendszer miatt van(gagyi vista, spyware), nekem XP alatt a 4850 sem szaggatott crysisnál, vagy túl nagy felbontásba túl sok látványjavítóval is szaggathat nyílván, az AA-t érdemes levenni(sajnos) az sokat kivesz
a másik a régi nvidiás szöveg h a minimum fps 2-3X olyan alacsony az atikon mint nvidián, tessék itt egy teszt ahol kimérték a min fps-eket[link] már ránézésre is látható h az nvidiának arányosan ugyanúgy lecsökken a minimum fps, az sem egy nagy csoda
-
-
emmm
őstag
Bizony!
Egy kicsit körbenézve (csak egy kicsit, én most csak az iponban néztem, mert ott szoktam vásárolni, egész egyszerűen), jelenleg amit látok, hogy 69 k-ért kapható a Sapphire 4890, ami gyári órajeles. Ezzel szemben most a legolcsóbb GTX 285 99 k-ért egy MSI OC túlhajtott példány. Hogy is mondjam csak...kb ha 10 % difi volt a két kártya között a GTX javára (a 4890-et a GTX 280 szintjére teszem), és jelenleg annál jóval olcsóbb. Itt a ph-n kapható 60 k-ért is, ami borzasztóan jó ár érte, igaz, biztos lehet a GTX-et is olcsóbban kapni, de kb. a 30 k különbség megmarad. Ennyivel viszont biztosan nem ér többet a 285-ös kártya.
Továbbmegyek: a GTX 275 szintén nagyon jó kártya, egy picit gyorsabb, mint a 4890. Lesz végre egy nvidia kártya, ami á/érték arányban is megfelelő, ami mindenképp pozitív. De: mivel árban is kb megegyeznek, ez azt jelenti, hogy az új kártya szintén kiszorítja a GTX 285-öt, ugyanúgy, mint a vörösöké
Érdekes szituációt csinált magának az nvidia, ha az ati árat csökkent, akkor az nvidiának is kell, megint csak veszteséget termel a cég, meg akik gyártják a kártyákat. Pláne, hogy a GTX 285 is most jött ki nem olyan rég...nekem ezek a lépések eléggé...kényszeredettnek tűnnek.
-
zuchy
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest